🇮🇷 تداوم سیاست خارجی ایران پس از رئیسی
• از دست دادن رئیس جمهور و دیپلمات ارشد این کشور می توانست آزمونی حیاتی برای جمهوری اسلامی باشد، با این حال به نظر می رسد سیاست خارجی آن ثابت و تسلیم ناپذیر باقی بماند که توسط نهادهای قوی و اتحادهای استراتژیک قدرتمند پیش می رود.
• چشمانداز شرق ابراهیم رئیسی، رئیسجمهور ایران، در پیشبرد پیوند راهبردی مسکو-تهران-پکن و ایجاد مسیری به سوی نهادینهسازی چندقطبی مؤثر بود.
منادی زمان
⚫️ https://eitaa.com/joinchat/926416915Cbf389c9b03
@donyayetahlil
انتخاباتی حساس، حیاتی و سرنوشتساز
شهادت نابهنگام رئیسجمهور، موجب شده تا انتخابات ریاستجمهوری زودتر از موعد چهار ساله همیشگی خود و در تاریخ ۸ تیرماه امسال، برگزار شود. اگرچه برگزاری زودتر از موعد مقرر انتخابات ریاستجمهوری مسبوق به سابقه بوده و دو مرتبه دیگر این امر به وقوع پیوسته است. با عزل سید ابوالحسن بنیصدر توسط مجلس در تیرماه سال ۶۰، انتخابات دومین دوره ریاستجمهوری در مردادماه همان سال برگزار شد که در نهایت محمدعلی رجایی توانست اکثریت آرا را کسب کند.
(برای دیدن ادامه ی مطلب به لینک زیر مراجعه کنید)👇
https://donyayetahlil.com/archive/48657
🗂منبع: الف
#مسائل_ایران
#شهیدجمهور
#انتخابات
#انتخابات_ریاست_جمهوری #دنیای_تحلیل
به کانال دنیای تحلیل بپیوندید👇
@donyayetahlil
@donyayetahlil
کارشناسان روابط بینالملل: سیاست همسایگی دولت سیزدهم به بار نشسته است
دو تن از کارشناسان روابط بینالملل میگویند: شرکت سران کشورهای مختلف در مراسم ادای احترام به پیکرهای شهید جمهور و وزیرامورخارجه فقید، نشان داد که گسترش روابط با همسایگان و نگاه به شرق که اولویت سیاست خارجی شهید جمهور، آیتالله رئیسی بود موفقیت آمیز بوده و سیاست همسایگی دولت سیزدهم به بار نشسته است.
(برای دیدن ادامه ی مطلب به لینک زیر مراجعه کنید)👇
https://donyayetahlil.com/archive/48663
🗂منبع: ایرنا
#مسائل_ایران
#سیاست_خارجی
#سیاست_همسایگی
#دولت_سیزدهم
#شهید_جمهور
#دنیای_تحلیل
به کانال دنیای تحلیل بپیوندید👇
@donyayetahlil
@donyayetahlil
دیپلماتی مجاهد و خوش خلق در دورانی صعب
حسین امیرعبداللهیان سکاندار دستگاه دیپلماسی دولت سیزدهم بعد از دو سال و هشت ماه فعالیت در این سمت روز یکشنبه ۳۰ اردیبهشت در پی سانحه پیش آمده برای بالگرد حامل آیتالله رئیسی رئیس جمهور به شهادت رسید.
(برای دیدن ادامه ی مطلب به لینک زیر مراجعه کنید)👇
https://donyayetahlil.com/archive/48671
🗂منبع: فارس
#مسائل_ایران
#وزیرامورخارجه
#وزارت_خارجه
#روابط_خارجی #شهیدحسین_امیرعبدالهیان #دنیای_تحلیل
به کانال دنیای تحلیل بپیوندید👇
@donyayetahlil
@donyayetahlil
چه شد که هلیکوپتر رئیسجمهور ایران سقوط کرد؟
حادثه سقوط بالگرد حامل ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری ایران و چند مقام ارشد دولتی دیگر در روز یکشنبه جدیدترین سانحه بالگردی معروف در طی سالهای اخیر است.
