آثار و فرصت های جهانی انقلاب اسلامی.pdf
251.1K
🌀آثار و فرصت های جهانی انقلاب اسلامی
🔻ما در این 22 بهمن ماه، میخواهیم یک نگاه متفاوتی به انقلاب اسلامی داشته باشیم، نگاهی که کمتر به آن پرداخته شده است و آن نگاه آثار جهانی انقلاب اسلامی است.
🔻اگر ما بیشتر با این نگاه به انقلاب اسلامی می پرداختیم، شاید تحمل مشکلات داخلی آسانتر میشد چون بخشی از این آسیبهایی که ما در داخل کشور با آن دست و پنجه نرم میکنیم؛ نتیجه آن آثار جهانی انقلاب اسلامی است.
🔻یک دلیل بسیار ساده برای اینکه باور کنیم انقلاب ما آثار بزرگی بر جهان بر جای گذاشه است، این است که چرا آمریکا ما را تهدید میکند؟ چرا آمریکا ما را تحریم میکند؟ اگر ما آثار جهانی نداشتیم؟
🔻اگر در معادلات قدرت، آمریکا را به چالش نکشیده بودیم، آیا آمریکا ما را تهدید میکرد؟ تحریم میکرد؟
🔰مناسبت: 22 بهمن ماه
#دهه_فجر
#جهاد_تبیین
✅ کانال حکمت بیان
╭┅─────────┅╮
🆔@hekmatebayan
╰┅─────────┅╯
شاخص های سنجش معنویت در انقلاب اسلامی.pdf
452.5K
🌀 شاخص های سنجش معنویت در انقلاب اسلامی ایران
✍️ بیان مسئله:
🔻یکی از پرسش های اساسی که در جامعۀ ما مطرح می گردد این است که آیا معنویت مردم ایران قبل از انقلاب اسلامی با بعد از انقلاب اسلامی افزایش یافته است یا روند رو به نزولی پیدا کرده است؟
🔻مردم در دوران انقلاب اسلامی نسبت به دوره گذشته معنوی تر شده اند یا معنویت آنها کاهش پیدا کرده است؟
🔻اساسا معنویت مردم ایران بعد از پیروزی انقلاب اسلامی چه تغییری کرده است؟
📋 فهرست بحث:
🔻شاخص اول: توجه به وضع گذشته
🔻شاخص دوم: موانع پیشرفت معنوی
🔻شاخص سوم: محدودۀ دخل و تصرف حکمرانی در معنویت جامعه
🔻شاخص چهارم: نقش حالات روحی مردم در سنجش معنوی
🔻شاخص پنجم: تفاوت ارزشمندی عناصر مقوم معنویت جامعه
🔻وزنۀ ولایت در سنجش معنویت جامعه
✅بررسی معنویت در دوران پهلوی
✅برخی از دستاورهای معنوی انقلاب اسلامی:
1️⃣. شهادت پروری
2️⃣. حضور میلیونی جوانان در زیارت اربعین و مراسمات دینی
✅موانع تراشی نظام سلطه برای معنویت زدایی از مردم ایران
✅ابعاد جهانی آثار و برکات معنوی انقلاب اسلامی
✅«انقلاب اسلامی» سرآغاز امواجی از معنویت در جهان بشریت
#دهه_فجر
#ایران_قوی
✅ کانال حکمت بیان
╭┅─────────┅╮
🆔@hekmatebayan
╰┅─────────┅╯
✍️ #دونالد_ترامپ ناخواسته از حقایق پرده بر میدارد...
🔹 اگر در دنیا، ابتدا #ترامپ یک دیوانه معرفی می شد، اکنون دیگر کسی شک ندارد که ترامپ دوم نه #دیوانه است و نه یک پدیده تصادفی.
🔹 ترامپ حاصل بحران فراگیر و روند رو به #افول اقتصاد، سیاست، حقوق، اخلاق و فرهنگ در آمریکاست. او احساس میکند قهرمان نجات کشورش است و برای مواجهه با این معضلات به میدان آمده است.
