هدایت شده از KHAMENEI.IR
اطلاعیه دفتر مقام معظم رهبری؛
مراسم عزاداری ایام فاطمیه(س) در حسینیه امام خمینی به صورت عمومی برگزار نمیشود
دفتر مقام معظم رهبری در اطلاعیهای اعلام کرد مراسم عزاداری ایام فاطمیه در حسینیه امام خمینی(ره) به صورت عمومی برگزار نمیشود و مشروح برنامههای عزاداری در حضور رهبر انقلاب اسلامی از شبکههای تلویزیونی پخش خواهد شد.
متن اطلاعیه دفتر مقام معظم رهبری به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
ضمن عرض تسلیت بهمناسبت فرارسیدن ایام شهادت صدیقهکبری حضرت فاطمهزهرا سلاماللهعلیها به اطلاع میرساند مراسم عزاداری آن بانوی بزرگ اسلام که هر سال با حضور انبوه دلباختگان اهل بیت عصمت و طهارت علیهمالسلام در حسینیه امام خمینی(ره) برگزار میشد، امسال به علت شیوع ویروس کرونا و لزوم رعایت کامل شیوهنامههای بهداشتی و مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا بدون حضور جمعیت برگزار، و مشروح برنامههای عزاداری در حضور رهبر معظم انقلاب اسلامی (مدظلهالعالی) هر شب از شبکه یک سیما و سایر شبکههای تلویزیونی پخش خواهد شد.
دفتر مقام معظم رهبری
🔴پس از بازنشر تقطیع شده یک نشست فقهی در خصوص مهاجرت از سوی برخی رسانه ها و سوءاستفاده برخی جریانات دیگر، حجت الاسلام مجید رجبی قائم مقام پژوهشگاه فقه نظام نسبت به استبداد رفتاری این جریانات واکنش نشان داد.
🔹حجت الاسلام رجبی در گفت و گو با خبرنگار سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، با اشاره به شیطنت و سوء استفاده برخی رسانه ها و جریانات خاص از مباحث ارائه شده در نشست ۴ سال پیش این پژوهشگاه، گفت: تیتری که برخی رسانهها از این نشست کار کردهاند، کاملاً غلط بوده و در این خبر تقطیع ناجوانمردانه صورت گرفته است.
🔸این استاد حوزه عنوان کرد: در این نشست هرگز بیان نشد که مهاجرت شرک است؛ اینکه به هر فعل حرامی حکم شرک دهیم مساوی با تفکر تکفیری است، ما همواره با تفکر تکفیر مبارزه کرده ایم؛ مشخص است، کسانی که سروصدای زیادی به پا کردند، حتی زحمت خواندن متن نشست را به خود ندادند و به تیتر تحریف شده خبرگزاری ها قناعت کرده اند.
🔹قائم مقام پژوهشگاه نظام اظهار داشت: استبداد رفتاری مدعیان آزادی و آزاد اندیشی هم از نکات جالب توجه ماجراست. از یک طرف تا عالمان اصیل، در برابر یک اندیشه انحرافی موضع می گیرند، شعار آزادی بیان و تز کرسی های آزاد اندیشی می دهند؛ از طرف دیگر تا از درون حوزه و اتفاقا در درون کرسی های آزاد اندیشی، دیدگاهی مطرح می شود با هیاهو و جنجال و شانتاژ می خواهند در نطفه خفه اش کنند. این یعنی آزادی فقط برای خودشان! یک مطلب علمی همراه استدلالاتی بیان شده است، قبول ندارید، نقد علمی کنید چرا بلوا به راه می اندازید؟
🔸وی با بیان اینکه مهاجرت هم مانند سایر افعال انسان، حکم فقهی دارد و شرع مقدس برای مدیریت زندگی اجتماعی، احکامی را در این زمینه بیان کرده است، ابراز کرد: حکم اولیه مهاجرت جواز است؛ اما بنابر شرایط مختلف ممکن است احکام دیگری مانند وجوب کفایی یا حرمت بر آن مترتب شود.
