📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #جمهوری_اسلامی ۳۰ مهر ۱۳۶۲
🇮🇷 @IRANeMOASER
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥خاطره ویژه مرحوم دعائی از مرحوم آیتالله سیدمصطفی خمینی و راهاندازی برنامه رادیویی در نجف
🔻در آستانه سالروز شهادت #آیتالله_سیدمصطفی_خمینی/14
#مجتهد_شهید
🇮🇷 @IRANeMOASER
📸مراقبه شهید سیدمصطفی خمینی در مقابل نامحرم
🔻 سالروز شهادت #آیتالله_سیدمصطفی_خمینی/15
پس از اینکه من ازدواج کردم ایشان مقید بود که به منزل ما بیاید. مواقعی هم به خانه ما می آمد که زن نامحرمی در منزل نباشند. به صورت خودمانی، از احوال ما می پرسید و سوال می کرد که مشکلی ندارید و دوست داشت اگر حرفی داریم با ایشان در میان بگذاریم. به دلیل بزرگتر بودن سنش از ما، احساس وظیفه می کرد و لازم می دانست با ما همدردی کند و همیاری داشته باشد.
(خاطرات خانم فریده مصطفوی، یادها و یادمان ها، ج ٢، ص ٣٨٢ و ٣٨٣)
🇮🇷 @IRANeMOASER
29.48M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎙بیان معنوی مجتهد شهید آیتالله سیدمصطفی خمینی
🔆بخش اول
🔻 سالروز شهادت #آیتالله_سیدمصطفی_خمینی/16
🔹«بدان که #رحمت و رأفت و عطوفت از جلوههای اسماء جمالی الهی است و با همین رأفت و عطوفت است که دل انسان به سمت فرزند جلب میشود و انسان به خاطر #محبت و عشقی که جلوهای از جلوات آن رحمت الهی است، برای دفع مزاحمات وجودی و دشمنان و... آماده میشود.
🔸این رحمت و رأفت همان است که انبیاء، روحانیون، علما و زعمای دینی را به تحمل مشقتها و قبول مصائب در راه هدایت انسانها به سمت حقایق و خارج کردن آنان از ظلمت به سوی نور برمیانگیزد.»
✳️گزیده و ترجمهای از مباحث اخلاقی در تفسیر قرآن کریم آیتالله سیدمصطفی خمینی
🔻کاری از بنیاد تاریخ پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی
#بزرگداشت_آیتالله_سیدمصطفی_خمینی
#مجتهد_شهید
🇮🇷 @IRANeMOASER
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙بیان معنوی مجتهد شهید آیتالله سیدمصطفی خمینی
🔆بخش دوم
🔻 سالروز شهادت #آیتالله_سیدمصطفی_خمینی/17
🔹مخفی نیست که از جمله تجلیات #رحمت_الهی، رحمتی است که در قالب غضب و انتقام است. مثل جعل #قوانین_نظامی و سیاسی در دنیا و به همین خاطر است که خداوند متعال میفرماید: «ولکم فی القصاص حیاة یا أولی الالباب ».
🔸در آخرت نیز همچون قرار دادن عذاب آتش و میزان برای رها کردن افراد ناپاک از خبائث و ناپاکیهای نفسانیشان چراکه این خبائث نفسانی همچون رفقای ناباب و همنشینان مذموماند که طبع انسان از آن متنفر است و بنابر یک احتمال در سوره الرحمان این امور نیز از جمله نعمتها است:
🔹 « یرسَلُ علیکما شُواظٌ من نارٍ و نُحاسٌ فلا تَنتَصران ، فبأیّ آلاء ربّکما تکذّبان » و شاید همین معنای «سبقت رحمتُه غضبَه » باشد.
🔸بنابراین ای عزیز من و ای خواننده بزرگوار بر تو باد به کوشش و تلاش در راه اتصاف به این صفت ربوبی نسبت به جمیع خلائق.
✳️گزیده و ترجمهای از مباحث اخلاقی در تفسیر قرآن کریم آیتالله سیدمصطفی خمینی
🔻کاری از بنیاد تاریخ پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی
#بزرگداشت_آیتالله_سیدمصطفی_خمینی
#مجتهد_شهید
🇮🇷 @IRANeMOASER
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴روشهای تحریف در طول تاریخ
🔻 سالروز شهادت #آیتالله_سیدمصطفی_خمینی/18
🔻در کلام مورخ خبیر انقلاب اسلامی
🔹 ١. وارونهنمایی چهره شخصیتها
🔸 ٢. بایکوت
🔹 ٣. تحریف مکتب و مرام شخصیتها
◀️پینوشت:
با نگاهی به صحنه تاریخی و روایی مشاهده میکنیم که هر سه روش تحریفآمیز در خصوص شخصیت والای #مجتهد_شهید آیتالله سیدمصطفی خمینی به کار رفته است.