(برای دیدن ادامه ی مطلب به لینک زیر مراجعه کنید)👇
https://donyayetahlil.com/archive/48674
🗂منبع: صدای آمریکا، انتخاب
#مسائل_ایران
#سقوط_بالگرد
#رئیس_جمهور
#ابراهیم_رئیسی
#دنیای_تحلیل
به کانال دنیای تحلیل بپیوندید👇
@donyayetahlil
@donyayetahlil
گرفتاری صهیونیسم و آمریکا در باتلاق جنگ
پولیتیکو گزارش داد که اطلاعات آمریکا نشان میدهد فقط ۳۰تا۳۵درصد مبارزان حماس ازهفتم اکتبر تاکنون جان باختهاند و حدود ۶۵ درصد تونلهای این گروه هنوز سالم است. این رسانه همچنین میگوید مقامات آمریکایی معتقدند حماس درماههای اخیر هزاران عضو جدید جذب کرده است.
(برای دیدن ادامه ی مطلب به لینک زیر مراجعه کنید)👇
https://donyayetahlil.com/archive/48677
🗂منبع: خبرنامه دانشجویان
#بین_الملل
#جنگ
#آمریکا
#اسرائیل
#جنگ_غزه
#رفح
#دادگاه_لاهه
#دنیای_تحلیل
به کانال دنیای تحلیل بپیوندید👇
@donyayetahlil
سالهاست که جملاتی مانند «مسئولین به فکر مردم نیستن»، «کار خودشونه»، «همه شون دزدن»، «اینا ...»، «این آخوندا..» و... را میشنویم اما به قول شهید ضابط، بعضی وقتها باید خون داد تا چیزی فهمیده شود...
فهمیده شود که هزاران مسئول پاکدست و دلسوز و مردمی داریم
فهمیده شود که بسیاری از مسئولان حتی یک روز استراحت و تفریح ندارند تا مشکلات مردم رفع شود
آری باید خون داد
تا کم کاری رسانههای بی عرضه کشور جبران شود. رسانه های نارسایی که از درک تحرکت انقلاب عاجزند.
هرچند این خون ها هزینه گرانی است
شهید امیر عبداللهیان
🔺دیپلماتها مجری و عاملند، نه سیاست گذار و تعیین کننده راهبردها. اما پیشبردن آن راهبردها در عمل، توانمندی میخواهد و هنر. هنر دیپلمات انقلابی.
🔺برخی دیپلمات بودن و انقلابی بودن را با هم قابل جمع نمیدانند و دیپلماسی انقلابی را واژهای خود متناقض میدانند. به نظرم جذابیت اصلی انقلاب و معجزات آن را در همین مفاهیم به ظاهر خودمتناقض دنبال کنید. جمهوری اسلامی، آزاداندیشی دینی، علم دینی، وحدت حوزه و دانشگاه، جنگ مقدس، نماز سیاسی عبادی، و و و .
🔺من حداقل سه جریان دیپلماسی مهم در سپهر سیاست خارجه بعد انقلاب میشناسم. کانونهای اختلاف این سه جریان چیست؟
🔹نکته اول در مناسبت اراده ایران با دنیای پیرامون است. برخی کانون اصلی تصمیم گیریشان منفعت ملی است، برخی کانون اصلی تصمیم گیریشان عزت است. این دو با هم لزوما مطابق نمیافتد، مثل اینکه کسی به شما بگوید تابع من باش تا شکمت را سیر کنم. هویت خود را رها کن تا فلان جایگاه را داشته باشی. خروجی این سبک تعامل همان است که با عنوان "دیپلماسی التماسی" میشناسیم.
در سطح راهبردی نه ، اما در ساحت اندیشه عدهای، و همینطور سطح اجرا و سبک کنش مدیران سیاست خارجه وجود دارد. از بیانشان و انتخاب طرف تعاملاتشان و تعجیل یا تانیشان، یا تمرکز بر موضوعات تا حتی زبان بدن و لحن و ...
🔹نکته دوم در شناخت و توصیف شرایط. فهم جغرافیای قدرت و عناصر اصلی تعیین کننده و روابطشان با ما و فرصتها و مزیتهای ما و قواعد حاکم بر عالم سیاست و امثالهم.
