💡حقوق بینالملل برای ملتها، قائل به حق تعیین سرنوشت است اما حق تجزیه طلبی را به رسمیت نمیشناسد.
دلیل اصلی این موضوع ناشی از آنست که اقتضای اصل ثبات مرزها و تمامیت ارضی دولتها که از اصول مسلم حقوق بینالملل به شمار میآید، اجازه چندپارگی یک کشور را نمیدهد و الا هیچ کشوری روی ثبات را نخواهد دید.
🗳حق بر تعیین سرنوشت، درصورت وجود حاکم خارجی (اشغال توسط بیگانگان یا استعمار) اجازه میدهد تا جنبشهای آزادیبخش به سلاح متوسل شوند اما در صورتی که حکومت، همملیت مردم باشد، حق بر تعیین سرنوشت به صورت «حق بر مشارکت» سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و... ظهور و بروز حقوقی پیدا میکند.
⬅️ در هر حال حق تعیین سرنوشت، قابلیت استفاده برای آسیب زدن به یکپارچگی کشور و تمامیت ارضی را ندارد (مستند به تفسیر عام شماره ۲۳ کمیته حقوق بشر و تفسیر عام شماره ۲۳ کمیته محو تمامی اشکال تبعیض نژادی).
🔺از سال ۲۰۱۱ همزمان با اوجگیری بهار عربی یا اسلامی، غرب سیاسی، رویکرد جدیدی را پایهریزی کردند که گروههای معارض حکومت مرکزی، با وجود یکسانی در تابعیت و ملیت، بتوانند با توسل به حق تعیین سرنوشت، محملی حقوقی برای توسل به سلاح و ابزار جنگی پیدا کنند درحالیکه قاطبه دولتها این رویکرد را نپذیرفته و آمریکا و اروپا نیز این رویکرد را در مواردی که نفعشان اقتضا داشته، مطرح نکردهاند (همانند عدم حمایت از معترضان در بحرین، اسکاتلند، کاتالونیای اسپانیا و...).
#تصویر تجزیه طلبی در برخی شهرهای شمال غربی ایران
@intllaw
فلسطین و حقوق بینالملل
(قسمت دوم)
🔺عدم بهرسمیت شناسی دولت فلسطین در سازمان ملل متحد منجر به بروز مشکلات عدیده ای برای این دولت شده بود. از اینرو این دولت تلاش کرد تا بعنوان دولت ناظر اما غیرعضو در ملل متحد پذیرفته شود.
🔹پس از پذیرش دولت فلسطین (شورای ملی فلسطین) بعنوان دولت غیرعضو ناظر ملل متحد، این دولت توانست با سهولت بیشتری در معاهدات مختلف بهویژه معاهدات حقوق بشری و حقوق بشردوستانه (حقوق جنگ) و همچنین سازمانهای بینالمللی عضو شود.
🔸یکی از مهمترین معاهداتی که فلسطین از مزایای آن بهره برد، اساسنامه رم یا همان #معاهده موسس دیوان بینالملل کیفری است. بموجب اعلامیه پذیرش صلاحیت دیوان که توسط دولت فلسطین صادر شد، دیوان قدرت پیدا کرد که به قضیه فلسطین ورود پیدا کند.
🔻پس از این دادستان #دیوان_بینالمللی_کیفری در ۳ مارس ۲۰۲۱ دستور به آغاز تحقیقات درخصوص جنایات اسراییل را داد.
#روز_قدس
@intllaw
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#روز_ملی فناوری هستهای
🔸️به حق بهرهمندی از انرژی اتمی در هیچ رای قضایی بینالمللی تصریح نشده است. این حق مبتنی بر اصل لوتوس (مندرج در رای لوتوس دیوان بینالمللی دادگستری) میباشد. این اصل گویای آنست که هر دولت، دارای اراده آزاد برای انجام هر اقدامی است مگر آنکه بصورت ارادی یا ضمن معاهده، محدودیتی را بر خود بپذیرد.
🔸️هیچ قاعده عام، آمره یا مقرره معاهداتی وجود ندارد که استفاده صلحآمیز از انرژی اتمی را ممنوع کند.
🔸️نظام حقوقی بهرهمندی صلحآمیز از انرژی اتمی مبتنی بر معاهده منع اشاعه سلاحهای اتمی یا همان انپیتی است.
🔸️ماده ۴ معاهده منع اشاعه میگوید: هیچ ماده این معاهده نباید بنحوی تفسیر شود که بر حق مسلم دولتهای عضو در برخورداری از انرژی هستهای مانع ایجاد کند.