طبیعی است #چهرههای_لیبرالمسلک تمایل ندارند که ایشان به عنوان یک چهره برجسته مذهبی و سیاسی به عموم ملت ایران معرفی شود و اصل #بایکوت را در مورد ایشان پیش میگیرند اما همان اندک تولیدات تاریخی که به ناچار در خصوص سیره ایشان منتشر کردهاند نیز خالی از تحریفات گسترده و جهتدار نبوده است.
امید است با هوشیاری هرچه بیشتر راه تحریف شخصیتهای انقلابی برای همیشه مسدود شود.
🇮🇷 @IRANeMOASER
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥نمونهای از جریانشناسی فوقالعاده مجتهد شهید
🔻 سالروز شهادت #آیتالله_سیدمصطفی_خمینی/19
🔹حجتالاسلام و المسلمین سیدحمید روحانی: وقتی کتاب #شهید_جاوید چاپ شد رژیم توانست موج اختلاف را در #حوزه_علمیه به وجود بیاورد سیدمصطفی خمینی آن زمان اعلام کرد که این جریان، جریان سازمان امنیت است و #ساواک است که دارد این نقشهها را انجام میهد. ساواک دارد افراد را وادار میکند تا به عنوان روحانی و طلبه و واعظ موج ایجاد کنند و جو ایجاد کنند.
🔸بعد از انقلاب این سند درآمد که دو نفر از کسانی که در #حوزه_علمیه_قم علیه کتاب شهید جاوید جوسازی میکردند و رفته بودند آنجا محضر برخی مراجع گریه کرده بودند و به پیشانی زده بودند و اظهار تأسف کرده بودند از ساواک بودند و بعد از انقلاب محاکمه و خلع لباس شدند.
#مجتهد_شهید
🇮🇷 @IRANeMOASER
🖊پیام مکتوب آیت الله العظمی سبحانی در بزرگداشت مجتهد شهید
🔻 سالروز شهادت #آیتالله_سیدمصطفی_خمینی/20
#بازنشر
▪️ اکنون ۴۳ سال از داغ درگذشت شهادتگونه آیتالله حاجآقا سید مصطفی خمینی(اعلی الله مقامه الشریف) میگذرد. این دانشمند فرزانه، ستاره فروزانی بود که به سرعت در آسمان علم، اخلاق و مبارزه درخشید اگر چه متاسفانه بسیار زود نیز غروب کرد.
▫️من در سال ۱۳۲۵ ه.ش پس از اتمام دروس مقدماتی در #تبریز، برای اشتغال به #سطوح_عالی به قم آمدم و به #تدریس_ادبیات نیز مشغول بودم. در خلال تدریسهای عمومی، این افتخار را داشتم تا به صورت خصوصی و به مدت دو سال، دروس مقدمات از قبیل ادبیات یعنی #صمدیه، بخشهایی از #سیوطی، #مغنی و قسمت اعظم #مطول و همچنین ابوابی از کتاب لمعه را به ایشان تدریس کنم.
▪️ #حافظه_قوی در کنار #استعداد_وافر، چیزی است که به ندرت در میان اشخاص خوشفهم و خوشفکر یافت میشود اما #شهید_آیتالله_سیدمصطفی_خمینی(ره) واجد هر دو بود و از همین رو به توصیه بنده #الفیه_ابن_مالک را از حفظ داشت و هر زمان که مطالبی از زندگی علما نقل میکردم علاقمند بود تا آن بخش را از کتاب #نخبة_المقال حفظ کند. زمانی که دروس معقول را آغاز کرد نیز به حفظ اشعار منظومه پراخت و اینها نشان از آن داشت که در کنار عمق فکری و ذکاوت، او از حافظهای قوی نیز بهرهمند بود.
▫️بنده از دوران جوانی، سالیان درازی را با وی محشور بوده و توفیق خدمتگزاری به او را داشتم. تفکر، بیشترین چیزی بود که وی به آن علاقه داشت و اوقات خود را نیز بیشتر به آن میگذراند. این ویژگی از دوران نوجوانی و سنینی همچون ۱۷ سالگی در وجود او متبلور بود. او از فکری زاینده برخوردار بود و میتوانست زمانی طولانی در اطراف یک موضوع بحث کرده و آن را به صورت ممتد بسط دهد؛ همین باعث شده بود تا در #حوزه_علمیه، او را به عنوان یک فرد بحّاث بشناسند. چنین فرزانهای، اسوهای مطلوب برای طلاب جوان میباشد.