مثلا کسی که دنیای امروز را دنیای گفتگو و مذاکره بداند، مناشئ قدرت را چه نظامی چه غیر نظامی، خرج گفتگو میکند. در واقع میدان را پشتیبان گفتگو میداند. این خط را شما در دهه شصت و سبک سیاست "جنگ جنگ تا یک پیروزی" ببینید، قصه مجمع عقلا و تا بعد از آن. در جهت دیگر یک جریان، دنیای امروز را دنیای قدرت میداند و دیپلماسی و گفتگو را اصالت نمیدهد بلکه از آن بهره میبرد برای نقد کردن آنچه در میدان به دست میآید، و برای استفاده از ابزار دیپلماسی به عنوان یک روش اعمال قدرت، مثل تهدید و تطمیع و ...
🔹نکته دیگر فهم انعطاف و مصلحت است. که شما را مثل ماهی لیز میکند، قدرت و توانمندی و انعطاف و ابتکار عملتان را زیاد میکند. برای آنکه به هدف و منظورتان برسید و طرفهای مقابل با قواعد و حقوق موجود دنیا، مانعتان نشوند بلکه شما از همان امور در جهت مقاصدتان بهره ببرید.
🔺ما سه جریان در حوزه سیاست خارجه به صورت فعال داریم. اگر چه اینها طیف هستند اما سه عنوان کلی را میتوان برای این سه جریان در نظر گرفت:
🔹جریان دیپلماسی التماسی:
این جریان در نظر و سبک اقدام، منفعت را بر هویت و عزت مقدم میکند، در ساحت حکمت قدرتهای دنیا را منحصر در آمریکا و اروپا میداند، در ساحت مصلحت البته به ظاهر به شدت مصلحت گرا است اما این مصلحت گرایی بیشتر ابزار او است برای توجیه داخل برای همراهی با او.
🔹جریان دیپلماسی غیر منعطف و خشک:
این جریان هم طیفی است برخی از طیفهای آن از حکمت و عقلانیت بهره کمی بردهاند ولی عمدتا مشکل این جریان، نفهمیدن مصلحت و انعطاف است. اینها البته عموما در این سالها به عنوان نقاد جریان مقابل عمل کردهاند. این جریان دولت رییسی را در حوزه دیپلماسی ادامه دولت روحانی میدانستند، در ماجرای برجام با اصل مذاکرات مخالف بودند نه فقط نتیجه آن، ایده موشکباران اسراییل را از ابتدای طوفان الاقصی دنبال میکردند، تهمت خیانت به دیپلماتهای زمان روحانی میزدند و ...
🔹دیپلماسی انقلابی:
سبک شهید امیرعبداللهیان در این مدت کوتاه سه ساله در تاریخ ایران از این جهت بینظیر است. اولا با همه وجود، ملاک او عزت و هویت بود و به همین سبب کاملا مدد ایران در همه حوزه های مختلف میشد نه یک گرفتاری برای دیگر بخشها. ثانیا فهم او از جغرافیای جدید قدرت در دنیا و مزیتهای ایران باعث میشد روشهای او منتج شود. ثالثا با این شرایط دیپلماسی برای او حقیقتا یک میدان مقدس و معنوی میشد لذا شبانه روزی و حداکثری در این صحنه تلاش میکرد. او دیپلمات ملت ایران بود و همزمان دیپلمات اصلی جبهه مقاومت و این دو را تقویت کننده هم میدید. رابعا او بسیار تیزهوش و منعطف بود به همین دلیل هم، جریان خشک و غیر منعطف او را زیر بار نقد جدی میگرفت، اما او با همین تیزهوشی از تله های مختلف کشورهای غربی عبور میکرد.
🔺به نظرم درباره شهید امیرعبداللهیان و سبک او در مدیریت و اجرای دیپلماسی انقلابی باید بسیار اندیشید و بسیار نوشت. اینکه چگونه چنین مدیری تربیت شد. و چگونه در سخت ترین شرایط روشهای او در کوتاه مدت منتج بود نیز باید بیشتر اندیشید.
