eitaa logo
کتابخانه تاریخ و تمدن اسلام و ایران
3.1هزار دنبال‌کننده
628 عکس
9 ویدیو
3هزار فایل
مشاهده در ایتا
دانلود
-1506009343_1430719537.pdf
2.16M
معرفی کتاب همراه با پی دی اف عنوان کتاب : سيره امام مهدي عج ا الله تعالي فرجه الشريف در عصر ظهور نویسنده: قنبرعلي صمدي. مشخصات نشر : قم: بنياد فرهنگي حضرت مهدي موعود( عج)، ۱۳۹۳. سیره امام مهدی(عج) در عصر ظهور، نوشته قنبرعلی صمدی است. در این اثر تلاش گردیده با استناد به آیه‌ها و روایت‌های اهل‌بیت(ع) ضمن بیان برخی همانندی‌ها و تفاوت‌های سیره مهدوی با سیره نبوی و علوی، گوشه‌هایی از سیره فردی و حکومتی امام مهدی(عج) در عصر ظهور تبیین گردد. صمدی بحث خود را بر مبنای سیره امام مهدی(عج) صورت‌بندی کرده است و با پیش‌درآمدی در باب سیره معصومان، به‌ویژه پیامبر اکرم(ص) و امیر مؤمنان(ع) ، به بیان همانندی‌های سیره‌ای با معصومان پیشین (مانند داوری بر مبنای بینه و حکم به ظاهر در میان مردم) و تفاوت‌های سیره‌ای (مانند داوری بدون درخواست بینه و بر مبنای آنچه که واقع شده است)، می‌پردازد. او در مجموع، سیره فردی، اخلاقی، تربیتی، دینی، سیاسی، قضایی، جهادی، مدیریتی، علمی و اقتصادی حضرت را همراه با شواهد حدیثی - که منتسب به پیشوایان معصوم(ع) است - ‌دنبال می‌کند. صمدی منحصراً از رخدادهای هنگام ظهور، بحث تاریخی نمی‌کند و آن رویدادها را در حد نحوه عملکرد امام زمان(عج) در مواجهه با دشمنان (مانند بحثی که از سیره جهادی حضرت انجام داده) در کتابش می‌آورد. وی در تألیف کتاب، به‌جز چند لغت‌نامه، فقط بر منبع‌های شیعی تکیه کرده است.
-190111997_1794031064.pdf
14.28M
معرفی کتاب همراه با پی دی اف عنوان: عنایات حضرت زهرا(س) به شهدا نویسنده: ناصر کاوه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سخنرانی حجت الاسلام دکتر ناصر رفیعی با موضوع «بینش و بصیرت»، سال ۱۴۰۲ یکی از واژه هایی که در قرآن به کار رفته، واژه بصیرت است. نه بَصَر. جمع بصر می شود ابصار. اما جمع بصیرت می شود بصائر. ما در قرآن ابصار داریم، بصائر هم داریم. قرآن در آیه ۱۰۴ سوره انعام می فرماید «قَدْ جَاءَکُمْ بَصَائِرُ مِنْ رَبِّکُمْ ۖ فَمَنْ أَبْصَرَ فَلِنَفْسِهِ ۖ وَمَنْ عَمِیَ فَعَلَیْهَا ۚ وَمَا أَنَا عَلَیْکُمْ بِحَفِیظٍ» آیات الهی و کتب آسمانی که سبب بصیرت شماست البته از طرف پروردگارتان آمد، پس هر کس بصیرت یافت خود به سعادت رسید و هر کس که کور بماند خود در زیان افتاد، و من نگهبان شما نیستم. بصر به چشم می گویند که در فارسی ما آن را به بینایی تعبیر می کنیم اما بصیرت به فهم می گویند که در فارسی از آن تعبیر به بینش می کنیم. بین بینایی و بینش فرق است. ممکن است خیلی ها بینا باشند اما دارای بینش نباشند. ممکن است خیلی ها هم بینش داشته باشند اما بینایی نداشته باشند. خیلی ها هم هر دو را دارند. رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم از روزی که دعوت خود را شروع کرد با همین نگاه بینش و بصیرت آغاز کرد. در سوره یوسف صد آیه درباره داستان حضرت یوسف است. اما آن هفت هشت آیه پایانی این سوره به مانند یک پایان نامه و کتاب مهم است. آیه ۱۰۸ سوره یوسف این است: قُلْ هَٰذِهِ سَبِیلِی أَدْعُو إِلَى اللَّهِ ۚ عَلَىٰ بَصِیرَةٍ أَنَا وَمَنِ اتَّبَعَنِی ۖ وَسُبْحَانَ اللَّهِ وَمَا أَنَا مِنَ الْمُشْرِکِینَ بگو: طریقه من و پیروانم همین است که خلق را به خدا با بینایی و بصیرت دعوت کنیم، و خدا را از شرک و شریک منزه دانم و ...