🔹حجت الاسلام رجبی با بیان اینکه چه بسا برای ایجاد تشکل اسلامی قوی در برخی کشورها، نیاز به مهاجرت باشد، افزود: در نشست مذکور پیامدهای سیاسی، اجتماعی مهاجرت مانند حرمت یاری ظالمان و تضعیف قدرت جامعه اسلامی و ... مورد بررسی قرار گرفت.
🔸قائم مقام پژوهشگاه فقه نظام به فتاوای مشهور فقها در خصوص جواز مهاجرت به شرط امکان رعایت احکام و انجام وظایف شرعی اشاره کرد و عنوان داشت: در نشست چهار سال پیش سعی شد، همین نکته بیان و شرح داده شود؛ باید توجه داشت تکالیف یک مسلمان فراتر از تکالیف فردی است و شامل مباحثی مانند ولایت پذیری، عدم اعانه ظالم عدم تقویت دشمنان و تضعیف نظام اسلامی نیز می شود.
🔹وی با بیان اینکه در نشست مذکور، مباحث بر اساس روایات و نظرات مشهور بیان شد، اظهار داشت: روایتی که در آن نشست خوانده شد را نمیتوان بر شرک اعتقادی حمل کرد؛ بلکه منظور شرک در اطاعت است که هر مرتکب گناهی، دچار آن می شود.
🔸حجت الاسلام رجبی برای برگزاری گفتگو در هر سطحی با کسانی که نقد علمی به این مطالب دارند، اعلام آمادگی کرد و افزود: هدف از این نشست تبدیل مهاجرت، به یک مهاجرت هدفمند در جهت سعادت افراد و افزایش قدرت جامعه اسلامی بود و برای چنین مهاجرتی نمونه های مثبتی نیز نام برده شد.
🔹قائم مقام پژوهشگاه نظام افزود: جریاناتی در فضای مجازی وجود دارند که گویا دوست ندارند صدای فقه به مردم برسد، این جریانات به دنبال کوچکترین بهانه هستند تا با برخوردهای غیر علمی از بیان احکام الهی جلوگیری کنند.
🔸وی عنوان کرد: نخبگان بسیاری در کشور وجود دارند که به خاطر تعهد به نظام اسلامی و کشورشان حاضر به مهاجرت نیستند و کاستی ها را تحمل می کنند؛ مباحث مطرح شده در نشست مذکور در مسیر دلگرمی دادن به ایشان و بیان پشتوانه ایدئولوژیک این اقدام است.
🌐 rasanews.ir/002oxr
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
بازنشر از رسانه ها :
✍️ یادداشت رسیده:
❗️کمبود "سواد رسانهای" برای سلبریتیهای رسانه!!
◻️روز گذشته مطلبی که با عنوان «خروج از جامعه ولایی نوعی شرک است!» از سوی یکی از سایتها منتشر شد.
⁉️جای سؤال دارد که چرا باید نسبت به نشستی که #چهارسال قبل برگزار شده و امروز توسط یکی از سایتها مجددا بازنشر شده است، موضع گیری کرده و آن را برجسته سازی کنند!؟
🔹برخی فعالان فضای مجازی نسبت به بازنشر مطلبی که پس از چهار سال صورت گرفته است، واکنش نشان داده و ژستی روشنفکرانه از خود بروز دادهاند؛ در حالی که حتی به خود این زحمت را ندادهاند که به محتوای ارائه شده در این نشست مراجعه کرده و اصل موضوع را مورد بررسی قرار دهند.
◻️ سؤال اینجاست آیا این آقایان واقعا سواد رسانه ای ندارند؟
یا اخبار و اهدافی در پشت پرده وجود دارد که ما از آن بی اطلاعیم.
بیشتر بخوانید:
hawzahnews.com/news/938973
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
هدایت شده از حسینیه امام خمینی
30.63M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🏴 چه بخوانم تو را، که فاطمهای
🔻 روضهخوانی آقای حاج مهدی سماواتی در اولین شب از مراسم عزاداری فاطمیه در حسینیه امام خمینی(ره). ۹۹/۱۰/۲۵
🚩 صفحه ویژه مراسمهای حسینیه امام خمینی
💻 @hoseinie_emamkhomeini
🔶ابتذال هدف/نقدی بر پست جدید جناب نصیری در توییتر و اینستاگرام
🔹نخستین سطح گفتوگو،طرح مباحث تخصصی و البته مورد مناقشه در میان کارآزمودگان و دانشمندان است تا از دیدگاه دانش و تجربه به بحث نشسته و به نتیجهای مشترک یا مورد اجماع دست یابند.
مشروح
👇👇👇
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
پژوهشگاه فقه نظام
🔶ابتذال هدف/نقدی بر پست جدید جناب نصیری در توییتر و اینستاگرام 🔹نخستین سطح گفتوگو،طرح مباحث تخصصی
🔸اهالی رسانه خوب میدانند که استفاده نصیری از برچسب انقلابی در کنار حوزه تخصصی فعالیت سخنران آن نشست و کنار عنوان فتوا قرار گرفتن در راستای هدایت عمومی ذهن مخاطبان به جهتی خاص و منسوب کردن دیدگاههایی خاص به باورمندان جدی انقلاب اسلامی است.
🔹نتیجه ایشان که مشخص نیست از کجا بهدست آمده نیز داستان را بیملاحظه مصالح عمومی به پایان میبرد. پیشنهادی برای برائت از مشرکین داخلی! این جمله دو آسیب جدی دارد: یکی آنکه اساساً مبنا ندارد و روشن نیست این پیشنهاد را بر چه بنیادی به دست آوردهاند و نکته دوم و جدیتر تعریضی است که نسبت به مسئله برائت از مشرکین که امری اساسی و مهم است وجود دارد.
🔸نگارنده این سطور امیدوار است چنانچه جناب نصیری در جستوجوی حق و دستیابی به حقیقت است با انصاف بیشتری عمل نموده و تفاوت میان توییت زدن و اینستاگرام گردی را با مقتضیات فضای علمی در نظر گیرد.
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
پژوهشگاه فقه نظام
🔶ابتذال هدف/نقدی بر پست جدید جناب نصیری در توییتر و اینستاگرام 🔹نخستین سطح گفتوگو،طرح مباحث تخصصی
🔹محمد جواد استادی کنشگر فرهنگی در یادداشتی به بررسی پست جدید جناب نصیری در توییتر و اینستاگرام پرداخته است.
🔶یادداشت محمد جواد استادی به شرح ذیل است:
◀️ مروری بر نظر و کنش پیشوایان شیعه علیهمالسلام به ویژه مناظرات دانشورانه ایشان به خوبی نشان میدهدکه چگونه از گفتوگو در راستا انجام رسالات کلان خویش بهره بردهاند.
🔸با اینهمه آشکار است که این جستار چون هر پهنه روشی دیگری خود از اصول و بنیادهایی برخوردار است که بیتوجهی به آن کارکردهای اصیلش را دگرگون ساخته و برآمد سزاواری را به همراه نخواهد داشت.
🔹هدف از گفتوگو در فرهنگ اسلامی جستوجوی حق بیتوجه به سودها و مطامع دنیایی و یافتن راه درست برای سعادت جامعه انسانی است.
🔸بر این بنیاد چنانچه اشاره گردید گفتوگو هم اصولی دارد و هم سطوح و ترزاهایی. هرگاه که هر دوی اینها در کنار هم مورد دقت قرارگیرند گفتوگو راهگشا و کارساز خواهد بود.
🔹نخستین سطح گفتوگو، طرح مباحث تخصصی و البته مورد مناقشه در میان کارآزمودگان و دانشمندان است تا از دیدگاه دانش و تجربه به بحث نشسته و به نتیجهای مشترک یا مورد اجماع دست یابند.
🔸براین بنیاد اصولاً طرح مباحث سراسر تخصصی و مورد مناقشه بدون در نظر گرفتن شرایط محیطی در فضای کاملا همگانی و مورد مراجعه توده مردم میتواند آسیبهایی جدی به بار آورد.
🔹در نظربگیرید که یک چالش یا دیدگاه مورد مناقشه فقهی که تنها هم یک نظریه و دیدگاه است بدون ملاحظه و بیتوجه به سطح دانش فقهی مخاطبان در یک رسانه همگانی یا فضای مجازی در اختیار دیگرانی که دانش فقهی نیز ندارند قرار گیرد چه مخاطراتی را به همراه دارد.
🔸حال اگر تنها برش و بخشی از یک جستار پرمناقشه نیز لحاظ شود و کلیت بحث و مقدمه و مؤخره نیز حذف گردد که به مراتب خطرناکتر خواهد بود.
🔹بهتازگی جناب آقای نصیری بخش و برش کوچکی از یک نشست گفتوگوی علمی فقهی را در فضای مجازی منتشر کرده و کوشش کردهاند با جملاتی بر هیجان مخاطب محترم عمومی که شاید آگاهی چندانی از ادبیات مباحث فقهی ندارد بیفزایند.
🔸در این باب چند نکته جدی وجود دارد که باید بدان توجه کرد و مورد پرسش قرار داد. نخست آنکه جناب نصیری ارجمند از انتشار گزینشی یک مطلب قدیمی که پنج سال از نشر آن در یک پایگاه دانشورانه فقهی با مخاطب خاص گذشته است و در این بازه زمانی چه هدفی را جستوجو کردهاند؟ آیا به دنبال برپایی گفتوگویی برای رسیدن به حقیقت بودهاند؟ اگر این بوده چرا در جستوجوی خویش به سراغ صاحب نظری که سخن را ارائه کرده نرفته و با او به بحث ننشستهاند تا نتیجهای حاصل شود.
🔹نکته دوم آنکه چرا با فرض نیت خیر و شایسته جناب نصیری بستر نامناسبی را برای این کار گزینش کردهاند. اساساً بسترهایی چون شبکههای اجتماعی مجازی چون توییتر و اینستاگرام فضای مناسبی برای طرح بحثهای ژرف و چهبسا مورد مناقشه نیست و گفتوگو را به مبتذل و سطحیترین تراز خویش انتقال میدهد.
🔸نکته سوم آنکه چرا ایشان با گزینش یک تیتر و بدون در نظر گرفتن کلیت بحث و اینکه اساساً ماهیت این نشست یک نشست علمی است و آنگاه توضیحاتی تفرقهافکنانه و جهتبخش به سویی خاص آزادی را از مخاطب صلب کرده و در مسیر خاصی او را هدایت میکند؟
🔹چهارم آنکه با توجه به آنکه جناب نصیری در سالهای اخیر به آزاداندیشی باورمند شدهاند بد نیست این را هم به مخاطب بگویند که چنین نشستها و گعدههایی در فضاهای علمی و حوزوی بسیار مرسوم است که افراد متخصص در جمع کارآزمودگان به طرح دیدگاههای خویش میپردازند تا مورد نقد و مناقشه کارآزمودگان و دانشمندان قرار گیرد و اصلاح شود. نشست مورد اشاره ایشان نیز از این سرشت بوده است نه جلسهای برای ابراز مانیفست یا بیانه و نگاه جمهوری اسلامی ایران.
🔸پنجم آنکه چرا بخشهای بنیادی و مورد استناد فرد مورد نظر را (حتی بر فرض درست نبودن دیدگاه طرح شده از سوی او) طرح نکردهاند؟ اگر روش و مبنا را آن چه جناب نصیری در این اقدام تازه خود انجام دادهاند قرار دهیم میتوانیم دهها تیتر از کتاب «عصر حیرت» جناب ایشان گزینش کرده و در فضای مجازی منتشر نماییم که قطعا کژفهمیها و نظرات تندی را به همراه خواهد داشت. آشکار است که این کنش قطعا از سوی نصیری مورد نقد قرار خواهد گرفت.