🔸️حق بر برخورداری از انرژی هستهای شامل تمامی مراحل بهرهبرداری میگردد. محدودیت حقوق بینالملل بر این حق: «منع بکارگیری برای ارتکاب جنایت بینالمللی» و «جبران خسارات ناشی از فعالیتهای هستهای».
🔸️آغاز فعالیتهای ایران در حوزه اتمی به سال ۱۳۲۹ بازمیگردد.
🔸️وقوع انقلاب و جنگ تحمیلی، فعالیتهای هستهای را با وقفه روبرو ساخت.
🔸️از سال ۲۰۰۲ تاکنون، دولتهای غربی و شرقی به بهانههای متعدد همانند غیرصلحآمیز بودن، عدم اطلاع بهموقع، وجود انگیزههای جنگی، وجود آلودگیهای اتمی و... تلاش کردهاند تا مانع بهرهمندی ایران از این حق شوند.
برداشتی از #مقاله استفاده از انرژی صلحآمیز هستهای از منظر حقوق بینالملل با تاکید بر حق غنیسازی ایران
دکتر #مجتبی_بابایی
#فیلم از شبکه اطلاعرسانی راهدانا
#حقوق_انرژی
@Intllaw
May 11
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فلسطین و حقوق بینالملل
(قسمت سوم)
🔺بیت المقدس براساس قطعنامه ۱۸۱ مصوب ۱۹۴۷ مجمع عمومی، شهر بینالمللی شناخته میشود. بعبارت روشنتر با تقسیم خاک فلسطین به دو بخش اسراییلی و فلسطینی، این قسمت به صورت مشترک باقی ماند.
🔹از ابتدای کار، اسراییل این تقسیم را نپذیرفت و بیت المقدس یا اورشلیم را پایتخت خود معرفی میکرد. با این وجود جامعه جهانی تسلط اسراییل بر بخش شرقی این شهر را وضعیت #اشغال توصیف میکنند.
🔸در آمریکا قانون ایجاد سفارت در بیت المقدس در سال ۱۹۹۵ به تصویب کنگره رسید اما کلینتون، بوش و اوباما اجرای آن را تعویق انداختند. تا اینکه در سال ۲۰۱۷ ترامپ تصمیم خود برای انتقال سفارت را اعلام کرد.
🔹این اقدام به معنای نادیده انگاشتن حق فلسطینیها بر این شهر بود. درحالیکه #قطعنامه ۲۴۲ شورای امنیت مصوب ۱۹۶۷ بر خروج اسراییل از منطقه فلسطینی تاکید کرده بود.
🔸#دیوان_بینالمللی_دادگستری نیز در نظر مشورتی درخصوص دیوار حایل متذکر شده بود که اسراییل ضمن برچیدن دیوار، مکلف است خسارات وارده به فلسطینیان ساکن قسمت شرقی بیتالمقدس را جبران کند و از دولتها خواسته بود این وضعیت غیرقانونی را برسمیت نشناسند.
🔻علاوه بر آمریکا برخی کشورها همانند گواتمالا و مجارستان نیز اقدام مشابهی را انجام دادند و سفارتخانههایشان را از تلآویو به بیتالمقدس منتقل کردند و از منظر حقوقی، «تعهد به عدم شناسایی وضعیت غیرقانونی» را نقض کردند.
#فیلم اعلام برسمیت شناسی بیتالمقدس بعنوان پایتخت اسراییل توسط ترامپ
#روز_قدس
@intllaw
🖌همواره موضوع زنان و دختران، بخشی از ایرادات حقوق بشری سازمانهای بینالمللی را تشکیل میدهد و این ایرادات نسبت به تمامی دولتها برای بهبود شرایط زندگی زنان گرفته میشود.
🔺در دهه اخیر، #شورای_حقوق_بشر و دیگر سازوکارهای حقوق بشری دولتی و غیردولتی بر موضوع زن و دختر ایرانی متمرکز شدهاند.
🔹سن ازدواج، سن پایین مسئولیت کیفری، لزوم اجازه همسر برای خروج از کشور، ازدواج اجباری دختران و کودک همسری، حضور زنان در ورزشگاه، مشکلات حضانت مادر بر فرزند و... از جمله مواردی است که تاکنون در گزارشهای حقوق بشری مورد اشاره قرار گرفتهاند.
🔸نظام قانونگذاری ایران تلاش کرده است مواردی را که قابل رفع است متکی بر ظرفیتهای فقهی، برطرف کند. تساوی دیه زن و مرد با استفاده از ظرفیت صندوق تامین خسارات بدنی و ارثبردن زنان از عرصه و اعیان، از جمله گامهای تقنینی_فقهی در جهت تامین بهتر حقوق زنان و دختران ایرانی بهشمار میآید.
