🟢🟣🟢التهابات پاییز 1401 که به «زن، زندگی، آزادی» معروف شد؛ ۱۴۰۱
بخش 11
بهانه اعتراض:
این التهابات به طور عمده به دلیل فوت مهسا امینی، دختر اهل سقز که در اداره گشت ارشاد تهران جان خود را از دست داد، آغاز شد. مرگ مهسا امینی جرقه اعتراضات گسترده به عنوان القایی «حجاب اجباری» بود. بر خلاف آشوبهای قبلی، نمود مجازی و شایعهسازی در این ماجرا بشدت برجستهتر از میدان بود.
جرقه اعتراض:
پس از مرگ مهسا امینی، اعتراضات در سطح خیابانها آغاز شد و در فضای مجازی به سرعت برجسته شد. این اتفاق واکنشهای فراوانی در فضای مجازی از سوی فعالان زنان مخالف جمهوری اسلامی ایران، هنرمندان و ورزشکاران به دنبال داشت و تبدیل به یک آشوب گسترده شد.
بستر اعتراض:
این اعتراضات عمدتاً در بسترهای اجتماعی و هویتی شکل گرفت. نخست زنان خواستار تغییر در قوانین حجاب بودند اما از همان نخست و خیلی سریع در تجمع چهارراه حجاب، شعارها به سمت براندازی رفت و در هفته بعد به تجزیهطلبی رسید.
جغرافیای اعتراض:
اعتراضات این جنبش ابتدا در شهر تهران آغاز شد و سپس به سایر شهرها و مناطق گسترش یافت. در مناطقی مانند سیستان و بلوچستان، کردستان و آذربایجان غربی که اقلیتهای قومی حضور دارند، اعتراضات از شدت بیشتری برخوردار بود. اعتراضات در مناطق حاشیهای و برخی مناطق کمتر توسعهیافته با واکنشهای کمتری همراه شد.
قشر معترض:
این جنبش عمدتاً توسط زنان و جوانان هدایت شد. اقشار طبقه متوسط و اقشار بالای اقتصادی، در این جنبش مشارکت فعالتری داشتند.
صنف معترض:
معترضان بیشتر شامل زنان و جوانان و دانشجویان، بودند.
طبقه یا کارگزار معترض:
اعتراضات عمدتاً توسط طبقات تحصیلکرده و زنان شهری رهبری میشد.
نقش چهرهها، گروهها یا لیدرها:
این اعتراضات بدون رهبری مشخص شکل گرفت و عمدتاً از طریق شبکههای اجتماعی سازماندهی شد. رسانههای اجتماعی بویژه اینستاگرام و توئیتر در گسترش آن نقش پررنگی داشتند.
نوع کنش اعتراضی:
غائله «زن، زندگی، آزادی» بیشتر به صورت تجمعات خیابانی و کنشهای نمادین نظیر سوزاندن روسری نمود یافت. درگیریهای سریع و پراکنده خیابانی و حمله به نیروهای انتظامی و مدافع امنیت در این حادثه بشدت برجسته بود.
مطالبات اصلی معترضان:
خواسته اولیه معترضان لغو قوانین حجاب و مطالبه آزادیهای بیشتر بود اما در همین لایه نماند و حتی نوعی القای فروپاشی به افکار عمومی شکل گرفت.
روند رادیکال شدن مطالبات:
در ابتدا مطالبات بیشتر حول آزادیهای فردی متمرکز بود اما بتدریج مطالبات به سمت تغییر ساختار کلی حکومت رفت. برخی معترضان به سمت اعتراضات رادیکالتر رفتند و به مطالبه تجزیه ایران پرداختند.
رسانهها و روایت اعتراض:
این اعتراضات به طور گستردهای در رسانههای خارجی و داخلی بازتاب یافت.
رسانههای بینالمللی نظیر اینترنشنال، BBC، VOA و Al Jazeera از آن حمایت کردند. رسانههای داخلی در ابتدا نسبت به اعتراضات همراهی کردند اما در ادامه با مشخص شدن نیت گردانندگان، به معرفی ماهیت حادثه و مخاطرات آن پرداختند. در این رابطه فضای مجازی و رسانههای اجتماعی نقش اساسی را در سازماندهی و تولید شایعهها بویژه با تمرکز بر کشته شدن و فرار مسؤولان ایفا کردند.
