💢در درس خارج فقه نظامهای اسلامی مطرح شد؛
📌رابطه خانواده با حاکمیت را فقه نظام تعیین میکند/ شش هدف مهم تشکیل خانواده بر اساس آیات و روایات
🔹حجت الاسلام حسین بستان، عضو گروه مطالعات اجتماعی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، در جلسه درس خارج فقه نظامهای اسلامی که از سوی دبیرخانه مفتاح برگزار شد، گفت: وظیفه تعیین چگونگی رابطه خانواده با نظام و حاکمیت با فقه نظام است زیرا در دنیای معاصر در جایی مجبوریم از فقه سنتی عبور کرده و مسائل ثانویه را با فقه نظام حل کنیم.
🔹جامعه شناسان و روانشناسان معتقدند خانواده چون واقعیت بیرونی دارد نتایج و کارکردهایی دارد ولی ما معتقدیم خروجی خانواده کارکرد نیست بلکه هدف است. کارکرد عام بوده و ممکن است آگاهانه یا ناآگاهانه باشد در حالی که هدف آگاهانه است.
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📺ببینید| آیت الله جنتی: ثبت هزینه ناکارآمدی دستگاهها به پای رهبری نقشه شوم دشمنان است
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
🔵 اعتدال در زندگی یعنی؛ هرچه من لازم دارم در حد وسط استفاده کنم، لباس میخواهم، خانه میخواهم در حد وسط باشد، حد اعلا نباشد که نفس اماره میخواهد. این مشکلاتی دارد. آدمی که زیاد دارد و زیاد مصرف میکند، کمکم از خط (هدایت) خارج میشود و مشکلاتش زیاد میشود.
آیه الله خوشوقت (ره)
#سبک_زندگی
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
آیتالله جنتی رئیس مجلس خبرگان رهبری:
🔹نقشه شوم دشمنان و بلندگوهای آنان در کشور این است که نابه سامانی های اقتصادی را به گردن رهبر انقلاب بیاندازند.
🔹طوری تبلیغ میکنند که انگار رهبری، در همه امور اجرایی کشور، "فعال مایشاء" هستند و دولت، مجلس و قوه قضائیه کارهای نیستند.
🔹رهبری بیشترین اختیارات را به دستگاهها دادهاند و بیشترین پیگیریها را هم داشتهاند.
🔹رهبر انقلاب به قوه قضائیه برای برخورد با مفاسد اقتصادی اختیار خاص دادهاند؛ رهبری با این اقدام، قفل را شکستند چرا که برخی قوانینِ مانع وجود داشت.
🔹رئیس دستگاه قضا در برخورد با مفاسد اقتصادی به سراغ دانهدرشتها بروید.
🔹مردم ناراضی هستند و حق هم دارند؛سران سه قوه با مردم حرف بزنند و بگویند که مشکلات را حل خواهند کرد.
🔹رهبر انقلاب که نمیتوانند وارد امور اجرایی مذاکرات شوند، بلکه این تیم مذاکرهکننده است که باید خطوط قرمزی ترسیمشده را حفظ کنند.
🔹 حل مشکلات، جز با سپردن کار به دست جوانان مومن و متعهد حل نمیشود، هرچه هم قانون بنویسیم فایده ندارد.
🔹عبرتگیری از مذاکرات هستهای الزامی است و نباید به دشمن و در راس آنها، آمریکا اعتماد کرد.
🔹مردم نمیتوانند زندگی اشرافی مسئولین را تحمل کنند.
🔹مثلث شوم آمریکا، صهیونیست و سعودی کمر به قتل جمهوری اسلامی بسته است؛برنامه آنها، براندازی جمهوری اسلامی است اما دنیا بداند که ما تسلیم نخواهیم شد.
🔹از این سختیها عبور خواهیم کرد و میتوانیم تهدیدها را تبدیل به فرصت کنیم.
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
🔸پاسخ های رهبر معظم انقلاب به پرسش درباره سبک زندگی در فضای مجازی
حضرت آیت الله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در پاسخ به استفتائاتی درباره کیفیت زیست در فضای مجازی، مولفه های سبک زندگی در این فضا را تشریح کرده اند.
#مستحدثه
📝 متن کامل استفتائات را در سایت پژوهشگاه فقه نظام بخوانید :
🌐 http://yon.ir/lXl0q
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
❇️ معنای نبود اجبار در دین
🔸 استاد شهید آیتالله سید محمد باقر صدر:
«لاَ إِكْرَاهَ فِي الدِّينِ قَد تَّبَيَّنَ الرُّشْدُ مِنَ الْغَيِّ» ؛ در دين، اجبارى نيست؛ [زیرا] راه درست از راه انحرافى، روشن شده است.
برخی افراد در فهم این آیه شریف به خطا میروند و گمان میکنند که اسلام، آزادی در پذیرفتن و نپذیرفتن دین را برای انسان تضمین کرده و بر پایه اصل آزادی فردی که تمدنهای نو به آن معتقدند، هرگونه اجبار بر دینداری را منع نموده است، اما این کاملاً خطا است.
