💠از سوی استاد حوزه و دانشگاه تشریح شد؛
✅روش های تحلیل مسائل سیاسی اجتماعی
🔰حجت الاسلام والمسلمین پارسانیا با اشاره به روش های تحلیل مسائل سیاسی و اجتماعی، گفت: مسائل حهان اسلام را مستقل از امت اسلام نمی توان تحلیل کرد.
✳️حجت الاسلام والمسلمین پارسانیا در نشست علمی تحلیل مسائل سیاسی اجتماعی شرایط کنونی عراق و لبنان که پیش از ظهر امروز به همت پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در سالن شیخ طوسی این پژوهشگاه برگزار شد با اشاره به روش های تحلیل مسائل سیاسی و اجتماعی گفت: مسائل حهان اسلام را مستقل از امت اسلام نمی توان تحلیل کرد یعنی حوادث در منطقه صورت می گیرد اما عوامل مهمتری در تکمیل این حوادث نقش دارند.
✳️عضو شواری عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: به عنوان مثال برخی افراد مسائلی که در زندگی اشخاص ایجاد می شود را فردی تحلیل می کنند که چنین عمل کردنی صحیح است اما این پدیده ها در زندگی فردی به تنهایی قابل تحلیل نیستند بلکه بسیاری از مسائل دارای هویت اجتماعی هستند و باید در سطح وسیع تری دیده شوند و تا آن عامل شناسایی نشود مشکل برطرف نمی شود که در جهان اسلام نیز این گونه است یعنی برخی عوامل کلی، زمینه ایجاد عوامل جزئی را ایجاد می کنند که باید آن عوامل کلی در تحلیل مسائل جزیی جهان اسلام لحاظ شوند.
💠وی با بیان این که رقابت جهان اسلام با جهان مدرن مهم ترین دلیل در جهت تلاش برای فروپاشی حکومت های اسلامی بوده است، اظهار کرد: البته در این فروپاشی ها مسائل جزئی تری نیز وجود دارد و اگر فردی نگاه کلان به این فروپاشی ها نداشت نمی دانستیم به چه دلیل این مسائل ایجاد شده است یا این که به چه دلیل در برخی زمان ها فرقه سازی اوج گرفته است.
🔴حجت الاسلام والمسلمین پارسانیا خاطرنشان کرد: غفلت از دلیل اصلی ایجاد مسائل در جهان اسلام موجب می شود تحلیل صحیحی از حادثه ها صورت نگیرد که این دلیل اصلی رقابت میان جهان اسلام و جهان غرب است و جهان غرب تلاش می کند نظم نوین جهانی را ایجاد کند؛ بحث هویت جهان اسلام و بازیابی امت اسلامی در سطح جهانی پدیده ای در حال رقم خوردن است و در مسائل عراق، لبنان و ایران باید به این امور نیز توجه کرد البته این سخن به این معنا نیست که اشخاص و گروه ها نقشی در ایجاد مسائل ندارند و فقط عوامل قدرت جهانی است که همه موارد را ایجاد می کند.
❇️وی با بیان این که جهان غرب در هر زمانی از ظرفیت های موجود به نفع خود استفاده می کند، اظهار کرد: غرب هنگامی که هویت فرهنگی، قدرت دارد از فرهنگ دینی کمک می گیرد اما زمانی که مفاهیم غربی مسلط می شوند، دیگر نیازی به این پوشش ندارد و در قالب احزاب مانند لیبرالیسم خود را نشان می دهد و ایجاد داعش نیز از آن موارد است؛ گرچه بخشی از ظرفیت داعش مربوط به جهان اسلام است اما بدون تکیه به نظم جهانی نمی تواند فعال شود.
