2742_32840(1).pdf
1.61M
اختلاف مبنایی با برخی دوسـتان
انتشار گزیدهای از «عمار انقلاب» در بخش پاورقی روزنامه کیهان/بخش پنجاه و یکم
🔹حجتالاسلام و المسلمین سیدمحمود دعائی: «در اواخر سال 1343 به خاطر خط مشیای که آقای شریعتمداری داشتند، دارالتبليغ را تأسیس کرده بودند، اختلاف بینش به وجود آمد بین برخی از دوستانی که آنجا را اداره میکردند با دوستان اصلی - با برخی از دوستانی که در هسته مرکزی بودند و ارتباطاتی با تشکیلات دارالتبليغ داشتند - آقای خسروشاهی، آقای حجتی و... بودند و آنها تأکید داشتند که برای وحدت روحانیت از آقای شریعتمداری هم یاد بشود. از دارالتبليغ هم اسم برده شود.
🔸احساس میشد که نوعی تنگنای همزیستی، محذوراتی را دارد بین آقایان به وجود میآورد، معذلک نشریه تداوم داشت و برای جبران این نقیصه - خط مشیای که در این نشریه داشت حاکم میشد - نشریه انتقام سازماندهی شد.
🔹نشریه انتقام در کنارش بیانگر اهداف جدی و قوی و ناب مبارزاتی بود؛ نشریهای که آخرین شمارهاش مربوط به کاپیتولاسیون بود.
...»
🔸حجت الاسلام و المسلمین دعایی در سخنانی عجیب، اختلاف آقای شریعتمداری با امام خمینی(ره) را صرفاً به اختلاف در روش تقلیل میدهد. این نشان میدهد که اختلاف آیت الله مصباح با سایر افرادی که در نشریه بعثت، افکار آقای شریعتمداری را منتشر میکردند، چقدر دقیق و سنجیده بود...
🗞ضمیمه: روزنامه کیهان،17تیر1402، صفحه 6.
متن کامل
#عمار_انقلاب
🇮🇷 @IRANeMOASER
1402.4.19.pdf
1.1M
اهمیت انتشار «انتقام» در متن مبارزات
انتشار گزیدهای از «عمار انقلاب» در بخش پاورقی روزنامه کیهان/بخش پنجاه و دوم
🔹آیت الله مصباح در مورد همکاران خود در نشریه انتقام میگوید:
🔸«... به فکر نشریه دیگری افتادیم که مستقل باشد. فقط علاقهمندان به حضرت امام در آن مشارکت داشته باشند. ملاحظاتی در آن نباشد، ترویجی از بیوت و کارهایشان نشود؛ کاملاً آزاد و مستقل در جهت مبارزه با دستگاه کفر باشد و صرفاً در جهت حمایت از روحانیت مبارز فداکار باشد. این بود که به فکر یک نشریه دیگری افتادیم.
🔹با کمک آقای هاشمی توانستیم ماشین دیگری تهیه کنیم و نشریهای به نام «انتقام» تأسیس کردیم. البته آقای هاشمی فقط اطلاع داشتند که من این کارها را میکنم ولی هیچ مشارکتی در نشریه نداشتند...»
🗞ضمیمه: روزنامه کیهان،19تیر1402، صفحه 6.
متن کامل
#عمار_انقلاب
🇮🇷 @IRANeMOASER
2746_32888.pdf
1.29M
اهتمام به امور فکری در کنار فعالیتهای سیاسی
انتشار گزیدهای از «عمار انقلاب» در بخش پاورقی روزنامه کیهان/بخش پنجاه و سوم
🔹«مجمع علمی نجات نسل جوان» زیر نظر آیت الله مکارم شیرازی و در جبهه تقویت مبارزات فرهنگی، به وجود آمده بود و فعالیتی گسترده و چشمگیر داشت. ایشان در کنارِ انتشار مجله پربار و مؤثرِ «درسهایی از مکتب اسلام»، در سال 1343، با کسب مجوز از اداره کل تألیف و ترجمه وزارت آموزش و پرورش، گروهی را تحت عنوان «مجمع علمی نجات نسل جوان» ساماندهی نمود تا از این طریق ضمن چاپ نشریات و کتب سودمند و مورد نیاز نسل جوان به پاسخگویی شبهاتی که در این دوران از طریق نشریات و مجلات و مجامع مختلف مطرح میگردید، اقدام نماید. این حرکت نیازمند سازماندهی در شهرهای مختلف بود که از طریق کتابفروشیهای مذهبی، صورت گرفت.
