🔰در دیداری تاکید شد:
🔵گسترش تعاملات خبری دفتر تبلیغات اسلامی و خبرگزاری رسا
🔴دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم و خبرگزاری رسا بر ضرورت گسترش همکاری های خبری و اطلاع رسانی تاکید کردند.
به گزارش روابط عمومی دفتر تبلیغات اسلامی، در نشستی که به منظور گسترش تعاملات خبری و اطلاع رسانی میان دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم و خبرگزاری رسا برگزار شد، بر ضرورت همکاری ها و برگزاری برنامه های خبری مشترک بحث و تبادل نظر شد.
علیرضا استادیان "سردبیر خبرگزاری رسا" در این دیدار ضمن عرض خیرمقدم و تسلیت ماه محرم اظهار داشت: رسالت این خبرگزاری بسط فعالیت های حوزوی به معنای رسانه ای آن است؛ به این معنا که شاید در مؤسسات غیر حوزوی کارهای غیرعمیقی انجام شود اما توسط باندهای رسانه ای خیلی پرحجم نشان داده می شود و فعالیت مجموعه های حوزوی با کمال اتقان با زحمات فراوان با موضوع شناسی دقیق و در ابعاد مختلف فراتر از حد وسع بودجه ها و نیروی انسانی انجام می شود اما آنچنان که شایسته و بایسته است، به جامعه تزریق نمی شود.
✳️*علت به چشم نیامدن برخی فعالیت ها!
وی با تقدیر از فعالیت ها و تعاملات خبری مدیریت روابط عمومی دفتر تبلیغات اسلامی گفت: ابعاد فعالیت های دفتر بسیار گسترده است و شاید همین پراکندگی فعالیت هم سبب می شود که گاهی اوقات این فعالیت ها به چشم نیاید؛ بحمدالله آثار و برکات دفتر تبلیغات اسلامی را مشاهده می کنیم که یکی از برکات آموزشی آن، دانشگاه باقرالعلوم(ع) و مؤسسه آموزش عالی حوزوی امام رضا(ع) است که برخی از دبیران و مدیران خبرگزاری رسا در آنجا تحصیل کرده و می کنند.
سردبیر خبرگزاری رسا پس از معرفی بخش های مختلف سایت این خبرگزاری افزود: این خبرگزاری در ابعاد مختلف در خدمت دفتر تبلیغات اسلامی و پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی است.
🌐* فعالیت بیش از ۲۰ سایت علمی در پژوهشگاه
حجت الاسلام والمسلمین موسی الرضا تیموری مسوول حوزه ریاست پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در این نشست ضمن تقدیر از خبرگزاری رسا در پوشش مناسب اخبار نمایشگاه دستاوردهای قرآنی دفتر تبلیغات اسلامی به معرفی و بیان اهم فعالیت های پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی پرداخت.
وی تصریح کرد: در سال جاری ۱۰ همایش ملی و بین المللی از سوی این پژوهشگاه برگزار خواهد شد؛ همچنین، این پژوهشگاه اقدام به برگزاری نمایشگاه می کند که نمایشگاه فاخر و جاذب دستاوردهای قرآنی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم در ماه مبارک رمضان برگزار شد و خبرگزاری رسا نسبت پوشش مناسب خبری این نمایشگاه اقدام کرد که در این جلسه به عنوان تقدیر از پوشش مناسب نمایشگاه مذکور از سوی این خبرگزاری حضور یافته ایم.
مسوول حوزه ریاست پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی اظهار داشت: با رویکرد حجت الاسلام والمسلمین لک زایی معاون پژوهش دفتر تبلیغات اسلامی و رییس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و ورود ایشان در فضای پژوهشی، بیش از ۲۰ سایت علمی در این پژوهشگاه وجود دارد.
وی گفت: با توجه به این که رسالت خبرگزاری رسا، رسالت علمی و حوزوی است، امیدواریم این تعامل سبب شود که فعالیت هایی که در مجموعه دفتر و پژوهشگاه انجام می شود، به نحو احسن پوشش داده شود.
