🌹🌹🌹
#ishia
#انسانِ_بَرده
#قسمت14
#المیزان
❇️ انديشه الغاى #بردگى تا چه اندازه صحيح بوده است؟
💠 اين #حُرّيت و #آزادى فطرى كه ما آن را براى جنس بشر، موهبتى مى ناميم (صرف نظر از اينكه نتوانستيم بفهميم كه چه جهت دارد که ما اين حرّيت را از ساير حيوانات - با اينكه آنها نيز در داشتن شعور نفسانى و اراده محرّكه مثل انسانند - سلب نموده و به خود اختصاص داده ايم؟ مگر اينكه بگوئيم ما آدميان حرّيت را به منظور استفاده خودمان از آنها سلب نموده ايم) هيچ اصلى جز اين ندارد كه انسان چون مجهّز به شعورى باطنى است كه لذّت ها را از آلام (=درد و رنجها) برايش مشخص مى نمايد و همچنين چون داراى اراده ای است كه او را به جلب لذّت ها و دفع آلام واميدارد، از اين جهت مى تواند #آزادانه هر چيزى را براى خود اختيار نمايد. و اين شعور باطنى انسان محدود و مقيّد نيست، يعنى چنان نيست كه به پاره اى از چيزها تعلّق بگيرد و چيزهاى ديگرى را احساس نكند و چنين نيست كه انسان ضعيف و زير دست، چيزهايى را كه انسان عزيز و قوى درك مى كند درك نكند و همچنين اراده اش هم محدود نيست تا در نتيجه به بعضى از چيزهايى كه دوست دارد تعلّق نگيرد و يا بدون اختيار به چيزهايى تعلّق بگيرد كه اراده شخص ديگرى به آن تعلّق گرفته و آن را در عين بى ميلى و كراهت به نفع آن شخص انجام دهد.
💠 خلاصه اينكه انسانِ مغلوب و ضعيف هم نظیر همه آنچه را كه ما فوقش اراده مى كند او نيز اراده مى كند، و هيچ گونه رابطه اى بين اراده «زير دست» و اراده «ما فوقش» نيست كه اراده ضعيف و زير دست را مجبور سازد به اينكه تنها به آنچه كه اراده قوى و ما فوقش به آن تعلّق گرفته، تعلق بگیرد، و يا اراده او را در اراده ما فوقش فانى و مُندَك سازد. به طورى كه آن دو اراده يكى گرديده و به سود قوى بكار افتد و يا اراده ضعيف را چنان تابع اراده قوى نمايد كه استقلال را از آن سلب گرداند. وقتى چنين رابطه اى طبيعى در ميان نبود و از طرفى هم چون #قوانين_حيات بايستى بر اساس ساختمان طبيعت پى ريزى شود از اين جهت لازم است كه هر انسانى خودش آزاد و در عملش هم آزاد باشد. منشأ سر و صداها و مبارزه هايى كه عليه رژيم بردگى شد همين حُرّيت فطرى است، و صحيح هم هست، ليكن بايد ديد آيا اين حرّيت خدادادی به انسان، موهبتى است براى #مجتمع بشرى يا براى #فرد فرد انسان هايى كه در اين مجتمع به وجود آمده و زندگى مى كنند؟ و با اينكه تا آنجا كه سراغ داريم بشر همواره در حال اجتماع به سر مى برده و جهاز وجوديش جز زندگى دسته جمعى را به او اجازه نمى دهد، آیا ممكن است يك فرد حرّيتش به تمام معنا محفوظ مانده و دست به تركيب آن نخورد؟!
ادامه دارد...
📚 #تفسیر_المیزان
💌 کانال " آی💚شیعه " :
🆔@ishiaa 👈
#علامه_طباطبایی
❇️ سوال ❇️
از کجا بدانیم که بَلا (مانند بیماری) خیر و نعمت است تا از آن جلوگیری نکنیم یا نقمت و شرّ و عذاب است تا از آن جلوگیری کنیم؟
✅ جواب :
با مراجعه کردن به #قلب تا حدودی می شود فهمید. به این صورت که اگر قلب آرام و در حالت تقرّب و تقوا بود می توان فهمید که نعمت است و اگر دل، سخت و ناراحت بود، شرّ و نقمت است.
در روایتی آمده است که گاهی خداوند بنده را یک ماه به بیماری مبتلا می کند تا در روز سی و یکم یک #یا_الله از روی «اخلاص» از او صادر شود.