@ali_mahdiyan
تقارب آجال
مرحوم سیدعلیاکبر پرورش خاطره اي از ماجرای هفتم تیر ۱۳۶۰ تعریف میکنند که شنیدنی است:
«وقتي که اين حادثه دلخراش [هفت تير] به وسيله منافقين واقع شد، چند نفر از آقايان [من جمله آيت الله موسوي اردبيلي و آقاي هاشمي رفسنجاني] جلسه اي تشکيل دادند ... من هم خدمتشان بودم. در آن جلسه قرار شد که با هم خدمت امام رفته و موضوع را طوري که به امام صدمه اي نرسد گزارش بدهيم و همه نگران اين بوديم که نکند امام از شنيدن اين خبر بسيار ناگوار و کمر شکن صدمه اي بخورد.
در هر حال حرکت کرديم و قرار شد از طرف همه، آقاي رفسنجاني اين گزارش را بدهند. وقتي خدمت امام رسيديم، پس از تعارفات متعارف، مجلس چند دقيقه اي در حالت سکوت گذشت. امام از اين سکوت متوجه شده، داستاني را براي ما نقل فرمودند: که در زمان قديم در يک منطقه اي بيماري وبا اتفاق افتاد که مردم گروه گروه مي مردند. حتي مردم نمي رسيدند جنازه ها را دفن کنند و جنازه ها روي زمين مانده بود که منظره وحشت انگيزي داشت که اشخاص سالم نيز از ديدن آن منظره قهراً مريض مي شدند.
عالِم آن منطقه وقتي چنين ديد، آمد دستور داد همه جمع شدند براي آنها سخنراني کرد و گفت: مردم، چيزي واقع نشده، اين همان مرگي است که هر روز در دنيا، هزارها واقع مي شود و براي همه بايد پيش آيد، منتهي در اينجا تقارب آجال شده. به جاي اينکه يکي يکي بميرنديکجا مي ميرند. اينکه ترس و وحشت ندارد که شما ديگران را به وحشت مي اندازيد.
چنان به مردم روحيه داد که مردم به طور کلي عوض شده و در اثر همان تقويت روحيه، بيماري هم کمتر و برطرف شد. اکنون آقايان هم بايد از اين حادثه زياد نگران نباشند بلکه به مردم روحيه بدهند. آقاي موسوي اردبيلي را در جاي آقاي بهشتي منصوب کردم به کارشان برسند، قوه قضائيه به کار خود ادامه دهد. آقاي رفسنجاني هم که رئيس مجلس هستند دستور بدهند مجلس کارش را ادامه دهد و همه ... بايد بدون هيچ تعطيلي و اختلالي به کارشان ادامه دهند.
خلاصه ما که از جهت امام نگران بوديم ديديم امام آنچنان روحيه اش قوي است که با نقل اين داستان روحيه ما را هم تقويت کردند و ما را مطمئن و اميدوار فرمودند و روحيه ما به طور کلي عوض شد و با قوت قلب، آن مجلس را ترک کرده، آمديم کارها را رو به راه کرديم.»
(جلوه هاي حسيني در سيماي خميني، انشارات قم-معصومي، صفحات 197 و 198)
💠 @mjakhavan
◼️ کشور بدون مجلس، بدون رئیس دولت اما همه چیز آرام
▪️ از طالبان تا سعودی، ایران همه را با مقاومت هماهنگ کرد
▪️ استفادهی هوشمندانه ایران از اجتماع رهبران جهان در تهران
#شبنامه
۱۴۰۳/۳/۴
▪️ اردوگاه ایران این روزها، ساعتهایی خاص و متفاوت و تجربه ای کاملا جدید به لحاظ حکومت داری را سپری میکند. تجربهای که نه صرفا در ایران بعد از ۵۷ و نه حتی در ایران بعد از مشروطه که در طول تاریخ ایران بی سابقه به نظر میرسد.
رئیس دولت و وزیر امور خارجه به شهادت رسیده و دولتمردان مستقر باید انتخابات برگزار کنند در حالی که مجلس کشور دقیقا یک روز بعد از سقوط بالگرد رئیسجمهور به کار خود پایان داده و عملا جمهوری اسلامی دو قوه خود را در خدمت ندارد.
