#مرکز_همکاری_های_علمی
#همایش_ملی_مقاومت
✅با همکاری پژوهشگاه علو م و فرهنگ اسلامی برگزاری اولین همایش ملی مقاومت «ابعاد نظری و عملی»
📒پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با همکاری دانشگاه امام صادق (ع) اولین همایش ملی مقاومت «ابعاد نظری و عملی» با محوریت ویژه «اندیشه و عمل شهید سپهبد قاسم سلیمانی در عرصه مقاومت» در دی ماه ۹۹ برگزار می کند.
✍️به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ایسکا (پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی ) به نقل از مرکز همکاری های علمی و بین الملل، این همایش که در دانشگاه امام صادق (ع) برگزار می شود با محورهای دیگر «انقلاب اسلامی، جمهوری اسلامی و مقاومت اسلامی در سپهر داخلی»، «مبانی نظریه های مقاومت»، «فقه مقاومت»، «انقلاب اسلامی، جمهوری اسلامی و مقاومت اسلامی در سپهر خارجی»، «تحلیل گفتمان مقاومت اسلامی» و «مسائل منطقه ای و بین المللی مقاومت» می باشد.
🔶شایان ذکر است آخرین مهلت ارسال مقالات ۱ آذرماه و زمان برگزاری آن ۱۵ دی ماه است.
📒علاقمندان برای اطلاع بیشتر در خصوص نحوه شرکت در همایش و اخبار همایش می توانند به آدرس http://conference.isu.ac.ir/fa مراجعه کنند.
💠جزئیات خبر در پایگاه اطلاع رسانی ایسکا(پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
🌐https://b2n.ir/550202
♦️ پیام رهبر انقلاب اسلامی خطاب به جوانان فرانسه در پی اظهارات توهینآمیز رئیسجمهور فرانسه درباره پیامبر اعظم صلیاللهعلیهوآله
▪️ متن پیام به شرح زیر است:
جوانان فرانسه !
از رئیس جمهور خود بپرسید: چرا از اهانت به پیامبر خدا حمایت میکند و آن را آزادی بیان میشمارد؟ آیا معنی آزادی بیان این است: دشنام و اهانت، آن هم به چهرههای درخشان و مقدس؟ آیا این کار احمقانه، توهین به شعور ملتی نیست که او را به ریاست خود انتخاب کرده است؟
سوال بعدی این است که چرا تردید در هولوکاست جرم است؟ و اگر کسی چیزی در اینباره نوشت باید به زندان برود اما اهانت به پیامبر آزاد است؟
🆔 @isca24
#حبیب_الله_بابایی
#پژوهشکده_مطالعات_تمدنی_واجتماعی
#مطالعات_تمدنی
✅بابایی تأکید کرد:نقش علوم عقلی در بسط پرستیژ تمدن نوین اسلامی (بخش اول)
🔲استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه علوم عقلی نقش مهمی در بسط پرستیژ تمدن نوین اسلامی دارد، گفت: تمدن عمل جامع به دین جامع است؛ اگر باور داریم که قرآن و اسلام جامع است آن گاه تحقق بخشیدن به این متن جامع در عرصه اجتماعی عملا مابازاء تمدنی مییابد.
✍️ حجتالاسلام والمسلمین حبیبالله بابایی، رئیس پژوهشکده مطالعات تمدنی و اجتماعی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، هشتم آبان، در نشست «نقش علوم عقلی در تمدن نوین اسلامی» در مجمع عالی حکمت اسلامی در قم، گفت: تاریخ تمدنها نشان داده است شکلگیری آنها مربوط به دوره خوشی و ثبات نیست؛ اساساً خیلی از نقطههای عطف شکلگیری یک تمدن، مربوط به دورههای بحران بوده است، چون انسانها حس نیاز پیدا کردهاند.
🔲وی افزود: تمدن در واقع یک وضعیت و پروژه نیست بلکه فرایند و پروسه است، ولی فرایندی بودن به معنای بیرون بودن از اراده انسان نیست و به معنای پیچیدهتر در تمدن نیازمند تراکم ارادهها هستیم؛ ما امروز در درون این فرایند هستیم؛ در تمدن غرب، دو جنگ جهانی به رغم افقهای سیاهی که ایجاد کرد در درون فرایند تمدنی آنها بود؛ زیرا فرایند تمدنی تعطیل نشد.
