🔷* نویسنده: شریف لکزایی، عضو هیاتعلمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
◾️صدرالمتألهین، مقاومت و تداوم انقلاب محبت و شهادتطلبی فرمانده
🔶شهید حاجقاسم سلیمانی بهعنوان یک فرمانده نظامی و شخصیتی که از ابتدای انقلاب دارای مسئولیت و فرماندهی بوده است، براساس نظر ملاصدرا همواره آماده شهادت بود.
⏹به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ایسکا (پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی) به نقل از«فرهیختگان آنلاین»، حضور در مسائلی که در جامعه وجود دارد و اتخاذ موضع در اینگونه موضوعات و مباحث برجسته جامعه و پیگیری بحثها از سنخ اندیشه بسیار لازم است.درباره ویژگیهای رهبر در یک جامعه، در مجموعه مباحث حکمت اسلامی مباحث بسیاری مطرح و شاخصهای مختلفی هم ذکر شده است.
🔷مهمترین این ویژگیها در بحثی با عنوان «دوازده ویژگی رئیس اول» مطرح است که بیشتر فلاسفه مسلمان در آثارشان به آنها اشاره کردهاند. اما افزون بر این، ملاصدرا ویژگیهای دیگری را برای رهبران جامعه ذکر کرده که در نزد دیگر متفکران پیش از وی -تا آنجا که نگارنده اطلاع دارد- مطرح نشده است.
این ویژگی منحصربهفرد، آمادگی رهبر و رهبران یک جامعه برای شهادت است. افزون بر اینکه جهاد بهمنظور «تمهید شرایط زیست مومنانه انسان» در ابعاد مادی و معنوی صورت میگیرد و رهبران جامعه نقشی اساسی در پیدایش این وضعیت دارند.
#گفتگوی_علمی
#شریف_لک_زایی
#روزنامه_فرهیختگان
#پژوهشکده_علوم_واندیشه_سیاسی
🔷جزئیات خبر در لینک زیر
🌐https://b2n.ir/799284
15.73M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
گزارش صدا و سیما از همایش فلسفه سیاسی انقلاب اسلامی و گام دوم
✅ کتاب "عیار تمدنی جمهوری اسلامی" (در حجم ۷۶۰ صفحه) که کار نفسگیر گروهی از تمدنپژوهان است از سوی مرکز مطالعات اجتماعی و تمدنی در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی دفتر تبلیغات اسلامی منتشر شد.
💠این کتاب که طراحی و اجرای آن از سال ۱۳۹۴ شروع شد، در یک فرآیند نوآورانه و به شکل گروهی به ثمر نشسته و ایدهها و پرسشهای جدیدی را در تجربه تمدنیِ اسلام در نظام جمهوری اسلامی عرضه نموده است.
🔷در این کتاب، موضوعات برگزیده از تجربه تمدنی جمهوری اسلامی، از سه نقطه عزیمت نظریات پشتیبان، اسناد بالادستی، و تجربه عینی جمهوری اسلامی مورد بررسی قرار گرفته و نقطهها قوت و ضعف تمدنیِ ایران در گذشته چهلسالهاش مورد تحلیل و بررسی قرار گرفته است.
✍شایان ذکر است که خلاصه ۲۶۰ صفحهای از همین کتاب نیز با عنوان "کارنامه تمدنی جمهوری اسلامی" تا چندروز آینده منتشر خواهد شد
نشست علمی کثرت گرایی سلوکی در قرآن
🔷ارائه دهنده:حجه الاسلام و المسلمین دکتر محمد جواد رودگر
✍استاد ناظر:جناب آقای دکتر محمد فنائی اشکوری
💠دبیر علمی:جناب اقای دکتر احمد شاکرنژاد
✅زمان:پنج شنبه ۱۷بهمن ماه ۱۳۹۸ ساعت ۹:۳۰ الی۱۱
♈️مکان:قم-ابتدای خیابان معلم-پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی-طبقه سوم-تالار شیخ انصاری
💠برگزارکننده: پژوهشکده اخلاق و معنویت و مرکز همکاری هار علمی و بین الملل
هدایت شده از رادیو پژوهش پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
سخنرانی نقد غربیان دانشگاه فارابی.mp3
22.27M
نشست علمی | ذیل همایش معنویت های نوظهور؛ شاخصه ها و نقدها،نقد معنویت جدید از دیدگاه غربیان
💠سخنرانان : دکتر احمد شاکرنژاد
🔳زمان: سه شنبه 1398/11/15 ساعت ۱۰ الى ۱۲
🔷مکان: پردیس فارابی ساختمان الهیات طبقه سوم تالار امام هادی
✅مجری: پژوهشکده فلسفه و کلام اسلامی ،پردیس فارابی دانشگاه تهران
🌐https://eitaa.com/isca_seda/536
🔳کرسی ترویجی با موضوع "فقه سیاسی و نظریه پردازی در حوزه آزدی و مشارکت سیاسی"
🔷ارائه دهنده: دکتر سید کاظم سید باقری
🔶ناقد: دکتر شریف لک زایی
💠دبیر علمی:دکتر سید هادی جلالی اصل
#پژوهشکده_علوم_واندیشه_سیاسی
🔹زمان؛ پنجشنبه هفده بهمن
🔳مکان؛ دانشگاه باقرالعلوم ع
✅ضرورت ارتباط مراکز سیاستگذاری و موسسات پژوهشی
◾️یکی از سؤالات رایج میان مردم، دلیل فاصله میان عرصه عملی سیاست در ایران پس از انقلاب با اندیشه سیاسی اسلامی است. همین موضوع بهانه گفتوگوی ما با حجتالاسلام دکتر نجف لکزایی، رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی شد که در ادامه میخوانید.
