🔵 امام موسی کاظم علیه السلام
💠 یا مَعْشَرَ اَلشِّیعَةِ إِنَّکُمْ قَدْ عَادَاکُمُ اَلْخَلْقُ فَتَزَیَّنُوا لَهُمْ بِمَا قَدَرْتُمْ عَلَیْهِ.
💠 ای شیعیان! شما دشمنان زیادی دارید. پس در مقابل دشمن، خود را حقیر جلوه ندهید، بلکه با سیادت و آقایی در جامعه ظاهر شوید و تا آنجا که میتوانید، خود را زیبا و وجیه نشان دهید.
کافی/ج6/ص480
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
استاد هدايت 02.mp3
2.25M
حجت الاسلام هدایت معاونت آموزش پژوهشگاه فقه نظام - قسمت دوم :
اگه ميخواهي #عاشق_خدا بشي، مطيع #پيامبر و #ولايت باش
#ولايت يعني؛ #شدت_قرب_و_اتصال
خاطرهاي از كودكي #شهيد_رجايي
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
💢نخستین جلسه درس خارج فقه حضرت آیتالله خامنهای درسال تحصیلی جدید
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
🔸شاخص ترکیبی صداقت در بازار اسلامی
🔹برنامهریزی و تجزیه و تحلیل اقتصادی مستلزم در اختیار داشتن شاخصهای اقتصادی است. امروزه در کشورهای گوناگون، طیف وسیعی از شاخصها توسط مراجع آماری و علمی در هر زمینه تهیه میشود. از جملة مهمترین شاخصهای اقتصادی با نگرش اسلامی، شاخصهای بازار اسلامی است. لازم است اطلاعات معتبر، استاندارد و قابل اتکایی از وضعیت و روند تغییرات آن در دست باشد.
🔹صداقت بازار به این است که عوامل آن، یعنی عرضهکنندگان و تقاضاکنندگان، نوع برخوردشان با یکدیگر، فضای فیزیکی، نورپردازی، چینش کالا، و فضای حاکم بر بازار به گونهای پایدار، واقعنما باشد، به گونهای که انحراف از حقیقت یا وارونه سازی آن به هر نوع ممکن صورت نگیرد، و اگر به هر دلیلی انحرافی از واقعیت صورت پذیرفت، بازار انعطافپذیری لازم برای جبران آن را داشته باشد.
(وسائل)
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
💢پایشی از دلایل بیحجابی نداریم/ عدم آگاهی؛ اصلیترین علت بی حجابی
📌نعیمه اسلاملو، پژوهشگر و مدرس حوزه زن، حجاب و خانواده: اصلیترین علت بیحجابی عدم آگاهی و فهم درست از فلسفه حجاب و نقش آن در سلامت و آرامش فردی، خانوادگی و اجتماعی است که با ادبیات منفعتگرای انسان امروز قابل تبیین است.
🔹آنان که میپرسند چرا حجاب اجباری است؟ و آنان که میگویند چرا اجبار نباشد؟ از این غافلاند که اصلاً رعایت حدود حجاب شرعی در کشور ما اجباری نیست و آنچه نامش را اجبار حجاب گذاشتهاند، رعایت ضوابط و قوانین موجود برای پوشش اجتماعی است نه حجاب شرعی! و نکته مهم اینکه وجود قانون و ضابطه برای پوشش اجتماعی به هیچ عنوان منحصر به ایران نمیباشد. در تمام دنیا برای پوشش اجتماعی مردم، قوانین نوشته و نانوشتهای وجود دارد.
(مفتاح)
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
✳️ آیت الله خاتمی در جمع طلاب و اساتید کرمان:
☑️ مردم از فشار اقتصادی شکایت دارند
💢 اینکه میگوییم دین عین سیاست است، مقصود این است که دین به سیاست خط بدهد، نه سیاست به دین؛ تفاوت معاویه و علی(ع) در این است.