تغییر در ادبیات و نمادهای اعتراض:
یکی از ویژگیهای این اعتراضات، استفاده برجسته و پرتکرار از نمادها بود. شعارهایی مانند «زن، زندگی، آزادی» و تصاویری از زنان بدون حجاب به عنوان نماد اعتراض به کار برده شد. همچنین استفاده از موسیقی و فیلمهای کوتاه بویژه در فضای مجازی، در گسترش این اعتراضات مؤثر بود.
تداوم یا گسست:
این اعتراضات که از ابتدا نیز چندان میدانی نبود، به طور مداوم در فضای مجازی و رسانهها ادامه یافت. از سویی تلاش برای تغییر حکومت و تجزیهطلبی با عدم همراهی افکار عمومی و مردم پایان یافت.
ادامه دارد ...... ص 12
۲۰ فروردین
🟢🟣🟢پیشبینی بهانههای محتمل برای اعتراض آینده
(بخش 15)
1- شوک سیاسی: بیشتر از شوک اقتصادی، کنشهای سیاسی ناگهانی (نظیر استعفاهای غیرمنتظره یا اظهار نظرهای حاشیهساز در سطح امنیت ملی) پتانسیل بالاتری برای شکلگیری اعتراض دارد. به نظر میرسد تجربه سال 98 دیگر اجازه تصمیمهای ناگهانی برای اقتصاد را به دولت نمیدهد. جامعه در حال حاضر تحمل رفتارهایی که اقتصاد کشور را دچار یک تحول سریع مرتبط با معیشت کند ندارد، لذا شک سیاسی بیش از شک اقتصادی برای زمینهسازی برخی از اعتراضها محتمل است.
2- مساله حجاب: اگرچه در سال ۱۴۰۱ به اوج خود رسید اما اکنون به دلیل آشکار شدن اهداف براندازانه برخی جریانها، برای بخش زیادی از مردم دیگر جذابیت اعتراضی ندارد، هرچند مساله زنان و نقش آن در شکلگیری موج اعتراضی را نباید نادیده گرفت یا کم اهمیت دانست. زنانه شدن عرصه عمومی به طور ویژهای بعد از سال 1401 نشان داد مسائل پیرامون زنان همچنان ظرفیتهای گستردهای برای شکلگیری جریانهای جدید دارد مخصوصاً اگر نوجوان باشد.
3- خودسرها: در سالهای اخیر واژه «خودسرها» بشدت برجسته شده است. این مفاهیم در زمینه دخالتهای نامناسب افراد غیرمسؤول در امور اجتماعی و سیاسی به طور مستمر در فضای عمومی مطرح میشود. هرگونه فعالیت غیرقانونی در این زمینه که موجب نقض حقوق فردی و آزادیهای مدنی شود، میتواند بهانهای برای اعتراضات جدید باشد. حساسیت مردم نسبت به این موضوع بویژه پس از برخی رخدادها در دانشگاهها و خیابانها نشان میدهد این مساله همچنان توانایی تحریک افکار عمومی را دارد.
4- دانشگاهها: به دلیل خاستگاه جوان و پرتحرک خود، همواره بستری آماده برای شروع اعتراضات هستند. ماجرای قتل یک دانشجو در کوی دانشگاه توسط ۲ سارق نشان داد تنش در دانشگاه بهانه بسیار مطلوبی برای آغاز تجمعها و کشیده شدن آن به خیابانها است. همان زمان نیز بحث لباس شخصیها در دانشگاه داغ شد و همراهی روسای یکی از دانشگاه با دانشجوها و برجستهسازی این موضوع نشان داد دانشگاه به احتمال زیاد زمینهساز تحولاتی در آینده است.
5- کارگران و مطالبات معیشتی: همچنان یکی از پایههای اصلی اعتراضات اجتماعی محسوب میشود، اگرچه اقدامات حمایتی اخیر دولت و افزایش حقوق کارگران، این فضا را تا حدی کنترل کرده است.
6- مسائل قومیتی یا زبانی: هر چند خود به تنهایی پتانسیل اعتراضی ندارد اما در قالبی از دوگانهسازی فرهنگی یا هویتی، ممکن است از سوی دشمن به عنوان جرقهای برای اعتراض استفاده شود. در این رابطه شاهد تکرار برخی مسائل قومیتی مانند درخواست آموزش به زبان مادری که در ابتدای انقلاب نیز تا حدودی کنشهایی را در جامعه ایجاد کرد، هستیم. اگر چه خود به تنهایی نمیتواند بهانه اعتراض باشد اما طرح بحثهای انحرافی که در مدت اخیر رخ داد میتواند این مساله را برجسته کند و در دسته دوقطبیهای خطرساز بگنجاند.
