خلاصه نشست «بررسی رأی #دیوان_بینالمللی_دادگستری مورخ 30 مارس 2023، در پرونده جمهوری اسلامی ایران علیه ایالات متحده آمریکا»
🔈دکتر ستار عزیزی در این نشست با بیان تاریخچه تفصیلی، ریشههای طرح دعوای ایران علیه آمریکا را مرور میکند و در این رابطه به انفجار مقر تفنگداران آمریکا در بیروت و عربستان، تصویب قانون مصونیت اموال دولتهای خارجی در آمریکا، خرید اوراق قرضه توسط ایران در آمریکا، مصادره آنها و طرح شکایت در دیوان عالی آمریکا اشاره میکند.
🔹 از نظر دکتر عزیزی، استناد به شرح پیشنویس ۲۰۰۱ کنوانسیون مسئولیت بینالمللی دولتها از ویژگی رأی اخیر دیوان بینالمللی دادگستری است.
🔉دکتر سواری در سخنان خود بر نظرات مخالف اکثریت متمرکز شده است و در ابتدا نظرات دکتر ممتاز را تشریح میکند. دکتر سواری معتقد است دیوان از مسیر رای ۲۰۱۹ منحرف شده است.
🔹سواری با استناد به نظر قاضی رابینسون میافزاید دیوان در رای ۲۰۱۹ گفته بود هرگاه یک شرکت صرفا اقدام با ماهیت حاکمیتی انجام دهد، مشمول معاهده مودت نیست؛ درحالیکه بانک مرکزی ایران صرفا اقدامات حاکمیتی انجام نداده است و درنتیجه ایران ذیحق بود که در رای ۲۰۲۳ درخصوصش حکم صادر شود.
🔸در نظر سواری، دیوان چه ملاک ماهیت عمل و هدف نهایی و چه فلسفه روابط متوازن مندرج در معاهده مودت را اگر ملاک خود میگذاشت باید حکم به صلاحیت خود در خصوص مصادره اموال بانک مرکزی میداد؛ درحالیکه عامدانه خود را منحرف کرد تا نسبت به مصادره اموال بانک مرکزی ایران حکم ندهد.
🔊دکتر محسن عبداللهی در این نشست بیان کرد که معاهده مودت مستقیما به مصونیت اشاره نکرده است و وکلای ایران با استناد به مفهوم مخالف مواد، مصونیت را مدنظر قرار دادند. دیوان استنباط ایران را قبول نکرد و معاهده مودت را مربوط به مصونیت دولتها ندانسته است.
🔹 در نظر دکتر عبداللهی حقوق بینالملل عرفی بر ماهیت اقدام تجاری متمرکز است اما دیوان با این تفسیر که اقدامات بانک مرکزی ایران ماهیتا تجاری است اما هدف حاکمیتی دارد از این قاعده عرفی روی برمیگرداند.
🔸رأی دیوان تلویحا رویه آمریکا را تایید کرد که دولتها میتوانند به بهانه مقابله با تروریسم،مصونیت اموال دولتهای خارجی را نقض کنند و با این کار به دولتهای همسوی آمریکا پیام همراهی داد.
🔉دکتر پوریا عسکری در این نشست ابراز داشت که معاهده مودت، صرفا یک معاهده سرمایهگذاری نیست هرچند که معاهدات سرمایهگذاری مولود تاریخی معاهدات مودت میباشد.
🔹در نظر دکتر عسگری، دیوان فرصت داشت تا درخصوص حقوق بینالملل سرمایهگذاری اظهارنظر کند اما از این فرصت استفاده نکرد. همچنین در تفسیر دسترسی به عدالت یا همان شرط دسترسی به محاکم ملی، دیوان دچار انحراف شده است.
🔸دیوان در این رأی ملاک متعارف بودن را به ملاکهای سلب مالکیت افزود و حمایت از امنیت سرمایهگذاری را صرفا در حمایت فیزیکی، تفسیر و محدود کرده است که هر دو اعوجاجی در عرصه بینالملل سرمایهگذاری محسوب می شود.