✳️عضو هیأت علمی دانشگاه باقر العلوم(ع) با بیان این که اغواگری رسانه ای نقش مهمی در اعمال قدرت غرب دارد، اظهار کرد: مسأله فقر و نیازهای مردم عراق مهم است اما اگر قرار است به آن پرداخته شود کدام عامل اصلی است؟ امروزه یک سوم درآمد نفتی به عنوان غرامت جنگی که آمریکا راه انداخته است به جیب آمریکا می رود اما اغواگری موجب می شود این موارد به گونه ای دیگر تحلیل شوند.
#حمید_پارسانیا
#مرکز_همکاری_های_علمی_وبین_الملل
💠https://eitaa.com/isca24/5755
هدایت شده از ◾️تبلیغ نیوز | دفتر تبلیغات اسلامی
🔸درخشش انتشارات دفتر تبلیغات اسلامی در نمایشگاه بینالمللی کتاب ترکمنستان
انتشارات مؤسسه بوستان کتاب و پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی وابسته به دفتر تبلیغات اسلامی به عنوان بهترین شرکتکننده خارجی در نمایشگاه بینالمللی کتاب ترکمنستان برگزیده شدند.
👈 جزئیات این خبر در:
dte.bz/g9Tzt
✔️ روابط عمومی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم
🌐 Tablighnews.Dte.ir
✅عصر فردا؛
✳️برگزاری کرسی گفتگو یا جنگ تمدنها؛شرایط گفتگو در تمدن نوین اسلامی
🔰کرسی ترویجی گفتگو یا جنگ تمدن ها؛ شرایط گفتگو در تمدن نوین اسلامی با ارائه رسول نوروزی فیروز فردا در گلپایگان برگزار می شود.
🌐دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم با همکاری گروه تبلیغی متا و با مساعدت حوزه علمیه امام خمینی(ره) کرسی ترویجی با موضوع گفتگو یا جنگ تمدن ها؛ شرایط گفتگو در تمدن نوین اسلامی را برگزار می کند.
✳️این نشست با ارائه رسول نوروزی فیروز، عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و نقد حجت الاسلام محمد حسین متولی امامی و داوری زینالعابدین رحمانی سه شنبه ۲۱ آبان ماه از ساعت ۱۵ در گلپایگان، خیابان مسجد جامع، سالن اجتماعات حوزه علمیه امامخمینی (ره) برپا می شود.
💠https://eitaa.com/isca24/5757
✳️گزارش های تصویری سه شنبه
1398/8/21
🔷جلسه هماهنگی برنامه ریزی ادارات برتر پژوهشی-پژوهشکده تاریخ و سیره اهل بیت
💠https://b2n.ir/manabeensani
🔶جلسه هم اندیشی هیات اجرایی جذب
💠https://b2n.ir/jazb
🔷جلسه-شورای-فناوری-اطلاعات
💠https://b2n.ir/isca_fanavari
🔶کرسی ترویجی تحلیل گونه های معنویت گرایی در جمهوری اسلامی ایران در راستای تحقق بیانیه گام دوم انقلاب
♦️ارائه دهنده: دکتر احمد شاکرنژاد
✳️ ناقدان: حجت الاسلام والمسلمین محمد عالم زاده نوری و دکتر محمد سوری
❎دبیرعلمی : حجت الاسلام والمسلمین علیرضافجری
🔴زمان: پنجشنبه 1398/8/23 ساعت 10 الی 12
✅مکان: قم: ابتدای خیابان معلم، پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، تالار امام مهدی (عج)
💠مجری:پژوهشکده اخلاق و معنویت و مرکز همکاری های علمی و بین الملل
🌐https://eitaa.com/isca24/5771
🔶کرسی ترویجی استقلال و نفی سلطه در رویکرد فقهی- سیاسی آیت الله خامنه ای (دامت برکاته)
♦️ارائه دهنده: حجت الاسلام والمسلمین سید سجاد ایزدهی
🔷 ناقدان: حجت الاسلام والمسلمین محسن مهاجر نیا و حجت الاسلام والمسلمین روح الله شریعتی
💠دبیرعلمی : حجت الاسلام والمسلمین دکتر علی اصغر نصرتی
✳️زمان: پنجشنبه 1398/8/23 ساعت 10 الی 12