💠بابایی تصریح کرد: بخشی از مشکلات ما جهانی فکر نکردن است؛ اینکه گاهی نمیتوانیم ظرفیتهای درون خود را در فرض در نظام سلامت فعال کنیم، چون جهانی نمیاندیشیم؛ تمدن یک پروژه امید صرف نیست، بلکه پروسه ترقی و گذار است. اتفاقاً تمدنها را در معضلات کلان محک میزنند. در ایام کرونا این مسئله جدی شد که چه تمدنی میتواند الگو برای مقابله با کرونا ارائه دهد؛ آیا داروی آمریکایی و یا الگوی چینی و سنتی شرقی میتواند.
⬅️عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با اشاره به ورود فلسفی به تمدن تصریح کرد: دهها تعریف از تمدن داریم و بستگی دارد. ما برای چه غایتی دنبال تمدن هستیم و براساس آن غایت میتوانیم تعریفی از تمدن بدهیم؛ تعریف فلسفه اجتماعی آن است که تمدن بزرگترین نظام مناسبات انسانی است؛ کلان، فراخ، شامل، جامع، جهانی، نظاموار و سیستماتیک است و میان انسان با انسان رخ میدهد.
ط
نقش اخلاق در تمدن
⬅️وی افزود: تمدن میان انسان با انسان هنجاری، اخلاقی و انسانی است، یعنی تا مناسبات میان انسانها، انسانی نشود تمدن منعقد نمیشود؛ تمدن عمل جامع به دین جامع است؛ اگر باور داریم که قرآن و اسلام جامع است، آن گاه تحقق بخشیدن به این متن جامع در عرصه اجتماعی عملا ما بازاء تمدنی مییابد ولو اینکه هر اسمی مانند امت و تمدن و... بر آن بگذاریم.
بابایی با بیان اینکه یکی از شاخصههای تمدن، علمی بودن یعنی آگاهی داشتن است و فلسفه نوعی خودآگاهی است، اظهار کرد: در نظام کاپیتالیستی، سرمایهداری نه فقط پاسخگوی نیاز آنان شده، ولی چون ارائه و عرضه تولیدات آنها بیش از مخاطبان است به خلق نیاز روآورده است و این خلق نیاز مبتنی بر یک عقلانیت اقتصادی است.
⏹استاد حوزه اضافه کرد: تصور من این است که باید دو نگاه در نقش علوم عقلی در تمدن را از هم تفکیک کنیم؛ گاهی صحبت از نقش علوم عقلی در تمدن میکنیم و گاهی سخن از این است که علوم عقلی در رویکرد تمدنی چه وضعی مییابد؛ اگر این تفکیک را داشته باشیم پاسخ ها متفاوت خواهد شد.
وی افزود: علوم عقلی زمانی میتواند نقش پایه در شکلگیری تمدن ایفا کند که تبدیل به عقلانیت شود؛ در هرم تمدنی خودمان پایه را عقلانیت میدانیم و معتقدیم بر اساس عقلانیت، نظامهای اجتماعی و سیاسی و ...شکل گرفته و با رفت و برگشت این دو نظامها پخته میشوند.
🌐https://eitaa.com/isca24/8245
#حبیب_الله_بابایی
#پژوهشکده_مطالعات_تمدنی_واجتماعی
#مطالعات_تمدنی
بابایی تأکید کرد:نقش علوم عقلی در بسط پرستیژ تمدن نوین اسلامی (بخش دوم)
🔲لزومی بر عمومی کردن حرکت تمدنی نیست
بابایی با اشاره به نقش تودهها بیان کرد: برشهای مربوط به افقها و چشماندازها را میتوان برای یک راننده تاکسی هم ترسیم کنیم، مثلاً اینکه در تابلوها بزنیم ۲۰۲۵، یعنی همه به سمت چشمانداز در حرکت هستیم؛ این چشماندازها را میتوان فرهنگی کرد، ولی تصور بنده این است که تمدناندیشی و هم حرکت تمدنی مخصوص نخبگان ورزشی، هنری، علمی و ... است؛ لذا عمومی کردن مباحث تمدنی و انتظار حرکت آگاهانه تمدنی از همه اقشار جامعه خروج از محل بحث است؛ نخبگان اگر توجیه شوند حرکت اجتماعی قابل تحقق است. اینکه توقع داشته باشیم کسی که امروز درگیر روزگار سخت زندگی است از تمدن آگاهی داشته باشد، اشکال واردی است.
✅وی با بیان اینکه در مورد نقش فلاسفه و عالمان علوم عقلی در شکلگیری تمدن اسلامی، اظهار کرد: جواب به این مسئله نیازمند خوانش تاریخ اجتماعی فیلسوفان و علماست، ولی ما متأسفانه تاریخ اجتماعی فلاسفه را استخراج نکردهایم.
