💠خصوصیات اصحاب سیدالشهداء
❓اولین سوال این است که سرِّ این مسئله چیست؟ اصحاب سیدالشهدا علیه السلام چه خصوصیتی داشتند که در بین اصحاب ائمه به این جایگاه و عظمت دست یافتند؟
آیا زهد و عبادتشان منشاء این مقامات است؟ آیا علم و معرفتشان آنها را به این جایگاه رسانده است؟ آیا پیشینه و سابقه آنها در جنگ و جهاد فی سبیل الله باعث این عظمت شده است ؟
🔷وقتی تاریخ را ورق میزنیم میبینیم هیچ کدام از اینها نیست جناب علامه شیخ محمد سماوی در کتاب ارزشمند ابصار العین فی انصار الحسین زحمت زیادی کشیدند تا شرح حال اصحاب سیدالشهدا را از لابلای کتابها جمع آوری کنند برخی از اینها بزرگانی هستند که اهل فقاهت و علم و دانشاند برخی از زهّاد و عبّادند ولی برخی هم از افرادی هستند که اسم و رسمی در جایی ندارند و به ظاهر از افراد عادی هستند. حتی بعضی از آنها تازه مسلمانند و سابقهای برای آنها پیدا نمیشود برخی عثمانی مذهب بودند و در جبهه مقابل قرار داشتند اینها همه جذب سیدالشهدا شده و آمدند و متحول شدند.
🔶مرحوم علامه طهرانی رضوان الله علیه تحلیل زیبایی از این حقیقت مقام اصحاب سیدالشهداء علیه السلام دارند که در حقیقت کلید فهم درجات و مقامات این بزرگواران است.
ایشان میفرمایند سرِّ این عظمت را باید در مسئله لُحُوق☆ جستجو کرد.
یکی از مهمترین معارف قرآن که بسیار مسئله بشارت آمیزی است مسئله لحوق است.
لحوق یعنی کسی که در درجه پایین قرار دارد با سبب و ریسمانی به کسی که در درجه بالا قرار دارد متصل و ملحق شود؛ وقتی این الحاق اتفاق افتد و معیت رقم میخورد، این دو در همه عوالم با همدیگر هم درجه میشوند و ملحق شونده از فیوضات بهرههای آن ولیّ الهی که به او ملحق شده بهره میبرد.
☑️با تحمل بر روی مسئله لحوق در آیات قرآن این مطلب به وضوح روشن میشود که در حقیقت لحوق کلید نجات است؛ ما اگر بخواهیم دنبال چیزی در این عالم باشیم باید تمرکز خود را بر لحوق و معیّت با امام قرار دهیم.
☆وَالَّذِينَ آمَنُوا وَاتَّبَعَتْهُمْ ذُرِّيَّتُهُمْ بِإِيمَانٍ أَلْحَقْنَا بِهِمْ ذُرِّيَّتَهُمْ وَمَا أَلَتْنَاهُمْ مِنْ عَمَلِهِمْ مِنْ شَيْءٍ كُلُّ امْرِئٍ بِمَا كَسَبَ رَهِينٌ(طوره آیه ۲۱)
📚شهیدان عشق ص ۱۷ و ۱۸ و ۱۹
⚪️ موسسه مطالعات راهبردی علوم و معارف اسلام
🔸https://eitaa.com/isinpublication/183
معرفی کتاب
💠 کتاب شهیدان عشق (شرحی در مقامات عرفانی اصحاب سیدالشهدا علیه السّلام)
🔻کتاب حاضر شرحی بر مقامات عرفانی اصحاب سیدالشهداء علیه السلام است که شرف حضور در رکاب آن حضرت را در کربلا داشتهاند.
بخشی از مباحث به فضائل عمومی اصحاب پرداخته و بخشی در خصوص مقامات حضرت علی اکبر و حضرت ابالفضل العباس علیهماالسّلام است و جلسات پایانی نیز اشارهای به مخدّرات حاضر در کربلا میباشد.
