کرسی ترویجی بررسی موقعیت تمدنی ایران در دوران معاصر
http://m.aparat.com/v/3VXaG
#همایش_ملی_بیانیه_گام_دوم
#ویژه_نامه
✅به همت دفتر تبلیغات اسلامی صورت گرفت:
🔶انتشار ویژه نامه الکترونیکی همایش ملی بیانیه گام دوم انقلاب و تمدن نوین اسلامی
◾️ویژه نامه الکترونیکی همایش ملی بیانیه گام دوم انقلاب و تمدن نوین اسلامی به همت دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم و به سردبیری محمدرضا قربان زاده منتشر شد.
💠به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ایسکا (پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی ) به نقل از پایگاه خبری دفتر تبلیغات اسلامی ( تبلیغ نیوز )، ویژه نامه الکترونیکی همایش ملی بیانیه گام دوم انقلاب و تمدن نوین اسلامی با یادداشتی از حجت الاسلام والمسلمین احمد واعظی (رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم و رئیس همایش) آغاز می شود و در ادامه به بررسی محورها و اهداف همایش در بیان حجت الاسلام والمسلمین علی اصغر ثنایی (مدیر کل حوزه دفتر تبلیغات اسلامی و دبیر همایش) می پردازد.
🔶مصاحبه پیرامون بیانیه گام دوم انقلاب و تمدن نوین اسلامی با برخی از اعضای کمیته علمی همایش همچون حجج اسلام والمسلمین نجف لک زایی (رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی)، شمس الله مریجی (رئیس دانشگاه باقرالعلوم(ع)، سید محمد حسین هاشمیان (دبیر شورای راهبری دفتر تبلیغات اسلامی)، حبیب الله بابایی (رییس مرکز مطالعات اجتماعی و تمدنی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی)، علی اصغر ثنایی (مدیر کل حوزه ریاست دفتر تبلیغات اسلامی) و دکتر ابراهیم علیپور (رئیس پژوهشکده فلسفه و کلام اسلامی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی) از جمله مطالب این ویژه نامه است.
💠جزئیات خبر در لینک زیر
🌐https://b2n.ir/673928
◾️گزیده چکیده مقالات همایش ملی بیانیه گام دوم
🔶مبانی و عوامل تحققِ تغییرات اجتماعی در بیانیه گام دوم انقلاب
#شمس_الله_مریجی
عضو گروه علوم اجتماعی دانشگاه باقرالعلوم ع
◾️به باور جامعه شناسان حوزه تغییرات اجتماعی، تغییرات خواه فردی باشد، خواه اجتماعی، امری اجتنا ب ناپذیر است. با نگاهی هرچند سطحی و گذرا به تاریخ زندگی گروهی و اجتماعی انسان به آسانی می توان مشاهده کرد که جوامع انسانی، پیوسته در حال حرکت و دگرگونی بوده و مدام شاهدتغییر در خود، اعضا، محیط و... م یباشد؛ به تعبیر دیگر تمام جوامع، چه به صورت ناگهانی و چه به گونه آرام یا محسوس، هر روز تغییراتی را به خود می بینند. این واقعیت را می توانیم با مطالعه آثار و اسناد به جای مانده از تاریخ جوامع، تحقیقات میدانی و مطالعات جامعه شناختی اندیشمندان اجتماعی و حتی از طریق مشاهدات روزانه خویش دریابیم.
💠براساس حقیقت یادشده، آنچه در فرآیند تحقیق توجه محقق اجتماعی را به خود معطوف می دارد،اصل تغییر نیست بلکه سؤالاتی نظیر: چه چیزی تغییر می کند؛ یعنی موضوع تغییر چیست؟ آیااین تغییر در عناصر ساختی، فرهنگ، الگوها یا ایدئولوژ یها رخ داده است؟ مبنای تغییرات از نظرکارگزاران تغییر چیست؟ عوامل، مشوّقان و تحریک کنندگان تغییرات چه کسانی هستند؟ جهت،سرعت، گسترهٔ تغییر، پیامدهای تغییر و... در مسیر تحقیق برای فهم بهتر تغییرات، پیشِ روی محقق قرار می گیرد. محقق نیز برای ترسیم چهره قبل و حال و آینده یک جامعه، به پاسخ این سؤالات نیاز دارد.
⬅️با توجه به اهمیت مسئله تغییرات اجتماعی در جوامع، رهبر معظم انقلاب نیز در نگارش بیانیه گام دوم، از این حقیقت غافل نبوده، بلکه به مبانی و عوامل تحقق تغییرات اجتماعی پرداخته است.
