📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #کیهان ۲۵ شهریور ۱۳۵۹
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #جمهوری_اسلامی ۲۵ شهریور ۱۳۵۹
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #اطلاعات ۲۶ شهریور ۱۳۵۹
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #کیهان ۲۶ شهریور ۱۳۵۹
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #جمهوری_اسلامی ۲۶ شهریور ۱۳۵۹
🇮🇷 @IRANeMOASER
#خفت_رضاخانی
🔻خاطره #شمس_پهلوی از دربه دری #پهلوی_اول/به مناسبت ۲۵شهریور سالروز تبعید رضاخان از ایران
🔹چون به تدریج به مناطق آبهای گرم استوایی نزدیک میشدیم از گرما در #رنج بودیم و خیلی اشتیاق داشتیم که زودتر به بمبئی برسیم.
🔸دقایق #اضطرابآمیز با کُندی می گذشت. قایقی به کشتی ما نزدیک شد. سربازان از قایق بیرون آمده مشغول حمل بار و بنه خود شدند و سه نفر انگلیسی که یکی از آنها که بعدا با ایشان آشنایی پیدا کردیم آقای اسکرین بود وارد کشتی شدند و به حضور شاه رفتند.
🔹آقای اسکرین خود را نماینده لرد لین لیتگو، نایبالسلطنه آن روز هندوستان، معرفی کرد و اعتبارنامه خود را به اعلیحضرت(رضاخان) ارائه داد و گفت من در «سیملا» بودم، نایبالسلطنه هندوستان به من ماموریت مهمانداری جنابعالی (به اعلیحضرت جنابعالی خطاب میکرد) را داده و سپس راجع به ماموریت خود اظهار کرد: «شما نمیتوانید در بمبئی پیاده شوید و باید ۵ روز در همین کشتی در وسط دریا در انتظار کشتی اقیانونسپیما بمانید. وقتی کشتی رسید با آن کشتی به جزیره موریس که برای اقامت شما در نظر گرفته شده عزیمت نمایید.»
🔸 اعلیحضرت از شنیدن این سخنان سخت برآشفتند و فرمودند: «مگر من زندانیام؟ من #آزادانه از کشور خود مهاجرت کردم و به من گفته بودند که در خارج از کشورم به هر کجا میخواهم میتوانم مسافرت کنم. #جزیره_موریس کجاست؟ چرا اجازه نمیدهند که من به آمریکای جنوبی بروم؟ چرا مانع میشوید که ما در بمبئی پیاده شویم و تا رسیدن کشتی اقلا در شهر بمانیم؟»
🔹آقای اسکرین در پاسخ همه این حرفها فقط یک چیز میگفتند: «من اظهارات شما را تلگراف میکنم و شخصا جز آنچه گفتم کاری نمیتوانم کرد.» (حسین مکی، تاریخ بیست ساله ایران، جلد هشتم، تهران، علمی، ۱۳۸۰، صص ۴۵۳-۴۶۱.)
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #اطلاعات ۲۷ شهریور ۱۳۵۹
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #کیهان ۲۷ شهریور ۱۳۵۹
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #جمهوری_اسلامی ۲۷ شهریور ۱۳۵۹
🇮🇷 @IRANeMOASER
⁉️نوبل جنایت
❌ ترامپ در سالی نامزد جایزه صلح نوبل شده که حتی سازمان ملل هم در اقدام او در صدور فرمان مستقیم ترور سپهبد شهید #قاسم_سلیمانی و شهید #ابومهدی_مهندس را جنایتی غیرقانونی و نقض قوانین حقوق بینالملل دانسته است
#از_دیگر_رسانهها
🇮🇷 @IRANeMOASER
⚫️جفا به انقلاب اسلامی
📰نقدی بر یادداشت علی مطهری در روزنامه اعتماد
▫️جایگاه مطبوعات و روزنامهها در شکلگیری #حافظه_تاریخی مردم بسیار پراهمیت است و یک روزنامه با نقل وقایع خلاف واقع تاریخی میتواند به بنگاه تحریف و دروغ تبدیل شود.
▪️بیست و ششم شهریور #روزنامه_اعتماد یادداشت قابل تأملی از آقای #علی_مطهری منتشر کرد. این یادداشت در حمایت از تصمیم شورای شهر تهران در نامگذاری خیابانی به نام بازرگان و هجمه بر فرمانداری تهران بود.
علی مطهری در این یادداشت ادعایی عجیب و غیرمستند داشت که با اسناد واضح تاریخی مغایرت داشت.
