6.85M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
به بهانه #روز_بینالمللی آگاهی از مین و کمک به اقدام علیه مین (۴ آوریل)
🔸️ در طول هشت سال دفاع مقدس بیش از ۲۰ میلیون مین توسط رژیم بعث عراق در خاک ایران کاشته شد که بواسطه انفجار آنها در مجموع بیش از ۲۰۰۰ تن شهید شدهاند.
🔸️ مرکز مینزدایی کشور عراق با اعلام اینکه نقشههای میادین مین جنگ رژیم بعث علیه ایران، از سوی نیروهای آمریکا از بین رفته است، از تحویل کامل این نقشهها امتناع کرده است.
🔸️ حقوق بینالملل بویژه حقوق بشردوستانه توجه ویژهای به آثار ناشی از کاربست مین در زمان جنگ دارد.
🔸️ معاهدات چهارگانه ژنو و پروتکل دوم معاهده منع سلاحهای متعارف خاص ۱۹۸۰، دارای مفادی درخصوص چارچوب حقوقی استفاده از مین هستند.
🔸️ اما مهمترین معاهده درخصوص مینهای ضدنفر، کنوانسیون اوتاوا (کنوانسیون ممنوعیت استفاده، ذخیره سازی، تولید و انتقال مین های ضد نفر) میباشد که در سال ۱۹۹۷ بهتصویب بیش از ۱۶۰ دولت رسید و شامل مقررات منع کاربرد مین است.
🔸️ نهادهای بینالمللی همانند سرویس ویژه ملل متحد درخصوص مین (United Nations Mine Action Service) نیز در این موضوع فعالیت دارند.
🔸️ ایران تنها زیاندیده کاربرد مینهای ضدنفر نمیباشد بلکه براساس اعلان ملل متحد، افغانستان، سوریه، یمن و اوکراین نیز از کشورهایی هستند که به دلیل ناآرامیهای سالیان اخیر بشدت درمعرض استفاده از مینهای ضدنفر قرار گرفتهاند.
#فیلم گزارش مرکز مینزدایی ایران
@intllaw
icrc_002_0702_ottawa_explained.pdf
714.8K
قطعنامه شورای حقوق بشر علیه ایران
✅دیروز #شورای_حقوق_بشر در قطعنامه «وضعیت حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران» (A/HRC/51/L.3) تجاوز گسترده، مکرر و مصرانه به حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران را محکوم کرد و از دولت ایران درخواست کرد این تجاوزات و بیکیفرمانی نظاممند (Systematic Impunity) را متوقف کند.
✅ همچنین شورا ماموریت گزارشگر ویژه حقوق بشر ایران را برای یکسال دیگر تمدید کرد و از گزارشگر درخواست کرد تا اجرای قطعنامه قبلی (از جمله تشکیل کمیته حقیقتیاب) را پیگیری کند.
✅نماینده ایران در این جلسه ضمن ارائه گزارش از عملکرد حقوق بشری چند ماه اخیر ایران، ابراز داشت که شرم حقوق بشر بر دولتهایی ست که توجهات بینالمللی را از مسایل مهم به سمت ایران سوق میدهند و از حقوق بشر سلاحی علیه مردم ایران ساختهاند (weaponisation). وی در پایان از دولتها خواست تا با رأی منفی به این قطعنامه، شورا را از رویکردهای افراطی به سمت میانهروی سوق دهند.
🔹متن پیشنهادی قطعنامه توسط ایسلند و انگلیس ارائه شده بود و نهایتا به این قطعنامه 23 رأی مثبت (از جمله آمریکا، انگلیس، فرانسه، آلمان، اکراین و ...)، 16 ممتنع (از جمله هند، مالزی، قطر، سودان، امارات، ازبکستان و...) و 8 مخالف (چین، بولیوی، بنگلادش، قزاقستان، کوبا، اریتره، ویتنام و پاکستان) داده شد.
🆔@intllaw
#تصویر واکنش مشاور وزیر امور خارجه، دکتر کدخدایی به قطعنامه شورای حقوق بشر
🔊همچنین در واکنش به این قطعنامه، کنعانی سخنگوی وزارت امورخارجه گفت: «شورای حقوق بشر نهاد اصلی سازمان ملل متحد برای ترویج و حمایت از حقوق بشر مبتنی بر همکاری و گفتوگو و محلی برای گفتمان حقوق بشری در میان دولتها، سازمانهای غیردولتی و سایر ذینفعان است و استفاده ابزاری و سیاسی از این نهاد رویکردی است که کشورهای غربی با اتخاذ آن موجبات تضعیف اعتبار تصمیمات و قطعنامه های آن شده اند».
همچنین کنعانی نسبت به گزارشگر ویژه اعلام موضع کرد و افزود: «عملا اتهام زنی يكطرفه از سوی بانيان این قطعنامه و حامیان دستورکار گزارشگر ویژه عليه جمهوري اسلامي ايران بوده».
