✅به همت اداره نشریات پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی شماره ۲۹ فصلنامه علمی ـ پژوهشی «اسلام و مطالعات اجتماعی» منتشر شد
🔹بیست و نهمین شماره فصلنامه علمی – پژوهش «اسلام و مطالعات اجتماعی» به همت اداره نشریات پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی منتشر شد.
💠به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، بیستونهمین شماره فصلنامه علمی – پژوهشی «اسلام و مطالعات اجتماعی» مربوط به تابستان ۱۳۹۹ منتشر و مقالات این شماره بر روی سامانه این نشریه به آدرسhttp: jiss.isca.ac.ir نمایه گردید.
۱.«مسئولیتهای اجتماعی انسان از منظر امام علی(ع) با تأکید بر نهج البلاغه و نقش تعلیم و تربیت در تحقق آنها» نوشته سلمان رضوانخواه؛ اکبر صالحی و سیدمرتضی سجادی؛
۲.«ثمرات فردی- اجتماعی هویت دینی با تأکید بر معارف قرآنکریم و روایات» به قلم نرگس شکربیگی؛
۳.«بنیانهای فرهنگشناختی سبکزندگی از منظر قرآن کریم» اثر حسن یوسفزاده؛
۴..«اهمیت و کارکردهای اجتماعی تولّی و تبرّی در سبک زندگی اسلامی» نوشته روحالله محمدی و فرزانه اکبرپناه از جمله مقالات این شماره است.
۵.همچنین «تحلیل و واکاوی گونههای روابط علم و دین» نوشته ملکه رفیعی؛ امیر ملکی؛ محمدجواد زاهدی و فرهنگ ارشاد؛
۶.«نسبت میان دین و فرهنگ در تلقیهای جامعهشناختی» اثر سیدحسین شرفالدین؛
۷.«طراحی مدل مطالعه انسانشناختی اسلامی در مطالعات اجتماعی (با تأکید بر دانش رفتار سازمانی) به قلم محسن منطقی از دیگر مطالبی است که در این شماره منتشر شده است.
فصلنامه اسلام و مطالعات اجتماعی در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)؛ بانک اطلاعات نشریات کشور (Magiran)؛ پایگاه استنادی سیویلیکا (Civilica)؛ مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی (SID)؛ پرتال جامع علوم انسانی؛ سامانه نشریه: jiss.isca.ac.ir و پرتال نشریات دفتر تبلیغات اسلامی (http://journals.dte.ir) نمایه میشود.
💠https://eitaa.com/isca24/7902
✅به همت گروه هنر و تمدن اسلامی پژوهشکده اسلام تمدنی؛سمینار پایانی پروژه دکتر جعفر طاهری با عنوان صنف بنایان و معماران دوران اسلامی؛ آداب، اندیشه ها و حیات حرفه ای برگزار گردید.
📒بنایان و معماران دورۀ اسلامی چه تأثیراتی از محیط فکری و اعتقادی خود گرفته بودند و روش اندیشه (نظری) و سلوک (عملی) ایشان بر چه مبانی و پایه هایی شکل گرفته و از چه خاستگاه هایی سرچشمه می گرفت. بررسی ابعاد مختلف زندگی صنفی اصحاب معماری و بازخوانی اندیشه های پشتیبان این صنف از فتیان علاوه بر فهم عمیق تر راه معماری پیشینیان، چراغی متناسب با امروز پیش روی برنامه ریزان، تصمیم سازان و اصحاب صنعت ساختمان به ویژه معماران معاصر بگشاید.
💠به گزارش روابط عمومی پژوهشکده اسلام تمدنی، سمینار پایانی پروژه دکتر جعفر طاهری با عنوان صنف بنایان و معماران دوران اسلامی؛ آداب، اندیشه ها و حیات حرفه ای(سیر تکوین و تکامل صنف بنایان شرق جهان اسلام، ساختار تشکیلاتی، مبانی نظری و مناسبات با اصناف دیگر در سده¬های چهارم تا دوازدهم هجری) به همت گروه هنر و تمدن اسلامی پژوهشکده اسلام تمدنی روز سه شنبه 18 شهریور 1399 برگزار گردید.