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین مسعود عالی با موضوع «معنای انتظار ظهور» - امام زمان(عج) خودشان آماده قیام هستند؛ این ما هستیم که آمادگی خود را ثابت نکرده ایم - پاسخ حضرت زهرا (س) درباره این سوال که چرا در موقع غصب خلافت، امیرالمومنین(ع) قیام نکرد؟ - امام معصوم در میان مردم همچون کعبه است و مردم باید به سمت آن بروند - وظیفه ماست که برای ظهور حضرت زمینه سازی کنیم و کادرسازی کنیم.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سخنرانی حجت الاسلام دکتر ناصر رفیعی با موضوع شخصیت امام هادی علیه السلام امام هادی علیه السلام دومین امامی بودند که در کودکی به امامت رسیدند و در سن ۴۲ سالگی در سامرا به شهادت رسیدند. از امام هادی علیه السلام آثار پرارزشی به جا مانده است. یکی از این آثار زیارت جامعه ی کبیره است. در فرازهای آخر این زیارت، سخن از خیر و نیکویی به میان می آید. در مورد این موضوع باید گفت که در انجام کار خیر انسان ها به سه دسته تقسیم می شوند. عده ای برای انجام کار خیر بخل می ورزند. عده ای دیگر از کار خیر بدشان می آید و همچنین مانع دیگران برای انجام آن می شوند و عده ای دیگر برای کار خیر از هم پیشی می گیرند. یکی دیگر از آثاری که از امام هادی (ع) به جا مانده است، زیارت غدیر می باشد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سخنرانی حجت‌الاسلام محسن قرائتی با موضوع «امام زمان علیه السلام در قرآن» امام زمان علیه السلام در قرآن یعنی آیاتی از قرآن که امام علیه السلام فرمودند این آیه مال امام زمان علیه السلام است. یکی اول قرآن داریم سوره ی بقره بسم الله الرحمن الرحیم الم ذَٰلِکَ الْکِتَابُ لَا رَیْبَ ۛ فِیهِ ۛ هُدًى لِلْمُتَّقِینَ می گوییم متقین کیست؟ الَّذِینَ یُؤْمِنُونَ بِالْغَیْبِ امام علیه السلام فرمود غیب امام زمان علیه السلام است چون غایب است، ایمان به غیب. یُؤْمِنُونَ بِالْغَیْبِ، الْغَیْبُ هوَ الحجة این حدیث است. دوم اینکه در قرآن داریم الَّذینَ یَنْقُضُونَ عَهْدَ اللَّهِ، انتقاد می کنم که بعضی از مردم عهد خدا را عهد شکن هستند و امام زمان علیه السلام عهد الله است چون وقتی حضرت ابراهیم گفت بچه ام امام بشود فرمود عَهد الله لا یَنال عَهدی، عهد من به هر کسی نمی دهیم به افراد خاصی می دهیم. این یَنْقُضُونَ عَهْدَ اللَّهِ یکی از مصادیق روشن آن وجود امام زمان هست. امام حجت الله است چون قرآن می گوید که إِنِّی جَاعِلُکَ لِلنَّاسِ خَلیفَه، السَّلامُ عَلَیْکَ یَا خَلِیفَةَ اللّهِ بشر خلیفه ی خداست و در زیارت امام زمان علیه السلام و سایر امام می گوییم خلیفة الله هستید. در قرآن یک آیه داریم که ما چند دفعه حضرت ابراهیم را امتحان کردیم از گذشت از جانش، گذشت از همسرش، گذشت از فرزندش، گذشت از وطنش، گذشت از خانه ی مسکونی خودش که عمویش از خانه بیرون کرد چون عموی حضرت ابراهیم بت پرست بود گفت تو بت پرستی؟ این کار تو غلط است گفت از خانه برو بیرون. البته کسی که از خانه بت پرست رفت بیرون سازنده ی خانه ...
