🛑 گروه ها و کانال هایی که همه جور اطلاعاتی ارسال می کنند...
👈لابد شما هم تجربه عضویت در گروه ها و کانال هایی که به طور پیوسته مطالب متنوعی را در حیطه های مختلف انتشار می دهند، داشته اید.
🛑 این قبیل گروه ها یا کانال ها، با ذهن مخاطب چه می کنند؟
۱. ذهن مخاطب را سطحی رشد می دهند، بدون اینکه عمق داشته باشد. مثل اقیانوسی به عمق ۲ سانتی متر!
۲. تمرکز ذهنی را از او می گیرند. انسان برای یادگیری نیازمند تمرکز و تفکر است. زمانی این مهم ایجاد می شود که مطالعه هدفمند و با توجه باشد و نه هر چه که دیدیم بخوانیم!
۳. توهم همه چیزدانی ایجاد می کنند. از آنجایی که انسانها تمایل دارند درباره همه چیز بدانند، بنابراین مطالب گوناگون حیطه های مختلف از قبیل پزشکی، روانشناسی، ادبیات، سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و ... را دنبال می کنند و تصور می کنند در همه این حیطه ها صاحب نظر هستند!
۴ و ۵. تعصب و وابستگی فکری را در افراد پرورش می دهد. چگونه؟ چون افراد زمان زیادی را صرف مطالعه های پراکنده کرده اند و با این روش قدری توجه اجتماعی دریافت نموده اند، در صورتی که کسی که صاحب نظر در آن حیطه است با نظرشان مخالفت کند، آنها به سختی قبول می کنند و تلاش می کنند متعصبانه روی نظر خود باقی بمانند یا برای جواب دهی به آن فرد، به دنبال نظر متخصصان مخالف آن فرد بروند و بدین ترتیب وابستگی فکری و نه استقلال فکری را در خود پرورش دهند!
۶. ذهن را به سمت انفعال سوق می دهند. قوه فکر و تعقل انسان، نیازمند کار فعالانه و تقویت است. زمانی که ذهن را از اندیشه های پراکنده انباشته می سازیم، دیگر نه توان و نه انگیزه ای برای تفکر منطقی و فعالانه و خردمندانه برایمان باقی نمی ماند.
۷. در هدفمندی و معناداری زندگی افراد تردید ایجاد می کنند. به دلیل جذابیت برخی محتواها، افراد ممکن است به یکباره از اهداف قبلی خود دست بکشند و به سمتی کشیده شوند که برای ورود به آن زمینه های لازم را فراهم نکرده اند.
🌿🍀 راهکار چیست؟ 🌿🍀
✅ راهکار این است که استفاده مان از فضای مجازی را کاملا هدفمند و با دقت نظر، مورد بررسی قرار دهیم. در گروهها یا کانال هایی عضو باشیم که افراد را به تفکر وا می دارند؛ موضوعات مشخصی برای بحث دارند و مستند و منطقی بحث می کنند؛ و ترغیب به مطالعه و کار در آن حیطه ها می کنند و این حیطه ها ارزش صرف زمان هم دارند.
🍀دکتر محسن عزیزی ابرقوئی (دکترای روانشناسی تربیتی از دانشگاه علامه طباطبایی تهران)
جهت دیدن مطالب مرتبط، روی هشتگ زیر کلیک کنید👇
#فرهنگ_استفاده_از_فضای_مجازی
لطفا در صورت تمایل و مفید یافتن مطالب، کانال را به دیگران معرّفی کنید یا مطالب را بازنشر دهید...
https://eitaa.com/joinchat/4203216913C592b78c231
11.38M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
در فضای مجازی، آزاد هستیم یا اسیر؟!
http://eitaa.com/islamic_psychology
باور می کنید این فرد سه برابر جمعیت ایران در اینستاگرام فالور داشته باشد؟!
🛑اینستاگرام محیطی نیست که فرزندان ما در آن امنیت داشته باشند
✅مطالبه والدین جامعه از مسئولین فرهنگی کشور برای چگونه دسترسی دادن به نوجوانان در چنین فضایی یک خواسته بسیار جدی است که همگی باید در رابطه با آن تلاش کنیم
🤔نمی توان تحریک را در بالاترین سطح ارائه کرد و بعد به سادگی منع کرد.