🔹 نخستین ادعاهای او درباره #کانادا و #مکزیک و #دانمارک و #پاناما نشان داد که آمریکا خود را در موقعیت جهانی می بیند که نمی تواند بدون توسعه طلبی و قرار دادن شمار هرچه بیشتری از کشورها در دایره تصمیمات و وابستگی مستقیم به خود تداوم و بقای خود را تضمین کند.
🔹 شعار "آمریکا را بار دیگر بزرگ کنیم" هم پذیرش سقوط آمریکاست و هم توهم امکان بازگرداندن دوباره آن شکوه و شوکت نابود شده، با روشهای قدیمی است.
#افول_آمریکا_حقیقت_دارد
🆔 https://eitaa.com/anti_takfir
به نظر میرسد که پس از عقبنشینی نیروهای ایرانی از سوریه، سیاست منطقهای ایران دچار تغییر و تحول شدهاست که این را میتوان ذیل بازگشت به صفویگرایی فهمید. این امر برای نخستین بار در مراسم بزرگداشت شهدای چالدران رخ داد که در آن تجمع مطالبی در انتقاد از مواضع دولتمردان ترکیه و آذربایجان مطرح شد. علاوه بر این از ۶ ماه پیش کارزارهای مجازی با موضوع مقابله با مهاجران افغان نیز شدت گرفته است. در کنار اینها مواضع ضد عرب در شبکههای اجتماعی نیز افزایش یافتهاست که آخرین نمونه آن توییت علی دایی مهاجم سابق تیم فوتبال ایران است که بر اساس یک خبر جعلی بر این نکته تاکید داشت که ایران به رایگان در کشورهای عربی منطقه ورزشگاه ساختهاست؛ ورزشگاهی که به زعم او در آن مسابقات "جام خلیج عربی" برگزار میشود. آنچه پیداست در ماههای اخیر شاهد شکل گیری ریشههای هویت صفوی در ایران هستیم؛ هویتی که سعی دارد با عبور از تضاد با غرب دیگری خود را تضاد با ترکیه، افغانستان و کشورهای عربی منهای عربستان و الگوی بنسلمان قرار دهد. برای سنجش این هویت نوین باید نگاهی به تاریخ برای فهم جنبههای مختلف صفویگرایی داشته باشیم.
عناصر سازنده هویت ایران در عصر صفوی نخست مذهب شیعه بود که ماحصل تلاشهای تیموریان در شرق فلات ایران و قراقویونلوها در غرب ایران بود. این هویت دارای ارتباط راهبردی با اروپا بود و با خاندان هاپسبورگ در اتریش و امپراتوری بریتانیا همسویی فراوانی داشت. صفویه گرچه برای نخستین بار پس از سقوط ساسانیان توانست ایران را یکپارچه کند و حکومتهای محلی را واژگون سازد ولی در بطن خود تعارضات مهمی را در خاک ایران پدید آورد. نخستین تعارض، تعارض افغان-ایرانی بود که ریشه در رفتار گرگینخان با پشتوهای قندهار داشت. سرزمین افغانستان که محل تولد شاه عباس بود و بخش مهمی از داستانهای شاهنامه مانند "مادر رستم" در جغرافیای آن اتفاق افتاده بود به یک "دیگری" در فلات ایران تبدیل شد و همین چالش بعدها به سقوط صفویه و جدا شدن افغانستان از ایران در دوره قاجاریه انجامید. تعارض دوم تعارض کردی-ایرانی بود که از چالش کُردهای اردلان با شاه عباس آغاز شد و این تعارض تا امروز ادامه دارد. چالش بعدی هم چالش اهلسنت-ایرانی بود که پس از حمله صفویان به بغداد و نبشقبر ابوحنیفه از امامان اهل سنت بدست شاه اسماعیل رخ داد؛ چنانچه وی یک سگ را در آرامگاه ابوحنیفه دفن کرد؛ این در حالیست که ابوحنیفه خود متولد کوفه بعنوان شهری از ایرانشهر فرهنگی بود.
تعارض چهارم هم تعارض ترکی-فارسی بود. سلسلههایی چون سلجوقیان، گورکانیان و عثمانی که هر سه ترکنژاد بودند و هر سه نقش مهمی در توسعه زبان فارسی داشتند. گورکانیان توسعهدهنده زبان فارسی در شبهقاره بودند و با صلهنوازی ایشان سبک هندی در شعر فارسی پدید آمد. غزنویان نقش مهمی در تثبیت زبان فارسی داشتند زیرا زبان فارسی عامل تثبیت قدرت ترکانی بود که در قرون میانی به تازگی از بردگی به مقام سپهسالاری رسیده بودند. از همه مهمتر عثمانی با توجه به رواج زبان فارسی در دستگاه دیوانی، زبان فارسی را تا بالکان گسترش دادند بطوریکه تا دو قرن پیش شاعران فارسیگو در بالکان و منطقه بوسنی بودند. ولی صفویه با ایجاد تعارض ترکی-فارسی ایرانشهر فرهنگی که حاصل تشریک مساعی شیعه، اهل سنت، کُرد، افغان، تُرک، بالکانی و ... بود را تقلیل داد.
باز تولید صفویگرایی در دهه ۱۴۰۰ آن هم زمانیکه ایران در اوج تعارض با غرب قرار دارد، باعث تنهایی مضاعف ایران میشود. در فضای تحریم در حالیکه سیاست همسایگی از ارتقای روابط با افغانستان، عربستان، ترکیه، پاکستان و ... میتواند فرصت خوبی برای ایران باشد حال هویتیابی بر اساس صفویگرایی آن هم زمانیکه بر خلاف عهد شاهان صفوی روابط با غرب هم در شرایط تحریم قرار دارد؛ موازنه خطرناکی را علیه ایران ایجاد خواهد کرد آن هم زمانیکه ایران از عمق راهبردی خود در سوریه عقبنشینی کردهاست.
✅@Seidnima70
🇮🇷🇵🇸
#یادداشت
🔰حرفهای تکراری
🍃🌹🍃
🔹رئیسجمهور آمریکا یادداشتی را با هدف بازگرداندن سیاست موسوم به «فشار حداکثری» علیه جمهوری اسلامی ایران امضا کرد. یادداشت اجرایی برخلاف فرمان اجرایی از لحاظ حقوقی رسمیت کمتری دارد و از نظر وزن قانونی ضعیفتر از فرمان اجرایی هستند. ترجمه این سندِ موسوم به «یادداشت امنیت ملی ریاست جمهوری» (NSPM) بدین شرح است:
🔹ایران نباید به سلاح هستهای و موشک بالستیک قارهپیما دست یابد. شبکه تروریستی ایران باید خنثی شود. باید با توسعه موشکی و همچنین سایر تسلیحات و توانمندیهای نامتعارف و متعارف مقابله کرد. وزیر خزانهداری را نسبت به اعمال فشار اقتصادی حداکثری بر دولت ایران، شامل تحریم و اعمال مکانیسمهای اجرایی علیه افرادی که ناقض تحریمهای جاری هستند، موظف میکند. همچنین برای تمام بخشهای تجاری مرتبط شامل کشتیرانی، بیمه و بندرگاهی توصیهنامهای با مضمون خطرات نقض تحریمها علیه ایران یا نیروهای متحد ایران صادر خواهد کرد.
🔹وزیر خارجه نیز معافیتهای تحریمی موجود را اصلاح کرده یا باز میگرداند و به منظور پیادهسازی کارزاری برای به صفر رساندن صادرات نفتی ایران، با وزیر خزانهداری همکاری خواهد کرد. نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل متحد نیز با متحدان اصلی واشنگتن جهت تکمیل روند بازگرداندن تحریمها و محدودیتهای بینالمللی (مکانیسم ماشه) علیه ایران همکاری خواهد کرد.
🔹دادستانی کل به منظور تحقیقات، اختلال و پیگرد قانونی شبکههای مالی و لجستیکی، عوامل یا سازمانهای صوری مستقر در آمریکا که تحت حمایت ایران یا نیروهای مورد حمایت ایران هستند، تمام اقدامات حقوقی مقدور را پیگیری خواهد کرد. دادستانی کل، رهبران و اعضای گروههای تروریستی تحت حمایت ایران که شهروندان آمریکایی را بازداشت و زخمی کرده یا کشتهاند را مورد پیگرد قرار داده و برای بازداشت و استرداد آنها به آمریکا تلاش خواهد کرد.