🔻اخیرا کلیات لایحه ارتقای امنیت زنان در صحن مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید و برای شور دوم و رفع برخی ایرادات به کمیسیونهای تخصصی ارسال شده است. این لایحه تلاش کرده برخی ایرادات حقوق بشری را مبتنی بر مبانی شرعی و حقوقی رفع کند؛ همانند مسأله اجازه شوهر برای خروج زوجه از کشور و مسأله کودکهمسری اجباری.
#اینفوگرافی
با ما از منظری متفاوت به مسائل بینالمللی بنگرید؛
@intllaw
گزیدهٔ ارتقای امنیت زنان.pdf
1.6M
اینفوگرافی لایحه ارتقای امنیت که توسط مجلس منتشر شده است.
#پیدیاف_فارسی
@intllaw
فلسطین و حقوق بینالملل
(قسمت چهارم)
🔺پیرو تجاوز اسراییل به غزه در سال 2008 و 2009 #شورای_حقوق_بشر اقدام به انتصاب کمیته حقیقتیاب ویژه درخصوص نقض حقوق بینالملل توسط اسراییل کرد.
🔺ریاست این کمیته به ریچارد گلدستون قاضی سابق دادگاه قانون اساسی آفریقای جنوبی و دادستان دیوان بینالمللی یوگسلاوی و رواندا سپرده شد.
🔻در گزارش کمیته حقیقتیاب که معروف به گزارش گلدستون است، به نقض #حقوق_بشر، #حقوق_بشردوستانه (حقوق جنگ)، حقوق بینالملل کیفری (جنایات بینالمللی) و #حق بر تعیین سرنوشت توسط اسراییل اشاره شده است.
🔻حمله عامدانه به غیرنظامیان، کاربرد سلاحهای ممنوعه، ایجاد شرایط #محاصره زمینی و دریایی و ممانعت از وصول کمکهای بشردوستانه، استفاده از سپر انسانی بخشهایی از جنایات اسراییل براساس گزارش گلدستون میباشد.
🔹هرچند که براثر فشار لابی صهیونیسم گلدستون مجبور به عقبنشینی از برخی مواضعش شد اما گزارش چهارصد صفحهای گلدستون که به تصویب مجمع عمومی ملل متحد نیز رسید، سرآغاز روند جدیدی درخصوص مطرح شدن ارتکاب جنایت جنگی و نسلزدایی در قضیه فلسطین شد.
#تصویر گلدستون در غزه
#روز_قدس
@intllaw
G0915866.pdf
3.55M
گزارش کامل گلدستون در خصوص نقض حقوق بینالملل توسط اسراییل
#پیدیاف_انگلیسی
@intllaw
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⏳پس از پایان جنگ جهانی دوم، دادگاه نظامی نورنبرگ برای رسیدگی به جنایات نازیها برگزار شد.
🔸این دادگاه، نخستین محکمه کیفری بینالمللی بود که بهموجب اساسنامهای بینالمللی (و نه قوانین داخلی) اقدام به صدور حکم میکرد.
🔹دادگاه نورنبرگ نقطه عطفی بود زیرا خط بطلانی بر مصونیت مطلق سران و مقامات کشید. اما با دو ایراد عمده روبرو بود:
1⃣صرفا به جنایات طرف شکستخورده رسیدگی میکرد؛ درحالیکه اقتضای عدالت حقوقی، رسیدگی به جنایات طرفین نزاع است.
2⃣زمان نگارش و تصویب اساسنامه دادگاه (قانون حاکم)، موخر بر جنایاتی بود که در این دادگاه رسیدگی میشد. از اینرو اصل منع عطف بماسبق نشدن قوانین کیفری را نقض میکرد.
🔸دور روز پیش، بنجامین فرنز آخرین دادستان دادگاه نورنبرگ درگذشت. وی دارای دکترای حقوق بینالملل از دانشگاه هاروارد بود. این قاضی یهودی با تابعیت رومانیایی-آمریکایی، در سن 27 سالگی در سمت دادستانی این دادگاه منصوب شد.
🔹از 22 نفر آلمانی محاکمه شده توسط فرنز، تمامی آنها مجرم شناخته شدند و 13 نفر نیز از او حکم اعدام گرفتند که در نهایت 4 نفر از آنها اعدام شدند.
#فیلم آخرین مصاحبه فرنز. وی خود را «دلشکسته» از تجاوز به اوکراین میداند و با اشاره به هولوکاست، خواستار توقف جنگ میشود. به ادعای او برخی مقامات سیاسی دیگر نیز برای حفظ تمدن، جنگ را متوقف کردهاند و جادارد روسیه نیز چنین کند.
