🇨🇦خلاصه گزارش ستاد درخصوص کانادا:
1⃣اکثریت قریب به اتفاق 96 درصد از قربانیان کشف شده قاچاق انسان، زنان و دختران در کانادا هستند.
#حقوق_بشر
2⃣زنان ملل اول، اینوئیت و متیس در سراسر کانادا نسبت به زنان غیربومی، میزان خشونت جنسی بالاتری را تجربه میکنند.
3⃣تعداد افراد محبوس در زندانهای فدرال برای زنان در سه دهه گذشته به طور چشمگیری افزایش یافته است.
4⃣زنان 27.3 درصد از کل جمعیت بیخانمان در کانادا را تشکیل میدهند. در هر شب در کانادا، 6000 زن (اغلب با کودکان) به پناهگاه های اضطراری پناه می برند.
5⃣کانادا از نظر شکاف دستمزد جنسیتی از بین 156 کشور در رتبه 24 قرار دارد. در کانادا، زنان به طور متوسط 89 سنت به ازای هر دلاری که یک مرد به دست می آورد، درآمد دارند.
🇫🇷خلاصه گزارش ستاد درخصوص فرانسه:
1⃣جامعه فرانسه عمیقاً جنسیت گرا و زن ستیز شده است و میزان بی سابقه زنکشی همچنان در حال افزایش است.
2⃣در سال 2021، پلیس فرانسه بیش از 67500 مورد خشونت جنسی علیه زنان را ثبت کرد. بیش از 90 درصد از مهاجمان توسط قربانی شناخته شده بودند.
3⃣ برآوردها نشان می دهد که بیش از 140000 نفر بیخانمان میباشند که 30000 نفر از آنها کودک هستند.
4⃣وزارت دادگستری فرانسه اعلام کرد که تراکم زندان ها در این کشور به 120 درصد رسیده است به طوری که حدود 2225 زندانی مجبورند روی زمین بخوابند.
5⃣زنان در همه عرصههای جامعه، اشتغال، آموزش، بهداشت و سیاست مورد تبعیض قرار میگیرند.
@intllaw
farance for pc_k_h.pdf
653.7K
متن گزارش ستاد حقوق بشر درخصوص فرانسه
@intllaw
canada for pc_k_h.pdf
723.1K
متن گزارش ستاد حقوق بشر درخصوص کانادا
@intllaw
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
جزایر سهگانه (بخش دوم)
پیشتر به قضایای جزایر سهگانه پرداختیم. در این ماجرا مهمترین ادله حقوقی انگلیس برای تعلق جزایر به ساحل عمان (امارات کنونی) به شرح زیر بود:
1⃣واگذاری سرزمین: انگلیس مدعی بود قواسم ایران در سه سند تاریخی این جزایر را متعلق به «قاسمیهای ساحل عمان» دانستهاند.
⛔️رد استدلال: قاسمیهای ایران گماشته دولت مرکزی بودند و حق اعطای سرزمین را نداشتهاند. در سند ادعایی نیز بیشتر تعارفات عشیرهای وجود دارد تا قصد واگذاری سرزمین.
2⃣مالکیت بر مال بلاصاحب: ترفند قرن نوزدهمی انگلیس در سرزمینهای تصاحبشدهاش این بود که ادعا میکرد یک سرزمین، مالکی نداشته و انگلیس آن را تصاحب کرده. کما اینکه در قضیه «کشف» قاره آمریکا، با وجود ساکنان بومی فروان از همین استدلال استفاده شد.
در جزایر سهگانه نیز به دلیل اهتمام اندک دولت مرکزی به این جزایر، انگلیس عدم وجود «پرچم و نیروهای نظامی ایران» را دال بر اعراض ایران از این جزایر میدانست و ساحل عمان را مالک مال بلاصاحب معرفی میکرد.
⛔️رد استدلال: وجود حاکمان «گماشته» ایران، دلیلی بر نقض مدعای اعراض از حاکمیت بود. همچنین در حقوق بینالملل، اعراض از سرزمین با عدم برافراشتن پرچم و وجود نیروی نظامی ملازمتی ندارد.
3⃣ مرور زمان: انگلیس پافشاری میکرد که در اثر استمرار مالکیت ساحل عمان بر جزایر ایرانی و پذیرش ضمنی ایران، ادعای ایران مشمول مرور زمان شده و مسموع نیست.