🚨تا حرفی زده می شود، یک عده سریع می گویند فضای مجازی مثل چاقو است. باید مراقبت کرد ولی در دسترس همگان باشد. این عزیزان که ظاهرا فقط در کشور ما یافت می شوند، خبر ندارند که اینترنت کودکان و نوجوانان در کشورهای دنیا از بزرگسالان متفاوت است.
👈به نظر می رسد مدیریت تحریکات توسط نهادهای فرهنگی جامعه باید به یک مطالبه عمومی و جدّی تبدیل شود
ان شاءالله در این باره بیشتر توضیح خواهم داد
دکتر محسن عزیزی ابرقوئی (دکترای روانشناسی تربیتی از دانشگاه علامه طباطبایی تهران)
#فرهنگ_استفاده_از_فضای_مجازی
#اینستاگرام
https://eitaa.com/joinchat/4203216913C592b78c231
14.92M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
👈تفاوت پسران و دختران در روابط دوستی را در این فیلم ببینید...
🚨متاسفانه فضای مجازی ازجمله زمینه سازهای شکل گیری چنین روابط آسیب رسانی است...
#فرهنگ_استفاده_از_فضای_مجازی
#اینستاگرام
#روابط_دختر_و_پسر
https://eitaa.com/joinchat/4203216913C592b78c231
با سلام و احترام🌸
🌷تشکر از عزیزانی که نمرات مربوط به آزمون اعتیاد به اینترنت فرزندان خویش را گزارش نمودند. برخی از عزیزان ظاهرا در مشاهده آزمون مساله داشتند که این از دو طریق قابل حل است. یکی اینکه از طریق لپتاپ یا کامپیوتر شخصی در آزمون شرکت کنید و دوم اینکه اسکرول را در گوشی به منتها الیه سمت راست بکشانید تا آزمون قابل مشاهده شود.
اما، نظر به اینکه برخی والدین گرامی پیشنهاد دادند آزمونی را برای وضعیت استفاده خودشان از فضای مجازی نیز قرار دهیم، آزمون اعتیاد به اینترنت یانگ را خدمتتان معرفی میکنم. می توانید این آزمون را به صورت آنلاین از طریق لینک زیر اجرا کرده و نمره و تفسیر آن را ملاحظه نمایید.
https://esanj.ir/internet-addiction-test/start
#فرهنگ_استفاده_از_فضای_مجازی
https://eitaa.com/joinchat/4203216913C592b78c231
⁉️ آیا فرزندم از رمز گوشی ام با خبر باشد⁉️
✅ قواعد رمزگذاری روی گوشی، بخش اول
👈۱. همانطور که پیش از این نیز گفته شد، هدف ما این است که فرزندانمان به خویشتنداری درونی برسند و نه اینکه صرفا به واسطه کنترل و تنظیم بیرونی ما، رفتارهایشان مهار و بازداری شود. این، احتیاج به یک مدیریت تدریجی و بلندمدت در بازه های رشدی و سنی متفاوت فرزندان دارد.
👈 ۲. یکی از اشتباهات والدین در خصوص رمزگذاری این است که این مساله را حول بحث «حریم خصوصی» مطرح می نمایند. یعنی، اینکه اگر فرزندشان از ایشان پرسید چرا گوشی رمز دارد و من رمز آن را نمی دانم، در پاسخ می گویند چون گوشی وسیله شخصی است و نباید به حریم شخصی دیگران ورود کرد. این حرف، گرچه نکات درستی را در بر دارد، اما به نظر می رسد که برای پاسخگویی به این پرسش فرزندان، باید ظرافت های دیگری را نیز در نظر داشت. وقتی پاسخ بر مبنای حریم خصوصی مطرح می شود، کودک ممکن است از شما مطالبه گوشی شخصی بکند و بعدتر بخواهد با همین استدلال که خودتان به او یاد داده اید، بر روی گوشی خود رمز نیز بگذارد و به شما بگوید چون گوشی حریم خصوصی محسوب می شود، رمزگذاری روی آن حق من است، بنابراین شما کاری به رمز من نداشته باشید! و ما نمی توانیم بگوییم نه حریم خصوصی تو مهم نیست! باید رویه مان از ابتدا صحیح باشد.