پینوشت: سطح نقض حقوق بینالملل در اوکراین شباهت بسیاری به جنگهای ایالات متحده در عراق و افغانستان دارد اما رسانههای آمریکایی با رویکردی دوگانه، جنگ اکراین را بیسابقه برمیشمارند.
@intllaw
شش درس حقوق بشری از مدرسه امام علی (ع)
1. آزادی بیان: با من چنانكه با سركشان سخن مى گويند سخن مگوييد، و آنچه را در برابر مردم خشمگين پنهان مى كنند از من پنهان مداريد، و با مدارا و چاپلوسى با من معاشرت ننماييد، و گمان نكنيد كه شنيدن سخن حق بر من سنگين است، و مپنداريد كه تعظيم نابجاى خود را از شما درخواست دارم، زيرا آن كه اگر سخن حق به او گفته شود، يا عدالت به او پيشنهاد گردد بر او سنگين آيد، عمل به حق و عدل بر او دشوارتر است.
(خطبه 216: فَلَا تُكَلِّمُونِي بِمَا تُكَلَّمُ بِهِ الْجَبَابِرَةُ وَ لَا تَتَحَفَّظُوا مِنِّي بِمَا يُتَحَفَّظُ بِهِ عِنْدَ أَهْلِ الْبَادِرَةِ وَ لَا تُخَالِطُونِي بِالْمُصَانَعَةِ، وَ لَا تَظُنُّوا بِي اسْتِثْقَالًا فِي حَقٍّ قِيلَ لِي).
2. حقوق اقلیتهای دینی: و به مال هیچکس، چه از آنان که نمازگزارند (مسلمانان) و چه آنان که هم پیمانند (غیرمسلمانان)، دست نیالائید و تعرض نکنید.
(نامه 51: و لا تمسن مال احد من الناس مصل و لا معاهد).
3. حق بر توسعه: بايد انديشه ات در آبادى زمين از تدبيرت در جمع آورى ماليات بيشتر باشد، زيرا ماليات جز با آباد كردن زمين به دست نمى آيد، و هر كس بخواهد منهاى آباد نمودن ماليات بگيرد شهرها را خراب كرده، و بندگان خدا را به هلاكت انداخته، و حكومتش جز اندك زمانى نماند
(نامه 53: وَلْيَکُنْ نَظَرُکَ فِي عِمَارَةِ الاَْرْضِ أَبْلَغَ مِنْ نَظَرِکَ فِي اسْتِجْلاَبِ الْخَرَاجِ، لاَِنَّ ذَلِکَ لاَ يُدْرَکُ إِلاَّ بِالْعِمَارَةِ؛ وَمَنْ طَلَبَ الْخَرَاجَ بِغَيْرِ عِمَارَة أَخْرَبَ الْبِلاَدَ، وَأَهْلَکَ الْعِبَادَ، وَلَمْ يَسْتَقِمْ أَمْرُهُ إِلاَّ قَلِيلاً.)
4. حق حیات: از ريختن خون به ناحق بر حذر باش، زيرا چيزى در نزديك ساختن انتقام حق، و عظمت مجازات، و از بين رفتن نعمت و پايان گرفتن زمان حكومت به مانند خون به ناحق ريختن نيست. خداوند در قيامت اول چيزى كه بين مردم حكم مى كند در رابطه با خونهايى است كه به ناحق ريخته اند. پس حكومت را به ريختن خون حرام تقويت مكن، كه ريختن خون حرام قدرت را به سستى كشاند، بلكه حكومت را ساقط نموده و به ديگرى انتقال دهد.
(نامه 53 خطاب به مالک اشتر: إِيَّاکَ وَالدِّمَاءَ وَسَفْکَهَا بِغَيْرِ حِلِّهَا، فَإِنَّهُ لَيْسَ شَيْءٌ أَدْنَى لِنِقْمَة، وَلاَ أَعْظَمَ لِتَبِعَة، وَلاَ أَحْرَى بِزَوَالِ نِعْمَة، وَانْقِطَاعِ مُدَّة، مِنْ سَفْکِ الدِّمَاءِ بِغَيْرِ حَقِّهَا).
5. حق بر آموزش: در بامداد و شامگاه در يك مجلس عمومى با مردم بنشين، آنان كه پرسش هاى دينى دارند با فتواها آشنايشان بگردان، و ناآگاه را آموزش ده، و با دانشمندان به گفتگو بپرداز.
(نامه 67: وَ اجْلِسْ لَهُمُ الْعَصْرَيْنِ فَأَفْتِ الْمُسْتَفْتِيَ وَ عَلِّمِ الْجَاهِلَ وَ ذَاكِرِ الْعَالِمَ).