✅این پروژه پیرامون مبحث ذیل است:
گسترش سرزمين هاي اسلامي با چيرگي بر تمدن هاي کهن، زمينۀ جذب و هضم ميراث معنوی و مادی فرهنگ هاي ديگر را در درون فرهنگ اسلامی فراهم نمود. اين گفتمان بين فرهنگي در سايۀ دست يابي به منابع دانش های بشری و در اختیار گرفتن تجارب معماران و صنعتگران تمدن های پیشین در قرون نخستین اسلامي، بخش مهمی از زمینه های تأسیس تمدن اسلامی را پس از تعالیم اصیل دین جدید فراهم آورد. مقارن با تحولات عظیم فرهنگی- سیاسی این دورۀ، نياز به ساختارهاي زيربنايي تمدن چون عمران و شهرنشيني، مراکز عمده حکومت های اسلامي را پذيراي اهل حِرَف و صناعات، هم چون ارباب علم و معرفت از اکناف جهان نمود. اين سيل مهاجرت در سايۀ توجه حکمرانان به صناعات و علوم، زمينه را براي تحوّلي بنيادين در این حوزه ها، از جمله هنر و معماري مهيا نمود که دانشوران از آن با اوصافی چون اسلامي، دورۀ اسلامي، جهان اسلام و يا سنّتي یاد کرده اند. مطالعاتی که این دانشوران برای شناخت میراث تاریخی این معماری انجام داده اند، مجموعه یی درهم تنیده از سه حوزۀ زیر است که تحقیق حاضر به سومین حوزه خواهد پرداخت:
1️⃣) میراث مادی: آثار معماری [و صناعات وابسته]
2️⃣) محیط و زمینه های (جغرافیایی، فکری و فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی) خلق آثار معماری
3️⃣)خالقان آثار معماری (صنف بنایان و معماران )
🌐https://eitaa.com/isca24/7904
✅ششمین برنامه از برنامه های سخنرانی های علمی با موضوع بررسی عرفان حلقه بر مبنای کتاب عرفان در گرو حلقه ها- دکتر محمد مسعود سعیدی برگزار گردید.
✍️به گزارش روابط عمومی پژوهشکده اسلام تمدنی، ششمین برنامه از برنامه های سخنرانی های علمی با موضوع بررسی عرفان حلقه بر مبنای کتاب عرفان در گرو حلقه ها(پارت 16، 17، 18، 19، 20، 21)، با حضور دکتر محمد مسعود سعیدی، عضو هیأت علمی گروه حکمت و کلام جدید پژوهشکده اسلام تمدنی در محل پژوهشکده اسلام تمدنی برگزار شد.
📒کتاب عرفان در گرو حلقه ها، حاصل پژوهشی میدانی است. نویسنده کوشیده تحقیقی بی طرفانه و علمی انجام دهد. مبنای این پژوهش مشارکت در کلاس های عرفانی حلقه و محاصبه و مباحثه با مربیان و اعضای این گروه بوده است. محقق در فصل اول، در یک بند، عرفان حلقه را با توجه به اصول اساسنامه این عرفان و به کمک آنچه در میدان تحقیق مشاهده کرده است، معرفی می نماید. در ادامه فصل اول، اصول اساسنامه عرفان حلقه نقد می شود. در فصل دوم بر طبق یافته های میدان تحقیق علل ورود افراد به این گروه و رخدادها و پیامدهایی که بعد از ورودشان اتفاق می افتد، تشریح می گردد و در فصل سوم، برخی از مباحثات محقق با مربی و اعضای گروه عرضه می شود. محقق برخی ایرادها به شیوه پژوهش را پاسخ می دهد.
💠در این مصاحبه ها نویسنده به توضیح کاملی در مورد این گروه ها می پردازد.
🔶بررسی عرفان حلقه بر مبنای کتاب عرفان در گرو حلقه ها- دکتر محمد مسعود سعیدی- عضو هیأت علمی گروه حکمت و کلام جدید پژوهشکده اسلام تمدنی – (پارت 16، 17، 18، 19، 20، 21)-کانال آپارات پژوهشکده اسلام تمدنی
💠بررسی عرفان حلقه بر مبنای کتاب عرفان در گرو حلقه ها- جلسه شانزدهم
🌐https://www.aparat.com/v/6nUHV
💠بررسی عرفان حلقه بر مبنای کتاب عرفان در گرو حلقه ها- جلسه هفدهم
🌐https://www.aparat.com/v/BJQnL
💠بررسی عرفان حلقه بر مبنای کتاب عرفان در گرو حلقه ها- جلسه هیجدهم
🌐https://www.aparat.com/v/jelcB
💠بررسی عرفان حلقه بر مبنای کتاب عرفان در گرو حلقه ها- جلسه نوزدهم
🌐https://www.aparat.com/v/Ork2V
💠بررسی عرفان حلقه بر مبنای کتاب عرفان در گرو حلقه ها- جلسه بیستم
🌐https://www.aparat.com/v/uor8v
💠بررسی عرفان حلقه بر مبنای کتاب عرفان در گرو حلقه ها- جلسه بیست و یکم
🌐https://www.aparat.com/v/2JBwi
✍️فایل تصویری سخنرانی علمی دکتر محمد مسعود سعیدی در صفحه اینستاگرام پژوهشکده اسلام تمدنی
💠بررسی عرفان حلقه بر مبنای کتاب عرفان در گرو حلقه ها- جلسه شانزدهم
🌐https://www.instagram.com/p/CE0ei4XJzrD/
💠بررسی عرفان حلقه بر مبنای کتاب عرفان در گرو حلقه ها- جلسه هفدهم
🌐https://www.instagram.com/p/CE0lZWUp-VS/