🔸یکی از قدیمیترین اسنادی که درباره فعالیتهای سیاسی علامه مصباح وجود دارد، گزارشی است که از همکاری ایشان با «مجمع علمی نجات نسل جوان» حکایت دارد...
🗞ضمیمه: روزنامه کیهان،21تیر1402، صفحه 6.
متن کامل
#عمار_انقلاب
🇮🇷 @IRANeMOASER
1402.4.24.pdf
1.49M
مصبـاح اندیشـه
انتشار گزیدهای از «عمار انقلاب» در بخش پاورقی روزنامه کیهان/بخش پنجاه و چهارم
🔹این نکته در لیست فعالیتهای علمی آیت الله مصباح یزدی کمتر مورد توجه قرار گرفته است که ایشان در اولین ترجمه تفسیر المیزان، که قبل از سال1344 انجام و حدود 40 مجلد چاپ شد، در کنار آقایان #محمدعلی_گرامی، #عبدالکریم_نیری_بروجردی، #محمدرضا_صالحی_کرمانی، #سیدمحمد_خامنهای، #محمدجواد_حجتی_کرمانی، در ترجمه ۱۲ جلد آن مشارکت داشتند که ده جلد اول این ترجمه در انتشارت دارالعلم قم و سى جلد بعد در انتشارات محمدى منتشر شد اما بعدها با پیشنهاد علامه طباطبائی و به جهت یکدست شدن ترجمهها، مجموع تفسیر المیزان توسط آقای #موسوی_همدانی ترجمه و توسط دفتر انتشارات اسلامى (جامعه مدرسین حوزه علمیه قم) به چاپ رسید.
🔸 آیت الله شیخ رضا استادی در مورد ترجمه المیزان توسط آیت الله مصباح میگوید:«آقای مصباح یک جلد از تفسیر المیزان را ترجمه کردهاند که چاپ شده و چند جلد هم آیت الله مکارم و آقای گرامی و آقای حجتی ترجمه کردند که چاپ شده اما اینکه غیر از ترجمه یک جلد از تفسیر، حضرت آقای مصباح دخالت دیگری هم داشته بنده اطلاع ندارم.»...
🗞ضمیمه: روزنامه کیهان،24تیر1402، صفحه 6.
متن کامل
#عمار_انقلاب
🇮🇷 @IRANeMOASER
1402.4.26.pdf
1.43M
تبعید امام(ره) و حساسیت ساواک نسبت به آیتالله مصباح
انتشار گزیدهای از «عمار انقلاب» در بخش پاورقی روزنامه کیهان/بخش پنجاه و پنجم
🔹با تبعید امام رحمهالله علیه به #ترکیه، فضای خفقانباری در کشور و خصوصاً در حوزه قم پدید آمد به طوری که نیروهای مبارز همگی زیر ذرّهبین ساواک قرار گرفته بودند. این فضای خفقانبار دستکم دو تأثیر مهم در فرآیند مبارزات داشت:
🔸نخست آن که طیفی از مبارزان به فکر مبارزه مسلحانه افتادند که اولین نتیجه آن ترور #حسنعلی_منصور بود...امام خمینی(قدس سره) بنا به دلائلی هرگز روش مبارزه مسلحانه را تأیید نکرد، اما برخی روحانیان مبارز از جمله آقایان #هاشمی، #طالقانی، #منتظری و دیگران، حامی جدی این سنخ تحرکات بودند و در مواردی از طریق تأییدیه مکتوب، از امام خواستند سازمان مجاهدین(منافقین) را تأیید کند. البته طیف زیادی از شاگردان امام با تأسی به ایشان، در میدان حمایت از مبارزه مسلحانه وارد نشدند.
🔹اثر دوم، تمایل به تشکلسازی و زیرزمینی شدن تحرکات مبارزاتی بود که لازمه فضای امنیتی و پلیسی است در اینباره میتوان به ایجاد گروه سری یازده نفره اشاره کرد.
🔸آیت الله مصباح در مورد حوادث سال1343 و پیامدهای تبعید امام، تحلیل جالبی دارد که تصویر روشنی از فضای سیاسی آن روز ارائه میدهد: «گرفتن مجدد ایشان [امام] باعث این شد که یک عدهای به فکر فعالیتهای مسلحانه بیفتند...»
🗞ضمیمه: روزنامه کیهان،26تیر1402، صفحه 6.
