ه فإنما یختار لی جبرئیل؛ طبقات الکبری/۳/۴۵۲)
[شاید کسی بگوید:] یا رسول الله! حالا شما به مدینه تشریف بیاورید تا بعد دربارۀ این مسائل تصمیم گیری کنید! آنها که مشکل ریاست نداشتند. آنها بالاخره تاکنون عمری برای خودشان رئیس داشته اند و زندگی می کردند. تازه آنها که هنوز، همه شان مسلمان نشده اند! حالا شما تشریف بیاورید، فعلاً یک مدت کار فرهنگی انجام دهید و کار اخلاقی کنید! شما دارید از همین اول کار، رئیس تعیین می کنید؛ و موضوع هم این قدر جدی است که جبرئیل امین، اسم این رؤسا را می آورد(اخْتَارَ رَسُولُ اللَّهِ ص مِنْ أُمَّتِهِ اثْنَیْ عَشَرَ نَقِیباً أَشَارَ إِلَیْهِمْ جَبْرَئِیلُ وَ أَمَرَهُ بِاخْتِیَارِهِمْ کَعِدَّةِ نُقَبَاءِ مُوسَی ع تِسْعَةٌ مِنَ الْخَزْرَجِ وَ ثَلَاثَةٌ مِنَ الْأَوْس؛ خصال/۲/۴۹۱)
آن وقت بنده هرکجا این موضوع را مطرح می کنم، می بینم کسی خبر ندارد! نمی دانم برنامه ریزان آموزشی و تعلیم و تربیتی ما بر اساس چه تفکری این محتواهایی که باید منتقل کنند را تنظیم می کنند؟ که برخی از این نکات که نکات اولیۀ تاریخ اسلام است- مثلاً همین که اولین اقدام رسول خدا(ص) برای مردم مدینه چه بوده است؟ - منتقل نشده است.
برخورد پیامبر با تفرقه سازی و دوقطبی سازی «عبدالله بن اُبی»
شما دیدید که رسول گرامی اسلام(ص) با آن مسجد ضرار چگونه برخورد کردند؟ حالا ببینید ایشان در ماجرای عبدالله بن اُبی، چگونه برخورد کردند؟ یک نفر بلند شده و تفرقه افکنانه حرف زده است و باعث شده که رسول خدا(ص) آن قدر قهرش گرفته است که کل جامعۀ خودش(کسانی که پای رکاب شان بودند) را در واقع توبیخ کردند. ظلّ آفتاب که باید استراحت می کردند، حرکت را آغاز کردند. پیامبر(ص) فرمودند: حرکت می کنیم! یک نفر آمد گفت: یا رسول الله، الان که موقع استراحت است، در این ظلّ آفتاب چطور حرکت کنیم؟ حضرت فرمود: مگر ندیدید که آن آقا چه گفت؟! و بعد هم در طول راه، دیگر با کسی سخن نگفتند. و وقتی برای نماز صبح به جایی که استراحت کنند، رسیدند، همه خودشان را-از خستگی- روی زمین انداختند و بدون اینکه جا و بستری برای خودشان تعیین کنند، همه روی زمین خوابیدند. (فَقَالُوا- مَا کَانَ رَسُولُ اللَّهِ ص لِیَرْحَلَ فِی مِثْلِ هَذَا الْوَقْتِ- فَرَحَلَ النَّاسُ وَ لَحِقَهُ سَعْدُ بْنُ عُبَادَةَ فَقَالَ: السَّلَامُ عَلَیْکَ یَا رَسُولَ اللَّهِ وَ رَحْمَةُ اللَّهِ وَ بَرَکَاتُهُ! فَقَالَ وَ عَلَیْکَ السَّلَامُ! فَقَالَ مَا کُنْتَ لِتَرْحَلَ فِی هَذَا الْوَقْتِ فَقَالَ أَ وَ مَا سَمِعْتَ قَوْلًا قَالَ صَاحِبُکُمْ؟...فَسَارَ رَسُولُ اللَّهِ ص یَوْمَهُ کُلَّهُ لَا یُکَلِّمُهُ أَحَدٌ؛ تفسیر قمی/۲/۳۶۹)
عبدالله بن اُبی شاید اولین کسی بود که می خواست دوقطبی ایجاد کند. و این داستان نفوذپذیران و نفوذی ها در زمان خلفا هم ادامه پیدا کرد.
۳. «کعب» و «ابوهریره» یهودی هایی که مشاور خلفا شدند؛ امان از این مشاورین!/ «نفوذی ها» همیشه در دستگاه خلافت بوده اند
شخصی به نام کعب، شخص دیگری هم به نام ابوهریره-که شاگردش بود- یهودی هایی بودند که می آمدند و مشاور خلفا می شدند، امان از این مشاورین! یکی از خلفا از کعب پرسید: بعد از خودم نگران هستم که چه کسی را تعیین کنم! آیا علی(ع) را به عنوان خلیفه تعیین کنم؟ کعب در دستگاه اسلام در واقع یک «نفوذی» بود. او «اسرائیلیات» را آورده بود که اضافه کند(کان یحدِّثهم عن الکتب الإسرائیلیه؛ سیر أعلام النبلاء/۳/ ۴۸۹) و خدا می داند چه کارهایی کرده است؟ کعب در مقام مشورت گفت: نه علی بن ابیطالب(ع) برای حکومت خوب نیست؛ او در راه دین سخت گیر است.(فَقَالَ أَمَّا مِنْ طَرِیقِ الرَّأْیِ فَإِنَّهُ لَا یَصْلُحُ أَنَّهُ رَجُلٌ مَتِینٌ الدِّینِ لاَ یُغْضِی عَلَی عَوْرَةٍ وَ لَا یَحْلُمُ عَنْ زَلَّةً وَ لَا یَعْمَلُ بِاجْتِهَادِ رَأْیُهُ؛ شرح نهج البلاغه ابن ابی الحدید/۱۲/۸۱)
همیشه در دستگاه خلافت کسانی بودند که «نفوذی» بودند و تأثیرات خودشان را هم گذاشتند. خوب است نفوذی های دستگاه یزید را هم بشناسید. اولاً خودِ یزید، تربیت شدۀ مدرسه ها و مکتب های غیر مسلمانان در شام است. یکی از دایی های یزید هم غیر مسلمان است.
۴. فاجعۀ کربلا به مشورت یک غیرمسلمان نفوذی در دستگاه یزید، شکل گرفت
یزید مشاور غیرمسلمانی دارد که وقتی خبر قیام اباعبدالله الحسین(ع) را شنید، به آن مشاور غیرمسلمان خود گفت: چه کنم؟ او به یزید پیشنهاد داد و گفت: دست خط بابای تو معاویه پیش من است، عبیدالله بن زیاد را بفرست و او را رئیس کوفه قرار بده. یعنی این فرد-که نامش «سَرْجُون» بود- در واقع مشاور ارشد سیاسی یزید بود، و الا دست خط معاویه پیش او چه کار می کرد؟ و چرا معاویه این رازهای خود را با او درمیان می گذاشته؟ به هرحال، به مشورت یک غیرمسلمان نفوذی در دستگاه یزید، فاجعۀ کربلا شکل گرفت. (فَلَمَّا وَصَلَتِ الْکُتُبُ إِلَی یَزِیدَ دَعَا سَرْجُ
ونَ مَوْلَی مُعَاوِیَةَ...فَقَالَ لَهُ سَرْجُونُ أَ رَأَیْتَ مُعَاوِیَةَ لَوْ نُشِرَ لَکَ حَیّاً أَ مَا کُنْتَ آخِذاً بِرَأْیِهِ؟ قَالَ نَعَمْ قَالَ: فَأَخْرَجَ سَرْجُونُ عَهْدَ عُبَیْدِ اللَّهِ بْنِ زِیَادٍ عَلَی الْکُوفَةِ وَ قَالَ هَذَا رَأْیُ مُعَاوِیَةَ مَاتَ وَ قَدْ أَمَرَ بِهَذَا الْکِتَابِ؛ ارشاد مفید/۲/۴۲)
اینها چیزهایی است که در تاریخ درز پیدا کرده است. حالا اینکه چه مسائل پشت پردۀ دیگری بوده که لو نرفته؟، ما نمی دانیم. و شما انتظار نداشته باشید که جزئیات مسائل نفوذی ها را بشود در تاریخ ثبت کرد. مسألۀ «نفوذی ها» همان طور که از اسمش معلوم است، یک چیز پنهانی است.
۵. در زمان علی(ع) نفوذی پیدا نمی کنیم اما نفوذپذیر چرا!/ یکی از اقدامات شوم اشعث، دوقطبی سازی در جامعۀ کوفه بود
در زمان أمیرالمؤمنین علی(ع)، طبیعتاً ما به این سادگی نمی توانیم «نفوذی» پیدا کنیم، بلکه اصلاً نمی توانیم پیدا کنیم، اما نفوذپذیر چرا! از آن افرادی که «سمّاعون لهم» بودند چرا!
