✅نقد ترجمه قرآن بهاءالدین خرمشاهی در جدیدترین شماره از نشریه «آینه پژوهش»
✅صدو هفتاد و هشتمین شماره از نشریه «آینه پژوهش»، به صاحبامتیازی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی (وابسته به دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم) منتشر شد.
🔷در این شماره از نشریه «آینه پژوهش»، مقالاتی با عناوین «نبی نامه، منظومه ای بلند از سده نهم قمری» نوشته امید سروری؛ «نسخه خوانی ۱۷» تالیف رسول جعفریان؛ «معمای آئیلیا / ایلیا در سال های آغازین دوره اسلامی تعمقی در سیر تحول جایگاه شهر اورشلیم در جهان اسلام با استناد به کتیبه های موجود در قبة الصخره و نخستین سکهّ های باقی مانده از دوره اسلامی» به قلم دیوید یاکوبسون و احمد احمدی؛ «زمینه ها و زمان ها در آثار عبدالعزیز الدوری» تالیف عباس بصیری؛ «پابرگ ۱۷» تالیف جواد بشری؛ «روش شناسی شرح و ترجمۀ فارسی شرف الدین یزدی (قرن نهم) بر بردۀ بوصیری» به قلم علی اکبر فراتی؛ «زان نازنینْ پیالۀ دِلخواه» تالیف جویا جهانبخش؛ «مصحف شناسی قرآن (۵) حدادی طبری آملی و کتابت قرآن در خانقاه ابوالعباس قصاب آملی در شهر آمل مورخ ۶۸۷ هجری قمری» به قلم مرتضی کریمی نیا؛ «نقد ترجمه و توضیح قرآن به قلم بهاء الدین خرمشاهی» تالیف شهاب رویانیان و «کتاب شناسی نزار قبانی در ایران» نوشته محمدرضا ابن الرسول و سحر جمشیدی منتشر شده است.
❇️https://eitaa.com/isca24/6057
✅شریف لکزایی در گفتوگوی تفصیلی با ایکنا:
❇️فقدان صداقت به معنای تحقیر حکمرانی شایسته است/ منافع شنیدن صدای مخالف برای نظام سیاسی
🔷گروه سیاسی ــ دانشیار پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تصریح کرد: هرچقدر صداقت در حکمرانی تقویت شود، شکافها را ترمیم میکند ولی عدم صداقت، تحقیر مردم و به معنی بهتر تحقیر حکمرانی شایسته است، در حالی که یکی از ممیزههای حکمرانی بر مبنای آموزههای دینی با آموزههای غیردینی میزان صداقت مسئولان است.
🔶بنابراین باید گفت فقدان صداقت در مسئولان منجر به اتخاذ تصمیمات تحقیرآمیز شده و کرامت ملت زیر سؤال میرود و رشته اعتماد ملت به دولت گسسته میشود.
یکی از مسائل مبتلابه همه نظامهای سیاسی نحوه تعامل و ارتباط با مخالفان و حقوق مخالفان نسبت به حکومت است و حکومت اسلامی نیز از این امر مستثنی نبوده و دوران حکومت پیامبر(ص) و امام علی(ع) را میتوان به منزله الگویی برای فهم اصول تعامل با مخالفان مختلف از فکری و عقیدتی گرفته تا مسلح در نظر گرفت.
💠گزارش تفصیلی را از لینک زیر مطالعه کنید.
🌐https://b2n.ir/sharif_lakzaei
✅به همت معاونت فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی؛
💠نشست علمی «هنر اسلامی با رویکرد پژوهشی» برگزار شد
🔶نشست علمی «هنر اسلامی با رویکرد پژوهشی» به مناسبت نکوداشت هفته پژوهش در مرکز همایش های غدیر قم برگزار شد.
✳️به گزارش پایگاه خبری دفتر تبلیغات اسلامی ( تبلیغ نیوز )، نشست علمی «هنر اسلامی با رویکرد پژوهشی» با ارائه حجت الاسلام والمسلمین ابراهیم بازرگانی «رییس انجمن مطالعات نظری هنر طلاب» و مهدی بهرامی «دبیر این انجمن» و به همت انجمن مطالعات نظری هنر معاونت فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم در حاشیه پنجمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری این دفتر مرکز همایش های غدیر قم برگزار شد.