متن کامل
#عمار_انقلاب
🇮🇷 @IRANeMOASER
2_144176761557922720.pdf
2.02M
اعتراض به تبعید امام در سال 1343
انتشار گزیدهای از «عمار انقلاب» در بخش پاورقی روزنامه کیهان/بخش پنجاه و ششم
🔹یکی از اقدامات مهم فضلای انقلابی قم بعد از تبعید امام به ترکیه، شکستن فضای خفقانبار آن ایام و روشن نگهداشتن چراغ مبارزه بود. در این دوران که رهبری نهضت به خارج از کشور تبعید شده بود و دسترسی به ایشان امکان نداشت، اگر انسجام کافی در صفوف مبارزات پدید نمیآمد، امکان فروپاشی سنگر مبارزات اسلامی وجود داشت. فضلای قم که پیشتر تجربه کارهای تشکیلاتی (خاصه گروه سرّی یازده نفره) را داشتند، راهبری مبارزه را در این ایام در دست گرفتند و از این تاریخ به بعد، واکنشهای سیاسی تشکیلاتی و اظهار نظرهای جمعی در قالب اعلامیهها و بیانیههای چند امضایی، عرصه تازهای را در مبارزات سیاسی گشود.
🔸آیت الله مصباح در شمار آن دسته از فضلای انقلابی حوزه قم بود که در نخستین جلسه هماندیشی فضلای حوزه برای تدبیر روند مبارزات و تصمیم برای نگارش نخستین اعلامیه سیاسی بعد از تبعید امام، حضور داشت...
🗞ضمیمه: روزنامه کیهان،28تیر1402، صفحه 6.
متن کامل
#عمار_انقلاب
🇮🇷 @IRANeMOASER
2754_32984.pdf
1.86M
لو رفتن گروه سری 11نفره
انتشار گزیدهای از «عمار انقلاب» در بخش پاورقی روزنامه کیهان/بخش پنجاه و هفتم
🔹با نزدیک شدن به ایام نوروز سال 1345 و با توجه به نقش برخی فضلای قم در تحریک بدنه طلاب و ساماندهی مبارزات سیاسی، در تاریخ 28 اسفند 1344 ساواک قم مأمور شد به طور ویژه بر فعالیتهای برخی از اساتید قم از جمله آذری قمی نظارت داشته، ضمن پروندهسازی، زمینه را برای دستگیری و تبعید آنان از قم فراهم سازد.
🔸همزمان با آغاز سال نو در حرم حضرت معصومه سلام الله علیها گروهی از این افراد از جمله آقایان ربانی شیرازی، آذری قمی، منتظری، جنتی و مروارید دستگیر شدند که به دنبال آن، گروه سرّی یازده نفره نیز لو رفت...
🗞ضمیمه: روزنامه کیهان،31تیر1402، صفحه 6.
متن کامل
بخشهای پیشین
#عمار_انقلاب
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #اطلاعات ۲ مرداد ۱۳۶۲
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #کیهان ۲ مرداد ۱۳۶۲
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #جمهوری_اسلامی ۲ مرداد ۱۳۶۲
🇮🇷 @IRANeMOASER
◀️شاه زمینخوار
✳️بازخوانی بخشی از اسناد مصادره اموال مردم توسط رضاخان پهلوی؛ به مناسبت سالگرد مرگ وی/1
🔹یکی از برگههای سیاه و ننگین #رضاخان_پهلوی مصادره اموال و زمینهای مردم به بهانههای مختلف همچون قرض و هبه و خرید و... بود. بازخوانی کارنامه آلوده وی در این زمینه از تحریف تاریخ توسط شبهروشنفکران غربزده و اندک مزدوران باقیمانده از دوران پهلوی پیشگیری خواهد کرد.
🔸سند مصادره #اموال_مردم توسط رضاخان پهلوی:
🔹«عطف به اوامر شفاهی راجع به بدهی حاج علیخان اکبری و ابتیاع قریه حسن آباد ملکی مشارالیه آنچه معلوم شده بدهی مشارالیه از سنوات -1305 و 1306- طبق صورتی که بعدا تقدیم خواهد شد بالغ بر نه هزار و هشتاد و هشت تومان می باشد که در مقابل آن علاقه ملکی مشار الیه نیز ارزشش در همین حدود است چنانچه عواید سنواتی او نیز با عواید وجه بدهی مشارالیه تقریبا مطابقه نموده است. لذا در صورتی که رأی مبارک علاقه گیرد امر و مقرر فرمایید علاقه ملکی مشارالیه را به مبلغ فوق قباله نموده و جزء #املاک_اختصاصی ذات اقدس ملوکانه ارواحنافداه محسوب گردد.»(پهلویها؛ خاندان پهلوی به روایت اسناد، ج1 ص268)
🇮🇷 @IRANeMOASER
◀️رانتخواری شاهانه!