⛔️رد ادعا: دولت ایران در طول هفتاد سال اشغالگری انگلیس، مستمرا اعتراض کرده است و هیچ سندی دال بر پذیرش صریح یا ضمنی ایران وجود ندارد.
#فیلم سخنرانی نماینده امارات
@intllaw
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#فیلم نظر سخنگوی دولت درخصوص رأی #دیوان_بینالمللی_دادگستری
برای مشاهده ابعاد حقوقی رأی دیوان:
https://eitaa.com/intllaw/441
@intllaw
6.85M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
به بهانه #روز_بینالمللی آگاهی از مین و کمک به اقدام علیه مین (۴ آوریل)
🔸️ در طول هشت سال دفاع مقدس بیش از ۲۰ میلیون مین توسط رژیم بعث عراق در خاک ایران کاشته شد که بواسطه انفجار آنها در مجموع بیش از ۲۰۰۰ تن شهید شدهاند.
🔸️ مرکز مینزدایی کشور عراق با اعلام اینکه نقشههای میادین مین جنگ رژیم بعث علیه ایران، از سوی نیروهای آمریکا از بین رفته است، از تحویل کامل این نقشهها امتناع کرده است.
🔸️ حقوق بینالملل بویژه حقوق بشردوستانه توجه ویژهای به آثار ناشی از کاربست مین در زمان جنگ دارد.
🔸️ معاهدات چهارگانه ژنو و پروتکل دوم معاهده منع سلاحهای متعارف خاص ۱۹۸۰، دارای مفادی درخصوص چارچوب حقوقی استفاده از مین هستند.
🔸️ اما مهمترین معاهده درخصوص مینهای ضدنفر، کنوانسیون اوتاوا (کنوانسیون ممنوعیت استفاده، ذخیره سازی، تولید و انتقال مین های ضد نفر) میباشد که در سال ۱۹۹۷ بهتصویب بیش از ۱۶۰ دولت رسید و شامل مقررات منع کاربرد مین است.
🔸️ نهادهای بینالمللی همانند سرویس ویژه ملل متحد درخصوص مین (United Nations Mine Action Service) نیز در این موضوع فعالیت دارند.
🔸️ ایران تنها زیاندیده کاربرد مینهای ضدنفر نمیباشد بلکه براساس اعلان ملل متحد، افغانستان، سوریه، یمن و اوکراین نیز از کشورهایی هستند که به دلیل ناآرامیهای سالیان اخیر بشدت درمعرض استفاده از مینهای ضدنفر قرار گرفتهاند.
#فیلم گزارش مرکز مینزدایی ایران
@intllaw
icrc_002_0702_ottawa_explained.pdf
714.8K
قطعنامه شورای حقوق بشر علیه ایران
✅دیروز #شورای_حقوق_بشر در قطعنامه «وضعیت حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران» (A/HRC/51/L.3) تجاوز گسترده، مکرر و مصرانه به حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران را محکوم کرد و از دولت ایران درخواست کرد این تجاوزات و بیکیفرمانی نظاممند (Systematic Impunity) را متوقف کند.
✅ همچنین شورا ماموریت گزارشگر ویژه حقوق بشر ایران را برای یکسال دیگر تمدید کرد و از گزارشگر درخواست کرد تا اجرای قطعنامه قبلی (از جمله تشکیل کمیته حقیقتیاب) را پیگیری کند.
✅نماینده ایران در این جلسه ضمن ارائه گزارش از عملکرد حقوق بشری چند ماه اخیر ایران، ابراز داشت که شرم حقوق بشر بر دولتهایی ست که توجهات بینالمللی را از مسایل مهم به سمت ایران سوق میدهند و از حقوق بشر سلاحی علیه مردم ایران ساختهاند (weaponisation). وی در پایان از دولتها خواست تا با رأی منفی به این قطعنامه، شورا را از رویکردهای افراطی به سمت میانهروی سوق دهند.
🔹متن پیشنهادی قطعنامه توسط ایسلند و انگلیس ارائه شده بود و نهایتا به این قطعنامه 23 رأی مثبت (از جمله آمریکا، انگلیس، فرانسه، آلمان، اکراین و ...)، 16 ممتنع (از جمله هند، مالزی، قطر، سودان، امارات، ازبکستان و...) و 8 مخالف (چین، بولیوی، بنگلادش، قزاقستان، کوبا، اریتره، ویتنام و پاکستان) داده شد.
