💠 حدیث روز💠
🌹 امام جعفر صادق (عليه السلام)
❇ الکادُّ عَلی عِیالِهِ کَالمُجاهِدِ فِی سَبیلِ اللهِ.
✳ کسی که برای خانوادۀ خود تلاش میکند همچون مجاهد در راه خداست.
He who strives to earn money for [the comfort of] his family is like one who fights in the way of Allah.
📚 کافی، جلد 5، صفحه 88
@International_club
کانون بین الملل مطالعات زن و خانواده
🌐 معرفی مراکز، موسسات و نهادها (7)
#مرکز_امور_زنان_و_خانواده_ریاست_جمهوری
🔍 وضعیت اداره: دولتي
🕐 سال تأسيس: 1370
👤 نام دبيرکل يا رئيس: مريم مجتهدزاده
📐 نوع مرکز: اجرايي تحقيقاتي - پژوهشي سياستگذاري و برنامه ريزي
⬅ آدرس: تهران، خیابان استاد نجات اللهی- بعد از چهار راه سپند – پلاک ۱۶۲
📞 تلفن:۸۸۸۰۵۵۹۹
☎ نمابر: ۸۸۸۹۶۴۶۱
📧 پست الکترونیک: women@iripo.ir
📌 سایت: www.women.gov.ir
@International_club
کانون بین الملل مطالعات زن و خانواده
آدرس اینترنتی: www.qjfr.ir
@International_club
کانون بین الملل مطالعات زن و خانواده
📚 معرفی برخی از موضوعات و مسائل مطالعات زنان(قسمت 7)
128.بازنمایی ایران و حجاب زنان ایرانی در رسانه های آمریکا
129.بازنمایی زن در ادبیات عرفانی
130.بازنمایی زن در ادبیات فارسی
131.بازنمایی و قالب سازی از زن مسلمان در فضای فیزیکی و مجازی
132.بازنمایی و قالب سازی از مقوله حجاب زن مسلمان در رسانه، ادبیات
133.بانو خوله قزوینی، معرفی شخصیت اجتماعی- سیاسی
134.بایسته های زمان شروع تربیت دینی در فرزندان
135.بحران هویت خانواده تعامل وحی، تقابل سنت و مدرنیته
136.برابری زنان با مردان از نگاه ابن عربی
137.برابری و مساوات یا یکسانی و یگانگی زن و مرد
138.برابری های جنسیتی و اسلام (چالشها و واقعیتها)
139.بررسی آئين شيردهي از منظر کتاب و سنت
140.بررسی آثار تربیتی حضور مادران کنار فرزندان
141.بررسی آثار جهانی شدن بر زنان
142.بررسی آثار سوء تجمل گرایی زن در محیط خانواده
143.بررسی آثار فردی و اجتماعی شرم و حیا
144.بررسی آثار فقهی ـ حقوقی فریب در ازدواج
145.بررسي آداب تربيت و تهذيب اطفال مطابق آيات و روايات
146.بررسی آداب عروسی در ایران(مطالعه فولکوریک)
147.بررسی آداب معاشرت با همسر
148.بررسی آداب معاشرت همسران در قرآن کریم و روایات
149.بررسی آداب و تربیت فرزندان در سیره معصومین (ع)
150.بررسی آرایش و آراستگی از دیدگاه اسلام
@International_club
کانون بین الملل مطالعات زن و خانواده
📚 #ماخذشناسی (6)
📕عنوان1:#فمینیسم_اسلامی_ترکیب_پارادوکسیکال
👤 نویسنده: جعفر مرادی
نویسنده، پس از ارائه دور نمایی از فمینیسم به مهمترین اهداف این جنبش پرداخته و آن را مورد تحلیل قرار می دهد. مقایسه اسلام و فمینیسم در مسائل عقیدتی، روانی، سیاسی، حقوقی و خانواده موضوع دیگر این مقاله است. در ادامه مقاله، امکان تحقق فمینیسم اسلامی با تحلیل رویکرد های مختلف مطرح در این حوزه، بررسی می گردد. این رویکرد ها عبارتند از تغییر نصوص دینی با استناد به عقل، تحریف محتوایی نصوص دینی به روش های باطن گرایی، تحریف احکام الهی به روش سلیقه ای، دیدگاه های شناختاری و غیر شناختاری در زبان دین.