▪️ اتفاقی بی سابقه که اگر با این همزمانی در هر نقطهای دیگر از دنیا رخ میداد کشور مورد نظر را وارد دوره ای تاریک و آیندهای مبهم میکرد و چه بسا سرنوشت سیاسی مردم آن سرزمین را هم دستخوش تغییر میکرد.
در ایران اما همه چیز کاملا متفاوت است.
نه نگرانی از بابت آینده ی کشور نه ترس از بابت تغییر سیاست ها در هیچکس اعم از شهروندان و سیاستمداران دیده نمیشود.
▪️ نکته جالب اینجاست که آنقدر همه چیز تحت کنترل است که متحدان ایران هم یقین دارند هیچ چیز ذره ای در آینده ی پیش رو دستخوش تغییر نخواهد بود.
مسئله اما از نگاه دشمنان ایران بسیار فراتر از این حرف هاست.
آنها بعد از دیدن فیلم ها و تصاویر تشییع ها بحثشان دیگر این نیست که اوضاع تحت کنترل هست یا نیست، بلکه بحثشان این است: ایرانیان یادآور شدند که دوشادوش هم آمادهی دفاع از میهن خود هستند.
یک نکته فراتر از این مسئله هم وجود دارد که توجه کارشناسان صهیون را به خود جلب کرده است.
▪️ همزمان با مراسم وداع با شهدای خدمت، ایران از طرفی از فرصت حضور همه ی طرفها در تهران استفاده کرده و جلسات رهبران مقاومت و نمایندگان آنها را
1️⃣ با روسای نیروهای مسلح در ایران
2️⃣ با دیپلمات های جدید (علی باقری و تیم وی) برگزار کرد تا میدان و دیپلماسی منسجمتر از قبل به مسیر خود ادامه دهد.
نکته جالب تر این است که وقتی دهها هیئت مختلف برای عرض تسلیت به ایران آمده اند ایران همان را فرصتی دانسته تا هیئت های دیگر کشور در پایتخت این کشور با رهبران حماس و مقاومت در تهران دیدارهایی داشته باشند.
▪️ مسئله ای با انتشار تصاویر دیدارهای رهبران طالبان با آقای اسماعیل هنیه خود را نشان داد. عکس های دیگری هم از دیدار هیئتهای مشابه وجود دارد که صرفا بنا بر نظر طرفین روی خروجی رسانه ها نرفته است.
جالب اینجاست که در مراسم وداع با شهید رئیسی در لبنان هم، نمایندگان مقاومت لبنان با سعودی ها دیدارهایی داشته اند که با واکنشهایی از سوی رسانه های رژیم صهیونیستی همراه بوده است.
▪️ ایرانیان به عنوان یک ملت قدرتمند و دارای سابقه اگر بخواهند در منطقه به همراه یاران خود قدرتمند عمل کنند نیاز به پیشبرد قدرتمند میدان و مدیریت روابط خود با همسایههایی که با این ملت در تخاصم بوده اند دارند.
این نوع از کنشگری در دوره ی سپهبد سلیمانی با توجه او بر میدان و در دوره ی امیرعبداللهیان با تمرکز وی بر موارد قابل اشاره به خوبی سر و شکل گرفته است.
نه ترور دانشمندان هستهای توانست جلوی ایران را بگیرد. (کما اینکه رسیدن غنی سازی ایران از ۳ به بالای ۸۰ درصد گواه آن است) نه ترور سپهبد سلیمانی و نه ترورهای مشابه است.
▪️ این کشور مسیر خود را پیدا کرده است. ترور یا شهادت اشخاص شاید مردم این را اندوهگین کند اما عنایت خدا شامل حال این ملت شده و آنها وارد مرحله ای جدید از حکومت داری شده اند که در آن هیچ چیز ارادهی ایران، پایتخت ایالات متحده مقاومت را متوقف نخواهد کرد.
ایرانیها با همدلی و هوشمندی و در کنار هم ایستادن به شکلی که هیچ اثری از خلا قدرت در کشورشان به چشم نخورده شوک بزرگی را به اردوگاه "الکی خوشِ دشمنان" وارد کرده اند.
شوکی که به یاری حضرت الله به زودی با رو به رو شدن ملت ها با برخی حقایق جدید کامل خواهد شد.
#آقای_تحلیلگر
#شبنامه
@mrtahlilgar1