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سخنرانی حجت الاسلام مسعود عالی با موضوع مقام یاران امام زمان عجل الله تعالی فرجه شریف یاری امام زمان عجل الله تعالی فرجه شریف برای یارانش باید به شکلی باشد که مرگ بین آنها با امام فاصله نیندازد و هر کجا که لازم بود بتوانند به یاری امام بشتابند. یار ائمه بودن و در رکاب ایشان بودن از جمله اموری است که بسیار بر آن سفارش شده است. بنا بر حدیثی معروف به "لوح فاطمه سلام الله علیها" شیعیان در هر دوره ای به خصوص در دوران آخر الزمان از یاران واقعی امام می باشند. امام سجاد علیه السلام می فرمایند: شیعیان آخر الزمان به مردم کل زمان ها برتری دارند چرا که با علم به اینکه امام خود را نمی بینند به وجود او معتقد بوده و از او پیروی می کنند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سخنرانی حجت الاسلام دکترناصر رفیعی با موضوع پاسخ به سوالات درباره امام زمان علیه السلام پژوهش ها و مطالعات زیادی در موضوع مهدویت صورت گرفته است. شاید کمتر موضوعی در اسلام و ادیان اینقدر مورد تحقیق و بررسی واقع شده است. مهدویت موضوعی است که چندین کتاب قبل از تولد امام زمان علیه السلام درباره اش نوشته شده است. گاهی می پرسند فایده انتظار چیست؟ سیره امام زمان علیه السلام در دوران غیبت چیست؟ امام چگونه با ما ارتباط دارد و نقش خود را ایفا می کند؟ آگاهی از احوال شیعه. درست است امام زمان علیه السلام از دیده ها غائب است ولی به طور کامل از احوال ما خبر دارد. در زمان ائمه علیهم السلام هم اینگونه نبود که تمام شیعیان امام معصوم را دیده باشند. فرق آنها با ما این بود که می دانستند امام مثلا مدینه است اما ما نمی دانیم کجاست؟ می دانیم در کره زمین است ولی همه شیعیان می دانند که امام از احوال شیعیان خبر دارند. موضوع غیبت مختص امام زمان علیه السلام نیست. حضرت ادریس، حضرت عیسی و... امام زمان چهار نماینده داشتند که معروف هستند به نواب خاص که بعد از آخرین نائب، غیبت کبری شروع شد. ما متظر حضور نیستیم، ما منتظر ظهوریم. توجه و رسیدگی به امور شیعیان. امام از نزدیک پرونده های ما را می بیند و مطالعه می کند. امام توجه به مسئله دعا و استغاثه شیعیان دارد. در مسائل مهدویت وارد مسائل فرعی و حاشیه ای نشوید. امام زمان علیه السلام که ظهور کنند چهار کار انجام می دهد؛ دعوت به قرآن و زنده کردن قرآن، سنت پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم را گسترش می دهد. ولایت علی بن ابیطالب را جهانی می کند و برائت از دشمنان.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سخنرانی حجت الاسلام ناصر رفیعی با موضوع ویژگی معتقدان به امام زمان (عج) در عصر غیبت خطیب محترم به استناد گفته امام سجاد (ع)، مردم دوران غیبت را از مردم زمان های گذشته به دو شرط بالاتر می دانند. اول این که منتظر امام زمان (عج) باشند، و دوم امامت آن امام را قبول داشته باشند. سخنران در روایتی دیگر مردم دوران غیبت : این مردم بدون اینکه امام خود را ببیند به تکالیف خود عمل می کنند و آن طوری عمل می کنند، مثل اینکه امام خود را می بینند. مردم دوران غیبت مثل مجاهدان با شمشیر هم رکاب پیامبر در نبردهای صدر اسلام هستند. اینها شیعه واقعی ما هستند. سخنران با بیان روایتی از امام صادق(ع) :عبادت در زمان غیبت بالاتر و والاتر است. و ایشان اضافه می کنند که کسانی که در زمان غیبت نماز می خوانند، اجر و ثواب این نماز ۲۵ برابر کسانی است که در زمان حضور امام بوده اند. ایشان با بیان روایتی دیگر از رسول اکرم (ص) اضافه می کنند که اقوامی در دوران آخر زمان هستند که یک نفر ایشان مطابق ۵۰ نفر شما هستند. و علت این فضیلت آن است که در مسئله غیبت امام خویش صبور هستند. ایشان دو ویژگی مهم برای منتظران واقعی امام زمان (ع) بر می شمارند: اولین ویژگی منتظر واقعی این است که در زندگی خود ورع، تقوا داشته و از گناه پرهیز کنید. دومین ویژگی منتظر واقعی این است که خوش اخلاق باشد. سخنران در پایان سخنرانی خود، به تفسیر آیه ۲۰۰ سوره آل عمران اشاره می کند و بیان می کند که چهار کار انسان را رستگار می کند: ۱. صبور باشید. ۲. به هم دیگر توصیه به صبر کنید. ۳. مرزهای اسلام را حفظ کنید و مرز شکن نباشید. ۴. تقوا داشته باشد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سخنرانی حجت الاسلام مسعود عالی با موضوع چطور می شود از اصحاب امام زمان (عجل الله تعالی فرجه شریف) شد؟ در روایات بسیاری آمده که از خدا بخواهیم به ما عنایت کند تا بتوانیم یار امام زمان عجل الله تعالی فرجه شریف بوده و در رکابشان حرکت کنیم. در دعای عهد بارها این خواسته تکرار می شود و گفته می شود که یاران واقعی حضرت حتی بعد از مرگ نیز برمی گردند تا در هنگام ظهور در کنار ایشان قرار گیرند. شیعه باید همواره به همین طریق زندگی کند و همواره آماده برای یاری امام خود باشد. بنا بر آیات و و روایات بهترین مردم، شیعیان آخرالزمان هستند که با توجه به ندیدن امامشان حاضرند در کنار ایشان بوده و یاریشان کنند. هنر بندگی درست در همین جا متجلی می شود که معرفت انسان به جایگاهی برسد که حق را اگر چه به ظاهر نمی بیند اما با او همراه می شود.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سخنرانی حجت الاسلام مسعود عالی با موضوع دیدار با ولی عصر (عج) یکی از آرزو های ما دیدار با ولی عصر عجل الله تعالی فرجه شریف می باشد که این موضوع بسیار جای بحث و گفتگو دارد. این امر در تاریخ بارها و بارها مورد سوء استفاده قرار گرفته است. گفته می شود که در زمان غیبت به چند نوع می توان با امام زمان عجل الله تعالی فرجه شریف ارتباط و دیدار داشت. ۱. عده ای ایشان را در خواب رویت می کنند. این شیوه دستوراتی دارد که در کتب مرتبط آمده است. ۲. عده ای در حالت مکاشفه امام را ملاقات می کنند. در این حالت انسان در عین بیداری صحنه هایی را مشاهده می کند که دیگران از دریافت آن عاجزند. ۳. عده ای در بیداری و به صورت ناشناس ملاقاتی با امام دارند که البته این حالت بارها و بارها برای همه ی ما اتفاق می افتد به طوری که در آینده متوجه می شویم که امام را بارها دیده ایم. ۴. عده ای در بیداری و هوشیاری کامل امام را ملاقات می کنند اما تا وقتی این ملاقات ادامه دارد متوجه نمی شوند که ایشان امام زمان عجل الله تعالی فرجه شریف هستند. اگر چه تمامی نشانه ها و علایم کاملا واضح و روشن است. ۵. برخی از انسان های خاص امام را در بیداری و هوشیاری کامل دیده و با ایشان گفتگو می کنند. هرچند عده ای از علما بر این باورند که چنین چیزی حقیقت ندارد اما عده ای کاملا به آن معتقد هستند.
-1148444928_-473044242.pdf
1.2M
معرفی کتاب همراه با پی دی اف عنوان و نام پديدآور:تمثيلات مهدوي مولف: محسن قرائتي؛ به كوشش حسن سلم آبادي. مشخصات نشر:قم: موسسه بنياد فرهنگي مهدي موعود (عج)، ۱۳۹۳. عناوين اصلي كتاب شامل: «فهرست مطالب»؛ مقدمه:؛ فصل اول: فوائد تمثيلات مهدوي؛ فصل دوم: ويژگي هاي تمثيلات مهدوي؛ فصل سوم: اهداف تمثيلات مهدوي؛ فصل چهارم: تمثيلات مهدوي در روايات؛ فصل پنجم: تمثيلات مهدوي در غير روايات
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سخنرانی حجت الاسلام مسعود عالی با موضوع یاری رساندن به امام زمان (عج) و به یاد ایشان بودن کمترین کاری که منتظران می توانند برای امام زمان خود انجام دهند یاری رساندن به ایشان از طریق یاد کردن و ذکر کردن از ایشان است. دعای عهد یکی از ادعیه ای است که در آن انسان در لحظات ملکوتی صبح از آن امام بزرگوار یاد کرده و نام ایشان را بر زبان می آورد. یاد کردن از امام معصوم که در غیبت است شرایطی دارد که انسان ها باید بر این شرایط پایبند باشند. ۱. معرفت اولین شرط است. شناخت امام غایب، اصلی است که بسیار مهم و ارزشمند می باشد. ۲. دلدادگی و اینکه خود را از همه ی جهات وقف اهل بیت علیه السلام