2742_32840(1).pdf
1.61M
اختلاف مبنایی با برخی دوسـتان
انتشار گزیدهای از «عمار انقلاب» در بخش پاورقی روزنامه کیهان/بخش پنجاه و یکم
🔹حجتالاسلام و المسلمین سیدمحمود دعائی: «در اواخر سال 1343 به خاطر خط مشیای که آقای شریعتمداری داشتند، دارالتبليغ را تأسیس کرده بودند، اختلاف بینش به وجود آمد بین برخی از دوستانی که آنجا را اداره میکردند با دوستان اصلی - با برخی از دوستانی که در هسته مرکزی بودند و ارتباطاتی با تشکیلات دارالتبليغ داشتند - آقای خسروشاهی، آقای حجتی و... بودند و آنها تأکید داشتند که برای وحدت روحانیت از آقای شریعتمداری هم یاد بشود. از دارالتبليغ هم اسم برده شود.
🔸احساس میشد که نوعی تنگنای همزیستی، محذوراتی را دارد بین آقایان به وجود میآورد، معذلک نشریه تداوم داشت و برای جبران این نقیصه - خط مشیای که در این نشریه داشت حاکم میشد - نشریه انتقام سازماندهی شد.
🔹نشریه انتقام در کنارش بیانگر اهداف جدی و قوی و ناب مبارزاتی بود؛ نشریهای که آخرین شمارهاش مربوط به کاپیتولاسیون بود.
...»
🔸حجت الاسلام و المسلمین دعایی در سخنانی عجیب، اختلاف آقای شریعتمداری با امام خمینی(ره) را صرفاً به اختلاف در روش تقلیل میدهد. این نشان میدهد که اختلاف آیت الله مصباح با سایر افرادی که در نشریه بعثت، افکار آقای شریعتمداری را منتشر میکردند، چقدر دقیق و سنجیده بود...
🗞ضمیمه: روزنامه کیهان،17تیر1402، صفحه 6.
متن کامل
#عمار_انقلاب
🇮🇷 @IRANeMOASER
1402.4.19.pdf
1.1M
اهمیت انتشار «انتقام» در متن مبارزات
انتشار گزیدهای از «عمار انقلاب» در بخش پاورقی روزنامه کیهان/بخش پنجاه و دوم
🔹آیت الله مصباح در مورد همکاران خود در نشریه انتقام میگوید:
🔸«... به فکر نشریه دیگری افتادیم که مستقل باشد. فقط علاقهمندان به حضرت امام در آن مشارکت داشته باشند. ملاحظاتی در آن نباشد، ترویجی از بیوت و کارهایشان نشود؛ کاملاً آزاد و مستقل در جهت مبارزه با دستگاه کفر باشد و صرفاً در جهت حمایت از روحانیت مبارز فداکار باشد. این بود که به فکر یک نشریه دیگری افتادیم.
🔹با کمک آقای هاشمی توانستیم ماشین دیگری تهیه کنیم و نشریهای به نام «انتقام» تأسیس کردیم. البته آقای هاشمی فقط اطلاع داشتند که من این کارها را میکنم ولی هیچ مشارکتی در نشریه نداشتند...»
🗞ضمیمه: روزنامه کیهان،19تیر1402، صفحه 6.
متن کامل
#عمار_انقلاب
🇮🇷 @IRANeMOASER
2746_32888.pdf
1.29M
اهتمام به امور فکری در کنار فعالیتهای سیاسی
انتشار گزیدهای از «عمار انقلاب» در بخش پاورقی روزنامه کیهان/بخش پنجاه و سوم
🔹«مجمع علمی نجات نسل جوان» زیر نظر آیت الله مکارم شیرازی و در جبهه تقویت مبارزات فرهنگی، به وجود آمده بود و فعالیتی گسترده و چشمگیر داشت. ایشان در کنارِ انتشار مجله پربار و مؤثرِ «درسهایی از مکتب اسلام»، در سال 1343، با کسب مجوز از اداره کل تألیف و ترجمه وزارت آموزش و پرورش، گروهی را تحت عنوان «مجمع علمی نجات نسل جوان» ساماندهی نمود تا از این طریق ضمن چاپ نشریات و کتب سودمند و مورد نیاز نسل جوان به پاسخگویی شبهاتی که در این دوران از طریق نشریات و مجلات و مجامع مختلف مطرح میگردید، اقدام نماید. این حرکت نیازمند سازماندهی در شهرهای مختلف بود که از طریق کتابفروشیهای مذهبی، صورت گرفت.