سعی شده با استفاده از متون تاریخی و روایات و توجّه به نکاتی که در خلال آن آمده، مقامات ملکوتی اصحاب حضرت شناخته شده و سِرّ توفیق ایشان که عشق و دلداگی به وجود مقدس حضرت أباعبدالله الحسین علیه السّلام است مورد توجّه قرار گیرد.
این مباحث مجموعه سخرانیهای حجهالاسلام و المسلمین حاج شیخ محمدحسن وکیلی در دهۀ اول محرم ۱۴۴۲ هجری در بیت النور حضرت استاد آیهالله حاج سید محمدصادق حسینی طهرانی مدّظله است و با اقتباس از این بیت نورانی فؤاد کرمانی:
گر بشکافی هنوز خاک شهیدان عشق آید از آن کشتگان زمزمه دوست دوست
«شهیدان عشق» نام گرفته دربارۀ اصحاب حضرت سیدالشهداء و خصوصاً مقامات عرفانی ایشان گفتگو شده است.
📖 این کتاب باجلدشومیز و در223 صفحه با قطع رقعی چاپ و منتشرشده است.
◽برای تهیه این کتاب میتوانید از سایت با تخفیف خرید نمایید.
📞 تماس با انتشارات موسسه به شماره
◽
05132285800◽
09151042109📩و یا با ارسال پیام در ایتا تهیه بفرمایید. ⚪️ موسسه مطالعات راهبردی علوم و معارف اسلام 🔸https://eitaa.com/isinpublication/184
آموزش و انتشارات موسسه مطالعات راهبردی
معرفی کتاب 💠 کتاب شهیدان عشق (شرحی در مقامات عرفانی اصحاب سیدالشهدا علیه السّلام) 🔻کتاب حاضر شرحی
کتاب شهیدان عشق
#استاد_وکیلی
🖌عبارت علامه طهرانی درباره لحوق
💠مرحوم علامه طهرانی رضوان الله علیه در کتاب شریف معادشناسی چنین می فرمایند:
📖اصحاب سيّد الشّهداء عليه السّلام همگى با آن حضرت معيّت پيدا كردند، حتّى آن غلام سياه؛ سيّد الشّهداء عليه السّلام يك غلام داشتند به نام جَوْن.
اين غلام مال أبو ذرّ غِفارى بود و او را به حضرت بخشيد.
...حضرت به همه اصحاب بشارت معيّت با خود را در عوالم ديگر داد. غلام سياه باور نمىكند كه خدا در روز قيامت او را با امام حسين محشور گرداند؛ غلام سراپا سياه، زبانش درست نيست، مال مملكت ديگر است، قد و هيكل ندارد، لبها درشت و برگشته، موها مجعّد.
ولى اينها همه برداشته ميشود؛ در عالم معنى اتّحاد ارواح است، سياهى برداشته ميشود، يك لباس زيبا در برش مىكنند سفيد، و بدنش مانند نقره خام ميدرخشد.
📜پس از واقعه عاشورا جمعى بر معركه عبور ميكردند، ديدند در كنار كشتگان يك بدن افتاده و بوى عطرى از آن متصاعد است كه مانند آن به مشامشان نرسيده است؛ اين بدن همان غلام سياه بود، سياه بود سفيد شده بود، بويش معطّر شده بود، ملحق شده بود به حضرت مولاى خود و مُطاع خود سيّد الشّهداء عليه السّلام
📋چگونه فِضّه خادمه حضرت زهرا سلام الله عليها ملحق شد به آن حضرت، و سوره هَلْ أَتَى كه در شأن اهل بيت نازل شد فضّه را هم گرفت.
سلمان فارسى در اثر اطاعت و تسليم ملحق شد به خاندان رسول خدا و پيامبر درباره او سَلْمَانُ مِنَّا أَهْلَ الْبَيْت فرمود.
يك بابى داريم در معارف به نام باب لُحوق كه ارواح همجنس با هم ملحق ميشوند؛ چه ارواح بهشتى و چه ارواح جهنّمى.
اصحاب حضرت سيّد الشّهداء عليه السّلام هم ملحق شدند؛ در روز عاشورا با كمال تسليم و صفاى باطن بر يكديگر سبقت مىجستند و خود را فدا ميكردند
📝...ترس نداشتند، غصّه هم نداشتند، زن و فرزند و مِلك و تجارت و وطن، هر چه بود فراموش كردند.
...و چه خوب سروده است شاعر:
داديم به يك جلوه رويت دل و دين را سليم تو كرديم هم آن را و هم اين را
ما سير نخواهيم شد از وصل تو آرى
لب تشنه قناعت نكند ماء مَعين را
مىديد اگر چشم ترا لعل سليمان
مىداد در اوّل نظر از دست نگين را
در دائره تاجوَران راه ندارد
آن سر، كه نسائيده به پاى تو جبين را☆
پس اصل و اساس تحصیل مقامات اصحاب سیدالشهداء تامل در مساله معیّت و لحوق است.
☆معادشناسی ص ۱۰۳
📚شهیدان عشق ص ۱۹ و ۲۰ و ۲۱
⚪️ موسسه مطالعات راهبردی علوم و معارف اسلام
آموزش و انتشارات موسسه مطالعات راهبردی
معرفی کتاب 💠 کتاب شهیدان عشق (شرحی در مقامات عرفانی اصحاب سیدالشهدا علیه السّلام) 🔻کتاب حاضر شرحی
کتاب شهیدان عشق
#استاد_وکیلی
💠برترین اصحاب
📝شیخ صدوق در کتاب امالی حدیث مفصلی در مورد مقتل سیدالشهدا نقل کرده است.
این حدیث را امام صادق علیه السلام از پدرشان امام باقر علیه السلام و ایشان هم از پدرشان امام سجاد علیه السلام نقل نمودهاند. چون راوی حدیث خود حضرت علی بن الحسین علیه السلام هستند که به نوعی تنها مرد بازمانده واقعی عاشورا محسوب میشوند نکات خاصی در این حدیث آمده که در جاهای دیگر پیدا نمیشود. از جمله در ضمن این حدیث مفصل، امام سجاد میفرمایند در شب عاشورا پدرم حضرت سیدالشهداء علیه السلام همه اهل بیت و اصحاب خود را جمع کردند و فرمودند:{انی لا اعرف اهل بیت ابر و لا ازكی و لا اطهر من اهل بیتی}
من هیچ بستگانی و خاندانی را نیکوکارتر و پاکتر و طاهرتر از خاندان خودم سراغ ندارم{ و لا اصحابا هم خیر من اصحابی}یارانی هم نیکوتر از یاران خود سراغ ندارم.
مرحوم شیخ مفید همین روایت را در ارشاد با تعبیر فَإِنِّي لَا أَعْلَمُ أَصْحَاباً أَوْفَى وَ لَا خَيْراً مِنْ أَصْحَابِي وَ لَا أَهْلَ بَيْتٍ أَبَرَّ وَ لَا أَوْصَلَ مِنْ أَهْلِ بَيْتِي نقل میفرمایند .
📒برخی از بزرگان از این روایت شریف استفاده کردند که اصحاب سیدالشهداء علیه السلام از آغاز اسلام تا زمان ظهور حضرت صاحب الامر و حتی چه بسا به امام زمان ارواحناله الفداء بینظیر و بی نمونه هستند؛ چون امام حسین علیه اسلام میفرمایند من هیچ اصحابی را با وفاتر بهتر از اینها پیدا نکردم؛ خوب این مقایسه با چه کسی چه کسانی است،
آیا مقایسه با زمان خود حضرت است؟ در زمان خود حضرت که اصحاب و یاران دیگری وجود نداشت کسی نبود که بخواهد اصحابشان را با آنها مقایسه کنند معنا ندارد که حضرت بخواهند اصحاب خودشان را مثلا با اصحاب معاویه و اصحاب یزید مقایسه کنند!در زمان خود حضرت که طرف مقایسه ای وجود ندارد .