⬅️استاد حوزه و دانشگاه با ذکر این مثال که آیا ژاپن را میتوان تمدنی جدید نامید، بیان کرد: ژاپن اگر غربی هم نباشد جزء اعتبار تمدنی غرب است؛ زیرا نظام باورها و فیلمهای آن مبتنی بر غرب است؛ فرهنگ و شعر و خوراک و پوشاک مصادیق بسط یک تمدن است که در این کشور تا حد زیادی به غرب گرایش دارد.
💠وی با طرح این سؤال که آیا توسعه قلمرو پرستیژ تمدنی اسلام، توسعه ایمانی بوده یا اخلاقی که باید به لحاظ تاریخی بحث شود، اضافه کرد: امروزه اگر بخواهیم در برخی وادیها قلمرو پرستیژ تمدنی بسط یابد علوم عقلی به مدد ما خواهد آمد؛ زیرا بسط اعتبار تمدنی ما به مخاطبان و دنیایی که ما و زبان و ایمانیات ما را قبول ندارند، زمانی انجام میشود که آن را مقبول انسان بماهو انسان قرار دهیم و این کار را علوم عقلی میتواند انجام دهد.
🌐https://eitaa.com/isca24/8247
#نجف_لک_زایی
#مطالعات_قرآنی
#پژوهشکده_فرهنگ_ومعارف_قرآن
✅ 24 آبانماه؛۳ محصول فناورانه در حوزه مطالعات قرآن و سلامت رونمایی میشود
⬅️سه نرمافزار «سلامت در تفاسیر فریقین»، «دانشنامه قرآن و سلامت» و «فرهنگنامه موضوعی قرآن و سلامت» ۲۴ آبانماه جاری در وزارت بهداشت رونمایی میشود.
⬅️ 3محصول فناورانه در حوزه مطالعات قرآن و سلامت رونمایی میشودبه گزارش ایکنا، سند راهبردی توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآنی در نظام سلامت به عنوان چهارمین کمیسیون شورای توسعه فرهنگ قرآنی طی جلسات متعدد نخبگانی و با دریافت نظرات اساتید صاحبنظر حوزوی و دانشگاهی در دبیرخانه این کمیسیون تهیه و تدوین شد و در دستور کار ششمین جلسه کمیسیون توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآنی در نظام سلامت قرار گرفت که کلیات آن با نظر موافق اکثریت اعضا به تصویب رسید.
🔲این سند دوم تیرماه در نشست کمیسیون توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآنی در نظام سلامت تصویب و رونمایی شد و کمیسیون بعد از تصویب و ابلاغ منشور توسعه فرهنگ قرآنی، وظیفه مدیریت پژوهشهای قرآنی در حوزه سلامت و تربیت نیروی انسانی متخصص را برعهده دارد.
💠با توجه به ضرورت تدوین کتب مرجع در حوزه مطالعات بین رشته سلامت و دین و اهمیت بهرهگیری از فناوریهای روز در راستای تسهیل این مطالعات، تولید سه محصول فناورانه در زمینه مطالعات قرآن و سلامت در دستور کار این کمیسیون قرار گرفته است.
⏹«سلامت در تفاسیر فریقین»، «دانشنامه قرآن و سلامت» و «فرهنگنامه موضوعی قرآن و سلامت» نرمافزارهای مرجعی هستند که روند تحقیق و تولید آنها در پی عقد تفاهمنامه همکاری میان دبیرخانه کمیسیون توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآنی در نظام سلامت و پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی از آذر ۹۷ آغاز شده و مراحل پایانی را طی میکند.
⬅️قرار است مراسم رونمایی از این محصولات فناورانه حوزه مطالعات قرآن و سلامت، ۲۴ آبانماه جاری با حضور برخی مسئولان از جمله باقر لاریجانی، مشاور عالی وزیر بهداشت، سیماسادات لاری، معاون وزیر بهداشت و دبیر کمیسیون توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآنی در نظام سلامت، حجتالاسلام والمسلمين حمید محمدی، نایب رئیس و دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی، حجتالاسلام والمسلمین لکزایی، رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی؛ حجتالاسلام والمسلمین محمدصادق یوسفیمقدم، رئیس پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن، حجت الاسلام والمسلمین عیسیزاده، مدیر گروه دایره المعارفها و فرهنگنامههای این پژوهشکده، حسامالدین علامه، قائم مقام دبیر کمیسیون توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآنی در نظام سلامت، مهدی صالحی، رئیس دبیرخانه این کمیسیون و سایر مسئولان مربوطه، در ستاد مرکزی وزارت بهداشت برگزار شود.
🌐https://eitaa.com/isca24/8248
#پژوهشکده_اسلام_تمدنی
#محمد_مسعود_سعیدی
#کتاب_عرفان_حلقه
✅به همت گروه فناوری اطلاعات پژوهشکده اسلام تمدنی؛ادامه سخنرانی بررسی عرفان حلقه بر مبنای کتاب عرفان برگزار گردید.
✍️سیزدهمین برنامه از برنامه های سخنرانی های علمی با موضوع بررسی عرفان حلقه بر مبنای کتاب عرفان در گرو حلقه ها با ارائه دکتر محمد مسعود سعیدی برگزار گردید.
📒به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ایسکا (پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی) به نقل از روابط عمومی پژوهشکده اسلام تمدنی، سیزدهمین برنامه از برنامه های سخنرانی های علمی با موضوع بررسی عرفان حلقه بر مبنای کتاب عرفان در گرو حلقه ها(پارت۳۶،۳۵،۳۴،۳۳)، با حضور دکتر محمد مسعود سعیدی، جامعه شناس و عضو هیأت علمی پژوهشکده اسلام تمدنی به همت گروه فناوری اطلاعات پژوهشکده اسلام تمدنی و با همکاری روابط عمومی دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی برگزار شد.
💠جزئیات خبر و دریافت فیلم ها در لینک زیر
🌐https://b2n.ir/553116
✅به منظور هم افزایی بیشتر انجام شد:بازدید نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از پژوهشکده مهدویت و آینده پژوهی
📒حجت الاسلام والمسلمین عبدالله حاجی صادقی در روز دوشنبه ۵ آبان ۱۳۹۹ از پژوهشکده مهدویت و آینده پژوهی بازدید کردند.
📒به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ایسکا (پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی) در این بازدید مدیر محترم پژوهشکده مهدویت و آینده¬پژوهی حجت الاسلام والمسلمین حسین الهی نژاد گزارشی از فعالیت های پژوهشکده مهدویت و آینده پژوهی در خصوص برگزاری همایش بین المللی نظریه انتظار در اندیشه مقام معظم رهبری دادند و در این راستا به پیشنهاد همایش «انتظار و مقاومت در مکتب سلیمانی» اشاره کرده و همکاری و مشارکت مجموعه سپاه را در برگزاری آن درخواست کردند و در ادامه به بیان گروه های سه گانه پژوهشکده اشاره نمودند که فعالیت های آنها در راستا مسأله محوری و شبهه محوری در حوزه مهدویت می باشد نظیر شبهات جریان انحرافی احمد اسماعیل (یمانی) که پیرامون شناسائی و معرفی آن جلسات گوناگونی با مراکز مختلف مهدویت و با متخصصین جریان انحرافی مهدویت برگزار کرده که در نهایت به این جمع بندی رسیده که با انجام نه پروژه همه شبهات این جریان پاسخ داده می شود که الان همه آن نه پروژه در حال انجام است و در آخر به بیان مجله جامعه مهدوی اشاره نموده است که اولین شماره با هفت مقاله از مقالات همایش نظریه انتظار به چاپ رسیده است که شماره دوم آن نیز در فرایند آماده سازی قرار دارد.
🌐https://eitaa.com/isca24/8252
#مجمع_عالی_حکمت_اسلامی
#نجف_لک_زایی
✅استاد نجف لکزایی:عدالت گستری اصلیترین و محوریترین اصل شکلگیری دولت اسلامی است
📒رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی گفت: عدالت گستری اصلی ترین و محوری ترین اصل بر شکل گیری دولت اسلامی است که این دلیل به نوعی تفاوت ادله فلسفه سیاسی و فلسفه سیاسی غیر اسلامی را بیان میکند.
✍️به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ایسکا (پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی) به نقل از خبرگزاری مهر، یکصد و هفتمین جلسه گروه علمی فلسفه سیاسی مجمع عالی حکمت اسلامی با موضوع ادلّه ضرورت تشکیل دولت از منظر فلسفه سیاسی اسلامی به صورت مجازی برگزار شد.