🔉در نظر دکتر وکیل دو رویکرد در پیش روی دیوان است. در رویکرد فعالانه و کنشگری دیوان اقدام به قاعده گذاری بینالمللی میکند اما در رویکرد منفعلانه و خویشتنداری، دیوان در چارچوب موجود عمل میکند. بنظر وکیل دولتهای قدرتمند اعتقادی به دستیابی به صلح از طریق حقوق ندارند و عموما این دولتها به جهانی گرایی اعتقاد ندارند.
🔹بخش دیگر صحبتهای دکتر وکیل براساس استدلالهای دیوان در «پرونده برخی اموال ایران» به پیشبینی پذیری «پرونده کنونی ایران علیه آمریکا درخصوص نقض برجام» اختصاص یافته است. دیوان در پرونده برخی اموال دولت استثنای امنیتی را فراخ دیده است که قابل سواستفاده در پرونده بعدی است.
🔸برخی معتقدند دیوان با عدم رسیدگی ماهیتی به مصادره اوراق قرضه بانک مرکزی ایران ما را از دومیلیارد دلار خسارت محروم کرده است درحالیکه در حقیقت قریب به صدمیلیارد علیه اموال بانک مرکزی حکم صادر شده و سطح خسارات بیش از اینست.
برای استماع فایلهای صوتی این نشست از لینک زیر استفاده کنید:
https://eitaa.com/InternationalLawStudies/9
👇فایلهای نشست «بررسی رأی #دیوان_بینالمللی_دادگستری مورخ 30 مارس 2023، در پرونده جمهوری اسلامی ایران علیه ایالات متحده آمریکا»👇
@InternationalLawStudies
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#فیلم حضور بومیان کانادایی در ملل متحد
🔹در این نشست که درخصوص حقوق بومیان و مردمان سنتی کانادا برگزار شد، آرجیبالد رییس مجمع ملی مردمان سنتی کانادا میگوید ما از میکروفون ملل متحد برای #استعمارزدایی استفاده میکنیم تا میراث مادری و زبان مادری را حفاظت کنیم و با آنچه که به قصد تضعیف جایگاه مادر در خانواده آمده است مقابله کنیم.
🔸در ادامه یکی از سخنرانان این نشست در راستای حقوق زنان بومی کانادا میافزاید من در وهله اول مادر هستم و دوست دارم دخترانم را از آسیبهایی همچون قتل نگهدارم و بعنوان یک مادر و حقوقدان از دولتها میخواهم که کمک کنند تا نسل آینده را محافظت کنیم.
🔻بومیان آمریکا و کانادا در طول تاریخ سیصدساله گذشته همواره زیاندیده نقض #حقوق_بشر شدهاند. افشای اسناد کشتار دستهجمعی کودکان بومی هرازچندگاهی موجی از ابراز تنفر از «رویه های ضدبومیان کانادایی» را در مردمان اصلی این سرزمین برمیانگیزاند.
🔺 با این وجود آمریکا و کانادا همواره بانی تحریمهای حقوق بشری علیه دولتهایی همچون ایران بهشمار میآیند.
#حقوق_بومیان
#حقوق_اقلیتها
#حقوق_زنان
@intllaw
DRIPS_Persian.pdf
190.4K
#اعلامیه حقوق بومیان مصوب مجمع عمومی ملل متحد در سال ۲۰۰۷
✅این سند، متنی جامع شامل مفادی درخصوص حراست فیزیکی بومیان از نسلزدایی، حفظ زمین و سرزمین بومیان، رفع تبعیض علیه بومیان و حفظ میراث فرهنگی آنها میباشد.
#پیدیاف_فارسی
@intllaw
تجربه جنگ و اسیری در زندگانی شیخ شیراز در دوره صلیبیون
🔸️ سعدی را به زنجیر بسته بودند و مانند بردگان با او رفتار میکردند. آن قدر وضعیت او و سایر بردگان اسفناک بود که دل هر تازهواردی را در شهر «طرابلس» (در لبنان امروزی) به درد میآورد.
