📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #اطلاعات ۲۸ مهر ۱۳۶۰
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #کیهان ۲۸ مهر ۱۳۶۰
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #جمهوری_اسلامی ۲۸ مهر ۱۳۶۰
🇮🇷 @IRANeMOASER
🖊پیام مکتوب آیت الله العظمی سبحانی در بزرگداشت مجتهد شهید
#بازنشر
▪️ اکنون ۴۳ سال از داغ درگذشت شهادتگونه آیتالله حاجآقا سید مصطفی خمینی(اعلی الله مقامه الشریف) میگذرد. این دانشمند فرزانه، ستاره فروزانی بود که به سرعت در آسمان علم، اخلاق و مبارزه درخشید اگر چه متاسفانه بسیار زود نیز غروب کرد.
▫️من در سال ۱۳۲۵ ه.ش پس از اتمام دروس مقدماتی در #تبریز، برای اشتغال به #سطوح_عالی به قم آمدم و به #تدریس_ادبیات نیز مشغول بودم. در خلال تدریسهای عمومی، این افتخار را داشتم تا به صورت خصوصی و به مدت دو سال، دروس مقدمات از قبیل ادبیات یعنی #صمدیه، بخشهایی از #سیوطی، #مغنی و قسمت اعظم #مطول و همچنین ابوابی از کتاب لمعه را به ایشان تدریس کنم.
▪️ #حافظه_قوی در کنار #استعداد_وافر، چیزی است که به ندرت در میان اشخاص خوشفهم و خوشفکر یافت میشود اما #شهید_آیتالله_سیدمصطفی_خمینی(ره) واجد هر دو بود و از همین رو به توصیه بنده #الفیه_ابن_مالک را از حفظ داشت و هر زمان که مطالبی از زندگی علما نقل میکردم علاقمند بود تا آن بخش را از کتاب #نخبة_المقال حفظ کند. زمانی که دروس معقول را آغاز کرد نیز به حفظ اشعار منظومه پراخت و اینها نشان از آن داشت که در کنار عمق فکری و ذکاوت، او از حافظهای قوی نیز بهرهمند بود.
▫️بنده از دوران جوانی، سالیان درازی را با وی محشور بوده و توفیق خدمتگزاری به او را داشتم. تفکر، بیشترین چیزی بود که وی به آن علاقه داشت و اوقات خود را نیز بیشتر به آن میگذراند. این ویژگی از دوران نوجوانی و سنینی همچون ۱۷ سالگی در وجود او متبلور بود. او از فکری زاینده برخوردار بود و میتوانست زمانی طولانی در اطراف یک موضوع بحث کرده و آن را به صورت ممتد بسط دهد؛ همین باعث شده بود تا در #حوزه_علمیه، او را به عنوان یک فرد بحّاث بشناسند. چنین فرزانهای، اسوهای مطلوب برای طلاب جوان میباشد.
▪️او یک شخصیت علمیِ شناخته شده در حوزه علمیه قم مقدسه و بعدا #نجف_اشرف به حساب میآمد و از این گذشته، فرزند حضرت امام(ره) نیز بود اما با این حال در برابر افرادی که آنها را به نحوی صاحب حق بر خود میدانست، تواضعی فوقالعاده داشت. زمانی در بهار سال ۱۳۵۶ به عمره مشرف شده و ایشان را در آنجا ملاقات کردم. از آنجایی که در دروس مقدمات، چندی در خدمت ایشان بودم، احترام و محبت فوقالعادهای به بنده ابراز داشت به حدی که موجب تعجب دیگران شده بود.
