درخصوص بیانیه پایانی نشست ۱۵۵ #شورای_همکاریهای_خلیج_فارس
1⃣در این بیانیه با استقبال از توافق ایران و عربستان، بر حلوفصل مسالمتآمیز اختلافات تاکید شده است.
◀️در حقوق بینالملل #اصل رجوع به شیوههای حلوفصل مسالمتآمیز اختلافات، روی دیگر اصل منع توسل به زور (جنگ) است.
زیرا این اصل، دولتها را برای وصول به اهدافشان از جنگ به سمت روشهای یادشده سوق میدهد.
روشهای #حلوفصل_مسالمتآمیز اختلافات بینالمللی شامل روشهای سیاسی (مذاکره، پایمردی، کمیسیون سازش، کمیته حقیقتیاب) و حقوقی (رجوع به داوری یا دادگستری بینالمللی) میباشد.
2⃣در این بیانیه مثل همیشه به حاکمیت امارات بر جزایر سهگانه تاکید شده است.
◀️امارات از دهه هفتاد شمسی ادعای خود درباره جزایر سهگانه را مطرح کرد و حتی مدعی شد که حاضر است درصورت رضایت ایران این اختلاف را به #دیوان_دادگستری_بینالمللی ارجاع دهد. اما دولت ایران به دلیل استحکام تعلق این جزایر به ایران از نظر منطق حقوقی و اسناد، به نظر امارات رضایت نداده است.
⬅️ جالب آنکه پیشتر در قرن نوزدهم میلادی، انگلیس بعنوان مسؤول تنظیم روابط خارجی منطقه «ساحل عمان» (امارات متحده عربی کنونی) نیز خواستار ارجاع پرونده جزایر ایرانی به محاکم بینالمللی شده بود که به توصیه مراجع حقوقی داخلی انگلیسی مبنی بر ضعف ادله انگلیس و ساحل عمان، از پیگیری این پیشنهاد منصرف شد.
بهزودی مطالبی درخصوص موضوع جزایر سهگانه از منظر حقوقی و تاریخی در این کانال منتشر خواهد شد انشالله.
*تصویر پایان نشست شورای همکاری خلیج فارس
@intllaw
🔺خبرگزاریهای داخلی و خارجی اعلام کردهاند یک قاضی فدرال نیویورک 1.68 میلیارد دلار، ایران را محکوم به پرداخت غرامت به خانوادههای سربازان کشته شده در انفجار مقر تفنگداران آمریکا در بیروت کرده است. هر چند ایران هرگونه ارتباط با این حادثه را رد کرده است اما در سالیان مختلف اموال ایران بواسطه احکام این چنینی مصادره شده است یا حکم به مصادره آنها داده شده است.
🔸هرچند که احکام این چنینی در طول سالهای پس از انقلاب اسلامی و به ادعاهای مختلف و برخلاف اصل مصونیت بینالمللی در محاکم آمریکا به کرات صادر شده است اما بهنظر میرسد با توجه به احتمال قوی صدور حکم #دیوان_بینالمللی_دادگستری به نفع ایران و علیه آمریکا، این رأی پیامی مبنی بر مداومت این دولت در نقض حقوق بینالملل را برای دیوان ارسال کرده است.
🔹حقوقدانان ایران همواره مستند به قانون مصونیت دولت خارجی در آمریکا the Foreign Sovereign Immunities) Act (FSIA) رویکرد محاکم آمریکایی را خلاف اصول حقوق بینالملل و قانون داخلی این کشور دانستهاند.
*تصویر محل استقرار تفنگداران در بیروت پس از انفجار
برای مشاهده مطلب مرتبط:
https://eitaa.com/intllaw/409
@intllaw
May 11
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اخیرا گزارشگر ویژه حقوق بشر، گزارش وضعیت حقوق بشر در ایران را منتشر کرد.