🔸️گر چه در آن زمان همه سرزمینهای اسلامی به دست «صلاحالدین ایوبی» آزاد شده بود اما هنوز بخشهای کوچکی در سواحل شرقی مدیترانه از جمله طرابلس طعم آزادی را نچشیده بودند.
🔸️سعدی در باب دوم گلستان سعدی این ماجرا را شرح میدهد: «از صحبت یاران دمشقم ملالتی پدید آمده بود، سر در بیابان قدس نهادم تا وقتی که اسیر فرنگ شدم.» گویی او به سمت بیتالمقدس در حرکت بوده، چون تصور میکرد در دست مسلمانان باشد اما اسیر میشود.
🔸️رسم بود که هر مسلمان و یهودی میتوانست با پرداخت «سر بها» افراد آزادشده خود را به سرزمینهای اسلامی برساند اما سعدی چون آه در بساط نداشت، ناچار بود مدت زمان مدیدی در خندق طرابلس برای لایروبی کار کند.
🔸️یکی از توانگران مسلمان که از حاکمان حلب بود و از قضا سعدی را هم میشناخت، با دیدن او بسیار تعجب کرد. او سعدی را به ۱۰دینار فدیه خریداری و آزاد کرد و با خود به حلب برد و پیشنهاد داد که سعدی با دخترش ازدواج کند. همسری که به تعبیر خود سعدی «بدخوی و ستیزهروی و نافرمان بود. باری زبان به تَعَنّت دراز کرده همی گفت: تو آن نیستی که پدر من تو را از فرنگ بازخرید؟»
سعدی هم جواب داده: «بلی من آنم که به ده دینار از قید فرنگم بازخرید و به صد دینار به دست تو گرفتار کرد.»
متن کامل
@intllaw
یادداشتهای کانال حقوق بینالملل در هفته گذشته:
✅جاسوسی از دبیرکل سازمان ملل
https://eitaa.com/intllaw/481
✅نشست وزرای امور خارجه کشورهای همسایه افغانستان
https://eitaa.com/intllaw/482
✅لایحه جامع مقابله با تحریم
https://eitaa.com/intllaw/487
✅دیدار دبیرکل ملل متحد از هند: جشنواره اصلاح سبک زندگی برای محیط زیست
https://eitaa.com/intllaw/492
✅گروه هفت و بحران تایوان
https://eitaa.com/intllaw/494
✅اظهارات نمایندگان مجلس در ارتباط با حقوق بینالملل
https://eitaa.com/intllaw/495
✅خلاصه نشست بررسی رأی دیوان درخصوص پرونده ایران علیه آمریکا
https://eitaa.com/intllaw/497
✅نشست بومیان کانادا
https://eitaa.com/intllaw/500
#مرور_هفته
@intllaw
animation.gif
18.3K
🔉عزیزان همراه کانال حقوق بینالملل
پیشنهادات، نظرات و انتقادات خود را درخصوص مطالب و محتوای کانال با ما از طریق لینک زیر در میان بگذارید.
👈این سامانه، ویژه پیامرسان ایتا است و پیام بصورت ناشناس در اختیار مدیران کانال قرار میگیرد.
با سپاس از توجه و همراهی شما
https://gkite.ir/es/8887764
@intllaw
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹در روزهای گذشته اخباری در رابطه با اخطار نیروی دریایی ارتش ایران به یک زیردریایی آمریکایی در تنگه هرمز منتشر شد که زیردریایی آمریکا را مجبور به حضور در سطح آب و برافراشتن پرچم در هنگام عبور از تنگه کرد.
🔸ایران مبتنی بر کنوانسیون 1958 دریای سرزمینی همواره بر اعمال قواعد مربوط به «عبور بیضرر» کشتیها و زیردریاییها از تنگه هرمز و محدوده دریای سرزمینی خود تاکید داشته است اما آمریکا با استناد به کنوانسیون حقوق دریاها ۱۹۸۲ بر «عبور ترانزیت» در تنگه هرمز تاکید دارد.