📕عنوان2: #گذری_بر_فمینیسم_ایرانی
👤نویسنده: مجید کافی
نویسنده، با تشریح چهار رویکرد فمینیستی به معرفی افراد و جریان های فعال در هر رویکرد می پردازد. این رویکرد ها عبارتند از:
1⃣ تأکید بر عدم تقابل میان زن و مرد
2⃣ تأکید بر عدم تفاضل میان زن و مرد
3⃣ فمینیسم جنیست گرا
4⃣ فمینیسم علم گرا.
در ذیل رویکرد دوم، جریان های فمینیسم سیاسی، فمینیسم اسلام گرا، فمینیسم متجددانه و فمینیسم سکولار را مورد بحث قرار می دهد. این مقاله با نقد و بررسی فمینیسم ایرانی به پایان می رسد. (برگرفته از کتاب مأخذشناسی. مجید دهقان)
@International_club
کانون بین الملل مطالعات زن و خانواده
📕 معرفی #کتاب_هرمنوتیک_کتاب_و_سنت (فرآیند تفسیر وحی)
✅ موضوع کتاب این است که مفسّران وحی اسلامی همیشه بر اساس پیش فهم ها، علائق و انتظارات خود از کتاب و سنت به تفسیر آن پرداخته اند؛ بدین جهت کتاب حاضر، #هرمنوتیک، کتاب و سنت نامیده شده است.
👤 نویسنده تلاش می کند تا نشان دهد که تفسیر و اجتهاد عالمان دین اسلام نیز مشمول اصل کلی دانش هرمنوتیک یعنی “استناد تفسیر و فهم متون بر پیش فهم ها و علائق و انتظارات مفسّر” بوده است و استثنایی در کار نیست. در عین حال در مقام تجویز، این کتاب عالمان دین را بدین نکته دعوت میکند که تقبیح تمام عیار پیش فهم ها در هر عصر شرط اساسی و اصلی هر گونه تفسیر و افتاء صحیح دینی است و تکامل دانش دین بدون این بازنگری میسّر نیست؛ برون شدن جهان اسلام از مشکلات نظری و عملی که تمدن پیچیده امروز برای آن به وجود آورده تنها با این بصیرت و توجه ممکن می شود.
📖 کتاب به دو بخش تقسیم شده است:
1⃣ بخش اول به بررسی نقش و تأثیر پیش فهم ها، علائق و انتظارات مفسران در تفسیر وحی اختصاص دارد.
2⃣ بخش دوم حاوی موضوعاتی پیرامون نقد و اصلاح و بازسازی اندیشه دینی است. موضوعات هر دو بخش مسائل عمده فرآیند تفسیر وحی را تشکیل می دهد. دو پیوست نیز که به موضوعات کتاب مربوط است در پایان آورده شده است.
@International_club
کانون بین الملل مطالعات زن و خانواده
کتاب هرمنوتیک، کتاب و سنت.pdf
5.5M
📕 عنوان کتاب:هرمنوتیک، کتاب و سنت (فرآیند تفسیر وحی)
👤 نویسنده: محمد مجتهد شبستری
📌 انتشارات: طرح نو
📄 تعداد صفحات: 312 ص
@International_club
کانون بین الملل مطالعات زن و خانواده
نقد و بررسی کتاب هرمنوتیک، کتاب و سنت 1.pdf
149.3K
✂ عنوان:نگاهی به هرمنوتیک، کتاب و سنت (نقد کتاب هرمنوتیک، کتاب و سنت نوشته محمد مجتهد شبستری)
👤 ناقد: دکتر حقیقت
📒 منبع: فصلنامه علمی – پژوهشی علوم سیاسی، ش 1، تابستان 1377
@International_club
کانون بین الملل مطالعات زن و خانواده
اندیشه های دینی موسی ابن میمون با تاکید بر کتاب دلاله الحائرین.pdf
401.9K
📕 عنوان مقاله: انديشههاي ديني موسي ابنميمون با تأكيد بر كتاب دلالهالحائرين
👤 نویسنده: امیر خواص
📎 منبع: نشریه معرفت ادیان/سال دوم، شماره اول، زمستان 1389، ص 21 ـ 41
@International_club
کانون بین الملل مطالعات زن و خانواده
📕 معرفی #کتاب_راهنمایی_سرگشتگان (برگردان دلاله الحائرین)
#دلاله_الحائرین، مهم ترین کتاب فلسفی #ابن_میمون است و هدف اصلی آن تطبیق ظواهر کتاب عهد عتیق با قواعد عقلانی و فلسفی است و از این رو ابن میمون از جمله متفکران بزرگ خردگرا و پیرو اصالت عقل به شمار می رود و شاید در این کار از هم نظایر و امثال خود پیشروتر باشد.