7- اعدام: یکی از موضوعاتی که همواره در شبکههای اجتماعی برای دشمنان ظرفیتساز بوده، اجرای حکم اعدام بوده است. این مساله نیز از جمله موضوعاتی است که کاملاً ظرفیت برنامهریزی را دارد هرچند در گذشته نتوانسته جریان اعتراضی میدانی را ایجاد کند.
8- محیط زیست: محیط زیست از آن دست موضوعات دست نخورده و بکر است که در سالهای اخیر شبکهسازیهای جدی پیرامون آن شده است. این موضوع تا حدودی با مساله گردشگری نیز گره خورده و ظرفیتهای ویژهای برای جریانسازی دارد. سابقه دستگیری جاسوسانی که به بهانه محیط زیست فعال بودهاند و مساله جمعیت امام علی نیز نشان داد این مساله ظرفیتهایی نهفته برای تحریک افکار عمومی دارد.
ادامه دارد ..... ص 16
۲۰ فروردین
🟢🟣🟢موضوعات برجسته امروز و نسبت آنها با احتمال اعتراض
(بخش 14)
مساله آب: اگرچه کمآبی دغدغهای جدی است با ناکارآمدی مدیریت پیوند خورده اما همچنان فاقد ظرفیت تهییج اعتراضی بزرگ است. اگر توجه داشته باشید در چند ماه اخیر نخست تصاویر متعددی از سدهای تهران و البرز منتشر و تلاش شد خالی بودن ظرفیت سدها عاملی برای تهییج افکار عمومی باشد. در ادامه ماجرای انتقال آب استان اصفهان به یزد مطرح و با قطع لوله آب مردم یزد توسط برخی کشاورزان اصفهانی همراه شد.
مذاکره یا جنگ:
این دوگانه اگرچه در گذشته به ابزاری انتخاباتی بدل شده بود اما به نظر نمیرسد در شرایط فعلی با اقبال گسترده اجتماعی مواجه شود ولی نباید از ظرفیتها و کارکردهای آن در مساله دوقطبیسازی غافل شد. تجربه جدی مواجهه با مذاکره یا جنگ و اصطلاحاً سایه جنگ نخستینبار سال 92 توسط حسن روحانی برجسته شد. وی برای کسب رای این دوقطبی را ساخت و امروز نیز شاهد آن هستیم با توجه به تحرکات آمریکا در منطقه و وحشیگری رژیم صهیونیستی این موضوع در حال داغ شدن است.
درگیریهای قومیتی: به دلیل پیوند آن با تجزیهطلبی، همواره از سوی ملت ایران طرد شده و امکان برانگیختگی عمومی در سطح ملی را ندارد اما به طور کلی طرح بحثهایی مانند آموزش به زبان مادری در مدت اخیر که الگوی آن مشابه تحولات قومیتی ابتدای انقلاب بود، نشان داد این بستر همچنان دارای کارکردهای خود است. همچنین دوگانهسازی پیرامون آیین و دین که در ابتدای نوروز امسال شاهد بودیم و برخی حرمت شکنیها افکار عمومی را به این سمت برد که امکان برخی درگیریهای قومیتی در کشور فعال است.
دوقطبیسازیهای هدفمند:
«مذاکره یا جنگ»، «فیلتر یا آزادی اینترنت»، «حاکمیت یا جامعه»، «حجاب یا آزادی فردی» و... ظرفیت بالایی برای تحریک فضای اجتماعی دارند، بویژه اگر از سوی برخی جریانهای سیاسی داخلی با هدف فشار به نظام بازنمایی شوند. این مساله یکی از خطرناکترین موضوعاتی است که در حال حاضر در جامعه شاهد آن هستیم. رسانههای حامی دولت به طور ویژهای بر این موضوع تمرکز کردهاند و کوچکترین اظهارات و کنشها در جامعه از سوی رسانههای حامی دولت بشدت ضریب میگیرد و تبدیل به یک دوقطبی میشود.