🔺 ایران به کنوانسون ۱۹۸۲ نپیوسته و آن را قابل اعمال در تنگه هرمز نمیداند. همین اختلاف نظر باعث شده در خصوص حقوق حاکم بر تنگه هرمز موضعگیریهای متقابل سیاسی و عملیاتی بین ایران و آمریکا در این حوزه جغرافیایی وجود داشته باشد.
🔻امریکا عموما سعی در ایجاد رویه عملی و حقوق عرفی در این کرده و ورود مکرر شناورهای آمریکا به محدوده دریای سرزمینی ایران، نه از روی غفلت بلکه با هدف نقش آفرینی به عنوان "مخالف مُصِرّ" یا "معترض جدی" برای جلوگیری از تثبیت وضعیت حقوقی ایران در تنگه هرمز و خلیج فارس بوده است.
👈در مقابل ایران نیز همچنان با تاکید بر مواضع رسمی و حقوقی خودش مبتنی بر کنوانسیون ۱۹۵۸ و «قانون مناطق دریایی جمهوری اسلامی ایران در خلیج فارس و دریای عمان ۱۳۷۲» بر وضعیت حق عبور بیضرر و لزوم حرکت زیردریاییها در سطح دریا اصرار کرده تا مانع از شکلگیری حقوق عرفی جدیدی شود.
متن کامل تحلیل در:
https://eitaa.com/13822848/16014
#فیلم هشدار حرکت بر سطح آب به زیردریایی آمریکایی
@intllaw
#تصویر قانون مناطق دریایی جمهوری اسلامی ایران در خلیج فارس و دریای عمان
ماده 9. مستثنیات عبور بی ضرر:
عبور شناورهای جنگی، زیردریایی ها، شناورهای با سوخت هسته ای و هر نوع وسیله غوطه ور دیگر و همچنین شناورها و زیردریایی های حامل مواد اتمی و یا خطرناک و یا زیان آور برای حفظ محیط زیست و شناورهای تحقیقاتی خارجی از دریای سرزمینی منوط به موافقت قبلی مقامات صالحه جمهوری اسلامی ایران خواهد بود. زیردریایی ها باید در سطح آب و با پرچم برافراشته عبور نمایند.
کانال حقوق بین الملل : با ما از منظری متفاوت به مسائل بینالمللی بنگرید؛
@intllaw
سند چشمانداز پنجساله حقوق بشر
🇮🇷در فروردین ماه 1402، «سند چشمانداز حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران 1401-1405» توسط #ستاد_حقوق_بشر قوه قضائیه رونمایی شد.
🔹براساس مصوبه جلسه 10/10/1384 شورای عالی امنیت ملی، تمرکز فعالیتهای نظام در حوزه #حقوق_بشر در ستاد حقوق بشر قوه قضائیه میباشد و این ستاد، مرجع موضوعات رسمی در ساحت حقوق بشر میباشد.
🔸این سند 15 صفحهای که به سه زبان فارسی، عربی و انگلیسی منتشر شده است، به سبک اسناد چشمانداز دیگر تلاش کرده تا مبانی، اهداف و راهبردهای نظام در حوزه حقوق بشر را ترسیم کند.
🔺سند پس از اشاره به مبانی ارزشهای حقوق بشر در نظام جمهوری اسلامی ایران (فطری و الهی بودن و کرامت انسانی) به حقوق مبنایی سند (#حق_حیات، #حق_دادرسی عادلانه، حق امنیت و...) اشاره میکند و اصولی همانند تساوی در برابر قانون، اصالت خانواده، #تنوع_فرهنگی و توسعه عدالت را بهعنوان بنیان خود برمیشمارد و مجموع مبانی، حقوق و اصول یادشده را بهعنوان «ارزشهای حاکم بر سند چشمانداز» معرفی میکند.
🔻سند با تکرار اصول مندرج در #قانون_اساسی همانند نفی سلطهپذیری و سلطهجویی، حفظ تمامیت ارضی، دفاع از مظلوم و ...، راهبردهایی همانند #منع_تبعیض، توجه به اقشار آسیبپذیر و شفافیت را بهعنوان راهبردهای خود بیان میکند.