کنیم شرط دیگری برای منتظران واقعی است. ۳. امیدواری سومین شرط برای منتظران ظهور می باشد که این امر در راه وصال به معشوق بسیار راهگشا است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سخنرانی حجت الاسلام مسعود عالی با موضوع "امامت امام جواد (ع)، امتحان بزرگ شیعه" همان‌گونه که مستحضرید اسامی و القاب معصومین توسط خداوند متعال انتخاب شده است و همه این نام‌ها و القاب اشاره به کمالی و مأموریتی از آنها می‌کند. هرکدام از این اسم‌ها از روی حکمت انتخاب شده است. خصوصیاتی در وجود امام جواد (ع) وجود دارد که مظهر جود و بخشش خداوند در روی زمین بودند. جود حضرت، جودی سرشار و مستمر بود. شخصی خدمت ایشان رسید و عرض کرد که نیازمندم و به اندازه کرم و مروت خودت به من عطا کن، حضرت فرمودند نمی‌توانم. اگر بخواهم به اندازه کرم و جودم باشد باید بی‌نهایت به تو بدهم چون وصف به کرم و جود خداوند هستم. بعد عرضه داشتند که پس به اندازه مروت و قابلیت من لطف کنید، حضرت هم‌آنجا دویست دینار به ایشان دادند. در زمان امام جواد (ع) مهم‌ترین امتحانی که شیعیان داشتند،‌ امامت امام در خردسالی بود. توجه به این نکته مهم است که امتحان ولایت همیشه سخت‌ترین امتحانات می‌باشد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سخنرانی حجت‌الاسلام دکترناصر رفیعی با موضوع "برکات امام جواد (ع)" یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَکُونُوا مَعَ الصَّادِقِینَ (توبه: ۱۱۹)؛ ای اهل ایمان، خداترس باشید و با مردان راستگوی با ایمان بپیوندید. امام جواد (ع) معروف است به امام پر برکت؛ مخصوصاً در حاجات دنیوی توسل به ایشان خیلی زود گره‌گشایی و رفع نیاز می‌کند. از همان دوران طفولیت هم معروف بود و از همان زمان که پدر بزرگوارشان در قید حیات بودند، بعضی که گرفتار می‌شدند و می‌آمدند خدمت امام رضا (ع) به امام جواد (ع) ارجاع می‌دادند. مثلا محمد نامی است می‌گوید که من چشم درد داشتم، رفتم خدمت آقا امام رضا (ع) که ایشان مرا به فرزندشان ارجاع دادند. در آن زمان امام جواد (ع) سه چهار سال بیشتر نداشتند. ایشان می‌گوید که من تعجب کردم که چرا امام رضا (ع) مرا فرستاد پیش آقا زاده‌شان ولی وقتی رفتم و دعا کردند و چشم دردم رفع شد متوجه کرامت این وجود با برکت شدم. امام جواد (ع) دایره برکاتش خیلی زیاد است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سخنرانی حجت الإسلام ناصر رفیعی با موضوع امامت امام زمان (عج) در دوران های مختلف تاریخ، شیعه برای موضوع امامت که از اصول دین می باشد، بهای سنگینی پرداخته است. ضرورت وجود امام برای جامعه در اداره ی امور و همینطور امور معنوی، بر کسی پوشیده نیست. حضور امام برای جامعه امری ضروری و واجب است، به طوری که اگر امام نباشد ارتباط مردم با خداوند قطع خواهد شد. مهمترین علت وجوب وجود امام برای جامعه ی مسلمان، ارتباط مردم با خداوند است. ما بوسیله ی امام بندگی می کنیم و خدا را بهتر می شناسیم. امام باید معصوم باشد و تا پایان دنیا همواره باید فردی به عنوان امام در جامعه ی مسلمان وجود داشته باشد. گاهی امر امامت با غیبت امام ادامه می یابد و مصلحت بر این است که امام زمان در غیبت باشند. مانند امامت حضرت مهدی (عج) در این دوران. گفته می شود که در دوران غیبت نیز مردم از وجود امام بهره خواهند برد. درست مانند خورشیدی که در پشت ابر است، اما نور و حرارتش مانند همیشه همه جا را روشن و گرم می کند. یکی دیگر از ویژگی های منحصر به فرد امام، آگاه بودن او از امور پنهانی و غیبی است. اموری که مردم عادی از آن بی خبرند. پس امام صلاح و فساد امور را می داند و بهتر از دیگران در مورد امور جامعه تصمیم می گیرد. برای تشخیص امام در جامعه سه راه وجود دارد : ۱. روایات معصومین پیشین ۲. علم غیب امام (خبر دادن از اتفاقاتی که در راه است) ۳. قدرت پاسخگویی به سوالات مردم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سخنرانی