💠نگارنده هم در نوشتار پیشِ رو می کوشد نخست با اشاره اجمالی به ادبیات نظری تغییرات اجتماعی، به ضرورتها، ویژگی ها، عوامل و شرایط لازم برای تحقق تغییرات اجتماعی از دیدگاه جامعه شناسانِ حوزۀ تغییرات اجتماعی توجه کند، سپس با رویکرد جامعه شناختی، مبانی و عوامل تحقق تغییرات اجتماعی را در بیانیه گام دوم انقاب رصد کرده و درنهایت با رویکردی تطبیقی به نوعی مبنای نظری و معرفتی رهبر عظیم الشأن را در زمینه تغییرات اجتماعی تبیین نماید.
#چکیده_مقالات_همایش_بیانیه_گام_دوم
🌐https://eitaa.com/isca24/6740
◾️گزیده چکیده مقالات همایش ملی بیانیه گام دوم
✅وضعیت شناسی علوم انسانی و اسلامی و مستندی بر بیانیه گام دوم|محمدهادی یعقوب نژاد
◾️عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
💠ایجاد ظرفیتها و زمینه های تحول، رشد و توسعه علوم انسانی و اسامی یکی از رخدادهای انقلاب اسلامی 1357 ایران است که در سطح ملی و بین المللی و در مقیاس امت اسامی و کشورهای مسلمان، به ارمغان آورده و فضایی ایجاد کرده است که باب نظریه پردازی، نوآوری و جسارت تولید علم را برای نخبگان و اندیشه وران مسلمان فراهم ساخته است. گزارش تحلیلی از این رویداد مهم ووضعیت شناسی علوم انسانی و اسامی بعد از انقاب اسلامی، مسئله ای است که این پژوهه با شیوه تحلیلی کتابخانه ای به آن پرداخته و می تواند با مستندسازی ادبیات علمی و پژوهشی در راستای بیانه گام دوم رهبر معظم انقلاب اسلامی به ره آوردهای متعددانقلاب اسلامی ایران اشاره ای باشد.
#چکیده_مقالات_همایش_بیانیه_گام_دوم
https://eitaa.com/isca24/6741
◾️گزیده چکیده مقالات همایش ملی بیانیه گام دوم
✅نقش بیانیه گام دوم در خوانش کیفی تحول علوم انسانی تراز تمدن نوین اسلامی
#دکتر_ابوذر_رجبی استادیار دانشگاه معارف اسلامی
🔶بازشناسی عناصر دخیل در تمدن نوین اسامی نیازمند توجه جدی به مبانی حاکم بر آن است.
💠به باور تمد ن پژوهان، علوم برای تمامی تمدنها از ارکان کلیدی به حساب می آید. علوم انسانی رایج متناسب تمدن غرب است، چراکه مبتنی بر جهان بینی غیراسلامی و غیربومی می باشد.
ازاین جهت جامعه ایرانی، به خصوص جمهوری اسامی که داعی هدار تمدن نوین اسلامی است،به تحول بنیادین نیاز دارد. تحقق علوم انسانی اسلامی مبتنی بر کاربست رئالیسم معرفتی و جامعیت دین، متناسب با تمام اعصار، تمام نیازها و ابعاد گوناگون زندگی انسان امکان پذیر است.
⬅️از نظر مقام معظم رهبری علوم انسانی کنونی مشکلات و آسیبهای متعددی دارد؛ از جمله ابتنابر انسان شناسی غربی، فلسفه های مادی و ماتریالیسم، و داشتن تعارض با مبانی دینی، فلسفی و فرهنگ بومی جامعه اسلامی. علوم انسانی جایگزین باید براساس فلسفه و جهان بینی اصیل اسلامی پایه گذاری شود تا ضمن دوری از مشکلات علوم موجود، هم درصدد تأمین نیازهای جامعه بوده و هم با فرهنگ اصیل و بومی جامعه اسلامی کاملاً سازگار باشد.
🔷این مهم، تنها با به کاربستن منابع معرفتی اسلام و جامعیت دین قابل تحقق است.
🔶نوشتار حاضر با رویکردی توصیفی-تحلیلی درصدد بازکاوی الزامات و بایسته های تحول علوم انسانی در منظومه فکری مقام معظم رهبری با تأ کید بر بیانیه گام دوم و نقش آن در این تحول است. یافته های اساسی تحقیق نشان می دهد توجه به علوم انسانی به عنوان رکن اساسی ایجاد تمدن نوین اسلامی در نظرگاه مقام معظم رهبری به عنوان داّل مرکزی این اندیشه مبتنی بر تغییرات بنیادین علوم انسانی موجود است.