🖊نقد تاریخی یادداشت آقای علی مطهری را اینجا بخوانید:
▫️▪️https://eitaa.com/iranemoaser/3267
▫️▪️https://eitaa.com/iranemoaser/3268
🇮🇷 @IRANeMOASER
⚫️جفا به انقلاب اسلامی/1
▫️علی مطهری در یادداشت بیست و ششم شهریور ادعا کرد:
«..اگر #نهضت_اسلامی ما در پانزده خرداد 42 به پيروزی نرسيد ولی در 22 بهمن 57 به سرعت به پيروزی رسيد، يكی از عوامل آن اين بود كه قشر تحصيلكرده و دانشگاهی در قيام پانزده خرداد غايب بود و طی اين پانزده سال مصلحانی و در راس آنها #استاد_مطهری و #مهندس_بازرگان و آيتالله طالقانی اين قشر را به سوی اسلام و روحانيت و نهضت امام(ره) سوق دادند..»
▪️سئوال اینجاست که ایشان طبق چه مطالعات تاریخی به چنین جمع بندی رسیدهاند که قشر تحصیلکرده و دانشگاهی در قیام 15 خرداد غایب بود؟ دانشجویان از همان ابتدای نهضت امام و مخالفت ایشان با تصویبنامه #انجمنهای_ایالتی_ولایتی با نهضت امام همراه شدند که به عنوان نمونه می توان به:
1. اعلامیه دانشجویان مسلمان #دانشگاه_تهران در محکومیت اقدامات دولت علم(آبان 1341)
2.اعلامیه انجمن اسلامی دانشجویان در حمایت از مواضع علما در برابر مصوبه انجمن های ایالتی و ولایتی(آذر 1341)
3.اعلامیه دانشجویان علیه رفرم آمریکایی به اصطلاح #انقلاب_سفید(بهمن 1341)
4. اعلامیه فرهنگیان و دانشجویان در پی رفراندوم غیر قانونی شاه(اسفند 1341)
5. اعلامیه اتحادیه فرهنگیان و دانشجویان مبنی بر عزای عمومی در نوروز(1342)
6. اعلامیه دانشجویان ایرانی مقیم اروپا خطاب به روحانیون و طلاب علوم اسلامی(خرداد1342)
میتوان اشاره کرد.(ر.ک: اسناد انقلاب اسلامی،ج6، صص29 تا 49)
🇮🇷 @IRANeMOASER
⚫️جفا به انقلاب اسلامی/2
▫️آقای علی مطهری بعد از گذشت 40 سال از پیروزی #انقلاب_اسلامی در مسئلهای تردید می کند که از واضحات تاریخی است. حجت الاسلام و المسلمین سید حمید روحانی در نهضت امام خمینی جلد اول در خصوص همراهی دانشجویان در 14خرداد1342 می گوید:
«با پيوستن #هزاران_دانشجو به دهها هزار تودۀ انقلابى، تظاهرات شور و هيجان تازهاى به خود گرفت، فرياد خمينى بتشكن ... هر چه محكمتر، رساتر و پرشورتر به آسمان بلند شد، مشت گرهخوردۀ دانشجو و پيشهور جنوب تهران با هم به حركت آمد، قلب گرم آنان، به فرمان رهبر ملت به تپش درآمد.
▪️در آن روز گرم و پر حرارت 14 خرداد، دانشجو و روحانى و پيشهور و كارگر در مقابل درب دانشگاه با هم پيمان بستند كه در راه امام تا آخرين نفس از پاى ننشينند و از مبارزه باز نايستند و پرچم انقلاب خمينى را هماره در آسمان ايران در اهتزاز نگه دارند و در صف واحد و متشكل، راه خمينى را دنبال كنند و براى او و در راه او از هيچ فداكارى دريغ نورزند. اينجا بود كه ناگهان فرياد «تا مرگ ديكتاتورها نهضت ادامه دارد» محيط دانشگاه را به لرزه درآورد..»(نهضت امام خمینی، ج1، ص474)
▫️ثانیا: #علی_مطهری از کدام بازرگان سخن می گوید؟ بازرگانی که تا آخرین روزهای انقلاب قائل به سیاست گام به گام بود و معتقد بود که ارتش و آمریکا را نمی توان باهم سرنگون کرد؟ آیا علی مطهری این شخصیت را در ردیف شخصیت های انقلابی می داند؟ بازرگانی که #منافقین را فرزندان خود می داند؟ عجیب این جاست که علی مطهری برای کسانی سینه چاک می کند که به جمهوری اسلامی اعتقادی نداشتند بلکه در پی تحقق جمهوری دموکراتیک و مدلهای غربی دیگر بودند. امام در وصف این جریانات می گوید:«همه درد و بلای ما این است که ما غرب زدهایم. ما سالهای طولانی زیر بار آمریکا بودیم... شما حالا میخواهید بگویید روی پای خودمان میخواهیم بایستیم باز هم رنگ غرب.. حالا که میگویید روی پای خودمان، بازهم جمهوری دموکراتیک؟ یعنی جمهوری غربی»(صحیفه امام،ج6 ، ص331)