بعضی ها گفته اند: کسی مثل اشعث، اساساً یک نفوذی بوده است. خیلی ها هم می گویند: قدر متیقن، اشعث یک نفوذپذیر بوده است. اتفاقاً یکی از اقدامات شوم اشعث دوقطبی سازی در جامعۀ کوفه بود. اشعث این دوقطبی سازی را از واقعة صفین شروع کرد، و اشعث نقش داشت در اینکه خوارج شکل بگیرند. البته خودش جزء خوارج نبود، بلکه با خوارج دشمنی هم می کرد، اما خودش در اینکه فتنۀ خوارج شکل بگیرد، نقش داشت. (فَلَمَّا مَرَّ بِهِمُ الْأَشْعَثُ، فَقَرَأَهُ عَلَیْهِمْ، قَالَ فِتْیَانٌ مِنْهُمْ: لَا حُکْمَ إِلَّا لِلَّهِ؛ وقعة الصفین/۵۱۲)
روحیات اشعث را بشناسید؛ خیلی قابل تأمل است. اصلاً یک کتاب مفصل در تاریخ، فقط باید برای اشعث نوشته شود. امام صادق(ع) می فرماید: تا وقتی که دشمنان قرآن و کافران به قرآن را نشناسیم، قرآن را نمی شود فهمید و شناخت. (وَ اعْلَمُوا أَنَّکُمْ لَنْ تَعْرِفُوا الرُّشْدَ حَتَّی تَعْرِفُوا الَّذِی تَرَکَهُ وَ لَمْ تَأْخُذُوا بِمِیثَاقِ الْکِتَابِ حَتَّی تَعْرِفُوا الَّذِی نَقَضَهُ وَ لَنْ تَمَسَّکُوا بِهِ حَتَّی تَعْرِفُوا الَّذِی نَبَذَهُ... کافی/۸/۳۹۰)
پیام معاویه به اشعث: ما در میان اصحاب علی(ع) فقط تو را قبول داریم!
معاویه توسط برادرش، اشعث را در میان اصحاب امیرالمؤمنین(ع) صدا زد. اشعث تا صدای او را شنید، گفت: خُب او آدم محترمی است؛ من نمی توانم به او نه بگویم! جلوتر رفت و گفت: بگو چه می گویی؟ برادر معاویه هم پیغام ها را از طرف معاویه به اشعث رساند.
یکی از حرف هایی که او گفت و دل اشعث را برد-البته شاید هم دلش از قبل رفته بود- این بود که گفت: معاویه خبر داده که ما در میان اصحاب علی بن ابیطالب(ع) فقط تو را قبول داریم! اشعث باید همانجا سرش را به سنگ می زد و می مرد؛ ولی خوشحال شد! آخرش گفت: «حالا من ببینم چه می کنم؟ این پیشنهاد بدی نیست که جلوی خون ریزی ها گرفته شود».
مشهور شده که «قرآن های سرِ نیزه» عامل فریب مردم شد، اما مردم تا لیدرهای خراب نداشته باشند فریب نمی خورند
مشهور شده است که «قرآن سرِ نیزه کردن» عامل این شد که مردم فریب بخورند. مردم تا لیدرهای خراب نداشته باشند فریب نمی خورند. بعضی از حرف های مشهوری که گفته می شود، البته بد نیست و خوب است، اما باید در تاریخ اسلام بیشتر دقت کنیم، تاریخ مان دارد جلو می رود!
اگر اشعث آن شب برنگشته بود و سپاه أمیرالمؤمنین(ع) را از ادامۀ جنگ، پشیمان نکرده بود و آن فتنه را ایجاد نکرده بود، معاویه فردا صبح، قرآن سرِ نیزه نمی کرد. آن شب وقتی خبر سخنرانی اشعث به معاویه رسید، معاویه گفت: «تمام شد! فردا قرآن ها را سرِ نیزه کنید!» قرآن ها را سرِ نیزه کردن، در واقع شلیک نهایی بود.
(قَامَ الْأَشْعَثُ بْنُ قَیْسٍ الْکِنْدِیُّ لَیْلَةَ الْهَرِیرِ فِی أَصْحَابِهِ مِنْ کِنْدَةَ فَقَالَ... فَانْطَلَقَتْ عُیُونُ مُعَاوِیَةَ إِلَیْهِ بِخُطْبَةِ الْأَشْعَثِ فَقَالَ: أَصَابَ وَ رَبِّ الْکَعْبَةِ لَئِنْ نَحْنُ الْتَقَیْنَا غَداً لَتَمِیلَنَّ الرُّومُ عَلَی ذَرَارِیِّنَا وَ نِسَائِنَا وَ لَتَمِیلَنَأَهْلُ فَارِسَ عَلَی نِسَاءِ أَهْلِ الْعِرَاقِ وَ ذَرَارِیِّهِمْ وَ إِنَّمَا یُبْصِرُ هَذَا ذَوُو الْأَحْلَامِ وَ النُّهَی ارْبِطُوا الْمَصَاحِفَ عَلَی أَطْرَافِ الْقَنَا؛ وقعه الصفین/۴۸۱) (بَدَرَ مِنَ الْأَشْعَثِ بْنِ قَیْسٍ لَیْلَةَ الْهَرِیرِ قَوْلٌ نَقَلَهُ النَّاقِلُونَ إِلَی مُعَاوِیَةَ فَاغْتَنَمَهُ وَ بَنَا عَلَیْهِ تَدْبِیرَهُ تَوَاقَفْنَا غَداً إِنَّهُ لَفَنَاءُ الْعَرَبِ وَ ضَیْعَةُ الْحُرُمَاتِ أَوْ قَالَ نَحْوَ ذَلِکَ مِمَّا یَخْذُلُهُمْ عَنِ الْقِتَالِ فَلَمَّا بَلَغَ ذَلِکَ مُعَاوِیَةَ قَالَ أَصَابَ وَ رَبِّ الْکَعْبَةِ فَدَبَّرَ تِلْکَ اللَّیْلَةَ مَا دَبَّرَ مِنْ رَفْعِ الْمَصَاحِفِ عَلَی الرِّمَاحِ فَأَقْبَلُوا بِالْمَصَاحِفِ یُنَادُونَ کِتَا
بُ اللَّهِ بَیْنَنَا وَ بَیْنَکُ؛ بحارالانوار/۳۲/۵۳۱)
اشعث فتنۀ خوارج را راه انداخت! ولی خودش در جنگ نهروان به علی(ع) کمک نکرد!
همین اشعث که دلش آن طرف است، آمد و خوارج را تحریک کرد. یکی از مواردش را در اینجا عرض می کنم. شش هزار نفر جدا شدند و گفتند: یا علی بن ابیطالب، شما اشتباه کردید! آقا فرمود: خُب شما خودتان تحمیل کردید! آنها گفتند: نه باید استغفار کنی، ما اشتباه کردیم. در نقلی هست که امیرالمؤمنین(ع) فرمود: «أَنَا أَسْتَغْفِرُ اللَّهَ مِنْ کُلِّ ذَنْبٍ» من از هر گناهی استغفار می کنم-ایشان که همیشه استغفار می کردند- لذا این شش هزار نفر به کوفه برگشتند.