🔎سند چشمانداز حقوق بشر جمهوری اسلامی، ابتکار قابلتوجهی میباشد هرچند که برخی اصول سندنویسی همانند شناسایی نظام موضوعات و نظام مسائل، تبدیل راهبردها به اقدام و تعیین نشانگرهای وصول بهاهداف در آن، مغفول مانده است.
#تصویر ارزشهای حاکم بر سند
@intllaw
sanad 1401-1405.pdf
1.5M
متن کامل سند چشمانداز حقوق بشر
#پیدیاف_فارسی
کانال حقوق بین الملل : با ما از منظری متفاوت به مسائل بینالمللی بنگرید؛
@intllaw
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🇸🇩تلاش سازمانهای بینالمللی برای بهبود وضعیت در سودان
#فیلم اصلی: نشست مجازی دبیرکل سازمان ملل با #سازمان های بینالمللی از جمله اتحادیه آفریقا، اتحادیه عرب، سازمان همکاریهای اسلامی، سازمان میاندولتی توسعه اقتصادی (ایگاد) و دیگر سازمانهای مربوطه درخصوص سودان.
#فیلم کوچک: گوترش میگوید درصورت آتش بس سه روزه بعد از عید فطر، امکان تخلیه غیرنظامیان و رساندن کمکهای #بشردوستانه از جمله غذا و دارو فراهم میآید.
@intllaw
#رویداد
نشست «همایش تحلیل رأی دیوان بینالمللی دادگستری در قضیه برخی اموال ایران علیه ایالات متحده آمریکا»
🔸زمان: چهارشنبه ۶ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲
🔸ساعت ۱۶:۳۰ لغایت ۱۸:۳۰
🔸مکان: تهران، مرکز امور حقوقی بین المللی ریاست جمهوری
🔸تارنمای پخش زنده:
🌐Https://live.iripo.ir
#رویداد
@intllaw
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سالروز عملیات آمریکا در طبس
✅ عملیات طبس با هدف اولیه «آزادسازی کارمندان سفارت آمریکا» و زمینهسازی برای «ساقط کردن حکومت برخاسته از انقلاب» صورت پذیرفت. دولت آمریکا با وارد کردن نظامیانش به داخل سرزمین ایران، ضمن نادیده انگاشتن حاکمیت ایران، مرتکب عمل متخلفانه #تجاوز شد.
✅در حقوق بینالملل، «عمل تجاوز» (Act of Aggression) بهدلیل نقض اصول مسلم حقوق بینالملل یعنی «#اصل منع توسل به زور» و «اصل منع مداخله در امور داخلی» دیگر دولتها، منجر به مسئولیت بینالمللی دولت خطاکار میشود.
#قطعنامه 3314 مجمع عمومی ملل متحد، در متنی تفصیلی مصادیق ارتکاب تجاوز را برشمرده است.
✅از آنجا که تجاوز منجر به برهم ریختگی نظم و صلح بینالمللی میشود و در عمل، بسیاری از تخلفات حقوقی دیگر را بههمراه میآورد، از اینرو حقوق بینالملل کیفری نیز مباشرین و معاونین تجاوز ارضی را مستوجب مجازات ذیل نظام حقوق بینالملل دانسته است. ماده هشت مکرر اساسنامه #دیوان_بینالمللی_کیفری موادی درخصوص جرمانگاری بینالملل «جنایت تجاوز» (Crime of Aggression) دارند؛ با این توضیح که «عمل تجاوزی» که در سطح شدید و فاحش صورت پذیرد، «#جنایت تجاوز» بهشمار میآید.
✅عملیات پنجه عقاب از منظر حقوق بینالملل، یک عمل تجاوزکارانه بهشمار میآید و براساس آن، دولت آمریکا بهدلیل نقض تمامیت ارضی و حاکمیت جمهوری اسلامی ایران، مسئولیت بینالمللی دارد. هرچند که ایران در آن زمان، بهدلیل فشارهای بینالمللی نتوانست اقدام خاصی را انجام دهد و آمریکا نیز تا کنون از اقدام خود عذرخواهی نکرده است.