در این رابطه لازم به تأکید است که در گفتمان رسمی انقلاب اسلامی، تفکیک میان منتقد درون نظام و معارض برانداز اهمیت ویژهای دارد. هرچند جریانهای اصلاحطلب، از نظر ساختاری با گروههایی که صراحتاً خواستار فروپاشی نظامند تفاوت دارند اما در بزنگاههایی، برخی عناصر این جریانها میتوانند با روایتسازی ناصحیح، ناخواسته در زمین دشمن بازی کنند و حتی در مواردی همراهی میکنند.
ادامه دارد ص 15
۲۰ فروردین
🟢🟣🟢تحلیل مسیرهای محتمل اعتراض در آینده
(بخش 13)
با فرض امکان طراحی مجدد یک پروژه آشوب مانند آنچه در فتنه ۸۸ رخ داد، محتملترین قالب اعتراضات آتی، شکلی از بحران اجتماعی-سیاسی خواهد داشت. جریانهای معارض، با تجربههای گذشته، دریافتند ورود به میدان در بسترهای دینی - ایدئولوژیک یا صرفاً سیاسی، با چالشهای جدی از سوی بدنه مؤمن و انقلابی ملت ایران مواجه میشود، لذا مسیر اجتماعی–سیاسی بویژه از منظر افکار عمومی تحریکپذیرتر، مناسبتر به نظر میرسد.
از سوی دیگر، مدل کنش سیاسی و رویکرد ناسیونالیستی آمریکا بویژه در دوره ترامپ و حتی ادامه آن در تحرکات رژیم صهیونیستی و متحدان منطقهای، نشان میدهد پروژههای جدید، بر مبنای برندسازی رسانهای و تحریک احساسی طراحی خواهد شد.
در همین راستا باید به چند نکته مهم توجه ویژه داشت:
1- جهت گسترش اعتراضات در اغلب موارد از مرکز به پیرامون بوده، اگرچه در دیماه ۹۶ شاهد مدلی متفاوت بودیم که از شهرهای کوچک آغاز شد اما تجربه نشان داد بدون پشتیبانی ساختاری، این نوع اعتراضات خیلی زود فروکش میکند.
2- تصمیمات ناگهانی در ساختار اجرایی، مانند آنچه در آبان ۹۸ با افزایش قیمت بنزین رخ داد، میتواند به شوک اجتماعی منجر شده و اعتراضات را شعلهور کند؛ البته به نظر میرسد اکنون سیاستگذاران با آگاهی از این تجربه، احتیاط بیشتری در تصمیمسازی دارند.
3- ظرفیت تحریکپذیری عاطفی جامعه ایرانی بویژه در بزنگاههایی که یک چهره انسانی یا تهدید فرهنگی در معرض خطر دیده میشود، بسیار بالاست. واکنش شدید مردم به تحرکات قومگرایانه نوروزی یا ، قتل دلخراش یک دانشجو، نشان میدهد خطوط قرمز مردم در این 2 محور (غیرت ملی و عاطفه انسانی) قابل تحریک است.
4- جریان دشمن 4 ابزار کلیدی را برای بر هم زدن ثبات اجتماعی در ایران به کار گرفته است:
- تحریم اقتصادی برای ایجاد فشار معیشتی
- رسانهها و شبکههای اجتماعی معارض برای ساخت و تقویت روایتهای براندازانه.
- نفوذ در جریانهای داخلی منفعل یا به ظاهر منتقد برای القای شکاف میان مردم و حاکمیت.
- بهرهگیری از لحظات احساسی برای انتقال صحنه از فضای مجازی به خیابان.
ادامه دارد ...... ص 14
۲۰ فروردین
13.01M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🛑🛑✅ بهترین جهاد تبیین همین کلام اقای راجی است
# نشر حداکثری
۲۰ فروردین
6.45M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
شهرام همایون زیرآب BBC روز حسابی زد.
جنگ رسانه ای عجیب شبکه های بریتانیایی
#سواد_رسانه_ای
#رسانه
۲۰ فروردین
⭕️ مذاکره غیر مستقیم!!