طبیعتا می شود از این حدیث فهمید که طرف نسبت و مقایسه در طول زمان است؛یعنی چه در گذشته و چه در آینده کسی با این منزلت و جایگاه پیدا نمی شود؛همان طور که امیرالمومنین در وصف این اصحاب بزرگوار فرمودند:
لاَ یسْبِقُهُمْ مَنْ کانَ قَبْلَهُمْ وَ لاَ یلْحَقُهُمْ مَنْ بَعْدَهُمْ.
📕از برخی روایات دیگر مثل روایاتی که اهل بیت علیهم السلام افرادی را به عنوان اصحاب خاص و حواریین خودشان معرفی کرده اند،نیز همین نکته استفاده می شود.
مثلا از سلمان و مقداد و ابوذر به عنوان حواریین رسول خدا نام برده شو و از محمد بن ابی بکر و میثم تمار و اویس قرنی به عنوان حواریین امیرالمومنین یاد شده است.
📗در روایتی از امام موسی بن جعفر علیه السلام چنین نقل شده که در قیامت وقتی صدا می زنند:أَیْنَ حَوَارِیُّ الْحُسَیْنِ بْنِ عَلِیِّحواریین حسین بن علی کجا هستند؟
فَیَقُومُ کُلُّ مَنِ اسْتُشْهِدَ مَعَهُ وَ لَمْ یَتَخَلَّفْ عَنْهُ تمام کسانی که با حضرت شهید شدند برنی خیزیند .همه شهدای کربلا حواریون سیدالشهداء علیه السلام هستند این یعنی حساب حواریین سیدالشهداء از حواریین بقیه ائمه جداست.
📘در تاریخ سراغ نداریم مجموعه ای با این تعداد و با این معنویّت و عظمت در یک زمان و در یک جا جمع شوند.
📚شهیدان عشق ص ۱۵ و ۱۶ و ۱۷
⚪️ موسسه مطالعات راهبردی علوم و معارف اسلام
﷽(هُوَالمَحْبُوبْ)
عن ابیعبدالله علیهالسلام:
«تاسُوعَاءُ» يَوْمٌ حُوصِرَ فِيهِ الْحُسَيْنُ َ عَلَيْهِ السَّلَام وَ أَصْحَابُهُ رَضِيَ اللَّهُ عَنْهُمْ بِكَرْبَلَاءَ وَ اجْتَمَعَ عَلَيْهِ خَيْلُ أَهْلِ الشَّامِ وَ أَنَاخُوا عَلَيْهِ وَ فَرِحَ ابْنُ مَرْجَانَةَ وَ عُمَرُ بْنُ سَعْدٍ بِتَوَافُرِ الْخَيْلِ وَ كَثْرَتِهَا وَ اسْتَضْعَفُوا فِيهِ الْحُسَيْنَ صَلَوَاتُ اللَّهِ عَلَيْهِ وَ أَصْحَابَهُ رَضِيَ اللَّهُ عَنْهُمْ وَ أَيْقَنُوا أَنْ لَا يَأْتِيَ الْحُسَيْنَ َ عَلَيْهِ السَّلَام نَاصِرٌ وَ لَا يُمِدَّهُ أَهْلُ الْعِرَاقِ.
بِأَبِي الْمُسْتَضْعَفُ الْغَرِيب.
تاسوعاء، روزى است كه حسين و يارانش در كربلاء محاصره شدند، اهل شام در اطراف آنان اجتماع نمودند. ابنمرجانه و ابنسعد از كثرت لشكر خود خوشحال شدند و حسين و ياران او را در آن روز ضعيف شمردند. آنان يقين كردند كه براى حسين ياورى نخواهد آمد و اهل عراق آن حضرت را امداد نخواهند كرد.