💢 ورود روحانیون در سیاست یعنی دنبال کردن خط ولایت؛ این سیاست، سیاست درستی است. سیاست به معنای ورود در احزاب و باندها نیست؛ اصلا شأن حوزه علمیه، محراب و منبر بالاتر از این است.
💢 اینکه میگویند چرا رهبری در این موقعیت سکوت کرده است، از مظلومیتهای رهبری است. اولا ایشان ساکت ننشسته است و همین شورای عالی اقتصادی از تدابیر معظم له است. جواب ایشان به رئیس قوه قضائیه در راستای مبارزه با مفاسد گام بلندی در این مسأله بود و نکته مهم این است که سیاست رهبری در این مقطع تقویت مسئولین است.
(خبرگزاری حوزه)
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
❇️ آزادسازی درونی انسانیت
🔷 استاد شهید آیتالله سید محمدباقر صدر:
بر خلاف آزادی در تمدنهای غربی که از رهایی شروع میشود و در نهایت ـ همانطور که خواهیم دید ـ به انواع بندگی و عبودیت میانجامد، آزادی گسترده اسلامی از عبودیت و بندگی خالص برای خداوند متعال آغاز شده، به رهایی از همه بندگیهای خوار میانجامد...
اسلام عملیاتش برای آزادسازی انسان را از درونمایه و محتوای داخلی خود او آغاز میکند؛ زیرا معتقد است آزادی بخشیدن به انسان فقط به این نیست که به او بگویند: «این تو و این راه! برو بهسلامت»، بلکه انسان زمانی حقیقتاً آزاد میشود که بتواند بر راهش چیره باشد و با تصمیمگیری در تعیین راه و ترسیم شاخصهها و جهتگیریهای آن، از انسانیت خود پاسداری کند و این پیش از هر چیز نیازمند آن است که انسان از بندگی شهوتهایی که در نفسش فوران میکنند، آزاد گردد تا از آن پس، شهوت فقط وسیلهای برای آگاهسازی انسان نسبت به تمایلاتش باشد، نه نیرویی محرک که اراده او را در تسخیر خود درآورده، هرگونه توان و نیرویی را از او سلب کند؛ زیرا اگر شهوتها اینچنین شوند، انسان آزادیاش را از همان ابتدای راه از دست میدهد و اینکه دستانش باز باشند در واقعیت تغییری ایجاد نمیکند؛ زیرا خرد و همه مفاهیم انسانیاش که او را از حیوان جدا میسازند اسیر و از کار افتادهاند.
🔸 پژوهشهای قرآنی، مقاله «آزادی در قرآن»، ص ٣٧٣.
#سخنان_شهید
@shahidsadr
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
استاد هدايت 03.mp3
2.05M
💢نشست «تبیین ابعاد تمدن اسلامی» به همت دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم چهارشنبه، 14 شهریور ماه از ساعت 9 صبح در مرکز همایش های غدیر برگزار می شود.
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
📒 افق خانواده (ضمیمه هفته نامه افق حوزه ) شماره 286
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
💢در درس خارج فقه نظامهای اسلامی مطرح شد؛
📌رابطه خانواده با حاکمیت را فقه نظام تعیین میکند/ شش هدف مهم تشکیل خانواده بر اساس آیات و روایات
🔹حجت الاسلام حسین بستان، عضو گروه مطالعات اجتماعی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، در جلسه درس خارج فقه نظامهای اسلامی که از سوی دبیرخانه مفتاح برگزار شد، گفت: وظیفه تعیین چگونگی رابطه خانواده با نظام و حاکمیت با فقه نظام است زیرا در دنیای معاصر در جایی مجبوریم از فقه سنتی عبور کرده و مسائل ثانویه را با فقه نظام حل کنیم.
🔹جامعه شناسان و روانشناسان معتقدند خانواده چون واقعیت بیرونی دارد نتایج و کارکردهایی دارد ولی ما معتقدیم خروجی خانواده کارکرد نیست بلکه هدف است. کارکرد عام بوده و ممکن است آگاهانه یا ناآگاهانه باشد در حالی که هدف آگاهانه است.
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir