eitaa logo
متن‌ْآگاهی‌|جعفرعلیان‌نژادی
346 دنبال‌کننده
300 عکس
9 ویدیو
6 فایل
تلاش‌گری در ابتدای راه آگاهی و ایستادگی ارتباط با نویسنده: @Matnagahi
مشاهده در ایتا
دانلود
غریبه آشنا با درد سایه‌ها! ✍ جعفرعلیان‌نژادی آیا ممکن است کسی پا روی سایه‌های ما بگذارد و ما درمان بگیرد؟به گمانم طرح این سوال،روزن خوبی برای شناخت اندیشه‌های دیگری‌ِ غیرایرانی باز می‌کند. اما درخصوص ژاک لکان روانکارو_فیلسوف فرانسوی این اتفاق کمتر در کشورمان رخ داده است.آثار موجود بی‌نسبت با مسائل، آسیب‌ها و سایه‌هایی است که در زندگی روزمره‌مان با آن مواجهیم.ترویج آثار لکان نه از روی مسأله یا نوعی دغدغه وجودی، که بیشتر مبتنی بر جذابیت‌های یک اندیشه غریبه بوده که می‌خواهد خودمان را به خودمان بشناساند.این هم از بدبختی‌های روزگار ماست که اکثراً مجبوریم دردهای خودمان را به مدد افکار دیگران بشناسیم.لکان یک غریبه است، اما می‌تواند غریبه‌ای آشنا باشد، اگر سوألمان را و مواجهه‌مان را با چنین افکاری اصلاح کنیم.باید ببینیم این سایه افتاده و این درد ایجاد شده از کجاست؟اگر ناشی از بی‌عملی و بدکارکردی خودمان است، نباید پای غریبه‌ها را وسط کشید، اما اگر ریشه درد از ما نیست، عامل بیرونی دارد، یک راه منطقی، شناخت ریشه آن درد توسط دیگرانی است که بیرون از زیستنگاه ما هستند.اگر چنین شد، می‌توان مدعی بود کسانی که سایه‌هایمان را لگد کرده‌اند‌ و زخم‌هایمان را فشار می‌دهند، بهتر شناخته‌ایم و گرنه آوردن چنین اندیشه‌های ثمری جز افزون شدن دردها و ایجاد آلام نو‌ ندارد.چه محمدرضاتاجیک باشد که می‌خواهد با لکان سوژه‌های اعتراضی را مصادره به مطلوب جناح سیاسی خویش کند، چه فرزام پروا که در نظر دارد سوژه‌ایرانی را به مدد لکان از دل میراث ادبی‌مان بیرون بکشد. ما تنها خودمان از پس خودمان برمی‌آییم. بر دردمان نیفزاییم.
(۶) 🔸در مراودات دوستانه با بچه‌ها و اساتید خوش‌فکر انقلابی، ایده‌های شفاهی بسیار خوبی گفته و شنیده می‌شود که غالباً به دلیل عدم ثبت و کتابت، به باد فراموشی سپرده می‌شود. چند وقتی است در این خصوص، ایده‌ای به ذهنم رسیده است. در نظر دارم با کسب اجازه قبلی از این بزرگواران، به شرط آنکه قصد نوشتن در آن خصوص نداشته باشند، نوشته‌هایی با عنوان «یادداشت‌های اقتباسی» نگارش کنم. در همه این یادداشت‌های اقتباسی سعی خواهم کرد حفظ امانت کرده و نام صاحب ایده را نیز بیاورم.
متن‌ْآگاهی‌|جعفرعلیان‌نژادی
🔸نقدی در خصوص اندیشه‌های ناامید و سقوط‌باور با تمرکز‌ فرامتنی بر یادداشت «سقوط» محسن رنانی. منتشر شده در نشریه وزین «فکرآورد» به سردبیری آقای دکتر جعفر‌حسن‌خانی. 🔸نوع پرداخت و زیبایی طراحی گویای هنر سردبیری آقای دکتر حسن خانی است، در عین حال نگارش حواشی کنار متن به قلم ایشان، بر گویایی و غنای متن افزوده، انتخاب تصاویر هم بی‌اندازه خوب و حرفه‌ای است. 🔸به بچه‌های دست به قلم انقلابی حوزه اندیشه پیشنهاد می‌دهم، این بستر تازه ایجاد شده و این امکان بهره‌مندی از خوش‌سلیقگی چنین سردبیری را از دست ندهند.
🔸متن PDF یادداشت «بوطیقای‌ ویرانی» (متن بالا)، به منظور استفاده راحت‌تر: