✅حضرت آیتالله خامنهای رهبر انقلاب اسلامی در پیامی بهمناسبت آغاز سال ۱۳۹۹، سال جدید را سال «جهش تولید» نامگذاری کردند. متن پیام رهبر انقلاب اسلامی به شرح زیر است:
بسم الله الرّحمن الرّحیم
یا مقلّب القلوب و الابصار، یا مدبّر اللیل و النّهار، یا محوّل الحول و الاحوال، حوّل حالنا الی احسن الحال.
نوروز امسال ما مصادف است با روز شهادت حضرت موسیبنجعفر (سلام الله علیه)؛ لذا مناسب است بخشی از صلوات مخصوص آن بزرگوار را در آغاز سخن عرض کنیم: اَللهُمَّ صَلِّ عَلى مُوسَى بنِ جَعفَرٍ وَصیِّ الاَبرارِ وَ اِمامِ الاَخیارِ وَ عَیبَةِ الاَنوارِ ... حَلیفِ السَّجدَةِ الطَّویلَةِ وَ الدُّموعِ الغَزیرَةِ وَ المُناجاةِ الکَثیرَة؛(۱) اللٰهمّ صَلّ علیه و علی آبائه و ابنائه الطّیّبین الطّاهرین المعصومین و رَحمة الله و برکاته.
تبریک عرض میکنم عید سعید مبعث را و عید نوروز پُرطراوت را به همهی ملّت عزیز ایران؛ بخصوص به خانوادههای معظّم و معزّز شهیدان و به جانبازان و خانوادههای صبور و زحمتکش آنها و به جهادگران عرصهی سلامت که در این چند هفته خوش درخشیدند و به همهی خدمتگزاران سختکوشی که در شرایط دشوار، گوشهای از کار را بر عهده گرفتند و با اخلاص و علاقهمندی و انگیزه در فضای شهر، در فضای روستا، در فضای جادّه، در فضای مرز، و در جایجای کشور مشغول خدمت هستند؛ به همهی آنها تبریک عرض میکنم؛ عیدتان مبارک. و به روح مطهّر امام بزرگوار و ارواح طیّبهی شهیدان درود میفرستم.
🔹متن کامل پیام در لینک زیر
🌐https://b2n.ir/381478
هدایت شده از رادیو پژوهش پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
13990101_38397_128k.mp3
7.73M
📹 بشنوید | صوت کامل پیام نوروزی سال۹۹ رهبر انقلاب
🌷 سال #جهش_تولید
@isca_seda
حلول سال نو و بهار پرطراوت را که نشانه قدرت لایزال الهی
و تجدید حیات طبیعت می باشد را به تمامی عزیزان تبریک و
تهنیت عرض کرده و سالی سرشار از برکت و معنویت را از درگاه
خداوند متعال و سبحان برای شما عزیزان مسئلت داریم
🔷@isca24
امسال سال جهش نولید است
#پیام_نوروزی_مقام_معظم_رهبری
https://eitaa.com/isca24
هدایت شده از کتابشناخت
کتاب درآمدی بر سبک بندگی : اعتدال عبادی در سیره معصومان (ع) را در کتابخوان پژوهان ببینید.
pajoohaan.ir/document/81
✅درآمدی بر سبک بندگی؛ اعتدال عبادی در سیره معصومان
دلیری، کاظم؛ درآمدی بر سبک بندگی: اعتدال عبادی در سیره معصومان؛ تهیهکننده: پژوهشکده اخلاق و معنویت؛ چاپ اول، قم: پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، بهار ۱۳۹۳، ۴۴ص وزیری.
***
🔶یکی از منابع مهم اخلاق، سیره معصومان است که این سیره در طول دو و نیم قرن از حیات آن بزرگواران انعکاس یافته است، اما نگاههای غیرروشمند به آن در نقل و فهم و نقد سیره آسیبهایی را به همراه داشته است.
🔷 از مهمترین این آسیبها هرج و مرج اخلاقی در تحیّر انسان در برابر تعارضات و تناقضات موجود در سیره معصومان است که گاه این تحیر به شک در عصمت علم الهی منتهی میگردد. نمونهای از تعارضات در سیره، تعارضات سیره عبادی اهل بیت است که کتاب حاضر به بررسی آن پرداخته است.
♈️البته قلمرو بحث، اعمال عبادی غیر واجب است و در واجبات افراط و تفریط معنا ندارد؛ زیرا عبادات واجب حداقلِ تکالیفِ بندگان است که بر همه آنان واجب است، جز در مواردی که شارع استثنا کرده است.