🔹ششم و واپسین نکته جملاتی است که جناب نصیری در درج مطلب خویش انتخاب کردهاند. ایشان در این چند جمله از واژه فتوا استفاده کردهاند. ایشان و ما خوب میدانیم که استفاده از واژه فتوا در اینجا چه اندازه بیراه و بی مبنا است و اصولاً فتوایی صادر نشده است؛ و مگر اساساً آیا سخنران آن نشست علمی در جایگاه صدور فتوا بوده است؟ ولی مخاطب عامی که در اینستاگرام و توییتر زیست میکند مگر با این ادبیات آشنا است که دچار اشتباه نشود؟ جناب نصیری در ادامه در توصیف سخنران آن نشست از واژه فقیه انقلابی استفاده میکنند.
🔶استبداد و دیکتاتوری رسانه ای مدعیان آزادی و آزاد اندیشی، از نکات جالب توجه ماجراست. بارها مشاهده شده است هنگامی که در برابر یک اندیشه انحرافی موضع سختی گرفته میشود، این جماعت، با شعار آزادی بیان و تحمل مخالف به مبارزه با ایشان میپردازند و تز کرسیهای آزاد اندیشی سر میدهند.
مشروح خبر👇👇
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
پژوهشگاه فقه نظام
🔶استبداد و دیکتاتوری رسانه ای مدعیان آزادی و آزاد اندیشی، از نکات جالب توجه ماجراست. بارها مشاهده شد
🔶به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام مجید رجبی قائم مقام پژوهشگاه فقه نظام در یادداشتی به بازنشر نشست «بررسی مهاجرت نخبگان از منظر فقه سیاسی» و فضاسازی رسانه ای برخی سلبریتی ها واکنش نشان داد که متن این یادداشت بدین شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
✅فبشر عباد الذین یستمعون القول فیتبعون احسنه
🔹برای برخی از دلباختگان تمدن غرب خیلی سخت است که تفکر نوین اسلامی در ساحت نظام اجتماعی اسلام در جامعه عرضه شود، در گام دوم انقلاب که مسیر برای تحقق طرحهای نوین اسلامی فراهم گردیده است، حوزههای علمیه سرشار از دیدگاه و تفکرات اصیل و مترقی است که اگر فرصت ظهور و بروز پیدا کند، کار را برای اندیشههای غرب گرایان بسیار سخت خواهد کرد! اندیشههایی که اگر درست بنگریم ریشه بسیاری از معضلات سیاسی و اقتصادی و اجتماعی کشور عزیزمان ایران است.
🔸همانطور که رهبر معظم انقلاب در بیانیه گام دوم فرموده اند هرگانه در طول ۴۰ سال گذشته بر اساس رهنمودهای اصیل اسلامی پیش رفتهایم موفق بودیم و هرگاه مسیر را کج کرده ایم، با بنبست روبرو گشتهایم!
🔹یکی از آن اندیشههای ناب، اندیشه نظام اجتماعی برخاسته از اسلام است؛ واقعیت آن است که در طول چهار دهه گذشته هنوز بسیاری از طرحهای اصیل اسلامی در ساحت امور اجتماعی هنوز بدرستی تبیین نشده است. هرگاه عده ای خواسته اند در این زمینه قلم زنند، با هیاهوها و جنجالهای غرب گرایان که نام آن را دیکتاتوری خاموش، میتوان نامید، فضای علمی و اندیشهای را به فضایی دو قطبی و آلوده بدل کردهاند.
🔸رسانههای انقلابی وظیفه ای خطیر در مواجهه با این اقدامات بر عهده دارند و لازم است همه رسانهها همدل و همصدا و با نگاه جریانی و شبکه ای بدون توجه به ضوابط دست و پاگیر موجود، در این زمینه گامی مؤثر بردارند.
🔹یکی از این حملات، در پی بازنشر نشستی قدیمی با عنوان علمی «بررسی مهاجرت نخبگان از منظر فقه سیاسی» توسط غوغا سالاران رسانه ای کلید خورد و آتش تهیه ای برای هجمه به حوزه انقلابی درست شد! در این زمینه نکاتی را به صورت فهرستوار عرض میکنم:
🔸۱. تیتری که برخی رسانهها از این نشست کار کردهاند، با تقطیع ناجوانمردانه ای صورت گرفته که موجب شده نگارنده متهم به تکفیر مهاجران گردد!!