🔵مکان: قم: پردیسان دانشگاه باقر العلوم- طبقه اول- پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی
🔷مجری:پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی،دانشگاه باقر العلوم و مرکز همکاری های علمی و بین الملل
🌐https://eitaa.com/isca24/5773
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ اربعین، جلوهای از جامعه آرمانی اسلامی
📌 حجتالاسلام نجف لکزایی
📄 اربعین جلوهای از جامعه آرمانی مهدوی است. اربعین تحریفها، انحرافات و خرافات را از چهره اسلام میزداید؛ اما این مهم چگونه به وقوع میپیوندد؟
📺 برنامه قرار، کاری از شبکه چهار سیما
🗓 ۲۷ مهر ۹۸
✅نشست علمی جریان های فکری سیاسی الجزایر
✳️با ارائه رایزن فرهنگی سابق جمهوری اسلامی ایران در الجزایر دکتر امیر موسوی
❇️ دبیر علمی:دکتر مختار شیخ حسینی عضو هیات علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
♈️زمان:شنبه ۱۳۹۸/۸/۲۵ ساعت ۱۰ الی ۱۲
💠مکان:قم ابتدای خیابان معلم پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تالار امام مهدی(عج)
💠معیارهای جری و تطبیق از نگاه علامه طباطبایی منتشر شد
🔷گروه حوزههای علمیه ــ کتاب «معیارهای جری و تطبیق از نگاه علامه طباطبایی» به قلم سیدعلی هاشمی نشلجی از محققان پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی به بازار نشر عرضه شد.
❇️معیارهای جری و تطبیق از نگاه علامه طباطبایی منتشر شدب
اصطلاح «جری و تطبیق» که مأخوذ از روایات است، یکی از قواعد علوم قرآنی است که دارای اصول، مبانی و معیارهایی است.
✳️از تفاسیری که این اصطلاح را بسیار در ذیل روایات تفسیری بهکار برده، المیزان تألیف علامه طباطبایی است. ایشان به صورت مستقل و شفاف از اصول، مبانی و معیارهای این قاعده در المیزان سخن نگفته است، ولی از کلمات وی در المیزان میتوان آنها را استخراج کرد.
🔶در این پژوهش ضمن اشارهای گذرا به اصول و مبانی جری و تطبیق از نگاه علامه طباطبایی، معیارهای جری و تطبیق از نگاه وی استخراج شده و نمونههای روایی برای هر معیار ارائه شده است.
🔸فصل نخست این کتاب با عنوان «مفاهیم و کلیات» دارای مباحثی چون: مفاهیم، مبانی جری و تطبیق، قلمرو قاعده جری و تطبیق و گستره آن در روایات، انواع روایات تعیین مصداق، نمونههایى از روایات جرى و تطبیق و شیده نشدن جری و تطبیق به غلو است و فصل دوم آن با عنوان «معیارهای جری و تطبیق» به انواع روایات جری و تطبیق در المیزان و معیارها پرداخته است.
🔷این تحقیق بر آن است که ضمن تبیین قاعده «جری و تطبیق» و بیان تفاوت آن با تفسیر، تأویل، بطن و تمثل و اشاره به مبانی آن، معیارهای آن قاعده را همراه با نمونه عینی، از المیزان و دیگر آثار علامه طباطبایی استخراج کند.
◼️از جمله ویژگیهای این پژوهش، تمرکز بر دیدگاههای علامه طباطبایی به عنوان نخستین اثر مستقل در موضوع معیارهای قاعده «جری و تطبیق» و بیان موارد کاربرد این قاعده در آثار علامه طباطبایی بهویژه تفسیر المیزان است.
🔷یادآور میشود، این کتاب در ۱۷۲ صفحه، به شمارگان ۴۰۰ و بهای ۲۵ هزار تومان از سوی انتشارات پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی به زیور طبع آراسته شده است.