🔺مواضع روشن رهبری درباره مذاکره چنان مستدل و همه فهم بود که جای هیچ شبهه ای را باقی نمیگذاشت. او اگر دلیل نمیآورد هم همه چیز مثل روز برای همه روشن بود. او گفت، مذاکره نمیکنیم، دلیل هم تجربه. او گفت مذاکره نه عاقلانه است نه شرافتمندانه. او گفت مذاکره مشکل تحریم را حل نمیکند بلکه گره ها را کور و پیچیده تر میکند. پس چرا بعد از مدت کوتاهی در پاسخ به نامه ترامپ راضی به مذاکره غیر مستقیم شد. پاسخ را در کلمه "غیرمستقیم" جستجو کنید.
🔺در مذاکرات دهه نود، رهبری دو ماه قبل از انتخاب روحانی و روی کار آمدن او گفت با مذاکره موافقم ولی به آن خوش بین نیستم. همانجا علت چنین تصمیمی را تجربه کردن مردم بیان کرد. بعدها تجربه نخبگان از جناحهای مختلف را نیز اشاره نمود. اما این بار ماجرا کاملا متفاوت بود. مردم در این دوران تجربه کرده بودند، نیازی به تکرار نبود، رفتار ترامپ با نزدیکترین هم پیمانانش از اکراین و اروپا و کره جنوبی و ژاپن و کانادا و چه و چه را دیده بودند. وضعیت جنایتهای اسراییل در غزه هم که پیش چشم همه بود، همین ترامپ هم که محصول چندین سال مذاکره با ایران را رسما پاره کرده بود. قصه چه بود؟ پاسخ را در کلمه "غیرمستقیم" دنبال کنید.
🔺ترامپ بنا داشت ایران را سر دو راهی مذاکره و جنگ قرار دهد. پذیرش اصل مذاکره باعث میشد هیمنه قدرت ایران که ستون اصلی مقاومت بود بشکند. ترامپ به عنوان یک موفقیت روی این اتفاق اسکی برود، اسراییل دست برتر را در مذاکرات حماس پیدا کند ، فشار بر مردم غزه برای کوچ بیشتر شود و.... اما پذیرش جنگ چه میشد؟ باعث میشد ترامپ بتواند برای بسیاری از ناظران بیرونی برای حمله به ایران دلیلی پیدا کند، جریانهای وابسته داخلی بتوانند هم در بههمریختگی بیشتر بازار و هم در کنشها و بههمریختگی داخلی اجتماعی موفقتر عمل کنند و پالس ضعف به جبهه مقاومت صادر شود و باز دست اسراییل بازتر شود و خلاصه کار برای ایران سخت تر شود. ایران سبک مقاومتش ، بسیار متفاوت است او منعطف و پر از تقیه است این را دشمن میداند.
🔺ایران راه سومی را پیشنهاد داد. او در عین تهدید متقابل دشمن ، راه مذاکره غیر مستقیم را باز گذاشت. مذاکره غیر مستقیم پیش از این در دوران رییسی شهید هم پیش رفته بود، قبلتر هم سابقه داشت. مشروعیت اقدام اسراییل و آمریکا را از بین میبرد، شائبه ترس ایران را از بین میبرد، دست اسراییل را باز نمیگذاشت، جلوی هر نوع فشار داخلی را چه اقتصادی و چه اجتماعی میگرفت، وقت کشی هم میکرد. همه چیز را به تاخیر میانداخت و تاخیر برای آمریکا و اسراییل در منطقه مرگآور است.
🔺از خودتان بپرسید چرا ترامپ رسما دروغ گفت؟ او اشاره به مذاکره مستقیم کرد. خوب این دروغ است. اصل هم رده نبودن مذاکره کنندگان، سبک مذاکره در عمان،صراحت مسوولین ایران و... همه همین را نشان میدهد، چرا او دروغ گفت؟ دلیلش را مورگان اورتگاس معاون نماینده ویژه آمریکا در خاورمیانه در مصاحبه با العربیه میگوید. او گفت ما در تله نمیافتیم. مذاکرات نباید طولانی شود. باید سریع به نتیجه برسد.
🔺زمان به سود اسراییل و آمریکا نیست. این چیزی است که بارها ترامپ هم بیان کرده بود و حالا ایران آنها را در گوشه رینگ قرار داده بود. این بار مصلحت پذیرش مذاکره غیر مستقیم نه تجربه جدید برای مردم و نخبگان بلکه راهبری اتفاقات منطقه ای و درگیری مقاومت با اسراییل و آمریکا است و لاغیر. ماجرا این است که ایران مذاکره بازی میکند همانطور که ترامپ هم چنین خیالی داشت. منتهی حالا به قول عراقچی "توپ در زمین آمریکا است".