🔹توضیح مطلب آن که شرک در طاعت به معنی خروج از دین نیست. شرک در قرآن کریم دستکم در دو معنا بکار رفته است در یک معنا شرک اعتقادی است که خداوند هرگز آنرا نمیبخشد (نساء۴۸) در کاربرد دیگر شرک، قابل جمع با اسلام و به معنای ضعف در ایمان است: «وَ ما یُؤْمِنُ أَکْثَرُهُمْ بِاللَّهِ إِلاَّ وَ هُمْ مُشْرِکُون» (یوسف۱۰۶) بیشترشان به خدا ایمان نمیآورند مگر اینکه [با او چیزی را] شریک میگیرند.
🔸امام صادق (ع) در شرح آیه شریفه فرمود: این شرک در طاعت است نه شرک در عبادت، سپس این نوع شرک را بر اطاعت از حکومتهای غیر الهی تطبیق داده اند (کافی ج۲ ص۳۹۷)
🔹هم چنین خروج از جامعه ولایی، بر صرف مهاجرت اطلاق نمیگردد، بلکه (همانطور که در نشست تصریح شده) قطع ارتباط ولایی و پیوستگی با ولایت، (خروج روحی- جسمی) منجر به خروج از جامعه ولایی خواهد شد. ان شاء الله در یادداشتی دیگر به زوایای شرک در طاعت و خروج از جامعه ولایی خواهم پرداخت.
🔸۲. استبداد و دیکتاتوری رسانه ای مدعیان آزادی و آزاد اندیشی، از نکات جالب توجه ماجراست. بارها مشاهده شده است هنگامی که عالمان اصیل، در برابر یک اندیشه انحرافی موضع سختی میگیرند، این جماعت، با شعار آزادی بیان و تحمل مخالف به مبارزه با ایشان میپردازند و تز کرسیهای آزاد اندیشی سر میدهند.
🔹اکنون که از درون حوزه و از قضا در کرسی آزاد اندیشی درون حوزوی (یعنی دقیقا در موضع صحیح خودش نه کف خیابان و کف فضای مجازی) دیدگاهی همراه با مبانی و دلایل خاص خود بیان شده تا در معرض نقد و بررسی قرار گیرد، بدون مطالعه متن منتشر شده و اکتفا به تیتر ژورنالیستی رسانهها، با هیاهو و جنجال و پروپاگاندا، حوزه انقلابی را آماج تهاجمات خود میکنند؛ در حالیکه در این نشست نه فتوایی صادر شده است و نه بعنوان سخنگوی حوزه مطلب بیان گردیده است.
🔸۳. به این آقایان مدعی العموم باید گفت چرا در زمینهای که تخصص ندارید اظهار نظر میکنید؟ چه در اندیشهتان نهفته است که شبکهای و سازمانیافته در مواجهه با یک کرسی آزاد اندیشی که جایگاه اصلی مطرح شدن آزاد اندیشههای گوناگون است، اخلاقی که شبانه روز شعار آن را میدهید به سلاخی کشیده و از هر تهمت و افترایی باکی ندارید؟ گویا قرار است با این فضاسازی، مسیر ظهور و بروز اندیشههای نوین در مسیر تمدن سازی اسلامی مسدود شود.
🔹حکم فقهی مهاجرت چیست؟
پژوهشگاه فقه نظام
🔶استبداد و دیکتاتوری رسانه ای مدعیان آزادی و آزاد اندیشی، از نکات جالب توجه ماجراست. بارها مشاهده شد
اما در مورد حکم مهاجرت، بنظر میرسد اگر خوانندگان محترم، اصل مطلب منتشر شده را بخوانند، مطلب برایشان واضح و آشکار باشد، در عین حال به اختصار و در ذیل چند نکته سعی میشود نکات اصلی مطلب توضیح داده شود:
🔸۱. هجرت در اندیشه اسلامی و قرآن و روایات جایگاه بلندی دارد، همانطور که نخبگان در رشد و توسعه جوامع اسلامی نقش کلیدی دارند، امروزه شکار استعدادهای برتر یکی از سیاستهای اصلی استعمار نو بشمار میآید. بنابراین کشف و تبیین نظریه شریعت مقدس اسلام که کاملترین برنامه را برای تنظیم زندگی اجتماعی انسان ارائه داده است، در مسأله مهاجرت نخبگان از ارزش بالایی برخوردار است. در این جلسه علمی در حقیقت ضوابط مهاجرت هدفمند نخبگان بیان گردیده است.