👈 ۳. راهکار چیست؟ ⁉️ بهتر است والدین در پاسخدهی به این پرسش کودکان، دقت بیشتری به خرج بدهند. اگر پاسخ را به جای «حریم خصوصی»، حول محور «بحث کسب اجازه از پدر و مادر» تنظیم کنیم، و جوّ خانه را با هماهنگی بین والدین در این مسیر قرار دهیم، کودک متوجه می شود که برای برخی کارها لازم است از والدین کسب اجازه نماید، چون ممکن است برای بازه سنی او تناسب نداشته باشد یا نیازمند نظارت پدر و مادر باشد. پس، ما می توانیم برای گوشی هایمان رمز بگذاریم، منتها استدلال مان برای فرزندان این باشد که فرزندمان می تواند با کسب اجازه و با نظارت ما، وارد فضای گوشی شود و از قسمت هایی که برای بازه سنی او تعریف شده و امن هستند، استفاده کند.
👈 ۴. اگر فرزند شما رمز گوشی تان را بلد است، با او شرط کنید که صرفا با کسب اجازه از والدین مجاز به استفاده از گوشی آنهاست و باید به محدوده تعریف شده برای بازه سنی خودش احترام بگذارد. کما اینکه برای او استدلال می کنید برخی مطالب و محتواها هم برای کودکان است و برای ما بزرگسالان تناسبی ندارد. به او یادآوری کنید که در صورت رعایت نکردن شرایط توافق شده، رمز گوشی را تغییر خواهید داد و در این امر قاطع (و نه پرخاشگر و عصبانی) باشید. رمزهای عددی یا اثرانگشتی از رمزهای الگویی امن تر هستند. بچه ها در تشخیص الگو بسیار خوب عمل می کنند!
🍀دکتر محسن عزیزی ابرقوئی (دکترای روانشناسی تربیتی از دانشگاه علامه طباطبایی تهران)
جهت دیدن مطالب مرتبط، روی هشتگ زیر کلیک کنید👇
#فرهنگ_استفاده_از_فضای_مجازی
لطفا در صورت تمایل و مفید یافتن مطالب، کانال را به دیگران معرّفی کنید یا مطالب را بازنشر دهید...
https://eitaa.com/joinchat/4203216913C592b78c231
⁉️ آیا فرزندم از رمز گوشی ام با خبر باشد؟ ⁉️
✅ قواعد رمزگذاری روی گوشی، بخش دوم
👈 ۵. برای پیشگیری از کنجکاوی های کودک در خصوص عملکرد شما در فضای مجازی، بهتر است تا حدّ امکان، فعالیت شما در فضای مجازی در زمان و مکانی صورت پذیرد که فرزندتان حضور ندارد، تا هم تصور نکند در فضای مجازی والدین موارد خاص و جذابی هست که او از داشتن شان محروم است، و هم در مواقعی که شما با محتوایی مواجه می شوید که تمایل ندارید فرزندتان با آن روبرو نشد و معمولا با شتاب و عجله گوشی را پنهان می کنید، وسوسه نشود که بفهمد آنجا چه خبر بوده است.