اشعث این داستان را شنید و گفت: یا علی! شما از چه چیزی استغفار کردی؟ ابن ابی الحدید می گوید هر فتنه ای در حکومت أمیرالمؤمنین علی(ع) بود پای اشعث در میان بود. (کُلُّ فَسَادٍ کَانَ فِی خِلَافَةِ أَمِیرِ الْمُؤْمِنِینَ ع وَ کُلُّ اضْطِرَابٍ حَدَثَ فَأَصْلُهُ الْأَشْعَثُ؛ شرح ابن ابی الحدید/۲/۲۷۸) بالاخره اشعث یک کاری کرد که أمیرالمؤمنین علی(ع) توضیح دادند: نه، من از پذیرفتن حکمیت استغفار نکردم، من کلی استغفار کردم. و بعد هم چهار هزار نفر از آن شش هزار نفر دوباره بیرون رفتند. (فقال علی ع أنا أستغفر الله من کل ذنب فرجعوا معه و هم ستة آلاف؛ شرح نهج البلاغه ابن ابی الحدید/۲//۲۷۹)
جالب است! وقتی أمیرالمؤمنین(ع) به جنگ این خوارج رفت، اشعث نیامد! خودش فتنه را درست کرده، یعنی فتنۀ «خروج بر حاکمیت» را درست کرده، حالا أمیرالمؤمنین(ع) می خواست برود فتنه را حل کند، ولی اشعث گفت: «نمی آیم!» حضرت به او فرمود: تو چه بد پیرمردی هستی! (فَتَأَخَّرَ عَنْهُ شَبَثُ بْنُ رِبْعِیٍّ وَ عَمْرُو بْنُ حُرَیْثٍ وَ الْأَشْعَثُ بْنُ قَیْس. . فَقَالَ ع لَهُمْ:. .. سَوْأَةً لَکُمْ مِنْ مَشَایِخَ... تُرِیدُونَ أَنْ تُثَبِّطُوا عَنِّی النَّاسَ؛ الخرائج/۱/ ۲۲۶)
اشعث به بهانۀ فوریت جنگ با خوارج، جنگ با معاویه را عقب انداخت، اما خودش به جنگ خوارج نیامد
جالب تر اینکه اصلاً أمیرالمؤمنین علی(ع) نمی خواست به سراغ خوارج برود، بلکه می خواست برود صفین را ادامه دهد، چون آن بدعهدی را در قصۀ مذاکره و قصۀ ابوموسی اشعری، انجام داده بودند، لذا حضرت می خواست برود قصۀ صفین را تمام کند. ولی اشعث گفت: «ما-با وجود خوارج- امنیت نداریم، اول قصۀ خوارج را حل کنید.»! حضرت فرمود: خُب برویم قصۀ خوارج را حل کنیم. ولی اشعث گفت: من نمی آیم! (سرنا الی عدونا من اهل الشام. و قام الیه الاشعث بن قیس الکندی فکلمه بمثل ذلک...؛ تاریخ طبری/۵/ ۸۲) (فَتَأَخَّرَ عَنْهُ شَبَثُ بْنُ رِبْعِیٍّ وَ عَمْرُو بْنُ حُرَیْثٍ وَ الْأَشْعَثُ بْنُ قَیْس...؛ الخرائج/۱/ ۲۲۶)
اشعث می دانست که اگر برود و در جنگ نهروان حاضر شود، و دستش به خون آن چهار هزار نفر خوارج، آغشته شود، دیگر نمی تواند کارهای بعدی خودش را انجام دهد. بعد هم اشعث یکی از به ظاهر بهترین یاران امیرالمؤمنین(ع) را تور کرد. به او گفت: ببین چه خونریزی هایی در این جنگ صورت گرفت! در حالی که اشعث خودش یک پایۀ اصلی فتنۀ خوارج بود. ولی این قدر ناله های یتیم ها و بیوه های کشته شدگان مردم کوفه را درِ گوش ابن ملجم خواند، که بالاخره ابن ملجم قاطی کرد. یعنی ابن ملجم را برای قتل علی بن ابیطالب(ع) شارژ کرد. (عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ ع قَالَ إِنَّ الْأَشْعَثَ بْنَ قَیْسٍ شَرِکَ فِی دَمِ أَمِیرِ الْمُؤْمِنِین؛ کافی/۸ /۱۶۷ و عَلَی یَدَیْ عَبْدِ الرَّحْمَنِ بْنِ مُلْجَمٍ الْمُرَادِیِّ لَعَنَهُ اللَّهُ وَ قَدْ عَاوَنَهُ وَرْدَانُ بْنُ مُجَالِدٍ مِنْ تَیْمِ الرَّبَابِ وَ شَبِیبُ بْنُ بَجْرَةَ وَ الْأَشْعَثُ بْنُ قَیْسٍ؛ مناقب/۳/ ۳۰۷)
۶. یکی دیگر از نفوذ پذیرها «ابوموسی اشعری» است /نسبت ویژۀ ابوموسی اشعری و سامری چه بود؟
یکی دیگر از نفوذ پذیرهایی که باید خیلی به او توجه کرد، ابوموسی اشعری است. البته او ارزش یک کتاب را ندارد، ولی ارزش لعن را دارد.(امیرالمؤمنین او در در نمازها لعن می فرمود؛ امالی طوسی/ ۷۲۵) ابوموسی اشعری، یک آدم ابله و ساده اندیش بود.(کَانَ أَبُو مُوسَی رَجُلًا مُغَفَّلا؛ وقعة الصفین/۵۴۵ و أَنَّ أَبَا مُوسَی الْأَشْعَرِیَّ ضَعِیفُ الْعَقْلِ؛ ارشاد القلوب/۲/ ۲۴۹ ) وقتی که در جریان گفتگوها سرش کلاه گذاشتند، گفت: ابن عباس به من گفته بود که سرت را کلاه می گذارند، ولی من واقعاً فکر نمی کردم که آنها نارو بزنند. او این قدر نادان بود. (کَانَ أَبُو مُوسَی یَقُولُ: قَدْ حَذَّرَنِی ابْنُ عَبَّاسٍ غَدْرَةَ الْفَاسِقِ وَ لَکِنْ اطْمَأْنَنْتُ إِلَیْهِ وَ ظَنَنْتُ أَنَّهُ لَنْ یُؤْثِرَ شَیْئاً عَلَی نَصِیحَةِ الْأُمَّة؛ وقعه صفین/۵۴۶)
من وقتی یاد ابوموسی اشعری می افتم، به یاد یک نسبتی دربارۀ ابوموسی اشعری می افتم که دربارۀ یک کس دیگری هم هست که این نسبت را باید زنده کرد؛ خیلی نسبت برجسته ای است.
قوم بنی اسرائی
ل که آن همه معجزه دیده بود را «سامری» خراب کرد
در داستان حضرت موسی(ع) شما با یک پدیدۀ فوق العاده عجیبی به نام «سامری» مواجه می شوید! قوم بنی اسرائیل تحت شدید ترین شکنجه ها بودند. قوم بنی اسرائیل بالاترین ضجه های تاریخ را برای فرج زدند که فرج برای آنها بیش از صد سال جلو افتاد(فَلَمَّا طَالَ عَلَی بَنِی إِسْرَائِیلَ الْعَذَابُ ضَجُّوا وَ بَکَوْا إِلَی اللَّهِ. .. فَحَطَّ [الله] عَنْهُمْ سَبْعِینَ وَ مِائَةَ سَنَةٍ؛ تفسیر عیاشی/۲/۱۵۴) قوم بنی اسرائیل با بزرگ ترین معجزۀ -ملموس لااقل- در قرآن از قوم فرعون نجات پیدا کردند و قوم فرعون به یک باره زیر آب رفتند. قوم بنی اسرائیل برکات ویژه ای را دیدند.
حواریین یک بار مائدۀ آسمانی خواستند(یا یک نان پخته از آسمان خواستند) ببینید خدا با ایشان چه کار کرد! فرمود: من این مائده را می فرستم ولی اگر بعدش کسی کافر شود، او را عذابی می کنم که هیچ کسی را این طوری عذاب نخواهم کرد(....فَمَن یَکْفُرْ بَعْدُ مِنکُمْ فَإِنی أُعَذِّبُهُ عَذَابًا لَّا أُعَذِّبُهُ أَحَدًا مِّنَ الْعَالَمِین؛ مائده/۱۱۴و ۱۱۵)
قوم بنی اسرائیل آن قدر برکات ویژه ای را دیدند که اصلاً گویا برای آنها هتل بود! مثلاً چشمۀ آب می خواستند؛ - بفرمایید. - نه، دوازده تا باشه. - بفرمایید. (فَانْفَجَرَتْ مِنْهُ اثْنَتا عَشْرَةَ عَیْناً؛ بقره/۶۰) این قصه های قوم بنی اسرائیل را باید در انیمیشن های مان برای بچه ها توضیح بدهیم؛ اصلاً آدم باورش نمی آید که خدا این قدر معجزه خرج کرده باشد.
قوم بنی اسرائیل-با آن همه معجزه- را یک کسی به نام «سامری» خراب کرد. سامری یک پدیده است! سامری توانست آنها را گوساله پرست کند. آیا این داستان ها نیاز به تفکر و تدبر ندارد؟! باید گفت: «آقای سامری! تو دیگر کی هستی که مردم آن همه معجزات را ندیده گرفتند و به دنبال تو آمدند!» شما این سامری را داشته باشید.
ابوموسی اشعری سامری امت پیامبر(ص) بود/ شعار سامری های امت پیامبر ««لا قتال» است/ با «لا قتال» کربلاها راه افتاد
در روایات آمده است که یکی از افرادی که سامری امت پیامبر است ابوموسی اشعری است.(پیامبر(ص):. ..وَ فِرْقَةٌ مُدَهْدَهَةٌ عَلَی مِلَّةِ السَّامِرِیِّ لَا یَقُولُونَ «لا مِساسَ» لَکِنَّهُمْ یَقُولُونَ «لَا قِتَالَ»، إِمَامُهُمْ عَبْدُ اللَّهِ بْنُ قَیْسٍ الْأَشْعَرِی؛ امالی مفید/ص۳۰)
حالا فرق این سامری(ابوموسی) با آن سامری چیست؟ آن سامری می گفت «لا مِساسَ» ولی این سامری می گوید: «لا قِتَالَ»(امالی مفید/۳۰) یعنی شعار سامری های امت پیامبر این است که «جنگ نه!»، ولی خودشان موجب جنایت کارانه ترین جنگ ها شده اند. شعار سامری امت پیامبر «لا قتال» است. بعد از او(ابوموسی اشعری) هم یک کس دیگری بود که این سمت غیرشریف را به عهده گرفت! او نیز شعارش همین «لا قتال» بود. با «لا قتال» کربلاها راه افتاد و خون ها روی زمین ریخت.
