📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #کیهان ۲۵ مهر ۱۳۶۱
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #جمهوری_اسلامی ۲۵ مهر ۱۳۶۱
🇮🇷 @IRANeMOASER
📌#روزشمار انقلاب اسلامی
🗓۲۶ مهر ۱۳۵۷
🔹در ساعت 11 تظاهراتی در مشهد با شرکت 300نفر در مقابل منزل #آیتالله_سیدعبدالله_شیرازی برپا شد.
🔸روزنامه #فیگارو چاپ #پاریس متن مصاحبه خود را که با امام خمینی در روز 57.7.22 صورت داده بود، چاپ رساند.
🔹امام خمینی به مناسبت فرارسیدن ایام حج پیامی برای زائران این مراسم و نیز مسلمانان جهان فرستادند. این پیام در واقع گزارش کوتاهی از موقعیت مردم ایران به راهیان حج بود. فرمودند: «...اکنون ای مسلمین جهان! در امر ایران اهتمام کنید و ناله یک ملت سی میلیونی مستغعف را به جهانیان برسانید.»
🔸طبق یکی از اسناد #بانک_ملی از این بانک خواسته شده بود تا مبلغ 115400 دلار از طریق این بانک به حساب #شمس_پهلوی خواهر شاه در #سیتیبانک #نیویورک آمریکا واریز شود.
🔹روزنامه #کیهان متن نامه جامعه روحانیت غرب تهران خطاب به #ژیسکار_دستن را به چاپ رساند. روحانیان در این نامه از #رئیسجمهور فرانسه خواستند تا به منظور جلب محبوبیت ملی و رضایت عموم مسلمانان جهان کمال احترام را نسبت به امام مبذول دارد.
📚منبع: روزهای حماسه و نور، ج2، ص210-216
🇮🇷 @IRANeMOASER
💢شگردی رسوا
📌نهضتخوانی؛ بازخوانی گزیدهای از کتاب نهضت امام خمینی/118
🔹از آنجا كه شاه از رسيدن امام به مقام مرجعيت عامه سخت وحشت داشت و بر آن بود كه به هر قيمتى از آن پيشگيرى كند، براى رويارويى با رسالت تاريخى علماى مجاهد در مورد اعلام #مرجعيت_جهانى_امام، به شگرد نوينى دست زد كه نمايانگر درجه درماندگى و وحشت رژيم از حركت تاريخساز علماى مجاهد در آن مقطع حساس مىباشد و بهطور كلى برنامه رژيم ايران دربرابر مجاهدانى كه از مرجعيت امام پشتيبانى مىكردند به اين صورت بود:
1. تعقيب و بازداشت
2. انگ و برچسب!
3. ترور!
🔸 #ساواک شاه طبق شيوه ديرينه و هميشگى خود، علماى مجاهدى را كه مرجعيت جهانشمول امام را تأييد مىكردند، سخت تحت تعقيب قرار داد و رئيس ساواک طى بخشنامهاى دستور اكيد داد كه هركسى در هر نقطهاى از ايران به هر نحوى از انحا اگر اسمى از خمينى به ميان آورد، بىدرنگ بازداشت و تبعيد گردد... (نهضت امام خمینی، ج2، ص824)
#نهضتخوانی
🇮🇷 @IRANeMOASER
✳️بهترین شاگرد امام
🔻در آستانه سالروز شهادت #آیتالله_سیدمصطفی_خمینی /١
💠مرحوم سید مصطفی خمینی (ره) یکی از شخصیت های بالقوه و بالفعل اسلام بود. روزی که ایشان شهید شدند، در حدود سنین ۴۸-۴۷ سالگی بودند و در آن سن جزء ممتاز ترین کسانی بود که در حوزه های علمیه قم، نجف، مشهد و ... وجود داشت. بنده ایشان را به عنوان یک چهره برجسته حوزه علميه قم از سالها قبل می شناختم. وقتی به قم رفته بودیم، در درس فقه و اصول امام، ممتاز ترین کسی که بر طبق سنت و شیوه درسهای حوزه علمیه، گستاخانه با امام از مباحث علمی دم می زد و اشکال می کرد، او بود.
