🛑 سلسله نشست های علمی : آسیب شناسی تقنین و قوه مقننه در ایران (نشست چهارم)
✅ نشست «فلسفه فقه تقنین»
🔸ارائه: حجتالاسلام حسنعلی علی اکبریان
▫️دبیر علمی: حجت الاسلام حسنلو ، دانشجوی دکتری فلسفه حقوق از دانشگاه باقرالعلوم
⭕️ زمان: شنبه 3 آبان ماه ساعت 10
⭕️ مکان: به صورت وبیناری و حضوری
🔸لینک حضور: https://www.skyroom.online/ch/feghenezam/t-pajooheshgar
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🔰انقلاب عقلانی
🔻 حضرت آیتالله خامنهای در ارتباط تصویری با مراسم مشترک دانشآموختگی دانشجویان دانشگاههای افسری نیروهای مسلح (۱۳۹۹/۰۷/۲۱) به مبنای عقلانیت در اقتدار ملی اشاره کردند و فرمودند: «مبنای اقتدار در جمهوری اسلامی یک مبنای «عقلانیّتی» است؛ یعنی ما اقتدار را بر اساس احساسات و عواطف و توهّمات و مانند اینها دنبال نمیکنیم. محاسبهی اقتدار ملّی یک محاسبهی عقلانی است؛ یعنی یک محاسبهِی درست و منطقی.» ایشان در ادامه قدرت دفاعی و امکانات نظامی را از جملهی محاسبات عقلانی دانستند.
🔻پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI.IR مصادیقی از رخدادهای عقلانی جمهوری اسلامی که در بیانات رهبرانقلاب به آن تصریح شده است را در این مطلب مرور میکند.
از اینجا بخوانید↙️
farsi.khamenei.ir/speech-content?id=46701
⭕️ دوره #تربیت_پژوهشگر در حوزه فقه نظام با حضور استاد دانش پژوه
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
🔶به گزارش ایکنا؛ نشست علمی نقد و بررسی کتاب «فقه، سیاست و حکومت» اثر علی دارابی، پنجشنبه اول آبان ماه، به صورت مجازی توسط موسسه آموزش عالی حوزوی امام رضا(ع) برگزار شد.
🔹حجتالاسلام حیدر همتی، مدیر مؤسسه در ابتدای نشست اظهار کرد فقه نظام فقهی است که معطوف به عینیت و عمل و فهم و حل مسائل اجتماعی است.
🔸وی افزود: انقلاب اسلامی در ایران اولا برآمده از عنصر معنویت و دیانت و ثانیاً برآمده از فقاهت است. فتوای تحریم تنباکو توسط یک فقیه برجسته همواره در ذهن تاریخی ایرانیان ماندگار است. توجه به اصول فقاهت در دوران مبارزه با طاغوت و نمود فقه در تصویب قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و بروز فقه در مسئله اصل ولایت فقیه گواه این ادعاست.
🔹پژوهشگر فقه نظام یادآور شد: بیگمان هر اندیشهای گاه دچار تحریف و تفسیرهای مختلفی خواهد شد و مکتب فکری امام خمینی(ره) هم از این آسیب دور نخواهد ماند لذا لازم است جریان انقلابی خط فکری خود را در حوزههای مختلف از خط تحجر و تجدد جدا کند.
🔸در ادامه نشست حجتالاسلام مهاجرنیا به نقد کتاب پرداخت و اظهار کرد: فصل دوم کتاب تحت عنوان تاریخچه فقه و اجتهاد شیعی است که در آن یازده عصر دیده شده است. من ابتدا دو پیش فرض بیان کنم: در فصل اول نویسندگان محترم فقه سیاسی را به عنوان یک دانش بشری پذیرفتند، دانشی که مجتهدین تولید کردند و تولید شده توسط دین نیست. اگر ما این را پذیرفتیم ما باید یک مبنا را بپذیریم و آن اینکه دوگانهای به نام نص و اجتهاد داریم، یعنی بخشی از آموزههای دینی ما نصوص دینی هستند و بخشی هم اجتهادات دینی هستند. بخش نصوص به عصر حضور پیامبر(ص) و ائمه(ع) بر میگردد. بعد از این دوران اسمش اجتهاد است که محصول اجتهاد، فقه شده است. این یک مبنایی است که باید به آن پایبند بود.
🔹در ادامه نشست حجت الاسلام نعیمیان به ایراد سخن پرداخت و اظهار کرد: در مورد فرمایش آقای مهاجرنیا که بحث تفکیک عصر نص و اجتهاد را مطرح کردند، باید عرض کنم درست است که در عصر معصومین نصمحوری حاکم است، ولی همان جا استارت اجتهاد توسط اهل بیت(ع) زده شده است؛ لذا در تفسیر روایت «اما الحوادث الواقعه»، روایت حدیث به معنای محدث صرف نیست. حداقل این تفاوت روایات باعث شده است ما رسالههایی در مورد تنوع احادیث در دوره معصومین داشته باشیم. شما دانشنامه اوصلیان شیعه را ملاحظه کنید. در این کتاب نشان داده شده که فقها در همان دوره موارد مختلف از اختلافات روایت را به بحث گذاشتند.
🔗گزارش کامل:https://b2n.ir/432919
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
فقه 14.mp3
13.41M
♦️درس خارج فقه استاد حاج ابوالقاسم با عنوان ربای در قرض و بررسی مصادیق متنوع آن
✅جلسه 14
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
فقه نظام ولایی 3.mp3
25.43M
#بشنوید
🔰 درس خارج فقه استاد خسروپناه
فقه نظام ولایی مرکز جامع علوم اسلامی ولی امر سال تحصیلی ۹۸-۹۹
#جلسه_سوم
🆔 @khosropanah_ir
پژوهشگاه فقه نظام
🛑 سلسله نشست های علمی : آسیب شناسی تقنین و قوه مقننه در ایران (نشست چهارم) ✅ نشست «فلسفه فقه تقنین»
⭕️ هم اکنون نشست چهارم آسیب شناسی تقنین و قوه مقننه در ایران
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
🔶به گزارش خبرنگار سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، آیت الله علیرضا اعرافی مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور در آیین افتتاحیه نخستین همایش ملی هوش مصنوعی و علوم اسلامی که در سالن همایش های مدرسه علمیه معصومیه برگزار شد، ضمن تسلیت شهادت مظلومانه امام حسن عسکری(ع) و تبریک آغاز امامت امام زمان(عج) گفت: پس از آنچه که در عصر رضوی اتفاق افتاد، دستگاه خلافت در عصر امام رضا(ع) تجربه جدیدی را به کار بست که تقریباً بی سابقه و منحصر به فرد بود و آن این بود که ولایت و امامت را در خلافت هضم کند.
🔹آیت الله اعرافی هدایت جامعه اسلامی در عصر غیبت را رسالت سنگین فقها و علمای دین دانست و عنوان کرد: ائمه معصومین(ع) پس از امام رضا(ع) عقل و ذهن جامعه اسلامی را برای عصر غیبت و ارتباط با علمای دین و شریعت آماده سازی کردند.
🔸عضو فقهای شورای نگهبان خاطرنشان کرد: با الهام گیری از رهنمودهای رهبر معظم انقلاب و مراجع بزرگوار تقلید در مسیر بزرگی قرار گرفته ایم که مقداری از آن را طی کرده و باید تلاش کنیم تا به نقطه مطلوب دست پیدا کنیم.
🔹وی ابراز کرد: حوزه در پرتو هدایت های رهبر معظم انقلاب، مراجع تقلید و مصوبات شورای عالی حوزه های علمیه بیش از 100 پروژه را مورد توجه قرار داده است و در قلمرو مباحث فضای مجازی و مسائل مربوط به هوش مصنوعی در کنار ده ها طرح گام هایی را برداشته است.
🔸مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور بیان کرد: تعیین کمیته متخصص فضای مجازی برای پایان نامه ها، راه اندازی سامانه تقریر و سامانه فقاهت نیز از جمله اقدامات ما بوده که دوستان در سامانه تقریر به آن دسته از تقریراتی را که طلاب ممتاز زیر نظر استاد صورت می پذیرد دستیابی دارند و این سامانه به تعبیر بنده بازار مشترک علمی و تولید علم است که حجم بزرگی از مباحث علمی را به اشتراک می گذارد.
🔹وی اضافه کرد: در شرایط کرونایی ضمن اینکه دوستان اقدامات بسیاری برای آموز مجازی انجام داده اند، نرم افزار جامع آموزش مجازی به صورت آنلاین و آفلاین برقرار بوده و مراکز هدایت علمی نیز در حال فعالیت هستند.
🔸آیت الله اعرافی عنوان کرد: ما در راستای هوش مصنوعی بودجه برنامه ای تقریبا نداشته ایم و کارها با زهد و قناعت پیش رفته است؛ برای این طرح ها باید میلیاردی هزینه شود، اما ما بودجه رسمی نداشته ایم و با زهد و قناعت طلبگی آن را تا بدین جا رسانده ایم.
🔹عضو فقهای شورای نگهبان نسبت هوش مصنوعی و حوزه را مورد توجه قرار داد و گفت: در آینده یکی از پایه های تحولی آینده زندگی بشریت هوش مصنوعی است، زیرا یک موضوع فرابخشی، فرارشته ای و فرافناوری محسوب می شود که باید بدان توجه بسیاری داشت.
🔗گزارش کامل :
https://b2n.ir/098422
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پژوهشگاه فقه نظام
🔶سلسله نشستهای رابطه فقه و حقوق در الگوی کلان نظام اسلامی 🔹نشست نهم ⭕️موضوع: «ظرفیت های فقه نظام
🔶سلسله نشستهای رابطه فقه و حقوق در الگوی کلان نظام اسلامی
🔹نشست دهم
⭕️موضوع: «تبیین تفاوتهای مبانی ادله اثبات دعوی در فقه و حقوق»
◀️ارائه: حجتالاسلام بهارلویی استاد درس خارج و سطح عالی
◀️دبیر علمی: حجتالاسلام حسنلو، دانشجوی دکتری دانشگاه باقرالعلوم (ع)
🕣زمان: 8 آبان ساعت 13
⬅️مکان: وبیناری
🔗 لینک اسکای روم :https://www.skyroom.online/ch/feghenezam/t-pajooheshgar
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
خارج فقه 15 (2).mp3
12.36M
♦️درس خارج فقه استاد حاج ابوالقاسم با عنوان ربای در قرض و بررسی مصادیق متنوع آن
✅جلسه 15
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🔰 تأمین اجتماعی مشکل بیکارشدگان در اثر کرونا را حل کند
🔻 حضرت آیتالله خامنهای: کسانی در این قضیه بیکار میشوند و بعضی از اینها هم که بیکار میشوند بیمه بیکاری هم ندارند. اینجا تأمین اجتماعی وظیفه دارد که در این زمینه وارد بشود. البته این هم از آن جاهایی است که خیرین میتوانند کمک کنند و یکی از افضل قربات و افضل نفقات همین است. ۹۹/۸/۳
🦠 جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا در حضور رهبر انقلاب
💻 @khamenei_ir