🔷در این نشست، حجت الاسلام والمسلمین بازرگانی اظهار داشت: وقتی که به هنر اسلامی می رسیم، باید تناسب این مسأله با دفتر تبلیغات اسلامی را بررسی کنیم؛ می دانیم که هنر اسلامی مجموعه ای از معماری مساجد، نگارگری، خوشنویسی و... تحت عنوان "هنر اسلامی" است.
وی گفت: آیا دفتر می خواهد زیرساخت های هنر اسلامی را فراهم کند و یا هنرمندان آن را تولید کند و آیا می خواهد پژوهشی های اساسی این مسأله را آماده کند؟
🔵رییس انجمن مطالعات نظری هنر طلاب تصریح کرد: هنر اسلامی وقتی که گفته می شود، محدود به تعدادی از هنرهایی است که مربوط به گذشته می شود و این تعریفی است که ایجاد شده اما ظاهراً رویکرد جدیدی را باید در پژوهش های هنری و مرتبط با حوزه مسلمانان ایجاد کرد و بر اساس آن، رویکردها وارد بحث هنر اسلامی شد.
وی افزود: یکی از هنرها که همواره در حوزه پژوهش های هنری مغفول مانده، شعر است؛ چرا که همواره هنر مبتنی بر تصویر بوده و لاجرم به هنر اسلامی هم که گفته می شود، به همین مسائل بر گردد.
💠مشروح این گزارش خبری از لینک زیر مطالعه کنید.
💠https://b2n.ir/005253
✅به همت مؤسسه آموزش عالی حوزوی معصومیه؛
🔷نشست «پژوهشی های دینی در دنیای متلاطم کنونی» برگزار شد
💠نشست «پژوهشی های دینی در دنیای متلاطم کنونی» به مناسبت هفته پژوهش به همت مؤسسه آموزش عالی حوزوی معصومیه(خواهران) برگزار شد.
🔶 به گزارش پایگاه خبری دفتر تبلیغات اسلامی ( تبلیغ نیوز )، حجت الاسلام والمسلمین علی اکبری حصاری در نشست «پژوهشی های دینی در دنیای متلاطم کنونی» که به همت معاونت پژوهش و مرکز پژوهش های اسلامی معصومیه موسسه آموزش عالی حوزوی معصومیه (خواهران) برگزار شد، اظهار داشت: با توجه به اهمیت پژوهش، قائده کل کشور در این بخش به این صورت است که تمامی برنامه ریزی های پژوهشی از ۲۵ آذر هر سال تا سال بعد صورت می گیرد؛ در طی این هفته باید نگاهی به کارهای انجام شده انداخت و پیش بینی و تدارکات لازم برای سال پیش رو در نظر گرفت.
🔷وی با اشاره به گستردگی قلمرو جغرافیایی دنیای پژوهش گفت: طلاب باید به علامت گذاری در جغرافیای دنیای پژوهشی که پیش رویشان قرار دارد، به عنوان رسالت طلبگی بپردازند و آگاه باشند که چه عرصه پهناوری در مقابلشان است.
معاون پژوهش حوزه های علمیه خواهران کشور تصریح کرد: وضعیت پژوهش دینی در دنیای متلاطم کنونی، معطوف به متغیرهایی است که رفتار و زیست دینی را امروز تحث تأثیر خود می دهد.
◼️وی افزود: اگر در حوزه های علمیه، کارهای علمی خود را در چارچوب دینداری جامعه بنا کنیم، باید بدانیم که بایستی بر مجموعه قوانینی که بر این باور تأثیر می گذارد، آگاهی کامل داشته باشیم.
💠متن کامل گزارش از لینک زیر مطالعه کنید.