#فیلم توضیح عملیات پنجه عقاب
@intllaw
مطابق قطعنامه 3314 مورخ 14 دسامبر 1974 مجمع عمومی ملل متحد، اقدامات زیر بهعنوان عمل تجاوز محسوب میشود:
الف) یورش یا تهاجم نیروهای مسلح یک دولت به قلمروی دولت دیگر یا هرگونه اشغال نظامی هرچند موقت، که ناشی از این یورش یا تهاجمی باشد یا هرگونه الحاق کلی یا جزیی سرزمین دیگر با استفاده از زور؛
ب) بمباران قلمرو دولت دیگر توسط نیروهای مسلح یک دولت یا استفاده از هرگونه سلاح بهوسیله یک دولت بر ضدقلمرو دولت دیگر؛
پ) محاصره بنادر یا سواحل یک دولت توسط نیروهای مسلح دولت دیگر؛
ت) تهاجم نیروهای مسلح یک دولت علیه نیروهای زمینی، دریایی یا هوایی یا ناوگان هوایی و دریایی دولت دیگر؛
ج) استفاده از نیروی نظامی یک دولت که در قلمرو دولت دیگر قرار دارد با موافقت دولت اخیر شرایط مقرر در توافقنامه یا هرگونه تمدید حضور آنها در اینگونه سرزمین پس از انقضای موافقتنامه؛
چ) عمل یک دولت که اجازه میدهد سرزمینش را که در اختیار دولت دیگر قرار داده توسط آن دولت برای عمل تجاوز علیه دولت ثالث مورد استفاده قرار بگیرد؛
ح) اعزام دستهها، گروهها، نیروهای نامنظم یا مزدوران مسلح از سوی یک دولت یا بهنام یک دولت که علیه دولت دیگر اعمال شبهنظامی به شدت اعمال فوق، انجام میدهند یا کمک اساسی به این اعمال میکنند».
#تصویر نشست مجمع عمومی برای تصویب قطعنامه ۳۳۱۴
کانال حقوق بین الملل : با ما از منظری متفاوت به مسائل بینالمللی بنگرید؛
@intllaw
مجلس و حقوق بین الملل
🔸نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، عباس مقتدایی: ادعاهای حقوق بشری گروه ۷ علیه ایران گزینشی و سیاسى است
🔹خبر مرتبط در کانال:
https://eitaa.com/intllaw/494
🔸عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی، رحیمی جهان آباد: وزارت امور خارجه علاوه بر مشورت با نمایندگان در تصمیم گیری ها و ارائه گزارش های مستمر، از ظرفیت دیپلماسی پارلمانی نیز بهره خوبی می برد.
🔹خبر مرتبط در کانال:
https://eitaa.com/intllaw/482
کانال حقوق بین الملل : با ما از منظری متفاوت به مسائل بینالمللی بنگرید؛
@intllaw
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
قضیه جزایر سهگانه
بخش سوم
پیشتر به قضیه جزایر سه گانه ایران و ادله حقوقی انگلیس پرداخته شد.
🖋ادله ایران درخصوص مالکیت و حاکمیت بر جزایر سه گانه:
اول) سابقه مالکیت و استمرار حاکمیت:
🔹تا سال 1903 که مبدا بروز اختلافات ایران و انگلیس در جزایر سهگانه بهشمار میآید، این جزایر همواره تحت حاکمیت دولت مرکزی ایران بودند؛ به دولت ایران مالیات میدادند و حاکمان آن گماشته دولت ایران بود.
🔸در سال ۱۸۸۲ با تقسیمات کشوری جدید ایران، استان 26 ایران شامل بندر لنگه و جزایر ایرانی خلیج فارس شد. امین السلطان مسئول این استان گردید و احمدخان سرتیپ را بعنوان نماینده بوشهر برگزید. سرتیپ، شیخ حسن را بعنوان کلانتر قشم انتخاب کرد.