اتفاقاً ابوموسی اشعری هم خیلی در دو قطبی سازی موفق بود. أمیرالمؤمنین علی(ع) نامۀ محکمی به ابوموسی اشعری نوشت و فرمود: «یا کنار می روی-به فارسی خودمانی بگویم- یا می دهم پدرت را در بیاورند. برو صدایت در نیاید»(مِنْ عَبْدِ اللَّهِ عَلِیٍّ أَمِیرِ الْمُؤْمِنِینَ إِلَی عَبْدِ اللَّهِ بْنِ قَیْسٍ أَمَّا بَعْدُ فَقَدْ بَلَغَنِی عَنْکَ قَوْلٌ هُوَ لَکَ وَ عَلَیْکَ...؛ نهج البلاغه/نامه ۶۳)
چند نکته دربارۀ نفوذ
۱. برای جافتادن مسألۀ نفوذ، اول باید مسألۀ دشمن جابیفتد
اینها از نفوذپذیرها هستند. حالا اجازه بدهید از تاریخ بیرون بیایم و دربارۀ نفوذ چند تا نکته عرض کنم:
نکتۀ اول؛ برای پذیرش نفوذ اول ما باید دشمن را بپذیریم. برای اینکه جوان ها، حقیقتی به نام «دشمن» را برای حیات بشر خوب درک کنند، خدمت ایشان این را عرض می کنم-که حتماً خودشان اطلاع دارند- هزاران سال قبل از حضرت آدم، خداوند دشمن حضرت آدم را خلق کرده بود. دشمن در زندگی ما ابناء بشر این قدر جدی است، این را می شود ده بار نوشت ولی هیچ توضیحی نمی خواهد داده شود. برای اینکه داستان نفوذ خوب برای ما جا بیفتند، اول باید مسألۀ دشمن برای ما جا بیفتد.
آیا ما دشمن داریم؟ خداوند در قرآن کریم، حدود ۸۸ مرتبه از شیطان سخن می گوید. خداوند در قرآن کریم ۲۵ مرتبه-به تعابیر مختلف- می فرماید: شیطان دشمن شما است. من نمی دانم آیا ما به اندازۀ یک درسی که در آن ۲۵ بار گفته شده باشد «تو دشمن داری، باور کن! او دشمن دنیا و آخرت توست» ما جوان های مان را در این زمینه تفهیم می کنیم؟ کسانی که می خواهند نفوذ را باور کنند اول باید دو واحد پیش نیاز پاس کرده باشند؛ اینکه دشمن را باور کنند.
۲. باید روش دشمنی و شیوۀ نفوذ دشمن را شناخت/آیت الله بهجت(ره) در اواخر عمر: هر چه ضربه خورده ایم از نفوذ بوده
دوم اینکه باید روش دشمنی دشمن را بشناسند. روش دشمن ما-که ابلیس و شیطانک های کوچک و بزرگ هستند- این گونه است که امیرالمؤمنین(ع) می فرمای
د: «حَذَّرَکُمْ عَدُوّاً نَفَذَ فِی الصُّدُورِ خَفِیّاً وَ نَفَثَ فِی الْآذَانِ نَجِیا»( نهج البلاغه/خطبۀ ۸۳) من شما را پرهیز می دهم از دشمنی که مخفیانه در سینه ها نفوذ می کند، وآهسته در گوش ها نجوا می کند.
شیوۀ نفوذ را باید شناخت. من برای اینکه زیاد وقت را نگیرم، به سخنان حضرت آیت الله العظمی بهجت(ره) دربارۀ نفوذ، مراجعه می دهم. ایشان در اواخر بحث جهاد-که در درس خارج داشتند- تأکید می کردند که ما هرچه ضربه خورده ایم از نفوذ بوده است. و بعضی از موارد را توضیح می دانند؛ از نفوذ در خانه های علماء توضیح می دادند تا نفوذ در بین مملکتی ها. ایشان در سال ۱۳۷۱یک جمله ای دارند که آن جمله را صریحاً قرائت نمی کنم، نمی خواهم سوءتفاهم برانگیز صحبت کنم، می خواهم فقط اصل مطلب را منتقل کرده باشم. که صریحاً می فرمایند: باید مراقبت کرد؛ دشمن دست از نفوذ بر نمی دارد. (دیدار آقای ری شهری با آیت الله بهجت، کتاب زمزم عرفان/ص۲۹۱)
از این جوان ها خواهش می کنم؛ الان دیگر امکانات فراوان است، و برای انتقال حق به سهولت می شود اقدام کرد. ده ها جمله از آقای بهجت(ره)-در این کتاب هایی که نکات فرعی از درس های خارج ایشان را یادداشت و چاپ کرده اند- وجود دارد. ببینید که ایشان چگونه دردمندانه با موضوع نفوذ برخورد می کند.
۳. باید نفوذپذیران را بشناسیم/ نفوذپذیران کسانی هستند که نوعی ولایت گریزی در آنها هست
قدم بعدی ای که باید برداریم این است که نفوذپذیران را بشناسیم. نفوذپذیران چه کسانی هستند؟ أمیرالمؤمنین علی(ع) می فرمود «ابوموسی اشعری دلش با ما نیست.» (هَوَاهُ مَعَ غَیْرِنَا؛ کشف الغمه/۱ /۵۴) نفوذپذیران در قرآن کریم معرفی شده اند: «وَ إِذا قیلَ لَهُمْ تَعالَوْا إِلی ما أَنْزَلَ اللَّهُ وَ إِلَی الرَّسُولِ رَأَیْتَ الْمُنافِقینَ یَصُدُّونَ عَنْکَ صُدُوداً»(نساء/۶۱) نفوذپذیران کسانی هستند که نوعی ولایت گریزی در آنها هست. برخی از این بدبخت ها، منافعی هم ندارند؛ یعنی نوکر بی جیره و مواجب هستند.
در عوامل روانی نفوذپذیری تأمل بفرمایید. عوامل روانی نفوذپذیری را شورای محترم نگهبان هم تأمل بفرماید. که آیا در این فرد، آن عوامل نفوذپذیری هست یا نه؟ اگر هست، در عرصۀ سیاست نیاید.
۴. باید جامعه را به ضعف دشمن و برتری خودمان نسبت به دشمن باورمند کنیم/ کوفیان با یک شایعه و ترس از لشکر موهوم یزید، قاتل حسین(ع) شدند
اقدام بعدی ای که باید در مقابل نفوذ انجام داد، این است که باید جامعۀ خودمان را به قدرت و برتری خودمان نسبت به این دشمن، و همچنین نسبت به ضعف دشمن، آگاه کنیم و باورمند کنیم. سیاه پوشیدگان أباعبدالله الحسین(ع)! با یک «شایعۀ ترس از لشکر موهوم یزید» لشکر درست کردند و أباعبدالله الحسین(ع) را به قتل رساندند. با یک شایعه و با ترساندن از قدرت دشمن این کار را کردند.
من این حرف ها را با یک یقین و قوت قلب محکم دارم عرض می کنم که «قطعاً نفوذ در کشور ما، در جامعۀ ما، در امت اسلامی، بی اثر خواهد بود» و همۀ این حرف ها فقط برای این است که نفوذپذیران خودشان را رسوا نکنند، چون رسول خدا(ص) به ما وعده داده است: «لا تَکرِهُوا الفِتنَهَ فِی آخِرالزَّمانِ فَاِنَّها تُبیرُ المُنافِقِین»( کنز العمّال/٣١١٧٠) از فتنه های آخرالزمان ناراحت نباشید، فتنه های آخرالزمان منافقان را رسوا می کند. لذا ما که این حرف ها را می زنیم، می خواهیم هزینه پایین بیاید. یک وقت شما فکر نکنید نگرانی خاصی از نفوذ وجود دارد. با لبخند به نفوذپذیرها می گوییم: «خودتان را خراب و رسوا نکنید؛ زمانه عوض شده است».
باید روی الگوی نفوذ و روش شیطان کار کرد. خداوند می فرماید: «إِنَّ کَیْدَ الشَّیْطانِ کانَ ضَعیفاً»(نساء/۷۶) کید شیطان ضعیف است. حالا باید دید که شیطان چه کار می کند؟ شیطان در وجود تک تک ما چه کار می کند؟ شیطان نگاه می کند که ببیند هر کسی چه نقطه ضعفی دارد؟ و بعد روی همان نقطه ضعف کار می کند. روی همان نقطه ضعف تحریک می کند.