6. حق بر شفافیت: انسانها نسبت به چیزی که از آن جاهلند، دشمنی میورزند.
(حکمت 172: النَّاسُ أَعْدَاءُ مَا جَهِلُوا)
برداشتی از کتاب حقوق عمومی در اسلام
اثر دکتر #مسلم_آقایی_طوق
کانال حقوق بین الملل: با ما از منظری متفاوت به مسائل بینالمللی بنگرید؛
@intllaw
🖌خلاصه یادداشت دکتر کدخدایی، مشاور وزیر امور خارجه، درخصوص تمدید مأموریت گزارشگر شورای حقوق بشر درخصوص ایران:
✅طبق حقوق بینالملل، گزارشگران بینالمللی نباید در اظهارات خود جهتگیری خاص و غیرمستند داشته باشند. این مهم نشأت گرفته از #اصل بیطرفی در قضاوت است.
✅خدشه بر عملکرد بیطرفانه گزارشگران بینالمللی باعث تردید جدی در تصدی مسئولیت و ابهام در انتصاب آنان خواهد شد.
✅با وجود سوابق آشکار برخی گزارشگران و کارشناسان بینالمللی در موضعگیری تبعیضآمیز، آنان همواره بهعنوان گزینه نخست انتصابات در ارکان مختلف سازمان ملل متحد معرفی میشوند. رویه ای که به تضعیف مشروعیت گزارشهای آنان منتهی شده.
✅اظهارات گزارشگر ویژه ملل متحد در امور حقوق بشر ایران به وضوح در تقابل با اصل بیطرفی قرار دارد.
✅در اثبات نقض اصل بیطرفی توسط جاوید رحمان، میتوان به ابراز مسائل غیرمرتبط و مجادلهآمیز به صورت مطلق توسط وی اشاره داشت.
✅بیان مطالب بیاساس و خارج از حدود صلاحیتی همچون لزوم تحریم مقامات رسمی ایران یا تأکید بر کنار گذاشتن توافق هستهای یا سایر توافقها با ایران و همچنین استفاده از عبارات تحریکآمیزی همچون «وحشیانه» علیه ملت ایران در اظهارات و گزارشهای رسمی این گزارشگر، مصداق نقض قطعنامه 2/5 #شورای_حقوق_بشر راجع به عملکرد مأموران شورای حقوق بشر در رویههای خاص است که در مواد 3 و 5 آن شرط تصدی مأموریت، بیطرفی گزارشگران اعلام شده است.
برای مشاهده متن کامل این یادداشت اینجا را کلیک کنید.
مطالب مرتبط:
https://eitaa.com/intllaw/455
https://eitaa.com/intllaw/417
https://eitaa.com/intllaw/418
فلسطین و حقوق بینالملل
(قسمت پنجم)
✅علاوه بر سازمانهای بینالمللی میاندولتی، سازمانهای غیردولتی نيز درخصوص فلسطین اقدام به ارائه گزارش میکنند.
✅رویکرد سازمانهای میاندولتی و غیردولتی در قضیه فلسطین، رویکرد میانهداری است. یعنی تلاش میکنند در کنار نقد عملکرد اسراییل، در برخی موارد فلسطینینان را نیز محکوم کنند. گزارشهای این سازمانها مبتنی بر پایداری دو دولت یهودی و فلسطینی و بعضاً خلع سلاح گروههای فلسطینی است.
✅با وجود این نقایص، اکثر گزارشهای این سازمانها جانب مردمان فلسطین را میگیرد و دلیل آن، کثرت نقض حقوق بینالملل توسط رژیم صهیونیستی است.
🔹سازمان دیدهبان حقوق بشر گزارش خود درخصوص اقدامات اسراییل در سال ۲۰۲۲ را بصورت تفصیلی بر روی تارنمای خود قرار داده است.
🔸مهمترین موارد نقض حقوق بشر ارتکابی اسراییل در این سال عبارت بودند از:
1⃣شهرکسازی در سرزمینهای اشغالی و انتقال اجباری فلسطینیان از منازل خود و نقض فاحش کنوانسیون چهارم ژنو؛
2⃣وجود سیستم تبعیضآمیز و مبتنی بر آپارتاید سیستماتیک در نظام تقنینی، اجرایی و قضایی اسراییل؛
3⃣نقض #حقوق_فرهنگی و بویژه هتک حرمت اماکن عبادی بویژه مسجدالاقصی؛
4⃣کشتارهای هدفمند غیرنظامیان و خبرنگاران و استمرار بازداشتهای خودسرانه؛
5⃣نقض #حقوق_پناهندگان فلسطین بویژه حق بر بازگشت و عدم امنیت فلسطینیان آواره؛
6⃣#محاصره شانزده ساله باریکه غزه و منع ورود کمکهای بشردوستانه خصوصادر دوره کرونا؛
7⃣#نسلزدایی و ارتکاب جنایات با قصد پاکسازی مناطق از مسلمانان.