🔹شیخ حسن در اقدامی حاکمیتی شیخ خضیب را از ولایت بر بندر لنگه برکنار کرد و این کار، اتمامی بود بر کار شیوخ لنگه و آغازی بود برای مدیریت مستقیم این نواحی توسط دولت مرکزی.
🔸انگلیس اعتراض کرد. انگلیس شیخ خضیب را منصوب قواسم ساحل عمان (امارات) میدانست که ایران حق برداشتن او را نداشت.
🔺ناصرالدین شاه قاجار در اعتراض به انگلیسیها نوشت: «ما رعایای زیادی از اعراب داریم اما هرگز لنگه را به اعرابی که از خارج آمده باشند، اجاره ندادهایم»
🔺ناصرالدین شاه در اعتراض به نماینده انگلیسیها میگوید «اگر انگلیسیها جزیره را میخواهند، من آن را واگذار میکنم ولی بعد چگونه مانع روسها میشوید؟»
این جمله به نفوذ گسترده روسها در دربار ایران اشاره دارد و همین عامل منجر شد انگلیس در اقدام بعدی، جزایر را #اشغال کنند (تا ۱۹۷۱) تا از رقابت در خلیج فارس عقب نماند.
#تصویر جزیره بوموسی
@intllaw
معاون حقوقی رئیس جمهور گفت:
🔹 مذاکرات حقوقی در مورد تعیین خسارات وارده به طرف ایرانی و مبلغی که آمریکا باید به ما خسارت دهد توسط «معاونت حقوقی ریاست جمهوری» انجام خواهد شد.
🔹 این موضوع صرفا حقوقی است و جنبه سیاسی ندارد به همین دلیل معتقدیم از طریق #دیوان_داوری ایران و آمریکا امکان این مذاکره حقوقی وجود دارد.
مطلب مرتبط در کانال درخصوص رأی اخیر #دیوان_بینالمللی_دادگستری راجع به پرداخت خسارت:
https://eitaa.com/intllaw/441
@intllaw
توقیف یک کشتی
🔸براساس اعلام رسمی ارتش، یک کشتی متخلف با پرچم جزایر مارشال دیشب در خلیج فارس پس از تصادم با شناور ایرانی باعث مفقود و مصدومشدن چند خدمۀ ایرانی شد و پس از آن قصد فرار داشت که توسط نیروی دریایی ارتش در دریای عمان شناسایی و توقیف شد.
🔹آمریکا اعلام کرده است که ایران باید فورا این کشتی را آزاد سازد. الجزیره مقصد این کشتی را هاستون آمریکا دانسته است.
🔹ایران همواره اقدامات خود را مبتنی بر حقوق بینالملل بویژه معاهدات دوجانبه و «طرحهای جداسازی عبور و مرور دریایی» (TRAFFIC SEPARATION SCHEME ) یا TSS (نظام مدیریت ترافیک طراحیشده توسط #سازمان بینالمللی دریانوردی) معرفی میکند.
🔹در مقابل نیروهای آمریکایی، انگلیسی و کره جنوبی که در طول چند سال اخیر در حوزه کشتیرانی با ایران دچار اختلاف و توقیف کشتی شدند، اقدامات ایران را متخلفانه و یا نوعی دزدی دریایی معرفی کردهاند. براساس اعلام رویترز پس از اتفاق اخیر آمریکا برای صحتسنجی اقدامات ایران یک گشت هوایی را راهی محل وقوع کرده است.
🔹براساس آنچه که در خصوص خبر امروز منتشر شده، «بر اثر تصادم یک فروند کشتی ناشناس با یک شناور ایرانی در آبهای خلیج فارس که منجر به مفقود شدن دو نفر و زخمی شدن چند تن دیگر از خدمه این شناور شد، کشتی ناشناس بر خلاف مقررات بینالمللی مبنی بر کمک به شناور و مصدومان، اقدام به فرار از خلیج فارس نمود».
👈براین اساس، ناشناس بودن، تصادم، آسیب جانی، عدم کمکرسانی و فرار مواردی است که طبق کنوانسیون حقوق دریاها، عمل متخلفانه شناخته میشود و منجر به زوال وصف بیضرر از عبور کشتی یادشده گردیده است.