💠https://b2n.ir/215361
هدایت شده از پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
✅برنامه های روز چهارم|پنجمین نمایشگاه پژوهشی و دستاوردهای پژوهشی و فناوری دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم✅
✅به همت پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی؛
💠شماره دوم دوفصلنامه علمی ـ تخصصی «مدیریت دانش اسلامی» منتشر شد
💠دومین شماره دوفصلنامه علمی ـ تخصصی غیربرخط مدیریت دانش اسلامی به همت پژوهشکده مدیریت اطلاعات و مدارک اسلامی و اداره نشریات پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی منتشر شد.
✅به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی دومین شماره دوفصلنامه علمی ـ تخصصی غیربرخط «مدیریت دانش اسلامی» مربوط به پاییز و زمستان 1398منتشر و مقالات این شماره بر روی سامانه نشریه به آدرس http: jikm.isca.ac.ir نمایه گردید.
◾️«نقش راهبردی اصطلاحنامهها در مدیریت منابع مرجع با تأکید بر علوم قرآنی» نوشته محمدهادی یعقوبنژاد؛ «درآمدی بر اصطلاحنامه منطق جدید» اثر عبدالرحیم سلیمانی؛ «نقش آنتولوژی فقه در موضوعشناسی فقهی» به قلم حسین حسنزاده و «ارزیابی کیفی اصطلاحنامه کلام اسلامی پژوهشکده مدیریت اطلاعات و مدارک اسلامی» نوشته کورش نجیبی ازجمله مقالات این شماره است.
⏹همچنین «هستیشناسی: مبانی شکلگیری و جایگاه و کاربرد در علم اطلاعات و وب معنایی» نوشته رسول سعادت و مظفر چشمهسهرابی؛ «تفکر «دانش» سیاسی حوزوی و آینده آن «مطالعه موردی: تفکر سیاسیِ اسلام فقاهتی» اثر رضا عیسینیا؛ «نگرشی تطبیقی به فرهنگنامههای تخصصی کلام اسلامی، نقاط قوت و ضعف» به قلم سیدایوب هاشمی سیسخت و عنایتالله شریفی؛ «نیازسنجی انبار داده در کتابخانههای دفتر تبلیغات اسلامی با رویکرد مدیریت ارتباط با مشتری» نوشته یحیی عیوضی و سعید غفاری از دیگر مطالبی است که در این شماره منتشر شده است.
💠https://eitaa.com/isca24/6068
✅در دیدار با اصحاب قلم؛ دکتر حسن بوسلیکی از اخلاق جهانی گفت
💠در هفتادوچهارمین جلسه دیدار با اهل قلم، دکتر حسن بوسلیکی با برخی اصحاب قلم دیدار کرد و درباره کتاب «اخلاق جهانی» به گفت و گو پرداخت.
◾️ در سومین روز از هفته پژوهش، حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن بوسلیکی با برخی اصحاب قلم و علاقه مندان به عرصه پژوهش دیدار کرد و درباره «کتاب اخلاق جهانی» به گفت و گو پرداخت. در این جلسه صمیمی که در نمایشگاه هفته پژوهش و در محل غرفه پژوهشکده اخلاق و معنویت برگزار شد، دکتر بوسلیکی دربارۀ کتاب «اخلاق جهانی» با حاضرانِ در این نشست به گفت و گو پرداخته، ضمن تشریح فصل های این کتاب، اهداف تالیف این اثر را تبیین کرد.
🔷وی در ادامه گفت: این کتاب در آستانه نشر است و به زودی در دسترس علاقه مندان قرار خواهد گرفت. فصل مفصلی از این کتاب، درباره موضعگیری ما درباره مسائل عمده اخلاق جهانی است؛ مثل نقش ادیان جهانی، مدل های اخلاق جهانی.
مدیر گروه تربیتِ پژوهشکده اخلاق و معنویت افزود: در پروژه اخلاق جهانی دو جریان موازی پیگیری می شود:
-✅جریان نخست، مبتنی بر اعلامیه اخلاق جهانی در کنفرانس بین المللی اخلاق جهانی است که بر عدم اشراب دین در اخلاق جهانی اصرار دارد.
❎-جریان دوم، تکمیل کننده اخلاق جهانی در پارلمان جهانی ادیان است که از سال 2016 مطرح شده و اصرار دارد که در مقوله اخلاق جهانی، گفتمان دینی بسیار حائز اهمیت است.
