هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
#امام_صادق (علیه السلام)
💕 وإِنَّهَا لَتَنْظُرُ إِلَى مَنْ حَضَرَ مِنْكُمْ فَتَسْأَلُ اللّهَ لَهُمْ مِنْ كُلِّ خَيْرٍ
يقيناً حضرت زهرا (سلام الله علیها) به كسانى از شما كه به زيارت حسين (علیه السلام) مى روند ، نظر محبّت مىكند ؛ و از خداوند هر خيرى را براى زائران خواستار مىشود 💕
#کتاب کامل الزیارات #ترجمه حضرت استاد حسین انصاریان
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
💕 در عظمت مقام حضرت سیدالشهدا (علیه السلام) همین بس که تمامی انبیاء و اولیای الهی بر شهادت وی گواهی داده و بر غربت او اشک ریختهاند ، تا بهواسطه مقام حضرت اباعبداللّه (علیه السلام) به مقام قرب و رستگاری نائل شوند 💕
#برگرفته از کتاب سیّدالشهداء (علیه السلام) تجلّی عبودیت ، #نوشته حضرت استاد حسین انصاریان
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
👈 بيان كوتاه و زبان ناتوان است از توضيح شهادت #حسین_بن_علی علیهالسلام كه مصيبت آن بر آفاق و انفس بزرگ و عظيم بود .
👈 سرچشمهی اين شهادت ، #شناخت و #ايمانى است كه اشعهاى از آن در دعاى روز عرفهی حضرت در عرفات ظاهر گشت .
👈 و اما ثمره و نتيجهی شهادتش ، باقى ماندن آنچه است كه انسان به خاطر آن خلق شده و آن #عبادت_رحمان و #بينات (دلايلى) است كه به سبب آنها پيامبرانش را فرستاد و آنچه با آنها نازل نمود از #كتاب و #ميزان تا مردم براى #عدالت بپا خيزند .
#برگرفته از کتاب چراغ هدایت ،
#حضرت_آیت_الله_العظمی_وحید_خراسانی
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
« وَ رَوَى مُعَاوِيَةُ بْنُ عَمَّارٍ قَالَ : كَانَ لِأَبِي عَبْدِ اللَّهِ علیهالسلام خَرِيطَةُ دِيبَاجٍ صَفْرَاءُ فِيهَا تُرْبَةُ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ علیهالسلام ؛ فَكَانَ إِذَا حَضَرَتْهُ الصَّلَاةُ صَبَّهُ عَلَى سَجَّادَتِهِ وَ سَجَدَ عَلَيْهِ ثُمَّ قَالَع السُّجُودُ عَلَى تُرْبَةِ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ علیهالسلام يغرق [يَخْرِقُ] الْحُجُبَ السَّبْع ¹»
#شيخ_طايفه (طوسى) از معاوية بن عمار نقل نموده كه :
#امام_صادق عليهالسلام كيسهاى داشت كه در آن پارچهاى از ديباج زرد بود و ميان آن #تربت (خاک قبر) #امام_حسين عليهالسلام را نگهدارى مىنمود و هميشه هنگام نماز آن را بر سجادهاش مىريخت و بر آن سجده مىنمود .
#سپس_مىفرمود :
" سجده بر تربت امام حسين عليهالسلام #پردههای_هفتگانه را مىدرد ".
#کلام_فقیه
#سجده بزرگترين عبادتى است كه خداوند پيامبرش را به آن امر نموده براى نزديک شدن به او ؛ و امام معصوم در سجدهاش ــ كه نهايت #قرب_الهى اوست ــ به تربت (خاک قبر) امام حسين عليهالسلام متوسل مىشود كه پردههاى هفتگانه را براى او برطرف كند .
#پس چه مىتوان گفت در مورد خونى كه آن خاک با اضافه شدن به آن ، برطرف كنندهی پردهها بين #بنده و #پروردگار مىشود و رسانندهی بندگان خدا به منتهاى #كرامت_الهى است ؟
#پےنوشت
۱. مصباح المتهجد و سلاح المتعبد، ج۲، ص۷۳۳.