👈 ۶. برخی گوشی ها بخش ویژه کودکان دارند که شما می توانید محتوای قابل دسترسی برای فرزندان را در آنجا تعریف کنید (مثل سامسونگ کیدز). این، بدین معنا نیست که همه محتوای تهیه شده در این فضا امن است. البته تا حدود ۹۰ درصد این امنیت تامین می شود و خوشبختانه امکان مدیریت کامل برای والدین فراهم است. برای مثال، شما می توانید تمام بازی های تعریف شده در این بخش را بررسی کنید و بازی های نامناسب را حذف و از دسترس خارج نمایید. همچنین می توانید بازی های مورد تایید خودتان را (که پیشنهاد جدی دارم خودتان قبلتر آنها را بازی کنید تا ببینید چه خبر است)، در این قسمت قرار دهید. این فضا برای کودکان جذابیت هم دارد و معمولا آن را می پسندند. اگر بخواهند از آن خارج شوند، از ایشان رمز می خواهد که قاعدتا در این صورت آنها نباید رمز گوشی را داشته باشند، چون ممکن است خارج شده و اینترنت را روشن کنند و مجددا به آن فضا بازگردند. اما اگر شما گوشی را به آنها بدهید و اینترنت هم خاموش باشد و جلوی چشم شما کودک دکمه بخش کودک را بزند (و زیرچشمی قبل از آن اینترنت را روشن نکرده باشد!) و البته رمز گوشی تان را هم نداشته باشد، دیگر خیالتان تا حدود بسیار زیادی راحت است و می توانید به کارهای خود بپردازید تا زمان بازی اش به اتمام برسد و البته بهتر است دقایقی قبل از اتمام زمان بازی با زبان خوش به او گوشزد کنید که نزدیک است زمان بازی اش تمام شود.
👈 ۷. شما به عنوان والدین، لازم است نیازهای حقیقی فرزند خود را شناسایی کرده و زمان قابل توجهی را صرف بازی و فعالیت های مشترک و اعتمادزایی و تربیت فرزندتان تخصیص دهید، تا این موارد بتواند اثربخشی لازم را داشته باشد. اگر برای فرزندانمان وقت کافی نگذاریم، با آنها بازی نکنیم، نیازهای حقیقی شان را در نظر نگیریم و والدین شایسته ای در نظر آنها نباشیم، طبیعتا اثربخشی اقداماتمان کاهش خواهد یافت. با این روال، زمانی که در سنین بالاتر، خواستید برای او گوشی شخصی تهیه کنید، این مساله برای آنها جا می افتد که ایشان برای ورود به فضای مجازی نیازمند همراهی و نظارت و آموزش و کمک شما هستند و باید با برنامه و به صورت تدریجی وارد این فضا شوند.
🍀دکتر محسن عزیزی ابرقوئی (دکترای روانشناسی تربیتی از دانشگاه علامه طباطبایی تهران)
جهت دیدن مطالب مرتبط، روی هشتگ زیر کلیک کنید👇
#فرهنگ_استفاده_از_فضای_مجازی
لطفا در صورت تمایل و مفید یافتن مطالب، کانال را به دیگران معرّفی کنید یا مطالب را بازنشر دهید...
https://eitaa.com/joinchat/4203216913C592b78c231
⁉️سوال: آیا طبیعی است که فرزندان در دورهمی های خانوادگی یا دوستانه گوشی دست بگیرند و اینگونه مشغول شوند؟
🛑 خیر، طبیعی نیست!
✅علّت این کار، چند مورد است که به دو مورد اصلی آن اشاره می شود👇
۱. اجازه دادن والدین برای استفاده از گوشی در فضاهای جمعی توسط فرزندانشان: راهکار این است که والدین استفاده از گوشی در جمع های خانوادگی یا دوستانه را هم برای خود و هم برای فرزندانشان محدود کنند. طبیعی است وقتی ما مثلا به پارک می رویم و به جای تماشا و لذت بردن از تاب بازی و سرسره بازی فرزندمان، سرمان در گوشی است، فرزند ما هم به تدریج تمایل پیدا می کند به سمت گوشی بیاید!
۲. آموزش ندادن بازی ها و مهارت های اجتماعی به فرزندان: در زمان ما بچه ها در کوچه ها از صبح تا شب انواع و اقسام بازی ها را انجام می دادند، و در حد خودشان به درس و مشق شان هم می رسیدند. مزه همان فضا و بازی های قدیمی، و لذت های اصیل را باید به فرزندانمان بچشانیم. خواهیم دید که چگونه این لذت ها را بر لذت های بازی های مجازی ترجیح می دهند. بچه های سنین پایین تشنه فعالیت و جنب و جوش و حرکت هستند. اینهمه بازی سنتی ایرانی که فراموش شده اند، میراثی است که ما نسبت به حفظ آنها مسئولیت داریم. در ادامه، مقاله ای را قرار می دهم که به بررسی مولفه های حسی-حرکتی و شناختی موجود در برخی بازی های آشنا و شناخته شده سنتی خودمان پرداخته است.
