⭐ #ستاد_حقوق_بشر قوه قضاییه در گزارشی رسمی ضمن تشریح اقدامات ایران در مقابله با مسمومیت دانشآموزان ایرانی، دغدغه مقامات و نهادهای ایران و روشهای بکارگرفته شده در این راستا را تشریح کرد.
⭐ این گزارش و شیوه نگارش آن، عمدتا مبتنی بر نگاه به مخاطب غیرایرانی است زیرا که این ستاد، نهاد حقوق بشری ایران در مجامع بینالمللی حقوق بشری به شمار میآید.
#حقوق_بشر
#حق_آموزش
@intllaw
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔎 از سال 2010 #سازمان_بینالمللی_کار به جنبشی حقوقی پیوست که به دنبال افزایش سن بازنشستگی اجباری (compulsory Retirement Age) و توجه به سن ناتوانی نسبی (Pensionable Age) است. علت اصلی ارائه این ایده، وقوع همزمان پدیده پیری جمعیت (افزایش امید به زندگی) و کاهش نرخ جانشینی است زیرا که جمعیت جوان جویای کار، کمتر از جمعیتی است که بازنشسته میشوند و در نتیجه آن، لازم است تا افراد، سنین بیشتری را در خدمت نهاد کارفرمای خود باشند.
هرچند افزایش سن بازنشستگی با ایدهآلهای #حقوق_سالمندان مطابقت دارد و سالمند، دیرتر از فعالیت اقتصادی جدا می شود اما از آنجا که فرد باید سالهای بیشتر در خدمت باشد و همچنین ورود نسل جوان جویای کار را به تأخیر میاندازد، مخالفانی در سطح مردم و سیاستگذاران دارد.
فیلم مخالفان اصلاحات قانون بازنشستگی در فرانسه که سن بازنشستگی را از 62 سال به 64 افزایش داده است.
@intllaw
wcms_travail_pub_19.pdf
677K
گزارش #سازمان_بینالمللی_کار درخصوص حقوق کار سالمندان بویژه ارتقای سن بازنشستگی
@intllaw
خلاصه پنجاه و دومین نشست #شورای_حقوق_بشر:
◀️ ۶ مارس:
➖ گزارش کمیسر عالی از وضعیت حقوق بشر در اراضی فلسطین اشغالی (با تاکید بر تعهد به تضمین پاسخگویی و عدالت)، وضعیت حقوق بشر در اریتره، افغانستان، میانمار و نیکاراگوئه.
◀️ ۷ مارس:
➖ بحث و گفتگو درباره مخاصمات مسلحانه، تبعیض، فقر و محدودیت در فضای مدنی، چالشهای جدید حقوق بشر بهویژه در حوزه دیجیتال و اطلاعات.
◀️ ۸ مارس:
➖ گرامیداشت روز جهانی زن، سخنرانی «گزارشگر ویژه در مورد مسکن مناسب» با محوریت کاهش ردپای کربن برای تحقق حق مسکن مناسب.
◀️ ۹ مارس:
➖ سخنرانی گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد فروش و بهرهکشی از کودکان و سخنرانی کارشناس افراد مبتلا به آلبینیسم (زالی).
◀️ ۱۰ مارس:
➖ برگزاری نشست سالیانه حقوق کودک در مورد چگونگی تقویت چهارچوبهای قانونی و سیاستی برای حمایت از حقوق کودکان در محیط دیجیتال.
#بازنشر از کانال مطالعات حقوق بشر
@intllaw
تغییر نام کشور از منظر حقوق بین الملل
✅ نام یک کشور، یک حقیقت تاریخی است و کسی از خارج از آن کشور، امکان عوض کردن نام را ندارد حتی یک سازمان بینالمللی.
✅ تغییر نام یک کشور یا منطقه جغرافیایی درصورتی معتبر است که رسماً توسط دولت مستقر در آن کشور و مطابق معیارهای حقوقی صورت پذیرد.