▪️او یک شخصیت علمیِ شناخته شده در حوزه علمیه قم مقدسه و بعدا #نجف_اشرف به حساب میآمد و از این گذشته، فرزند حضرت امام(ره) نیز بود اما با این حال در برابر افرادی که آنها را به نحوی صاحب حق بر خود میدانست، تواضعی فوقالعاده داشت. زمانی در بهار سال ۱۳۵۶ به عمره مشرف شده و ایشان را در آنجا ملاقات کردم. از آنجایی که در دروس مقدمات، چندی در خدمت ایشان بودم، احترام و محبت فوقالعادهای به بنده ابراز داشت به حدی که موجب تعجب دیگران شده بود.
▫️آثار علمی چاپ شده از وی، خود گواه عظمت، ذکاوت فکری و ذوق او در مسائل فقهی، اصولی و فلسفی میباشد. او در اواخر عمر شریفش، به بُعد دیگری نیز علاقهمند شده بود که حتی بنده نیز از آن مطّلع نبودم. طبیعی بود که وی نسبت به #فقه و #اصول و همچنین نظر به اینکه فرزند حضرت امام(ره) بود، نسبت به فلسفه علاقهمند باشد اما او به تفسیر کتابالله نیز گرایش پیدا کرده بود تا از آن هم بهره گیرد. اثر تفسیری وی نشان میدهد که وی بیش از هر چیزی به منظر فلسفی و عارفانه از کتابالله متمایل بود همچنانکه تفسیر ارزشمند حضرت امام(ره) در اوایل انقلاب چنین بود هرچند متاسفانه ادامه نیافت. چنین نگاهی به تفسیر قرآن، بسیار مکتوم و حداقل کمیاب بود. استفادههای حضرت امام(ره) از آیات قرآن، جز به مدد ذوق خاص ایشان میسر نبود و بحمدالله فرزند ایشان نیز از نظر فقه، اصول، فلسفه و تفسیر نمایانگر شخصیت علمی پدر بود.
▪️در هر صورت خداوند منّان، این گونه مصلحت دید که این فرزند فرزانه را در زمان حیات پدر، از او بگیرد. هرچند بنده در هنگام فوت حاج آقا مصطفی در نجف نبودم اما شنیدم که دیده نشد حضرت امام(ره) در داغ فرزند عزیز خود گریه کرده و یا عکسالعمل زیادی نشان دهند هرچند ممکن است در خفا اشک ریخته باشند.
▫️بسیار جالب است که بنده از حضرت امام(ره) ماجرایی را شنیدم که به نوعی در فوت حاجآقا مصطفی در مورد شخص ایشان به وقوع پیوست. امام(ره) به نقل از استاد بزرگوار خود #آیتالله_شاهآبادی(ره) و ایشان به نقل از پدرشان که شاگرد #صاحب_جواهر(ره) بودند فرمودند فرزند فاضل و دانشمند ایشان در جوانی به رحمت خدا رفت اما صاحب جواهر، شبهنگام در کنار جنازه فرزند عزیز خود مقداری قرآن خواند و همانجا به کار علمیِ همیشگی خود نیز پرداخت. این، بدان معنا نبود که قلب ایشان داغدار نبود بلکه او راضی به قضای الهی بود. همچنانکه پیامبر اکرم(ص) در فوت نوزاد دلبندش ابراهیم که در آغوش وی جان داد، فرمودند چشمها اشک میریزد و قلب داغدار است اما در عین حال به آنچه خداوند تقدیر نموده، راضی میباشند....(١آبان١٣٩٩)
🇮🇷 @IRANeMOASER
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥ابتکار روشی شهید سیدمصطفی خمینی در اثبات ولایت فقیه
#اختصاصی
🔹آیتالله شبزندهدار: این مسائل که #فقیه چه مقدار حق دارد یا حکومت اسلامی چه مقدار حق دارد این مباحث تئوریاش مطرح بوده است و این مسئله که میشود علاوه بر #خمس و #زکات، #حاکم_اسلامی_مالیات جمع کند.
🔸مرحوم میرزای قمی به #فتحعلی_شاه اجازه میدهند و اذن میدهند برای #جنگ_با_روسها؛ نصب میکنند و اجازه میدهند. یعنی این فقیه میتواند این کار را بکند.
🔹منتها چیزی که در مورد #حاج_آقا_مصطفی در مورد ولایت فقیه نسبت به سابقین هست، اصلاً ایشان مسئله ولایت فقیه را امر نظری نمیداند، میگوید: بدیهی است. امر واضح و ضروری است. هر کسی اسلام را ببیند و تشریعات اسلام را در جهات مختلف توجه کند این جزم را پیدا میکند که این اسلام بدون حکومت نمیشود.
🔸این مسئله در کلمات مرحوم امام- قدسسره- هم هست که ایشان علاوه بر اینجا البته استدلالات دیگر هم فرمودند- در کتاب ولایت فقیه ایشان که چاپ شده است. استدلالات دیگر هم دارند- ولی ایشان بیشتر در کتاب ولایت فقیه روی این جهت تأکید دارند.
🇮🇷 @IRANeMOASER
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥بیانات مرحوم آیت الله العظمی علوی گرگانی پیرامون شخصیت مجتهد شهید آیتالله سیدمصطفی خمینی
🔻 سالروز شهادت #آیتالله_سیدمصطفی_خمینی/22
#اختصاصی
▫️از مرحوم #آیتالله_جناب_آقای_مصطفی_خمینی رحمتالله علیه چندان اسمی برده نمیشود [و] واقعا چهره مبارک ایشان در جامعه امروز ما جا نیفتاده است و علتش این [است] كه خودشان هم یک حالتی داشتند كه خیلی در این وادی نمیرفتند یعنی حالت انزوایی برای خودشان انتخاب میكردند فلذا در زمانی هم كه مرحوم امام در قم تشریف داشتند ایشان همیشه اخلاقشان این بوده كه كناره میگرفتند با اینکه یک شخصیت فاضل و ملایی بودند خیلی استعداد فوق العاده ای هم داشتند.
▪️در روایت داریم و بزرگان دین ما می گویند اگر شخصیت كسی را می خواهی بشناسی از رفتار دشمن به دست بیاور جریان ایشان هم تقریبا از همین قبیل بود. وقتی حركت ایشان با مرحوم امام را دیدیم و ایشان را گرفتند و خارج [از کشور تبعید کردند] معلوم میشود نقش موثری در حركت انقلابی امام داشتند.
▫️انسان میتواند از آثار علمی [و] كتاب[های] ایشان پی ببرد كه چه شخصیت محترم و ملایی بوده [است]. فلذا مرحوم امام روی ایشان خیلی عنایت داشتند.
🇮🇷 @IRANeMOASER
♨️مجتهد شهید
🔰پرونده ویژه بنیاد تاریخپژوهی به مناسبت شهادت آیتالله سیدمصطفی خمینی
بهترین شاگرد امام
آقازاده نبود
آشتی ناپذیر در برابر سازشکاران
مرحوم #آیتالله_بهاءالدینی: آیتالله سیدمصطفی خمینی از نوادر زمان بود
تو آن طرف جوی و ما این طرف
🎥توصیه به طلاب درس خارج برای مراجعه به آثار شهید آیتالله سیدمصطفی خمینی
🎥مقابله جدی مجتهد شهید با جریانات انحرافی
یک اثر فاخر در معرفی مجتهد شهید سیدمصطفی خمینی
رساله خواندنی مجتهد شهید در تبیین ابعاد حکمرانی دینی
تبعید مجتهد شهید به روایت نشریه انتقام+سند
تبعید مجتهد شهید به روایت نشریه انتقام
جامعیت شهید آیتالله سیدمصطفی خمینی به روایت مورخ خبیر انقلاب اسلامی
نامه تشکر امام خمینی به شهید آیتالله صدوقی به دلیل برگزاری مجالس ختم شهید سیدمصطفی خمینی
🎥خاطره ویژه مرحوم دعائی از مرحوم آیتالله سیدمصطفی خمینی و راهاندازی برنامه رادیویی در نجف
📸مراقبه شهید سیدمصطفی خمینی در مقابل نامحرم
🎙بیان معنوی مجتهد شهید آیتالله سیدمصطفی خمینی
🎙بیان معنوی مجتهد شهید آیتالله سیدمصطفی خمینی/بخش دوم
🎥روشهای تحریف در طول تاریخ
🎥نمونهای از جریانشناسی فوقالعاده مجتهد شهید
پیام مکتوب آیت الله العظمی سبحانی در بزرگداشت مجتهد شهید
🎥ابتکار روشی شهید سیدمصطفی خمینی در اثبات ولایت فقیه
🎥بیانات مرحوم آیت الله العظمی علوی گرگانی پیرامون شخصیت مجتهد شهید آیتالله سیدمصطفی خمینی
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #اطلاعات ۱ آبان ۱۳۶۲
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #کیهان ۱ آبان ۱۳۶۲
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #جمهوری_اسلامی ۱ آبان ۱۳۶۲
🇮🇷 @IRANeMOASER
💢الگوی عالی برای جوانان
✳️به مناسبت ولادت حضرت امام حسن عسکری
🔹امامی که موافقان، شیعیان، مخالفان، غیرمعتقدان، همه، شهادت دادند و اعتراف کردند به فضل او، به علم او، به تقوای او، به طهارت او، به عصمت او، به شجاعت او در مقابل دشمنان، به #صبر و #استقامت او در برابر سختیها، این انسان بزرگ، این شخصیت باشکوه، وقتی به شهادت رسید، فقط بیست و هشت سال داشت.