🔹رئیس جمهور ترامپ دستیابی ایران به سلاح هستهای را تحمل نخواهد کرد و همچنین حمایت دائمی آنها از «تروریسم» به ویژه علیه منافع آمریکا را تاب نخواهد آورد. یادداشت امروز تعهد سال ۲۰۲۰ رئیس جمهور آمریکا را برای مقابله با نفوذ خطرناک ایران در سراسر جهان محقق میکند: کشورها از سال ۱۹۷۹، رفتار مخرب و بیثباتکننده ایران در خاورمیانه و ورای آن را تاب آوردهاند. ایران همواره حامی اصلی تروریسم بوده و پیگیری دستیابی به سلاح هستهای از سوی آنها، جهان متمدن را تهدید میکند. ما اجازه چنین اتفاقی را نخواهیم داد.
🔸این یادداشت، تکرار اتهامات بیاساس و پایه آمریکاست که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی سیطره و نفوذ خود در ایران و منطقه را از دست داده است. این ادبیات توهین آمیز و لحن تهدیدآمیز در کنار سابقه بدعهدی و دشمنی آمریکا علیه ملت ایران کاملاً تکراری و آشناست. قطعا مردم و مسئولان ما نه ترسی از تهدیدات دارند و نه خام وعدههای بیاعتبار آمریکا میشوند.
✍🏼مصطفی علیجانزاده
🆔 @Samen_Razavi
🇮🇷🇵🇸
#یادداشت_تحلیلی
🔰در مقابل این ترامپ چه باید کرد؟
🍃🌹🍃
🔹ترامپ در شرایطی رئیس جمهور آمریکا شده که پیشتر تجربه ۴ سال مواجهه با جمهوری اسلامی ایران را به همراه خود دارد. تجربیات مهم آن دوره، برای امروز ما فوقالعاده حساس و سرنوشتساز است. ما حالا هم ترامپ را میشناسیم و هم راه نشاندن او بر سر جای خودش را. درست هست که ترامپ از ۱۸ اردیبهشت ۹۷ سیاست فشار حداکثری را علیه کشور در پیش گرفت و در مسیر صادرات نفت ایران تولید ناامنی و اختلال کرد؛ و درست است که به دلیل نگاه و ملاحظه دولت وقت، نظام یک سال دشواریهای سیاست صبر راهبردی را بر خود هموار ساخت؛ اما از ۱۸ اردیهشت ۹۸ تاکنون جمهوری اسلامی ایران در برابر آمریکاییها نه تنها بازدارندگی ایجاد کرده، بلکه موازنه نیز قاطعانه به نفع جمهوری اسلامی ایران تغییر پیدا کرده است. ترامپ به خوبی از این موضوع آگاه است.
🔹سیاست #تحریم نفت ایران به طور قطعی تجربهای ناکام و شکست خورده است. سردار سلامی اخیرا به صراحت، شرح کلی آن دوره را بیان کردند:"در آن ایام، ایران اسلامی به قدرتی دست یافت که هرکس از ما کشتی ربود، ما هم از او کشتی گرفتیم و هرکس کشتی ما را زد، ما هم کشتی او را زدیم تا امروز خطوط کشتیرانی ما از هر قدرتی در عالم امنتر باشد". همچنین سرلشکر سلامی در واکنش به اظهارات روزهای گذشته ترامپ که گفته بود ابعاد قدرت ایران بزرگ است، گفت "ترامپ در دوره چهارساله ریاست جمهوری قبلی خود، قدرت جمهوری اسلامی ایران را بهخوبی درک کرد و بر اساس این واقعیت قضاوت کرد". لذا در این زمینه همه عناصر سیاسی، مسئولین کشور و خاصه رسانهها نباید مردم و بخصوص بخش اقتصادی کشور را به سمت هراس و ابهام سوق دهند.
🔹در کنار تجربه پیشین برای مواجهه با ترامپِ دوره جدید، انسجام ملی یک اصل ضروری و فوری به نظر میرسد. انسجام ملی یک نیاز عینی و قطعی و یقینا یک امر تزئینی و کلیشهای نیست. خروجی هر خبر و تحلیلی که انسجام ملی را مختل کند و یا در جامعه ناامیدی را بوجود آورد یقینا کنشگری برخلاف منافع ملی محسوب میگردد. در این شرایط بسیار اهمیت دارد که از درون کشور در ارتباط با موضوع آمریکا، یک صدا انعکاس بیرونی پیدا کند. برای منافع ملی چیزی نزدیک به فاجعه هست که ظرف ۴۸ ساعت دو صدای متفاوت از طرف وزیر امور خارجه و معاون راهبردی رئیس جمهوری نسبت به مسئله آمریکا شنیده شود.
🔹کلمه به کلمه این تناقضها برای دشمن تولید فرصت و منفعت میکند. از دیگر سو هر کسی در جریان نباشد، اما متولیان و متخصصان امر سیاستخارجی به خوبی میدانند که که ظرفیت و کنشگری منتقدان سیاست خارجی در محیط داخل کشور، برخی موانع بر سر راه طراحیهای کشور در عرصه سیاست خارجی را برمیدارد و گاه نقش تسهیل گری دارند. بنابراین دولت آرایش و اهتمام خود را در مقابل دشمن تنظیم کند و نه نیروهای سیاسی منتقد درون کشور؛ از طرف دیگر نقدهای منتقدان و یا مخالفان دولت نیز دلسوزانه باید باشد و خود سبب دوقطبیسازی و تنشآلود شدن جامعه نگردد. تکرار خطا از هیچ کس قابل پذیرش نیست. راه عبور از مسیر کنونی و پیروزی در برابر بدخواهان ملت ایران ما از روز روشنتر است.
✍🏼 عزیز غضنفری
🆔 @Samen_Razavi
✏️ #سرمقاله | در خط خمینی تا انقلاب مهدی
🔹دهم دیماه سال ۱۳۵۶، تهران مهمانی ویژه داشت؛ جیمی کارتر (رئیسجمهور وقت آمریکا)، همسرش و تعداد بسیار زیادی مشاور و ملازم. کارتر و همراهانش درست در شب کریسمس وارد ایران شدند و مورد استقبال شاه و همسرش قرار گرفتند تا جشن سال نوی میلادی را در ایران باشند. کارتر و شاه، به افتخار یکدیگر، مقابل دوربینها جامهای شراب را بالا بردند و به هم زدند و رئیسجمهور آمریکا در عباراتی که حتّی برای مشاوران او نیز باعث تعجّب بود، ایران را «جزیرهی ثبات در منطقه» خواند و این مهم را مرهون شاه و محبوبیّت او دانست.
🔹حضور رئیسجمهور آمریکا در ایران و عبارات حمایتآمیز امّا توخالی وی از شاه باعث شد تا محمّدرضا شاه دچار این توهّم شود که حالا دیگر بیشتر و بیپرواتر میتواند به دشمنان خود حمله کند. اینجا بود که با دستور و هدایت شخص شاه، مقالهای موهن نسبت به حضرت امام خمینی (رحمة الله علیه) نگاشته شد و از سوی دربار در اختیار دو روزنامهی پُرتیراژ آن زمان کشور یعنی کیهان و اطّلاعات قرار گرفت و همچنین تأکید شده بود که مقاله در روز هفدهم دی و در سالروز واقعهی کشف حجاب رضاخانی، در هر دو روزنامه منتشر شود. روزنامهی کیهان، به طور اتّفاقی، مقاله را چاپ نمیکند ولی روزنامهی اطّلاعات، علیرغم آنکه میدانست این مقالهی موهن واکنشهای قابل توجّهی در میان دوستداران امام خمینی خواهد داشت، با فشار دربار مقاله را با اسمی مستعار منتشر میکند.