🔹ایشان اگر نگوییم بهترین شاگردان، جزء بهترین شاگردان درس امام(س) بود، و در عین حال خود یک مدرس معروف بود و فلسفه و فقه درس می داد. او به عنوان یک چهره برجسته در میان طلاب، فضلا و مدرسین حوزه، معروف بود. (بیانات مقام معظم رهبری ۶٨.٨.١؛ یادها و یادمانها، ص ۴٠)
#مجتهد_شهید
🇮🇷 @IRANeMOASER
📍آقازاده نبود!
🔻در آستانه سالروز شهادت #آیتالله_سیدمصطفی_خمینی/٢
💠اخلاق خاص او در رابطه با امام (س) و حفظ جنبه تساوی با دیگر مردم در آن روزها در حوزه معروف بود. همه میگفتند که حاج آقا مصطفی خمینی (ره) در منزل امام به گونه ای رفتار می کند که با هیچ یک از مراجعین فرقی ندارد و واقعیت هم همین بود، هرگز انتساب به امام (س) و با نام ایشان برای او وسیله ای محسوب نمی شد.(سخنرانی مقام معظم رهبری ۶٨.٨.١، یادها و یادمانها، ص ۴١)
#مجتهد_شهید
🇮🇷 @IRANeMOASER
✳️آشتی ناپذیر در برابر سازشکاران
🔻در آستانه سالروز شهادت #آیتالله_سیدمصطفی_خمینی/٣
💠از من خواسته اند تا درباره برادرم، استادم و مرادم مطلبی بنویسم. در شرایط کنونی چه چیز میتوان نوشت؟ من او را از هیچ یک از #شهدای_انقلاب بالاتر نمیدانم، زیرا شهید با ایثار خون خویش به چنان مرحلهای میرسد که برای او بود و نبود، دانش و بینش، امتیازی نیست.
🔹از خصوصیات بارز این #مرد_خدا، دشمنی پر و پا قرص با #شاه و رژیم او و جهتدار بودنش در مبارزه و صراحتش در برخورد با مسائل اصولی و آشتی ناپذیری اش در مقابل سازشکاران بود. خوب نیست شهیدی را بیشتر از شهید دیگر ستود که همه در پیش خدا یکسانند. (پیام مرحوم حجت الاسلام سید احمد خمینی ١٣۵٩.٧.٢۶، یادها و یادمان ها ص ۴٨-۴٧)
#مجتهد_شهید
🇮🇷 @IRANeMOASER
📍مرحوم #آیتالله_بهاءالدینی: آیتالله سیدمصطفی خمینی از نوادر زمان بود
🔸دست نوشته تاریخی آیت الله بهاءالدینی در وصف آیت الله شهید سیدمصطفی خمینی
🔻در آستانه سالروز شهادت #آیتالله_سیدمصطفی_خمینی/۴
💠الحاج آقا مصطفی (ره)، آية الله #جامع بين المعقول والمنقول و السياسة الإسلامية و الدينية في شبابه، و بلغ ما بلغ، من نوادر زماننا بل من #نوادر_الأعصار و الأزمان، صادق القول مع حسن النية، #بصير_بالنفوس مع كمال الفطانة والدّهی، و له سهم وافر في الإنقلاب و حوادثه، صابر في المشكلات و نوائب الدهر.
ابن الإمام، بل #هو_الإمام، بل له اب مثل الإمام، شديد الحب بالإمام، لا لأجل الابوة، والإمام شديد الحب لا لأجل البنوة بل لجهات اخر لا مجال لذكرها.