برای مشاهده گزارش سازمان دیدهبان حقوق بشر اینجا کلیک کنید.
#روز_قدس
@intllaw
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#فیلم صحبتهای دبیرکل سازمان ملل درخصوص فلسطین در تاریخ ۲۲ فوریه ۲۰۲۳.
🇺🇳 گوترش در این نشست ضمن تاکید به شفاف بودن موضع سازمان ملل در قضیه فلسطین و اهمیت حفظ «شهر بینالمللی قدس»، اقدامات اسراییل (شهرکساژی) در قسمتهای اشغالی را یکجانبه (بدون توافق) و خلاف حقوق بینالملل میخواند.
#روز_قدس
کانال حقوق بین الملل : با ما از منظری متفاوت به مسائل بینالمللی بنگرید؛
@intllaw
🌐 یادداشتهای کانال حقوق بینالملل در هفته گذشته:
✅حق بر تعیین سرنوشت؛ حق بر تجزیهطلبی؟!
https://eitaa.com/intllaw/463
✅روز ملی فناوری هستهای
https://eitaa.com/intllaw/465
✅لایحه ارتقای امنیت زنان
https://eitaa.com/intllaw/468
✅درگذشت دادستان نورنبرگ
https://eitaa.com/intllaw/472
✅شش درس حقوق بشری از امیرالمومنین
https://eitaa.com/intllaw/476
✅یادداشت مشاور وزیر امور خارجه درخصوص تمدید مأموریت گزارشگر ویژه
https://eitaa.com/intllaw/477
@intllaw
پرونده ویژه فلسطین و حقوق بینالملل
🔸تاسیس دولت اسراییل
https://eitaa.com/intllaw/461
🔸رسیدگی کیفری به جنایات اسراییل
https://eitaa.com/intllaw/464
🔸انتقال سفارتخانهها به بیتالمقدس
https://eitaa.com/intllaw/467
🔸گزارش گلدستون و کمیته حقیقتیاب
https://eitaa.com/intllaw/470
🔸کنش سازمانهای غیردولتی
https://eitaa.com/intllaw/478
🔸صحبتهای دبیرکل سازمان ملل
https://eitaa.com/intllaw/479
#مرور_هفته
کانال حقوق بین الملل : با ما از منظری متفاوت به مسائل بینالمللی بنگرید؛
@intllaw
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
جاسوسی از دبیرکل ملل متحد
براساس ماده چهارم «کنوانسیون مزایا و مصونیتهای ملل متحد» و «معاهده مقر میان سازمان ملل و ایالات متحده آمریکا»، مقامات ملل متحد دارای مصونیت از هرگونه تعرض هستند و از محرمانگی اطلاعات برخوردار میباشند.
درچند روز گذشته اسنادی محرمانه از آمریکا درز یافته است که گویای این حقیقت میباشد که آمریکا علاوه بر متحدانش، از دبیرکل ملل متحد نیز جاسوسی میکرده است.
در این اسناد آمده است که گوترش، دبیرکل ملل متحد متمایل به روسیه خود را نشان داده و تلاش کرده با جانبداری از روسیه، تنش غذایی بوجود آمده بعد از جنگ اوکراین را حل کند.
#فیلم سخنگوی سازمان ملل. سخنگو در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره احتمال اعتراض و تشکیل کمیته تحقیق در این باره بیان میدارد که از این خبر متعجب نشده است زیرا دبیرکل همواره تحت رصد است. همچنین از نظر وی، موضع ملل متحد درخصوص جنگ اوکراین شفاف بوده زیرا که اقدام روسیه #تجاوز و نقض حقوق بینالملل است و رویکرد نرم ادعایی، واقعی نیست.
@intllaw
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ چهارمین نشست وزرای امورخارجه کشورهای همسایه افغانستان درحالی روز پنجشنبه به کار خود پایان داد، که بیانیه مهمی در پایان این نشست صادر شد.
✅این بیانیه ضمن انعکاس عموم مطالبات و دغدغههای ایران، شامل موضوعات مهم حقوقی است.
✅نکته مهم این نشست، حضور نماینده طالبان در حاشیه جلسات اصلی میباشد.
✅یکی از دلایل اعلام ماهیت «غیررسمی» این نشست، عدم برسمیتشناسی حکومت سرپرست و وضعیت فعلی در افغانستان توسط برخی دولتهای حاضر بود.