🔹آن زمان، بیش از سیزده سال از تبعید حضرت امام به خارج از کشور میگذشت؛ تبعیدی که در اصل، ریشه در قیام پانزدهم خرداد سال ۱۳۴۲ داشت. پس از کودتای بیستوهشتم مرداد سال ۱۳۳۲ و بازگشت شاه فراری به کشور، شاه طیّ یک دهه تمام مخالفان خود را به نوعی سرکوب کرد و قیام پانزدهم خرداد اوّلین تکانه و جرقّهی مبارزه و انقلاب بود. رژیم پهلوی توانست از آن قیام جان سالم به در ببرد، امّا زخم و کینهای که از مبارزان و مؤثّران آن حرکت ــ بهخصوص حضرت امام خمینی ــ در خود داشت، چنان عمیق بود که اساساً آن مقالهی موهن با نام «ایران و استعمار سرخ و سیاه» یکسره دربارهی ماجرای پانزدهم خرداد بود. برخی مورّخین و منابع میگویند نویسندهی این مقاله شخص شاه بود و البتّه منابع بیشتری اعتقاد دارند که نویسنده فرد دیگری بوده امّا بدون شک، شاه کاملاً در جریان جزئیّات و محتوای مقاله بوده است.
🔹کیف پول را کی و کِی آورد؟
🔸دو مورد در این مقاله از منظری جالب توجّه و قابل تأمّل است. یکی از این دو، اتّهام مضحک ارتباط و حمایت استعمار انگلیس از امام خمینی است! این میزان از از سفاهت رژیم پهلوی، به نوبهی خود، تاریخی و نوبر است. حکومتی به امام چنین اتّهامی زده بود که بنیانگذارش را انگلیسیها انتخاب کرده و برکشیده بودند و وقتی هم تاریخمصرفاش تمام شد، او را تبعید کردند و پسرش را بر تخت نشاندند و وقتی هم که در ماجرای ملّی شدن صنعت نفت و وقایع پس از آن از کشور فرار کرد، با همکاری رفقای آمریکایی خود کودتای آژاکس را ترتیب داده و او را دوباره به قدرت بازگردانده بودند!
🔸نکتهی مضحک دوّم در این مقاله یک ماجرای خیالی برای لکّهدار کردن قیام پانزدهم خرداد بود. این مقاله مدّعی بود چند روز پیش از ماجرا، فردی عرب با چمدانی حاوی پول در فرودگاه مهرآباد تهران دستگیر شده و بعداً اعتراف کرده است که قرار بوده این پول را بین مخالفان حکومت پهلوی تقسیم کند! در این مورد هم، مثل مورد اوّل، حکومت کودن پهلوی از تکنیک معکوس کردن واقعیّت استفاده کرده بود، البتّه به شکلی ناشیانه. بله، یک زمانی مأموری با چمدان پول وارد ایران شده بود، امّا اوّلاً سال ۴۲ نبوده و سال ۳۲ بوده، ثانیاً آن فرد عرب نبوده و آمریکایی بوده و ثالثاً آن پول نه برای قیام پانزدهم خرداد که برای کودتای بیستوهشتم مرداد خرج و بین اراذل و اوباش تقسیم شد: «یک روز آمریکا یک مأموری را فرستاد ایران با یک ساک پول، دلار، اسم آن مأمور هم ثبت شده و همه میشناسند: کیم روزولت؛ اسمش کیم روزولت بود. اینها چیزهای پنهانی نیست؛ اینها یک چیزهایی است که آن روز پنهان بود، بعدها آشکار شده. یک مأمور را با یک کیف پول، با یک چمدان پول میفرستد ایران، یک کودتایی مثل کودتای بیستوهشتم مرداد را به وجود میآورد! با توطئهی آمریکا و انگلیس، مشترکاً و به دست یک مأمور آمریکایی که پول آورد اینجا و بین اراذل و اوباش و افراد گوناگون تقسیم کرد، کودتای بیستوهشتم مرداد را درست کردند، یک دولتی مثل دولت مصدّق را سرنگون کردند.» ۱۴۰۲/۶/۲۰
✏️ ادامه👇