🔸یکی از قدیمیترین اسنادی که درباره فعالیتهای سیاسی علامه مصباح وجود دارد، گزارشی است که از همکاری ایشان با «مجمع علمی نجات نسل جوان» حکایت دارد...
🗞ضمیمه: روزنامه کیهان،21تیر1402، صفحه 6.
متن کامل
#عمار_انقلاب
🇮🇷 @IRANeMOASER
1402.4.24.pdf
1.49M
مصبـاح اندیشـه
انتشار گزیدهای از «عمار انقلاب» در بخش پاورقی روزنامه کیهان/بخش پنجاه و چهارم
🔹این نکته در لیست فعالیتهای علمی آیت الله مصباح یزدی کمتر مورد توجه قرار گرفته است که ایشان در اولین ترجمه تفسیر المیزان، که قبل از سال1344 انجام و حدود 40 مجلد چاپ شد، در کنار آقایان #محمدعلی_گرامی، #عبدالکریم_نیری_بروجردی، #محمدرضا_صالحی_کرمانی، #سیدمحمد_خامنهای، #محمدجواد_حجتی_کرمانی، در ترجمه ۱۲ جلد آن مشارکت داشتند که ده جلد اول این ترجمه در انتشارت دارالعلم قم و سى جلد بعد در انتشارات محمدى منتشر شد اما بعدها با پیشنهاد علامه طباطبائی و به جهت یکدست شدن ترجمهها، مجموع تفسیر المیزان توسط آقای #موسوی_همدانی ترجمه و توسط دفتر انتشارات اسلامى (جامعه مدرسین حوزه علمیه قم) به چاپ رسید.
🔸 آیت الله شیخ رضا استادی در مورد ترجمه المیزان توسط آیت الله مصباح میگوید:«آقای مصباح یک جلد از تفسیر المیزان را ترجمه کردهاند که چاپ شده و چند جلد هم آیت الله مکارم و آقای گرامی و آقای حجتی ترجمه کردند که چاپ شده اما اینکه غیر از ترجمه یک جلد از تفسیر، حضرت آقای مصباح دخالت دیگری هم داشته بنده اطلاع ندارم.»...
🗞ضمیمه: روزنامه کیهان،24تیر1402، صفحه 6.
متن کامل
#عمار_انقلاب
🇮🇷 @IRANeMOASER
1402.4.26.pdf
1.43M
تبعید امام(ره) و حساسیت ساواک نسبت به آیتالله مصباح
انتشار گزیدهای از «عمار انقلاب» در بخش پاورقی روزنامه کیهان/بخش پنجاه و پنجم
🔹با تبعید امام رحمهالله علیه به #ترکیه، فضای خفقانباری در کشور و خصوصاً در حوزه قم پدید آمد به طوری که نیروهای مبارز همگی زیر ذرّهبین ساواک قرار گرفته بودند. این فضای خفقانبار دستکم دو تأثیر مهم در فرآیند مبارزات داشت:
🔸نخست آن که طیفی از مبارزان به فکر مبارزه مسلحانه افتادند که اولین نتیجه آن ترور #حسنعلی_منصور بود...امام خمینی(قدس سره) بنا به دلائلی هرگز روش مبارزه مسلحانه را تأیید نکرد، اما برخی روحانیان مبارز از جمله آقایان #هاشمی، #طالقانی، #منتظری و دیگران، حامی جدی این سنخ تحرکات بودند و در مواردی از طریق تأییدیه مکتوب، از امام خواستند سازمان مجاهدین(منافقین) را تأیید کند. البته طیف زیادی از شاگردان امام با تأسی به ایشان، در میدان حمایت از مبارزه مسلحانه وارد نشدند.
🔹اثر دوم، تمایل به تشکلسازی و زیرزمینی شدن تحرکات مبارزاتی بود که لازمه فضای امنیتی و پلیسی است در اینباره میتوان به ایجاد گروه سری یازده نفره اشاره کرد.
🔸آیت الله مصباح در مورد حوادث سال1343 و پیامدهای تبعید امام، تحلیل جالبی دارد که تصویر روشنی از فضای سیاسی آن روز ارائه میدهد: «گرفتن مجدد ایشان [امام] باعث این شد که یک عدهای به فکر فعالیتهای مسلحانه بیفتند...»
🗞ضمیمه: روزنامه کیهان،26تیر1402، صفحه 6.
متن کامل
#عمار_انقلاب
🇮🇷 @IRANeMOASER
2_144176761557922720.pdf
2.02M
اعتراض به تبعید امام در سال 1343
انتشار گزیدهای از «عمار انقلاب» در بخش پاورقی روزنامه کیهان/بخش پنجاه و ششم
🔹یکی از اقدامات مهم فضلای انقلابی قم بعد از تبعید امام به ترکیه، شکستن فضای خفقانبار آن ایام و روشن نگهداشتن چراغ مبارزه بود. در این دوران که رهبری نهضت به خارج از کشور تبعید شده بود و دسترسی به ایشان امکان نداشت، اگر انسجام کافی در صفوف مبارزات پدید نمیآمد، امکان فروپاشی سنگر مبارزات اسلامی وجود داشت. فضلای قم که پیشتر تجربه کارهای تشکیلاتی (خاصه گروه سرّی یازده نفره) را داشتند، راهبری مبارزه را در این ایام در دست گرفتند و از این تاریخ به بعد، واکنشهای سیاسی تشکیلاتی و اظهار نظرهای جمعی در قالب اعلامیهها و بیانیههای چند امضایی، عرصه تازهای را در مبارزات سیاسی گشود.
🔸آیت الله مصباح در شمار آن دسته از فضلای انقلابی حوزه قم بود که در نخستین جلسه هماندیشی فضلای حوزه برای تدبیر روند مبارزات و تصمیم برای نگارش نخستین اعلامیه سیاسی بعد از تبعید امام، حضور داشت...
🗞ضمیمه: روزنامه کیهان،28تیر1402، صفحه 6.
متن کامل
#عمار_انقلاب
🇮🇷 @IRANeMOASER
2754_32984.pdf
1.86M
لو رفتن گروه سری 11نفره
انتشار گزیدهای از «عمار انقلاب» در بخش پاورقی روزنامه کیهان/بخش پنجاه و هفتم
🔹با نزدیک شدن به ایام نوروز سال 1345 و با توجه به نقش برخی فضلای قم در تحریک بدنه طلاب و ساماندهی مبارزات سیاسی، در تاریخ 28 اسفند 1344 ساواک قم مأمور شد به طور ویژه بر فعالیتهای برخی از اساتید قم از جمله آذری قمی نظارت داشته، ضمن پروندهسازی، زمینه را برای دستگیری و تبعید آنان از قم فراهم سازد.
🔸همزمان با آغاز سال نو در حرم حضرت معصومه سلام الله علیها گروهی از این افراد از جمله آقایان ربانی شیرازی، آذری قمی، منتظری، جنتی و مروارید دستگیر شدند که به دنبال آن، گروه سرّی یازده نفره نیز لو رفت...
🗞ضمیمه: روزنامه کیهان،31تیر1402، صفحه 6.
متن کامل
بخشهای پیشین
#عمار_انقلاب
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #اطلاعات ۲ مرداد ۱۳۶۲
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #کیهان ۲ مرداد ۱۳۶۲
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #جمهوری_اسلامی ۲ مرداد ۱۳۶۲
🇮🇷 @IRANeMOASER
◀️شاه زمینخوار
✳️بازخوانی بخشی از اسناد مصادره اموال مردم توسط رضاخان پهلوی؛ به مناسبت سالگرد مرگ وی/1
🔹یکی از برگههای سیاه و ننگین #رضاخان_پهلوی مصادره اموال و زمینهای مردم به بهانههای مختلف همچون قرض و هبه و خرید و... بود. بازخوانی کارنامه آلوده وی در این زمینه از تحریف تاریخ توسط شبهروشنفکران غربزده و اندک مزدوران باقیمانده از دوران پهلوی پیشگیری خواهد کرد.