پدرم فداى آن حسينى كه ناتوانش دیدند و غريب بود. 😭💔
📚الکافی، ج۴، ص۱۴۷
⚪️ موسسه مطالعات راهبردی علوم و معارف اسلام
org.crcis.noorhadith.apk
26.87M
🔸 نرم افزار جامع الأحادیث
📌تولیدمرکزکامپیوتری نور
📌نسخه 3.2.4، بهروزرسانی ١٢ تیر ١۴۰٣
NoorHadith 3.2.4
🔻تغییرات جدید:
🔸اصلاح در اشتراکگذاری حدیث با لینک منحصر آن در سایت جامع الأحادیث hadith.inoor.ir
🔸خصوصیات:
📌 جستجوی #آنلاین دراحادیث مجامع شیعی (برای استفاده، بایدبه اینترنت وصل باشید)، بهمراه دانلودکتب اربعه شیعه و وسایل الشیعه و جستجوی #آفلاین درآنها
🔻نسخه موبایلی hadith.inoor.ir
🔻دسترسی به متن روایات موجود در #١٩٩_عنوان از مصادر حدیثی شیعه شامل حدود #۴٠٠_هزار_روایت، و همچنین ترجمهها و شروح نگاشته شده برآن روایات.
🔻«احادیث مرتبط»
🔻«اسنادروایت»
🔻نمایش یاحذف اعراب
🔻اتصال روایات به لینک صفحهی کتابش، درپایگاه کتابخانه دیجیتال نور noorlib.ir
🔻گروهبندی احادیث (نمایش یک حدیث درچندین منبع دریک سطرنتایج)
🔻تنظیمات جستجو
🔻حدیث درمقالات
🔻حدیث درکتب
🔻ترجمه حدیث درکتب
🔻امکان پاک کردن احادیث خوانده شده
🔻جستجودرترجمه های احادیث
🔻جستجو درشرح های احادیث
🔻نمایش احادیث نشان شده، و خواندهشده
🔻ﺩﮐﻤﻪ ﺣﺪﯾﺚ ﻗﺒﻠﯽ ﻭ ﺣﺪﯾﺚ ﺑﻌﺪﯼ
🔻امکان پیمایش فهرست کتب درحالت آفلاین
🔻ﺍﻣﮑﺎﻥ ﺍﺷﺘﺮﺍﮎ ﮔﺬﺍﺭﯼ ﺗﺼﻮﯾﺮﯼ
🔻امکان جستجو ازطریق برنامه های بیرونی
🔻ویجت حدیث روز
🔻امکان فیلترنتایج باجلدوصفحه، بانام معصوم، قرن حدیث، اندازه حدیث، دارای ترجمه وشرح
🔸
📌لینک بازار
🌐 cafebazaar.ir/app/org.crcis.noorhadith
📌لینک گوگل پلی
🌐 play.google.com/store/apps/details?id=org.crcis.noorhadith
📌لینک سایت
🌐 noorsoft.org/fa/software/View/73958
🔸خرید اینترنتی کتاب موسسه مطالعات راهبردی
⚪️ موسسه مطالعات راهبردی علوم و معارف اسلام
شمع جمع ۲- اشعار فؤاد کرمانی .apk
3.89M
نرمافزار شمع جمع 👆
👌دیوان اشعار عرفانی فؤاد کرمانی (رحمةالله علیه)
تولید #گروه_نرم_افزاری_انیس
🔻شاعر اشعار ملکوتی «نه مراست قدرت آنکه دم زنم از جلال تو یا علی»
و «هر که غمت را خرید عشرت عالم فروخت / باخبران غمت بیخبر از عالمند»
🌷فؤاد كرمانى از آن شاعرانی است كه با زندگانى بىآلايش و ساده و با روحى بلند پرواز و دلی سرشار از ايمان و محبّت، دلباختگان كوى محبّت را دعوت به شركت در احساسات خود كرده
🔻در مناقب و مدايحى كه براى شاه ولايت سروده يقينا درحال جذبه عرفانى و محبّت رحمانى قرارگرفته و درمراثى كه براى حضرت سيد الشهداء«علیه السلام» گفته مسلما از خود بىخود گشته و با قافلهی شهداء همراه بوده و مشاهدات خود در عالم معانى را در قالب الفاظ ريخته و به صورت اين كتاب، به دست خوانندگان داده است.