📒در ابتدای جلسه حجت الاسلام والمسلمین نجف لکزایی مدیر گروه فلسفه سیاسی مجمع عالی حکمت اسلامی با توجه به محور اول از محورهای هشت گانه بحث دولت از منظر فلسفه سیاسی اسلامی، یعنی ادله ضرورت تشکیل دولت از منظر فلسفه سیاسی، عدالت را محوری ترین دلیل در شکل گیری دولت بیان کرد و با بررسی دیدگاه برخی از فلاسفه سیاسی اسلامی، عدالت گستری را اصلی ترین و محوری ترین اصل بر شکل گیری دولت بیان کرد که این دلیل به نوعی تفاوت ادله فلسفه سیاسی و فلسفه سیاسی غیر اسلامی را بیان میدارد.
💠جزئیات خبر در پایگاه اطلاع رسانی ایسکا (پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی)
🌐https://b2n.ir/273308
#تفاهم_نامه
#پژوهشکده_فرهنگ_ومعارف_قرآن
#عیسی_عیسی_زاده
✅به منظور توسعه همکاریهای مشترک انجام شد؛انعقاد تفاهمنامه همکاری میان پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن و سازمان بهزیستی کشور
📒پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و دبیرخانه شورای ملی سالمندی سازمان بهزیستی کشور به منظور توسعه همکاریهای مشترک در زمینههای پژوهشی، فناوری و بهرهگیری از امکانات و توانمندیهای متقابل تفاهمنامه مشترک امضا کردند.
✍️به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ایسکا (پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی ) به نقل از پرتال جامع علوم و معارف قرآن، حجت الاسلام والمسلمین عیسی زاده رئیس میز تخصصی توسعه و تعمیق فرهنگ قرآن دفتر تبلیغات اسلامی ضمن اعلام خبر فوق اظهار داشت: با توجه به اینکه تفاهم نامه با هدف ایجاد ارتباط و گسترش علمی بین پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن و سازمان بهزیستی کشور در ترویج و نهادینه کردن فرهنگ سبک زندگی اسلامی منعقد گردید؛ قرار شد طرح پژوهشی با عنوان «سبک زندگی اسلامی»(مهارت های ارتباطی با سالمندان بر اساس آموزه های قرآن و اهل بیت)(علیهم السلام) با هدف ترویج و نهادینه کردن فرهنگ تکریم سالمندان در جامعه به اجرا در آید.
💠جزئیات خبر در پایگاه اطلاع رسانی ایسکا(پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی)
🌐https://b2n.ir/832135
#پژوهشکده_فقه_وحقوق
#کرسی_موفق
#طرحنامه
#حسنعلی_علی_اکبریان
✅توسط دبیرخانه حمایت از کرسی-های نظریه پردازی، صادر شد:کسب مرتبه کرسی موفق طرحنامه « تزاحم واجبات شرطی در قانونگذاری»
📒طرحنامه حجت الاسلام و المسلمین حسنعلی علی اکبریان با عنوان«تزاحم واجبات شرطی در قانونگذاری»، حائز مرتبه«کرسی موفق»از دبیرخانه حمایت از کرسی های نظریه پردازی، نقد و مناظره، شد.
💠به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ایسکا (پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی ) دبیر هیأت و رئیس دبیرخانه حمایت از کرسی-های نظریه پردازی، نقد و مناظره طی نامه ای مراتب تبریک خود را بابت قبولی طرحنامه حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسنعلی اکبریان اعلام و بیان کرد: طرحنامه حجت الاسلام و المسلمین حسنعلی علی اکبریان با عنوان«تزاحم واجبات شرطی در قانونگذاری» در پی برگزاری اجلاسیه های متعدد و پس از نقّادی و ارزیابی¬های ثمربخش در تاریخ ۱۳۹۸/۱۰/۱۹ با نظر شورای محترم داوری تایید فرآیند بررسی در صد وبیست و نهمین جلسه مجمع هیأت، با نمره ۸۰ به عنوان نوآوری پذیرفته و حائز مرتبه«کرسی موفق» از این هیأت شد.
💠جزئیات خبر در پایگاه اطلاع رسانی ایسکا (پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
🌐https://b2n.ir/866846
#عبدالحسین_خسرو_پناه
#کرسی_نظریه_پردازی
#نجف_لک_زایی
✅در راستای تمرکززدایی در هیئت حمایت از کرسی ها :راه اندازی دبیرخانه تخصصی شورای علوم نقلی در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
📒به دنبال تصویب همکاری پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با هیئت حمایت از کرسی های نظریه پردازی شورای انقلاب فرهنگی، به منظور ایجاد دبیرخانه شورای تخصصی علوم نقلی در پژوهشگاه، تفاهم نامه همکاری مذکور از سوی حجت الاسلام خسرو پناه رئیس دبیرخانه هیئت حمایت از کرسی های نظریه پردازی، نقد و مناظره و حجت الاسلام دکتر نجف لک زایی رئیس محترم پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی به امضاء رسید.