همچنین در حدیثی وارد شده است که می فرماید اگر میخواهی بدانی که خداوند متعال با تو چگونه معامله میکند، ببین تو با او در چه حالی هستی.
📚در محضر علامه طباطبایی ص357
#معرفت
💌 کانال " آی💚شیعه " :
🆔@ishiaa 👈
#طلبه_همدانی
❓ بأیّ ذنبٍ قُتِلَتْ؟
واقعاً به چه #گناهی کشته شد؟
👈 اگر حرف یا نظری در این باره دارید برامون ارسال کنید تا در کانال منعکس کنیم.
🌹تشکر
✅خادم کانال :
@rasouliqom 👈
🌹🌹🌹
#ishia
#جامعه_اسلامی
#قسمت44
#آیه200_سوره_آل_عمران
❇️ معناى پاداش خواستن از خدا و اِعراض از غير خدا چيست؟
💠 چه بسا ساده دلانى #توهّم كنند كه اگر در عموم كارها، اغراض و پاداشهاى اخروى هدف از زندگى انسان اجتماعى قرار گيرد، باعث مى شود كه مردم نسبت به اغراض زندگى كه نيروى طبيعى، انسان را به تأمين آن مى خواند بى اعتنا شوند، و معلوم است كه سقوط آن اغراض، نظام اجتماع را به كلّى تباه ساخته و جامعه را به سوى انحطاط رُهبانيّت مى كشاند، زيرا به قول معروف : «خوشه يكسر دارد»، چطور ممكن است در يك عمل، هم پاداش #آخرت هدف باشد و هم تأمين حوائج #دنيا ؟ با اينكه اين دو نقيض يكديگرند و اجتماع نقيضين امكان ندارد.
💠 ليكن اين توهّم ناشى از #جهل به حكمت الهى و به اَسرارى است كه معارف قرآن از آن پرده بر مى دارد. آرى اسلام همانطور كه مكرّر در مباحث گذشته تذكر داديم تشريع خود را بر اساس «تكوين» پى ريزى نموده و فرموده :
❣ فأَقِمْ وَجْهَكَ لِلدِّينِ حَنِيفاً فِطْرَتَ اللَّهِ الَّتِي فَطَرَ النَّاسَ عَلَيْها، لا تَبْدِيلَ لِخَلْقِ اللَّهِ، ذلِكَ الدِّينُ الْقَيِّمُ —- روى به سوى دين حنيف و معتدل آور، و ملازم آن باش كه دينى است مطابق فطرت و خلقتى كه خدا مردم را بر آن فطرت آفريده، و خلقت خدا تبديل پذير نيست، و دين قيّم و استوار هم همين است كه مطابق با خلقت و تكوين باشد. (سوره روم آيه: 30)
💠 و حاصل مضمون آيه اين است كه آن سلسله اسبابى كه در عالمَ، دست اندر كارند، همه زنجير وار دست به هم داده اند تا در آخر، #نوع_بشر ايجاد شود و همه آن اسباب بر اين مَجرى جارى شده اند كه انسان را به سوى هدفى كه برايش در نظر گرفته شده سوق دهند، پس بر خود انسان نيز لازم است كه اساس زندگى خود و هدف از تلاش و انتخاب خود را بر موافقتِ آن #اسباب پايه گذارى كند، و ساده تر بگويم : در هر عملى و تلاشى كه مى كند موافقت با اسباب نامبرده را در نظر بگيرد تا به قول معروف بر خلاف مسير آب شنا نكرده باشد و سرانجام كارش به هلاكت و بدبختى منتهى نگردد و اين معنا (البته اگر متوهّم نامبرده، آن را درك كند) خود، همان #دين_اسلام است و خلاصه ی دعوت اسلام همين است، و چون ما فوق همه اسباب، يگانه سببى قرار دارد كه پديد آورنده اسباب و مُسبّب آنها است، پس بر انسان لازم است كه در برابر آن «مُسبّب الأسباب» تسليم و خاضع گردد و معناى اينكه مى گوئيم : #توحيد يگانه اساس و پايه دين اسلام است، همين است.
🔹از اينجا روشن مى گردد كه حفظ كلمه توحيد و تسليمِ خدا شدن و #رضاى_خدا را در زندگى طلب كردن بر طبق جريان ِهمه اسباب قدم برداشتن است و نيز دادن حقّ هر يك از آن سبب ها است.
ادامه دارد...
📚 #تفسیر_المیزان
💌 کانال " آی💚شیعه " :
🆔 @ishiaa 👈
.
🌺 حرفها و نظرات شما درباره قتل #طلبه_همدانی :
🖋 بکُشید ما را، ما قویتر می شویم. امام خمینی(ره)
🖋 خدا نبخشه هر کسی که باعثش شده.
🖋 یکی بیاد جلوی این فضای مجازی رو بگیره دیگه، #وزیر_ارتباطات داره چه غلطی میکنه؟؟؟
🖋 بعد این همه فداکاری آخوندا تو ماجرای سیل زده ها ،#سیلبریتی ها همچنان چشمهاشون بسته است و دهنشون باز، نیروی انتظامی ضعف نشون نده لطفا.. ما را چشم امیدی به وزرای دولت عقبگرای اصلاح طلب نیست.
🖋 نظر چی بدیم؟ مردم ما الان بیشتر حواسشون به قیمت پیازه تا قیمت آبرو و شرف افراد خدمتگذار... مهناز افشار دیگه خیلی وقیح شده... قوه قضائیه و آقای رئیسی به داد ملّت برس از این مجلس و دولت که چشمون آب نمیخوره.
🖋 اللهم کن لولیک الفرج. بخوان دعای فرج رو که آرامش دل بی قرار ماها باشه که اینجور ظلم ها رو میبینیم بأیّ ذنب قتلت.
🖋 کسی که آخرت را باور ندارد، به راحتی آب خوردن آدم میکشد فرقی ندارد آخوند و طلبه باشد یا کاسب و کارمند. اللهم عجل لولیک الفرج.
🖋 مهناز افشار باید محاکمه بشه. این خواست ملت شهید پرور ایرانه. #محاکمه_مهناز_افشار
🖋 حرف رهبری رو گوش بدهیم گرفتار این همه بلا و مصیبت نمیشیم، مثل بیکاری- برجام- گرانی- مسئولین بیخیال و واداده- قتل آتنا- قتل طلبه همدانی و... هر چی غربزده و ترسو و احیاناً جاسوسه آوردیم رئیسشون کردیم این هم نتیجه اش.
🖋 فضای مجازی = فضای حقیقی. وزیر نا لایق ارتباطات کجاست؟ چرا کنترل نمیکنه؟ چرا به اخطارها توجهی نمیکنه؟ چرا مثل جناب روحانی خلاف رهبری حرکت میکنه؟؟ خدا ازشون نگذره به حق 5 تن.
🖋 شهادت طلبه همدانی هم از نتایج و از گلابی های برجامه. اینقدر گلابی گندیده #برجامی بچینیم خسته بشیم. از ماست که بر ماست.
🖋 ساکت نشینید، فضا رو برای امثال #مهناز_افشار هایی که مثل شوهرش خون مردم ایران رو تو شیشه میکنن تنگ کنید، فشار بیارید، اگر فشار افکار عمومی زیاد بشه حتما رسیدگی میشه و خون امثال این آخوند بی گناه همدانی هم پایمال نمیشه، لطفا دست به کار بشین، حداقل یه امضای ناقابل که میتونیم بزنیم تو اینترنت، اینم آدرسش : کمپین جمع اوری امضا برای محاکمه افشار https://my.farsnews.com/c/6728
🖋 من 13 سالمه ، عاشق طلبه ها شدم.عشقمه برم طلبه بشم. مادرم هم تشویقم میکنه. جونم رو هم میدم. بخدااااااااا
🖋و....
╔═══💌══╗
🆔 @ishiaa
╚═══💌══╝
#علامه_طباطبایی
💠 بشر باید #عاطفه داشته باشد کسی که عاطفه ندارد، یعنی با قرآن دوست نیست.
—---------------------------------—
🔸 مثل سنگ، بی احساس نباش.
🔸 احساس مهربانی به خَلق و دادخواهی از #مظلوم را سرکوب نکن.
🔸 تا هستی پرواز کن... پروااااز...