... مقصود اسلام از نفی اجبار در دین، این است که راه هدایت و انحراف روشن شده است و حق و گمراهی از هم متمایز هستند و ازآنجاکه نشانهها روشن و برهان آشکار و تفاوت بین تاریکی و روشنایی بر همه هویدا است، دیگر نیازی به اجبار نیست و اساساً امکان اجبار بر پذیرش دین وجود ندارد؛ زیرا دین فقط کلماتی بیروح که بر زبان جاری شوند یا آداب و رسومی سنتی که اعضا و جوارح انسان انجام دهند نیست، بلکه دین یک باور، یک نظام و یک شیوه برای اندیشیدن است.
🔹 پژوهشهای قرآنی، ص ۳۸۰.
#سخنان_شهید
@shahidsadr
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
🔸فقه در بدنه اجرایی کشور ورود نکرده است
حجت الاسلام محسن مهاجرنیا:
🔹اگر فقه در بدنه اجرایی کشور نباشد معنیاش این است که لااقل دین در سطح برنامه در جامعه نتوانسته خود را ارائه دهد یا اگر کمرنگ باشد کمرنگ است.
🔹در نهادهای کشور شورای عالی فقهی نداریم، در بانک مرکزی شورای عالی فقهی داریم در قانون این شورا آمده است، اما واقع قضیه این است که فقه در بدنه اجرایی کشور ورود نکرده است و این عدم ورود هم نقصی از جانب حوزه، هم بیشک نقصی از جانب ساختار نهادهای اجرایی ما است.
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
💢حوزه علمیه، خط مقدم مبارزه با دشمنان/ متأسفانه به جایی رسیدهایم که هیچ نهاد اقتصادی مصون از ربا نمانده است
📌آیت الله مصباح یزدی: بدون اصلاح جامعه نمیشود با هیچ برنامهای نسلهای بعدی را مسلمان نگاه داشت و اگر انحرافی در نسلهای بعدی رخ دهد، حوزه علمیه مسئول است. اولین وظیفه ما نیز این است که در مقابل انحرافات سکوت نکنیم.
🔹سه رکن مهم در رابطه با حوزه تراز انقلاب اسلامی وجود دارد. اولین رکن، شناخت صحیح نسبت به اسلام است. دومین رکن، عامل درونی برای عمل است. و سومین رکن ...
📖 متن کامل در:
🌐 https://goo.gl/48tyrB
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
💢گفتمان اسلام سیاسی انقلاب در فضای مجازی جدید/ سادهترین راه گرفتار نشدن در آسیبهای فضای مجازی چیست؟
📌فضای مجازی عرصههای تازهای را برای زندگی بشر به وجود آورده است به گونهای که با قبلش مقايسهپذير نيست. اما همچنان تأثر و تأثير پديدههای نوينی مانند اسلام سياسی برآمده از انقلاب اسلامی در فضای مجازی با منطق متفاوت، ابهامهای فراوانی را برمیانگيزاند.
🔹اسلام سياسی انقلابی ايران اگر بتواند مفاهيم فهمپذير برای ديگری را از درون متن دين استخراج نمايد و زبانش را به شيوههای گوناگون از جمله ابداع واژه، بيرون از گفتمان ايدئولوژيک و معرفتساز مدرن غربی در عرصه مجازی تکثير نمايد آنگاه شموليت بيشتری میيابد.
(مفتاح)
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
☑️ امیرالمؤمنین به استاندار خود در مصر که جناب مالک اشتر هست،سفارش میفرمایند که: «فمن قارف حکرة بعد نهیک ایّاه فنکّل به» یعنی بعد از آنی که تو مردم را از احتکار و ضبط اشیاء مورد احتیاج مردم نهی کردی، کسی مرتکب این گناه شد، «فنکّل به»؛ با او سختگیری کن، از او انتقام بگیر.
مقام معظم رهبری
66/10/11
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
استاد هدايت 04.mp3
1.84M
☑️حجت الاسلام هدایت معاونت آموزش پژوهشگاه فقه نظام - قسمت چهارم:
#دشمن، حلّال #مشكلات_جامعه نيست.
#خادم_امام_زمانت_باش
هر روز #با_مولايت_عهدي_تازه_ببند
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
♨️ امروز گرانی ۲۰۰درصدی در کشور داریم
⚠️مسئولین مشکلات اقتصادی را جدی بگیرند؛ این مسائل شوخی نیست
آیتاللهالعظمی مکارمشیرازی صبح امروز در درس خارج فقه :
hawzahnews.com/detail/News/460688
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
shahidmotahari.mp3
2.26M
🔈شهید مطهری: اسلام دینی اجتماعی است
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
❇️ شاید فقط چند روز ...