#برگرفته از کتاب چراغ هدایت ، #حضرت_آیت_الله_العظمی_وحید_خراسانی
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
🔎💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🔍
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
#یاامامحسین (علیه السلام) !
" ما در عزاي شما سياه مي پوشيم ، بر سر و سينه مي زنيم ، اشك مي ريزيم ، اين بدن های ما به گناه آلوده است .
از شما می خواهیم كه هنگام مرگ در كنار ما باشيد و ما را از هراس شب اول قبر ، عالم برزخ و روز قيامت برهانيد ".
#برگرفته از کتاب آئین اشک و عزا در سوگ سیدالشهدا (علیه السلام)
،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛ ( میروی آهستهتر مرکب بران میرود با رفتنت جان از جهان )¹ #امام_حسین علیهالسلام پس از چهار
﷽؛
💎 هنگامی که #حسین_بن_علی علیه آلاف التحیة و الثناء از مکه عزم عراق داشت ، جدش پیامبر خدا را در رؤیا مشاهده نمود که او را در آغوش گرفته و مابین دیدگانش را بوسیده و فرمود :
« يَا حُسَيْنُ ، يَا قُرَّةُ عَيْنِي ، أُخْرُجْ إِلَى الْعِرَاقِ فَإِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ قَدْ شَاءَ أَنْ يَرَاكَ قَتِيلًا مُخَضِّباً بِدِمَائِكَ ¹ » ؛
" #ایحسین ، ای نور چشمم ! به سوی عراق خارج شو که خدای عزوجل اراده کرده است که تو را کشته شده و آغشته در خونهایت ببیند ".
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
#پےنوشت
۱. المنتخب ، طريحی ، جلد۲ ، صفحه۴۳۵.
#برگرفته از کتاب مصباح الهدی ، جلد۳ ، آیت الله العظمی وحید خراسانی
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
❄️ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سید شمس الدین جوانمردی لنگرودی ❄️
،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛ ✅ اعمال روز هشتم ماه ذی الحجه #روز_ترویه است و روزهاش فضیلت بسیار دارد و روایت شده : روزهی
﷽؛
✅ حکم #غسلروزهشتم و #نهم ذى الحجّه
📝 سوال : انجام #غسل در روز #ترویه و #عرفه چه حکمی دارد ؟
📖 جواب : میتوانند در #روزهشتم و #نهم ذى الحجّه كه روز #ترويه و روز #عرفه نام دارد به قصد #ثواب و #رجاء غسل انجام بدهند .
✅ زمان احرام #حجتمتع
📝 سوال : برای #حجتمتع از چه زمانی میتوان #محرم شد ؟
📖 جواب : بهترين وقت براى #احرامحج ، روز #ترويه (هشتم ذىالحجّه) است ، ولى از سه روز قبل از آن نيز مىتوان احرام بست و به سوى #منى حركت كرد ، تا از آنجا به #عرفات برود ، به خصوص افراد پير و بيماران ، در صورتى كه از ازدحام بترسند ، مىتوانند زودتر از اين هم حركت كنند .
#حضرتآیتاللهمکارمشیرازی
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
❄️ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سید شمس الدین جوانمردی لنگرودی ❄️
،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛ #فضیلت و #اعمال شب عرفه و روز آن erfan.ir/m158 #دعا در آن شب مستجاب است و کسیکه آن شب را به
﷽؛
💎 هشتم ذی الحجه سال دهم هجری قمری
🌐 امروز ، روز " ترویه " است . ترویه به معنای ذخیره کردن آب است و چون در این روز حجاج باید برای توقف در عرفات و بیتوته در مشعرالحرام و انجام اعمال خاص منا ، به فکر ذخیره آب باشند ، به آن " یوم الترویه " گفته اند . این نام از حج ابراهیم و اسماعیل علیهما السلام به یادگار مانده است ، چرا که جبرئیل به ایشان توصیه نمود برای عرفات ، مشعر و منا با خود آب بردارند . در این روز کاروان پیامبر اکرم در حجة الوداع از مکه خارج شده و از راه منا به سوی عرفات رهسپار است .