🆔@intllaw
🎦برای مشاهده جلسه بیست و پنج دقیقهای شورا و اظهارات موافقان و مخالفان قطعنامه:
https://media.un.org/en/asset/k15/k15ge7yqkh
🆔@intllaw
5.97M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔻سال ۲۰۱۵ پارلمان اتحادیه اروپا با موافقت دولت کوزوو رأی به تشکیل دیوان مختلط (مرکب از قضات اروپایی و کوزوویی) داد.
🔹انگیزه کوزوو الحاق به اتحادیه اروپا و ناتو و نشاندادن #همگرایی_حقوقی با اتحادیه بود. لزوم اخذ رضایت کوزوو هم به این دلیل بود که آغاز به کار این دادگاه، نیاز به اصلاحات قانون اساسی کوزوو داشت.
🔸در آن زمان هاشم تاچی، وزیر امور خارجه وقت کوزوو رضایت دولت خود را در پارلمان مطرح کرد و قرار بود به جنایات ادعایی اتباع کوزوو در جنگ با صربها و آلبانی تبارها رسیدگی شود.
🔺دادگاه ویژه کوزوو در لاهه تشکیل گردید و در پرونده دوم، ناگهان نوبت به شخص هاشم تاچی و همحزبیهای او رسید.
▪️هاشمتاچی، اولین نخست وزیر کوزوو و رییس جمهور کوزوو در سالهای ۲۰۱۶ الی ۲۰۲۰، به همراه دو تن از نمایندگان پارلمان و یک نفر از حزب تاچی (حزب دمکراتیک کوزوو) بصورت مشترک متهم شدهاند که در سالهای ۱۹۹۸_۱۹۹۹ بعنوان اعضای جبهه آزادیبخش کوزوو اقدامات خلاف قانون و #جنایات_علیه_بشریت و #جنایت_جنگی مرتکب شدهاند.
🔺 تظاهرات در کوزوو علیه اعلام دادستان علیه تاچی صورت گرفته و تظاهرکنندگان براین باورند که دادگاه کوزوو برای سرکوب استقلالطلبی مسلمانان اروپایی و به شکل ناعادلانه سامان یافته است.
#فیلم جلسه اتحادیه اروپا برای تصویب دادگاه ویژه کوزوو با حضور هاشم تاچی در سال ۲۰۱۵
🌐@intllaw
گذاری_بر_محاکمه_رئیس_جمهور_سابق_جمهوری_کوزوو_در_لاهه_هلند.pdf
78.9K
🖌 خلاصه نوشتار دکتر هادی ذاکرحسین عضو هیات علمی دانشگاه تهران درخصوص محاکمه رییس جمهور کوزوو
🔺پس از پایان کار #دیوان_بینالمللی_کیفری یوگسلاوی و رسیدگی به جنایات صربها علیه مسلمانان، اقتضای تکمیل عدالت، رسیدگی به جنایات طرف مقابل بود.
🔺از اینرو دیوان مختلطی در کوزوو درخصوص «جنایات ارتکابی توسط اتباع کوزوو» شکل گرفت که در آن دادرسان بینالمللی و قوانین بینالمللی درکنار دادرس و قانون ملی کوزوو حضور اختلاطی دارند.
🔺پرونده اول این دادگاه مختلط درخصوص مصطفی درحال برگزاری است که هفته پیش خبر از بررسی اقدامات هاشم تاچی، رییس جمهور سابق کوزوو در زمان جنگ یوگسلاوی نیز منتشر گردید.
#پیدیاف_فارسی
🌐@intllaw
فلسطین و حقوق بینالملل
(قسمت اول)
🔹یکی از موضوعات که درخصوص فلسطین حائز اهمیت است، نحوه تشکیل دولت یهودی در خاک فلسطین میباشد. در حقوق و علوم سیاسی، عناصر سازنده یک دولت شامل جمعیت دائمی، سرزمین و حکومت (قدرت ساختار و سازمانیافته) است. اسرائیل در زمان شکلگیری اصالتا از هیچکدام از این موضوعات بهرهمند نبود.
❎جمعیت این دولت، اتباع سایر کشورها بودند که بصورت هماهنگ به سمت فلسطین گسیل داده شده بودند.
❎سرزمین ادعایی اسرائیل نیز با توسل به نیروی نظامی و فارغ از اراده صاحبان اصلی آن، تصاحب شده بود. براساس قاعده مسلم حقوق بینالملل که از زمان #معاهده تحریم جنگ (معروف به پیمان پاریس 1928 یا پیمان بریان-گلوک) شکل گرفته است، توسل به زور از منظر حقوقی نامشروع تلقی میشود و درنتیجه درصورتی که دولتی با توسل به زور سرزمینی را تصاحب کند، این تصاحب، مالکیت و حاکمیتآفرین نمیباشد.
❎حکومت اولیه اسرائیل نیز حکومت قوامنیافتهای بود که تحت قیمومت انگلیس رشد و نمو پیدا کرد.
⬅️با توجه به جهات فوق، در کتابها و مقالات در مبحث «تأسیس کشورها» هنگامی که بحث به تأسیس اسرائیل میرسد، نویسندهها میکوشند تا با عبور عامدانه از شرایط فوق، تأسیس اسراییل را به رأی دولتها درسازمان ملل منصوب کنند؛ درحالیکه این رأی مجمع عمومی از منظر حقوق، عنصر سازنده یک کشور بهشمار نمیآید مگر برای اسرائیل!!