کانال #حقوق_بین_الملل : با ما از منظری متفاوت به مسائل بینالمللی بنگرید؛
@intllaw
#فراخوان
موسسه بینالمللی مطالعات اسلامی وابسته به مدیریت حوزههای علمیه به منظور تربیت استاد و مبلغ در عرصه بینالملل در ۴ سطح دانشپژوه میپذیرد.
https://hawzahnews.com/xcddn
@intllaw
برسمیت شناسی حکومت طالبان
✍در حقوق بینالملل دو نظریه مشهور درخصوص «برسمیت شناسی» وجود دارد. طبق نظریه تاسیسی، ایجاد حکومت جدید مشروط به برسمیت شناسی آن موجودیت توسط دیگر دولتها و سازمانهای بینالمللی است. اما طبق نظریه اعلامی، برسمیت شناسی تاثیری در تأسیس یک کشور یا دولت ندارد بلکه دولتی که موجودیت جدید را برسمیت میشناسد اعلام میکند که موجودیت جدید را مشروع میداند و آماده برقراری روابط دیپلماتیک است
🔹یازدهم و دوازدهم اردیبهشت قرار است نشستی در قطر برای بررسی مسأله برسمیت شناسی حکومت طالبان برگزار شود
🔸پیشتر بررسی شد که اخیرا نشست کشورهای همسایه افغانستان برگزار شد درحالیکه نماینده رسمی طالبان در جلسات رسمی حضور نداشت.
🔸علاوه بر این گروه هفت نیز اعلام کرده است که برسمیت شناسی حکومت طالبان در افغانستان منوط به عملکرد آنهاست.
🔸امینه معاون دبیرکل سازمان ملل ابراز امیدواری کرده که در این نشست گامهای اولیه برسمیت شناسی طالبان برداشته شود.
🔹 این اظهارات موجی از انتقادات گسترده را به همراه داشت که آمریکا و سازمان ملل، هدف برسمیت شناسی طالبان را در سر دارند. جبهه مقاومت ملی به رهبری احمد مسعود اظهارداشت که سازمان ملل دنبال لابیگری بیهوده به نفع طالبان و علیه مردم است.
🔸ودانت پتل معاون سخنگوی وزارت امورخارجه آمریکا برای فرار از انتقادات اعلام کرد که نشست قطر به دنبال برسمیت شناسی طالبان نیست.
👈هرچند طالبان بتدریج سفارتخانه های خود را بدست گرفت اما عدم برسمیت شناسی آنها در فضای بینالمللی، امکان مواخذه و مسؤولیت بینالمللی آنها را با مشکل مواجه کرده است.
#افغانستان
@intllaw
یادداشتهای کانال حقوق بینالملل در هفته گذشته:
✅سعدی و تجربه جنگ و اسیری
https://eitaa.com/intllaw/503
✅نقض حقوق بینالملل دریاها توسط زیردریایی آمریکایی در تنگه هرمز
https://eitaa.com/intllaw/506
✅بررسی سند چشمانداز پنج ساله حقوق بشر ایران
https://eitaa.com/intllaw/508
✅صلح در سودان و نقش سازمانهای بینالمللی
https://eitaa.com/intllaw/510
✅عملیات پنجه عقاب در طبس
https://eitaa.com/intllaw/512
✅مجلس و حقوق بینالملل
https://eitaa.com/intllaw/516
✅دیدار مارتین گریفیتس از ایران
https://eitaa.com/intllaw/517
✅قضیه جزایر سهگانه (قسمت سوم)
https://eitaa.com/intllaw/518
✅نهاد مسؤول مذاکرات دریافت غرامت از آمریکا
https://eitaa.com/intllaw/519
✅توقیف کشتی در خلیج فارس: تنش میان ایران و آمریکا
https://eitaa.com/intllaw/520
کانال حقوق بین الملل : با ما از منظری متفاوت به مسائل بینالمللی بنگرید؛
#مرور_هفته
@intllw