حجت الاسلام دکترناصر رفیعی با موضوع «حضور فعال امام زمان(ع) در جامعه» یکی از موضوعاتی که در رابطه با امام زمان علیه السلام قابل بحث است وظایفی است که مردم در دوران غیبت دارند. دوران غیبت خیلی طول کشیده است. امامت امام زمان علیه السلام از مجموع امامت یازده امام خیلی بیشتر شده است. یازده امام ما جمعا دویست و پنجاه سال امامت داشته اند. امام علی علیه السلام در سال یازده هجری به امامت رسیدند و امام عسکری علیه السلام دویست و شصت به شهادت رسیدند. از سالی که امام زمان علیه السلام به امامت برگزیده شدند تقریبا حدود پنج برابر یازده امام، تا حالا امامت امام زمان علیه السلام طول کشیده است. و تا کی طول می کشد ما نمی دانیم. نسل های مختلفی آمده اند و رفته اند تا امروز. حکمت الهی را هم ما نمی دانیم. یک وعده ای هم خدا داده که تا کنون اتفاق نیفتاده است. در طول یکصد و بیست و چهار هزار پیامبر و همه ائمه تا حالا پیش نیامده که حکومت کل دنیا دست یک نفر و آن هم با یک کابینه و حکومت عدل باشد. حضرت نوح برای یک قومی، حضرت موسی برای قومی، رسول خدا برای مکه و مدینه اما اینکه سر تا سر عالم یک معصومی حکومت داشته باشد تا کنون اتفاق نیفتاده است که طبق وعده الهی اتفاق خواهد افتاد. در زمان غیبت که فعلا ما در آن حضور داریم، یک امام زنده حی داریم که به ما توجه دارد، حرف ما را می شنود و ما به او توسل پیدا می کنیم.
2058428161_-51442665.pdf
816.4K
معرفی کتاب همراه با پی دی اف عنوان کتاب:غفلت از يار نویسنده: حسن محمودي مشخصات نشر:قم: بنياد فرهنگي حضرت مهدي موعود (عج)، مركز تخصصي امامت و مهدويت، ۱۳۹۲. رویکردی قرآنی و روایی در زمینه لزوم یادآوری امام مهدی(ع) و آثار یاد ایشان است. در این کتاب ضمن بررسی آفات غفلت و فراموشی خدا و اولیای الهی، به بحث در مورد تاکید آموزه‌‌های اسلامی در مورد ذکر و مصادیق مهم آن پرداخته شده و در زمان کنونی اهمیت به یاد امام مهدی بودن و آثار مثبت آن بیان شده است. نویسند در همین زمینه به بایسته‌‌های انتظار اشاره کرده و معتقد است کسی که در عصر غیبت زیاد به امام زمان(ع) باشد به یقین در عصر ظهور از یاران او محسوب شده و یک منتظر واقعی است که زمینه‌‌ساز ظهور بوده و همواره در مسیر صواب قدم برمی‌‌دارد. وی به مصادیقی از یادآوری امام مهدی مانند حضور در عتبات عالیات و مسجد جمکران اشاره کرده و از منظری قرآنی نیز به ترسیم فرهنگ انتظار و یاد نمودن اولیای الهی را با توجه به داستان حضرت یوسف و یعقوب پرداخته است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سخنرانی حجت الاسلام مسعود عالی با موضوع"امام زمان (عج)" اعتقاد شیعه بر این است که منجی در بین ما زندگی می کند و عقیده شیعه از این جهت ممتاز است چون سایر مذاهب که معتقد به منجی هستند، اعتقاد دارند که منجی در آخرالزمان متولد می شود و عدالت را برپا می کند اما شیعه بر اساس اعتقاداتی که دارد واسطه فیض باید در هر زمان باشد چون اگر نباشد که فیضی به عالم نمی رسد و اگر نباشد، آفرینش عالم لغو است. امام زمان(عج) مانند روحی که در بدن هست بر تمام عالم اشراف دارند و ایشان روح کلی عالم وجود هستند. خدا عالم را خلق کرد برای بندگی و امام زمان (عج) بنده کامل خداست و او محور عالم است و اگر او نباشد در این عالم، هدف خلقت تأمین نشده است. ما انسانها از گرفتن فیض الهی عاجز هستیم به خاطر همین باید یک واسطه ای باشد که این فیض را از خدا دریافت کند و به ما برساند. امام زمان(عج) به طور پنهان در این عالم در حال تلاش هستند. و در زمان غیبت مانند خورشید در پس ابر هستند و چرخه حیات را ایشان به چرخش در می آورند. کار اصلی ایشان در زمان غیبت، زمینه سازی برای ظهورشان هست و ما هم به عنوان شیعه باید به این زمینه سازی کمک کنیم. از مهمترین ابزارهای امام زمان(عج) برای تصفیه و پالایش مردم، برای زمینه سازی ظهور، همین دستگاه سیدالشهدا است.