💠بررسی عرفان حلقه بر مبنای کتاب عرفان در گرو حلقه ها- جلسه هیجدهم
🌐https://www.instagram.com/p/CE0rZ-8pzn-/
💠بررسی عرفان حلقه بر مبنای کتاب عرفان در گرو حلقه ها- جلسه نوزدهم
🌐https://www.instagram.com/p/CE03T1qp-8_/
💠بررسی عرفان حلقه بر مبنای کتاب عرفان در گرو حلقه ها- جلسه بیستم
🌐https://www.instagram.com/p/CE06v6NpMeZ/
💠بررسی عرفان حلقه بر مبنای کتاب عرفان در گرو حلقه ها- جلسه بیست و یکم
🌐https://www.instagram.com/p/CE0_ZY9JeLu/
🌐https://eitaa.com/isca24/7906
✅گفت و گو دکتر علی نقی ایازی با قدس آنلاین درباره واکاوی ریشه های جامعه شناسانه واقعه عاشورا؛ قیام فرهنگ حسینی علیه فرهنگ جاهلی
✍️شاید پیچیدهترینترین مسئلهای که در واقعه عاشورا اتفاق میافتد، قرار گرفتن مسلمانان و خواص، در مقابل فرزند پیغمبری است که بارها فرمود «حسین منی و انا من حسین» و حتی در شأنش (که یکی از پنج تن آل عباست) آیه تطهیر نازل میشود و سنی و شیعه مصداق این آیه را اهل بیت(ع) میدانند. فارغ از رفتار وحشیانه و ضدانسانی سپاه ابن زیاد و زیرپا گذاشتن تمام قواعد جنگی توسط وی، صفآرایی مسلمانان در مقابل نوه پیامبر اسلام(ص) باید از زوایای گوناگون مورد بررسی و تحلیل قرار گیرد.
💠جزئیات در لینک زیر:
🌐https://b2n.ir/155605
✅از سوی دفتر تبلیغات اسلامی صورت گرفت:انتشار ویژه نامه الکترونیک همایش ملی مقاومت اسلامی از نگاه قرآن به سه زبان
💠ویژه نامه الکترونیک همایش ملی مقاومت اسلامی از نگاه قرآن کریم با مصاحبه ویژه ای از رییس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم و به سه زبان منتشر شد.
به گزارش پایگاه خبری ایسکا (پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی ) به نقل از پایگاه خبری دفتر تبلیغات اسلامی ( تبلیغ نیوز )، ویژه نامه الکترونیک همایش ملی مقاومت اسلامی از نگاه قرآن کریم به صاحب امتیازی دفتر تبلیغات اسلامی و سردبیری محمدرضا قربان زاده به سه زبان فارسی، عربی و انگلیسی بر روی پرتال این دفتر به نشانی www.Dte.irمنتشر شد.
🔹از جمله مطالبی که در ویژه نامه الکترونیک همایش ملی مقاومت اسلامی به چشم می خورد، مصاحبه با حجت الاسلام والمسلمین احمد واعظی «رییس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم» است که در آن علل و راهکارهای گفتمان سازی مقاومت، دلایل تاکید بیشتر مقام معظم رهبری(مدظله العالی) بر مسئله مقاومت نسبت به گذشته و وظبفه دفتر تبلیغات اسلامی در برابر موضوع مقاومت بررسی شده است.
📒سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین نجف لک زایی «رییس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی» در موضوع "قرآن و مبانی سیاسی مقاومت اسلامی" و گفت وگو با حجت الاسلام والمسلمین محمد صادق یوسفی مقدم «رییس پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن کریم» در خصوص اهداف و محورها، نهادهای مشارکت کننده و تعداد مقالات رسیده به دبیرخانه همایش ملی مقاومت اسلامی از نگاه قرآن کریم از دیگر مطالب این ویژه نامه است.
💠جزئیات خبر و دانلود ویژه نامه ها در لینک زیر
🌐https://b2n.ir/032196
✅در گفت و گویی تبیین شد:«تشریح جزئیات برگزاری همایش ملی «مقاومت اسلامی از نگاه قرآن»
✍️رییس پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم از برگزاری همایش ملی «مقاومت اسلامی از نگاه قرآن» از ۲۹ شهریورماه تا سوم مهرماه خبر داد.
📒به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ایسکا (پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی ) به نقل از پایگاه خبری دفتر تبلیغات اسلامی ( تبلیغ نیوز )، حجت الاسلام والمسلمین محمدصادق یوسفی مقدم «رییس پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم» در آستانه برگزاری همایش ملی «مقاومت اسلامی از نگاه قرآن» در گفت و گو با خبرنگار ما با اشاره به هدف نظام سلطه نسبت به جبهه مقاومت، اظهار داشت: مهمترین موضوعی که امروز وجود دارد، تقویت جبهه مقاومت در برابر نظام سلطه است؛ نظام سلطه با شیوههای مختلف درصدد سرکوب نهضتهای آزادی بخش اسلامی، حرکت اسلامی و مقاومت اسلامی می باشد.
💠جزئیات خبردر لینک زیر
🌐https://b2n.ir/725013