◾️دکتر بوسلیکی در این دیدار و گفت و گوها همچنین به ارتباطاتی که در موضوع اخلاق با اساتید شیعه دانشگاه های جهان برقرار شده، اشاره کرد.
♦️جلسه با اصحاب قلم از ساعت 9 ال 10 در سالن همایش های غدیر (محل برگزاری پنجمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی) واقع در خیابان معلم برگزار شد.
⏹https://eitaa.com/isca24/6070
✅گزارش تصویری چهارمین روز پنجمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری دفتر تبلیغات اسلامی
https://b2n.ir/667999
✅رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم:تولید علم و پژوهش جدید در کشور با مشکلات متعددی روبرو است
💠به گزارش پایگاه خبری دفتر تبلیغات اسلامی ( تبلیغ نیوز )، حجت الاسلام والمسلمین احمد واعظی در مراسم تجلیل از برترین های ستاد پژوهش دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم که در حاشیه پنجمین نمایشگاه نکوداشت هفته پژوهش و دستاوردهای پژوهشی و فناوری این دفتر در مرکز همایشهای غدیر برگزار شد، با اشاره به این که مجموعه دفتر تبلیغات اسلامی در بخشهای مختلف به برکت اخلاص امام(ره) به عنوان مؤسس این مجموعه توانسته است عملکرد مطلوبی داشته باشد، اظهار داشت: برکت کار غیر از مسئله قلم و قدم که آحاد نیروها دارند، به فعالیتها رنگ و بو داده است و قضاوتهای بیرونی نیز بر این مهم اشاره دارد.
❇️وی با بیان اینکه میزان وصول بودجه در سال جدید هنوز به 50 درصد نیز نرسیده است، گفت: در سالهای اخیر، محصول محور کردن هیئت علمی و مسئله محوری، دو گام مؤثر پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی بوده است.
▶️رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه امروزه میتوانیم شاهد تلاشها برای محصول محور کردن هیئتهای علمی باشیم، تصریح کرد: وجود یک مجموعه محقق که مسائل را بر اساس ذوق و سلیقه خود انتخاب کند، نمیتواند عملکرد مورد نیاز جامعه را داشته باشد ولی مسئله محوری و فعالیت در حوزه مسائل روز جامعه میتواند در سالهای آینده دفتر تبلیغات اسلامی را به یک برند موفق تبدیل کند.
❇️وی با بیان اینکه در حوزه مباحث فلسفه کلامی بر مسائل روز کشور تمرکز داریم، افزود: تولید محتوا و محصول در این حوزهها و متناسب با دغدغههای روز تأثیر بسیاری در برندسازی دفتر تبلیغات اسلامی دارد.
🔸حجت الاسلام والمسلمین واعظی با اشاره به اینکه اگر این روند و حرکت را ادامه دهیم، میتوانیم به دستاوردهای بسیار بیشتری برسیم، اظهار داشت: مأموریتهای متعددی برای پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در نظر گرفته شده است و باید رسالت پژوهشی خود را در راستای پژوهشهای حوزه و روحانیت عملی کنیم.
🔹وی با بیان اینکه واژه پژوهش و تولید علم را باید بتوانیم در تمام محورها بکار ببریم، گفت: بخشی از آثار ما از جنس مدافعگری و پاسخ به شبهات است و به دلیل این که برخی از شبهات و پرسشها جدید نیست، پاسخهای ارائه شده نیز جدید و نو نیست و تنها با ادبیات جدید ارائه میشود.
🔷رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه برخی از تولیدات مجموعهها در راستای علوم اسلامی هستند، تصریح کرد: آثار این بخش نیز اگر از ویژگی جدید بودن برخوردار باشد، در بخش گردآوری آن بوده است و تولید محتوای دانشی جدیدی انجام نشده است.
🔷وی با بیان اینکه تولید علم و پژوهش جدید در کشور با مشکلات متعددی روبرو است، افزود: مطالعات و دانشهای بنیادین در مرحلهای که باید جامعهساز باشد و ارکان مختلفی از جمله سیاست، اقتصاد، صنعت، هنر و... را تحت تأثیر قرار دهد، نیازمند دو عامل پژوهشگر و اقبال جامعه به علم است.