🔻این عارف شاعر، از سن ۷سالگی شروع به شعر گفتن نموده و سرانجام در سن ۷۰سالگی و حدود سال ۱۳۴۰ هجری قمری (۱۳۰۱ ش) به دیار باقی شتافت؛ قبر او در ۳km كرمان، در دامنه كوه سيد حسين واقع شده
رحمت الهی به روحش باد
🌐 cafebazaar.ir/app/com.Shamee.jam/?l=fa
🔸 خرید اینترنتی کتاب موسسه
⚪️ موسسه مطالعات راهبردی علوم و معارف اسلام
🔎 #پرسشوپاسخ | روز تاسوعا كه در منزلشان [حضرت حداد رضواناللهعلیه] زيارت عاشورا خوانده شد، و بعد از صد لعن و صد سلام و نماز زيارت، دعاى عَلْقَمَه قرائت شد، در پايان دعا يكى از حضّار پرسيد كه: اين لعنتهاى شديده و نفرينهاى أكيده با اين مضامين مختلفه چگونه با روح حضرت امام جعفر صادق عليهالسّلام كه كانون رحمت و محبّت است سازش دارد؟!
🔰جوابى كه ايشان [حضرت حداد رضواناللهعلیه] دادند اين بود كه: اين دعا همهاش طلب خير است و رحمت، گرچه بهصورت عبارت و كلام، نفرين و لعنت مىنمايد. و بهطور كلّى تمام لعنتهایى كه خداوند میكند يا در لسان پيامبر و ائمّه طاهرين صلواتُاللهوسلامهُعليهمأجمعين وارد است، همگى خير است، خير محض.
🔰و از خدا و أولياء وى غير از خير تراوش نمىنمايد. اين لعنتها و نفرينها براى شخص متجاوز است؛ نه مرد مؤمن متّقىِ به كار خود مشغول. و هر چه به آن مرد متعدّى و ستمگر عمر داده شود و صحّت و قدرت داده شود، همه را صرف در مضارّ خود و تعدّى به حريم مظلومان مىكند. بنابراين محدود كردن سلامتى و قدرت و حيات او، دفع ضرر است؛ و دفع ضرر در حقيقت نفع است.
🔰حيات براى انسان وقتى خير است كه وى براى نفس خود و براى ديگران منشأ خير باشد؛ و امّا اگر منشأ شرّ شد و زيادى عمر و زيادى سلامتى و صحّت و زيادى قدرت موجب تعدّى و تجاوز به نفس خود و به حريم بشريّت شد، در اينجا ديگر خير نيست، عنوان خير بر آن صادق نيست.
📚برگرفته از کتاب شریف «روحمجرّد» ص۱۱۰ تا ۱۱۳
⚪️ موسسه مطالعات راهبردی علوم و معارف اسلام
🔸https://eitaa.com/isinpublication/197
🏴 السَّلامُ عَلَى الْحُسَيْنِ، وَعَلَىٰ عَلِيِّ بْنِ الْحُسَيْنِ، وَعَلَىٰ أَوْلادِ الْحُسَيْنِ ، وَعَلَىٰ أَصْحابِ الْحُسَيْنِ؛
♦️أَعْظَمَ اللّٰهُ أُجُورَنا بِمُصابِنا بِالْحُسَيْنِ عليه السلام، وَجَعَلَنا وَإِيَّاكُمْ مِنَ الطَّالِبِينَ بِثارِهِ مَعَ وَلِيِّهِ الْإِمامِ الْمَهْدِيِّ مِنْ آلِ مُحَمَّدٍ عَلَيْهِمُ السَّلاٰمُ
🔸https://eitaa.com/isinpublication/198
49.32M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💬 داستان رسول ترک
🎙حضرت آیتالله حاج سید محمدصادق حسینی طهرانی (حفظهالله)
⚪️ موسسه مطالعات راهبردی علوم و معارف اسلام
🔸https://eitaa.com/isinpublication/199
❤️ جان عالم 🖤
هنگام شهادت حضرت أباعبدالله علیهالسلام وضع عالم تغییر پیدا کرد و بادهای مخالف و شدید وزیدن گرفت؛ و فردای آن روز هیچ سنگی را از روی زمین برنمیداشتند إلّا اینکه خون تازهای در زیر آن بود.
