#احکام_روزه
💠 سوال : آیا مسافرت عمدی در ماه رمضان به قصد افطار و فرار از روزه گرفتن، جایز است؟
✅ مسافرت در ماه رمضان اشکال ندارد، و در صورت مسافرت، و لو اينکه براى فرار از روزه باشد، افطار بر او واجب است.
📚 رساله استفتائات رهبری
╔═══💌══╗
🆔@ishiaa
╚═══💌══╝
🌹🌹🌹
#انسانِ_بَرده
#قسمت22
#المیزان
💠 آرى از اقسام مختلف #برده_گيرى (كه به وسيله قرارداد بروكسل لغو گرديد و آن همه سر و صدا در دنيا به راه انداخت و دولتهای متّمدن دنيا يعنى همان گردانندگان مدنيّت مترقّى و پرچم داران آزادى، آن همه درباره اش مباهات كردند) تنها قسمى كه باقى ماند و مثل ساير اقسام برده گيرى، قرارداد مزبور را در خصوص آن زیر پا نگذاشتند، مسأله فروختن فرزندان و اخته كردن بردگان بود. آنهم نه براى خاطر احترام به قرارداد بروكسل و يا طرفدارى از آزادى بردگان بود بلكه براى اين بود كه اين قسم از برده گيرى بر ايشان #سودى نداشت، علاوه بر اينكه به مسأله فردى بيشتر شباهت داشت تا يك مسأله اجتماعى. مضافاً بر اينكه عمل كردن به قرارداد مزبور در خصوص اين قسم از برده گيرى، خود #سوژه_تبليغاتى خوبى بود براى غربى ها كه آن را به دست گرفته سر و صدا به راه انداخته و با مُشتى الفاظ پوچ و دروغ، خود را در دنيا به آزادى خواهى و مخالفت با رژيم برده گيرى وانمود ساخته و اثر معجزه آسايى از الفاظ و ادّعاهاى خالى از حقيقت بگيرند، مثل تبليغاتى كه در ساير موضوعات به راه مى اندازند.
💠 از مقايسه اى كه ما بين روشهاى دنياى قديم و جديد درباره برده گيرى و بين روش اسلام درباره آن كرديم، به خوبى معلوم شد كه روش #اسلام درباره برده گيرى مُتقن ترين و حكيمانه ترين و به آزادى و صلاح بردگان نزديك ترين روشى است كه ممكن است تصوّر نمود. تنها سؤالى كه در اين مقايسه باقى مى ماند اين است كه غربی ها حقّ استفاده از بردگان را مخصوص دولتها مى دانند و اسلام بردگان را مثل ساير غنيمت هاى جنگى (غير از اراضى مفتوحه عنوة) بين سربازان تقسيم مى كند، بلكه سهم آنان را قبل از سهم دولت مى پردازد. و اين سؤال براى خود مسأله جداگانه ای است غير مربوط به اصل مسأله برده گيرى. كه شايد در مباحث آينده در ضمن گفتار در تفسير آيات زكات و خمس به طور مفصّل درباره آن بحث كنيم. ان شاء اللَّه، و اللَّه المُستعان.
ادامه دارد...
📚 #تفسیر_المیزان
💌 کانال " آی💚شیعه " :
🆔 @ishiaa 👈
🌹🌹🌹
#جامعه_اسلامی
#قسمت52
#آیه200_سوره_آل_عمران
❇️ لازمه هر تحوّل و تغييرى در سيستم هاى #حكومتى و سنّت هاى اجتماعى، حركت از نقص به سوى كمال نيست.
💠 و امّا روش اداره مجتمعات و سنّت هاى اجتماعى كه روز به روز دگرگونى يافته (يك روز سلطنت و روز ديگر دموكراتى و روز ديگر كمونيستى و غيره شده)، اين بدان جهت بوده كه بشر به نواقص يك يك آنها پى برده و ديده است كه فلان #رژيم_حکومتی از اينكه انسان اجتماعى را به كمال مطلوبش برساند قاصر است پس دست از آن برداشته، رژيم ديگرى بر سر كار آورده. نه اينكه اين تغيير دادن رژيم، يكى از واجبات حتمى بشر باشد و مانند صنعت باشد كه از نقص به سوى كمال سير مى كند؛ پس فرق ميان این رژيم و آن رژيم -البته اگر فرقى باشد و همه در بطلان به يك درجه نباشند- فرق ميان صحیح و غلط (و يا غلط و غلط تر) است، نه فرق ميان ناقص و كامل.