▫️آثار علمی چاپ شده از وی، خود گواه عظمت، ذکاوت فکری و ذوق او در مسائل فقهی، اصولی و فلسفی میباشد. او در اواخر عمر شریفش، به بُعد دیگری نیز علاقهمند شده بود که حتی بنده نیز از آن مطّلع نبودم. طبیعی بود که وی نسبت به #فقه و #اصول و همچنین نظر به اینکه فرزند حضرت امام(ره) بود، نسبت به فلسفه علاقهمند باشد اما او به تفسیر کتابالله نیز گرایش پیدا کرده بود تا از آن هم بهره گیرد. اثر تفسیری وی نشان میدهد که وی بیش از هر چیزی به منظر فلسفی و عارفانه از کتابالله متمایل بود همچنانکه تفسیر ارزشمند حضرت امام(ره) در اوایل انقلاب چنین بود هرچند متاسفانه ادامه نیافت. چنین نگاهی به تفسیر قرآن، بسیار مکتوم و حداقل کمیاب بود. استفادههای حضرت امام(ره) از آیات قرآن، جز به مدد ذوق خاص ایشان میسر نبود و بحمدالله فرزند ایشان نیز از نظر فقه، اصول، فلسفه و تفسیر نمایانگر شخصیت علمی پدر بود.
▪️در هر صورت خداوند منّان، این گونه مصلحت دید که این فرزند فرزانه را در زمان حیات پدر، از او بگیرد. هرچند بنده در هنگام فوت حاج آقا مصطفی در نجف نبودم اما شنیدم که دیده نشد حضرت امام(ره) در داغ فرزند عزیز خود گریه کرده و یا عکسالعمل زیادی نشان دهند هرچند ممکن است در خفا اشک ریخته باشند.
▫️بسیار جالب است که بنده از حضرت امام(ره) ماجرایی را شنیدم که به نوعی در فوت حاجآقا مصطفی در مورد شخص ایشان به وقوع پیوست. امام(ره) به نقل از استاد بزرگوار خود #آیتالله_شاهآبادی(ره) و ایشان به نقل از پدرشان که شاگرد #صاحب_جواهر(ره) بودند فرمودند فرزند فاضل و دانشمند ایشان در جوانی به رحمت خدا رفت اما صاحب جواهر، شبهنگام در کنار جنازه فرزند عزیز خود مقداری قرآن خواند و همانجا به کار علمیِ همیشگی خود نیز پرداخت. این، بدان معنا نبود که قلب ایشان داغدار نبود بلکه او راضی به قضای الهی بود. همچنانکه پیامبر اکرم(ص) در فوت نوزاد دلبندش ابراهیم که در آغوش وی جان داد، فرمودند چشمها اشک میریزد و قلب داغدار است اما در عین حال به آنچه خداوند تقدیر نموده، راضی میباشند.
سلام الله علی الإمام حینما وُلِد و حینما مات و حینما یُبعث حیّاً و سلام الله علی وَلدِه حینما وُلِد و حینما استشهد و حینما یُبعث حیّاً....(١آبان١٣٩٩)
🇮🇷 @IRANeMOASER
🔴برگزاری نشست تخصصی «علامه شهید؛ اسوه حوزه انقلابی»
بهمناسبت نکوداشت سالگرد شهادت آیتالله سیدمصطفی خمینی، نشست تخصصی «علامه شهید؛ اسوه حوزه انقلابی» برگزار میشود.
🔹سخنرانان:
آیتالله سیفی مازندرانی
آیتالله محسن اراکی
حجتالاسلام والمسلمین سیدحمید روحانی
حجتالاسلام والمسلمین علی نصیری
🔻محورهای نشست:
🔹روششناسی فقهی و جایگاه اجتهادی آیتالله شهید سیدمصطفی خمینی
🔸بازکاوی سیره و اندیشه عرفانی - اخلاقی آیتالله سیدمصطفی خمینی
🔹بازشناسی سیره و اندیشه سیاسی آیتالله سیدمصطفی خمینی
🔸روششناسی تفسیری آیتالله سیدمصطفی خمینی
🕗زمان:
شنبه ۱ آبانماه ۱۴۰۰، ساعت ۸:۳۰
🏢مکان: بلوار جمهوری اسلامی، دانشگاه معارف اسلامی، سالن امام رضا(علیهالسلام)
🖇لینک ورود به جلسه:
https://maaref.ac.ir/sh-m-khomeini
🇮🇷 @IRANeMOASER
💢آشتی ناپذیر در برابر سازشکاران
🔻#مجتهد_شهید/٣
🔹از من خواسته اند تا درباره برادرم، استادم و مرادم مطلبی بنویسم. در شرایط کنونی چه چیز میتوان نوشت؟ من او را از هیچ یک از #شهدای_انقلاب بالاتر نمیدانم، زیرا شهید با ایثار خون خویش به چنان مرحلهای میرسد که برای او بود و نبود، دانش و بینش، امتیازی نیست.