🔴*انعکاس۱۷۰ خبر از پژوهشگاه در خبرگزاری رسا
در این جلسه، حجت الاسلام محمدرضا بهروز مدیر سایت پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و کارشناس مسوول روابط عمومی این پژوهشگاه ضمن تشکر از انعکاس اخبار این پژوهشگاه در خبرگزاری رسا تصریح کرد: طی ماه های اخیر، حدود ۱۷۰ خبر از فعالیت های این پژوهشگاه در خبرگزاری رسا پوشش داده شده بود.
وی گفت: تا کنون سعی شده که اخبار رویدادهایی که در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی برگزار می شود، در اسرع وقت بر روی سایت و کانال های این پژوهشگاه در شبکه های اجتماعی قرار بگیرد.
🌐ادامه گزارش از لینک زیر مطالعه کنید.👇👇👇
🌐http://yon.ir/oAzNL
#روابط_عمومی_دفتر_تبلیغات_اسلامی
#خبر_گزاری_رسا
#پژوهشگاه_علوم_وفرهنگ_اسلامی
💠https://eitaa.com/isca24/5246
*
💠در برنامه شماره ۲ ضیافت عاشورایی، که با حضور حجت الاسلام و المسلمین دکتر حبیب الله بابایی عضو هیات علمی و رئیس مرکز مطالعات اجتماعی و تمدنی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی انجام شد مسئله "نظم معنوی" در مقایسه با "نظم قانونی" و "نظم اخلاقی" مطرح گردید.
🔵اولا نظم در این گفتگو و در ادبیات قرآنی از نقطه عزیمت "قدر" عنوان شد.
و آنگاه، نظم معنوی در چهار محور محل تامل قرار گرفت:
1⃣ نظم انسانیِ برآمده از ارتباطهای معنوی با حقایق متعالی با تاکید بر "من معنوی مشترک"
2⃣ نظم انسانی برآمده از تجربه "رنج وجودی" و یاد شدید (اشد ذکرا) حاصل از یاد آلام
3⃣ نظم انسانی برآمده از تقوای حاصل از ذکر شدید
4⃣ نظم انسانی برآمده از حب مشترک و محبوب مشترک (نظم اربعین)
و تطبیق این چهار محور بر فرهنگ حاصل آمده از عاشورا.
▶️ پیشنهاد می کنم این برنامه را حتما مشاهده کنید.
🔰فایل صوتی را از این جا دریافت کنید
🌐https://eitaa.com/isca_seda/188
🔰فیلم کامل را از این جا مشاهده و دریافت کنید
🌐https://www.aparat.com/v/9sqRe
h
🔰سلسله نشست های علمی
⬇️ " همایش ملی گام دوم انقلاب و تمدن نوین ، نشستی با عنوان "شاخصه های معنویت اسلامی " توسط مرکز همکاری های علمی و بین الملل و پژوهشکده اخلاق و معنویت برگزار می گردد.
◀️نشستی از بیانیه گام دوم انقلاب و تمدن نوین ، با عنوان " شاخصه های معنویت اسلامی " توسط مرکز همکاری های علمی و بین الملل و پژوهشکده اخلاق و معنویت در تاریخ 1398/6/28 (پنجشنبه)، ساعت 16 ، در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، به آدرس قم، ابتدای خیابان معلم، پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، تالار امام مهدی(عج) برگزار می گردد.
💠این جلسه با سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین دکتر باقر طالبی دارابی و و دکتر بهزاد حمیدیه (ارایه دهنده)، و دبیر علمی خانم دکتر صدیقه رمضانی برگزار می گردد.