💠به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ایسکا (پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی ) به نقل از مرکز همکاری های علمی و بین الملل پژوهشگاه علوم و فرهنگی اسلامی حجت الاسلام خسروپناه با اشاره به سابقه فعالیت های هیئت حمایت از کرسی های نظریه پردازی، ضمن بیان آمار ۳۷۰۰ کرسی های ترویجی برگزار شده ، اظهار داشت که رتبه نخست برگزاری کرسی های ترویجی در میان پژوهشگاه ها متعلق به پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و رتبه نخست از میان دانشگاه ها متعلق به دانشگاه علامه طباطبائی بوده است.
🔶جزئیات خبر در پایگاه اطلاع رسانی ایسکا (پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی)
🌐https://b2n.ir/256836
✅ وبینار نشست علمی پژوهشکده اخلاق و معنویت ؛سایبری شدن آموزش دانش آموزان و آسیب های جنسی
✍️ به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ایسکا (پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی ) کارگروه عفاف دفتر تبلیغات اسلامی با همکاری گروه تربیت پژوهشکده اخلاق و معنویت، روز پنج شنبه ۱۵ آبان، وبینار تخصصی با موضوع «سایبری شدن آموزش دانش آموزان و آسیب های جنسی» برگزار می کند.
💠در این نشست علمی که به صورت وبینار برگزار خواهد شد، اساتید از طریق مجازی حول محور سایبری شدن آموزش دانش آموزان و آسیب های جنسی مترتب بر این موضوع، به بحث و تبادل نظر خواهند پرداخت.
✅اساتید شرکت کننده در این نشست علمی عبارتند از:
- دکتر علی اصغر احمدی؛ روانشناس.
- محمد جرجندی؛ کارشناس جرائم سایبری.
- دکتر سجاد مهدی زاده؛ عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق (ع).
- دکتر محمدحسین سیاح طاهری؛ جامعه شناس و کارشناس فضای مجازی.
💠علاقه مندان می توانند با استفاده از لینک http://dte.bz/ethicsconf در این وبینار علمی که از ساعت ۱۰ برگزار می شود، شرکت کرده و از مباحث آن بهره مند گردند. دکتر محسن داوودآبادی نیز دبیری این نشست علمی را بر عهده خواهد داشت.
💠منبع خبر: پایگاه اطلاع رسانی ایسک ا(پژوهشگاه علوم وفرهنگ اسلامی)
🌐https://b2n.ir/510666
هدایت شده از پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
معرفی کتاب ؛ حیات، حکمت و حکومت پیامبر اعظم + معرفی
کتاب حاضر تلاش کرده است تا در قالب مقالات متعدد، نگاهی دوباره به زندگی، سیره، شخصیت و حکومت پیامبر اسلام کند و حکمت برخی اقدامات او را نشان دهد.
هدایت شده از پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
معرفی کتاب ؛ حیات، حکمت و حکومت پیامبر اعظم + معرفی
♈️کتاب حاضر تلاش کرده است تا در قالب مقالات متعدد، نگاهی دوباره به زندگی، سیره، شخصیت و حکومت پیامبر اسلام کند و حکمت برخی اقدامات او را نشان دهد.
✅ پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، چاپ اول کتاب "حیات، حکمت و حکومت پیامبر اعظم" نوشته جمعی از پژوهشگران را در سال 1393 و در 684صفحه منتشر کرده است.
💠قرآن کریم که آخرین کتاب آسمانی به شمار میآید، حضرت محمد صلی الله علیه و آل و سلم را الگوی بشر معرفی فرموده است و به پیروی از آن حضرت فرمان داده است. روشن است که برای بهرهمندی از این الگو و میزان الهی، باید با اخلاق و شخصیت و سیره او در ابعاد مختلف آشنا گردیم.
❎در باب سیره آن حضرت آثار بسیاری نگاشته شده است که مع الاسف سهم شیعه کمتر از اهل سنت بوده است، لکن فراوانی این قبیل آثار ما را از بررسی و تبیین مجدد سیره آن حضرت باز نمیدارد؛ چه اینکه با وجود پیدایش نگرشها و اندیشههای جدید بشری، نگاه دوباره به شخصیت و سیره پیامبر خاتم ضرورتی دیگر مییابد تا پاسخدادن به سؤالات، روزآمدتر و کاربردیتر و در جهت رفع شبهات باشد.