🔸در تاریخ پرافتخار شیعه، این نمونهها را کم نداریم. پدر امام زمان عزیز ما با آن همه فضیلت، با آن همه مقامات، با آن همه کرامات، وقتی با سم و جنایت دشمنان از دنیا رفت، فقط بیست و هشت سال داشت؛ این میشود الگو؛ جوان احساس میکند یک نمونه عالی در مقابل چشم دارد. آن امام بزرگوار، جوادالائمه (علیهالسّلام) است که در بیست و پنج سالگی #شهید شده است؛ این امام عسکری (علیهالصّلاةوالسّلام) است که در بیست و هشت سالگی به شهادت رسیده است؛ و این همه فضیلت، این همه مکرمت، این همه عظمت، که نه فقط ما به آنها قائلیم و مترنّمیم، بلکه دشمنانشان، مخالفانشان، کسانی که اعتقاد به امامت آنها نداشتند، همه اعتراف کردند.
#امام_حسن_عسکری
🇮🇷 @IRANeMOASER
1402.7.12.pdf
1.4M
سرچشمه تز اسلام منهای روحانیت
انتشار گزیدهای از «عمار انقلاب» در بخش پاورقی روزنامه کیهان/بخش هشتاد و پنجم
🔹 آیت الله مصباح در ادامه تبیین مواضع امام پیرامون آثار #دکتر_شریعتی میگوید: «از ویژگیهای حضرت امام نه به عنوان یک رهبر مبارز این بود که بزرگترین وظیفه خودشان را به ثمر رساندن این مبارزه و برقراری نظام اسلامی میدانستند؛ به عنوان رهبر میبایست همه نیروهایی که به نحوی میتوانند در ساقط کردن رژیم گذشته نقشی داشته باشند به کار بگیرند و نگذارند که در این جهت اختلافی به وجود بیاید.
🔸در آن وقت هر نوع حرکت دیگری که با این هدف سازگار نبود تأييد نمیکردند. تمام توجه ایشان متمرکز در این جهت بود و با اینکه گهگاهی از طرف مرحوم آقای #مطهری و یا به وسیله نامه یا حضوراً راجع به این مسائل صحبت شده بود؛ ولی ایشان عملاً و در سطح عموم جامعه چیزی ابراز نمیکردند.
🔹شنیدم ایشان برای آقای مطهری نامهای با این مضمون نوشته بودند که شخص معهود -که شریعتی باشد- را یا اصلاحش کنید یا بیرونش کنید. آن اوایل یک چنین چیزی نوشته بودند؛ ولی صلاح نمیدانستند خود ایشان در سطح عموم چیزی را مطرح کنند که باعث کندی حرکت مبارزه بشود...
🗞متن کامل در : ضمیمه | روزنامه کیهان،12مهر1402، صفحه 6.
متن کامل
#عمار_انقلاب
🇮🇷 @IRANeMOASER
DOC-20231007-WA0000..pdf
1.98M
صحتسنجی برخی مواضع منتسب به امام(ره)
انتشار گزیدهای از «عمار انقلاب» در بخش پاورقی روزنامه کیهان/بخش هشتاد و ششم
🔹حاج #سیدصادق_شمس الدین_واعظ درباره موضعگیری امام رحمهالله درباره #دکتر_شریعتی میگوید:
« خاطره دیگرم اینکه در سال 1398ه.ق. بنده به عتبات مشرّف شدم که سال آخر تبعید آن حضرت بود. نجف اشرف مشرّف شدم. نیمه شعبان در حرم اباعبدالله علیهالسلام ساعت نُه صبح امام را دیدم که بعد از زیارت برای نماز زیارت به قسمت بالاسر آمدند؛ جا نبود من جای خود را تقدیم کردم؛ یک رکعت ایستاده و یک رکعت نشسته خواندند سپس از من احوالپرسی نمودند. وقت گرفتم و پس از ساعتی به منزل امام در کربلا که یک مرید کویتی ایشان در اختیارشان گذاشته بود، رفتم.