حضرت سیّدالشهداء علیهالسلام روح عالم است، جانِ عالم وجود است؛ و لذا رفتن آن حضرت چنین تحوّلاتی را ایجاد مینماید.
📚 «گلشن احباب»، ج۲، ص۳۱۶
⚪️ موسسه مطالعات راهبردی علوم و معارف اسلام
🔸https://eitaa.com/isinpublication/200
💬 حکایت یک زیارت
💫 ملکوت زیارت عاشورا
▪️مرحوم علامه طباطبایی مىفرمودند:
عیال ما زن بسیار مؤمن و بزرگوارى بود. ما در معیّت ایشان براى تحصیل به نجف اشرف مشرّف شدیم، و ایّام عاشورا براى زیارت به کربلا مىآمدیم، و پس از پایان این مدّت چون به تبریز مراجعت کردیم؛ روز عاشورائى ایشان در منزل نشسته و مشغول خواندن زیارت عاشورا بود، میگوید: دلم ناگهان شکست؛ و با خود گفتم ده سال در کنار مرقد مطهّر حضرت أباعبدالله الحسین در روز عاشوراء بودیم، و امروز از این فیض محروم شدهایم. یکمرتبه دیدم که در حرم مطهّر در زاویهٔ حرم بین بالا سر و روبرو ایستادهام، و رو به قبر مطهّر مشغول خواندن زیارت هستم. و حرم مطهّر و خصوصیّات آن بطور سابق بود؛ ولى چون روز عاشورا بود، و مردم غالباً براى تماشاى دسته و سینهزنان مىروند، فقط در پائین پاى مبارک، مقابل قبر سائر شهداء چند نفرى ایستاده؛ و بعضى از خُدّام براى آنها مشغول زیارت خواندن هستند. و چون بخود آمدم دیدم در خانهٔ خود نشسته، و در همان محلّ مشغول خواندن بقیّهٔ زیارت هستم.
📚 مهرتابان، ص41
⚪️ موسسه مطالعات راهبردی علوم و معارف اسلام
🔸https://eitaa.com/isinpublication/201
4_5933787916911249097.pdf
120.3K
📜 زیارت عاشورا
📝 نسخهٔ معروف آیتالله قاضی
⚪️ موسسه مطالعات راهبردی علوم و معارف اسلام
🔸https://eitaa.com/isinpublication/202
💔 در شهادت سيّدالشّهداء خاک تبديل به خون شد
🏴 رسول خدا (صلّیاللهعلیهوآله) و قتلگاه سیّدالشهداء (علیهالسلام) 🏴
💬 چنانكه از اُمِّسلَمه مروی است كه:
▪️رسول خدا شبی از ما غائب شد در مدّت طويلی و سپس آمد به نزد ما، و ديديم آن حضرت گردآلود و با موهای ژوليده مراجعت كرده و در يک دست خود چيزی دارد كه انگشتها را بسته است. عرض كردم: يا رسولالله چرا شما را بدين وضع پريشان غبارآلود و ژوليده میبينم؟
▪️حضرت فرمود: در اين وقت مرا سير دادند به محلّی در عراق كه نامش كربلاست، و مَصرع حسين فرزند من و جماعتی از فرزندان اهلبيت مرا به من نشان دادند، و من شروع كردم كه خونهای آنان را جمع كنم، و بيا اينک خونها در دست من است؛
▪️و دست خود را بسوی من باز كرد و فرمود: بگير اينها را و محفوظ نگاهدار! من خونها را گرفتم و توجّه كردم ديدم شبيه خاک قرمز رنگ است؛ در شيشهای نهادم و سر آن را بستم و محفوظ داشتم.