خلاصه متن گزارش:
0⃣گزارشگر به تحرکات علیه ایران اشاره میکند و برگزاری آریا-فرمولا (Arria-formula meeting) توسط آمریکا، تشکیل کمیته حقیقتیاب توسط #شورای_حقوق_بشر (بند10)، اخراج ایران از کمیسیون مقام زن (بند 11) و بیانیههای اتحادیه اروپا علیه ایران (بند 12) را توضیح میدهد.
1⃣گزارشگر درعباراتی احساسی مدعی میشود که مردم متحد در اعتراضات در سنین و از اقوام مختلف خواهان پایان دادن به حکومت دینی در ایران بودند (بند 7).
2⃣گزارشگر مدعی میشود که 476 نفر در این اتفاقات کشته شدهاند (بند8)
3⃣گزارشگر نسبت به وقوع قتل، سواستفاده جسمی و جنسی و تجاوز به حقوق زنان نکاتی را بیان میکند (بند 8)
4⃣گزارشگر بر تشدید اجرای قانون حجاب توسط نیروهای پلیس و اذیت و آزار افراد بیحجاب بهشیوههای مختلف تأکید میکند (بند15)
5⃣گزارشگر مدعی است که دولت ایران هیچگونه تحقیق بیطرفانه و شفافی را درخصوص مرگ مهسا امینی انجام نداده است (بند17).
6⃣گزارشگر شیوه دولت ایران در برخورد با معترضان، «کشنده» توصیف میکند و ادعا میکند که گزارشهای دولت ایران درخصوص نحوه برخورد ملایم با اعتراضات، واقعیت ندارد (بند 21).
7⃣گزارشگر به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و بسیج به عنوان برخوردکنندگان با اعتراضات اشاره میکند (بند 22 و 23)
8⃣قتل کودکان معترض (بند 25)، مقابله با حقوق اقلیتهای قومی و دینی (بند 28)، بازداشت دانشآموزان (بند38)، فقدان آزادی مطبوعات (بند48)، اختلال اینترنت (بند 50) قسمتهای دیگر گزارش را تشکیل میدهند.
#فیلم
@intllaw
نکات جانبی:
⬅️گزارشگر بصورت خاص بر مرگ مهسا امینی متمرکز شده است و او را در تمامی متن، «ژینا مهسا امینی» مینامد. نحوه حضور او در گشت ارشاد، مرگ و حتی چگونگی خونریزی از بینی او سوژههایی است که در این گزارش مدنظر قرار گرفته است (بند 18)
⬅️گزارشگر از عدم بهرسمیتشناسی شدن شخص او توسط دولت جمهوری اسلامی ایران انتقاد میکند.
⬅️عمده استنادات گزارشگر مبتنی بر وبسایتهای اینترنتی است که عموما رسانههای غربی یا ضدایرانی هستند و تعداد اندکی از آنها تارنماهای تحت مدیریت از داخل ایران هستند همانند عصر ایران، اعتماد آنلاین و.. که در پاورقی گزارش اسمشان آمده است.
⬅️متن گزارش، بشدت احساسی نوشته شده و از متون حقوقی و ادله حقوقی فاصله گرفته است.
@intllaw
تحلیل گزارش:
🔶جاوید رحمان (گزارشگر وضعیت حقوق بشر در ایران و حقوقدان پاکستانی-انگلیسی) همانند گزارشگران پیشین (عاصمه جهانگیر و احمد شهید)، تصویر بشدت تیرهای را از وضعیت ایران منعکس کرده است. وضعیتی که مبتنی بر گزارشهای ناقص رسانههای غربی و فعالان حقوق بشری ضدایرانی شکل گرفته است.
هرچند که اشاره به اقدامات مثبت حکومت جمهوری اسلامی ایران و عملکردهای منفی معترضان و ضدانقلاب در این گزارش هیچ جایی ندارد و در سویه دار بودن گزارش گزارشگر شکی وجود ندارد اما آنچه که نباید مایه غفلت شود اینست که این گزارش هرچند با محتوای دروغین، در پی زمینهسازی اقدامات بعدی علیه ایران در مجامع بینالمللی است و تکمیلکننده بخش حقوقی جنگ ترکیبی (#جنگ_حقوقی) علیه ایران در چندماهه اخیر محسوب میشود.