🔸نامه تسلیت آیت الله مصباح یزدی را در فقدان و رحلت مرحوم #آیت الله_حاج_آقا_مصطفی رحمة الله علیه تقدیم کردم و از اوضاع و احوال جویا شدند و خبرها را تقدیم نمودم. وقت گرفتم، نجف هم شرفیاب شوم. دو روز بعد دو ساعت به غروب تشرف خدمت پیدا کردم... من مشکل آن روز را به عرض رساندم و آن [درباره] طرفداری و مخالفتهایی از دکتر علی شریعتی در ایران بود و خواستم دستوری بدهند که غائله ختم شود.
🔹فرمودند: از من چیزی نقل نکن فعلاً روز مبارزه است...»
🗞متن کامل در : ضمیمه | روزنامه کیهان،15مهر1402، صفحه 6.
متن کامل
#عمار_انقلاب
🇮🇷 @IRANeMOASER
2815_33705.pdf
1.93M
ترور شخصیت به جرمِ دانستن!
انتشار گزیدهای از «عمار انقلاب» در بخش پاورقی روزنامه کیهان/بخش هشتاد و هفتم
🔹حجتالاسلام و المسلمین #سیدحمید_روحانی در ادامه، به نقد بخشی از ادعاهای آقای دعایی پیرامون مواضع آیتالله مصباح پیرامون ماجرای شریعتی [و طرح این ادعا که امام؛ مرحوم #آیتالله_مصباح را «بدبین» معرفی کرده بود] پرداخته، چنین مینویسد:
🔸«بیتردید چنین ادعایی از زبان امام به شخصیت و موقعیت استاد شهید #آیتالله_مطهری و آیتالله مصباح خدشهای وارد نمیکند و بر دامان كبریاییشان گردی نمینشاند، ليكن امام را -العیاذ بالله- تا سرحد یک آدم بیمبالات، بیباک و بیفرهنگ پایین میآورد و از آن مرد خدا چهرهای مینمایاند که انگار از غیبت، تهمت و ناسزا واهمهای نداشته و از اینکه پشت سر این و آن به نكوهش و بدگویی بنشيند پروا نمیکرده است ...
🔹نسل امروز و فردا نمیدانند که امام حتی در مورد کسانی که بدترین برخوردها و رفتارهای غیراخلاقی را با ایشان داشتند و نسبت به ایشان ستمها روا داشته بودند، هیچ گاه سخن ناموزونی بر زبان نیاوردند و با یک دنیا مظلومیت و آه سرد از کنار اهانتها، اتهامها و نارواگوییها گذشتند. با این وصف چگونه امکان داشت عليه ياران، شاگردان و دوستان مخلص خود چنین سخن ناروایی بر زبان آورند و اتهامی را که اثبات آن در پیشگاه «عزیز مقتدر» آسان نباشد بر آنان وارد کنند...»
🗞متن کامل در : ضمیمه | روزنامه کیهان،17مهر1402، صفحه 6.
متن کامل
#عمار_انقلاب
🇮🇷 @IRANeMOASER
2817_33729.pdf
1.45M
منشأ فکری گروه های التقاطی
انتشار گزیدهای از «عمار انقلاب» در بخش پاورقی روزنامه کیهان/بخش هشتاد و هشتم
از جمله مسائل مهمی که در بازکاوی تأثیرات منفی آثار و افکار شریعتی باید مورد بررسی قرار گیرد، تأثیر آن در پیدایش و گسترش احزاب التقاطی و سازمانهای مسلحانه است. موضوعی که نشان میدهد، حساسیت و دغدغهمندی امثال #آیت الله_مصباح در مواجهه علمی با پدیده شریعتی، تا چهاندازه درست و حساب شده بوده است. آیتالله مصباح در تبیین این موضوع چنین میگوید: «تقریباً میشود گفت که به جز کسانی که مستقیماً با حضرت امام و نزدیکان ایشان مثل مرحوم آقای مطهری ارتباط مستقیم داشتند، همه گروههای سیاسی آن زمان افکار و عقاید و ایدئولوژی خود را از آنها دریافت و تصحیح میکردند. غیر از گروههایی که مثل هیئت مؤتلفه بودند، سایرین کما بیش به صورتهای مختلف تحت تأثیر افکار دکتر شریعتی واقع شده بودند و این تأثیرات در زندگی آنها اثر داشت...
🗞متن کامل در : ضمیمه | روزنامه کیهان،19مهر1402، صفحه 6.