🔹آنچه من در این جا نسبت به حاج آقا مصطفی (ره) آوردم، هیچ مبالغه و گزاف نیست. اگر کمی به ذهن بعید به نظر می رسد، به علت این است که ما حاج آقا مصطفی را نمی شناسیم. او به راستی یکی از شخصیتهای بزرگ، اما گمنام ماست.(یاد ها و یادمان ها ص ۵۴)
#مجتهد_شهید
🇮🇷 @IRANeMOASER
📍تو آن طرف جوی و ما این طرف
🔻در آستانه سالروز شهادت #آیتالله_سیدمصطفی_خمینی/۵
💠آنچه که من در برادرم دیدم و آن را در کمتر کسی یافتم، #صراحت_لهجه ایشان بود. به این معنا که حاج آقا مصطفی(ره) در مسایل اسلامی به هیچ وجه با کسی تعارف نداشت و خیلی صریح صحبت می کرد. مثلاً در طول مبارزات ١۶ - ١۵ ساله امام(س) از سال ١٣۴٢ هجری شمسی، کسی را اگر می دید که زمانی رفیقش بوده و از راه راست منحرف شده و با دستگاه همکاری میکند یا سکوت کرده است، صریحاً به او میگفتند من دیگر نمیتوانم با تو باشم، تو آن طرف جوی و ما این طرف، و این صراحت به حدی بود که گاهی بعضی از این دوستان وقتی او را صدا میزدند، هرگز جوابی نمیشنیدند. به همین مناسبت به قول امروزیها خیلی ملاکی بود زیرا هرگز نمی خواست که در مسایل مختلف مماشات کند.(مصاحبه مرحوم حجت الاسلام سید احمد خمینی 1359/07/26،یادها و یادمانها ص49)
#مجتهد_شهید
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #اطلاعات ۲۶ مهر ۱۳۶۱
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #کیهان ۲۶ مهر ۱۳۶۱
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #جمهوری_اسلامی ۲۶ مهر ۱۳۶۱
🇮🇷 @IRANeMOASER
📌#روزشمار انقلاب اسلامی
🗓۲۷ مهر ۱۳۵۷
🔸در پی تظاهرات گروههای مذهبی در #قم کمال نظامی فرماندار نظامی این شهرستان اطلاعیهای منتشر کرد و در آن با اخطار و تذکر نسبت به اجتماع افراد متدین در صحن مطهر و برپایی تظاهرات علیه رژیم، عواقب قانونی اعمال آشوبگرانه را به آنها یادآوری نمود.
📚منبع: روزهای حماسه و نور، ج2، ص220
🇮🇷 @IRANeMOASER
💢آشنایی با شهید آیتالله سعیدی
📌نهضتخوانی؛ بازخوانی گزیدهای از کتاب نهضت امام خمینی/119
🔹 #سيدمحمدرضا_سعيدى فرزند سيد احمد در تاريخ دوم ارديبهشت ماه 1308 در شهر مقدس #مشهد چشم به جهان گشود و پس از گذراندن دوران كودكى و نوجوانى در آن شهر مقدس براى ادامه تحصيل علوم اسلامى راهى #حوزه_علميه_قم شد و از حوزه درس حاجآقا حسين بروجردى و نيز از حوزه درس امام استفادههاى لازم به عمل آورد.
🔸حدود چهارده سال در حوزه درس امام شركت كرد و علاوه بر استفاده علمى، از انديشه، روحيه و راه و روش امام نيز بهرهها گرفت و خود را براى مسئوليت دشوار و جانكاه آينده آماده كرد.
🔹سعيدى داراى 5 پسر و 4 دختر است، اسامى آنان به ترتيب: سكينه، محمد، حسن، حسين، محسن، زهرا، روحاللّه، طيبه و نرگس مىباشد.