🔺فقط یک نکته باقی میماند که خوب است همه توجه کنیم. حسن روحانی امروز در جمع ظریف و دیگر نزدیکانش همین یک نکته را به چشم آورد که مذاکره غیر مستقیم نباید باشد چون دیر میشود. او چرا این تابلوی مهم آمریکایی را بلند کرده؟ دلیلش روشن است، دقیقا چون همه چیز به همین یک نکته بر میگردد. واژه غیرمستقیم، این مسیر هوشمندانه بازی غربگرایان و غرب هر دو را خراب کرد. روحانی خوب میداند کجا باید کمک به آمریکا کند. تحولات منطقه و جهان و ایران سریع و جدی است. چشم از وقایع نباید برداشت. اما ما محتاج روایت ماجراییم در کشور و منطقه، محتاج خلق محتواییم، محتاج حضور جدی در این جنگ ترکیبی و البته شناختی هستیم. مراقبت نکنیم روایت آمریکایی را بر ذهنها مسلط میکنند. جهاد اصلی ما اینجا است.
✍ علی مهدیان
√ @Roshangari_ir | روشنگری
۲۱ فروردین
6.95M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
.
🎥 پاسخهای غیرمنتظره دانشمند معروف آمریکایی به مجری بیبیسی؛ ایران باید در برابر ترامپ موضع سرسختانه اتخاذ کند و نباید ضعف نشان دهد!
پروفسور جان مرشایمر، استاد علوم سیاسی دانشگاه شیکاگو:
🔺اگر ایران در برابر ترامپ کوچکترین ضعفی نشان دهد، او از ایران سوءاستفاده خواهد کرد؛ کوچکترین ضعفی در مقابل ترامپ باعث قلدر شدن او میشود.
🔺باید جلوی ترامپ ایستاد و نشان دهید که حاضر نیستید کوتاه بیایید؛ باید نشان دهید که تسلیم نخواهید شد و هر حمله به ایران برای آمریکا و دنیا فاجعهبار خواهد شد.
۲۱ فروردین
۲۱ فروردین
هدایت شده از موسسه مصاف
📱 توییت استاد #رائفی_پور
✍️ کاری با لیبی کردند که مردم با چراغ قوه بهدنبال دیکتاتوری مانند قذافی میگردند!
💬 و اگر امروز پسرش سیفالاسلام کاندیدای ریاستجمهوری شود بیتردید پیروز انتخابات خواهد بود.
💬 اگر تصمیمتان بر مذاکره است لااقل مراقب باشید فریب نخورید…
✅ @Masaf
۲۱ فروردین
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 این ترامپیست که ایران میخواهد با او وارد مذاکره شود
👤 «دونالد ترامپ» امروز در مراسم شام کمیته ملی حزب جمهوریخواه در واشینگتندی.سی، در اثبات توانمندی خود در انجام معامله به همحزبیهایش گفته است:
✏️ الان بسیاری از کشورها بهدنبال ما هستن. دارن باسنم رو میبوسن تا معامله کنن. دارن خودشونو میکشن که با من معامله کنن.
✏️ به من میگن: «خواهش میکنم، خواهش میکنم با ما معامله کنید، خواهش میکنم آقا (ارباب)، من هر کاری میکنم، من هر کاری میکنم آقا (ارباب).»
🔴 این جملات توصیف دقیقی است از ادراکی که هماکنون ترامپ خودشیفته نسبت به درخواستدهندگان مذاکره یا بهعبارتی دیگر علاقهمندان به حل چالشها با آمریکا از مسیر دیپلماسی و مذاکره دارد.
🟢 رابطه کاملا یکطرفه، بالا به پایین، ارباب و رعیتی و رعیتهایی که حاضرند برای کسب رضایت ارباب هر کاری بکنند.
🔴 دستاورد واقعی معامله در چنین شرایطی و با چنین فردی برای رعیت چه خواهد بود؟
🟢 رعیت قرار است از این معامله چه چیز غیر از خوشحالی بهخاطر اجازهیافتن دستبوسی ارباب و کاهش خشم و تهدیدات ارباب بهدست آورد؟
✍صد وای و صد امان از کسایی که دارن چشم بسته به مذاکره با کسی میرند که خودش را پیشاپیش برنده مذاکره میدونه
✅ @Masaf
۲۱ فروردین