🆔@intllaw
#تصویر واکنش مشاور وزیر امور خارجه، دکتر کدخدایی به قطعنامه شورای حقوق بشر
🔊همچنین در واکنش به این قطعنامه، کنعانی سخنگوی وزارت امورخارجه گفت: «شورای حقوق بشر نهاد اصلی سازمان ملل متحد برای ترویج و حمایت از حقوق بشر مبتنی بر همکاری و گفتوگو و محلی برای گفتمان حقوق بشری در میان دولتها، سازمانهای غیردولتی و سایر ذینفعان است و استفاده ابزاری و سیاسی از این نهاد رویکردی است که کشورهای غربی با اتخاذ آن موجبات تضعیف اعتبار تصمیمات و قطعنامه های آن شده اند».
همچنین کنعانی نسبت به گزارشگر ویژه اعلام موضع کرد و افزود: «عملا اتهام زنی يكطرفه از سوی بانيان این قطعنامه و حامیان دستورکار گزارشگر ویژه عليه جمهوري اسلامي ايران بوده».
🆔@intllaw
🎦برای مشاهده جلسه بیست و پنج دقیقهای شورا و اظهارات موافقان و مخالفان قطعنامه:
https://media.un.org/en/asset/k15/k15ge7yqkh
🆔@intllaw
5.97M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔻سال ۲۰۱۵ پارلمان اتحادیه اروپا با موافقت دولت کوزوو رأی به تشکیل دیوان مختلط (مرکب از قضات اروپایی و کوزوویی) داد.
🔹انگیزه کوزوو الحاق به اتحادیه اروپا و ناتو و نشاندادن #همگرایی_حقوقی با اتحادیه بود. لزوم اخذ رضایت کوزوو هم به این دلیل بود که آغاز به کار این دادگاه، نیاز به اصلاحات قانون اساسی کوزوو داشت.
🔸در آن زمان هاشم تاچی، وزیر امور خارجه وقت کوزوو رضایت دولت خود را در پارلمان مطرح کرد و قرار بود به جنایات ادعایی اتباع کوزوو در جنگ با صربها و آلبانی تبارها رسیدگی شود.
🔺دادگاه ویژه کوزوو در لاهه تشکیل گردید و در پرونده دوم، ناگهان نوبت به شخص هاشم تاچی و همحزبیهای او رسید.
▪️هاشمتاچی، اولین نخست وزیر کوزوو و رییس جمهور کوزوو در سالهای ۲۰۱۶ الی ۲۰۲۰، به همراه دو تن از نمایندگان پارلمان و یک نفر از حزب تاچی (حزب دمکراتیک کوزوو) بصورت مشترک متهم شدهاند که در سالهای ۱۹۹۸_۱۹۹۹ بعنوان اعضای جبهه آزادیبخش کوزوو اقدامات خلاف قانون و #جنایات_علیه_بشریت و #جنایت_جنگی مرتکب شدهاند.
🔺 تظاهرات در کوزوو علیه اعلام دادستان علیه تاچی صورت گرفته و تظاهرکنندگان براین باورند که دادگاه کوزوو برای سرکوب استقلالطلبی مسلمانان اروپایی و به شکل ناعادلانه سامان یافته است.
#فیلم جلسه اتحادیه اروپا برای تصویب دادگاه ویژه کوزوو با حضور هاشم تاچی در سال ۲۰۱۵
🌐@intllaw
گذاری_بر_محاکمه_رئیس_جمهور_سابق_جمهوری_کوزوو_در_لاهه_هلند.pdf
78.9K
🖌 خلاصه نوشتار دکتر هادی ذاکرحسین عضو هیات علمی دانشگاه تهران درخصوص محاکمه رییس جمهور کوزوو
🔺پس از پایان کار #دیوان_بینالمللی_کیفری یوگسلاوی و رسیدگی به جنایات صربها علیه مسلمانان، اقتضای تکمیل عدالت، رسیدگی به جنایات طرف مقابل بود.
🔺از اینرو دیوان مختلطی در کوزوو درخصوص «جنایات ارتکابی توسط اتباع کوزوو» شکل گرفت که در آن دادرسان بینالمللی و قوانین بینالمللی درکنار دادرس و قانون ملی کوزوو حضور اختلاطی دارند.
🔺پرونده اول این دادگاه مختلط درخصوص مصطفی درحال برگزاری است که هفته پیش خبر از بررسی اقدامات هاشم تاچی، رییس جمهور سابق کوزوو در زمان جنگ یوگسلاوی نیز منتشر گردید.
#پیدیاف_فارسی
🌐@intllaw