🔸با آغاز نهضت اسلامى ايران در ماههاى آخر سال 1341، سعيدى نيز به نداى امام لبيک گفت و با تمام نيرو وارد مبارزه شد و نظر به آنكه در آن سالها بنا به دعوت گروهى از ايرانيان مقيم #كويت براى انجام تبليغات اسلامى به آن كشور مىرفت، در آنجا نيز مبارزه را دنبال كرد و در منابر و مساجد عليه شاه و هيأت حاكمه ايران افشاگرىها و روشنگرىهايى به عمل آورد و به ايرانيان مقيم آن كشور آگاهى داد.(نهضت امام خمینی، ج2، ص835)
#نهضتخوانی
🇮🇷 @IRANeMOASER
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹توصیه به طلاب درس خارج برای مراجعه به آثار شهید آیتالله سیدمصطفی خمینی
#اختصاصی
🔻در آستانه سالروز شهادت #آیتالله_سیدمصطفی_خمینی/6
🔸آیتالله سیفی مازندرانی: بنده معتقدم که #طلاب_جوان بعد از این که به #درس_خارج رفتند و دو سال از درس خارج را طی کردند و به یک حد بلوغی از علم رسیدند- که میتوانند حرف استاد را بفهمند و قدرت مقایسه بین حرف استاد و سایر فقها را پیدا کردند- برای فضلای جوانی که این شرایط را حائز هستند، مراجعه به آثار #آقاسید_مصطفی بسیار خوب و لازم است و فکر اینها باز و روشن میشود. اگر کسی بخواهد طرز فکر اجتهادی به روز، کارآمد، فعال و پویا پیدا کند، یکی از آن مصادر، همان آثار جناب مرحوم شهید آقا سید مصطفی خمینی است.
🇮🇷 @IRANeMOASER
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥مقابله جدی مجتهد شهید با جریانات انحرافی
🔻در آستانه سالروز شهادت #آیتالله_سیدمصطفی_خمینی/7
▫️حاج آقا مصطفی در دوران زندگیش هیچگاه نسبت به هیچکس فریب نخورد حتی زمانی که مسئله #علی_شریعتی اوج گرفته بود و خیلیها را فریب داده بود ایشان مقابله کرد و به ماهیت شریعتی پی برد.
▪️زمانی که #سازمان_مجاهدین_خلق تا آن حد اوج گرفتند که برخی شخصیتهای روحانی پیام میدادند که اگر سازمان مجاهدین خلق را تایید نکنی منزوی میشوی، شهید سیدمصطفی خمینی در همان شرایط اینها را شناخته بود به عنوان منافق و از آنها دوری گزید. با اینکه ایشان به شدت طرفدار حرکت مسلحانه بود ولی منافقین را که تحت عنوان سازمان مجاهدین خلق را شناخت و طرد کرد.
🇮🇷 @IRANeMOASER
🖊پاسخ مجتهد شهید به سؤال اساسی مبارزان انقلابی
🔹 یکی از مباحث مهم قبل از پیروزی انقلاب اسلامی در بین مبارزان #نوع_حکومت پس از سرنگونی #رژیم_پهلوی بوده است. #حضرت_امام_خمینی با آگاهی از این مساله در ضمن دروس خارج فقه خود که در #نجف_اشرف برگزار میشد به مساله حکومت اسلامی وارد شد و با دقتی موشکافانه به نقش فقها در برقراری حکومت اسلامی پرداخت.
🔸کتاب «ولایت و حکمرانی فقیه» ترجمه و تعلیقهای علمی است از رساله ولایت فقیه آیت الله شهید سید مصطفی خمینی که همان ایام و در لبیک به دعوت حضرت امام به نگارش در آمده است؛ رسالهای بینظیر که آیتالله سید مصطفی خمینی در آن با تکیه بر ادله محکم عقلی و فقهی، اثبات مساله ولایت فقیه و رفع شبهات در مورد آنرا به زیبایی بیان کرده است...
معرفی کتاب «ولایت و حکمرانی فقیه» در خبرگزاری کتاب ایران
🔹 راههای تهیه کتاب:
«تهران، خیابان دیباجی جنوبی، خیابان شهید تسلیمی، کوچه زاور، کوچه گل (سمت راست)، کوچه دادآفرین، پلاک۶؛ تلفن ۲۲۵۷۹۱۹۲_۰۲۱
«قم، چهارراه شهدا به سمت درمانگاه قرآن و عترت، روبهروی مدرسه حجتیه، کتابفروشی مطبوعات کیهان»
🇮🇷 @IRANeMOASER