متن کامل
#عمار_انقلاب
🇮🇷 @IRANeMOASER
50.pdf
1.73M
دیدار صمیمانه آیتالله مصباح با شهید بهشتی بعد از ماجرای مدرسه حقانی
انتشار گزیدهای از «عمار انقلاب» در بخش پاورقی روزنامه کیهان/بخش هشتاد و نهم
بعد از بالا گرفتن بحث آقای #شریعتی در #مدرسه_حقانی که منجر به جدایی آیتالله مصباح از مدرسه شد، این تلقی به وجود آمده بود که این مواجهه و اختلافنظر، به قطع روابط شخصی آیت الله مصباح با شهید بهشتی انجامیده است. بر همین اساس، همچنان بعد از سالها، چنین ذهنیتی در برخی منابع القاء میگردد. این در حالی است که طرفین بعد از آن ماجرا همواره نسبت به یکدیگر با تعابیر کاملاً محترمانه یاد کرده اند و در عین حال همواره در تبیین موضع خویش راسخ بودهاند. پرسش تاریخی مهمی که در اینجا مطرح و بدان پاسخ داده میشود آنکه آیا بعد از ماجرای مدرسه حقانی این دو عزیز با یکدیگر دیدار و مواجههای داشتهاند؟
بعد از طرح این سؤال از فرزندان مکرم آیتالله مصباح نکات جالبی مطرح گردید که از آن جمله، خاطره جناب حجتالاسلام والمسلمین علی مصباح است...
🗞متن کامل در : ضمیمه | روزنامه کیهان،22مهر1402، صفحه 6.
متن کامل
#عمار_انقلاب
🇮🇷 @IRANeMOASER
1402.7.24.pdf
1.78M
برقعی، تودهایها و خانه صلح
انتشار گزیدهای از «عمار انقلاب» در بخش پاورقی روزنامه کیهان/بخش نود
یکی از مسائلی که در تحلیل تحولات معاصر ایران مورد غفلت واقع شده، توجه به استفاده ابزاری از روحانیت است که بیشتر نیز توسط احزاب و جریانهایی انجام میشد که با دین و روحانیت زاویه داشتهاند. این جریانهای سیاسی با شناخت عمیق از اعتقاد جامعه ایرانی به روحانیت و اطلاع از عدم اقبال عمومی به جریانهای دگراندیش و غیر اصیل، همواره تلاش داشتند تا برای نفوذ در بدنه جامعه، از روحانیان به عنوان ابزار کسب وجاهت اجتماعی استفاده کنند. این موضوع در نهضت مشروطه نمود علنی و عینیتری یافت و دگراندیشان و روشنفکران غربگرا، بعد از آنکه به برکت حضور روحانیت و مرجعیت بر اسب قدرت سوار شدند، سرکوب سران روحانی مشروطه و پروژه حذف آنان را کلید زدند. بعدها نیز همین رویه ادامه یافت و رضاخان در ماهها و سالهای نخست بعد از کودتای ننگین 1299 ش، تلاش کرد خود را چهرهای طرفدار دین و روحانیت و شعائر مذهبی(خصوصاً عزاداری) نشان دهد...
🗞متن کامل در : ضمیمه | روزنامه کیهان،24مهر1402، صفحه 6.
متن کامل
#عمار_انقلاب
🇮🇷 @IRANeMOASER
2823_33801.pdf
1.57M
مخالفت با نهضت آزادی و سازمان مجاهدین خلق
انتشار گزیدهای از «عمار انقلاب» در بخش پاورقی روزنامه کیهان/بخش نود و یکم
🔹یکی از نکات مهم در سیره سیاسی #آیت الله_مصباح، دیدگاهی است که ایشان نسبت به جریان #نهضت_آزادی داشته است. آقای مسعودی خمینی در این باره میگوید: «در ماجرای دولت موقت و نخستوزیری مهندس بازرگان هم آقای مصباح دل خوشی از نهضت آزادی و اعضای آن از جمله مرحوم بازرگان نداشت و بر این باور بود که طرز تفکر دکتر شریعتی در آنها هم رسوخ کرده است. یکی از خصوصیات دکتر شریعتی که واقعاً برای اسلام و انقلاب مضر بود، مخالفت او با روحانیت بود. اگر در کتابهای ایشان دقت کنید، این معنا را به وضوح مییابید. ایشان عمیقاً به اسلام منهای روحانیت میاندیشید.»
🔸به تصریح امام خمینی، منافقین در واقع فرزندان عزیز #مهندس_بازرگان بودند، چنانکه در سال 58 خود بازرگان نیز به وجود این نسبت بین نهضت آزادی و سازمان مجاهدین اشاره کرده بود. با این نگاه، مخالفت و موضعمندی آیتالله مصباح نسبت به سازمان مجاهدین را باید در موضع ایشان نسبت به نهضت آزادی جستوجو کرد.