ابن میمون امثال و لغزها و کلماتی را که در تورات آمده است و با عقل ناسازگار می نماید، به معنی لفظی آنها نمی گیرد و سعی می کند همه را تأویل عقلانی کند. روی سخن او با کسانی است که فلسفه و حکمت خوانده اند و با علوم عقلی آشنا هستند و هنگامی که به تورات روی می آوردند، کلمات مبهم و امثال و رموز و اشارات آن را در نمی یابند و نمی دانند که دین خود را چگونه حفظ کنند و به همین جهت در حیرت و سرگردانی می افتند. او به همین مناسبت کتاب خود را دلالة الحائرین نام نهاده است.
✅ دلاله الحائرین ، کتابی مقدس نیست. اما در پرتوهای درخشانی از خوانش اسفار خمسه و کتب انبیای عهد عتیق، اطوار قدسی را به اعلی مرتبه بررسیده و در حیطه های گشاده دامن علم کلام عرصات نورشته ای را گستریده است.
📃 می توان کتاب سنت تأویلی شرق و غرب سنت دین کاوی اسلام و یهودیت را در یک درخت گردآورده و دیدار با ایده های نهفته در آن روشنان غریبی بر طریقت نحوه ای از خداپرستی را در جان مشتاقان پرتوافکن می کند. اگر کتاب هایی باشند که جمیع دینداران را بهره ای از آن ها خواهد بود، به یقین دلالة الحائرین یکی از آنهاست.
@International_club
کانون بین الملل مطالعات زن و خانواده
✂ نقد کتاب «راهنمایی سرگشتگان برگردان دلالة الحائرین»
✏ کتاب «دلالة الحائرین» اثری مهم و مهجور است.
🔍 آرشیو:
👈 نشست نقد و بررسی کتاب «راهنمایی سرگشتگان برگردان دلالة الحائرین» چهارشنبه ۱۸ دیماه با حضور رضا اکبری، عضو هیئت علمی گروه فلسفه و کلام دانشکده الهیات، معارف اسلامی و ارشاد و محمدجواد اسماعیلی، نویسنده و منتقد و ناصر عباسپور مترجم کتاب «دلالة الحائرین»، در سرای اهل قلم برگزار شد.
📖 این کتاب مهجور است و در تواریخ فلسفه اسلامی بسیار کم از آن یاد شده و میشود. در کتابهای رسمی فلسفی که در حوزهها تدریس میشود نیز نامی از موسیبن میمون برده نشده و تبریزی تنها فیلسوف مسلمانی است که به این کتاب توجه داشته است، حتی در کتابهای کلامی هم سخنی از این اثر نیست با اینکه بار کلامی آن بیش از بار فلسفیاش است و موسی بن میمون فلسفه را برای کلام و کلام را برای شریعت میخواهد. البته این موضوع به دلیل این نبوده که موسیبن میمون یهودی بوده، کسانی مثل ابن کمونه بودهاند که یهودی بوده و بعداً مسلمان شدهاند که آراء اینها وجود دارد و نقد میشود.
📎 مطالعه محتوای نشست در: www.irna.ir/news/83627466/
@International_club
کانون بین الملل مطالعات زن و خانواده
📝 موضوع: زنان در قرون وسطی /سدههای میانه اولیه(۱۰۰۰–۴۷۶ میلادی)
#کلیسای_کاتولیک که در این دوران به عنوان یکی از بزرگترین واحدهای قدرت که با انتخاب آموزش لاتین، حفاظت از هنر نوشتن و قدرت متمرکز که توسط شبکه اسقفها اداره میشد به عنوان تأثیرگذارترین نیروی فرهنگی بهشمار میآید. بهطور تاریخی در کلیسای کاتولیک و دیگر کلیساهای باستان نقش اسقف و دیگر نقشهای مشابه مانند مقام کشیش تنها به مردان محدود میشد.
⬅ شورای نخست اورانژ (سال۴۴۱ میلادی) انتصاب زنان را به عنوان دیکون ممنوع کرد که این قانون در شورای ایپاوان (سال ۵۱۷ میلادی) و شورای دوم اورلئان (سال ۵۳۳ میلادی) تمدید شد.[۲] با تأسیس #رهبانیت_مسحیت نقشهای دیگری در کلیسا برای #زنان قابل دسترس شد. از قرن پنج میلادی به بعد صومعههای مسیحی فرصتهایی را برای برخی از زنان به وجود آوردند تا با یادگیری سواد و تحصیل از راه ازدواج و نگهداری فرزندان بگریزند ونقش دینی فعالتری را بازی کنند. ⬅ رئیسه #صومعه_زنان میتوانست با در اختیار داشتن مقدار قابل ملاحظهای از زمین، قدرت و حکمرانی بر صومعههایی که متشکل از زنان و مردان میشد به چهره مهمی در حوضه حقوق خود تبدیل شود. اشخاصی مانند #هیلدای_ویتبای در مقیاس ملی و بینالمللی افراد با نفوذی شدند.
⬅#ریسندگی یکی از صنایع دستی سنتی زنان در این زمان بود، که در ابتدا با استفاده از دوک و دشکی انجام میشد. چرخ نخریسی در قرون وسطی ثانویه اختراع شد. در اکثر سدهٔ میانه تا زمان معرفی آبجوهایی که توسط رازک تهیه میشد. مرحله دم کردن تهیهٔ آبجو بیشتر مواقع توسط زنان انجام میپذیرفت؛ و این گونهای شغلی بود که قابلیت انجام دادن در خانه را نیز داشت. علاوه بر آن از زنانی که ازدواج کرده بودند انتظار میرفت که در کسب و کار نیز به شوهرانشان کمک کنند. چنین مشارکتی با این واقعیت تسهیل شد که کارهای زیادی را در خانه یا در نزدیکی انجام میدادند. با این حال شواهدی وجود دارد که نشان میدهد قرون وسطی ثانویه زنان به کاری غیر از شغل همسرشان نیز مشغول بودهاند. مامایی نیز بهطور غیررسمی انجام میپذیرفت و رفته رفته در اواخر سده میانه به یک شغل تخصصی تغییر یافتهاست. زنان اغلب جان خود را در هنگام زایمان از دست میدادند. هر چند اگر از سالهای زایمان جان سالم به در میبردند میتوانستند به اندازه مردان و حتی تا ۷۰ سالگی زندگی کنند. #امید_به_زندگی_برای_زنان در قرون وسطی ثانویه به دلیل بهبود در تغذیه افزایش یافت. به مانند مردان دهقان زندگی برای زنان دهقان نیز سخت بود. زنان در این طبقه از جامعه دارای حقوق برابری جنسیتی قابل توجهی بودند. اما اغلب اوقات این به معنی فقر مشترک بود. تا زمان بهبود تغذیه زنان امید به زندگی برای آنها در بدو تولد بهطور قابل توجهی کمتر از مردان دهقان بود سنی حدود ۲۵ سال. به پیامد آن در برخی مکانها چهار مرد برای هر سه زن وجود داشت. (منبع: ویکی پدیا)
@International_club
کانون بین الملل مطالعات زن و خانواده