🔷آنچه که مایه نگرانی است استفاده از تعبیر «جنایت علیه بشریت» در این گزارش درخصوص اقدامات ایران میباشد. گویی سناریوی طرح دعوا علیه ایران در برخی محاکم همانند #دیوان_بینالملل_کیفری درحال شکلدهی و کلیدخوردن است (بند 71، 73 و 78) که نیازمند هوشمندی و توجه بیشازپیش متولیان امور قضایی و دیپلماتیک میباشد.
♦️احتمالا اشاره به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز برای زمینهسازی تحریم سپاه در سطح دولتهای اروپایی و... صورت گرفته است.
*تصویر جاوید رحمان، احمد شهید و عاصمه جهانگیر گزارشگران حقوق بشر ایران در دورههای مختلف
@intllaw
G2301095.pdf
420.2K
متن کامل گزارش جاوید رحمان گزارشگر شورای حقوق بشر
@intllaw
📚انتشار کتاب مجموعه مقالات همایش حقوق بین الملل و مخاصمات مسلحانه در منطقه غرب آسیا
▪️این همایش سال ۱۴۰۰ برگزار گردید و در آن به سه زبان فارسی، عربی و انگلیسی مقالاتی ارائه شد.
@intllaw
نسخه الکترونیکی کتاب مقالات همایش حقوق بین الملل و مخاصمات مسلحانه در منطقه.pdf
35.58M
فایل کامل کتاب مجموعه مقالات همایش بین المللی حقوق بین الملل و مخاصمات مسلحانه در منطقه
#پیدیاف_کتاب
@intllaw
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢اختلافات در فرانسه بر سر اصلاح سن بازنشستگی اجباری آغاز گردید اما در این حیطه باقی نماند.
🔺 افزایش سن امید به زندگی و کاهش نرخ جانشینی، سیاستگذاران و قانونگذاران را به فکر بقای بیشتر افراد در محیط کار انداخته است.
🔸از اینرو دغدغهمندان #حقوق_سالمندان* سه راهکار حقوقی به دولتها پیشنهاد دادند: افزایش سن بازنشستگی اجباری، منعطفسازی ساعات حضور برای کارگران و کارمندان دارای سن بالا و ترویج مشاغل متناسب با سالمندی.
🔹با این حال شیوه رفتار دولتها در تغییر قوانین باید مسؤولانه باشد. کمیسر حقوق
#شورای_اروپا، نحوه عمل دولت فرانسه را «توسل به زور مفرط» (excessive use of force)
توصیف کرده است.#فیلم نشست رسانهای مکرون. مکرون در این نشست تصریح میکند که میان آشوب و اعتراض قائل به تفاوت است و از حمایت کامل (Full Support) خود از نیروی پلیس سخن به میان میآورد. * #حقوق_سالمندان شاخهای از حقوق بشر است که قدمتی کمتر از سایر شاخههای حقوق حمایتی دارد. برای مشاهده مطلب مرتبط: https://eitaa.com/intllaw/374 https://eitaa.com/intllaw/375 https://eitaa.com/intllaw/343 @intllaw
پیشینه تاریخی ادعا بر جزایر سهگانه ایرانی
🔶 اولین بروز اختلاف در مظاهر حاکمیتی ایران در جزایر سهگانه از سفر «مسیو دامبرین»، رئیس بلژیکی گمرکات جنوب ایران در آوریل 1904 با سفر به جزیره بوموسی آغاز شد. در این سفر دامبرین با مشاهده پرچم تازهطراحیشده شارجه بر خاک بوموسی، آن را پایین آورد و پرچم ایران را برافراشت.