✳️بازخوانی بخشی از اسناد مصادره اموال مردم توسط رضاخان پهلوی؛ به مناسبت سالمرگ وی/2
رانتخواری یکی از مفاسد اقتصادی در حکومتهای مختلف است که در صورت وجود قوه قضائیه سالم و قاطع پس از کشف و اثبات جرم با آن برخورد میشود. اما اگر رأس حکومت به رانتخواری مبتلا باشد مقابله با آن بسیار سخت خواهد بود. متن زیر سند رانتخواری رضاخان پهلوی است که پس از احتمال کشف نفت در یک منطقه برای خرید آن پیش از کشف زمینهسازی میکند:
🔹«قریه لرینه و دستکی که در یک فرسنگی شاه آباد واقع و دودانگ و دو شعیر آن جزو #املاک_شاهانه است از سنه 1308 محمود خان نام نادری مالک دو دانگ و چهارده شعیر در صدد فروش علاقه خود بر آمده. در آن موقع ملک مزبور از طرف مباشرت املاک و حکومت وقت خریداری نشده و حسین خان رضائی که یکی از خوانین باوندپور است به قیمت نازل-دو هزار هفتصد تومان-خریداری و املاک در تصرف اوست. چون محل مزبور مخصوص دستکی که مزرعه لرینه محسوب می شود به واسطه احتمال پیدایش #نفت در اراضی و مرغوبیت کامل خریداریش نهایت ضرورت را داشته و دارد و در صورتی که رأی مبارک علاقه گیرد امر مقرر فرمائید حسین خان مزبور که مبلغی نیز به اداره ی مباشرت املاک مقروض است قباله آن را به اداره مباشرت به قیمت خریداری احاله داده و جزء املاک اختصاصی ذات اقدس ملوکانه محسوب گردد.
🔸توضیح آن که شش دانگ قریه لرینه مزبور و مزرعه آن معروف به دستکی عبارت از نود و شش شعیر است از قرار هر دانگی شانزده شعیر، بقیه ی آن که شانزده شعیر است باقی خواهد ماند و آن هم متعلق به مشهدی حسین نام اسکندری است و برای خریداری آن نیز در صورت حصول اجازه اقدامات لازمه را خواهد نمود تا تمام شش دانگ محل مزبور جزء املاک اختصاصی ذات اقدس شاهنشاهی ارواحنا فداه محسوب گردد.»(پهلویها؛ خاندان پهلوی به روایت اسناد، ج1 ص268)
🇮🇷 @IRANeMOASER
◀️کشف نفت در املاک رضاخان!
✳️بازخوانی بخشی از اسناد مصادره اموال مردم توسط رضاخان پهلوی؛ به مناسبت سالمرگ وی/3
🔹در املاک شاهانه عجالتا در بوربور و در سومار کمپانی مشغول حفر چاه و #استخراج_نفت می باشد و چاه نمره 12 که در سومار حفر شده و به نفت رسیده از قرار اطلاع به اقبال بی زوال بندگان اعلیحضرت اقدس شاهنشاهی ارواحنافداه پنجمین چاه نفت دنیا محسوب می شود و چاه نمره 14 و 15 نیز در سومار حفر ولی از قرار اطلاع به نفت نرسیده در عین حال محتاج به بازدید محل است که پس از بازدید مراتب را به عرض خواهد رسانید.(پهلویها؛ خاندان پهلوی به روایت اسناد، ج1 ص269)
🇮🇷 @IRANeMOASER
◀️خرید املاک دربند به دستور رضاخان!
✳️بازخوانی بخشی از اسناد مصادره اموال مردم توسط رضاخان پهلوی؛ به مناسبت سالمرگ وی/4
« 1310/7/10
مقام محترم ریاست دفتر امور املاک شاهنشاهی دامت شوکته
با کمال توقیر معروض می دارد، حسب الامر بندگان اعلیحضرت قدر قدرت همایونی در یوم جمعه نهم شهر جاری دستوراتی امر فرمودند: یکی راجع به خریداری ملکهای در بند که بایستی از دو طرف خریداری شود و یکی هم راجع به اینکه در یوم جمعه آینده بایستی یک نفر معمار در سعد آباد حاضر باشد که دستورات حمام داده شود که بسازند.
محض اطلاع، راپورت عرض شد؛ امر امر مبارک است.»(پهلویها؛ خاندان پهلوی به روایت اسناد، ج1 ص272-271)
🇮🇷 @IRANeMOASER
◀️خرید املاک شیرگاه و شاهی برای رضاخان!
