هدایت شده از پژوهش و فناوری
🔴برنامه درسی «فلسفه حقوق بشر» تصویب شد.
برنامه درسی پیشنهادی گروه حقوق و فقه اجتماعی پژوهشکده علوم اسلامی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه مبنی بر تأسیس رشته «فلسفه حقوق بشر» در مقطع دکترا در جلسه شماره 965 شورای برنامه ریزی و آموزش عالی تصویب و به پژوهشگاه حوزه و دانشگاه ابلاغ شد.
🔴معرفی:
دانش فلسفه حقوق بشر (The Philosophy of Human Rights) یکی از شاخههای حکمت عملی و یکی از انواع فلسفههای مضاف بوده و در حقیقت، در امتداد فلسفه نظری مطرح میشود. این دانش به تبیین عقلی حقوق بشر در حوزههای مختلف زندگی مردم، از جمله حوزه اقتصادی، اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و ... پرداخته و به عنوان سنجهای برای تعیین بایستههای قوانین وضعی بالادستی کشورها، مثل قانون اساسی و نیز قوانین عادی بالادستی و ارزیابی آن قوانین در راستای فهم، تامین و اجرای عدالت به کار میرود.
رویکرد اسلامی دانش فلسفه حقوق بشر، افزون بر ابتنای آن بر مبانی فلسفه اسلامی، بر انسانشناسی اسلامی و نیز بر قوانین عقلی (قانون طبیعی) حاکم بر وجود انسان مبتنی است. این دانش، همانند دانش فلسفه حق(ها)، یکی از پایههای ساخت تمدن نوین اسلامی بوده و بدون آگاهی عمیق از محتوای آن و کاربست آن محتوا، تمدن نوین اسلامی به معنای واقعی کلمه، شکوفا نخواهد شد؛ زیرا مجموعه گزارههای بنیادین این دانش زیربنای شناخت عدالت در مورد بشر و اجرای آن در جامعه است.
🔴با عضویت در «پژوهشگاه ما» از به روزترین خبرها و رویدادهای پژوهشی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه مطلع شوید.👇
🔴 @research_hu
🔴 @rihu_ac_ir
هدایت شده از پژوهش و فناوری
🔴انتخاب دبیر دبیرخانه منطقه 4 پژوهشی کشور
پیرو جلسه مورخ 29/2/1403 مجمع دانشگاههای عضو دبیرخانه منطقه 4 پژوهشی کشور، جناب آقای دکتر آرش قربانی چقامارانی معاون محترم پژوهش و فناوری دانشگاه بوعلی سینای همدان به عنوان دبیر دبیرخانه منطقه 4 پژوهشی کشور با حداکثر آراء انتخاب شد.
مراکز آموزش عالی منطقه 4 پژوهشی کشور، مشتمل بر مراکز آموزش عالی فعال در استانهای همدان، مرکزی، قزوین و قم میباشد و بیش از 25 دانشگاه، دانشکده، پژوهشگاه، پارک علم و فناوری و مرکز آموزش عالی فنی و مهندسی فعال در استانهای یادشده را پوشش میدهد.
ضمن عرض تبریک خدمت جناب آقای دکتر قربانی و سپاس از اهتمام قابل تقدیر ایشان در ایجاد شبکه معاونان پژوهش و فناوری، فراهمسازی زمینه مشارکت فعال و مؤثر دانشگاه ها و مؤسسه های آموزش عالی عضو ، تحقق اهداف، برنامهها و تبادل تجربیات و هم افزایی امکانات در اختیار، موفقیت روزافزون ایشان و همکاران محترم دانشگاه بوعلی سینای همدان را از خداوند متعال خواهانیم.
با عضویت در «پژوهشگاه ما» از به روزترین خبرها و رویدادهای پژوهشی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه مطلع شوید.👇
🔴@research_hu
هدایت شده از پژوهش و فناوری
🔴 عضویت دکتر مجید کافی در کمیسیون تخصصی علوم انسانی، اسلامی و اجتماعی شورای عالی عتف
پیرو ابلاغیه شماره 0349/02/3 جناب آقای دکتر پیمان صالحی معاون محترم پژوهشی وزارت علوم و دبیرمحترم شورای عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، جناب آقای دکتر مجید کافی عضو هیئت علمی گروه جامعهشناسی پژوهشکده علوم اجتماعی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه به مدت 4 سال به عنوان عضو حقیقی کمیسیون تخصصی علوم انسانی، اسلامی و اجتماعی شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری منصوب شدند.
ضمن عرض تبریک، موفقیت روز افزون ایشان را در تحقق اهداف و سیاستهای کلان علوم و فناوری کشور و پیشبرد برنامهها و مأموریتهای شورای عالی عتف از ایزد منان مسئلت مینماییم.