🔹از خصوصیات بارز این #مرد_خدا، دشمنی پر و پا قرص با #شاه و رژیم او و جهتدار بودنش در مبارزه و صراحتش در برخورد با مسائل اصولی و آشتی ناپذیری اش در مقابل سازشکاران بود. خوب نیست شهیدی را بیشتر از شهید دیگر ستود که همه در پیش خدا یکسانند. (پیام مرحوم حجت الاسلام سید احمد خمینی ١٣۵٩.٧.٢۶، یادها و یادمان ها ص ۴٨-۴٧)
🇮🇷 @IRANeMOASER
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥نمونهای از جریانشناسی فوقالعاده مجتهد شهید
🔹حجتالاسلام و المسلمین سیدحمید روحانی: وقتی کتاب #شهید_جاوید چاپ شد رژیم توانست موج اختلاف را در #حوزه_علمیه به وجود بیاورد سیدمصطفی خمینی آن زمان اعلام کرد که این جریان، جریان سازمان امنیت است و #ساواک است که دارد این نقشهها را انجام میهد. ساواک دارد افراد را وادار میکند تا به عنوان روحانی و طلبه و واعظ موج ایجاد کنند و جو ایجاد کنند.
🔸بعد از انقلاب این سند درآمد که دو نفر از کسانی که در #حوزه_علمیه_قم علیه کتاب شهید جاوید جوسازی میکردند و رفته بودند آنجا محضر برخی مراجع گریه کرده بودند و به پیشانی زده بودند و اظهار تأسف کرده بودند از ساواک بودند و بعد از انقلاب محاکمه و خلع لباس شدند.
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #اطلاعات ۲۹ مهر ۱۳۶۰
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #کیهان ۲۹ مهر ۱۳۶۰
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #جمهوری_اسلامی ۲۹ مهر ۱۳۶۰
🇮🇷 @IRANeMOASER
🔻گزارش ساواک در مورد مقاومت مرحوم آیتالله مهدوی کنی در برابر فشارهای ساواک
⚫️به مناسبت سالگرد ارتحال حضرت آیت الله مهدوی کنی
🔹سرهنگ محبعلی کریمی در یک صحبت دوستانه اظهار داشت چندی قبل #آیتالله_مهدوی پیش نماز و واعظ #مسجد_جلیلی واقع در شاهرضا نرسیده به میدان فردوسی مرتبا از فتوی و #دستورات_خمینی صحبت نموده و به مردم تجویز مینماید و با اینکه چندینبار به کلانتری جلب شده و تعهداتی سپرده لکن از رویه خود دست برنداشته است.
🔸 این مسجد دارای موقوفاتی است که درآمد آن زیر نظر نامبرده خرج میگردد وی افزود مسجد مزبور معروف به #طرفداری_از_خمینی شده و گروهی از مردم و نمازگزاران مؤمن از رفتن به مسجد خودداری نموده و همین امر باعث ناراحتی آنها گردیده است نامبرده در دنباله سخنان خویش گفت مرسوم است پس از ادای نماز دعای خیر جهت سلامتی شاهنشاه آریامهر میکند در صورتی که آیتالله مهدوی به این عمل مبادرت نمیورزد.(کتاب آیتالله محمد رضا مهدوی کنی به روایت اسناد ساواک صفحه ١۴٩ )
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #اطلاعات ۳۰ مهر ۱۳۶۰
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #کیهان ۳۰ مهر ۱۳۶۰
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #جمهوری_اسلامی ۳۰ مهر ۱۳۶۰
🇮🇷 @IRANeMOASER
💠مرحوم #آیتالله_بهاءالدینی: آیتالله سیدمصطفی خمینی از نوادر زمان بود
⬅️دست نوشته تاریخی آیت الله بهاءالدینی در وصف آیت الله شهید سیدمصطفی خمینی
🔻#مجتهد_شهید/۴
الحاج آقا مصطفی (ره)، آية الله #جامع بين المعقول والمنقول و السياسة الإسلامية و الدينية في شبابه، و بلغ ما بلغ، من نوادر زماننا بل من #نوادر_الأعصار و الأزمان، صادق القول مع حسن النية، #بصير_بالنفوس مع كمال الفطانة والدّهی، و له سهم وافر في الإنقلاب و حوادثه، صابر في المشكلات و نوائب الدهر.