⏹کتاب حاضر تلاش کرده است تا در قالب مقالات متعدد از نویسندگان مختلف، نگاهی دوباره به زندگی، سیره، شخصیت و حکومت پیامبر اسلام کند و حکمت برخی اقدامات او را نشان دهد. بدین ترتیب، هر یک از مقالات یادشده، از زاویهای به این موضوع پرداخته است. حکمت ازدواجهای آن حضرت، سیاست خارجی، نقشآفرینی زنان در حکومت آن حضرت، بهداشت فردی، چگونگی ارتباط او با اهل کتاب، اخلاق خانوادگی، سیره نظامی و جنگی او... از موضوعات مورد بررسی نویسندگان این کتاب است.
⬅️نویسندگان در پژوهشهای خود از منابع سنی و شیعه بهره بردهاند و خود را محدود به آثار خاصی نکردهاند و به منظور کارآمدی، ایجاد جذابیت و نگاه دقیق، موضوعات مختلف پیرامون شخصیت، زندگی و سیره آن گرامیپیامبر را در قالب ریزتر و جزئیتر در نظر گرفتهاند و حاصل تلاش خود را به صورت مجموعه مقالات ارائه کردهاند. همه مقالات با «چکیده» آغاز شدهاند و تحت عنوان «نتیجه» ـ بهجز دو مقاله که بدون عنوان «نتیجه»اند ـ پایان پذیرفتهاند.
⏹دریافت نویسندگان کتاب حاضر از مطالعه سیره اخلاقی و رفتاری پیامبر اعظم این است که آن حضرت آنچه ابلاغ فرموده، براساس خواست و اراده الهی بوده است. او در صدد انجام وظیفه الهی بوده و رنج ابلاغ فرمان خدا را بر دوش کشیده است. همه گفتارها و کردارهای پیامبر اسلامی براساس حکمت بوده و او در این راه بهگونهای خستگی ناپذیر تلاش کرده است.
💠سراسر زندگی آن حضرت آموزنده و حاوی درسهای اخلاقی است. او هم در ابعاد فردی و هم در ابعاد اجتماعی، بر حقوق افراد احترام میگذاشت و حتی آنگاه که در آثار هجرت به مدینه یا یهودیان پیمان بست، نه برای برونرفت از شرایط سخت آغاز اسلام، که بر مبنای اندیشه سیاسی رسول خدا و نگاه اسلام به همه ادیان بود، اما گروههای یهودی که پیامبری از غیرنژاد خود را بر نمیتافتند، نقض پیمان کردند و ازاینرو بود که مسلمانان در صدد دفاع از خود برآمدند.
⬅️آن حضرت هرگز در هیچ اقدامی، حتی در ازدواجهای خود، به دنبال انگیزههای شهوانی نبود و اگر به بهداشت فردی خود اهمیت میداد، نه به قصد خودنمایی و توجه به فردیت خود، بلکه به منظور نمایاندن خواست فطری انسان بوده که گرایش به پاکیزگی دارد و نیز او میخواست پیرایههایی را که احتمال داشت بعد از وی، دینش را به تحریف و خرافه بکشاند، بزداید. به این ترتیب، حکمت الهی در تمام امور فردی و اجتماعی و حتی در شخصیترین حالات پیامبر جریان داشته است.
هدایت شده از کتابشناخت
#معرفی_اثر
#آثار_علمی_پژوهشکده_تاریخ_وسیره
✅رسول خدا (صلی الله علیه و آله) و مدیریت تنشهای مدینه؛ سال نشر 1395
🔲نویسنده: حسین قاضی خانی
💠ناشر: پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
⬅️تهیه کننده: پژوهشکده تاریخ و سیره اهل بیت علیهالسلام
✍️خلاصهی کتاب: بیشک وجود اختلاف در جوامع بشری واقعیتی غیر قابل انکار است. این اختلافها میتوانند بستر مناسبی را برای پدید آمدن تنش، در جامعه فراهم آورند. بروز تنش نیز میتواند بر حرکت جامعه به سوی اهداف آن تأثیر منفی داشته باشد.
