♨️شهریار در صف بزرگترین شاعران تاریخ ایران
📍سالروز بزرگداشت شهریار و روز شعر و ادب فارسی/18
🔹مقام معظم رهبری:
شهریار یکی از بزرگترین شاعران همه دورانهای تاریخ ایران است. و آن به لحاظ «حیدر بابایه سلام» است. «حیدر بابایه سلام» یک شعر استثنایی است. همه خصوصیات شعری مثبت شهریار در این شعر هست. یعنی روانی، صفا، ذوق و دیگر خصایصی که مربوط به شعر است، همه در «حیدر بابایه سلام» جمع شده است. لکن علاوه بر اینها، ویژگی دیگری هم در «حیدر بابایه سلام» هست و آن این است که در این شعر که تصویری از سابقه ذهنی خود شاعر است، مطالب بسیار حکمتآمیز وجود دارد. با این حساب، میتوان شهریار را یک #حکیم به حساب آورد. (1371.9.11)
🇮🇷 @IRANeMOASER
♨️شعر به عشق انقلاب
📍سالروز بزرگداشت شهریار و روز شعر و ادب فارسی/19
🔹بیوک نیکاندیشه، از چهرههای نزدیک به استاد شهریار و نویسنده «در خلوت شهریار»:
🔸ايشان (شهريار) واقعاً امام خمينى را ناجى اين ملت مىدانست و بسيار خوشحال بود كه بالاخره اين ملت روى رستگارى و آزادى را خواهد ديد.
با اينكه پير و ضعيف شده بود اما به عشق اين انقلاب در اتاق را مىبست و هيچكس را به اتاق راه نمىداد و با حالتى عجيب كه درچهرهاش نمايان بود به سرودن شعر مىپرداخت.
📚منبع: مقاله «استاد شهریار و انقلاب اسلامی ایران»، فصلنامه تخصصی پانزده خرداد، شماره 27، بهار1390
🇮🇷 @IRANeMOASER
💢شخصیت معنوی استاد شهریار
📍سالروز بزرگداشت شهریار و روز شعر و ادب فارسی/20
🔹مقام معظم رهبری:
شهریار در دوران مهمی از زندگیاش - در حدود شاید سی سال آخر زندگیاش - دوران عرفانی و معنوی بسیار زیبایی را گذراند و به انس با قرآن و انس با معنویات و خودسازی پرداخت. یعنی به خودش رسید و سعی کرد باطن و معنویت خودش را صفایی ببخشد.(1371.9.11)
🇮🇷 @IRANeMOASER
💢آزار درباریها و جیرهخواران شوروی علیه استاد شهریار
📍سالروز بزرگداشت شهریار و روز شعر و ادب فارسی/21
🔹مقام معظم رهبری:
من خبر داشتم در همان اوقاتی که شهریار برای انقلاب میسرود، یک عده از #روشنفکران_وابسته به رژیم گذشته که با او سابقهی دوستی داشتند، مرتب فشار میآوردند، نامه برایش مینوشتند و شعر در هجوش میگفتند. حتی اطلاع داشتم که رفته بودند و او را ملامت کرده بودند که «تو چرا برای انقلاب اسلامی، اینطور دل میسوزانی!؟» و او مثل کوه ایستاده بود...من حقیقتاً تعجب میکردم. من بعضی از کسانی را که به ایشان فشار میآوردند، از نزدیک میشناختم و شعر و سابقه ذهنیشان را میدانستم. بعضی از آنها وابسته به رژیم سابق بودند. مستقیماً مربوط به آن جناح بودند، و جزو دربار پهلوی و آن دستگاه محسوب میشدند. بعضی دیگر هم تودهای و کسانی بودند که #جیرهخور_شوروی سابق به حساب میآمدند. همه اینها، با اینکه به لحاظ مبنا و منطق، به ظاهر بینشان فاصلهای وجود داشت، در وارد آوردن فشار روی شهریار شریک بودند، و شهریار، محکم و قرص ایستاده بود.(1371.9.11)
🇮🇷 @IRANeMOASER
شهریار.pdf
461.6K
استاد شهریار و انقلاب اسلامی ایران
سالروز بزرگداشت شهریار و روز شعر و ادب فارسی/22
🔹استاد #سیدمحمدحسین_شهریار، یکی از کهنسرایان نامی و پرآوازه شعر معاصر ایران است که چندین دهه پس از افول درخشش غزل فارسی، جانی دوباره به کالبد #شعر_ایران دمید؛ کسی که نفس گیرای #حافظ_شیرازی را از ورای قرنها در کلمات جادویی خود زنده کرد و نهتنها در این راستا قلمروهای کشفنشده زبان شکرین فارسی را به تسخیر قلم درآورد، بلکه با اعجاز زبان مادری در منظومه حیدربابا، شگفتیها و شیرینیهای ازیادرفته را بر کام و جان همزبانان خویش ریخت. شهریار، «این تُرک پارسی گوی» همانند بسیاری از شاعران، در عمر خود ناهمواریها را طی کرد و شعرش نیز بنا به تحول و تغییر حادثههای زندگانیاش، ادوار مختلفی را تجربه کرد.
🔸رابطه عاشقانه استاد شهریار با انقلاب اسلامی و اهداف بلند آن فصل روشنی است که متأسفانه در سایه غفلت همراهان و البته، غرضِ غرضورزان کمتر بدان پرداخته شده است...
ضمیمه: مقاله «استاد شهریار و انقلاب اسلامی ایران»، فصلنامه تخصصی پانزده خرداد، شماره27، بهار 1390 ه.ش.