ابن الإمام، بل #هو_الإمام، بل له اب مثل الإمام، شديد الحب بالإمام، لا لأجل الابوة، والإمام شديد الحب لا لأجل البنوة بل لجهات اخر لا مجال لذكرها.
آنچه من در این جا نسبت به حاج آقا مصطفی (ره) آوردم، هیچ مبالغه و گزاف نیست. اگر کمی به ذهن بعید به نظر می رسد، به علت این است که ما حاج آقا مصطفی را نمی شناسیم. او به راستی یکی از شخصیتهای بزرگ، اما گمنام ماست.(یاد ها و یادمان ها ص ۵۴)
🇮🇷 @IRANeMOASER
♨️رسول اکرم در مواجهه با ابرقدرتها
🔹امام خمینی قدس سره الشریف: رسول اکرم ـ به طوری که مکتوبشان در #صحیح_بخاری مضبوط است ـ مکتوبی را که به #هرقلنوشتند، و آنطوری که تاریخ ضبط کرده است ایشان چهار تا مکتوب مرقوم فرمودهاند به چهار تا #امپراتور:
یکی #ایران، یکی #روم، یکی #مصر، یکی #حبشه.
🔹و عین مکتوب ایشان ـَ ـ آنطوری که در ذهنم هست ـ مضبوط است. عین مکتوب ایشان را ـ به طوری که در ذهن من است ـ در #موزه_ترکیه زیارت کرده ام. این چهار مکتوبی که مرقوم فرموده اند به مضمون واحد است به چهار امپراتور و آنها را دعوت به #اسلام کرده اند و دعوت به# توحید؛ این مقدمه بوده است، شالوده بوده است از برای اینکه #حقایق_اسلام را به تمام دنیا، به تمام امپراتوریهای دنیا ابلاغ بفرمایند و اسلام به آن نحوی که هست معرفی بشود به مردم. (صحیفه امام ج2 ص29)
#میلاد_پیامبر_اکرم
#میلاد_امام_جعفر_صادق
🇮🇷 @IRANeMOASER
✳️ «ولایت و حکمرانی فقیه»، ترجمه و تعلیقهای خواندنی از رساله ولایت فقیه مجتهد شهید آیتالله سیدمصطفی خمینی
❇️معرفی به مناسبت روز جهانی ترجمه
🔹کتاب «ولایت و حکمرانی فقیه» ترجمه و تعلیقهای بر رساله ولایت فقیه آیتالله سیدمصطفی خمینی به همت سهراب مقدمی شهیدانی و ابوالقاسم کریمی از سوی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی، منتشر شد.
🔸این اثر ترجمهای خواندنی از رساله ولایت فقیه شهید آیتالله سید مصطفی خمینی است که در کوران مبارزات امام خمینی در نجف و در لبیک به ندای ایشان نوشته شد که نمادی از حضور فعال آیتالله سیدمصطفی خمینی در عرصه مبارزات سیاسی و تکاپوی تئوریک در جهت تحقق حکومت دینی بهشمار میرود.
🔹شوربختانه باید گفت تاکنون در زمینه استفاده محافل علمی حوزوی و دانشگاهی از این اثر گرانسگ، توجه شایانی صورت نگرفته و بسیاری از علاقهمندان از وجود چنین کتابی اطلاع ندارند.