🔶بر این اساس، نویسنده در صدد پاسخ به این سؤالات است:
۱. آیا زیادهروی که امر مذمومِ اخلاقی است، عبادات را نیز شامل میشود؟
۲. حقیقت میانهروی در عبادت چیست؟
۳. ادله و شواهد سلبی میانهروی در عبادات را چگونه میتوان تجزیه و تحلیل کرد؟
۴. معیارها و ملاکهای تمیز افراط در عبادت از میانهروی در آن کداماند؟
۵. الگو و سبک عبادت معصومان چیست و چگونه قابل ارائه به دنیاست؟
برای یافتن پاسخ این پرسش و حل اشکالات پیشگفته دربارة مشکلات تعارضات سیرة عبادی اهل بیت(ع)؛
♈️ نویسنده در صدد دستیابی به چند هدف در کتاب حاضر بوده است که عبارتاند از:
۱. ارائه نمونههای عملی از تعارضهای سیره معصومان و حل آن؛
۲. زمینهسازی برای کشف حل این تعارضها؛
۳. زمینهسازی برای گسترش بحثهای فقه الاخلاق و اصول فقه الاخلاق در مجامع علمی و حوزوی و اصلاح هرج و مرج علمی موجود در استفاده و استنباط از سیره؛
۴. ترسیم تصویری واقعی و سازوار و عرصهپذیر به دنیای امروز از شخصیت و سبک زندگی معصومان. این اثر مبتنی بر روش تحلیل ـ انتقادی است. نویسنده کوشیده است اگر در سیر بحث به نتیجهای بر خلاف فرض خود رسید، آن را بپذیرد.
سند بیشتر احادیث در پانوشت ذکر و در برخی موارد درجه اعتبار آن بیان شده است. مبنای نویسنده در پذیرش روایات، حجیت خبر نبوده، بلکه وثوق به خبر بوده است. نویسنده روایتی را حجت میداند که شواهد بر وثوق به آن باشد، چه صحیحالسند باشد یا نباشد. همچنین به اعتبار و درجه و دستاولبودن مصادر بسیار اهمیت داده شده و از مصادر کماهمیتتر بهعنوان شاهد یا مؤید بهره گرفته شده است.
🔷پژوهشگر از ادله و شواهد میانهروی در عبادت، دو معیار را برای تشخیص افراط و تفریط در عبادت به دست آورده است: نخست ظرفیتها و تواناییهای جسمی و روحی افراد؛ مثل درجات ایمان و حالات عارضیشان؛ مانند ملالت یا عدم ملالت نفس از انجامدادن مستحباب. معیار دوم، کتاب و سنت است. چه بسا عبادتی در حدّ طاقت و با میل و رغبت باشد، اما به امضای شارع نرسیده باشد که این از مصادیق افراط در عبادت است و چه بسا تلاش عبادی اندک به دلیل مطابقت با کتاب و سنت، امری میانهروانه در عبادت تلقی گردد.
#معرفی_کتاب
#کتاب_خانه
#پویش_کتاب_خانه
✅@lib_isca_ac_ir
کتاب من و کتاب را در کتابخوان پژوهان ببینید.
pajoohaan.ir/document/3285
✅برگی از کتاب من و کتاب(ص۴۴)
❎کتابخوانی، عقبتر از نشر کتاب
♈️بیش از آنچه که از لحاظ عرضة کتاب عقبیم، از لحاظ کتابخوانی عقبیم، کتاب خواندن در کشور ما، متأسفانه یک کار اختصاصی است؛ مخصوص بخشی از مردم است؛ مربوط به همة مردم نیست؛ درحالیکه معارف و علوم و هنر و ذوق و آنچه که در حیطة کار فرهنگ هست، مال همة مردم است؛ مخصوص بخشی از مردم که نیست. همه به مفاد و محتوای کتاب احتیاج دارند؛ درحالیکه همه از کتاب استفاده نمیکنند.
💠اکنون ملت ایران باید عقب افتادگیها را جبران کند. اینک فرصت بینظیری از حکومت دین و دانش بر ایران پدید آمده است که باید از آن در جهت اعتلای فکر و فرهنگ این کشور بهره جست. امروز کتابخوانی و علمآموزی نهتنها یک وظیفة ملی، که یک واجب دینی است. از همه بیشتر، جوانان و نوجوانان باید احساس وظیفه کنند؛ اگرچه آنگاه که انس با کتاب رواج یابد، کتابخوانی نه یک تکلیف، که یک کار شیرین و یک نیاز تعللناپذیر و یک وسیله برای آراستن شخصیت خویشتن تلقی خواهد شد؛ و نهتنها جوانان، که همة نسلها و قشرها به دلخواه و شوق، بدان رو خواهند آورد.