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
❄️ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سید شمس الدین جوانمردی لنگرودی ❄️
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
✅ ارزش و عظمت عيد قربان
#قربان در لغت ، مصدر از ماده #قرب ، به معناى #نزديك_شدن و #قربانى آنچه را كه به آن #تقرّب مى جويند ، گفته مى شود .
#قرآن_مجيد در دو جا از اين واژه براى #تقرّب_به_خدا استفاده نموده است ؛
#اول در حكايت فرزندان آدم كه #هابيل گوسفند چاقى و #قابيل گندم نامرغوبى را براى #قربانى به پيشگاه حق آوردند كه در پايان قربانى همراه با تقوا پذيرفته شد .
👈 خداوند متعال در اين باره مى فرمايد :
وَاتْلُ عَلَيْهِمْ نَبَأَ ابْنَىْ ءَادَمَ بِالْحَقّ إِذْ قَرَّبَا قُرْبَانًا فَتُقُبّلَ مِنْ أَحَدِهِمَا وَلَمْ يُتَقَبَّلْ مِنَ الْأَخَرِ قَالَ لَأَقْتُلَنَّكَ قَالَ إِنَّمَا يَتَقَبَّلُ اللَّهُ مِنَ الْمُتَّقِينَ»
" و داستان دو پسر آدم را [كه سراسر پند و عبرت است ] به درستى و راستى بر آنان بخوان ، هنگامى كه هر دو نفر با انجام كار نيكى به پروردگار تقرّب جستند ، پس از يكى پذيرفته شد ، و از ديگرى پذيرفته نشد . [برادرى كه عملش پذيرفته نشد از روى حسد و خودخواهى به برادرش ] گفت : بى ترديد تو را مى كشم . [او] گفت : خدا فقط از پرهيزكاران مى پذيرد ".
#دوم در سوره احقاف ، بت پرستان ، بت ها را وسيله تقرّب به خدا مى دانستند .
فَلَوْلَا نَصَرَهُمُ الَّذِينَ اتَّخَذُواْ مِن دُونِ اللَّهِ قُرْبَانًا ءَالِهَةَ بَلْ ضَلُّواْ عَنْهُمْ وَ ذَ لِكَ إِفْكُهُمْ وَ مَا كَانُواْ يَفْتَرُونَ»
" پس چرا معبودانى كه به جاى خدا انتخاب كردند به گمان اينكه آنان را به خدا نزديك كند ، آنان را [هنگام نزول عذاب ] يارى نكردند بلكه [گم شده ] از دستشان رفتند ، و اين بود [سرانجام و نتيجه ] دروغشان و آنچه را همواره افترا مى زدند ".
👈 در روايات دينى ما ، نماز و نمازهاى نافله و قربانى روز عيد قربان و صدقه دادن به فقيران ، از جمله وسيله هاى تقرّب به خدا بيان شده اند .
#قربان ، نام يكى از #اعياد رسمى ساليانه مسلمانان ، در #روز_دهم_ذيحجّه است كه آن را #أَضحى نيز مى گويند . و آن روز تاريخى از بزرگترين روزها نزد خداوند است ؛ زيرا روز مراسم قربانى گوسفند در برابر فرمان قربانى كردن اسماعيل عليه السلام به دست حضرت ابراهيم عليه السلام ، از بهترين اعمال واجب در مناسك حج است . و از آن پس حاجيان در احياى فداكارى از سوى اين پدر و فرزند، روز عيد قربان در منى قربانى مى كنند .