🔺حجت الاسلام والمسلمین واعظی با اشاره به اینکه پژوهشگر باید در انتخاب موضوعات از دقت نظر بسیاری برخوردار باشد، اظهار داشت: رشد جامعه تا حدود بسیاری نیازمند اقبال جامعه به علم است و فعالیت پژوهشگر و میزان مطالبهگری اجتماعی یک روند مکمل برای ارتقای جامعه را دارند.
وی با بیان اینکه نوگرایی یک نواندیشی در علم را به دنبال خواهد داشت، گفت: این موضوع موجب میشود تا تمام تولیدات عملی مخاطبین خود را داشته باشد.
🔷رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه برای اسلامی کردن امور باید بدنه جامعه و مدیریت نیز خواهان این موضوع باشند، تصریح کرد: اگر مدیر بر روندها و مناسبات غربی اعتقاد داشته باشد و عطشی برای اسلامی کردن امور نداشته باشند، مخاطبی فعال نخواهد بود و در نتیجه انگیزهای برای تولید علم به وجود نخواهد آمد.
وی با بیان اینکه فقه به عنوان یک علم هنجاری، هنجارهای نیازهای جامعه را میخواهد، افزود: باید در خصوص علم کشور تأمل کرده و آسیبشناسی لازم در این زمینه را انجام دهیم چراکه اگر پیوند لازم در این زمینه انجام نشود، رشد علمی شکل نخواهد گرفت.
حجت الاسلام والمسلمین واعظی با اشاره به اینکه ارکان اصلی تعالی جامعه ایجاد تمدن اسلامی است، خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم علم، علم نافع بوده و در عرصه زندگی تأثیرگذار باشد، باید انتخاب موضوعات با نگاه به سطح جامعه و جامعه نیز مطالبهگر باشد.
🌐https://eitaa.com/isca24/6079
💠در حاشیه پنجمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری دفتر تبلیغات اسلامی؛کرسی ترویجی «نظریه اخلاق هنجاری اسلام براساس قرآن کریم» برگزار شد
✅به گزارش پایگاه خبری دفتر تبلیغات اسلامی ( تبلیغ نیوز )، کرسی ترویجی «نظریه اخلاق هنجاری اسلام براساس قرآن کریم» با حضور حجتالاسلام والمسلمین حسینی رامندی به عنوان «ارائه دهنده» و حجت الاسلام والمسلمین علیرضا آلبویه به عنوان «ناقد» در پنجمین نمایشگاه نکوداشت هفته پژوهش و دستاوردهای پژوهشی و فناوری دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم در مرکز همایشهای غدیر قم برگزار شد.
♈️حجتالاسلام والمسلمین رامندی با اشاره به اینکه حسن و قبح ذاتی وجود دارد و بسیاری از معارفی وجود دارد که قبل از شریعت به ما توجیه پذیرش دیانت و وحی را میدهد، اظهار داشت: ما باید این اصل را بپذیریم و با درک رابطه این دو به معرفت برسیم.
💠وی با بیان اینکه هرچه در منظومه هنجارهای اخلاقی قرآن به عنوان حسن یاد شده کاملاً مقرب است، گفت: فقر علمی ما در مطالعات اخلاقی به خصوص در حوزه روششناسی موجب شده است تا از استنباط احکام اخلاقی به صورت جامع برخوردار نباشیم.
🔷این پژوهشگر مطالعات اسلامی و آینده پژوهی با اشاره به اینکه در نظام سازی و ساختار اخلاقی مانند مبانی و فلسفه اخلاق نیز دچار فقر هستیم و غالباً ترجمههای دیگران را منعکس کردهایم، تصریح کرد: منابع دینی ما به صورت گسترده به موضوع اخلاق هنجاری پرداختهاند ولی متأسفانه هنوز شاهد توجه و اهتمام اندیشمندان مسلمان به این موضوع نبودهایم.