💠 خلاصه مى خواهيم بگوئيم اگر بشر در مسأله سنّت و روش اجتماعی اش، بر سنّتى استقرار بيابد كه «فطرت» دست نخورده اش اقتضاى آن را دارد، سنّتى كه #عدالت را در اجتماع بر قرار سازد، و نيز اگر بشر در زير سايه چنين سنّتى تحت #تربيت_صالح قرار گيرد، تربيتى كه دو بالش «علم نافع» و «عمل صالح» باشد، و آن گاه شروع كند به سير تكاملى در مدارج علم و عمل و سير به سوى سعادت واقعى خود، البته تكامل هم مى كند و به خاطر داشتن آن سنّت عادله و آن تربيت صحيح و آن علم و عمل نافع، روز به روز گامهاى بلندترى هم در تكامل و به سوى سعادت بر مى دارد و هيچ احتياجى به دگرگون ساختن رژيم پيدا نمى كند. پس صِرف اينكه انسان از هر جهت بايد تكامل يابد و تحوّل بپذيرد، دليل بر اين نيست كه حتّى در امورى هم كه احتياجى به تحوّل ندارد و حتّى هيچ عاقل و بصيرى تحوّل در آن را صحيح نمى داند، #تحوّل بپذيرد.
ادامه دارد...
📚 #تفسیر_المیزان
💌 کانال " آی💚شیعه " :
🆔 @ishiaa 👈
سلام
دوستان میدونید چرا ما اینقدر تاکید داریم تا چنین مطالبی رو براتون ارائه کنیم؟
مطالبی نسبتاً طولانی که نیاز به فکر و دقّت داره؟ مطالبی که به قول معروف : هلو بپر تو گلو نیست؟
آیا واقعاً الان نیازه یا نه؟
شما بفرمایید در این باره نظرتون چیه. نظرتون هر چی که هست دریغ نکنید.
@rasouliqom👈
🌹🌹🌹
#ishia
#انسانِ_بَرده
#قسمت23
#المیزان
❇️ بررسى اين سخن كه منشأ انديشه لغو بَردگى، #تساوى_حقوق_افراد_بشر بوده است
💠 اينك بعد از همه اين حرفها بر مى گرديم به تجزيه و تحليل كلام صاحب (معجم الأعلام) كه پيش از اين نقل كرده بوديم. وى مى گويد: مبدأ و منشأ سر و صداهايى كه به راه افتاد و منجر به الغاى رژيم بردگى گرديد، تساوى حقوق افراد بشر در ضروريات زندگى بود؛ از نامبرده مى پرسيم مقصود شما از اين تساوى در حقوق چيست؟
💠 اگر مقصود اين است كه تمامى افراد بشر در استحقاق رعايت شدن حقوق واجبشان يكسانند و حقوق همه افراد هر چه باشد محترم است (اگرچه خود آن حقوق به نسبت اختلاف و ارزش اجتماعى افراد، مختلف باشد، یعنی حقوق رئيس از مرئوس، و حاكم از محكوم، و آمر از مأمور، و مطيعِ قانون از متخلّف، و عادل از ظالم بيشتر باشد)، #بله همين طور است و همه در اينكه بايد حقوقشان چه كم و چه زياد محفوظ باشد استحقاق دارند. #ليكن اين سخن مستلزم اين نيست كه جميع افراد بشر چه آن فرد شريفى كه وجودش براى جامعه مفيد است و چه آن كسى كه اصلاً صلاحيّت ندارد كه جزئى از مجتمع شمرده شود در همه حقوق مساوى باشند؛ زيرا آن يكى مفید و اين ديگرى مُضرّ و مانند سمّ مهلكى است كه در هر جا از پيكره مجتمع رخنه كند، حيات آن بخش را تباه مى كند. و #فطرت_انسان به طور صريح حكم مى كند بر اينكه بايد به فرد مفید، آزادى كامل داد و از افراد مضرّ سلب آزادى كرد؛ پس دشمنى كه در صدد از بين بردن آزادى آدمى است حقّ ندارد ادّعاى تساوى در آزادى كند، به همان دليلى كه گرگ اين حقّ را به گردن گوسفند و شير به گردن شكار خود ندارد.