#معرفت
╔═══💌══╗
🆔 @ishiaa
╚═══💌══╝
🌹🌹🌹
#ishia
#انسانِ_بَرده
#قسمت15
#المیزان
💠 يقيناً خواهيد گفت: خير، زيرا محال است مجتمعى بتواند #زندگى_اجتماعى خود را با همکاری افراد حتى براى مدتى كوتاه ادامه بدهد و در همين حال دست به تركيب آزادى يك يك افراد آن مجتمع نخورد. آرى همکاری چه به طور عادلانه و عاقلانه باشد و چه به شکل ظالمانه و جزافى و يا به هر صفتى ديگر متّصف باشد، #آزادى_فردى را محدود مى سازد. علاوه بر اين، ممكن نيست انسان بتواند در اين عالَم زندگى كند مگر اينكه به حكم ضرورت، تصرّفاتى در مواد اين عالَم بنمايد، تصرّفاتى كه بقاء و دوام زندگيش را تأمين و تضمين كند، و اين وقتى ممكن است كه در آنچه كه تصرّف كرده يك نحوه اختصاص كه از آن به «ملكيّت» تعبير مى شود داشته باشد، - البته مراد ما از اين ملكيّت معناى اعمّى است كه هم شامل حقّ ميشود و هم شامل مِلك مصطلح - و اين خود مستلزم محدوديّت آزاديهاى فردى است.
💠 براى اينكه مادامى كه يك فردى مثلاً فلان لباس را مى پوشد و يا فلان غذا را مى خورد و يا از فلان مايع استفاده مى كند و يا در فلان محل سكونت مى كند، فرد ديگرى نمى تواند مستقلاً آن استفاده ها را از آن لباس و خوراك و مسكن بكند. پس اراده فردِ «غير متصرّف» نسبت به متصرفاتِ فرد «متصرّف» محدود شده و حُرّيتش مقيّد مى شود، و لذا مى بينيم از آن روزى كه جنس بشر در زمين جاى گرفت همواره ملازم با اختلاف و نزاع با يكديگر بوده و هيچ روزى بر اين انسانهاى پراكنده در پهناى زمين نگذشت مگر اينكه آفتاب آن روز بر نزاع آنان طلوع و از كشمكش آنها غروب نموده؛ نزاع و كشمكشهايى كه آنان را به نابودى نفوس و تباهى و هتك اَعراض و تاراج رفتن اموال سوق داده است، و اين خود شاهد روشنى است بر #محدوديّت_آزاديهاى_افراد، و گرنه اگر انسان براى خود، انسانيّت، حرّيت و آزادى مطلقى قائل بود اين اختلافات دردى از او دوا نمى كرد و كوچكترين اثرى نداشت. = یعنی در اینصورت اصلاً اختلافی پیدا نمیشد.
💠 و نيز مى بينيم دائما #قوانين_جزایى و گرفت و گيرهايى - چه صحيح و چه غير صحيح - در ميان مجتمعات گوناگون بشرى (چه متمدّن و چه نيمه وحشى) متداول بوده است، و اين مجازاتها معنايى جز اين ندارد كه #مجتمع، بعضى از نعمتهايى را كه خلقت به فرد ارزانى داشته، مالك است و مى تواند آزادى افراد را نسبت به آن نعمتها سلب نمايد. آرى اگر جامعه و يا زمامدار جامعه، مالك جان يك فرد قاتل نباشد نمى تواند حكم به اعدام او نموده و جانش را از او سلب نمايد، و همچنين از يك فرد متخلّف كه او را به جرم گناهى مؤاخذه نموده و به انواع شكنجه ها از قبيل قطع و ضرب و حبس و غير آن عذابش مى دهد اگر مالك حُكم و اجرای آن و اختياردار سلب بعضى شؤون حياتى و آسايش و سلطنت مالى از او نبود نمى توانست چنين احكامى را در حقّ او صادر و اجرا نمايد. چطور ميتواند بدون محدود کردن و سلب مقدارى از آزادى فردِ متخلّف و ياغى او را از #ظلم و تعدّى باز داشته و او را از حريم جانها و اعراض و اموال ديگران دور سازد؟
ادامه دارد...
📚 #تفسیر_المیزان
💌 کانال " آی💚شیعه " :
🆔@ishiaa 👈
🌹🌹🌹
#ishia
#جامعه_اسلامی
#قسمت45
#آیه200_سوره_آل_عمران
💠 يك فرد مسلمان با اعتقادش به #توحيد و لوازم آن، هم شرك نورزيده و هم نسبت به حقِّ هيچ يك از اسباب، مرتكب غفلت نشده. پس يك فرد مسلمان هدفها و اغراضى دنيايى و آخرتى دارد و يا به عبارت ديگر : هم #مادّيات هدف او است و هم #معنويّات و ليكن نسبت به هر يك از آن اهداف، آن مقدار اعتنا مى ورزد كه بايد بورزد (نه كمتر و نه بيشتر). و عيناً به همين جهت است كه مى بينيم كه اسلام، هم مردم را به توحيد و انقطاع از هر چيز و اتّصال به خداى تعالى و اخلاص براى او و رویگردانی از هر سببى غير از او دعوت مى كند، و هم در عين حال به مردم دستور مى دهد بر اينكه از نواميس حيات پيروى كنند و مطابق مَجراى طبيعت قدم بردارند (بخورند، بنوشند، مداوا كنند، كشت و زرع نمايند، ازدواج كنند و ...).