👈 ابان بن محمد از امام جواد عليه السلام روايت مى كند كه فرمود :
" ما مِنْ عَمَلٍ أَفْضَلَ يَوْمَ النَّحْرِ مِنْ دَمٍ مَسْفُوكٍ أَوْ مَشْىٍ فى بِرِّ الْوالِدَيْنِ أَوْ ذِى رَحِمٍ قاطِعٍ يَأْخُذُ عَلَيْهِ بِالْفَضْلِ وَ يَبْدَأُهُ بِالسَّلامِ أَوْ رَجُلٍ أَطْعَمَ مِنْ صالِحِ نُسُكِهِ و دَعا إِلى بَقِيَّتِها جِيرانَهُ مِنَ الْيَتامى وَ أَهْلِ الْمَسْكَنَةِ وَ الْمَمْلُوكِ وَ تَعاهَدَ الْأُسَراءَ "
" هيچ عملى در روز عيد قربان برتر نيست ، مگر خونى كه براى قربانى ريخته شود و گامى در راه احسان به پدر و مادر برداشته شود و ديدار خويشى كه گسيخته باشد و به خودگذشتگى و آغاز به سلام بر وى پيشى گيرد و يا مردى از گوشت قربانى خود به همسايگان و مستمندان و يتيمان اطعام نموده و به ملاقات اسيران برود ".
#قربانى به گوسفند يا شترى گفته مى شود كه در #عيد_قربان ذبح گردد و آن در #غير_ايام_حج مستحبّ مؤكّد است #در_ايّام_حج از اعمال واجبى مى باشد كه در سرزمين منى روز دهم يا يازدهم و دوازدهم و تا آخر ذيحجه برگزار مى گردد . #حاجى قربانى را #سه_بخش مى كند، #يك_بخش را خود بر مى دارد و #بخش_دوم را به فقرا مى بخشد و #بخش_سوم را به دوستان هديه مى دهد .
✅ فضيلت قربانى در روايات
#آداب و #اعمال_عيد_قربان ، همانند #عيد_فطر است ، از جمله #نماز و #غسل و #ادعيه و #تكبيرات و #حرمت_روزه و #اطعام_مسكينان و #فقيران با صدقات و گوشت قربانى به ويژه اينكه قربانى كردن در عيد قربان مستحبّ مؤكّد است .
👈 رسول الله صلى الله عليه و آله فرمود :
" خداوند روز #أضحى را #عيد قرار داد تا #فقيران گوشت فراوان به دستشان رسد ".
پس به آنها گوشت بخورانيد .
👈 حضرت على عليه السلام مى فرمايد :
" اگر مردم مى دانستند كه قربانى در روز عيد قربان چه اجرى دارد ، وام مى گرفتند و قربانى مى كردند ؛ زيرا با اوّلين قطره خون ، صاحب آن آمرزيده مى شود ".
✅ قرض كردن براى قربانى
#روايتى_عجيب در اين باب است كه نيكوست براى قربانى قرض كنى .
👈 پيامبر اكرم صلى الله عليه و آله به امّ سلمه كه از ايشان پرسيده بود :
" اى رسول خدا ! عيد قربان فرا رسيده و من چيزى ندارم قربانى كنم ، آيا قرض كنم و قربانى نمايم ؟
فرمود :
برو قرض كن ؛ زيرا اين بدهى ادا مى شود .
زيرا #قربانى جايگاه ويژه نزد خداوند منّان دارد و #ريختن_خون_قربانى براى اهل آن ، جنبه #بيمه_عمر و #كفّاره_گناهان محسوب مى شود ".
👇👇👇
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
👆👆👆
👈 امام باقر عليه السلام فرمود :
إِنَّ اللَّهَ عَزَّوَجَلَّ يُحِبُّ إِطْعامَ الطَّعامِ وَ إِراقَةَ الدِّماءِ بِمِنىً
" خداوند غذا دادن به مستمندان و ريختن خون قربانى در منى را دوست دارد ".
#ممكن_است همين علاقه خداوند به خاطر بهره مندى گرسنگان و محرومان از گوشت قربانى باشد و به صورت سيره و سنّت نبوى در جامعه اسلامى رواج داشته باشد .