⏸وی با بیان اینکه از دیدگاه نظام اخلاقی، هر نظریه یک دفاعیه اخلاقی محسوب میشود، افزود: نظریههای متعددی در این حوزه وجود دارد که نظریه برخی از افراد اعتقاد به غایت است یعنی ارزشهای اخلاقی در راستای غایات اخلاقی و سعادت اخروی شکل گرفتهاند.
✅حجت الاسلام والمسلمین حسینی رامندی از وجدان و قانون به عنوان یکی دیگر از نظریههای عمل به ارزشهای اخلاقی یاد کرد و اظهار داشت: عدهای دیگر نیز اعتقاد دارند که وجدان موجب انجام به وظیفههای اخلاقی میشود که از جمله مهمترین افراد دارای این اعتقاد میتوان به کانت اشاره کرد.
♈️وی با اشاره به اینکه انجام ارزشهای اخلاقی در راستای اقتضای انسانیت نیز سومین دیدگاه در این حوزه است، افرود: علاوهبر این نظریهها گروهی نیز به نظریه حقگروی وجود دارند.
💠این پژوهشگر مطالعات اسلامی و آینده پژوهی با بیان اینکه طبع انسانی بیشتر به سوی غایتگراها تمایل دارد، تصریح کرد: خداوند نیز در قرآن کریم در آیات متعددی به نتیجه و غایت رفتارهای اخلاقی اشاره دارد که ازجمله آنها میتوان به خواندن نماز برای رستگاری و رسیدن به سعادت یاد کنیم.
🔷وی افزود: طبق تحقیقات و مطالعاتی که انجام شده، ۳۷ دسته از آیات مرتبط با غایتگرایی پیدا شدهاند و این موضوع درحالی است که هیچ آیهای در خصوص نظریه وظیفهگرایی وجود ندارد.
💠حجت الاسلام والمسلمین حسینی رامندی با اشاره به اینکه عمل به آموزههای اسلامی اوج سعادت را برای ما دارد، اظهار داشت: مطالعات اخلاقی ما نباید در حیطه بحثهای غربی خلاصه شود؛ یکی از پرتراکم ترین مباحث دنیای غرب، بحث اخلاق می باشد که آبشخور آن، اندیشه بشر است در حالی که ما متن محور هستیم و معتقدیم که مبانی، اصول و روش های اخلاق باید از قرآن متخذ شود لذا اگر فارغ از گفتمان اخلاق رایج وارد قرآن شویم، اخلاق قرآن سازگاری با غایت گروی دارد.
✳️وی با بیان اینکه سازگاری آیات با غایتگروی فرض عدم منفعت طلبی را به وجود میآورد، گفت: ما می توانیم منفعت طلبی داشته باشیم و انسان اخلاقی باشیم، البته منفعتی که قرآن به ما آموخته است.
این پژوهشگر مطالعات اسلامی و آینده پژوهی تصریح کرد: اگر غایت گروی را در منظومه متعالی و آن را قرب الهی و بهشت جاودان بدانیم، در این صورت آسیبی ما را تهدید نمی کند، بلکه از همسویی اخلاق با تمایلات فطری و ذاتی در وجودمان بهره می بریم.
در ادامه این کرسی، حجت الاسلام والمسلمین آلبویه با بیان اینکه وابستگی اخلاقی به دین در چهار الی شش منظر قابل بررسی است، اظهار داشت: در عالم واقع باید بررسی کرد که آیا راستگویی و صداقت ذاتاً یک عمل خوب است و یا صرفاً خداوند این خوبی را به صداقت داده است.
وی با بیان اینکه انگیزهها برای زندگی اخلاقی باید مورد توجه قرار بگیرند، گفت: هدایت قرآن بسیاری از معضلات را رفع میکند.
ادامه دارد👇👇
https://eitaa.com/isca24/6081
✅عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با اشاره به اینکه هر انسانی میتواند به وظایف اخلاقی خود عمل کند و تنها انگیزه آنها نیز میتواند قرب الی الله باشد، تصریح کرد: بر اساس ملاک و معیارهای مختلف باید بررسی کنیم که چه اعمالی انسانها را رستگار و چه اعمالی انسان را به قرب الی الله میرساند.
