حبیب الله بابائی مطرح کرد؛
مستضعفان چگونه می توانند تمدن نوین بیافرینند؟
حجت الاسلام حبیب الله بابائی، عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی گفت: مستضعفان با استقامت در برابر استکبار و کسب اقتدار، ایمان و عمل صالح می توانند دست به ساخت تمدن نوین بزنند.
به گزارش خبرگزاری مهر، هفتمین نشست اساتید منتخب علوم انسانی اسلامی با موضوع مطالعات نظری تمدن نوین اسلامی، صبح امروز، پنجشنبه ۳ بهمن ماه ۱۳۹۸ در مشهد مقدس برگزار شد.
حجت الاسلام حبیب الله بابائی، عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در این نشست علمی به ارائه مقاله خود با عنوان «امکان تمدن در در وضعیت استضعاف از منظر قرآن» پرداخت و گفت: تمدن کلانترین نظام مناسباتی انسانی است. ما در ادبیات تمدنی تهی از ادبیات قرآنی نیستیم و آنچه که فهم مشترک ما را در جهان اسلام تسهیل میکند، ادبیات قرآنی است.
وی در بیان مفهوم استضعاف و ماهیت آن عنوان کرد: استضعاف به معنای القای ضعف و پیدا کردن نقطههای ضعف و به معنای ضعیف شمردن و یا ضعیف کردن چیزی است که این امر میتواند ابعاد مختلف و سطوح متعددی داشته باشد.
بابایی با اشاره به اینکه پذیرش استضعاف و ضعف، امر ارادی است، افزود: تصور و القای ضعف، گاه از سوی شخص دیگری انجام میشود و گاه از سوی خود فرد مستضعف پیدا میشود. آنجا که فرد مستضعف خود را فاقد توان و فاقد شایستگی میداند او در واقع خود را مستضعف ساخته است. گاهی نیز استضعاف در جهت انسداد مسیرهای رشد و زمینه سازی برای ضعف و سستی است تا دیگری تضعیف گردد و قوای خود را از دست بدهد.
این کارشناس حوزه تمدن پژوهی، افزود: استضعاف دارای سطوح خرد و کلان (استضعاف تمدنی) است و آیاتی که در کلام نورانی وحی وجود دارد بر استضعاف کلان اشاره میکند.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی گفت: استضعاف همواره عامل ضعف نیست، بلکه میتواند زمینهای باشد که فرد استضعاف شده در مسیر مقاومت و ایستادگی و در جهت رشد و تعالی قدم بردارد و استضعاف تمدنی که در حال حاضر در جامعه رخ میدهد عزت ما را هدف قرار میدهد و ما میتوانیم در برابر آن قوی شویم و مکنت پیدا کنیم.
وی با طرح این پرسش که آیا در وضعیت غیبت و در وضعیت استمرار استضعاف، امکانی برای حرکت تمدنی در جامعه وجود دارد یا نه و آیا اساساً میتوان تمدن مستضعفین داشت و مستضعفان در عین استضعاف میتوانند حرکت تمدنی و یا احیای تمدن را داشته باشند، گفت: تمدن اقتضای نوعی از اقتدار
را دارد که در وضعیت استضعاف اجتماعی این اقتدار نشدنی و ناممکن است.
وی افزود: اما اگر استضعاف را به گونهای دیگر تعریف کنیم که در آن بین ضعف و استضعاف تفکیک شود و بر این نکته همچنان تأکید کرد که همیشه چنین نیست که استضعاف منجر به ضعف در ناحیه اقتدار اجتماعی و یا ضعف در ناحیه امکان ایمان و عمل صالح شود، آنگاه میتوان برای مستضعفان، اقتداری را تعریف کرد، و برای مستضعفان امکان عمل صالحی را ترسیم کرد. در چنین وضعیتی که عملیات استضعاف همچنان ادامه پیدا میکند. مؤمنان و مستضعفان با استقامت در برابر جریان استکبار، کسب اقتدار و کسب ایمان و عمل صالح میکنند و در کسب ایمان و اقتدار، میتوانند به سمت تمدن حرکت کنند. این بدان معناست که اگر مستضعفان بتوانند در برابر عملیات روانی استضعاف مقاومت کرده و اجازه ندهند که استضعاف منجر به ضعف آنها بشود، آنها میتوانند دست به ساخت تمدن نوین بزنند ولو آنکه همچنان مستضعف باقی بمانند.