🗞متن کامل در : ضمیمه | روزنامه کیهان،26مهر1402، صفحه 6.
متن کامل
#عمار_انقلاب
🇮🇷 @IRANeMOASER
1402.7.29.pdf
1.46M
هدف وسیله را توجیه نمیکند حتی در مسیر مبارزه
انتشار گزیدهای از «عمار انقلاب» در بخش پاورقی روزنامه کیهان/بخش نود و دوم
🔹آیت الله مصباح با اشاره به حمایت مادی و معنوی برخی اعضای گروه سرّی 11 نفره از سازمان مجاهدین خلق، به واکاوی اختلافنظرها پیرامون سازمان منافقین پرداخته، چنین میگوید: «اهتمام من متوجه مسائل فکری و حفظ اصالتهای فقه اسلامی بود تا گرفتار تحریف نشود. دوستان دیگری بودند که از جهات بسیاری بر من امتیاز داشتند، اما این حساسیت را نداشتند. حتی در مواردی که توسط بنده نسبت به انحراف و التقاط، تذکر داده میشد که این جریان، خطرناک است. میگفتند: «نه، خطرناک نیست. اگر یک وقت خطری پیش آمد، خودمان جلوی آن را میگیریم» و خیلی راحت از کنار مسئله میگذشتند، ولی بنده حساسیت خاصی نسبت به این مسائل داشتم و معتقد بودم که اینها میتوانند خطرات زیادی را بیافرینند و اساساً مسیر مبارزه را منحرف کنند. در عمل هم اتفاقاتی افتاد که همگان کم و بیش میدانند.
🔸کسانی از این هیئت 11 نفری، در مقطعی از مجاهدین خلق، هم حمایت مالی کردند هم حمایت معنوی و نظیر اینجور چیزها پیش آمد.... در مقطعی بعضی از دوستان که عرض کردم با مجاهدین همکاری میکردند، از من خواستند که همکاری کنم. بنده عرض کردم تا کسی را نشناسم و ندانم که خط او، خط اسلام هست یا نیست، همکاری نمیکنم...
🗞متن کامل در : ضمیمه | روزنامه کیهان،29مهر1402، صفحه 6.
متن کامل
#عمار_انقلاب
🇮🇷 @IRANeMOASER
1402.8.1.pdf
1.43M
شاخص اصلی در مبارزات انقلابی
انتشار گزیدهای از «عمار انقلاب» در بخش پاورقی روزنامه کیهان/بخش نود و سوم
🔹آیت الله مصباح که عادت به اسم بردن از کسی در خاطرات یا نقل قولها یا نقدهایش ندارد آنقدر از جانب برخی دوستان قدیمی نظیر آقای #هاشمی_رفسنجانی، پس از انقلاب، به غیر انقلابی بودن و مخالفت با امام متهم میشود که به ناچار در مصاحبهای صریحاً نام آقای هاشمی رفسنجانی را میبرد ...: «بنده در اینجا داستانی را صرفاً به عنوان یک خاطره تاریخی نقل میکنم. از اوایل انقلاب تاکنون، سليقه بنده این بوده که در هیچ حزبی مشارکت نکنم. ارادت بنده به مرحوم آقای #بهشتی و اظهار لطف ایشان به من، همکاریهای بنده با مرحوم آقای #باهنر درخصوص #جمعیتهای_مؤتلفه و ارادت بیاندازه بنده به #مقام_معظم_رهبری را همه میدانند. همه این دوستان در تأسیس #حزب_جمهوری_اسلامی شریک بودند؛ اما سلیقه شخصی بنده، شرکت در آن حزب نبود.
🔸البته من هیچگاه آن را تخطئه نمیکنم؛ اما میگویم: بنده آن کاری را میکنم که در پیشگاه خداوند برای آن جوابی داشته باشم. پیش از پیروزی انقلاب، مقام معظم رهبری و آقای هاشمی رفسنجانی توسط آقای قدوسی وقتی تعیین کردند که برای صبحانه به منزل ما تشریف میآورند. در آن جلسه صبحانه غیر از این دو بزرگوار، شخص دیگری نبود. آقای هاشمی عنان سخن را به دست گرفتند و از اینجا شروع کردند که...
🗞متن کامل در : ضمیمه | روزنامه کیهان،1 آبان 1402، صفحه 6.
متن کامل
بخشهای پیشین
#عمار_انقلاب
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #اطلاعات ۲ آبان ۱۳۶۲
🇮🇷 @IRANeMOASER