♈️وی با بیان اینکه در موضوع وظیفهگرایی باید بدانیم که چه کسی این وظیفه را برای
ما قرار داده است، افزود: افراد در این حوزه به سه دسته تقسیم میشوند، دسته اول افرادی که خدا را عامل انجام وظیفه میدانند، دسته دوم افرادی که عقل خود و گروه سوم نیز مشاهدات خود را عامل انجام وظایف میدانند.
❇️حجت الاسلام والمسلمین آلبویه با اشاره به اینکه خداوند اوصاف اخلاقی متعددی دارد که برخی از آنها ازجمله عدالت خداوند را جزو اصول دینمان قرار دادهایم، اظهار داشت: برای خداوند و انسانها اخلاق از اهمیت بسیاری برخوردار است و باید نظریهای ارائه دهیم که اخلاق خداوند و انسان را شامل شود.
💠وی با بیان اینکه قرب الی الله به معنای شبیه شدن به خداوند است و باید اعمالی را انجام دهیم که ما را به خداوند نزدیکتر کند، گفت: خداوند عین صداقت است و راست گفتن، انسان را به خدا نزدیک میکند، در نتیجه میتوان گفت که راستگویی قرب الی الله است.
⏺عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی خاطرنشان کرد: دیدگاه غایتگراها ارزشهای اخلاقی بدون در نظر گرفتن غایت صفر است.
❇️https://eitaa.com/isca24/6082
💠معاون پژوهشی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی:نمایشگاه نکوداشت هفته پژوهش فرصتی برای بیان نظریههای پژوهشگران است/معیارهای انتخاب برترین های پژوهش دفتر تبلیغات اسلامی
♈️به گزارش پایگاه خبری دفتر تبلیغات اسلامی ( تبلیغ نیوز )، حجت الاسلام والمسلمین محمدهادی یعقوبنژاد در مراسم تجلیل از برترین های ستاد پژوهش دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم که در حاشیه پنجمین نمایشگاه نکوداشت هفته پژوهش و دستاوردهای پژوهشی و فناوری این دفتر در مرکز همایشهای غدیر برگزار شد، با اشاره به اینکه دفتر تبلیغات اسلامی یک شجره طیبهای است که هر روز پربارتر جلوه میکند، اظهار داشت: با رنج و زحمت و تلاش مضاعف توانستهایم تاکنون از تمام مشکلاتی موجود عبور کنیم.
❇️وی با بیان اینکه پژوهشگاه فرصتی است که برای همه ایجاد شده است، عنوان کرد: این نمایشگاه نیز فرصتی است که افراد فعال در حوزه پژوهش در قالب کرسیها دیدگاه و نظریههای خود را بیان کنند.
💠معاون پژوهشی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با تأکید بر اینکه برترین های این پژوهشگاه در چند محور معرفی میشود، تصریح کرد: امسال پژوهشکده و مرکز پژوهشی برتر نداریم چراکه ۱۵ شاخصه از جمله مقالات، کتاب، طرحها، همایشها، کرسیهای بین المللی، تفاهم نامهها و... را مدنظر قرار دادهایم و متأسفانه پژوهشکده ای نتوانست امتیاز لازم را کسب کند.
وی با اشاره به اینکه در بخش گروههای پژوهشی از میان ۳۳ گروه، یک گروه برتر به دلیل نظریه ارائه شده داریم، افزود: طبق آئین نامه، هر گروهی که نظریه آنها تأیید و نمره لازم را گرفته باشد، مورد ارزیابی قرار میگیرد.
حجت الاسلام والمسلمین یعقوبنژاد با بیان اینکه در انتخاب پژوهشگر برتر هیچ محدودیتی نداریم، اظهار داشت: امتیازات کسب شده در این حوزه در دو بخش علمی و تعاملی در نظر گرفته میشود که پنج پژوهشگر توانستند حد نصاب نمره برای کسب رتبه را بگیرند.
وی با اشاره به اینکه از میان مجلات دفتر تبلیغات اسلامی نیز یک مجله نیز رتبه برتر را کسب کرده است، خاطرنشان کرد: سه مجله دیگر نیز در این حوزه شایسته تقدیر شدند.
💠https://eitaa.com/isca24/6084