🇮🇷 @IRANeMOASER
💠ادب انقلاب
🔰پرونده ویژه بنیاد تاریخپژوهی بهمناسبت سالروز بزرگداشت شهریار و روز شعر و ادب فارسی
بیانات مقام معظم رهبری در دیدار اعضای کنگره بزرگداشت استاد شهریار/1
بیانات مقام معظم رهبری در دیدار اعضای کنگره بزرگداشت استاد شهریار/2
غزل استاد شهریار بهمناسبت بازگشت امام خمینی بهوطن
خمینیِ بتشکن
ولایتفقیه در آینه شعر شهریار
سروده استاد شهریار در رابطه با تسخیر لانه جاسوسی
هجو بنیصدر و منافقین در شعر استاد شهریار
پیام مقام معظم رهبری، رئیسجمهور وقت، در پی درگذشت استاد شهریار
انقلاب واژگان
افق امروز چرا سرختر است؟!
خشم مقدس
دست ظلم شاه
تندباد حادثه
پردگی بامداد
قسم به جان خمینی
سایبان شعله
سند کمتر دیده شده از ارادت مرحوم شهریار به مقام معظم رهبری
سندی کمتر دیده شده از تقدیم منظومه کمنظیر «حیدر بابایه سلام» به مقام معظم رهبری
شادترین روز زندگانی استاد شهریار
شهریار در صف بزرگترین شاعران تاریخ ایران
شعر به عشق انقلاب
شخصیت معنوی استاد شهریار
آزار درباریها و جیرهخواران شوروی علیه استاد شهریار
استاد شهریار و انقلاب اسلامی ایران
🇮🇷 @IRANeMOASER
💢سوء استفاده رژیم پهلوی از ساخت و انتقال ضریح حضرت اباالفضل علیهالسلام
📌نهضتخوانی؛ بازخوانی گزیدهای از کتاب نهضت امام خمینی/89
🔹همزمان با ورود و اقامت امام در نجف، #ضريح_حضرت_ابوالفضل(س) كه به همت مردان نيكوكار #اصفهان ساخته و آماده شده بود براى حمل به عراق آماده گرديد. شاه و دربار كه هميشه درصدد بهرهگيرى شخصى از هرگونه مراسم مذهبى بودند و بدون كوچکترين عقيده و ايمانى، معتقدات ملت اسلام را به بازى مىگرفتند فوراً دست به كار بهرهبردارى از مراسم حمل ضريح حضرت ابوالفضل(س) به عراق شدند و با بوق و كرنا كوشيدند وانمود كنند كه ضريح مزبور «به امر ملوكانه» و «از دسترنج مبارک خاندان سلطنت!» ساخته شده است و از طرفى به منظور سوء استفاده از موقعيت آقاى حكيم و وانمود كردن اين موضوع عارى از حقيقت كه او با شاه موافق و همراه است، عكس آن مرحوم را در كنار عكس شاه مونتاژ كرده، در سراسر كشور پخش كردند و مردم را مجبور مىكردند كه عكس مزبور را در مغازههاى خود نصب كنند و در پيشاپيش ضريح حضرت ابوالفضل(س) نيز حركت مىدادند.
🔸ضريح حضرت ابوالفضل(س) را از اصفهان تا كرمانشاه همراه با عكس مونتاژ شده حكيم و شاه و با كارگردانى ساواک گرداندند و سرانجام در روز 29 آبان ماه 1344 با شعار ضد اسلامى «جاويد شاه» وارد بغداد كردند.
🔹در بغداد نيز سفارت ايران تداركات و بهرهبردارىهاى لازم را از اين مراسم به نفع شاه و رژيم به عمل آورد و شمارى از ايرانيان مقيم عراق را همراه با كارمندان و مأموران سفارت به اسم استقبال از ضريح حضرت ابوالفضل(س)، به تبليغ به نفع رژيم شاه واداشت؛ و با اين وضع ناروا و
توهينآميز و جسارت به مقام والاى حضرت عباس بن على(ع) ضريح را به كربلا بردند و براى شاه مديحهسرايىها و بهرهبردارىها كردند.
🔸اين صحنهسازىها و بازيگرىها و سوءاستفادههايى كه از جريان حمل ضريح حضرت عباس(س) به عمل آمد، براى امام دردآور و رنجبار بود و از اينكه در شرايطى نبود كه بتواند از روى آن عوامفريبىها و رياكارىهاى شاه پردهبردارد، بيشتر رنج مىبرد و درد مىكشيد، چنانكه خود در نامهاى كه آن روزها به يكى از علماى قم نوشته است، رنج درونى خود را در جريان ضريح چنين بازگو كرده است: «راجع به ضريح و سوءاستفادههايى كه از آن كردند، با آنكه برايم خيلى سنگين بود صبرت و فىالعين قضى و فىالحلق شجى. اناللّه و انا اليه راجعون...».
🔹اين موضع امام در جريان ضريح كه در نامه خصوصى آورده شده بود، به سرعت در ميان مردم پخش شد و بر سر زبانها افتاد و نفرت و انزجار آنان را نسبت به رژيم شاه فزونى بخشيد. اين تنها در جريان ضريح نبود كه نظر و موضع امام بدينوسيله انتشار يافت و به تودهها آگاهى داد بلكه در هر جريانى از جريانات روز، برنامه به اين صورت بود. مقامات روحانى بويژه مجاهدان راستين حوزۀ علميۀ قم با نامه، پيام و پيك، امام را در جريان مسائل روز مىگذاشتند و رهنمودهاى لازم را دريافت مىكردند و به مردم مىرساندند و در استوارى ارتباطات امام با امت، نقش بسزايى داشتند.(نهضت امام خمینی، ج2، صص260-259)
#نهضتخوانی
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #اطلاعات ۲۸ شهریور ۱۳۶۱
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #کیهان ۲۸ شهریور ۱۳۶۱
🇮🇷 @IRANeMOASER