#معرفی_کتاب
#کتاب_خانه
#پویش_کتاب_خانه
✅کارشناس نشر دیجیتال پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی:
بحران کرونا و همافزایی صنوف فرهنگی برای ترویج کتابخوانی
♈️دانشپژوه با اشاره به اینکه هدف پویش کتاب ـ خانه، ترویج فرهنگ کتابخوانی است، گفت: اجرای این پویش ، گامی مثبت بوده و بهانهای برای مطالعه در ایام نوروز است.
💠به گزارش خبرگزاری رسا، مهدی دانشپژوه، کارشناس نشر دیجیتال پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی «کتابخوان پژوهان» درباره اجرای پویش کتاب-خانه با هدف ترویج فرهنگ کتابخوانی در ایام نوروز بیان کرد: در روزهای قرنطینه، مردم کاری جزء فیلمدیدن، کتابخواندن و گاهی فعالیت در فضای مجازی نخواهند داشت؛ اما مزیتی که کتابخواندن نسبت به فیلمدیدن در این شرایط دارد، این است که بهعلم انسان میافزاید؛ اما فضای مجازی باتوجه به اخباری بعضا غیرواقعی درباره این بحران، روح و روان مردم را درگیر میکند.
✅وی افزود: پلتفرمهای کتابخوانی در ایام نوروز طرحهای مختلفی برای کتابخوانی ارائه میکند. اجرای پویش کتاب-خانه برای ترویج فرهنگ کتابخوانی، گامی مثبت بوده و بهانهای برای مطالعه در ایام نوروز است.
🔶دانشپژوه با اشاره به اینکه بحران کرونا شرایطی را برای همافزایی میان صنوف حوزه فرهنگ ایجاد کرده، عنوان کرد: کرونا با تمام آسیبهایی که از لحاظ مادی و معنوی به جامعه وارد کرده، یک مزیت داشت و آن هم این بود که برخی از اصناف را برای همافزایی اجرای طرحهای کاربردی حوزه فرهنگ متحد کرد. یکی از آنها طرح پلتفرمهای پویش کتاب-خانه است که مخاطب بهفراخور نیاز خود کتاب دانلود میکند.
❎کارشناس نشر دیجیتال پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی ادامه داد: تخفیف کتابها در پویش کتاب-خانه، 70 و 80درصد برای کتابهای عمومی و کودک و نوجوان است. البته پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی برای تمامی کتابهای پژوهشگاه تخفیف 90درصدی برای مشتریان خود درنظر گرفتهاست.
🔷وی با اشاره به امکانات کتابخوان پژوهان برای مطالعه راحت مخاطبان و اهالی کتاب ادامه داد: با توجه به اینکه پژوهان یک کتابخوان تخصصی و پژوهشی است، وجه تمایزی با دیگر پلتفرمهای کتابخوانی دارد چراکه این پلتفرمها بیشتر جنبه کتابخواندن دارد.
امکانات موجود پژوهان برای اهالی کتاب شامل یادداشتنویسی از کتابها، امکان خروجی گرفتن از یادداشتهای موجود، امکان جستوجو واژه در کتاب و کتابخانه شخصی افراد، جستوجوی واژه در پایگاه اصطلاحنامه علوم اسلامی و ترجمه، تضاد و ترادف یک واژه میشود.
✳️دانشپژوه بیان کرد: کتابخوان پژوهان در سه پلتفرم اندروید، آی او اس و ویندوز فعال است که مخاطب میتواند کتاب خود را در قالبهای مختلف بخواند و یا ادامه کتاب خود را به قالب دیگری ببرد.
💠کارشناس نشر دیجیتال«کتابخوان پژوهان» افزود: ناشر، نویسنده و ارگانهایی چون وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی رسالت دارند که مخاطب کتابخوان را در جریان کتابخوانی نگهدارند و از این قشر برای مطالعه آسان حمایت کنند.
🔷وی با اشاره به اینکه هرکتابی، مخاطب خاص خودش را دارد، گفت: تلاش ما این است که در بحث اطلاع رسانی از این طرح آگاهانه عمل کرده و مردم را برای مطالعه کتابهای موردعلاقهشان راهنمایی کنیم./
هدایت شده از پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
حضور نشر دیجیتال پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در پویش ملی کتاب_خانه
https://pajoohaan.ir