✅وزیر امور خارجه ایران نیز در این نشست، با برشمردن خدمات بشردوستانه با وجود #تحریم افغانستان و تاکید بر مبارزه با #تروریسم و افراطگرایی، آمادگی ایران برای کمک به #حکمرانی_خوب در افغانستان را اعلام کرد.
✅مسوولیت حکومت سرپرست در تنشهای مرزی، استمرار قاچاق مواد مخدر و عدم تسهیل حقابه منابع آبی مشترک، حل موضوع مهاجران،تحصیل دختران و زنان بعنوان یک ضرورت اسلامی و انسانی و تشکیل حکومت فراگیر، مهمترین دغدغههای مطروحه در سخنرانی دکتر امیرعبدالهیان بود.
#فیلم مجموعه دیدارهای وزیر امور خارجه در نشست کشورهای همسایه افغانستان
به دلیل محتوای مهم بیانیه پایانی، متن کامل در مطلب بعدی گذاشته شده است:
@intllaw
بیانیه مشترک دومین نشست غیررسمی وزیران امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، چین، روسیه و پاکستان در مورد افغانستان
در ١٢ آوریل ٢٠٢٣، وزیران خارجه جمهوری اسلامی ایران، جمهوری خلق چین، فدراسیون روسیه و جمهوری اسلامی پاکستان نشستی غیررسمی را در مورد افغانستان در سمرقند، جمهوری ازبکستان برگزار کردند.
وزیران بار دیگر احترام به حاکمیت، استقلال و تمامیت ارضی افغانستان و حمایت از اصلِ " به رهبری افغان، مالکیت افغان" برای تعیین سیاسی و مسیر توسعه کشور را مورد تأکید قرار دادند.
آن ها تأکید کردند تمام اعضای جامعه بین المللی در افغانستان باثبات و صلح آمیز منافع دارند، کشوری که باید محلی برای همکاری بین الملللی باشد تا صحنه رقابت های ژئوپلتیکی.
وزیران بر نگرانی عمیق خود در مورد وضعیت امنیتی مرتبط با تروریسم در افغانستان تأکید کردند و خاطرنشان کردند تمامی گروه های تروریستی شامل داعش (ISIS)، القاعده، جنبش اسلامی ترکستان شرقی (ETIM)، تحریک طالبان پاکستان (TTP)، ارتش آزادیبخش بلوچستان (BLA)، جیش العدل و غیره، مستقر در افغانستان، تهدیدی جدی برای امنیت منطقه ای و جهانی هستند.
وزیران تلاش های دولت موقت افغانستان برای مقابله با داعش خراسان را مورد توجه قرار دادند، و از آن خواستند اقدامات قابل مشاهده و راستی آزمایی را در اجرای تعهدات اعلام شده خود در زمینه مبارزه با تروریسم، انهدام و از بین بردن انواع گروه های تروریستی به منظور جلوگیری از استفاده از خاک افغانستان توسط هر گروه تروریستی اتخاذ کند.
وزیران تأکید کردند مقامات افغانستان باید اقدامات موثری را برای حفظ ایمنی، امنیت و حقوق مشروع نهادها و شهروندان خارجی اتخاذ کنند.
هر شخصی که مسئول هر گونه حمله و تهدید به حمله و نهادها و شهروندان خارجی است باید پاسخگو باشد.
وزیران خاطرنشان کردند ایالات متحده آمریکا و متحدانش باید مسئولیت وضعیت دشوار کنونی در افغانستان را به عهده بگیرند، باید فورا تحریم های یکجانبه علیه افغانستان را بردارند و داراییهای آن در خارج از کشور را به نفع مردم افغانستان مسترد کنند.
وزیران به شدت با این کشورها برای ایجاد مجدد پایگاه های نظامی در داخل و اطراف افغانستان مخالفت کردند، امری که برای صلح و ثبات منطقه ای مفید نیست.
وزیران از مقامات افغانستان خواستند یک حکومت فراگیر با مشارکت عملی همه اقوام و نهادهای سیاسی ایجاد کند و تمام اقدامات محدودکننده علیه زنان و اقلیت های قومی را لغو کند.
وزیران، افغانستان را تشویق به حفظ سیاست خارجی دوستانه و همکارانه، رعایت قوانین بین المللی و همزیستی در هماهنگی با کشورهای همسایه و همه کشورهای جهان نمودند.
وزیران تاکید کردند که مرز صلح آمیز، باثبات و امن میان افغانستان و همسایگان آن حیاتی و به نفع همه طرف هاست. افغانستان باید بر فعالیت های فرامرزی غیرقانونی نظارت و از آن جلوگیری کند. مسائل فرامرزی از جمله مسئله آب با همسایگان باید از طریق گفتگو و مشورت به درستی رسیدگی شود.