در ارتباط با مسئولین مملکتی و فرزندان مسئولین مملکتی هم، در اسناد لانۀ جاسوسی هست و نوشته اند که مثلاً فرزند فلانی، این نقطه ضعف را دارد و لذا می شود این کار را انجام داد. مسئولین کشور ما ألحمدلله بریّ هستند، إن شاءالله بریّ باقی بمانند. ما با حسن ظن برخورد می کنیم.
خاطرۀ استاد بازنشستۀ سازمان ملل در مورد چگونگی نفوذ از طریق آقازاده ها
یکی از اساتید دانشگاه که بازنشستۀ سازمان ملل است و الان عضو هیئت علمی یکی از دانشگاه ها هستند، در ایام فتنۀ ۸۸ به من یک مطلبی را گفت که من گفتم: «اگر من این مطلب را جانب شما بگویم، اشکالی ندارد؟» او هم گفت: نه چه اشکالی دارد! بگویید، خود من هم می گویم. (این قضیه حدوداً مربوط به سال ۱۳۷۰ است) ایشان یکی از قضات محترم بودند که آن اوایل از شهید بهشتی اجازه می گیرند که بروند در حقوق بین الملل کار کنند.
ایشان به بنده فرمود: «من از سازمان ملل در چندین کشور ن
مایندگی داشتم. به یکی از مسئولین سازمان ملل در ژنو-که رفاقتی با او داشتم و کمی هم ضدصهیونیستی بود- گفتم: بالاخره غربی ها با انقلاب اسلامی ایران چه کار می خواهند بکنند؟ گفت: یک روزی که با هم بیرون رفتیم به تو خواهم گفت.-احتمالاً می خواسته شنود نشود- وقتی بیرون رفتیم، گفت: اگر بخواهید انقلاب ها ساقط کنید، کاری ندارد! انقلابیون می آیند بالا و امکانات پیدا می کنند، بچه های شان می آیند خارج از کشور درس می خوانند، و بعد هم برای این بچه ها، تورهایی پهن می شود-و بعد مراحلش را هم توضیح داد- بعد که تور پهن کردند، از طریق این فرزندان به یک شیوه هایی در تصمیم سازی ها دخالت می کنند»
درست است که نباید سوءظن ایجاد کرد،ولی مسئولش بنده نیستم که سوءظن ایجاد نکنم. بلکه رفتارها باید طوری باشد که سوءظن ایجاد نکند. ولی باید به مردم آگاهی داده شود. در واقع این استاد دانشگاه، داشت مقولۀ آقازاده ها را برای من توضیح می داد و می گفت که من اولین بار، در آنجا شنیدم. ایشان از سر دلسوزی هم بنده را صدا زده بود و این مطلب را می گفت، نه اینکه بخواهد در جایی سخنرانی کند. الان هم هیچ فضای تبلیغاتی-سیاسی خاصی نیست که ما داریم این حرف ها را می زنیم.
دشمن چون منطق و قدرت ندارد، نفوذ می کند/ آدم هایشان را می فرستند با برخی رؤسای دانشگاه ها پچ پچ کنند!
باید روی مسألۀ نفوذ، کار کرد. دشمن منطق ندارد که نفوذ می کند. دشمن چون ضعیف است و قدرت ندارد، نفوذ می کند. اگر قدرت داشت، نفوذ نمی کرد. [انگلیسی ها] آدم های شان را به عنوان مهمان در دانشگاه ها می فرستند که با بعضی از رؤسای دانشگاه ها جلسه های پچ پچ بگذارند! اگر حرف علمی داری، برو علنی بگو؛ کشور ما کشور آزادی است، مثل کشورهای صهیونیستیِ شما نیست.
او اگر حاضر است در دانشگاه برای مناظره بیاید، بیاید، ولی اگر می خواهد پچ پچ بکند، نباید در دانشگاه بیاید. در هتل هم نباید یواشکی با رؤسای دانشگاه ها جلسه بگذارد. این پچ پچ ها چه معنایی دارد؟ آیا منطق دارند؟ این مهمانانی که از دولت بریتانیای خبیث به ایران می آیند، اگر جرأت دارند در یک مناظرۀ دانشجویی در کشور ما شرکت کنند! در یک پرسش و پاسخ دانشجویی شرکت کنند.
برای ریشه کن کردن نفوذ، باید دشمن را ناامید کرد/ صدمۀ نرمی بیجا را ملت می خورند
آنها چون ضعیف هستند و چون ما قوی هستیم، آنها به این روش عمل می کنند. یادتان باشد ما در مقابل نفوذ باید به قدرت خودمان ایمان داشته باشیم.
آخرین پیشنهاد من در شب أبالفضل العباس(ع) این است که برای ریشه کن کردن نفوذ و صدمه نخوردن از نفوذ باید دشمن را ناامید کرد. بعضی ها این قدر بدبخت هستند که می گویند: «بگذار یک کمی با دشمن نرم صحبت کنیم، بلکه از دشمن به ما ضرر نرسد!» این نرمی اگر در آن جایی که نباید باشد، نشان داده شود، صدمه اش را ملت می خورند. باید دشمن از تو ناامید بشود، دشمن باید مثل «سین و گاف» پشیمان شود از اینکه با تو تماس گرفته است. شمر در صحرای کربلا همین طوری شد (وَ جَاءَ شِمْرٌ حَتَّی وَقَفَ عَلَی أَصْحَابِ الْحُسَیْنِ ع فَقَالَ أَیْنَ بَنُو أُخْتِنَا فَخَرَجَ إِلَیْهِ الْعَبَّاسُ وَ جَعْفَرٌ وَ عُثْمَانُ بَنُو عَلِیِّ بْنِ أَبِی طَالِبٍ ع فَقَالُوا مَا تُرِیدُ فَقَالَ أَنْتُمْ یَا بَنِی أُخْتِی آمِنُونَ فَقَالَتْ لَهُ الْفِتْیَةُ: لَعَنَکَ اللَّهُ وَ لَعَنَ أَمَانَکَ أَ تُؤْمِنُنَا وَ ابْنُ رَسُولِ اللَّهِ لَا أَمَانَ لَهُ؛ ارشاد مفید/۲/۸۹)
جانم به أباالفضل العباس(ع). بقیه اش را دارم روضه می خوانم. اینکه شما از این روضه ها کیف می کنید اشکالی ندارد. شما که لذت ببرید، این لبخند شما از حماسۀ عباسی قیمت همان اشک را دارد. «شِیعَتَنَا یَنْصُرُونَنَا وَ یَفْرَحُونَ بِفَرَحِنَا وَ یَحْزَنُونَ بِحُزْنِنَا»(تحف العقول/۱۲۳) من می خواهم از أبالفضل العباس(ع) تعریفی کنم که موجب شد لبخند روی لبان حسین(ع) بنشیند. شما هم همراه أباعبدالله الحسین(ع) لبخند روی لبان تان بنشیند. اشک دیگر دست خودتان نیست؛ اگر آمد اشکالی ندارد.
غضب عباس(ع) از اینکه دشمن در او طمع کرده بود/ عباس(ع) دشمن را به شدت پشیمان و نامید کرد
شمر مدام عباس را صدا می زد، مهربان صدا می زند. عباس روی خودش را آن طرف می کرد. عباس داشت دق می کرد از اینکه «خدا! کار من به جایی رسیده که دشمن به من طمع کرده؟» یک کسی با این روضه ها آشنا نبود و مال یک مذهب دیگری بود، گفتم: أباالفضل ما را می شناسی؟ گفت: همان کسی که روز تاسوعا شهید شده است؟ گفتم: نه، عباس در تاسوعا شهید نشد، در تاسوعا مرد، عاشورا شهید شد. (أباالفضل(ع) می بخشند که من این عبارت را به کار بردم) گفت: یعنی چه؟ مگر می تواند کسی یک روز بمیرد و یک روز شهید بشود؟ گفتم: بله، وقتی شمر مهربان صدایش زد، عباس جان داد. آنشا نبود، خوشش آمد، گفت: عجب عباسی!
عباس(ع) جواب دشمن را نداد. داستان اشعث یادتان است؛ تا یکی از آن طرف آمد و او را
صدا زد، اشعث یک بهانه ای جور کرد و گفت: «نه او آدم محترمی است! بگذار بروم» اشعث سُر خورد رفت و شیرجه زد.
اما عباس جواب دشمن را نمی دهد. می دانید چه اتفاقی افتاد؟ حسین(ع) فرمود: عباسم، قبولت دارم، برو جوابش را بده می دانم برایت سخت است. ما عباس میخواهیم که تا امامش فرمان نده با دشمن دست نده، ما عباس میخواهیم که تا امامش فرمان نده، تماس نگیره، جواب نده، ما عباس میخواهیم... (...فَقَالَ الْحُسَیْنُ ع: أَجِیبُوهُ وَ إِنْ کَانَ فَاسِقا...؛ لهوف/ص۸۸)
من فکر می کنم، تازه وقتی حسین(ع) فرمود: «عباسم برو، من به تو می گویم برو» عباس برگشت به زینب یک نگاهی کرد.