✳️بازخوانی بخشی از اسناد مصادره اموال مردم توسط رضاخان پهلوی؛ به مناسبت سالمرگ وی/5
«اداره محاسبات دربار شاهنشاهی
تاریخ 1313/7/1
نمره 2853
به خاک پای مبارک مهر اعتلای بندگان اعلیحضرت قدرقدرت
قوی شوکت همایون شاهنشاهی ارواحنافداه
حسب الامر مطاع مبارک ملوکانه ارواحنا فداه مبلغ یکصد هزار ریال از موجودی بودجه مرداد ماه 1313 دربار شاهنشاهی برای خرید ده فقره املاک واقعه بین #شیرگاه و #شاهی جهت سلطان سید مرتضی خان ارسال گردید. از پیشگاه مقدس ملوکانه ارواحنافداه استدعا چنان است امر و اجازه مرحمت فرمایند اعتبار مبلغ یکصد هزار ریال معروضه در بودجه مرداد ماه 1313 دربار شاهنشاهی منظور و محسوب گردد.
[997-1-106 د]»(پهلویها؛ خاندان پهلوی به روایت اسناد، ج1 ص274-273)
🇮🇷 @IRANeMOASER
◀️چک فروش دویست تن شالی در وجه شاه!
✳️بازخوانی بخشی از اسناد مصادره اموال مردم توسط رضاخان پهلوی؛ به مناسبت سالمرگ وی/6
«اداره حسابداری دربار شاهنشاهی
دایره حسابداری
شماره 14483
تاریخ 1319/12/6
یک برگ چک شماره 201112 بانک ملی مبلغ یکصد و پنجاه و یک هزار و ششصد و بیست و چهار ریال و پنجاه و پنج دینار بابت بهای 208390 کیلو شالی که به دارایی اقتصادی گرگان تحویل گردیده ارسال گردید که چک مزبور را به پیشگاه اعلیحضرت همایون شاهنشاهی تقدیم و قبض صندوق صادر نمایید که [به] کارپردازی #گرگان فرستاده شود.
رئیس اداره حسابداری دربار شاهنشاهی
[در حاشیه]
مبلغ 55/151624 ریال صادر و بدین قرار ارسال گردید.
[996-53-د]»(پهلویها؛ خاندان پهلوی به روایت اسناد، ج1 ص282)
🇮🇷 @IRANeMOASER
◀️انتقال مالکیت رودسر به رضاخان!
✳️بازخوانی بخشی از اسناد مصادره اموال مردم توسط رضاخان پهلوی؛ به مناسبت سالمرگ وی/7
اقرارگیریهای اجباری برای تصرف املاک مردم بیگناه؛ جزء دستور کار عمال پهلوی بود. در متن سند زیر دستور داده شده که از روستائیان رودسر اقرار بگیرند که حقی نسبت به املاک و اموال خود ندارند و اعتراف کنند مالکیت شش دانگ قصبه رودسر را به انضمام قراء تابعه آن را به نام رضا پهلوی کردهاند:
🔹«اداره محاسبات دربار شاهنشاهی
نمره 5161
تاریخ 18/7/1316
آقای اسفرجانی
🔸قبل از آنکه قریه رودسر خریداری و به ذات مقدس بندگان اعلیحضرت همایون شاهنشاهی انتقال پیدا نماید چند نفر از ساکنین قریه #رودسر عرصه و اعیان ابنیه مسکونی خودشان را به عنوان مالکیت تقاضای ثبت نموده بودند که حاجی مهدی سلامت و محسنین و وکیل التجار، مالکین سابق رودسر به ثبت رعایا اعتراض نموده اند.
🔸حالیه رئیس صلح لاهیجان چهارده فقره پرونده ی مربوطه به تقاضانامه رعایا و اعتراض مالکین سابق را به مرکز ارسال و وزارت عدلیه نسبت تعقیب پرونده های فوق الذکر کسب دستور نموده است. با این که کرارا به شما دستور داده شده قصبه رودسر به انضمام کلیه ابنیه و ساختمان هایی [را] که مالکین سابق متعلق به خودشان دانسته اند بایستی تصرف نموده و حتی چند فقره عرصه عمارات مسکونی که مورد اختلاف رعایا و مالکین بوده آن ها را نیز ضبط و به رعایا دستور دهید در اداره ثبت اسناد به عدم حقانیت خودشان اقرار و اعتراف نمایند که ورقه ی مالکیت شش دانگ قصبه رودسر را به انضمام قراء تابعه آن به نام مبارک بندگان اعلیحضرت همایون شاهنشاهی صادر نموده و به مرکز ارسال دارید، پس از یک سال معلوم می شود ابدا اقدامی نیست به این موضوع ننموده و حتی اعتراضی را که مالکین سابق هم به ثیت رعایا نموده اند درصدد تعقیب آن بر نیامده اید که ادره صلح #لاهیجان مجبور شده برای انجام امر از مرکز کسب دستور نماید.