-213508351_1014590663.pdf
1.96M
معرفی کتاب همراه با پی دی اف عنوان کتاب:قافله سالار : امام زمان(عج) از منظر قرآن نویسنده: محمود اباذري مشخصات نشر:قم: بنياد فرهنگي حضرت مهدي موعود( عج)، ۱۳۹۳. در این کتاب، براساس آیه 44 از سوره نحل، اصل موضوع مهدویت بررسی و آیات مربوط به غیبت امام زمان (عج)، وظایف منتظران، شرایط ظهور و رجعت.... قافله سالار» با زیرعنوان امام زمان(عج) از منظر قرآن از فصولی مانند ضرورت شناخت ولی خداوند، بهترین مرجع شناخت ولی خداوند، بهترین مرجع شناخت حجت خداوند، جامعیت قرآن، ظهر و بطن قرآن، تفسیر و تاویل، نقش اهل بیت(ع) در تبیین قرآن و شیوه‌های معرفی افراد در قرآن تشکیل شده است. علت عدم تصریح به نام حضرت در قرآن، شیوه‌هایی بررسی آیات مهدویت، انواع آیات مهدویت، آیات ناظر به وجود حجت خداوند در هر زمان،‌ صاحب شب قدر، حجت غایب، هشدار به منتظران خاتم الاوصیا، مرزیابی از اندیشه مهدویت، نعمت پنهان، مضطر، حاکمیت جهانی اسلام، پیشوایی مستضعفان، خلافت صالحان و امدادهای غیبی هنگام ظهور از عناوین دیگر فصول این کتاب است. در مقدمه این اثر آمده است: زنده شدن گروهی از هر امتی، آثار و برکات وجودی امام غایب، ‌تسلیم محض حجت خدا بودن، دلایل عقلی وجود حجت خدا در هر زمان، شایسته‌سالاری، انسان مستمر، پاداش منتظران و ارزش ایمان در عصر غیبت امام زمان(عج) از فصول دیگر این کتاب محسوب می‌شود. در این کتاب این حقایق از منظر قرآن بررسی می‌شود تا با معرفتی ناب، ایمانشان را به آن یار غایب مستحکم‌تر کند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سخنرانی مرحوم آیت الله بهجت با موضوع «آگاهی امام زمان(عج) نسبت به حال همگان» - در روایت است حضرت حجت(عج) که ظهور می کنند ندا سر می دهند: یا اهل العالم... و ندای ایشان به همه ی انسان ها می رسد به هر کسی با زبان خودش و این اعجاز است و حضرت شروع به معرفی خودش می‌کند. در زمان غیبت این ما هستیم که امام زمان(عج) را نمی بینیم ولی او ما را می بیند. ما صدایش را نمی شنویم ولی او می شنود. - ماجرای عریضه نویسی آ سید حسن برای امام زمان(عج) و پاسخ حضرت به ایشان که شما خیال می کنید که ما باخبر از حال شما نیستیم - معرفت ما نسبت به امام زمان(عج) ناقص است ولی حضرت به حال ما کاملا آگاه است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سخنرانی حجت الاسلام دکتر ناصر رفیعی با موضوع آثار و برکات انتظار امام زمان (عج) اولین اثر از اثرات انتظار تقوا است. انسان منتظر چون تقوا دارد حامی عدالت بوده و منتظر ظهور صاحب الزمان (عج) است. عمل کم با تقوا بسیار برتر و بالاتر از تقوا بدون عمل است. خصلت و خوی اجتماعی داشتن دومین اثر از اثرات تقوا است. انسان ها باید یاد بگیرند در تعامل با هم از گناه دوری کنند. رسیدگی به مردم به قدری ثواب دارد که بنابر آیات و روایات هر کس مشکلی را از مسلمانی کم کند گویی اهل بیت (ع) را خشنود نموده است.
1417748224_-356517530.pdf
2.56M
معرفی کتاب همراه با پی دی اف عنوان کتاب:حقيقت غيبت از منظر روايات مولف محسن رحيمي جعفري. مشخصات نشر:قم: بنياد فرهنگي حضرت مهدي موعود (عج)، مركز تخصصي امامت و مهدويت، 1391. مروری بر فلسفه غیبت از دیدگاه معصومین(ع) و بررسی سند و دلالت روایات وارد شده در این زمینه است. در این کتاب ضمن بیان کلیاتی در مورد معنای غیبت، اهداف و حکمت‌های مترتب بر آن و دلایل غیبت امام مهدی(ع)، به تجزیه و تحلیل برخی از روایات در زمینه‌های مختلفی چون: علل رابطه داشتن با امام مهدی(ع)، راهکارهای ارتباط داشتن با ایشان و بایسته‌های آن، وظایف منتظران واقعی در عصر غیبت، امتحان شده امت اسلام در این عصر، دعا کردن برای فرج آن امام، کیفیت ظهور و زمان آن پرداخته شده و از لحاظ سند و دلالت صحت و سقم ای احادیث بررسی گردیده و برخی از شبهات مهم در مورد غیبت امام مهدی(ع) مطرح و با استناد به این روایات پاسخ آنها ارایه گردیده است."