#همایش_ملی_گام_دوم_انقلاب
#نشست_علمی
#مرکز_همکاری_های_علمی_وبین_الملل
#باقر_طالبی_دارابی
#بهزاد_حمیدیه
#صدیقه_رمضانی
🌐https://eitaa.com/isca24/5251
🔰سلسله نشست های علمی
⬇️ " همایش ملی گام دوم انقلاب و تمدن نوین ، نشستی با عنوان "ظرفیت قواعد فقه در تحقق گام دوم انقلاب اسلامی در روابط بین الملل بر اساس اصل ( عزت ، حکمت و مصلحت ) جلسه اول " توسط مرکز همکاری های علمی و بین الملل و پژوهشکده فقه و حقوق برگزار می گردد.
▶️نشستی از بیانیه گام دوم انقلاب و تمدن نوین ، با عنوان " ظرفیت قواعد فقه در تحقق گام دوم انقلاب اسلامی در روابط بین الملل بر اساس اصل ( عزت ، حکمت و مصلحت ) جلسه اول " توسط مرکز همکاری های علمی و بین الملل و پژوهشکده فقه و حقوق در تاریخ 1398/6/28 (پنجشنبه)،از ساعت ۱۰:30 الی ۱3 ، در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، به آدرس قم، ابتدای خیابان معلم، پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، تالار امام مهدی(عج) برگزار می گردد.
این جلسه با سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین دکتر نجف لکزایی و حجت الاسلام والمسلمین سید محمد نجفی و حجت الاسلام والمسلمین دکتر محسن قدیر (ارایه دهنده)، و دبیر علمی جناب حجت الاسلام والمسلمین مهدی فیروزی برگزار می گردد.
#همایش_ملی_گام_دوم_انقلاب
#نشست_علمی
#مرکز_همکاری_های_علمی_وبین_الملل
#نجف_لکزایی
#سید_محمد_نجفی
#محسن_قدیر
#مهدی_فیروزی
🌐https://eitaa.com/isca24/5252
🔰حجتالاسلام صرامی:
❇️فلسفه حکم حکومتی اثبات پاسخگویی فقه در اداره جامعه است
🔵عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تأکید کرد: مبنا و فلسفه حکم حکومتی این است که فقه اسلام پاسخگوی همه موضوعات و مسائل در تمام زمانها است.
✳️حجتالاسلام والمسلمین سیفالله صرامی، عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی امروز ۲۴ شهریورماه در نشست علمی «ظرفیتشناسی حکم حکومتی در احکام وضعی» که در این پژوهشگاه برگزار شد، گفت: مبنای حکم حکومتی این است که فقه اسلام پاسخگوی همه موضوعات و مسایل در تمام زمانها است و به صورت حداکثری مدعی اداره فرد و جامعه و تعیین تکلیف برای روابط بینالمللی، داخلی و مردم با حکومت و با خودشان است.
⚫️وی افزود: حکم حکومتی برای اینکه این پاسخگویی کامل شود، به عنوان یک ابزار برای فقیه در نظر گرفته شده است؛ یعنی وقتی حکم حکومتی به میان آمد، نگاهش به تک تک احکام و اهداف کلی شرع هم هست و باید باشد.
صرامی با بیان اینکه در اداره جامعه براساس فقه نیازمند احکام وضعی و تکلیفی هستیم، تصریح کرد: نکته مهم این است که باید اولاً حکم حکومتی را درست بشناسیم و ثانیاً این ظرفیت را درست اجرا کنیم.
✳️وی ادامه داد: یکی از ضوابط اجرایی حکم حکومتی، کارشناسی در آن موضوع است؛ مثلاً اگر از فردا همه اسناد غیررسمی را غیرمعتبر بدانیم، آیا کلاهبرداریها و تقلبهای اسناد غیررسمی به خود اسناد رسمی سرایت نخواهد کرد و سرازیر نخواهد شد؟.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با بیان اینکه صرف دادن آمار که ۹۰ درصد دعاوی مرتبط با زمین و اراضی به خاطر اسناد غیررسمی است، گرهگشا نیست، بیان کرد: باید نگاه کارشناسی دقیقی به این مسئله به عنوان ضابطه حکم حکومتی داشته باشیم، همچنین لازم است در این موضوع اهم و مهم صورت بگیرد.