🔹این است که اکیدا نوشته می شود به فوریت به اداره ی صلح لاهیجان مراجعه و پرونده هایی که به مرکز ارسال داشته بودند و مجددا عودت داده شده ملاحظه نموده و بر طبق مقررات اقدام و هر گونه نواقص ثبتی قصبه رودسر را مرتفع نمایید که برای صدور ورقه ی مالکیت آن اشکالی حاصل نگردیده و ورقه مالکیت بر طبق قانون و مقررات به نام مبارک بندگان اعلیحضرت همایون شاهنشاهی صادر و به مرکز ارسال گردد.
رئیس اداره حسابداری دربار شاهنشاهی
سهیلی
[996-104-د]»(پهلویها؛ خاندان پهلوی به روایت اسناد، ج1 ص280-279)
🇮🇷 @IRANeMOASER
◀️درآمد شاهانه!
✳️بازخوانی بخشی از اسناد مصادره اموال مردم توسط رضاخان پهلوی؛ به مناسبت سالمرگ وی/8
«اداره حسابداری دربار شاهنشاهی
دایره حسابداری
شمار 2452
تاریخ 28/2/1320
کار پرداز املاک بجنورد ضمن شماره 1539 مورخه 6/2/20 گزارش می دهد که مبلغ چهار صد هزار ریال بابت در آمد سال 1319 به شرح زیر به وسیله ی بانک ملی به مرکز فرستاده شد:
1.بابت درآمد مستغلات 4165/17 ریال
2.بابت درآمد مراتع زمستانی 250000/00 ریال
3.بابت درآمد مراتع تابستانی 14957/55 ریال
4.بابت درآمد آسیاب 1617/00 ریال
5.بابت درآمد صیفی 537/20 ریال
6.بابت درآمد حق الارض 2790/20 ریال
7.بابت فروش اجناس 60000/00 ریال
8.بابت درآمد باغات 16165/00 ریال
9.بابت سنگ 8395/10 ریال
10.بابت حق الکسب 3540/00 ریال
11.بابت حق آبه 17118/95 ریال
12.بابت زغال 20713/20 ریال
-----------
400000/00 ریال
مبلغ مزبور را از بابت دریافت وجه پیشگاه ملوکانه تقدیم داریم و در مقابل قبض صندوق صادر و برای کارپرداز املاک بجنورد ارسال دارید.
رئیس اداره حسابداری دربار شاهنشاهی
[996-94-د]»(پهلویها؛ خاندان پهلوی به روایت اسناد، ج1 ص283-282)
🇮🇷 @IRANeMOASER
◀️بیاعتنایی محمدرضا پهلوی به پدر!
✳️فلاکت پهلوی به روایت اسناد؛ به مناسبت سالمرگ رضاخان/1
🔹 #رضاخان_پهلوی در طول پادشاهی خود اموال و املاک بسیاری را غصب کرد و به ملت ایران ظلمهای آشکار و پنهان فراوانی کرد. اما خوشیهای ظاهری او دوام چندانی نداشت و پس از تبعید به فلاکتی تاریخی دچار شد.
کمتوجهی محمدرضا به وضع مالی پدر نیز در نامههای به جا مانده از او مشهود است. رضاشاه در یکی از نامهها که پنج روز پیش از حرکت به سمت #بمبئی نوشته شد به فرزندش محمدرضا پهلوی مینویسد:
🔸«... راجع به مخارج اقامت این خانواده پر جمعیت در عزیمت خارجه اظهار نکرده اید که از چه محل و به چه ترتیب و به چه اطمینان به ما خواهد رسید. آخر متوجه هستید در ولایت غربت بیگانه نمی توان هر ماه منتظر حوادث و رسیدن وجه از تهران بود؛ لازم است محل پرداخت ماهیانه معلوم شود و ترتیبی داده شود که به یک #بانک خارجه اعتبار و اطمینان داده شود بدون این که هر دفعه محتاج مرکز باشد، مبلغی که معین می شود مرتبا به ما بپردازند. به غیر از این هیچ اطمینانی به این وضع مجهول و نامعلوم فعلی نیست.
🔹تقسیمی هم که برای ماهیانه بچه ها کرده اید لازم نبود. هیچ فکری برای پرداخت یک مبلغ بالنسبه قابلی برای این که بتوانم بعد از رسیدن به مقصد ترتیب زندگانی و سامانی بدهم نداده و مسکوت گذاشتهاید. انتظار دارم با ما به طور عادی و #بیگانه برخورد نشود؛ ممکن است اشخاصی را مأمور نمایند که ترتیب این مسائل را به طور اساسی بدهد[بدهند]. در خاتمه می نویسم از قراری که شنیدم #اشرف مبلغی به علی قوام بدهکار است؛ قروض آن را بدهید که فکرش آسوده باشد.