💠به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ایسکا(پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی) به نقل از پایگاه اینترنتی قدس آنلاین حجت الاسلام و المسلمین دکتر نجف لک زایی رئیس پژوهشگاه فرهنگ و علوم اسلامی در مصاحبه ای با این وب سایت دیدگاه های خود را در موضوع اندیشه سیاسی اسلام،فلسفه سیاسی اسلام و ضرورت ارتباط مراکز سیاستگذاری و مراکز پژوهشی تبیین کرد،
🔶یکی از سؤالات رایج میان مردم، دلیل فاصله میان عرصه عملی سیاست در ایران پس از انقلاب با اندیشه سیاسی اسلامی است. همین موضوع بهانه گفتوگوی ما با حجتالاسلام دکتر نجف لکزایی، رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی شد که در ادامه میخوانید.
قدس آنلاین: یکی از سؤالات رایج میان مردم، دلیل فاصله میان عرصه عملی سیاست در ایران پس از انقلاب با اندیشه سیاسی اسلامی است. همین موضوع بهانه گفتوگوی ما با حجتالاسلام دکتر نجف لکزایی، رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی شد که در ادامه میخوانید.
✅جناب لکزایی! در یک نگاه آسیبشناسانه پس از انقلاب اسلامی وضعیت دانش سیاسی و ارتباط میان نظریهپردازان و بخش سیاستگذاری ما چگونه است؟
⏹میتوان گفت وضعیت ما در برخی جهات خوب و در برخی جهات شاید ضعیف باشد. در حوزه مطالعات سیاسی اسلامی وضع ما خوب است و در عرصه مطالعات سیاسی اسلامی به لحاظ معرفی میراث سیاسی اسلام و در فضای نظریه پردازی و ارتباط میان مبانی فلسفی و علوم سیاسی و تبیین چارچوبهای مفهومی موفقیتهای خوبی داشتهایم. میتوان برای نمونه به «سیاست متعالیه» اشاره کرد که بر اساس پارادایم «علوم انسانی متعالیه» مطرح شده است. با مفهوم پردازی و تبیین چارچوبهای مفهومی متخذ از سیاست متعالیه و مباحث مربوط به نظریه پردازی، مباحث مربوط به کلام اسلامی همچون توحید، نبوت و امامت و مباحث مربوط به فقه سیاسی در شاخههای مختلف به لحاظ منابع انسانی و متون میتوانیم بگوییم دستمان خالی نیست. الآن در فلسفه سیاسی اسلامی، کلام سیاسی اسلامی، تفسیر سیاسی قرآن، مباحث اخلاق سیاسی و همین طور مباحث مربوط به مطالعات اسلامی امنیت، روابط بین الملل متعالیه دستمان خالی نیست و پیشرفت خوبی داشتهایم.
#نجف_لک_زایی
#پژوهشکده_علوم_واندیشه_سیاسی
#مصاحبه_خبری
💠جزئیات خبر در لینک زیر
🌐https://b2n.ir/478704
📝پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور به منظور توسعه همکاریهای مشترک در زمینههای پژوهشی، رسانهای، فناوری و بهرهگیری از امکانات و توانمندیها تفاهمنامه مشترک امضا کردند.
#پژوهشکده_فرهنگ_ومعارف_قرآن
#تفاهم_نامه
🔗 متن کامل خبر در لینک زیر↙️
🌐https://b2n.ir/493711
✅نشست علمی راهبردهای اجتماعی امام حسن علیه السلام همراه با معرفی کتاب«راهبردهای اجتماعی ائمه علیهم السلام در مواجهه با ناهنجاریهای اجتماعی» برگزار می شود.
💠سخنران: دکتر سیدعلیرضا واسعی دانشیار پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
🔶مکان: مشهد میدان آزادی ،پردیس دانشگاه فردوسی،دانشکده الهیات و معارف اسلامی،سالن شورا
◾️زمان: یکشنبه 20 بهمن ماه 1398 ساعت 12 الی 13
💠 https://eitaa.com/isca24/6642