👈 سالار شهيدان امام حسين عليه السلام از همان آغاز حركت خود از مدينه به مكه ، در سال شصت هجرى كه قصد عمره مفرده داشت و نيّت حج تمتّع ناتمام ماند . گرچه به منى نرفت ، ولى قربانى هاى گرانقدرى داد و سرانجام وجود مبارك خويش را هم قربانى اسلامى كرد ، تا مكّه و منى بماند . از اين رو امام سجّاد عليه السلام در احتجاجات خود بر يزيد لعين ،
فرمود :
أَيُّهَا النَّاسُ مَنْ عَرَفَنى فَقَدْ عَرَفَنى وَ مَنْ لَمْ يَعْرِفْنى فَأَنا اعَرِّفُهُ بِنَفْسى ، أَنَا ابْنُ مَكَّةَ وَ مِنى وَ أَنَا ابْنُ الْمَرْوَةِ وَ الصَّفا
" اى مردم ! هر كه مرا مى شناسد كه مى شناسد و هر كه مرا نمى شناسد خود را معرفى مى كنم ، من فرزند مكه و منى هستم و من فرزند مروه و صفا هستم".
#در_روز_عاشورا ، صحنه كربلا نيز شاهد قربانى شدن هفتاد و دو شهيد در آستان قرب و رضاى حق بود و حضرت زينب عليها السلام به خاطر اين جانفشانى برادرش در ميدان جنگ، هنگامى كه به بدن مطهّر حضرت سيّدالشهدا عليه السلام رسيد ، دست و نگاه خويش را رو به آسمان برد و عرضه داشت :
اللَّهُمَّ تَقَبَّلْ مِنَّا هذَا الْقُرْبانِ
" خدايا ! اين قربانى اندك را از ما بپذير ".
👈 بنابراين كسى كه جانش را فداى دوست حقيقى مى كند ، او از منى و عرفات و مشعر ارث مى برد ، زيرا اصل زمين مال خداست و آن را به هر كس صلاح بداند واگذار مى كند و سالار شهيدان و شهيدان در راه خدا، همگى وارثان مشعر و منى هستند و آنان با اهداى جان و فدا كردن فرزند و خانواده ، وارث اسرار نهفته در سرزمين مكّه شوند .
👈 در زيارتنامه ها و خطابه هاى اسيران اهل بيت از شهيد مظلوم كربلا ، به ذبيح و قتيل ياد شده است . او وارث اسماعيلى بود كه در مناى كربلا ، قربانى حيات دين شد و پيام شرف و عزّت را به انسان ها ابلاغ كرد .
👈 حقيقت دين و حيات باطنى هر مكتبى در اهداى قربانيان و فداكاران حق است و خون آنان ريشه درخت دين را آبيارى مى كند. ملت هايى كه در راه آزادى و استقلال گام برداشته اند ، همواره قربانيان بسيارى را تقديم كرده اند و قربانى دادن و شهادت، رمز پيروزى و عزّت آنان بوده است .
👈 امام سجّاد عليه السلام در حقّ قربانى چنين فرمود :
#حق_قربانى آن است كه نيّت آن را براى خدا خالص كنى و خود را در معرض رحمت و قبول الهى قرار دهى و در پى نگاه بينندگان نباشى . اگر چنين بودى ، خود را بيهوده به رنج نيفكنده اى وظاهر سازى نكرده اى و مقصودت ، خدا بوده است .
👈 امام على عليه السلام فرمود :
#شنيدم رسول خدا صلى الله عليه و آله روز عيد قربان ، خطبه مى خواند و مى فرمود :
" امروز روز #ثَجّ و #عَجّ است . #ثَجّ خون قربانى هاست كه مى ريزد ، پس نيّت هر كه صادق باشد ، اوّلين قطره خون قربانى او ، كفّاره همه گناهان اوست .
#عَجّ دعاست پس به درگاه خداوند دعا كنيد ، قسم به آن كه جان محمد صلى الله عليه و آله در دست اوست ، از اينجا هيچ كس بر نمى گردد ، مگر آمرزيده شود ، جز كسى كه گناه كبيره انجام داده و بر آن اصرار مى ورزد و در دل خود تصميم بر ترك آن ندارد . بنابراين حقيقت سنّت عيد قربان و قربانى كردن حيوان ، تقرّب به خدا و پرهيزكارى است ؛ زيرا روح و قلب آدمى در دنيا با آرزوها و هوس ها آلوده مى گردد و با قربانى كردن حيوانى ، در حقيقت ، حيوانيّت هواى نفس و ديو طمع را از بين مى برد .