اگر تنش در جامعه مدیریت نشود چه بسا پیامدهای آن بحران را در پی دارد و گاه این امر میتواند بنیانهای جامعه را متزلزل نماید. امروزه علم مدیریت با پرداختن به این امور راهکارهایی برای مقابله با تعارض و اختلاف اندیشیده است. اما محدوده این بررسیها محدود به سازمانها میشود. از سویی مدیریت تعارض مطرح شده، حاصل پژوهش در جوامع غربی و برآمده از اندیشههای آنان است.
از راههای بومی سازی علوم انسانی در این زمینه، بهره بردن از سرگذشت جامعه نبوی است. بازخوانی تاریخ و حوادث آن جامعه، الگویی عملی در اختیار ما مینهد که با بازشناسی اقدامات رسولخدا (صلی الله علیه و آله) در مواجهه با تنشهای جامعه نبوی، مسیری مناسب فرا روی مدیران جامعه قرار گیرد.
بدین منظور با بهره جستن از روش تاریخی به استقراء فعالیتهای رسولخدا (صلی الله علیه و آله) در این موضوع پرداخته و در ضمن این استقراء، به بسترهای بروز اختلاف و تنش در جامعه نیز توجه شده است. پس از جمعآوری اقدامات حضرت و تحلیل آنها علاوه بر آشنا شدن با راه¬کارهای استفاده شده توسط ایشان، این نتیجه حاصل می¬آید که فعالیتهای ایشان بر پیشگری متمرکز بوده است. البته در مواقع پدید آمدن تنش و درگیری، حضرت با بهره¬گیری از راه¬کارهایی مانند اطلاع رسانی، شورآفرینی، نماد سازی، تغییر فضا، حل مسأله و برخورد تلاش داشته¬اند تا از پیامدهای آسیب¬زای این تنش¬ها بکاهند.
💠برای دریافت نسحه الکترونیکی اثر به کتابخوان پژوهان مراجعه نمایید.
🌐https://www.pajoohaan.ir/document/522
💠برای خرید نسحه چاپی اثر به فروشگاه نشر پژوهشگاه مراجعه نمایید.
🌐https://b2n.ir/236975
هدایت شده از کتابشناخت
#معرفی_اثر
#آثار_علمی_پژوهشکده_تاریخ_وسیره
#مصطفی_صادقی
✅پیامبر (ص) و یهود حجاز
⏹نویسنده: مصطفی صادقی کاشانی(عضو هیات علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی)
⏹ناشر: بوستان کتاب
⬅️تهیه کننده: پژوهشکده تاریخ و سیره اهل بیت علیهالسلام
💠 سال نشر 1382
✅خلاصهی کتاب:
🔲یهودیان از جمله گروههایی هستند که نامشان در کنار مسلمانان صدر اسلام به فراوانی به چشم میخورد. اینکه رفتار رسول خدا(ص) با آنان چگونه بوده و چه روابط دوستانه و خصمانهای بین آنان وجود داشته است مطالب اصلی این پژوهش را تشکیل میدهد. در این کتاب با استفاده از آیات قرآن و منابع تاریخی، مجموع برخوردهای مسلمین صدر اسلام و یهودیان ساکن حجاز (مدینه و شمال آن) از چند زاویه بررسی میشود: یکی روابط دوستانه و انعقاد پیمانها، دوم گفتوگوها و برخوردهای غیرنظامی یهود، سوم روابط خصمانه و قهرآمیز شامل جنگها و سریهها. بدیهی است در این نوشتار به برخی از شبهات مطرح شده در چگونگی رفتار پیامبر با یهود پاسخ داده شده است.
⬅️چگونگی برخورد پیامبر(صلیاللهعلیهوآله) با شهروندان مدینه به خصوص نامسلمانان که قشری ناهمگون بودند، میتواند الگوی مناسبی را در اختیار دولتمردان و حکومتگران مسلمان در سرتاسر تاریخ اسلام و تمامی گستره مملکت اسلامی بگذارد ... با توجه به اهمیت حضور یهویان در مدینه و مشکلاتی که در عصر حکومت پیامبر(صلی الله علیه و آله) در مدینه بوجود آوردند این کتاب نوع تعاملات نبی اکرم اسلام (صلی الله علیه و آله) را با این افراد به تصویر کشیده است.
🔲این کتاب که 287 صفحه داشته و در پنج فصل تهیه شده است، پس از ذکر مقدمهای در مورد سوابق قوم یهود و عقائد آنان به بررسی روابط دوستانه و همچنین نبردهای پیامبر(صلی الله علیه و آله) با آنان میپردازد.
💠برای دریافت نسحه الکترونیکی اثر به کتابخوان پژوهان مراجعه نمایید.
🌐https://www.pajoohaan.ir/document/1360