💠 و اگر مقصود اين است كه همه افراد بشر (حتّى افراد وحشى) در #انسانيّت مشتركند و همه قابليّت و استعداد ارتقاء به مدارج انسانيّت و رسیدن به سعادت هاى ممكن را دارند، و از اين جهت جامعه بايد يك يك افراد را از آزادى برخوردار ساخته و آنان را تربيت نموده و به تدريج به صالحین ملحق سازد؛ اين نيز #صحيح است ليكن گاهى مى شود كه اين تربيت منوط بر اين مى شود كه براى مدتى آزادى اراده و عمل از افرادى كه تحت تربيتند سلب شود، تا در نتيجه ی اين نحوه تربيت، صلاحيّت آزاد شدن را دارا شوند يعنى بدانند كه اراده و عمل را در كجا بكار ببرند. مانند #مريضى كه طبيب اراده و عمل او را كنترل نموده و او را به چيزهايى واميدارد كه خودش اراده آن را ندارد، بلكه بر عكس از آن نفرت هم دارد و همچنين اطفال كه اوليايشان آنان را در تحت شرايط و مقرراتى تربيت مى كنند كه خود اطفال آن شرايط را دوست نمى دارند كه هيچ، بلکه به نظرشان سنگين و دشوار هم مى آيد. #اسلام هم به منظور تربيت كفّار مُحارب، آزادى را از اراده و عمل شان سلب نموده و آنان را به اسم «بردگى» به داخل مجتمع صالح دينى خود كشانيده و در آغوش خود تربيت نموده، آن گاه به تدريج آزادشان مى سازد.
ادامه دارد...
📚 #تفسیر_المیزان
💌 کانال " آی💚شیعه " :
🆔@ishiaa 👈
🌹🌹🌹
#ishia
#جامعه_اسلامی
#قسمت53
#آیه200_سوره_آل_عمران
💠 حال اگر بگويى همه آنهايى كه به عنوان مثال ذكر گرديد، نيز در معرض تحوّل است و نمى تواند در معرض قرار نگيرد، #اعتقادات، #اخلاقيّات كلّى، و امثال آن همه تحوّل را مى پذيرد (چه ما بخواهيم و چه نخواهيم)، زيرا خوب و بد آنها هم با تغيير اوضاع اجتماعى و اختلافهاى محيطى و نيز با #مرور_زمان دگرگون گشته، خوبش بد و بدش خوب مى شود، پس صحيح نيست كه ما منكِر این شويم كه طرز فكر «انسان جديد» با طرز فكر «انسان قديم» متفاوت است و همچنين طرز فكر انسان استوايى با طرز فكر انسان قطبى و انسان نقاط معتدل متفاوت است، و يا منكر شويم كه طرز فكر انسان خادم با انسان مخدوم و انسان صحرانشين با انسان شهرنشين و انسان ثروتمند با انسان فقير فرق دارد. چون افكار و عقايد به خاطر اختلاف عوامل (كه يا عامل زمانى است، يا منطقه اى، و يا وضع زندگى شخصى) مختلف مى شود، و بدون شك هر عقيده اى را كه فرض كنيم - هر قدر هم بديهى و روشن باشد - با گذشت اعصار متحوّل مى گردد.
💠 در پاسخ مى گوئيم : اين اشكال، فرع و نتيجه نظريه اى است كه مى گويد: هيچ يك از علوم و آراى انسانى #كلّيت ندارد بلكه صحّت آنها نسبى است. و لازمه اين نظريه در مسأله مورد بحث ما اين مى شود كه حقّ و باطل و خير و شرّ هم امورى نسبى باشند و در نتيجه : معارف كلّىِ نظرى هم كه متعلق به مبدأ و معاد است و نيز آراى كلّى علمى از قبيل: «اجتماع براى انسان بهتر از انفراد است» و «عدل بهتر از ظلم است» حكم #كلّى نباشد، بلكه درستى آنها به خاطر انطباقش با مورد باشد، و هر جا «مورد» به خاطر زمان و اوضاع و احوال تغيير كرد آن حكم نيز تغيير كند، و ما در جاى خود فساد اين نظريه را روشن نموده و گفته ايم : اگر در بعضى از موارد، بطلان حكمى از احكام ثابت مى شود، باعث آن نيست كه بطور #كلّى بگوئيم هيچ حكم كلّى از احكام علوم و معارف،كلّيت ندارد. و حاصل بيانى كه آنجا داشتيم اين است كه اين نظريه شامل قضاياى كلّىِ نظرى و پاره اى از آراى كلّى عملى نمى شود.
💠 و گفتيم كه در باطل بودن اين نظريه كافى است كه خود نظريه را شاهد بياوريم و نظريه اين بود : «#بطور_كلّى هيچ حكمى از احكام علوم و عقايد كلّيت ندارد»، در پاسخ مى گوئيم : همين جمله كه در داخل پرانتز قرار دارد آيا كلّى است يا استثنا بردار است؟ اگر كلّى است پس در دنيا يك #حكم_كلّى وجود دارد و آن حكم ِداخل پرانتز است، و در نتیجه پس حكم كلّى داخل پرانتز باطل است، و اگر كلّيت ندارد و استثنا بر مى دارد، پس چرا مى گوئيد (بطور #كلّى هيچ حكمى ...)؟ لذا در هر دو حال حكم كلّى داخل پرانتز باطل است.