#پژوهشکده_فقه_وحقوق
#نشست_علمی
#سیف_الله_صرامی
🌐https://eitaa.com/isca24/5256
▶️در نشست «ظرفیتشناسی حکم حکومتی» بیان شد:
✅حکم حکومتی را به هر موضوعی تسری ندهیم
🔰در نشست «ظرفیتشناسی حکم حکومتی» با تأکید بر استفاده از ظرفیت حکم حکومتی در برخی موارد از جمله بحث اعتبار اسناد رسمی، بیان شد که نباید در استفاده از حکم حکومتی دایره آن را به هر موضوعی تعمیم دهیم، بلکه قبل از آن راهکارهایی برای رفع تعارضات و مشکلات وجود دارد.
🔵استفاده از حکم حکومتی را به هر موضوعی تسری ندهیم
💠به اعتقاد کارشناسان، شناختهشدهترین معضل در دادگستریها، حجم بالای پروندههای مرتبط با اسناد غیررسمی است که عمدتاً در بحث فروش مال غیر است، به گونهای که براساس آمار رسمی و نیمهرسمی از ۲۰ عنوان کیفری و حقوقی ۳۰۰ هزار پرونده در سال در دادگستری در این زمینه تشکیل میشود.
✳️البته براساس آمارهای غیررسمی، حداقل سالانه نزدیک به یک میلیون پرونده در این زمینه در دادگستری تشکیل میشود و برخی اخبار حکایت از ۲۵ درصد کل دعاوی دارد. کارشناسان معتقدند با وجود قانون تجمیع اراضی، نزدیک به ۸۱ درصد اراضی زراعی سند ندارند و معاملات ناظر به آنها به صورت عادی انجام و خود این مسئله سبب مشکلات میشود؛ همچنین ۵۵ هزار پلاک ثبتی اختلاف با منابع طبیعی دارند. علاوه بر این، پایه درآمد مالیاتی در همه کشورها مالیاتهای تنظیمی و درآمدی ناظر به ملک و زمین است، ولی در کشور ما قانون مدونی برای بحث انبوهسازان وجود ندارد و نیمی از املاک روستایی سند ندارد و افراد به راحتی خانه میسازند، بدون اینکه احساس کنند نیازی به سند دارند.
❇️امروز ۲۴ شهریورماه نشستی در مورد ظرفیت حکم حکومتی در اعتبار اسناد رسمی در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تشکیل شد. اسماعیل آقا بابایی، دبیر علمی این نشست، در سخنانی با بیان اینکه تاکنون دو جلسه مرتبط با این موضوع تشکیل شده است، گفت: در جلسه اول طرح موضوع شد و در جلسه دوم بحث فقهی کم اهمیت دادن به اسناد رسمی از جمله اینکه آیا سند عادی از لحاظ فقهی معتبر است یا خیر مورد بحث قرار گرفت.
💠ادامه این گزارش از لینک زیر مطالعه کنید
🌐http://yon.ir/pvsrX
#پژوهشکده_فقه_وحقوق
#نشست_علمی
#کاطم_قاضی_زاده
#محمد_جواد_ارسطا
#حسنعلی_علی_اکبریان
💠https://eitaa.com/isca24/5257
هدایت شده از کتابخانه ها و اسناد پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
خدمتی دیگر از اداره کتابخانه ها و اسناد پژوهشگاه: با تلاش و پیگیری این اداره دسترسی اعضاء هیئت علمی و محققان پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی به متن بیش از 3500000 مقاله فارسی و انگلیسی پایگاه مرکز منطقه ای اطلاع رسانی شیراز فراهم گردید. این دسترسی هم اکنون در سطح پژوهشگاه و بدون نیاز به اینترنت از طریق آدرس ricest.ac.ir فراهم شده است. در صورت نیاز به اطلاعات و راهنمایی بیشتر با داخلی 1319 تماس حاصل فرمایید.