[رضا پهلوی]
[112-328-19-ج]»(پهلویها؛ خاندان پهلوی به روایت اسناد، ج1 ص282)
🇮🇷 @IRANeMOASER
◀️رفتار خفتبار انگلیس با رضاخان در تبعیدگاه!
✳️فلاکت پهلوی به روایت اسناد؛ به مناسبت سالمرگ رضاخان/2
🔹«موکا، 19 ژانویه 1942[29/10/1320]
عالیجناب، [سربد کلیفورد، فرماندار جزیره ی موریس]
در پی گفت وگوهایی که با جناب عالی داشتم، توجه شما را به این امر معطوف می دارم که نظر به آب و هوای کسالت آور جزیره وضع مزاجی تمامی اعضای خانواده و خود من به هیچ وجه خوب نیست. علی رغم وعده هایی که به من دادید، پاسخی مساعد و چندان مورد انتظار از شما واصل نشد.
🔸جناب عالی به خوبی شاهد هستید که در این اوضاع و شرایط، سکوت #دولت_بریتانیا در پاسخ به خواسته های مشروعم چقدر می تواند بر من سخت و دشوار باشد.
🔹....به جناب عالی صراحتاً می گویم که وضعیت فعلی ما سخت ترین و ناگوارترین شرایطی است که میتواند بر یک خانواده حادث شود. معتقدم که دولت پادشاهی [بریتانیا] برای خاتمه دادن به این وضع، سر انجام تصمیمی اتخاذ نماید.
ضمن ابراز احترامات فائقه، منتظر دریافت تصمیمی در مورد اینجانب هستم.
#رضا_پهلوی
[112-327-6الف]»(پهلویها؛ خاندان پهلوی به روایت اسناد، ج1 ص207-206)
🇮🇷 @IRANeMOASER
◀️دستبرد زدن محمدرضا پهلوی به اموال پدر خود!
✳️فلاکت پهلوی به روایت اسناد؛ به مناسبت سالمرگ رضاخان/3
خفت و خواری #رضاپهلوی پس از تبعید تمامی نداشت. در یکی از نامهها مشخص میشود که #محمدرضا_پهلوی پولی را که قرار بود به حساب پدر واریز شود برداشته و به او نداده است. اموال رضاخان به خودی خود غصبی و دزدی بوده است. این عمل محمدرضا پهلوی مصداق تاریخی است برای ضربالمثل «دزدی که از دزد بزند شاه دزد است» :
🔹«فرزند ارجمند عزیزم[محمدرضا پهلوی] را قربان می روم
مدت[مدتی است] که وجه برای من فرستاده نشده است. من موقعی که از ایران خارج می شدم حساب ارزی خودم را که بالغ بر هشتاد و پنج میلیون ریال بود به وسیله ی جم فرستادم که در موقع لزوم به ارز برای من حواله شود. بعد از مدتی کاغذی از او رسید که به علت رفتن مأموریت وجه را به شما تحویل نموده است و تاکنون نسبت به اصل موضوع یعنی تبدیل آن به ارز اثری دیده نشده است. به هر حال، برای این که به انتظار رسیدن وجه نباشیم[لازم است] وجه قابلی در خارج از کشور موجود باشد. مناسب است ترتیبی بدهند که تمام آن وجه پس از تسعیر به اسم من حواله شود.
[رضا پهلوی]
[112-3216-12الف](پهلویها؛ خاندان پهلوی به روایت اسناد، ج1 ص207)
🇮🇷 @IRANeMOASER
🔻گزارش وزیر مختار آمریکا از #کودتای_سیاه رضاخان
بهمناسبت سالمرگ رضاخان
🔹كالدول(وزیر مختار آمریکا) اولين گزارش خود را از كودتا در ۲۲ فوريه ۱۹۲۱، ساعت ۱۰ صبح مخابره میكند: «نزديك به ۱۰۰۰ قزاق ايرانی روز گذشته از قزوين به سمت تهران حركت كردند و بدون رو به رو شدن با هيچ مقاومتی، پايتخت را به تصرف خود درآوردند. آنها به غير از رئيسالوزرا مابقی اعضای كابينه را فوراً دستگير كردند. همچنين مقامات بلندپايه پيشين، ثروتمندان ايرانی، مشروطهخواهان و #ناسيوناليستها نيز در امان نماندند. به تعويق افتادن حقوق قزاقها علت اين اقدام قلمداد شده است. رئيسالوزرا دست به دامان انگليسیها شده و به #سفارت_بريتانيا پناه برد. بريتانيا منكر هرگونه دخالت در اين قضايا شده، اما كاملاً روشن است كه اوضاع فعلی بر وفق مراد آنهاست و شواهد حاكی از آن است كه نيروی نظامی آنها اين حركت را تقويت میكند.