🔹۲. حکم اولیه مهاجرت، جواز است؛ اما بنابر شرایط مختلف ممکن است احکام دیگری مانند وجوب کفایی یا حرمت بر آن مترتب گردد. چه بسا برای ایجاد تشکل اسلامی قوی در برخی کشورها یا نیاز جامعه اسلامی به کسب علم و دانش، مهاجرت واجب باشد.
🔸۳. فتاوای مشهور فقها در زمینه مهاجرت به سرزمینهای کفر، مشروط به توانمندی مهاجر در انجام وظایف شرعی و اقامه شعائر اسلامی است.
🔹در این نشست، با تبیین همین نظریه مشهور، ایده ای مطرح شده که وظایف شرعی منحصر در تکالیف خرد و فردی نظیر نماز و روزه و حجاب نیست، بلکه تکالیف سیاسی هم متوجه مؤمنان است که در صورت عدم توانایی بر رعایت آنها مهاجرت جایز نخواهد بود، تکالیفی نظیر عدم یاری ظالمان، عدم تقویت دشمنان اسلام و مسلمین، لزوم تقویت جامعه اسلامی، اطاعت از ولی امر که بر اساس نظریه مترقی ولایت فقیه بر آحاد جامعه لازم است و ... در این زمینه به آیات و روایات استناد شده است.
🔸4. در پایان تأکید شده است که تکلیف دولت اسلامی مدیریت هدفمند مهاجرت (و نه جلوگیری از آن) جهت سعادت فرد و افزایش توان جامعه اسلامی است که نمونههای مثبت فراوانی دارد. نخبگان فرهیخته فراوانی در کشور وجود دارند که به خاطر تعهد به نظام اسلامی و کشورشان با وجود برخی کاستیهای مشهود، حاضر به مهاجرت نیستند و در درون جامعه اسلامی به خدمت میپردازند؛ مباحث مطرح شده در نشست مذکور در مسیر تبیین مبانی این تعهد و بیان پشتوانه اسلامی و ایدئولوژیک این اقدام است.
🔹سخن آخر اینکه نگارنده آمادگی گفتگو و مناظره با مخالفان این دیدگاه را در فضایی علمی و بدور از هیاهو دارد.
والسلام علیکم و رحمة الله برکاته
مجید رجبی
۱۳۹۹/۱۰/۲۵
https://b2n.ir/889468
https://hawzahnews.com/x9Zdf
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
سلسله نشست های علمی : آسیب شناسی تقنین و قوه مقننه در ایران (نشست ششم)
✅ با موضوع «راه های تقویت جایگاه فقه حکومتی و فقه نظام قانونگذاری»
🔸ارائه: حجتالاسلام و المسلمین دکترحاج ابوالقاسم دولابی
استاد درس خارج و رئیس پژوهشگاه فقه نظام
🔹دبیر علمی: حجت الاسلام و المسلمین حسنلو
دانشجوی دکتری دانشگاه باقرالعلوم
⭕️ زمان: پنجشنبه 99/11/2 ساعت 10
⭕️ مکان: به صورت وبیناری و حضوری
🔸لینک حضور:
https://www.skyroom.online/ch/feghenezam/feghenezam
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
فقه نظام ولایی 39.mp3
23.35M
🔰 درس خارج فقه استاد خسروپناه
فقه نظام ولایی مرکز جامع علوم اسلامی ولی امر سال تحصیلی ۹۸-۹۹
◽️ جلسه 39
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir