🔎شخصیت حقوقی
🔹در پروندههای خارج کردن سازمان مجاهدین خلق از لیست تحریمهای #اتحادیه اروپا، #دیوان دادگستری اتحادیه اروپا با اشاره به تعدادی از ترورهای آنها علیه مردم و مقامات از فقدان محکومیت قضایی در ایران علیه این موجودیت سخن به میان آورد.
🔸این بدان معنا نبود که افراد عضو گروهک منافقین، فاقد محکومیت بودهاند بلکه موجودیت سازمان مجاهدین خلق به عنوان یک «شخصیت حقوقی» تا بهحال موضوع حکم قضایی قرار نگرفته بود.
🔹 پس از این بود که برخی اساتید حقوق بینالملل، محکومیت «موجودیت حقوقی» این سازمان را در نوشتارهای علمی به قوه قضائیه پیشنهاد دادند.
🔸در پانزدهمین جلسه رسیدگی به جنایت های منافقین (مورخ 19 تیرماه در شعبه 11 دادگاه کیفری یک استان تهران) برای نخستین بار، «شخصیت حقوقی» سازمان مجاهدین خلق موضوع رسیدگی در نظام قضایی ایران قرار گرفته است.
🔸قاضی دهقانی در این دادگاه با اشاره به اسناد و معاهدات مرتبط با #تروریسم بیان کرده است که تروریستها هرچند که با اهداف سیاسی اقدام به ترور کرده باشند مشمول #استرداد مجرمان میباشند. وی اضافه کرده است که تروریست، مجرم سیاسی نمیباشد.
🔹قاضی دهقانی با اشاره به برخی عناوین مجرمانه سازمان مجاهدین بر جرم هواپیماربایی متمرکز شده و میزبانان این گروهک را ناقض #کنوانسیون توکیو 1963 قلمداد کرده است.
🔸در این جلسه ضمن استماع دفاعیات وکلای متهمان و قربانیان، حجتالاسلام و المسلمین صداقت، از کارشناسان اعتقادی در پاسخ به سوال یکی از وکلای متهمان به تبیین امکان استناد به بغی درخصوص اقدامات منافقین پرداخته است.
کانال حقوق بینالملل
@intllaw
انتشار دفترچه راهنمای دوازدهمین
■ امتحان مشترک فراگیر دستگاههای اجرایی کشور
■ جذب نیرو در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی از دانشجویان حقوق و حقوق بین الملل
■ تقویم آزمون :
پایان ثبتنام: ۱۴۰۳/۰۴/۲۳
دریافت کارت آزمون: ۱۴۰۳/۰۵/۰۹
زمان برگزاری آزمون: ۱۴۰۳/۰۵/۱۲
https://hrtc.ir/exam/74/page/
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔎 آنروا ادامه دارد
🔹پس از وقوع عملیات طوفان الاقصی، اسرائیل ادعا کرد که برخی کارمندان آنروا ( #آژانس امدادرسانی و کاریابی پناهندگان فلسطینی) در این عملیات نقش داشتند و خواستار تحریم آن شد.
🔸پس از این برخی از کشورهای غربی از جمله امریکا، انگلیس و فرانسه و هلند اقدام به قطع کمکهای مالی به این نهاد ملل متحد کردند و گوترش این اقدام را بشدت محکوم کرد.
🔹 ادعای اسراییل منجر شد تا سازمان ملل اقدام به تشکیل کمیته #حقیقتیاب در این خصوص کند و در نهایت پس از قریب به دو ماه بررسی، سخنگوی ملل متحد اتهامات وارد شده به آنروا را «غیرقابل تایید» توصیف کرد.
#فیلم حضور گوترش در نشست سوگند یاد کردن آنروا
🔸گوترش در این نشست ضمن تشکر از تمام دولتهایی که از این نهاد ملل متحد و کارمندان آن برای امدادرسانی در فلسطین و دولتهای همجوار حمایت میکنند، شرایط غزه را شبیه کابوس دانست.
🔹 در این نشست یکصدو هجده دولت از اقدامات آنروا حمایت بعمل آوردند.
#حقوق_پناهندگان
#حقوق_بشردوستانه
👈 مطلب سخنگوی ملل متحد درخصوص رد ادعای اسراییل:
https://eitaa.com/intllaw/1243
👈 اظهارات رییس کمیته حقیقتیاب درخصوص ماهیت این کمیته:
https://eitaa.com/intllaw/1166
کانال حقوق بینالملل
@intllaw
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔎 به در گفته شد ...
🔹امسال برای نخستین بار مجمع عمومی ملل متحد میزبان بزرگداشت وقوع جنایت ژنوسید در سربرنیتسا بود.
🔸 پارسال سازمان ملل موزهای برای بزرگداشت قربانیان این فاجعه برقرار ساخته بود.
🔹🔸 امسال آنچه که در بزرگداشت قربانیان در صحن مجمع عمومی ملل متحد بیان شد، اگرچه در ظاهر درخصوص نسلزدایی سربرنیتسا بود اما دو مخاطب دیگر یعنی اسراییل و روسیه را نیز مدنظر داشت؛ بویژه اینکه در یک هفته گذشته اسراییل، کشتار فلسطینیان را تشدید کرده و تعداد شهدای فلسطینی به مرز چهل هزار نفر رسید.
#فیلم بخش دارای مفاد حقوقی «رئیس مجمع عمومی» در این نشست:
◾️ #دیوان بین المللی جنایات یوگسلاوی و #دیوان_بینالمللی_دادگستری وقوع #جنایت نسلزدایی ( #ژنوسید) در فاجعه سربنیتسا را تایید کردند و به وضوح معلوم است که این فاجعه، برآمد عدم تحمل و مداراست.
◾️آن چیزی که الان ضروریست پیگرد قضایی مباشرین جنایت سربرنیتساست و هرگونه تلاش برای فراموشی یا ساده سازی غیر قابل قبول است.
◾️انکار نسل زدایی در هیچ حالتی منجر به حصول امنیت و صلح بینالمللی نمیشود و هر ملتی فارغ از فاصله جغرافیایی با بوسنی هرزگوین نسبت به احکام دیوان #مسوولیت دارد تا عدالت برای قربانیان این فاجعه تامین شود و مانع از وقوع نسل زدایی دیگری گردد.
#حقوق_بینالملل_کیفری
👈 برای مشاهده موزه سربرنیتسا در مجموعه ملل متحد
https://eitaa.com/intllaw/681
کانال حقوق بینالملل
@intllaw
مای ساتو بجای رحمن
🔹#شورای_حقوق_بشر سازمان ملل «مای ساتو»، حقوقدان زن ژاپنی را به عنوان گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور ایران منصوب و جایگزین «جاوید رحمان» کرد.
🔸مأموریت ششساله «جاوید رحمان» پاکستانی که از تیرماه سال ۱۳۹۷ مسئول بررسی وضعیت حقوق بشر در ایران شده بود، همواره از سوی کشورمان به «سیاسیکاری» و «عدم بیطرفی» متهم بود.
🔹نقطه مشترک رحمان و ساتو آنست که هردو دارای مدرک دکتری حقوق از دانشگاههای انگلستان هستند.
🔸همچنین هر دو برغم برخورداری از نگرش انتقادی نسبت وضعیت حقوق بشر در کشورهای آسیایی، در برابر نقض حقوق بشر توسط دولتهای غربی ازجمله اثر #تحریم ها بر سلامتی و بهداشت عمومی، موضع انفعالی داشتهاند.
🔹انتخاب ساتو ویترین زنانه گزارشگران حقوق بشری علیه ایران را تکمیل کرد. کمیته #حقیقتیاب شورای حقوق بشر سازمان ملل با ریاست «سارا حسین» و عضویت «شهین سردار علی» پاکستانی و «ویویانا کرستیچویچ» آرژانتینی پیشتر ادعای وقوع #جنایت علیه بشریت در ایران را پی ریزی کرده بود.
#تصویر کتابهای ساتو علیه مجازات اعدام
👈برای مشاهده فیلم فراخوان و مطالعه گزارش کمیته حقیقتیاب شورای حقوق بشر علیه ایران:
https://eitaa.com/intllaw/712
https://eitaa.com/intllaw/732
کانال حقوق بینالملل
@intllaw
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔎نظر مشورتی جدید دیوان
🔹#دیوان_بینالمللی_دادگستری دیروز در مقر خود در لاهه هلند، نظر مشورتی جدیدش را ارائه کرد.
🔸این نظر #مشورتی در راستای فزونی بخشیدن به کارآمدی اثر خود، سه دسته مخاطب را مشخص کرده است: دولت اسرائیل، دیگر دولتها و مجموعه سازمان ملل متحد.
🔹دیوان اعلام کرد که «حضور» اسرائیل در سرزمینهای اشغالی و استمرار آن، «غیرقانونی» است. مراد دیوان از «سرزمینهای اشغالی»، آن قسمت از فلسطین است که در سالهای 1967 از طرف دولتهای عضو سازمان ملل، متعلق به دولت فلسطین دانسته شده است. باریکه غزه کنونی تقریباً یکپنجم از سرزمینهای 1967 است و قسمت غالب آن در سیطره اسراییل قرار دارد.
🔸دیوان همچنین اسرائیل را مکلف به تخلیه «فوری» سرزمینهای اشغالی دانست و اسرائیل را ملزم به تخلیه تمامی ساکنان این ناحیه و شهرکهای مستقر در اراضی اشغالی پس از 1967 دانست.
🔹نقطه مهم این نظر مشورتی آنجاست که دیوان اسرائیل را مکلف به پرداخت #غرامت ناشی از اقدامات اشخاص حقیقی و حقوقی اسرائیلی دانست.
🔸همچنین دیوان با اذعان به اینکه تعهدات نقضشده توسط اسرائیل، تعهدات عامالشمول (Erga Omnes) میباشد، دولتهای دیگر را مکلف به عدم برسمیتشناسی وضعیت ناشی از اشغال دانست.
🔹 دیوان،سازمانهای بینالمللی بویژه سازمان ملل را مکلف به ارائه راهکارهای دقیق برای پایان حضور غیرقانونی اسرائیل بویژه مبتنی بر حق تعیین سرنوشت فلسطینیان دانست.
👈 نظر ایران درخصوص این نظریه
https://eitaa.com/intllaw/1165
👈 برای مشاهده #فیلم کاملتر
https://eitaa.com/InternationalLawStudies/150
کانال حقوق بینالملل
@intllaw
🔎بیست و هفت
🔹کمیته میراث جهانی #یونسکو در هندوستان از امروز تا ۱۰ مرداد ۱۴۰۳، ۲۷ مکان تاریخی برای ثبت در فهرست میراث جهانی یونسکو را بررسی میکند.
🔸ایران نیز پرونده «هگمتانه و مرکز تاریخی همدان» را پیشنهاد کرده که شورای جهانی بناها و محوطههای تاریخی (ایکوموس) به پرونده آن ایرادهایی وارد کرده و تعلیق آن را خواستار شده است. مسئولان میراث فرهنگی اما میگویند این پرونده «بازیابی» شده و به ثبت آن امیدوارند.
🔹کمیته میراث جهانی، نهاد حاکم بر #کنوانسیون حفاظت از میراث فرهنگی و طبیعی جهان است. این کمیته مسئول اجرای کنوانسیون، بررسی پیشنهادهای جدید برای ثبت در فهرست میراث جهانی و ارزیابی وضعیت حفاظت از مکانهایی است که قبلاً ثبت شدهاند.
🔸این کمیته وضعیت حفاظت از ۱۲۴ مکان را که قبلاً در فهرست میراث جهانی ثبت شدهاند بررسی خواهد کرد، که ۵۷ مورد از آنها در فهرست میراث جهانی در خطر هستند. از ایران نیز پرونده «هگمتانه و مرکز تاریخی همدان» پیشنهاد شده است.
🔹تا کنون ۲۷ اثر تاریخی و طبیعی ایران در یونسکو ثبت شده است، که شامل چغازنبیل، تخت جمشید، میدان نقش جهان اصفهان، تخت سلیمان، چشمانداز فرهنگی ارگ بم، پاسارگاد، گنبد سلطانیه، بیستون، آثار رهبانی ارامنه، سازههای آبی شوشتر، بازار تاریخی تبریز، آرامگاه شیخ صفی، باغ ایرانی، مسجد جامع اصفهان، برج گنبد قابوس، کاخ گلستان، شهر سوخته، چشمانداز فرهنگی میمند، شوش، قنات ایرانی، دشت لوت، شهر تاریخی یزد، چشمانداز باستانشناسی ساسانی منطقه فارس، جنگلهای هیرکانی، راهآهن سراسری ایران و چشمانداز فرهنگی اورامانات و کاروانسراهای تاریخی است.