وزیران از تمامی تلاش های دیپلماتیک برای تسهیل حل و فصل سیاسی در مسائل افغانستان حمایت کردند و به صورت عملی از ایفای نقش مثبت سازمان ملل متحد، سازمان همکاری شانگهای و نشست وزیران امور خارجه کشورهای همسایه افغانستان و رایزنی های فرمت مسکو در این زمینه حمایت کردند.
وزیران آمادگی خود را برای ادامه حمایت از صلح و بازسازی در افغانستان، انجام مبادلات اقتصادی و تجاری و همچنین سرمایه گذاری با همکاری کشورهای منطقه و جامعه بین المللی در افغانستان ابراز کردند.
وزرا از جامعه جهانی خواستند به ارائه کمک های بشردوستانه به افغانستان ادامه داده و به این کشور کمک کند تا ظرفیت خود را برای توسعه پایدار و خود محور تقویت نماید.
وزیران از پذیرایی از میلیون ها افغان از کشورهای منطقه به ویژه جمهوری اسلامی ایران و پاکستان قدردانی کردند.
از جامعه بین المللی خواستند تا حمایت و کمک های لازم را به این کشورها ارائه کنند.
وزیران تصمیم گرفتند هماهنگی در سطوح مختلف در مورد افغانستان را تقویت کنند.
@intllaw
سخنرانی_دکتر_در_اجلاس_سمرقند_نسخه_اصلاح_شده_ـ_24_فروردین.docx
23.8K
متن سخنرانی دکتر امیرعبداللهیان در نشست کشورهای همسایه افغانستان
#پیدیاف_فارسی
@intllaw
#رویداد
نشست «بررسی رأی #دیوان_بینالمللی_دادگستری مورخ 30 مارس 2023، در پرونده جمهوری اسلامی ایران علیه ایالات متحده آمریکا»
سخنرانان:
دکتر حسن سواری
دکتر محسن عبداللهی
دکتر ستار عزیزی
دکتر پوریا عسکری
دکتر امیرساعد وکیل
دوشنبه28 فروردین ماه -1402 ساعت15:30 تا 18:30
خانه اندیشمندان علوم انسانی،سالن فردوسی،کریمخان، خیابان نجات الهی(ویلا)، جنب خیابان ورشو،پارک ورشو
خبر مرتبط:
https://eitaa.com/intllaw/441
#رویداد
@intllaw
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#فیلم ادامه بازتاب جاسوسی از دبیرکل سازمان ملل و دولتهای همسو توسط آمریکا
سازمان ملل در موضعی انفعالی بهجای اعتراض به اقدام آمریکا، اقدام یادشده را معمول و مورد انتظار قلمداد کرده است.
خبر مرتبط:
https://eitaa.com/intllaw/481
@intllaw
🖋طرحهای نمایندگان مجلس و لوایح دولت در خصوص #تحریم در یکدهه اخیر در سه دسته قابل تقسیم هستند:
1⃣دفاع از افراد تحریم شده بوسیله معاضدت قضایی، اعطای امتیازات و مقابله با #خودتحریمی (اجرای تحریمهای بینالمللی یا خارجی توسط نهادهای داخلی). در این خصوص قانونی به تصویب نرسیده است و شاید دلیل اصلی آن، عدم نیاز به مقرره قانونی است زیرا اقدامات یادشده در نظام حقوقی و سیاسی کشور با مانعی روبرو نمیباشند که نیازمند تصویب قانون باشد.
2⃣اقدام متقابل و تحریم دشمنان همانند آنچه که در «قانون مقابله با نقض حقوق بشر و اقدامات ماجراجویانه و تروریستی آمریکا در منطقه» و «قانون مقابله با اقدامات خصمانه رژیم صهیونیستی علیه صلح و امنیت»، درخصوص آمریکا و اسراییل و افراد یاریرسان به آنها در اهداف ممنوعه، مقرر شده است.
3⃣ایجاد همکاری و همگرایی با کشورهای تحریم شده. در این خصوص هم طرحهایی همچون «باشگاه کشورهای تحریم شده» وارد دستورکار مجلس شد اما به دلیل بینالمللی بودن مسأله و ابتنای اینگونه مسائل بر #معاهده بینالمللی و نیاز کمتر به قانونگذاری داخلی، به نتیجه نرسید.
#تصویر اطلاع رسانی سخنگوی دولت درخصوص آغاز نگارش #لایحه جامع مقابله با تحریمها
کانال حقوق بین الملل : با ما از منظری متفاوت به مسائل بینالمللی بنگرید؛
@intllaw