با عضویت در «پژوهشگاه ما» از به روزترین خبرها و رویدادهای پژوهشی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه مطلع شوید.👇
🔴 @research_hu
هدایت شده از پژوهش و فناوری
🔴فراخوان حمایت از دانشگاهها و مؤسسات پژوهشی مأموریتگرا
🔴بنیاد ملی علم ایران در نظر دارد از دانشگاهها و مؤسسات پژوهشی که به صورت مأموریتگرا و در راستای حل مسائل استانی و ملی گام برمیدارند، بهطور ویژه حمایت نماید. در این راستا فراخوان دوم برنامه «حمایت از دانشگاهها و مؤسسات پژوهشی مأموریتگرا» به شرح ذیل اعلام می شود.
🔴توضیحات فراخوان
در این برنامه تفاهمنامهای بین رئیس دانشگاه / مؤسسه پژوهشی و رئیس بنیاد ملی علم ایران حداکثر در ۵ حوزه پژوهشی اعلام شده در بند حوزههای اولویتدار، امضا خواهد شد. لازم است حوزههای پژوهشی با عنوان مأموریتهای ویژه در ارتباط با بنیاد ملی علم ایران به تصویب هیئترئیسه دانشگاه رسیده یا از سوی وزارت یا سازمان متبوع ابلاغ شده باشد. حمایتها شامل کرسی پژوهشی، طرح پژوهشی، طرح پسادکتری، رساله دکتری و پایاننامه کارشناسی ارشد بوده و میزان حمایت نسبت به طرحهای عادی بنیاد ملی علم تا ۵۰ درصد بیشتر خواهد بود.
🔴حوزههای اولویتدار
آب، اقتصاد، انرژی، محیط زیست، آسیبهای اجتماعی، مهاجرت نخبگان و موضوعات پیشنهادی دانشگاهها و مؤسسات پژوهشی در راستای حل مسائل استانی و منطقهای
🔴تاریخ فراخوان
مهلت فراخوان از تاریخ ۰۶/۰۳/۱۴۰۳ تا ۰۶/۰۴/۱۴۰۳ میباشد.
🔴علاقه مندان می توانند جهت کسب اطلاعات بیشتر به سایت: https://insf.org/ بنیاد علم ایران مراجعه نمایند.
با عضویت در «پژوهشگاه ما» از به روزترین خبرها و رویدادهای پژوهشی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه مطلع شوید.👇
🔴 @research_hu
.
هدایت شده از پژوهش و فناوری
⚫️اِنَّالِلَه وَاِنَّااِلَيْهِ رَاجِعُوْنَ
برادر گرامی جناب آقای دکتر سیدعدنان اسلامی
تحمل سوگ فقدان پدر، صبری الهی را می طلبد ما را در این غم سترگ و جانکاه شریک بدانید. برای آن عزیز سفر کرده غفران الهی و برای بازماندگان معزز صبری جمیل، از درگاه ایزد منان مسئلت مینماییم.
از طرف همکاران شما در مدیریت پژوهش و نوآوری
🟢مرکز نوآوری علوم انسانی با رویکرد اسلامی
مراکز نوآوری می توانند مکانی برای ظهور حکمت باشند، حکمت شامل عقلانیت، علم نافع و عمل صالح است؛ ضروری است مرکز نوآوری علوم انسانی و اجتماعی این موارد را برای رفع نیازهای جامعه و پاسخ گویی به چالشهای اجتماعی در نظر بگیرد.
🟢 https://eitaa.com/innovation_in_humanities
هدایت شده از پژوهش و فناوری
🔴 عضویت دکتر مهدی نصیری عضو هیئت علمی گروه جامعهشناسی پژوهشگاه در کارگروه فناوری علوم انسانی شورای تخصصی تحول و ارتقاء علوم انسانی
با استناد به ابلاغیه قائم مقام محترم وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در علوم انسانی؛ جناب آقای دکتر مهدی نصیری عضو هیئت علمی گروه جامعهشناسی پژوهشکده علوم اجتماعی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه به مدت یکسال به عنوان «عضو کارگروه فناوری علوم انسانی» شورای تخصصی تحول و ارتقاء علوم انسانی منصوب شدند.
ضمن عرض تبریک، موفقیت روز افزون ایشان را در تحقق اهداف و سیاستهای کلان علم و فناوری کشور و پیشبرد برنامهها و مأموریتهای شورای تخصصی تحول و ارتقاء علوم انسانی از ایزد منان مسئلت مینماییم.
پژوهشگاه حوزه و دانشگاه |همراهمان باشید
🔴 @rihu_ac_ir
🔴 @research_hu
هدایت شده از پژوهش و فناوری
🔴 فضای اشتراکی هسته های نوآور پژوهشگاه حوزه و دانشگاه
پژوهشگاه حوزه و دانشگاه با استناد به ابلاغیه هیئت امناء همچنین با توجه به جایگاه و ظرفیتهای منحصر به فرد دانشی در حوزه علوم انسانی اسلامی و وظایف پیشبینیشده در ساختار تفصیلی مصوب، اقدام به فعال سازی مرکز نوآوری علوم انسانی با رویکرد اسلامی تحت نظر معاونت پژوهشی، آموزشی و فناوری و استفاده حداکثری از ظرفیت های موجود سازمانی نموده است .