✅ این تغییر رسمی، گاهی نیز از طرق دموکراتیک همانند همهپرسی قانون اساسی اتفاق میافتد.
✅ سازمان ملل صرفاً تغییر نام را از مجاری رسمی میپذیرد.
🔻اخیرا روسیه و اکراین برای یکدیگر نامهای جدید را برگزیدند و در ادبیات سیاسی علیه یکدیگر بهکارمیگیرند.
برای مشاهده تغییر تاریخچه نام کشورها در مجامع بینالمللی اینجا را کلیک کنید.
@intllaw
♦️اولین حمله به اماکن دیپلماتیک ایران، گروگانگیری دیپلماتهای سفارت ایران در لندن بود که منجر به شهادت اولین شهید دیپلمات ایران گردید.
🔸 پس از این نیز دیپلماتهای ایرانی در لبنان، مزارشریف، فاجعه منا و... به شهادت رسیدند.
🔹 براساس کنوانسیون وین حقوق دیپلماتیک 1961، «کارمندان و مأموران سیاسی خارجی» باید مورد حفاظت کشور میزبان قرار گیرند.
به بهانه #روز_ملی بزرگداشت شهدا
برای مشاهده متن فارسی کنوانسیون وین حقوق دیپلماتیک اینجا را کلیک کنید.
@intllaw
هدایت شده از کانال رسمی دانشگاه قم
🔹مراسم رونمایی از مجموعه مقالات همایش بینالمللی حقوق بینالملل و مخاصمات مسلحانه در منطقه و اولین شماره مجله ایرانی حقوق بینالملل و تطبیقی
⏰ چهارشنبه ۲۴ اسفند ماه| ساعت ۱۰
🔻تالار اندیشه
🔸روابط عمومی دانشگاه قم
@university_of_qom
11.91M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
در آستانه #روز_بینالمللی مبارزه با #اسلامهراسی و آغاز ماه مبارک رمضان، دبیرکل سازمان ملل متحد در سخنانی میگوید:
🔸«تنها چند روز با ماه مبارک رمضان فاصله داریم. بیش از هزار سال است که پیام صلح، همدردی و شفقت اسلام الهام بخش مردم سراسر جهان است. ریشه کلمه «اسلام» از «سلام» یعنی صلح گرفته شده است.
🔹حمایت از مومنان و غیرمومنان باید به طور یکسان تضمین شود، همانگونه که در قرآن کریم ذکر شده است.
🔺مسئله خیره کننده در رابطه با اصل حمایت از پناهندگان است که قرنها پیش از امضای کنوانسیون امور پناهندگان که در سال 1951 امضا شد، بیان شده است.
🔻به عنوان دبیرکل سازمان ملل که مسئولیت دربارۀ پناهندگان دارم، بزرگمنشی دولت های اسلامی را در آغوش گشودن به روی مردمانی که مجبور به ترک سرزمین خود شدهاند دیدهام در حالیکه بسیاری دیگر، مرزهایشان را به روی آنان بستهاند.
🔶این نمای تازه را به دلیل آیهای از قرآن کریم در سورۀ توبه دیدم که می گوید: «اگر یکی از مشرکان از تو پناهندگی خواست به او پناه بده تا سخن خدا را بشنود و سپس او را به مکان امنش برسان، این بدان جهت است که آنان نمی دانند.»
#فیلم
#حقوق_پناهندگان
@intllaw
6.44M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#روز_بینالمللی مقابله با #اسلامهراسی
🔸با وقوع انقلاب اسلامی در ایران، موجی از اسلامهراسی در جهان غرب بهصورت مهندسیشده بوقوع پیوست. ویژگی اصلی این موج، استفاده از ابزارهای فرهنگی برای خدشهدار کردن چهره شریعت اسلامی بود. تولید محصولات فرهنگی ضداسلام همانند کتاب آیات شیطانی و فیلم سینمایی بدون دخترم هرگز، تلاشهایی برای مقابله با روحیه اسلامخواهی ناشی از انقلاب ایران در جوانان غربی بهشمار میآمد.