▪️همچنین با آشکار شدن دوری نهضت آزادی از اصول انقلابی و اسلامی، امام به آنان برخورد جدی میکند و از آنان می خواهد که خط خود را از خط انحراف و ضدیت با اسلام و جمهوری اسلامی و معاندین جدا نمایند:
«خوب چرا حسابتان را جدا نمیکنید.. شمایی که #مسلمان هستید و هیچگاه نمیخواهید به ضد اسلام قیام کنید... بیایید حساب خودتان را جدا کنید. آیا« #نهضت_آزادی » هم قبول دارد آن حرفی را که «جبهه ملی» ؟آیا این #نماز_شبخوانها این را قبول دارند یا نه؟ شک ندارم که قبول ندارند. خوب، اعلام کنید. چرا ساکت نشستهاید. مگر #نهی_از_منکر فقط باید من را نهی کنید؟!»( همان ، ج 14، ص465)
▫️ثالثا: وی به منظور تطهیر چهره امثال بازرگان با تریبونی که به واسطه نام پر آوازه شهید بزرگوار مرتضی مطهری یدک می کشد نام آن شهید را در حمایت از بازرگان بدنام می کند غافل از آنکه در هیچگاه قطعی مشخص نگردید که شهید مطهری پشتیبان بازرگان برای انتخاب #نخست_وزیری بوده است به علاوه در برخی نقل ها آمده شهید مطهری علی رغم رفاقت خود با بازرگان زمانی که پای منافع انقلاب اسلامی در میان باشد به هیچ وجه بی تفاوت نمی ماند.
▪️ #رحیم_صفوی در کتاب خاطراتش نمونه ای از این ایستادگی را بر ملا می کند: بازرگان گفت: دولت چارهای ندارد جز اینکه در مقابل حزب دموکرات تسلیم شود و یک نوع خودمختاری به آنها اعطا کند و شرایطشان را بپذیرد» در همین جلسه بود که شهید بهشتی و شهید مطهری بلند شده، فریاد میکشند:« شما میخواهید ما در مقابل نیروهای دموکرات و کمونیست تن به سازش بدهیم؟ نه خیر، چنین نیست و سازش معنا ندارد.»(انقلاب اسلامی و گروههای تجزیهطلب ص۳۸۳-۳۸۴)
▫️ازسویی امام خمینی به صراحت قسم یاد می کنند که از روز اول با انتخاب وی به عنوان نخست وزیری مخالف بودند( صحیفه جلد21 ،ص 331 ) آیا اینکه امام وی را آدم خوبی بدانند یا مقام معظم رهبری وی را اندیشمند اسلامی خطاب کنند دلیلی می شود تا ما وی را شخصیت انقلابی بدانیم ؟
▪️سخن آخر اینکه بهتر است در این مدت که سیاسیون سابق و حاضر با فراغت از امورات مختلف فرصت بیشتری برای مطالعه تاریخ وقت بگذارند تا بیش از این با اسم و عنوانهای مختلف به انقلاب اسلامی جفا نکنند.
🇮🇷 @IRANeMOASER
⚔️تاریخ روابط جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی
🔸ایران و عربستان سعودی با توجه به ظرفیتها و ویژگیهای خود، دو کشور مهم و تعیینکننده در منطقه خلیج فارس و خاورمیانه محسوب میشوند که همواره دلایل گوناگونی سبب تنش مداوم در روابط این دو شده است. این دو کشور، تقریباً از دهه ۱۹۵۰ به اینسو، یکدیگر را به عنوان یک رقیب در نظر گرفتهاند.
🔹رقابت ایران و عربستان، زمینه گستردهای را دربرمیگیرد؛ رقابت در خلیج فارس، خاورمیانه، جهان اسلام و عرصه بینالملل. بنابراین ایران و عربستان از زمان تأسیس عربستان سعودی تاکنون فراز و فرودی از رقابتهای مسالمتآمیز تا خصومت و قطع رابطه را تجربه کردهاند و با رخداد انقلاب اسلامی ایران و پررنگتر شدن هویت شیعی ایران، زمینه برای تقابل بیشتر و اصطکاک قدرت میان ایران و عربستان، بیش از پیش فراهم شد. در این مقاله به مرور روابط این دو کشور از آغاز حکومت پهلوی تاکنون میپردازیم.