💠 و همين جا است كه فساد يك #توهّم ديگر، روشن مى شود و آن توهّمى است كه جمعى از علما يعنى آنهايى كه به اصطلاح متخصّص در علم الإجتماع (جامعه شناسی) هستند كرده و گفته اند : #حقيقت_دين و غرض اصلى آن تنها «اقامه عدالت در اجتماع» است و مسائل عبادتى فروعات آن غرض است، و تنها علامتى است براى اينكه معلوم شود كسى كه مثلاً نماز مى خواند متدّين به دين هست، هر چند نماز خواندنش ناشى از عقيده به خدا و به فرض عبوديّت خدا نباشد./ با اينكه بطلان اين سخن حاجت به هيچ استدلالى ندارد و كسى كه در كتاب خدا و سنّت پيشوايان دين و مخصوصاً سيره رسول خدا (ص) دقّت كند براى واقف شدن به بطلان اين توهّم، نيازمند مؤونه اى ديگر و زحمت استدلال نمى شود، با اين حال مى گوئيم اين توهّم لوازمى دارد كه #هيچ آشناى به معارف دين، ملتزم به آن نمى شود :
💠 يكى اينكه : مستلزم اِسقاط #توحيد از مجموعه نواميس دينى است، يعنى گوينده اين سخن، اعتقاد به توحيد را لازم نمى داند، دوم اينكه : #فضائل_اخلاقى را نيز از آن مجموعه ساقط مى كند، و سوم اينكه : هدف نهايى دين را كه همانا كلمه توحيد است به يك هدف پَست ارجاع مى دهد، يعنى مى گويد : دين جز براى اين نيامده كه مردم #متمدّن شوند، يعنى بهتر بخورند و بهتر از ساير لذائذ متمتّع شوند. با اينكه قبلاً روشن كرديم كه اين دو هدف ربطى به هم ندارند، نه برگشت توحيد به تمدّن است و نه برگشت تمدّن به توحيد، نه در اصلش و نه در فروعات و ثمراتش.
ادامه دارد...
📚 #تفسیر_المیزان
💌 کانال " آی💚شیعه " :
🆔@ishiaa 👈
هدایت شده از من شیعه هستم
💞💞💞
💜 و أَکثِرْ ذِکرَ الْمَوْتِ وَ مَا بَعْدَ الْمَوْتِ وَ لَا تَتَمَنَّ الْمَوْتَ إِلَّا بِشَرْطٍ وَثِيقٍ.
✅ بسيار به ياد #مرگ و عقبات بعد از آن باش، البته در آرزوی مرگ مباش، مگر آنکه به سعادت و رو سفيدی در آن جهان اطمينان داشته باشی.
📚 #نهج_البلاغه
📖 نامه اميرالمومنين (ع) به حارث همدانی
╔═══💌══╗
🆔 @ishiaa
╚═══💌══╝
.
❤️ دوستان خوبم سلام
یه استاد بزرگواری داریم که هر جا برای سخنرانی دعوت میشوند، مقیّد هستند ابتدا حتماً یکی دو تا مسأله شرعی بیان کنند و اعتقاد دارند که بدون فهمیدن و التزام کامل به احکام شرعی نمیشه به جایی رسید. این اعتقادشون رو هم از استاد بزرگوارشون که از شاگردان علامه طباطبایی هستند به ارث بردند. لذا ما هم تصمیم گرفتیم هر روز یک مسأله شرعی «کوتاه» و «مبتلا به» از فتاوای مقام معظم رهبری براتون در کانال بیاریم و به دلیل نزدیک بودن ماه مبارک رمضان، از احکام #روزه شروع خواهیم کرد. ان شاءالله. یه نکته هم وجود داره البته : اطلاع داریم که عده معدودی از اعضای کانال، #تازه_مسلمان هستند و از این جهت خوشحالیم براشون مسائل شرعی رو تقدیم کنیم.
به امید اینکه همگی از عاملان حقیقی به #احکام_اسلامی باشیم ان شاءالله.
التماس دعا🙏