📌 چرا امام حسین علیه السلام را ابوعبدالله کنیه دادند؟با اینکه فرزندی به نام عبدالله ندارند⁉️
✍️ مرحوم میرزا ابوالفضل تهرانی برای پاسخ به این سوال دو وجه ذکر می کنند:
1️⃣ چون حضرت سیدالشهداء علیه السلام در مقام عبودیت و خداپرستی، چنان اقدام کرد که احدی از انبیا و اولیا جز جد و پدر و برادرش علیهم السلام نتوانستند نیل آن مرتبه کنند خصوصا در روز #عاشورا عبادتی کرد که جامع جمیع عبادات ظاهریه و قلبیه بود.
خلاصه اینکه چون آن حضرت در مراتب ظهور بندگی امتیازی خاص داشته، او را #ابوعبدالله نامیده اند. و این در کلام عرب به وفور دیده میشود مثلا که شخصی را به خاطر ظهور صفت سخاوت و جود در او از باب مبالغه می گویند: فلانی "ابو جواد" است.
2️⃣ اگر #امام_حسین علیه السلام در روز عاشورا، این جد و جهد نمی کرد شریعت جدش به کلی از بین می رفت و مردم به جاهلیت برمی گشتند. همچنین فضایح #بنی_امیه، قبایح تیمیه (قبیله خلیفه اول) و عدویه (قبیله خلیفه دوم) درست گوشزد کسی نمیشد.
پس هرکس پیروی خدا و رسولش را کرد همه به برکت آن حضرت است لذا #امام_صادق علیه السلام فرمود: لولاه ما عبدالله و لولاه ما عرف الله
یعنی اگر او (امام حسین علیه السلام) نبود خدای متعال نه پرستیده میشد و نه شناخته میشد.
📚 شفا الصدور فی شرح زیارة العاشور، ص۹۸-۱۰۰.
🆔 @isalm_history
1395-07-18_06-46-57.jpg
2.65M
📌 اینفوگرافیک شب هفتم #محرم| #روایت حضرت علی اصغر سلام الله علیه
🆔 @islam_history
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌 سخنان شگفت انگیز شیخ عدنان مفتی "وهابی عربستانی" دربارهی #امام_حسین علیه السلام و سرگردانی مجری در برنامه تلویزیونی
👌 حتما ببینید
🆔 @islam_history
هدایت شده از تاریخ و سیره اهل بیت علیهم السلام
📌 خوشتر آن باشد که سرّ دلبران
گفته آید در حدیث دیگران
🔰 روزي #معاويه از اطرافيانش پرسيد: چه كسي در اين زمان براي خلافت مسلمانان بر ديگران برتري دارد و براي حكمراني بر مردم از ديگران سزاوارتر است؟
🔰اطرافيان متملق به ستايش خليفه پرداختند و او را لايق اين منصب معرفي كردند.
🔰ولي معاويه گفت: نه چنين نيست؛ «اولي الناس بهذا الامر علي بن الحسين بن علي، جدّه رسول اللّه و فيه شجاعة بني هاشم و سخاه بني اميه و رهو ثقيف»
🔰شايسته ترين افراد براي امر حكومت، #علی_اكبر فرزند #حسين است كه جدّش رسول خداست و شجاعت #بنی_هاشم، سخاوت #بنی_اميه و زيبايي قبيله ثقيف را در خود جمع كرده است.
📚 أنساب الأشراف، ج۵ ، ص۱۳۶.
🆔 @islam_history
1395-07-18_18-32-40.jpg
2.14M
📌 اینفوگرافیک شب هشتم #محرم| #روایت حضرت #علی_اکبر سلام الله علیه
🆔 @islam_history
📌 عبیدالله بن حر جُعفی و واقعه #کربلا👇👇👇
🆔 @islam_history
🔰پس از مرگ #معاویه در سال ۶۰ هجری و تصمیم #امام_حسین علیه السلام برای آمدن به #کوفه، عبیدالله از کوفه بیرون آمد تا با #امام مواجه نشود.
🔰اما در نزدیکی #کربلا با وی مواجه شد. نقل است که امام #حسین علیه السلام وقتی به منزلگاهی به نام قصر بنی مقاتل یا به روایتی «قطقطانیه» در چند فرسخی کربلا رسید، خیمهای دید و پرسید که آن از کیست؟ گفتند از آن عبیدالله بن حر جعفی.
🔰امام کسی را نزد او فرستاد (بیشتر کتب، نام این فرستاده را حجاج بن مسروق جعفی نوشتهاند) تا او را به یاری اردوی امام دعوت کند، ولی او بهانه آورد و گفت: «من از کوفه بیرون نیامدم مگر از ترس اینکه حسین علیه السلام به آنجا آید و من نتوانم یاریش کنم.» فرستاده امام بازگشت و پاسخ عبیدالله را به امام رساند.
🔰پس از آن امام حسین علیه السلام خود نیز به خیمه عبیدالله رفت و نشست و خدا را سپاس گفت و گفت: «ای مرد، در گذشته خطا بسیار کردی و خداوند تو را به اعمالت مؤاخذه میکند، آیا نمیخواهی در این ساعت سوی او بازگردی و مرا یاری کنی تا جد من روز #قیامت، نزد خدا شفیع تو باشد؟» گفت: «یابن رسول الله، اگر به یاری تو آیم، همان اول کار، پیش روی تو کشته میشوم، و نفس من به مرگ راضی نیست، ولی این اسب مرا بگیر، به خدا قسم تاکنون هیچ سواری با آن در طلب چیزی نرفته مگر اینکه به آن رسیده و هیچکس در طلب من نیامده مگر اینکه از او سبقت گرفته و نجات یافتهام.» حسین علیه السلام از او روی برگرداند و فرمود: «نه حاجت به تو دارم و نه به اسب تو.» و سپس این آیه از سوره کهف را خواند:
«و ما کنت متخذ المضلین عضدا؛ ما گمراهان را به یاری خود نمیطلبیم.»
🔰«اما از اینجا بگریز و برو! نه با ما باش و نه بر ما! زیرا اگر کسی صدای استغاثه ما را بشنود و اجابت نکند، خداوند او را به رو در آتش جهنم میاندازد و هلاک میشود.» آنگاه امام به خیمه خود بازگشت.
🔰عبیدالله پس از واقعه کربلا، به شدت از کوتاهی و قصور خویش پشیمان شد و دائما خود را ملامت میکرد. او در اشعاری این اندوه و حسرت را بیان میکند:
فیالک حسرة ما دمت حیا
تردد بین صدری و التراقی
آه از حسرتی که تا زندهام در میان سینه و گلویم در جریان است.
📚 الفتوح، ابن اعثم کوفی، ج ۵، ص۸۴؛
📚 حیاة الامام الحسین، ج ۳، ص۳۶۳، به نقل از مقتل خوارزمی.
🆔 @islam_history
1395-07-20_12-22-38.jpg
2.23M
📌 اینفوگرافیک شب نهم (#تاسوعا) #محرم| #روایت حضرت #ابوالفضل سلام الله علیه
🆔 @islam_history
1395-07-20_12-24-15.jpg
2.35M
📌 اینفوگرافیک شب دهم (#عاشورا) #محرم| #روایت #امام_حسین علیه السلام
🆔 @islam_history