این مرکز با بهرهگیری از تجارب مراکزی همچون موسسه اشراق، پارک علم و فناوری استان و صندوق پژوهش و فناوری کریمه بر آن است با ارائه خدمات استقراری به هستههای نوآور، آموزش و منتورینگ نوآوران و ایدهپردازان به ویژه اعضای هیئت علمی، دانشآموختگان پژوهشگاه، همکاران پژوهشی و افراد مستعد و خلاق، با چشمانداز توسعه نوآوریها در علوم انسانی با رویکرد اسلامی بستر لازم به منظور توسعه کسب و کارهای دانشبنیان و خلاق، ارائه خدمات نوآورانه و تخصصی و طراحی بستههای اجرایی، سیاستی و کاربردی به نهادهای سیاستگذار، دولتی، صنعتی و اقتصادی استانی و فرااستانی را فراهم آورد.
هم اینک مفتخریم به اطلاع اعضای هیئت علمی و دانش آموختگان و همکاران محترم برسانیم، با حمایت هیئت رئیسه محترم پژوهشگاه فاز نخست فضای اشتراکی مرکزنوآوری علوم انسانی با رویکرد اسلامی آماده بهره برداری توسط علاقهمندان محترم بویژه اعضای هیئت علمی و همکاران محترم پژوهشی پژوهشگاه میباشد . بدین منظور ایده پردازان و متقاضیان محترم به منظور استفاده از فضای ایجاد شده می توانند با مدیریت پژوهش و نوآوری هماهنگی مقتضی را بعمل آورند.
🔴 @research_hu
.
هدایت شده از پژوهش و فناوری
🟢اگر بخواهيد از لحاظ علمي پيش برويد، بايد جرأت نوآوري داشته باشيد.
توليد علم، فقط انتقال علم نيست؛ نوآوري علمي در درجه اوّلِ اهميت است. اين را من از اين جهت ميگويم که بايد يک فرهنگ بشود. اين نوانديشي، فقط مخصوص اساتيد نيست؛ مخاطب آن، دانشجويان و کلّ محيط علمي هم است. البته براي نوآوري علمي - که در فرهنگ معارف اسلامي از آن به اجتهاد تعبير ميشود - دو چيز لازم است: يکي قدرت علمي و ديگري جرأت علمي. البته قدرت علمي چيز مهمي است. هوش وافر، ذخيره علمي لازم و مجاهدت فراوان براي فراگيري، از عواملي است که براي به دست آمدن قدرت علمي، لازم است؛ اما اين کافي نيست. اي بسا کساني که از قدرت علمي هم برخوردارند، اما ذخيره انباشته علمي آنها هيچ جا کاربُرد ندارد؛ کاروان علم را جلو نميبرد و يک ملت را از لحاظ علمي به اعتلاء نميرساند. بنابراين جرأت علمي لازم است.... اگر بخواهيد از لحاظ علمي پيش برويد، بايد جرأت نوآوري داشته باشيد. استاد و دانشجو بايد از قيد و زنجيره جزميگري تعريفهاي علمي القاء شده و دائمي دانستن آنها خلاص شوند.
مقام معظم رهبری«مدظله العالی»
پژوهشگاه حوزه و دانشگاه |همراهمان باشید
🔴 @rihu_ac_ir
🔴 @research_hu
.
🟢آشنایی با مفاهیم نوآوری: مرکز کارآفرینی و نوآوری
مرکز کارآفرینی و نوآوری از ارکان اصلی زیستبوم نوآوری است که به عنوان اولین حلقه زنجیره نوآوری و کارآفرینی محسوب شده و به ترویج و فرهنگ سازی، آموزش، مهارتآموزی و توانمندسازی کارآفرینی کمک مینماید.
این مرکز مسئول شناسایی و جهتدهی به ایدهها، حمایت از انجام مطالعات امکان سنجی، تسهیل شکلگیری تیم مناسب حول این ایدهو ارائه آموزش مرتبط با راهاندازی و اداره کسب و کارهای نوپا و همچنین خدمات مکمل کسب و کار است.
آئین نامه مرکز کارآفرینی و نوآوری – مصوب 1401/047/04
ابلاغی معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم
🟢@innovation_in_humanities
🟢آشنایی با مفاهیم نوآوری- ایده محوری
ایده محوری: ایده حاصل از پژوهشی است که مراحل اولیه آزمایشگاهی خود را گذرانده و شخص یا گروهی، آن را مناسب برای رفع نیاز دستهای از مشتریان یافته اند و تصور میکنند که این ایده میتواند در یک بازار یا به طور موردی به فروش برسد، به گونه ای که یک کسب و کار پایدار و تاب آور را ایجاد کند.
همراهمان باشید👇
🟢@innovation_in_humanities