🔹موج دیگر اسلامهراسی که بیشتر جنبه حقوقی بهخود گرفت، پس از وقوع حادثه یازدهم سپتامبر سال ۲۰۰۱ بوجود آمد. در این دور از اسلامهراسی، ترساندن جامعه غربی از اسلام و مسلمانان در قالب تصویب قوانین درخصوص مبارزه با گروهکهای تروریستی، منع استفاده از حجاب اسلامی بویژه برقع در اماکن عمومی، مقابله با افراطیگری اسلامی، حمایت از زنان مسلمان حامی رویکردهای فمنیستی و... صورت پذیرفت. این تلاشهای ضداسلامی، نهتنها عامل تفکیک میان اقشار داخلی کشورهای غربی شد، بلکه با ایجاد فشار روحی شدید علیه مسلمانان، سوق دادن آنها به واکنشهای شدید علیه جوامع یادشده را نتیجه داد. موج دوم منجر به نقض مصادیق متعدد حقوق بشر اقلیتهای مذهبی بویژه در حوزه حقوق فرهنگی گردید.
🔺موج دیگر از اسلامهراسی پس از ظهور داعش در غرب ظهور یافت که بررسی آن نیاز به تفصیل دارد.
برآمد هر سه موج یادشده، ترسیم چهرهای خشن از شریعت اسلامی و تحریف چهره واقعی دین میباشد و بهصورت فزاینده درحال تقویت کمی و کیفی فشارها علیه اقلیتهای مذهبی مسلمان در جوامع غربی است.
#یادداشت
#حقوق_اقلیتها
#جنگ_حقوقی (Lawfare)
@Intllaw
در آستانه سالگرد اشغال عراق، یورونیوز با بازجوی صدام مصاحبه کرده که از منظر حقوق بینالملل قابل توجه است:
۱. بازجو: «صدام پس از پیامبر اسلام و صلاح ایوبی، خود را سومین رهبر تاریخ اسلام میدانست. با اینحال بسیار سکولار بود و در مقابل دیدگاه اسلامگرایانه، مروج ناسیونالیسم عربی بود»
تحلیل: در حقوق بینالملل، رویکرد ملیگرایی برای حراست از منافع ملی امر پسندیده ایست اما ناسیونالیسم افراطی منجر به #واگرایی و تنشهای مسلحانه میگردد. لذا حقوق، ملیگرایی را در کنار همگرایی فراملی ترویج میکند.
۲. بازجو: «صدام میگفت به رغم دیدگاه آن زمان آمریکا، عراق سلاح جمعی در اختیار نداشت».
تحلیل: آمریکا در حمله به عراق،بر نظریهی حقوقی #دفاع_پیشدستانه استناد میکرد درحالیکه بعداً ثابت شد ادعای آمریکا و انگلیس در این خصوص، دروغ بوده است.
۳. بازجو: «صدام گفت بزرگترین دشمن عراق، آمریکا یا اسرائیل نبود، بلکه ایران بود.ترس صدام این بود که ایران بفهمد عراق چقدر ضعیف و آسیبپذیر شده است. در این صورت چیزی جلودار حمله ایران و تصرف جنوب عراق نبود»
* تحلیل: طبق قواعد حقوقی بویژه قطعنامه تعریف #تجاوز_ارضی ۳۳۱۴، عراق آغازگر جنگ علیه ایران است و این توجیهات، از منظر حقوقی، ارزشی ندارد.
پینوشت: فارغ از سویهدار بودن اظهارات فوق، اقدامات آمریکا با پشتیبانی نظری حقوقدانان آمریکایی صورت میگرفت و همواره نظریات حقوقی همانند دفاع پیشدستانه و #مداخله_بشردوستانه، لعابی حقوقی بر اقدامات توسعهطلبانه این دولت میدهد.
@intllaw