🔸 سيدضياء الدين، سردبير روزنامه رعد و از #تحت_الحمايگان_بريتانيا، رهبری اين جريان را بر عهده دارد. وی در زمان وثوقالدوله، در مقام مشاور محرمانه رئيسالوزرا خدمت میكرد. مردم ايران تقريباً مطمئن شدهاند كه تمام اين قضايا يك نقشه و #توطئه_انگليسی است. [با اين حال] نظم و آرامش بر شهر حكمفرماست. » (از قاجار به پهلوی بر اساس اسناد وزارت خارجه آمریکا، محمد قلی مجد، ص154)
🇮🇷 @IRANeMOASER
جمهوریخواهان استبدادپرست.pdf
965.3K
جمهوریخواهان استبدادپرست
سالمرگ رضاخان
🔹 #نمایش_جمهوریخواهی_رضاخان یکی از فرازهای جالب تاریخ معاصر ایران است که به دلایل زیادی کمتر بدان پرداخته شدهاند. شاید یکی از مهمترین دلایل این بیتوجهی آن باشد که جریان « #جوشنفکر » که به غلط در ایران روشنفکر نامیده میشود، مانند #هممشربان_فرانسوی خود، از بدو ورود به مناسبات اجتماعی میانهای با جمهوری و دموکراسی نداشته و ندارند و تنها از ادبیات این پدیده برای سیطره بر قدرت یا ارتزاق از آن استفاده میکنند.
🔸مثنوی تاریخی به نام « #جمهورینامه »؛ به طرز جالبی در قالب طنز، ماهیت اصلی جمهوریخواهی رضاخان و وابستگان وی را نشان میدهد. این اشعار در مجمعی از نویسندگان و شعرای طرفدار اقلیت مجلس مانند #میرزاده_عشقی، #رحیمزاده_صفوی، #اسدالله_رسا، #کوهی_کرمانی، #ملکالشعرای بهار و... سروده شده است.
🔹این مثنوی پرده از اهداف، نقشهها و افرادی که در پشت داستان جمهوری رضاخانی نقشآفرینی میکنند، برمیدارد.
📚در مقاله ضمیمه؛ دستنوشته این مثنوی را مشاهده میکنید.
🇮🇷 @IRANeMOASER
انتخابات در دوران سیاه حکومت رضاخان.pdf
4.64M
انتخابات ملوکانه و فهرستهای فرمایشی کاندیداها در دوره رضاخان
سالمرگ رضاخان
🔻بخشی از مقاله «انتخابات در دوران سیاه حکومت رضاخان»
تیمورتاش خطاب به حکام ایالات سراسر کشور:
🔹«... طبق اوامر ملوکانه در قسمت انتخابات دوره ٨ و انتخاب نماینده جهت مجلس شورای ملی، لزوما اعلام میدارد طبق صورتی که ارسال گردیده است باید جدیت لازمه به عمل آید که این اشخاص جهت مجلس انتخاب شوند.
🔸اعلیحضرت اقدس شهریاری علاقمند هستند که باید اشخاص مفصلةالمندرجة در صورت لفّ، باید به هر قیمتی باشد انتخاب شوند. در صورتی که اندک تعللی در اجرای اوامر صادره بشود، مقصر بدیهی است مورد بیمیلی اعلیحضرت واقع خواهد شد...» تاریخ سند: ٢٣خرداد١٣٠٩
ضمیمه: متن کامل مقاله «انتخابات در دوران سیاه حکومت رضاخان»، فصلنامه تخصصی پانزده خرداد، شماره 66-65، پاییز و زمستان 1399
🇮🇷 @IRANeMOASER
گوهرشاد ادیب هروی.pdf
8.53M
فاجعه رضاخانی به روایت ادیب هروی
سالمرگ رضاخان
🔹روایت مرحوم #محمدحسن_خراسانی مشهور به #ادیب_هروی یکی از دقیقترین و نزدیکترین روایتها در مورد فاجعه #مسجد_گوهرشاد است.این روایت تاریخی در کتاب الحدیقة الرضویة، باب هفتم منتشر شده است.
🖊ضمیمه: متن کامل و بدون کم و کاست ادیب هروی، فصلنامه تخصصی پانزده خرداد، ش68-67، بهار و تابستان 1400
🇮🇷 @IRANeMOASER