وی افزود: اراده انسانی در مواجهه با استضعاف مهم است. اگر اراده فرد در برابر استضعافگر بر تسلیم و تمکین تعلق بگیرد، بی شک استضعاف هم به ضعف و ناتوانی منتتهی خواهد شد و اگر اراده انسانی بر مقاومت و ایستادگی تعلق بگیرد، عملاً استضعاف به قوت و رشد فرد مستضعف منجر خواهد شد.
بابائی با بیان اینکه اقتدار صرفاً با خروج از ضعف روی نمیدهد، بلکه باید به خروج از ذلت و ورود به عزت بیانجامد تا بتوان به استضعاف خاتمه داد، گفت: انسان تمدنی باید عزت انسانی داشته باشد و کسب این قوت در دوره غیبت ممکن است.
وی ادامه داد: اقتدار، ایمان و عمل صالح موجب رفع استضعاف نمیشود، ولی میتواند زمینه ساز شکل گیری تمدن اسلامی در دوره غیبت و آنگاه ظهور امام عصر (عج) بشود.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی گفت: اگر تمدنی شکل بگیرد، نه فقط اقتدار بهتر و امکانی برای ایمان و عمل صالح فراهم میشود، بلکه امکان خروج از وضعیت استضعاف زدگی و رهایی از عملیاتی روانی استضعاف و به رخ کشیدن اقتدار خود و برچیدن زمینههای روانی و تبلیغاتی استضعاف هم بهتر و سهلتر خواهد بود.
هدایت شده از نجف لک زایی
🔸نمایشگاه آثار و دستاوردهای علمی مراکز و شعب دفتر تبلیغات اسلامی در خصوص "ولایت فقیه" به مناسبت پنجاهمین سالگرد تدریس ولایت فقیه توسط امام خمینی(ره) در نجف اشرف»
⏰ زمان: از ۵ تا ۸ بهمن ماه ۹۸ از ساعت ۱۰ تا ۱۹
🏢 مکان: قم، پردیسان، بلوار دانشگاه، دانشگاه باقرالعلوم(ع)
⭕️ تبلیغ نیوز | پایگاه خبری دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم
🌐 Tablighnews.Dte.ir
✅بخشی از سخنرانی دکتر نجف لک زایی در همایش نظریه انتظار در اندیشه حضرت آیت الله العظمی خامنه ای
💠https://eitaa.com/isca24/6544
✅گزارش تصویری همایش بین الملل نظریه انتظار در اندیشه حضرت آیت الله العظمی خامنه ای
💠گزارش تصویری آیین افتتاحیه همایش نظریه انتظار
🔷https://b2n.ir/009507
💠گزارش تصویری کمیسیون تخصصی جامعه منتظر-راهبردها و آسیب ها
🔶https://b2n.ir/011497
💠گزارش تصویری کمسیون تخصصی مفاهیم و مبانی نظریه انتظار
🔷https://b2n.ir/137608
💠 کمیسیون تخصصی،جامعه منتظر،وظایف،شاخصه ها و کارکردها
🔷https://b2n.ir/686531
💠کمیسیون تخصصی نظریه انتظار و تمدن سازی نوین اسلامی
🔷https://b2n.ir/828887
✅نشست علمی | ذیل همایش معنویت های نوظهور؛ شاخصه ها و نقدها،نقد معنویت جدید از دیدگاه غربیان
💠سخنرانان :دکتر هادی و کیلی ،دکتر احمد شاکرنژاد
🔳زمان: سه شنبه 1398/11/15 ساعت ۱۰ الى ۱۲
🔷مکان: پردیس فارابی ساختمان الهیات طبقه سوم تالار امام هادی
✅مجری: پژوهشکده فلسفه و کلام اسلامی ،پردیس فارابی دانشگاه تهران
✳️شرکت برای عموم دانش پژوهان آزاد است .
💠https://eitaa.com/isca24/6546
✅بخشی از سخنرانی حضرت آیت الله امامی کاشانی در همایش نظریه انتظار در اندیشه حضرت آیت الله خامنه ای
🔶https://eitaa.com/isca24/6547
◾️اثر شایسته تقدیر در بیست و یکمین جشنواره کتاب سال حوزه؛
✅«مدلی برای عوامل و سازوکارهای تأثیر خانواده و رسانه در رشد اخلاقی»
🔶پایگاه اطلاع رسانی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی (ایسکا): «مدلی برای عوامل و سازوکارهای تأثیر خانواده و رسانه در رشد اخلاقی»؛ تالیف حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن بوسلیکی، در بیست و یکمین دوره همایش کتاب سال حوزه، اثر شایسته تقدیر شناخته شد.
🔷به گزارش خبرنگار ایسکا: در بیست و یکمین دورۀ همایش کتاب سال حوزه که سوم بهمن ۹۸ برگزار شد، رساله دکتریِ «مدلی برای عوامل و سازوکارهای تأثیر خانواده و رسانه در رشد اخلاقی»؛ تألیف حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن بوسلیکی جزو آثارِ شایسته تقدیر شناخته شد.
⏹به گزارش دبیر این همایشِ سالانه، از میان ۹۳۳ اثر رسیده به دبیرخانۀ همایش کتاب سال حوزه، پس از ارزیابی پایانی این آثار در بیست گروه علمی، ۱۶۹ اثر توانستند از شرایط کیفی برتری برخوردار باشند و به مرحله ارزیابی تکمیلی راه یابند؛ رساله دکتری «مدلی برای عوامل و سازوکارهای تأثیر خانواده و رسانه در رشد اخلاقی» نیز جزو آثاری بود که شایستۀ تقدیر شناخته و معرفی شد.
❎بیست و یکمین همایش کتاب سال حوزه، پنجشنبه سوم بهمن ماه ۹۸ در سالن همایش های مدرسه دارالشفا برگزار شد.
#پژوهشکده_اخلاق_ومعنویت
#حسن_بوسلیکی
#شایسته_تقدیر
#همایش_کتاب_سال_حوزه
◾️پل های ارتباطی ما در پیام رسان ایتا
💠کانال اطلاع رسانی اخبار و نشست ها پژوهشگاه
🌐https://eitaa.com/isca24
🔷کانال آرشیو صوت پژوهشگاه
🌐https://eitaa.com/isca_seda
🔶کانال معرفی آثار علمی پژوهشگاه
🌐https://eitaa.com/lib_isca_ac_ir
✅ اثر برگزیده بیست و یکمین همایش کتاب سال حوزه؛
◾️الگوی درماني خودنظمجویي اسلامی برای درمان افسردگي
💠پایگاه اطلاع رسانی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی (ایسکا): در بیست و یکمین همایش کتاب سال حوزه، رساله دکتری حجت الاسلام والمسلمین دکتر حمید رفیعی هنر، با عنوان «الگوی خودنظمجویي اسلامی برای درمان افسردگي»، جزو کتاب های برگزیده شناخته شد.
🔷به گزارش خبرنگار ایسکا: در بیست و یکمین همایش کتاب سال حوزه که روز پنجشنبه سوم بهمن 98 برگزار شد، رساله دکتریِ «طراحی الگوی خودنظمجویي اسلامی برای درمان افسردگي»؛ تألیف دکتر حمید رفیعیهنر، عضو هیئت علمی گروه تربیتِ پژوهشکدۀ اخلاق و معنویت، جزو پنج کتاب برگزیده این همایش معرفی گردید.
💠مراسم اختتامیه این همایش در مدرسه عالی دارالشفای قم و با حضور آیات عظام: سبحانی، اعرافی، حسینی بوشهری، مقتدایی، سیداحمد خاتمی، سیدمحمد غروی و اساتید و فضلای حوزه علمیه و طلاب و روحانیون برگزار شد و پس از سخنرانی آیت الله سبحانی، در پایان مراسم، آثار برگزیده و شایسته تقدیر و تحسین معرفی شدند و از مؤلفان این آثار قدردانی به عمل آمد.
◾️به گزارش دبیر این همایش، از میان انبوه آثار رسیده به دبیرخانه همایش، پس از داوری های متعدد، 169 اثر به مرحله نهایی راه یافت و در نهایت، پنجاه عنوان جزو آثار برتر معرفی شدند که از این تعداد، پنج اثر به عنوان آثار برگزیده و برتر و 22 اثر شایسته تقدیر شدند.
#پژوهشکده_اخلاق_ومعنویت
#حمید_رفیعی_هنر
#شایسته_تقدیر
#همایش_کتاب_سال_حوزه
◾️پل های ارتباطی ما در پیام رسان ایتا
💠کانال اطلاع رسانی اخبار و نشست ها پژوهشگاه
🌐https://eitaa.com/isca24
🔷کانال آرشیو صوت پژوهشگاه
🌐https://eitaa.com/isca_seda
🔶کانال معرفی آثار علمی پژوهشگاه
🌐https://eitaa.com/lib_isca_ac_ir
✅در بیست و یکمین همایش کتاب سال حوزه
◾️"دائره المعارف قرآن کریم" کتاب سال حوزه شد.
🔷در آیین اختتامیه بیست و یکمین همایش کتاب سال حوزه، کتاب "دائره المعارف قرآن کریم" پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، بعنوان کتاب سال حوزه معرفی شد.
🔶به گزارش پرتال جامع علوم و معارف قرآن، آیین اختتامیه بیست و یکمین همایش کتاب سال حوزه با حضور مراجع تقلید، مدیر حوزههای علمیه کشور، علما و پژوهشگران برتر حوزههای علمیه در مدرسه عالی دارالشفای قم برگزار شد.
🔷در ابتدای این آیین که صبح امروز 3 بهمن آغاز شد، حجت الاسلام والمسلمین مقیمی حاجی دبیر همایش کتاب سال حوزه به سخنرانی پرداخت و در ادامه آیت الله اعرافی مدیر حوزههای علمیه در خصوص اهمیت و جایگاه پژوهش در حوزه به سخنرانی پرداختند.
💠در ادامه آیت الله العظمی سبحانی از مراجع عظام تقلید به ارایه سخنرانی پرداخته و از آیت الله سید محسن خرازی تجلیل و تکریم خواهد شد.
◾️سپس برگزیدگان کتاب سال حوزه پس از قرائت بیانیه شورای بیست و یکمین دوره کتاب سال حوزه تجلیل شدند.
#پژوهشکده_فرهنگ_ومعارف_قرآن
#کتاب_سال_حوزه
#همایش_کتاب_سال_حوزه
◾️پل های ارتباطی ما در پیام رسان ایتا
💠کانال اطلاع رسانی اخبار و نشست ها پژوهشگاه
🌐https://eitaa.com/isca24
🔷کانال آرشیو صوت پژوهشگاه
🌐https://eitaa.com/isca_seda
🔶کانال معرفی آثار علمی پژوهشگاه
🌐https://eitaa.com/lib_isca_ac_ir
✅برگ های زرین پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در همایش کتاب سال حوزه 🌹👇👇👇
✅دومین نشست از سلسله نشست های سیاست گذاری عمومی و کارآمدی ،موانع رشد سیاستگذاری عمومی کارآمد در ایران
🔷ارائه دهنده: جناب آقای دکتر ماشاالله حیدرپور
◾️دبیرعلمی: حجت الاسلام والمسلمین مرتضی امیرپور
⏰زمان : سه شنبه 1398/11/8 ساعت: ۱۰ الى ۱۲
⏹مکان: پردیسان /دانشگاه باقرالعلوم طبقه اول/ پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی
مجری: پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی، دانشگاه باقرالعلوم (ع) و مرکز همکاری های علمی و بین الملل
🌐https://eitaa.com/isca24/6560
تحلیل گونه های معنویت گرایی در جمهوری اسلامی ایران
http://m.aparat.com/v/3S2GX
نشست علمی معنویت و گام دوم انقلاب اسلامی
http://m.aparat.com/v/D7b2F
کرسی ترویجی نقش انقلاب اسلامی در هویت بخشی به تمدن اسلامی
http://m.aparat.com/v/fIEYt