عباس! تو عباس باشی، اما نباشی؟ اگر نباشی، حسین صدا می زند: «ألان إنکسر ظهری» کمرم شکست. اگر عباس باشی، ولی نباشی، همه، رَخت اسارت به تن می کنند! عباس، مگر می شود تو نباشی؟!
اینجا شما غریو حماسه سر دادید، گریه های تان گریه های محبت و شوق بود. حالا برویم ذکر مصیبت کنیم برای عباسی که حسین(ع) را کنار نهر علقمه به زمین زد، گریه کنیم.
عباس! تو با دشمن دست ندادی؛ خدا دست هایت را قربانی قبول کرد/ جانم به دست های عباس که به دشمن حسین(ع) دست نداد
تا حالا روضه خوان ها به ما این طوری می گفتند: «دست عباس خورد به آبی که نصیب تو نشد، باید این دیده و این دست دهم قربانی» البته خیلی قشنگ است و زبان حال ها زیبا است. اما من می خواهم یک روضۀ جدیدی را تقدیم أباالفضل العباس(ع) کنم: عباس! تو با دشمن دست ندادی؛ خدا دست هایت را-به عنوان- قربانی قبول کرد. جانم به دست های عباس که به دشمن حسین(ع) دست نداد. عباس! تو به دشمن غضبناک نگاه کردی، و خدا چشم هایت را قبول کرد. ام البنین بیا ببین که عباست چه غوغایی در کربلا کرده.... عباس جلوی دشمن حسین سر خم نکرد؛ خدا سر عباس را قبول کرد...
علی لعنة الله علی القوم الظالمین
https://eitaa.com/joinchat/1676804212C6788504d95
🔊 *نظام اسلامی مراقب ترور فیزیکی با کاربرد انتخاباتی باشد*
بررسی ها نشان میدهد که پس از ترور شخصیتی فردی ، ترور فیزیکی در دستور کار دشمنان قرار می گیرد
در مصاحبه گرچه در ظاهر ظریف به ترور شخصیتی حاج قاسم و سیاستهای میدان پرداخته ولی بازتاب این صحبتها در جامعه باعث هجمه سنگینی علیه ظریف از سوی رسانه ها و مردم شد
تا جایی که می توان از پایان عمر سیاسی ظریف سخن گفت.
در واقع قبل از هر چیزی دکتر ظریف و شخصیتش و کارنامه اش ترور شد و *احتمال اینکه دشمن وی را ترور فیزیکی نماید و گردن نظام اسلامی و یا جریان انقلابی بیندازد ، بعید نیست*
بنابراین اگر مبنا را بر این بگذاریم که این مصاحبه با هدف قربانی کردن ظریف توسط اصلاح طلبان برای رو کردن لاریجانی یا شخصی دیگر بوده، الان باید مراقب ترور فیزیکی اش از سوی سناریو نویس ها اصلاح طلب باشیم!!
باید توجه داشت که پلنA جریان اصلاحات قهرمان سازی از ظریف با یک توافق حداقلی در وین بود
که تا اواخر فروردین باید به نتیجه می رسید که نرسید!!
ممکن است شخصیت اول پلنB باز هم ظریف باشد ولی اینبار با قربانی شدن! با توجه به حجم بالای انعکاس این مصاحبه در جامعه و ملتهب کردن جو عمومی و رسانه ای و مشغول کردن ذهن ها و افراد، شاید هدف همین بوده و در پس این گرد و غبار قرار است
عملیات و فتنه ای بزرگ توسط سناریو نویسان پس پرده، شکل بگیرد!خلاصه اینکه؛
*اولا مراقب ترور فیزیکی امثال ظریف باشیم* و
*دوم اینکه حواسمان کاملا به تحرکات ریز و درشت اصلاحات در این روزها باشد تا در این فضای ملتهب فتنه ای دیگر را رقم نزنند!*
لینک عضویت
اخبارروز.تحلیل سیاسی.جنگ نرم.دشمن شناسی
https://eitaa.com/joinchat/1676804212C6788504d95
🌙دعای روز شانزدهم ماه مبارک رمضان
📜اللهمّ وَفّقْنی فیهِ لِموافَقَةِ الأبْرارِ وجَنّبْنی فیهِ مُرافَقَةِ الأشْرارِ وأوِنی فیهِ بِرَحْمَتِكَ الى دارِ القَرارِبالهِیّتَكِ یا إلَهَ العالَمین
📃خدایا در این روز مرا بر موافقت نیکان موفق بدار و از رفاقت اشرار دور گردان و مرا در بهشت دارالقرار به رحمتت منزل ده به حق الهیتت ای خدای عالمیان
جنگ نرم
به بانوان محترم ایرانی و مسلمان و مؤمنِ به این مفاهیم اسلامی و قرآنی، توصیه میکنیم که اینها را حفظ کنند، روزبهروز افزایش بدهند؛ از آفتهایی مثل اسراف، مثل چشموهمچشمیهای منفی -مثل رقابتهای منفی، مثل الگو گرفتن از زن منحرف غربی- پرهیز کنند؛ مراقب خودشان باشند. زن مسلمان، امروز در کشور ما سرافراز است. زن ایرانی این امتیاز را دارد که هویّت مستقلّ فرهنگی دارد و تحت تأثیر دیگران قرار نمیگیرد؛ این را باید در خودتان حفظ کنید.
خب این حالت، دشمن دارد. من به شما عرض بکنم، یک بخش بسیار عمدهی جنگ نرم و جنگ روانی دشمن در کشور ما ناظر به همین مسئله است. شما منادیان حقّید، این مسائل را باید در بیاناتتان، در اظهاراتتان، در شعرهایتان -البتّه امروز هم در بعضی از این بیانات و اشعاری که تلاوت شد و خوانده شد بود- منتشر کنید؛ این وظیفهی بسیار مهمّ شما است، شما رسانهاید.۱۳۹۶/۱۲/۱۷
بیانات در دیدار مداحان اهلبیت علیهمالسلام
https://eitaa.com/joinchat/1676804212C6788504d95
دشمن شناسی
اگر چنانچه حقیقتاً این وسایل مقاومت را شناختیم، سمت و سوی کار دشمن را شناختیم، آنوقت در مقابل دشمن میتوانیم برنامهریزی کنیم، نقشه بکشیم، همین عوامل اقتدار را در خودمان به وجود بیاوریم؛ اگر نشناختیم، گاهی ممکن است به دشمن کمک هم بکنیم. بارها من عرض کردهام، اگر در جبههی جنگ سرباز رزمنده خوابش ببرد، بعد از خواب بیدار بشود گیج و ویج، نمیداند چه کار میکند، توپخانه را روشن کند، ممکن است به خودی ضربه بزند. شما اگر ندانی دشمن کدام طرف است، دوست کدام طرف است، توپخانه را که روشن کردی، به جای اینکه به دشمن بخورد، به دوست میخورد؛ بصیرت که لازم است [برای] این است.
دشمن دنبال این است که این عوامل اقتدار ملّی را -که بنده عرض کردم- از بین ببرد؛ هدف دشمن این است. ایمان را از بین ببرد، حیا و عفاف را از بین ببرد، پایبندی به مبانی دینی را از بین ببرد، اعتقاد راسخ به حاکمیّت دین را از بین ببرد، عزّت ملّی را مخدوش کند، حرکت علمی را متوقّف کند، دستگاهها و مجموعههایی که مظهر اقتدار کشور و اقتدار ملّتند، اینها را تضعیف کند. شما میبینید به سپاه حمله میشود، به بسیج حمله میشود، به شورای نگهبان حمله میشود، اینها همین است؛ من کاری به این بگومگوهای اخیر بین رؤسای دو قوّه ندارم، اینها چیزهای مهمّی نیست، اینها تمام میشود به حول و قوّهی الهی؛ چیز اهمّیّتداری نیست، دشمن میخواهد این چیزها را بزرگ کند؛ لکن وجود یک قوّهی قضائیّهی مستقل و شجاع و قاطع را همه باید قدر بدانند؛ همه باید کمک کنند. بنده، هم از دولتها حمایت میکنم، هم از قوّهی قضائیّه حمایت میکنم، هم از مجلس شورای اسلامی حمایت میکنم -من از همه حمایت میکنم- امّا باید دید، آنچیزی که میتواند دشمن را در اهداف خودش ناکام کند چیست؟ ما اگر بتوانیم یک دستگاه امنیّتی قوی داشته باشیم، یک دستگاه نظامیِ مردمیِ مقتدر داشته باشیم، یک حرکت عظیم مردمی به نام بسیج داشته باشیم، یک روحانیّت آگاه متوجّه به زمان و زمانشناس و داخل صحنه داشته باشیم، یک قوّهی قضائیّهی مقتدرِ کامل داشته باشیم، یک دولت برنامهریز دقیقِ شجاع داشته باشیم؛ اگر اینچیزها را داشته باشیم، حرکت ملّت ایران و حرکت کشور، حرکت موفّقی خواهد شد. اینها را باید تأمین کرد، دنبال اینها باید بود. هرکدام را که داریم خدا را شکر کنیم و نگه داریم؛ هرکدام را که نداریم تأمین کنیم؛ برای خودمان فراهم بکنیم.۱۳۹۵/۱۰/۱۹
بیانات در دیدار مردم قم
https://eitaa.com/joinchat/1676804212C6788504d95
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️شعرخوانی حماسی #میثم_مطیعی
▪️مردم صفای #مرد_میدان را که دیدند
▪️از وعدههای بی عملها دل بریدند
❌ شطرنج بازان سیاست را بگویید
🔻 تاکی اسیر حرص و ترس و آرزویید .