🔸در این اثر که همزمان با چهلمین سالگرد شهادت آیتالله سید مصطفی خمینی برای استفاده پژوهشگران و علاقهمندان انقلاب اسلامی ترجمه شد، با بهرهگیری منابع موجود، در حواشی کتاب به بسیاری از شبهات و سوالات مربوط به ولایت فقیه پاسخ داده شد. مباحثی همچون «اثبات ضرورت حکومت دینی توسط ولی فقیه» و «ولایت سیاسی فقها در عصر غیبت» از شاخصترین موضوعات مندرج در این اثر بهشمار میرود.
متن کامل معرفی کتاب از خبرگزاری کتاب ایران
🔹 راههای تهیه کتاب:
«تهران، خیابان دیباجی جنوبی، خیابان شهید تسلیمی، کوچه زاور، کوچه گل (سمت راست)، کوچه دادآفرین، پلاک۶؛ تلفن ۲۲۵۷۹۱۹۲_۰۲۱
«قم، چهارراه شهدا به سمت درمانگاه قرآن و عترت، روبهروی مدرسه حجتیه، کتابفروشی مطبوعات کیهان»
🇮🇷 @IRANeMOASER
🔴درگیری مجتهد شهید با سه جبهه «متحجرین، طرفداران شاه و لیبرالها»
🔹به گزارش بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی سخنرانی استاد سیدحمید روحانی در همایش «علامه شهید الگوی حوزه انقلابی» در ساعت ٨:۴۵ آغاز شد.
🔸ایشان در بررسی ویژگیهای برجسته شخصیتی شهید سیدمصطفی خمینی به ساحت علمی ایشان پرداختند و فرمودند:
🔹 ایشان در تمامی علوم اسلامی تبحر بسیاری داشت و در نگاشتههای ایشان این ویژگی تبلور دارد. اما آنگونه که باید و شاید به آن پرداخته نشده است.
🔸اگر ایشان زنده میماند بیشک به مقام #مرجعیت میرسید و نظریات اسلامی او بی بدیل بود.
🔹مورخ خبیر انقلاب اسلامی افزود: با وجود احترام بسیار به نظرات علمی امام خمینی(ره) به نقد محکم آنها میپرداخت و این مواجهه در فقه، اصول و فلسفه و دیگر علوم اسلامی وجود داشت. ایشان از لحاظ علمی مستقل بود و مبنای مخصوص خود را در همه ابعاد مختلف علوم اسلامی داشت.
🔸ایشان در ادامه ضمن بررسی شخصیت سیاسی شهید سیدمصطفی خمینی بیان کردند: ایشان از لحاظ سیاسی بسیار انسان پخته بود و مواضع مهم سیاسی بسیاری دارد اما از این جهت هم گمنام باقی ماند. باوجود اینکه به مبارزه مسلحانه بسیار اعتقاد داشت اما چون به #سازمان_مجاهدین_خلق راه نمیداد، به اتهام میزدند که وی سیاسی نیست.
🔹حجتالاسلاموالمسلمین سیدحمید روحانی اضافه کردند: شهید سید مصطفی خمینی در نجف با سه جبهه در گیر بود:
جبهه متحجرین، جبهه طرفداران شاه و جبهه لیبرال ها. ایشان درباره شخصیتهای لیبرال، وقتی که از اروپا به نجف میآمدند، میپرسید اینها برای چه آمدهاند؟! و به ما می گفتند از امثال قطبزاده بپرهیزید و اینها خودی نیستند.
یا در مورد یک روحانی مقدسنما فرمودند که از او برحزر باشید و بعد فهمیدیم او ساواکی است.
🔸رئیس بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب در ادامه به معنویت و تهذیب نفس ایشان پرداختند و بیان کردند: در زندگی ایشان دورانی را نمیبینیم که به عزلت نشسته باشند بلکه همیشه در میدان بودند اما در عین حال همواره #روح_مهذب ایشان را میدیدیم.