👈 همانگونه كه امام صادق عليه السلام در آداب مراقبين حجّ فرمود :
وَ اصْعَدْ بِرُوحِكَ إِلَى الْمَلَإِ الْاعْلى بِصُعُودِكَ إِلى الْجَبَلِ وَ اذْبَحْ حَنْجَرَةَ الْهَوَى وَ الطَّمَعِ عِنْدَ الذَّبِيحَةِ وَ ارْمِ الشَّهَواتِ وَ الخَساسَةَ وَ الدَّناءَةَ وَ الْافْعالَ الذَّمِيمَةَ عِنْدَ رَمْىِ الْجَمَراتِ
" با فراز آمدن بر كوه (مشعر) روحت را نيز به سوى ملأ اعلى بفرست. هنگام قربانى گلوى هوس و طمع را نيز ببر ، و در رمى جمرات به خواهش ها و پستى و فرومايگى و كردارهاى زشت و ناپسند سنگ بيانداز ".
#برگرفته از کتاب تفسير و شرح صحيفه سجاديه ، #نوشته حضرت استاد حسین انصاریان
http://www.erfan.ir/farsi/87967.html
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🎆
https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi
🌧 شبهات احکام و مسائل شرعی را از این کانال به دست آورید 🌧
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
📝 عید قربان در اسلام از چه جایگاهی برخوردار است ؟
📖 در روایات از عید قربان ، به نامهای «عید الأضحی» و «عید نحر» یاد شده است ، که در لغت همه اینها اشاره به قربانی کردن شتر و یا گوسفند در روز دهم ماه ذیالحجه است ؛ لذا چون در این روز ، قربانی انجام میشود ، به عید قربان نامگذاری شده است . عید قربان ؛ از گرامیترین عیدهای مسلمانان میباشد که روز اثبات عشق و تسلیم در برابر امر الهی و آزمایش و امتحان حضرت ابراهیم (ع) و حضرت اسماعیل (ع) است که از آن سربلند بیرون آمدند ؛ لذا به یاد حضرت ابراهیم (ع) و فرزندش اسماعیل (ع) ، توسط بسیاری از مسلمانان جشن گرفته میشود .
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🎆
@Javanmardi_langarudi
🌧أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ🌧
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
#شرائط_قربانی_چیست
http://www.erfan.ir/farsi/87952.html
" شرایط و احکامی برای قربانى واجب (مانند قربانی در حج) ذکر شده ، که برخی از آنها چنین است :
1⃣ قربانى اگر شتر است باید سن آن کمتر از پنج سال نباشد و داخل در شش سال شده باشد و اگر گاو یا بُز است بنا بر احتیاط کمتر از دو سال نباشد و داخل در سه سال شده باشد و در گوسفند غیر از بُز باید هفت ماهش تمام و داخل در هشت ماه شده باشد و کمتر از آن کافى نیست .
2⃣ نباید بیمار باشد .
3⃣ باید خیلى پیر نباشد .
4⃣ ناقص نباشد . بنابراین حیوانى که یک چشم یا هر دو چشم او کور باشد یا لنگ یا گوشبریده و یا دمبریده باشد ، کافى نیست .
5⃣ باید عرفاً لاغر نباشد و اگر در گرده او پیه باشد کافى است .
6⃣ در قربانی واجب ، شراکت چند نفر در یک قربانی ، در حال اختیار کفایت نمىکند ؛ بلکه در حال ضرورت نیز ، محل اشکال است ؛ ولی شراکت چند نفر در قربانىِ مستحب ، اشکالی ندارد . و مهم نیست که تعدادشان زوج باشد یا فرد ".
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🎆
https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi
🌧أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ🌧