🔺 تا کی در این کشور نفوذیها بتازند
🔻 هردم به رنگی خلق را آشفته سازند
✨ پنجشنبه ها،
🥀دلتنگی جور دیگری است
✨دلتنگ کسانی می شوی؛
🥀که نبودنشان عمیق تر
✨از بودن خیلی هاست...
✨باید بنشبنی گوشه ای
🥀و با نداشته هایت خلوت کنی،
✨و بین اشک و لبخندهایت
🥀جای خالی آنها را
✨به آغوش بکشی...
✨به یاد عزیزان آسمانیمان
🥀بخوانیم فاتحه و صلوات
پروژه نفوذدرکلام رهبری
نفوذ، سلاح اصلی آمریکا
به نظر ما سلاح اصلی آمریکا هم در این منطقه که ما در جمهوری اسلامی مراقب این معانی هستیم، نفوذ است -نفوذ در مراکز حسّاس و تصمیمگیر- ایجاد تفرقه است، ایجاد تزلزل در عزم ملّی ملّتها است، ایجاد بیاعتمادی میان ملّتها، میان ملّتها و دولتها، دستکاری در محاسبات تصمیمگیران و وانمود کردن اینکه حلّال مشکلات این است که زیر پرچم آمریکا بروید و تسلیم آمریکا بشوید و حرف آمریکا را قبول بکنید، هر چه او گفت عمل کنید و گوش کنید، این حلّال مشکلات است؛ این را در ذهنیّت تصمیمگیران ملّتهای اسلامی و کشورهای اسلامی میخواهند وارد کنند؛ سلاحهای آنها اینها است که از سلاحهای سخت و سلاحهای نظامی خطرناکتر است. حقیقتاً آنچه انسان مشاهده میکند در کار اینها، همان نفاقی است که در قرآن کریم [فرموده:] کَیفَ وَ اِن یَظهَروا عَلَیکُم لا یَرقُبوا فیکُم اِلًّا وَ لاذِمَّةً یُرضونَکُم بِاَفواهِهِم وَتَأبی قُلوبُهُم؛(۱) این جوری هستند؛ خداوند متعال توصیف کرده اینها را.۱۳۹۸/۰۸/۲۴
بیانات در دیدار مسئولان نظام و میهمانان کنفرانس وحدت اسلامى
https://eitaa.com/joinchat/1676804212C6788504d95
⚠ *کلاه تَکراری برجام*
آقای ربیعی سخنگوی دولت گفتهاند "به خاطر اختلافات داخلی نتوانستیم از برجام خوب استفاده کنیم".
این عبارات در میان حروف و کلمات خود، سخن فراوان دارد. نخست اینکه آقای ربیعی اعتراف کردهاند درباره بیفایده بودن برجام برای اقتصاد ایران؛ و این اعتراف را در دورهای که جماعتی با مفروض گرفتن فقدان حافظه تاریخی در ملت، از عصر برجام نوستالژی ساختهاند تا خسارتی جدید به کشور تحمیل کنند، باید به فال نیک گرفت. برجامی که از رئیس کل بانک مرکزیاش تا وزیر نفتش تا رئیسجمهورش معترف شدهاند که تحریمهای بانکی را رفع نکرد و این یعنی تحقیقا هیچ، امروز در قالب یک آرزو به ملت فروخته میشود و دشمن در کمین است که از این آرزوی باطل، صید دیگری کند.
اما نیت آقای ربیعی اعتراف به بیفرجامی برجام نیست و این اعتراف، محصول جانبی همان پروژه نوستالژیسازی از عصر برجام است. سخنگوی دولت آقای روحانی به جای اینکه در مقام مطالبه قرار گیرد و خطاب به طرف آمریکایی حرف قطعی نظام را بزند و بگوید که دولت در دوره حضور آمریکا در برجام نیز به دلیل بدعهدی و سنگاندازی آمریکا نتوانست از وعدههای داده شده بهرهمند شود و لذا اشتباه گذشته که عبارت بود از اعتماد به آمریکا تکرار نخواهد کرد"، در کمال وقاحت طرف آمریکایی را از خیانتهایش در توافق تطهیر میکند و بهرهمند نشدن از مواهب برجام را به گردن اختلافات داخلی میاندازد!
این یک پیام به دشمن است که شما راحت باشید. صد بار اگر عهد شکستید بازآیید و ما عهدشکنی شما را به گردن اختلاف داخلی خودمان میاندازیم و اجازه نمیدهیم چهره شما لکه دار شود. و دشمن غدار، در میانه مذاکرات، خوب میداند با چنین پیامی چه کند.
سوال از آقای ربیعی این است که دقیقا کدام اختلاف داخلی باعث شد که دقیقا از کدام مواهب برجام بهرهمند نشویم؟ اینکه نفت فروختید و پولش در بانکهای خریداران بلوکه شد، نتیجه کدام اختلاف بود؟ اینکه توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی را معطل توتال گذاشتید و توتال سرتان کلاه گذاشت و رفت، دقیقا مربوط به کدام اختلاف بود؟ اینکه بعد از برجام دوباره پای پژو و رنو را به ایران باز کردید و مونتاژکاری خودرو را دوباره از سر گرفتند و با خروج ترامپ از برجام، شوک سنگین دیگری به صنعت خودروی ما وارد شد، ناشی از کدام اختلاف بود؟
چرا با ملت دوپهلو سخن میگویید. دقیق و جوانمردانه بگویید که بر سر چه چیزی اختلاف وجود داشت و این اختلاف کدام مانع را در برابر بهرهمندی از برجام ایجاد کرد؟ شما که در امضای برجام از خطوط قرمز نظام گذشتید و در اجرای برجام هم از شروط نظام عدول کردید! چه چیز دیگری میخواستید که بر سرش اختلاف وجود داشت؟
امروز با اینکه همه چیز روشن است، مجددا وارد مذاکره شدهاید و به جای اینکه قواعد مذاکره را رعایت کنید، طرف بدعهد را تطهیر میکنید و داخل را مقصر جلوه میدهید؟ دولت آقای روحانی اگر به فکر منافع مردم است و واقعا در پی رفع تحریمهاست، باید این ادبیات را کنار بگذارد و همچون یک فروشنده ناچار پای میز مذاکره ننشیند. اگر واقعا در پی برداشتهشدن تحریمها هستید، باید از تجربه برجام درس بگیرید و به جای سیاسیکاری داخلی، محکم بر سر راستیآزمایی تحریمها بایستید تا کلاه تَکراری برجام بار دیگر سرتان نرود.
#سید_یاسر_جبرائیلی
➖➖➖➖➖لینک مارادرایتا دنبال کنیدhttps://eitaa.com/joinchat/1676804212C6788504d95
آمریکا دیگر در معادلات منطقه جایی ندارد
«سعد الله زارعی» کارشناس مسائل منطقه و حوزه مقاومت در مصاحبه ای با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی بصیرت، به جایگاه مهم #سردار_شهید_محمد_حجازی در محور مقاومت پرداخت و گفت: سردار سید محمد حجازی همواره جز یکی از مهمترین و کار آمد ترین نیرو های انقلاب در #محور_مقاومت بود.
این کارشناس مسائل منطقه غرب آسیا تشریح کرد: سردار حجاری در مقطع زمانی مسئولیت نیرو های مقاومت در لبنان را برعهده داشت که این کشور دستخوش تحولات اساسی بود و در کنار این موضوع منطقه نیز شاهد تحولات عمده و مهمی بود.
ادامه مطلب در لینک زیر قابل مشاهده است👇👇👇
https://basirat.ir/fa/news/330051
✅ بصیرت
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
https://eitaa.com/joinchat/1676804212C6788504d95
✍تلنگر
🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁
از حضرت علی (؏) سوال کردند:
▫️سنگینتر از آسمان چیست؟
فرمود: تهمت به انسان بےگناه.