🔸سند مصادره #اموال_مردم توسط رضاخان پهلوی:
🔹«عطف به اوامر شفاهی راجع به بدهی حاج علیخان اکبری و ابتیاع قریه حسن آباد ملکی مشارالیه آنچه معلوم شده بدهی مشارالیه از سنوات -1305 و 1306- طبق صورتی که بعدا تقدیم خواهد شد بالغ بر نه هزار و هشتاد و هشت تومان می باشد که در مقابل آن علاقه ملکی مشار الیه نیز ارزشش در همین حدود است چنانچه عواید سنواتی او نیز با عواید وجه بدهی مشارالیه تقریبا مطابقه نموده است. لذا در صورتی که رأی مبارک علاقه گیرد امر و مقرر فرمایید علاقه ملکی مشارالیه را به مبلغ فوق قباله نموده و جزء #املاک_اختصاصی ذات اقدس ملوکانه ارواحنافداه محسوب گردد.»(پهلویها؛ خاندان پهلوی به روایت اسناد، ج1 ص268)
🇮🇷 @IRANeMOASER
◀️رانتخواری شاهانه!
✳️بازخوانی بخشی از اسناد مصادره اموال مردم توسط رضاخان پهلوی؛ به مناسبت سالمرگ وی/2
رانتخواری یکی از مفاسد اقتصادی در حکومتهای مختلف است که در صورت وجود قوه قضائیه سالم و قاطع پس از کشف و اثبات جرم با آن برخورد میشود. اما اگر رأس حکومت به رانتخواری مبتلا باشد مقابله با آن بسیار سخت خواهد بود. متن زیر سند رانتخواری رضاخان پهلوی است که پس از احتمال کشف نفت در یک منطقه برای خرید آن پیش از کشف زمینهسازی میکند:
🔹«قریه لرینه و دستکی که در یک فرسنگی شاه آباد واقع و دودانگ و دو شعیر آن جزو #املاک_شاهانه است از سنه 1308 محمود خان نام نادری مالک دو دانگ و چهارده شعیر در صدد فروش علاقه خود بر آمده. در آن موقع ملک مزبور از طرف مباشرت املاک و حکومت وقت خریداری نشده و حسین خان رضائی که یکی از خوانین باوندپور است به قیمت نازل-دو هزار هفتصد تومان-خریداری و املاک در تصرف اوست. چون محل مزبور مخصوص دستکی که مزرعه لرینه محسوب می شود به واسطه احتمال پیدایش #نفت در اراضی و مرغوبیت کامل خریداریش نهایت ضرورت را داشته و دارد و در صورتی که رأی مبارک علاقه گیرد امر مقرر فرمائید حسین خان مزبور که مبلغی نیز به اداره ی مباشرت املاک مقروض است قباله آن را به اداره مباشرت به قیمت خریداری احاله داده و جزء املاک اختصاصی ذات اقدس ملوکانه محسوب گردد.
🔸توضیح آن که شش دانگ قریه لرینه مزبور و مزرعه آن معروف به دستکی عبارت از نود و شش شعیر است از قرار هر دانگی شانزده شعیر، بقیه ی آن که شانزده شعیر است باقی خواهد ماند و آن هم متعلق به مشهدی حسین نام اسکندری است و برای خریداری آن نیز در صورت حصول اجازه اقدامات لازمه را خواهد نمود تا تمام شش دانگ محل مزبور جزء املاک اختصاصی ذات اقدس شاهنشاهی ارواحنا فداه محسوب گردد.»(پهلویها؛ خاندان پهلوی به روایت اسناد، ج1 ص268)
🇮🇷 @IRANeMOASER