✅حقیقتا با چنین بازی هایی عمده مهارت های حسی-حرکتی، جنبشی، شناختی، و حتی روانی-عاطفی فرزندان برای ورود به مدرسه و زندگی تامین می شود. حیف نیست که از این سنت های خوب فاصله بگیریم و به بازی های رایانه ای بپردازیم!؟
عنوان مقاله پیشنهادی جهت بررسی ظرفیت های عالی بازی های بومی ایرانی جهت تقویت مهارت های مختلف کودکان👇
کاربردهای آموزشی - ترمیمی بازی های بومی ایران در آموزش و توان بخشی کودکان دارای نیازهای ویژه- دکتر سید محسن اصغری نکاح، عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد
🍀دکتر محسن عزیزی ابرقوئی (دکترای روانشناسی تربیتی از دانشگاه علامه طباطبایی تهران)
جهت دیدن مطالب مرتبط، روی هشتگ زیر کلیک کنید👇
#فرهنگ_استفاده_از_فضای_مجازی
لطفا در صورت تمایل و مفید یافتن مطالب، کانال را به دیگران معرّفی کنید یا مطالب را بازنشر دهید...
https://eitaa.com/joinchat/4203216913C592b78c231
بازی.pdf
679.2K
مقاله کاربردهای آموزشی - ترمیمی بازی های بومی ایران در آموزش و توان بخشی کودکان دارای نیازهای ویژه- دکتر سید محسن اصغری نکاح، عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد👆
#فرهنگ_استفاده_از_فضای_مجازی
خیلی دوست داشتم امثال بروس فردریک اسکینر و فرد کلر که از بنیان گذاران نظام های آموزش فردی و آموزش بر اساس کامپیوتر بودند و مقالاتی مانند 《خداحافظ معلم》(فرد کلر، ۱۹۶۸) را به رشته تحریر در آورده بودند، امروز شاهد زنده می بودند تا تشخیص دهند آموزش منهای معلّم نه روح دارد، نه مزّه، نه جذّابیت و نه حتّی اثربخشی آنچنانی!
🍀 کاش می فهمیدند روح ارتباط بین معلّم و دانش آموز از طریق کامپیوتر برقرار نمی شود...🍀
🌿 کاش بودند و می فهمیدند کامپیوتر نمی تواند الگوی دانش آموزانش شود!🌿
شاید در آن برهه تاریخی که آنها آموزش برخط را با روشهای متداول مقایسه می کردند، به دلیل تازگی این نوع آموزش، نتایجی را در تحقیقات خود گزارش کردند... اما خبر نداشتند این نوع از آموزش دو سال هم دوام نمی آورد (در قیاس با هزاران سال تداوم آموزش معلّمان) و امروز، به واسطه کرونا، همه به این درک رسیده ایم که جای 《معلّم》را قرار نیست چیز دیگری پر کند...
✅هزاران درود و سلام بر همه معلّمین پاک سرشت میهن عزیزمان ایران💐🌺
باز آمد بوی ماه مدرسه...
🍀دکتر محسن عزیزی ابرقوئی (دکترای روانشناسی تربیتی از دانشگاه علامه طباطبایی تهران)
جهت دیدن مطالب مرتبط، روی هشتگ زیر کلیک کنید👇
#فرهنگ_استفاده_از_فضای_مجازی
لطفا در صورت تمایل و مفید یافتن مطالب، کانال را به دیگران معرّفی کنید یا مطالب را بازنشر دهید...
https://eitaa.com/joinchat/4203216913C592b78c231
برای ورود به جلسه مجازی از طریق لینک زیر وارد شوید:
https://www.skyroom.online/ch/iauyazd/farhangi
https://eitaa.com/joinchat/4203216913C592b78c231