و به عبارت ديگر اگر اين حكم (كه هر رأى و اعتقادى بايد روزى دگرگون بشود) كلّيت دارد، بايد خود اين عبارت داخل پرانتز هم روزى دگرگون گردد، يعنى به اين صورت در آيد : « #بعضى از آراء و عقايد نبايد در روزى از روزها دگرگون شود».(دقّت بفرمائيد).
ادامه دارد...
📚 #تفسیر_المیزان
💌 کانال " آی💚شیعه " :
🆔@ishiaa 👈
🌺 سلام دوستان خوبم
طاعات قبول
ممنونم از همه کسانی که لطف کردند و نظرشون رو درباره سوالی که پرسیده بودیم، اعلام کردند.
و امّا دلایل اینکه در این کانال، سعی شده مطالب دقیق و علمی (که نیازمند تفکر و صرف وقت بیشتری است) مطرح بشه، عبارتند از :
۱- مبانی دین اسلام به دست مخاطب برسه.
مبانی یعنی اساس و پایه هایی که قانونگذار اسلام، احکام و شرایعش را روی آنها بناگذاری کرده، و ما با فهمیدن و شناخت این مبانی، قدرت درک حقایق هستی رو بالوجدان پیدا می کنیم و در نتیجه : نگاه درستی از هدف زندگی (از کجا آمدیم، کجا هستیم و به کجا خواهیم رفت) برامون حاصل میشه.
۲- قدرت شناخت، مقایسه و فکر درباره درستی یا نادرستی مسلمان بودنمان پیدا می کنیم.
۳- دین خودمون رو با تحقیق و تفکر میشناسیم و در فراز و نشیب زندگی دنیا، آرامشمون رو از دست نمیدیم و دچار دلتنگی و خستگی از زندگی نمیشیم.
۴- چون ما معمولاً آموزه های دینی مون رو از طریق احساس دریافت کردیم و احساسی به ما منتقل شده، این خطر همیشه وجود داره که با وارد شدن احساس قویتری در زندگی دنیایی مان مثل سیل، زلزله، از دست دادن عزیزان، فقر، گرانی شدید و... احساس مسلمانی ما هم تحت تاثیر قرار بگیره و ضعیف شده و یا از بین برود.
مثلاً همین سیلهایی که آمد و اثاث زندگی برخی را با خود شست و برد چه بسا ایمان و اسلام برخی نیز با همان سیل شسته و برده شد، و یا با آمدن زلزله که ستونهای خانه ها را به لرزه میندازه چه بسا مسلمانی برخی از ماها رو نیز به لرزه در میاره، و نمونه های دیگری که همه ما با آنها دست و پنجه نرم می کنیم.
امّا اگر مسلمانی ما، از روی شناخت حقایق هستی و مبانی اسلامی صورت گرفته باشه، این خطر هم وجود نخواهد داشت و هیچگاه آرامش درون و ایمانمان رو در حوادث زندگی از دست نخواهیم داد، چنانچه نمونه های بسیاری از این انسانهای مسلمان بوده اند و داریم و جلوی چشمانمان هستند.
۵- و دلایل دیگر...
از همگی شما در این روزهای قیمتی التماس دعا دارم❤️
دوباره سلام😊
یکی از اعضای خیّر کانال، هزینه ای تقبل کردند تا برای اعضای برگزیده کانال که تمایل دارند سلسله مباحث مربوط به
✅ زن، شخصیت و موقعیت اجتماعی زنان،
رو خلاصه برداری کنند، هدیه ای تقدیم کنیم.
هزینه خرید ۳ کتاب ۱۵ تا ۵۰ هزارتومنی.
وقت سحر دعاشون بفرمایید حاجت روا بشن. ۳ تا صلوات هدیه به امواتشون میفرستیم.
اللهم صل علی محمد و آل محمد
هزینه چهارمین کتاب هم به توفیق الهی جور شد.
پس برای 4 نفر برگزیده ، هزینه خرید کتاب 15 تا 50 هزار تومنی هدیه داده می شود. ان شاءالله
شروع مباحث از دهه دوم ماه مبارک رمضان خواهد بود.
چنانچه بودجه مون بیشتر بشه، تعداد هدیه ها هم بیشتر خواهد بود ان شاءالله.
دوست داریم شما هم در این کار خیر و فرهنگی شریک بشید ولی چون هنوز راه شفاف سازی مالی اینکار برامون معلوم نیست، خودداری میکنیم. شفاف سازی باید طوری باشه که مورد اتهام قرار نگیریم. میتونید نظر بدید چطور این کار ممکنه عملی بشه و اینکه بنر اصلاح شده مباحث #زن و... رو به دوستانتون ارسال کنید.
یا علی مدد
@ishiaa