🔹خبر به سفارت انگلیس در تهران رسید و سفیرمختار انگلیس در نامهای خطاب به دولت ایران و رئیس گمرکات ایران مبنی بر نقض حاکمیت دولت ساحل عمان (امارات متصالحه یا امارات کنونی) خواستار پایین آمدن پرچم ایران شد. این آغاز منازعات بر جزایر سهگانه ایرانی به شمار میآید.
🔹موقعیت سوقالجیشی جزایر ایرانی (سیری، تنب کوچک و بزرگ و بوموسی)، ترس از فزونی قدرت روسها در دربار قاجار، آغاز رقابت روس و فرانسه در خلیج فارس و عراق، عواملی بود که دولت انگلستان را برآن داشت که بر کنترل جنوب و شمال خلیج فارسی اهتمام ویژهای از خود نشان دهد.
🔹از اینرو انگلیس با کنترل قسمت جنوبی خلیج فارس (عمان و ساحل عمان و بحرین)، تمایل پیدا کرد که قسمت شمالی را نیز به دست بگیرد. از آنجا که امکان گرفتن خاک ایران در این برهه زمانی میسر نبود، برای تسلط بر جزایر ایرانی برنامهریزی کرد.
🔹در جزایر سهگانه خاندان قاسمی (قواسم، جواسم) از طرف ایران، متولی امور جزایر بودند. بخشی از خاندان قاسمی در سالهای دور به سمت ساحل عمان رفته و متولی شارجه شده بودند. انگلیس با علم به اینکه قاسمیهای ایران با قاسمیهای شارجه دو گروه مجزایی هستند، ادعا کرد که جزایر سهگانه از دست قاسمیهای ایران به قاسمیهای شارجه سپرده شده است. دولت ایران ادعای انگلیس را بیاثر اعلام کرد زیرا که قاسمیهای ایران چنین کاری نکرده بودند و اصولا صلاحیت این کار را نداشتند چون خود گماشته ایران در این جزایر بودند و حق اعطای سرزمین به اجنبی نداشتند. پس از این، ایران برای اتمام این ادعا، شیخ عشیره قاسمیهای ایران را از تولیت جزایر برکنار کرد تا پیام آشکاری به طرف انگلیسی بدهد.
🔹تسلط بر جزایر ایرانی توسط نیروهای انگلیسی ادامه داشت تا آنکه جنگ جهانی اول به اتمام رسید و نیروی دریایی تازه تاسیس ایران، وارد جاسک و باسیدو (باسعیدو/قشم) شدند. انگلیسیها که از این موضوع ناراحت بودند به دیوان داوری لاهه شکایت بردند که با اتفاق آرا حق به ایران داده شد.
🔹تا 1971 مذاکرات متعددی میان ایران و انگلیس بر سر جزایر ایرانی جریان داشت تا اینکه در این سال، با جدایی بحرین از میهن، احساس تحقیر عظیمی در بدنه حاکمیتی ایران بوجود آمد. این موضوع در کنار کاهش قدرت منطقهای انگلیس در اثر اخراج از پاکستان و هند منجر شد تا انگلیس برای کاهش حس نفرت ایرانیان و بهدلیل عدم قدرت برای بقای بیشتر در منطقه، از تصرف جزایر سهگانه توسط نیروهای ساحل عمان (امارات کنونی) چشمپوشی کند و نیروهای خود را از این جزایر خارج سازد.
🔹اختلاف بر سر جزایر ایرانی تا دهه هفتاد شمسی مغفول بود تا اینکه در این دهه، امارات متحده عربی منازعات و ادله انگلیس را بار دیگری مطرح کرد. لازم به تذکر است پیش از اعلام استقلال امارات کنونی، این قسمت مستعمره انگلیس بود و امور سیاست خارجی این ساحل عمان، دراختیار کامل انگلیسیها تمشیت میشد.
👈در قسمتهای بعدی به ادله حقوقی ایران و انگلیس در این اختلافات و نکات مرتبط با حقوق بینالملل اشاره خواهد شد انشالله.
#جزایر_سهگانه
#مطلب_دنبالهدار
@intllaw