🔹ایشان هیچ وقت آقازادگی نمیکردند و اینگونه نبود که در امور بیت امام دخالت بکنند. تذکراتی می دادند اما دخالت نمیکردند. اعلامیههایی که امام منتشر میکردند بعد از اینکه در ایران پخش میشد به دست ایشان میرسید
🔸پس از اتمام سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین سیدحمید روحانی به سوالات حضار و بینندگان پرداختند و به شکل مبسوط به آنها پاسخ دادند و پس از سخنان استاد روحانی، فیلم بیانات #آیتالله_العظمی_علوی_گرگانی در دیدار با اعضای بنیاد تاریخ پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی که در سالهای قبل انجام گرفته بود، برای نخستین بار پخش شد.
🇮🇷 @IRANeMOASER
🖊پاسخ مجتهد شهید به سؤال اساسی مبارزان انقلابی
🔹 یکی از مباحث مهم قبل از پیروزی انقلاب اسلامی در بین مبارزان #نوع_حکومت پس از سرنگونی #رژیم_پهلوی بوده است. #حضرت_امام_خمینی با آگاهی از این مساله در ضمن دروس خارج فقه خود که در #نجف_اشرف برگزار میشد به مساله حکومت اسلامی وارد شد و با دقتی موشکافانه به نقش فقها در برقراری حکومت اسلامی پرداخت.
🔸کتاب «ولایت و حکمرانی فقیه» ترجمه و تعلیقهای علمی است از رساله ولایت فقیه آیت الله شهید سید مصطفی خمینی که همان ایام و در لبیک به دعوت حضرت امام به نگارش در آمده است؛ رسالهای بینظیر که آیتالله سید مصطفی خمینی در آن با تکیه بر ادله محکم عقلی و فقهی، اثبات مساله ولایت فقیه و رفع شبهات در مورد آنرا به زیبایی بیان کرده است...
معرفی کتاب «ولایت و حکمرانی فقیه» در خبرگزاری کتاب ایران
🔹 راههای تهیه کتاب:
«تهران، خیابان دیباجی جنوبی، خیابان شهید تسلیمی، کوچه زاور، کوچه گل (سمت راست)، کوچه دادآفرین، پلاک۶؛ تلفن ۲۲۵۷۹۱۹۲_۰۲۱
«قم، چهارراه شهدا به سمت درمانگاه قرآن و عترت، روبهروی مدرسه حجتیه، کتابفروشی مطبوعات کیهان»
🇮🇷 @IRANeMOASER
✳️دفاع مجتهد شهید از حریم نبوی
◀️پاسخ شهیدآیت الله سیدمصطفی خمینی به یک شبهه علیه جایگاه پیامبر(ص)
🔹«برخی با این استدلال که خودِ بشر و غریزه های انسانی، برای اصلاح امور اجتماعی کافی است و با توجه به جامعه گرایی ذاتی انسان، خود را از پیامبری که عهده دار قوانین سیاسی باشد، بی نیاز می پندارند.
🔸چگونه ممکن است کسی با چنین پنداری بتواند #وظیفه_پیامبر صلی الله علیه و آله را به نجات مردم از جهل و گمراهی، و هدایت به امور أُخروی (با همه لوازم آن)، اختصاص دهد؟
🔹شبهه مذکور، سست و واهی است؛ محال است مسلمانی، کارکرد اسلام را در امور اخروی (که به سعادت بشر و ثواب و عقاب اعمال، باز میگردد)، منحصر بداند. همچنین محال است که یک مسلمان، پیامبران الهی را تنها طبیب جان (عهده دار امور معنوی) و پادشاهان را حکم رانان بر مرد م و متولیان اداره امور دنیوی بداند، که عهده دار برقراری #نظم_شهرها، جوامع و شهروندان هستند. در حقیقت، اسلام عهده دار همه مصالح و مفاسد (دنیوی و اخروی)، در حد اعتدال است.»(ولایت و حکمرانی فقیه صص27-24)
#میلاد_پیامبر_اکرم
#میلاد_امام_جعفر_صادق
🇮🇷 @IRANeMOASER