▪️چون حسين از مكّه به طرف عراق حركت كرد هر صبح و شب من شيشه را میگرفتم و میبوئيدم و برای مصيبت آن حضرت میگريستم.
▪️چون روز عاشورای از محرّم، همان روزی كه حسين در آن روز شهيد شد، من در آن شيشه نگاه كردم، در اوّل صبح آن خاک قرمز بحال خود بود، و چون در پايان روز نگاه كردم ديدم تبديل به خون تازه شده است.[1]
▪️و از محمّد بن سيرين روايت شده كه گفت: اين قرمزی در آسمان پيدا نشد مگر بعد از قتل حسين.[2]
▪️و رَوَی سعد الإسكاف، قالَ: قَالَ أَبُوجَعْفَرٍ عَلَيْهِالسَّلَامُ:
كَانَ قَاتِلُ يَحْيَي بْنِ زَكَرِيَّا وَلَدَ زِناً، وَ قَاتِلُ الْحُسَيْنِ بْنِ عَلِيٍّ عَلَيْهِالسَّلَامُ وَلَدَ زِناً، وَ لَمْيَحْمَرَّ السَّمَآءُ إلَّا لَهُمَا.
▪️و رَوَی سفيان بن عُيْينَه عن عليّ بن يزيد عن عليّ بن الحسين عليهالسّلام قالَ:
خَرَجْنَا مَعَ الْحُسَيْنِ عَلَيْهِالسَّلَامُ، فَمَا نَزَلَ مَنْزِلاً وَ لَا ارْتَحَلَ مِنْهُ إلَّا ذَكَرَ يَحْيَي بْنَ زَكَرِيَّا وَ قَتْلَهُ. وَ قَالَ يَوْماً: وَ مِنْ هَوَانِ الدُّنْيَا عَلَي اللّٰهِ أَنَّ رَأْسَ يَحْيَي بْنِ زَكَرِيَّا أُهْدِيَ إلَي بَغِْيٍّ مِنْ بَغَايَا بَنِيإسْرَآئِيلَ.[3]
📚 «معادشناسی»، ج۳، ص۱۱۹
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
1- «إرشاد مفيد» در باب طرفٌ من فضآئل الحُسين عليهالسّلام، ص 273 و 274
2- همان مصدر
3ـ همان مصدر، ص 274:
«و سعد إسكاف روايت كرده كه حضرت امام باقر عليهالسّلام فرمودند: قاتل يحيی بن زكريّا ولدالزّنا بوده و قاتل حسين بن عليّ عليهالسّلام نيز ولدالزّنا بوده است، و آسمان فقط برای اين دو نفر سرخ گرديد.»
«و سفيان بن عيينه از عليّ بن يزيد از عليّ بن الحسين عليهماالسّلام روايت كرده است كه فرمود: ما با حسين عليهالسّلام خارج شديم (به طرف كربلا) پس حضرت در هيچ منزلی فرود نيامد و از آن كوچ نكرد مگر اينكه يادی از يحيی بن زكريّا و كشته شدن او نمود. و روزی فرمود: و از پستی دنيا بر خداوند اينستكه سر يحيی بن زكريّا به يكی از زناكاران بنیإسرائيل هديه شد.»
⚪️ موسسه مطالعات راهبردی علوم و معارف اسلام
🔸https://eitaa.com/isinpublication/205
Hamrazman(2).pdf
3.77M
⚫️ کتاب "همرزمان حسین علیه السلام"
تحلیلی بر مبارزات سیاسی ائمه علیهم السلام.
◾️گفتارهایی از مقام معظم رهبری حضرت آیه الله امام خامنه ای
♦️فایل بالا (شماره ۲) کتاب کامل است
و فایل پایین(شماره ۱) چکیده کتاب است.
🔹خرید اینترنتی کتاب موسسه
⚪️ موسسه مطالعات راهبردی علوم و معارف اسلام
🔸https://eitaa.com/isinpublication/206