🔸یکی از مسائل عدالتخواهانه در عرصه حقوق بینالملل، دغدغههای حقوقی پیرامون مسأله فلسطین میباشد. برآنیم در هفته پیشرو تا #روز_قدس، مطالبی را درخصوص ابعاد حقوقی قضایای فلسطین ارائه کنیم انشالله
@intllaw
🌐 آنچه که در یک هفته اخیر در کانال حقوق بینالملل گذشت:
1⃣پرونده دیوان درخصوص شکایت ایران از آمریکا
https://eitaa.com/intllaw/441
2⃣پرونده دیوان درخصوص اسراییل
https://eitaa.com/intllaw/444
3⃣گزارش ستاد حقوق بشر درخصوص وضعیت حقوق بشر در کانادا و فرانسه
https://eitaa.com/intllaw/447
4⃣قضیه جزایر سهگانه (قسمت دوم)
https://eitaa.com/intllaw/451
5⃣روز بینالمللی آگاهی از مین
https://eitaa.com/intllaw/453
6⃣پرونده قطعنامه شورای حقوق بشر علیه ایران
https://eitaa.com/intllaw/455
7⃣دادگاه ویژه کوزوو و پرونده رییس جمهور سابق این کشور
https://eitaa.com/intllaw/458
#مرور_هفته
با ما از منظری متفاوت به مسائل بینالمللی بنگرید؛
@intllaw
💡حقوق بینالملل برای ملتها، قائل به حق تعیین سرنوشت است اما حق تجزیه طلبی را به رسمیت نمیشناسد.
دلیل اصلی این موضوع ناشی از آنست که اقتضای اصل ثبات مرزها و تمامیت ارضی دولتها که از اصول مسلم حقوق بینالملل به شمار میآید، اجازه چندپارگی یک کشور را نمیدهد و الا هیچ کشوری روی ثبات را نخواهد دید.
🗳حق بر تعیین سرنوشت، درصورت وجود حاکم خارجی (اشغال توسط بیگانگان یا استعمار) اجازه میدهد تا جنبشهای آزادیبخش به سلاح متوسل شوند اما در صورتی که حکومت، همملیت مردم باشد، حق بر تعیین سرنوشت به صورت «حق بر مشارکت» سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و... ظهور و بروز حقوقی پیدا میکند.
⬅️ در هر حال حق تعیین سرنوشت، قابلیت استفاده برای آسیب زدن به یکپارچگی کشور و تمامیت ارضی را ندارد (مستند به تفسیر عام شماره ۲۳ کمیته حقوق بشر و تفسیر عام شماره ۲۳ کمیته محو تمامی اشکال تبعیض نژادی).
🔺از سال ۲۰۱۱ همزمان با اوجگیری بهار عربی یا اسلامی، غرب سیاسی، رویکرد جدیدی را پایهریزی کردند که گروههای معارض حکومت مرکزی، با وجود یکسانی در تابعیت و ملیت، بتوانند با توسل به حق تعیین سرنوشت، محملی حقوقی برای توسل به سلاح و ابزار جنگی پیدا کنند درحالیکه قاطبه دولتها این رویکرد را نپذیرفته و آمریکا و اروپا نیز این رویکرد را در مواردی که نفعشان اقتضا داشته، مطرح نکردهاند (همانند عدم حمایت از معترضان در بحرین، اسکاتلند، کاتالونیای اسپانیا و...).
#تصویر تجزیه طلبی در برخی شهرهای شمال غربی ایران
@intllaw
فلسطین و حقوق بینالملل
(قسمت دوم)
🔺عدم بهرسمیت شناسی دولت فلسطین در سازمان ملل متحد منجر به بروز مشکلات عدیده ای برای این دولت شده بود. از اینرو این دولت تلاش کرد تا بعنوان دولت ناظر اما غیرعضو در ملل متحد پذیرفته شود.
🔹پس از پذیرش دولت فلسطین (شورای ملی فلسطین) بعنوان دولت غیرعضو ناظر ملل متحد، این دولت توانست با سهولت بیشتری در معاهدات مختلف بهویژه معاهدات حقوق بشری و حقوق بشردوستانه (حقوق جنگ) و همچنین سازمانهای بینالمللی عضو شود.
🔸یکی از مهمترین معاهداتی که فلسطین از مزایای آن بهره برد، اساسنامه رم یا همان #معاهده موسس دیوان بینالملل کیفری است. بموجب اعلامیه پذیرش صلاحیت دیوان که توسط دولت فلسطین صادر شد، دیوان قدرت پیدا کرد که به قضیه فلسطین ورود پیدا کند.
🔻پس از این دادستان #دیوان_بینالمللی_کیفری در ۳ مارس ۲۰۲۱ دستور به آغاز تحقیقات درخصوص جنایات اسراییل را داد.
#روز_قدس
@intllaw