⬅️ ادامه مطلب را اینجا ببینید
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #اطلاعات ۲۹ شهریور ۱۳۵۹
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #کیهان ۲۹ شهریور ۱۳۵۹
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #جمهوری_اسلامی ۲۹ شهریور ۱۳۵۹
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #اطلاعات ۳۱ شهریور ۱۳۵۹
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #کیهان ۳۱ شهریور ۱۳۵۹
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #جمهوری_اسلامی ۳۱ شهریور ۱۳۵۹
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #اطلاعات ۱ مهر ۱۳۵۹
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #کیهان ۱ مهر ۱۳۵۹
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #جمهوری_اسلامی ۱ مهر ۱۳۵۹
🇮🇷 @IRANeMOASER
⚫️سمپاشی تبلیغاتی حزب بعث علیه امام خمینی قدس سره الشریف
🔻تاریخچه کارشکنیهای رژیم بعث علیه انقلاب اسلامی؛ به مناسبت #هفته_دفاع_مقدس
🔹سه سال پس از حضور #امام_خمینی قدس سره الشریف در #تبعیدگاه_دوم خود عراق، حزب بعث با کودتا به قدرت رسید و از ابتدا به کارشکنی علیه نهضت امام خمینی قدس سره الشریف پرداخت.
🔸تبلیغات منفی ضد امام به حدّی بود که یاران امام به عنوان #کمونیست و #کافر معرفی میشدند. نکته تأسفانگیز همراهی خواسته یا ناخواسته بخشی از بدنه #حوزه_علمیه_نجف با این تبلیغات منفی بود که هجمه روانی علیه حرکت اسلامی امام را سختتر میکرد.
حجتالاسلام و المسلمین #سیدحمید_روحانی در این رابطه میگویند:
🔹« #رژیم_بعث_عراق و ارتجاع منطقه وقتی که امام وارد عراق شد، دست به دست هم دادند تا امام خمینی در عراق مطرح نشود. متأسفانه در این جریان تا حدود زیادی موفق هم بودند.
🔸تبلیغات بهحدی علیه امام خمینی(ره) گسترده بود که ما را #کمونیست میدانستند. یک روز تابستان جلو مغازهای بشکه آبی گذاشته شده بود، لیوانی هم به آن بشکه زنجیر کرده بودند. من از آن لیوان آب خوردم. صاحب مغازه به عربی به شاگردش گفت: این لیوان #نجس شد و برو آب بکش...
🔹شیعیان عراق هیچ ارتباطی با امام نداشتند و هیچ شناختی هم از ایشان نداشتند. وقتی که امام خمینی نهضتش فراگیر شد و به #پاریس هجرت کرد، #جوانان تحصیلکرده و آزادیخواه عراق فهمیدند که چه شخصیتی کنارشان بوده و از دست دادهاند. آنان خطاب به علما و روحانیون عراق گفتند:شما به ما خیانت کردید. امام در طول مدت زمانی که در عراق بود، کاملاً بایکوت شده بود.
🔸هیچ شخصیت عراقی، هیچ بازاری و هیچ تحصیلکرده عراقی نام امام را نشنیده بود و اگر هم شنیده بود، بهعنوان چهره منفی شنیده بود. امام در عراق مظلوم بود. امام یک بار با بنده در این مورد گفتگو کردند که آن را در جلد اول یا دوم کتاب #نهضت_اسلامی آوردهام. ایشان میفرمودند: «من هر کاری بکنم، اینها علیه من حرف میزنند. من اگر با حزب بعث عراق درگیر شوم، میگویند: «قم را به هم ریخت، حالا آمده #نجف را به هم بریزد». اگر سکوت کنم، میگویند تا «دیروز در #قم سروصدا کرده بود، اما امروز ساکت است». اگر هم ملایم صحبت کنم، چیز دیگری میگویند». ایشان آنجا فرمودند که «پیامبر اکرم که به معراج رفتند، اهل جهنم احساس کردند که آتش بهیکباره برداشته شد. جهنمیان پرسیدند که «چه شد که عذاب برداشته شد؟»، پاسخ داده شد که «حضرت محمد(ص) از اینجا رد شدند»، آنان گفتند «نمیخواهیم آتش بهخاطر محمد(ص) برداشته شود.»، برخیها هم در عراق اینگونه هستند».(مصاحبه خبرگزاری تسنیم با حجتالاسلام و المسلمین سیدحمید روحانی 6مهر1398)
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #اطلاعات ۲ مهر ۱۳۵۹
🇮🇷 @IRANeMOASER