#چکیده_مقالات_همایش_بیانیه_گام_دوم
🌐https://eitaa.com/isca24/6742
◾️گزیده چکیده مقالات همایش ملی بیانیه گام دوم
✅تحلیل دستاوردهای نظام جمهوری اسلامی در حوزه سبک زندگی اسلامی و را ه های دست یابی به افق ترسیم شده در بیانیه گام دوم انقلاب (با تأ کید بر دیدگاه مقام معظم رهبری)
#عیسی_عیسی_زاده
🔶استادیار پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
💠شکل گیری سبک زندگی در حوزه های گوناگون فردی و اجتماعی براساس آموزه های اسلامی یکی از اهداف و آرمان های اصلی انقلاب اسلامی بوده و علی رغم تلاش های انجام شده در طول چهل سال عمر انقلاب، تحقق این هدف دچار چالش شده و متأسفانه جامعه کنونی به علت تأثیرپذیری ازفرهنگ غرب از یک سو و تحت تأثیر زندگی قبل از انقلاب اسلامی از سوی دیگر، نتوانسته است میان باورهای اصیل اسلامی و سبک زندگی خود در حوزه های گوناگون ارتباطی عمیق و تنگاتنگ ایجاد کند و از داشتن سبک زندگی اسلامی به معنای واقعی محروم مانده و نتوانسته است از میوه های ارزشمند عقاید و باورهای دینی خویش در عرصه رفتار و سبک زندگی بهره مند گردد،
✅مقام معظم رهبری با درک صحیح از این وضعیت نگران کننده، یکی از محورهایی که در بیانیه گام دوم به آن اشاره کردند، مسئلۀ سبک زندگی است. در پژوهش پیشرو تلاش خواهد شد با تحلیل تجربه و دستاوردهای نظام جمهوری اسلامی در حوزه سبک زندگی اسلامی و راه های دست یابی به افق ترسیم شده در بیانیه گام دوم انقلاب بررسی شود.
#چکیده_مقالات_همایش_بیانیه_گام_دوم
🌐https://eitaa.com/isca24/6743
◾️گزیده چکیده مقالات همایش ملی بیانیه گام دوم
✅الزامات سیاست خارجی ایران در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی
#محمد_ستوده عضو هیئت علمی دانشگاه باقرالعلوم ع
🔶سیاست خارجی ایران در روند چهل سال گذشته با فرصتها، محدودیتها و دست آوردهای متعددی مواجه بوده و لازم است در گام دوم انقلاب، جهت گیری ها و راهبردهای نیل به اهداف سیاست خارجی کشور متناسب با آیندۀ مرجّح یا مطلوب شکل گیرد.
◾️براین اساس در این مقاله با رویکرد آینده پژوهانه، مهم ترین الزامات سیاست خارجی در گام دوم انقلاب از دیدگاه مقام معظم رهبری تبیین گردید. بدین منظور الزامات سیاست خارجی ایران با توجه به روندها، پی آمد روندها،پیش را نها، موانع و رویدادهای مؤثر بر روند بیان گردید.
💠 در بررسی روندها به الزامات سیاست خارجی جهت مطالعۀ واقع بینانه و همه جانبۀ روند گذشته و شناخت نقاط قوت و ضعف آن به منظور تقویت موارد قوّت و مثبت و رفع نارسایی ها پرداخته شد.
در بحث دست آوردهای روند به حفظ دست آوردهای گذشته و نهادینه کردن موازنۀ قدرت نوین منطق های اشاره شد.
♦️از سوی دیگر،شناخت و بهره گیری از فرصت های بین المللی و تبیین راهبردهای کنترل تهدیدها جهت غلبه برموانع تبیین گردید.
در بررسی پیشران ها به تقویت روحیه انقلابی و عمل جهادی، حمایت از روند بیداری اسلامی و نهادینه کردن روابط راهبردی ایران و روسیه پرداخته شد.
🔷در بیان الزامات مربوط به تأثیر رویدادها بر روند، شناخت نشانه ها و روندهای تحقق رویدادها و حمایت از آ نها، ترسیم چالش های فرارو، تعیین اهداف و راهبردهای آینده مطالعه شد.
🔳هم چنین الزامات سیاست خارجی ایران مربوط به ترسیم آیندۀ مرجّح سیاست خارجی، یعنی دست یابی به تمدن نوین اسلامی،ارتقای جایگاه ایران به سطح کشور پیشرفته و ایجاد بلوک قدرت مند جهان اسلام و راهبردهای نیل به آن ازجمله تدوین نظریه سیاست خارجی دولت انقلابی بیان گردید.
#چکیده_مقالات_همایش_بیانیه_گام_دوم
💠https://eitaa.com/isca24/6744