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین عالی با عنوان "امام زمان (عج) واسطه فیض الهی" تمسک به قرآن و عقل به تنهایی برای رفع تعارض و اختلاف از جامعه بشری کافی نیست. فلسفه امامت همین رفع تعارضات و اختلاف هاست. امام کسی است که به خاطر سه ویژگی او، ما بایستی در مقابلش تسلیم شویم: ۱. علمش بی خطا است. پیشرفت علوم بشری همواره با خطاهایی همراه بوده است؛ هرچند آسانی برای مردم به ارمغان آورده است، اما آسایش نیاورده است. ۲. عمل امام بی خطاست. هرکس یک نقطه سیاه در زندگی اش داشته باشد و به خود و دیگران یا خداوند ظلم کرده باشد، شایسته مقام امامت نیست. ۳. امام سرشار از محبت و دلسوزی است. محبت اهل بیت (ع) به شیعیان بسیار فراتر از محبت پدر و مادر به فرزند است؛ زیرا این محبت غریزی است ولی محبت ائمه به شیعیان الهی و از سنخ محبت خداست. خداوند متعال سه منصب را به ائمه (علیهم السلام) داده است: ۱. ولایت تکوینی. خداوند اختیار تمام عالم هستی را به دست ائمه داده است. ۲. ولایت تشریعی. خداوند اختیارِ حلال و حرام را به آن ها داده است. ۳. ولایت اجتماعی. شیعه مشروعیت ولایت و حکومت هیچ کسی جز معصوم و وصی معصوم را بر جامعه قبول ندارد. از سه منصب فوق دو منصب اول حتی در عصر غیبت تعطیل بردار نیست. ائمه (علیهم السلام) واسطه فیض رساندن خداوند بر اهل زمین است؛ به همین خاطر است که مستقیم از ایشان حاجت می خواهیم. پس ما اگر از امام مستقیما چیزی را طلب می کنیم نه به عنوان یک فرد مستقل است بلکه به عنوان واسطه فیض است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سخنرانی حجت الاسلام دکترناصر رفیعی با موضوع «شخصیت و زندگی امام کاظم(ع)» شخصیت و زندگی امام کاظم علیه السلام از جهات مختلفی قابل‌بحث و گفتگوست. امام کاظم علیه‌السلام ۲۰ سال با پدر بزرگوارشان زندگی کردند و معارف دینی را از امام صادق علیه‌السلام اخذ نمودند و دوران امامتشان نیز ۳۵ سال طول کشید. کتاب «مَطالِبُ السَؤول فی مَناقِب آلِ الرَّسول» محمد بن طلحه شافعی دربردارنده زندگی‌نامه حضرت زهرا و ائمه اطهار علیهم‌السلام است. این اندیشمند شافعی در رابطه با امام موسی بن جعفر علیه‌السلام می‌نویسد که امام کاظم علیه السلام شب‌ها را با سجده و نماز صبح می‌نمودند و روزها را با روزه و انفاق به فقرا سپری می‌کردند و کسانی که به ایشان بدی و تندی می‌کردند را با احسان و بخشش پاسخ می‌دادند. اهل‌بیت علیهم السلام سیئه را با حسنه جواب می دادند. امام محمد تقی علیه السلام در پاسخ به نامه کسی که از پدر ناصبی خود گلایه کرده بود، می فرمایند؛ «الْمُدَارَاةُ خَیْرٌ لَکَ مِنَ الْمُکَاشَفَةِ وَ مَعَ الْعُسْرِ یُسْرٌ» مدارا بهتر از دعواست و شکیبایی و بردباری پیشه کن و صبور باش چراکه عاقبت نیک در انتظار متقین است. محمد بن طلحه شافعی از اندیشمندان اهل سنت در کتاب خود می‌نویسد، اگر کسی نسبت به موسی بن جعفر علیه السلام مرتکب خطایی می‌شد، گذشت می نمود؛ از بس ایشان عبادت می کرد که در مدینه به عبد صالح و در عراق به باب الحوائج معروف بود.