▪️از زمین پهناورتر چیست؟
فرمود: دامنه حق که خدا همه جا هست و بر همه چیز مسلط است.
▫️از دریا پهناورتر چیست؟
فرمود: قلب انسان قانع.
▪️از سنگ سختتر چیست؟
فرمود: قلب مردم منافق.
▫️از آتش سوزانتر چیست؟
فرمود: رؤسای ستمکارے که ملت را به خود وامے گذارند و هیچ فکر تربیت آنها نیستند.
▪️از زمهریر سردتر چیست؟
فرمود: حاجت بردن پیش مردم بخیل.
▫️از زهر تلختر چیست؟
فرمود: صبر در برابر نادانها.
📔 ارشاد القلوب ترجمه مسترحمی ج2 ص270
🥀🥀🥀🥀🥀🥀🥀
https://eitaa.com/joinchat/1676804212C6788504d95
*بدون تعصب بخونیم*
در سال های اخیر موج تحقیر ایران و ایرانی در شبکه های مجازی به راه افتاده است.
در کانال های تفریحی و سیاسی جملاتی با این فرمت بسیار یافت می شود :
🔺عکس یا ویدیویی( بعضا جعلی) از اقدامی مثبت در خارج + جمله "حالا اگه ایران بود ..."
🔺کنار هم قرار دادن ایران و ایرانی در کنار کلماتی مثل "فاسد ترین"، "دزد ترین"، "تنبل ترین"، " بی فرهنگ ترین" و
بالا بردن اغراق آمیز و دروغین کشورهای دیگر!
🔸این مقایسه ها برای تحقیر و ایجاد حس خودکم بینی و ناامیدی در ماست، تا ما را از خودمان و ملتمان متنفر و دچار خودباختگی فرهنگی کنند . خودباختگی نتیجه ای جز ایمان به فرهنگ بیگانه، کاهش مقاومت، روحیه ، اراده ، استقلال و ضعف سیاسی ندارد. و البته بسیاری از این مقایسه ها و مطالب از اساس دروغ است!
🔸کار به جایی رسیده که اگر مطلبی به شدت منفی و سخیف در مورد ایران آورده شود، کسی متعرض نمیشود و درخواست "منبع" نخواهد کرد.
🔸ولی کافیست مثال بزنید که فلان کشور اروپایی بالاترین نرخ تجاوز به زنان و خودکشی و فساد مالی را دارد! همه به دنبال "منبع" هستند! و یا به دنبال توجیه !
🔸یا اگر بنویسید که در فلان کشور مثلا اوج فرهنگ غربی ، در صورتی که مامور کنترل بلیت نباشد، همه سعی می کنند بلیت دادن مترو را بپیچانند! کسی باور نمی کند!
🔸این وضعیت حاصل یک پروسه طولانی است و مقابله با آن هم نیازمند تلاشی طولانی که جز با شناساندن ویژگی های مثبت ایران و از طرفی بیان حقایق در مورد دیگر کشور ها، میسر نخواهد شد.
🔸بسیاری از فرهنگ سازی ها در کشورهای غربی ، حاصل استفاده از زور و اجبار پلیس و جریمه های سنگین و دوربین است.
🔸همین چند ماه پیش بود که فرهنگ واقعی آمریکایی و اروپایی خودش را در طوفان و سیل نشان داد! غارت فروشگاه ها و زد و خورد بخش کوچکی از این فرهنگ بود.
🔸بیایید ما هم تغییر کاربری "زندان قصر" و تبدیل آن به "پارک" را در بوق و کرنا کنیم، نه اینکه تبدیل یک زندان 100 نفره به هتل در هلند را مانند چماق بکوبیم بر سر این ملت ( در هلند به جای این زندان 100 نفره که تبدیل به هتل شد، یک زندان 1000 نفره در خارج شهر افتتاح شد و بسیاری از جرایم در هلند جرم تلقی نمیشوند مانند فحشا و مواد مخدر و..)
🔸طبق آمارهای رسمی رتبه اول تجاوز، رتبه اول خودکشی و تیراندازی و خشونت خانگی، رتبه اول مصرف مواد مخدر، رتبه اول دزدی از فروشگاه ها ، رتبه اول بدهی، رتبه اول غارت، رتبه اول فساد مالی... همه در دست کشورهای به اصطلاح جهان اول و غرب است نه ایران .
پس بیایید فرهنگ های زیبای خودمان و اخبار خوب را در بوق و کرنا کنیم ⬇️
مثل : رشد ۳ برابری کتابخوانی در سال گذشته، وقف های میلیاردی نیکوکاران در ایام کرونا، اعزام گروه های جهادی به مناطق محروم ، تبدیل مساجد به پایگاه های تولید ماسک ، زن و شوهری که هزینه ی عروسی شان را به پویش آجر به آجر تقدیم کردند و مدرسه ساختند ،معلم قرآنی که ۶۰ نفر را شاغل کرد(خانم فاطمه سادات طاهری)، کمک ۵ میلیاردی جوان گنبدی به بیمارستانها،هیئتی هایی که با اسم شهید سلیمانی دستگیر نیازمندان هستند، کارآفرینی برای ۳۰۰۰ کولبر، بخشیدن اجاره بهای منازل توسط صاحب خانه ها، کمک های مومنانه ، طلاب و دانشجویانی که داوطلب مبارزه با کرونا شدند، فداکاری ها و جان فشانی های کادر درمان ،"سید مهدی هاشمی" گورخوابی که بعد از ترک اعتیاد کارآفرین شد،"حسین امیر پور" جوانی که ترک تحصیل کرده بود اما بعدها با تولید ۷۰۰ تن برگ مو برای هزار نفر به طور غیر مستقیم اشتغالزایی کرد، ۷۰۰ هزار خانواده ای که توسط بنیادبرکت و خیرین خودکفا شدند ، آزاد سازی زندانیان جرایم غیر عمد ، جایگزینی حکم خرید ۱۵ میلیون تومان کفش ایرانی به جای فرستادن یک متهم به زندان توسط قاضی محمدی رئیس دادگستری سرعین، تخریب ویلاهای لوکس ، افتخار آفرینی های بانوان ایران در علم و ورزش و هزاران خبر دیگر ...
🔸باید یاد بگیریم که "باطن زندگی خود را با ظاهر دروغین زندگی دیگران مقایسه نکنیم" و به جای منتشر کردن اخبار دروغ از خارج و خودتحقیری به فکر حل مشکلات کشور عزیزمان و پیشرفت روز افزون آن باشیم چرا که ریشه ی اکثر مشکلات سیاسی و فرهنگی ما در غربزدگی و غربپرستی و دوری از فرهنگ اسلامی هست.
https://eitaa.com/joinchat/1676804212C6788504d95
✍ یادداشت کوتاه و #ویژه |
1. مذاکرات #وین قفل شده
آمریکاییها از #هستهای عبور کرده و شرط برگشت خود به برجام را مذاکره بر روی #محور_مقاومت قرار داده اند ( برجام منطقه ای )
2 . دولت #روحانی درمانده شده
فایل صوتی #ظریف منتشر می شود و به آمریکاییها این پیام را می دهد که دولت #اختیار مذاکره روی موضوع مقاومت را ندارد
* نتیجه :
اگر #آمریکا می خواهد تا قبل از #انتخابات 1400 ، کمکی به دولت روحانی کند ، #شرط_جدید خود را نادیده بگیرد
و
اگر نمی خواهد کمک کند ، که دیگر هیچ !
* هدف :
حاج قاسم ، سپاه و در نهایت رهبر معظم انقلاب به عنوان #میدان ، عوامل تضعیف کننده #دیپلماسی و موانع اصلی تحقق #برجام معرفی می شوند !
* وَ مَکَروا [ سناریو ] :
با چراغ سبز #خاتمی ، طراحی #کرباسچی و #مرعشی و اجرای #آشنا و #واعظی و #لیلاز ، غائله سنگینی کلید می خورد تا :
افکار عمومی مشغول شود
ناکارآمدی دولت پوشانده شود
زیرآب روسیه و چین و... زده شود
ظریف ساده لوح ، به ظاهر قربانی شود
راه برای لاریجانی فرصت طلب هموار شود
* وَ مَکَرَ اللَّه [ دست خدا ] :
هر کس پا روی #خون_شهدا بگذارد و به آرمان آنها #خیانت کند ، حتما قبل از مرگ و حتی قبل از فرار از کشور و حتی قبل از پایان مسئولیت ، #رسوا خواهد شد
منتظر رسوایی بقیه #خائنین باشید
لینک مارادر ایتا دنبال کنید
اخبارروز.تحلیل سیاسی اساتید برجسته کشوری.جنگ نرم ودشمن شناسی
https://eitaa.com/joinchat/1676804212C6788504d95