🔷 استاد شهید آیتالله سید محمدباقر صدر:
ائمه علیهمالسلام به ما یاد دادهاند که دائماً به یاد مرگ باشیم، یکی از درمانهای مفید برای حب دنیا این است که انسان همواره به یاد مرگ باشد. همه ما معتقدیم که «كُلّ مَنْ عَلَيْها فانٍ؛ همه آنان كه روى اين زمين هستند، فانىاند». اما اینطور نیست که این مسأله را نسبت به خودمان همواره و همیشه تجسم و تصور کنیم. یکی از درمانهای مفید این است که انسان مرگ را برای خودش مجسم کند؛ دائماً تصور کند که هر لحظه ممکن است از دنیا برود. هر یک از ما دوستانی دارد که از دنیا رفتهاند، برادرانی که از این دنیای فانی به دار آخرت بار سفر بستهاند... هر یک از ما بیشک یک نمونه اینچنینی دارد. حتماً دوستانی دارد که رحلت کردهاند، عزیزانی که رفتند و چیزی از آمال و آرزوهایشان باقی نماند. اگر برای آخرت کار کرده باشند به محضر سلطان مقتدر رحلت کردهاند به «مَقْعَدِ صِدْقٍ عِندَ مَليكٍ مّقْتَدِرٍ؛ جايگاهى راستين نزد سلطانى با كمال اقتدار» منتقل شدهاند. اما اگر برای دنیا کار کرده باشند همه چیز برای آنها تمام شده است.
اینها عبرت است، اینها عبرتهایی است که ائمه علیهمالسلام به ما آموختهاند که همواره اینها را به یاد بیاوریم تا حرص دنیا در ما نابود شود. این دنیا چیست؟ شاید تنها چند روز، شاید چند ماه، شاید فقط چند سال. چرا همواره بر این اساس که این زندگی عمری طولانی خواهد داشت کار کنیم و حرص بزنیم؟ شاید فقط داریم از ده روز دفاع میکنیم، از یک ماه یا دو ماه؛ نمیدانیم برای چقدر داریم میجنگیم. نمیدانیم ما این مقدار خطا، این مقدار گناه، این مقدار تقصیر و کوتاهی در برابر خدای متعال و در برابر دین را برای دفاع از چه چیزی تحمل میکنیم، دفاع از ده روز، یک یا چند ماه؟ این کالای ناچیز و ارزانی است.
🔸 بارقهها، ص ۵۳.
#سخنان_شهید
#حب_دنیا
#یادمرگ
@shahidsadr
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
💢مباهله؛ سند تاریخ در اثبات حقانیت ولایت امیرالمومنین(ع)/ راه استفاده از مباهله مقابل مخالفان امروز
📌حجت الاسلام عبدالکریم پاکنیا، استاد تاریخ اسلام و پژوهشگر سیره اهل بیت(ع): مباهله عظمت و فضیلت اهل بیت پیامبر(ص) را ثابت میکند و سند تاریخ در اثبات حقانیت ولایت امیرالمومنین علی (ع) است.
🔹مباهله جلوهای از عزت اسلام و مسلمین و کرامتی دیگر از پیامبر(ص) برای تقویت ایمان امت است. ما میتوانیم برای تضعیف روحیه انسانهای منافق و مخالف، این روش را داشته باشیم یعنی مخلصانه در زندگی گام برداریم تا عزت همراه ما باشد، همان طور که همراه پیامبر(ص) بود. (مفتاح)
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
💎 ۲۴ذیالحجه سالروز مباهله پیامبر با مسیحیان نجران و سندی جاودان بر حقانیت اسلام
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🔰 مباهله؛ صحنه تمایز حق و باطل
🔻 رهبر انقلاب اسلامی استثنائی بودن روز مباهله را در «اهمیت ابلاغ حقیقت» و نقش ممتاز آن در «تمایز جبههی حق و باطل» میدانند.
🔺️ پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI.IR به مناسبت فرارسیدن سالروز واقعهی مباهله -۲۴ ذیالحجه- فرازی از بیانات حضرت آیتالله خامنهای را که به تبیین اهمیت این موضوع پرداختهاند، منتشر میکند.
▫️ #روز_مباهله
💻 @Khamenei_ir
⛔️اینهایی که می خواهند حالا سود ببرند باید توجه داشته باشند گمان نکنند که این ملت که اکثرشان عبارت از این طبقه پایینی است که نمی توانند خودشان را اداره کنند، اینها بودند ک ما را رساندند به این پیروزی..باید با انصاف رفتار کرد، باید با اینها با برادری رفتار کرد. گرانفروشی را کنار بگذارند و احتکار نکنند...
امام خمینی (ره)
صحیفه امام، ج 6، ص 395
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
📝متن کامل سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین محمد حاج ابوالقاسم عضو مجلس خبرگان و رباست پژوهشگاه فقه نظام در جلسه عصر دوم پنجمین اجلاس خبرگان را در سایت پژوهشگاه بخوانید .
👇👇👇👇👇
🌐http://yon.ir/ggOnh
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
♨️ حجت الاسلام محمد حاج ابوالقاسم، ریاست پژوهشگاه فقه نظام:
رهبر معظم انقلاب بقیه السلف و یادگار امام راحل است ....
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
🔰 هماکنون در حال برگزاری است؛
🔻 دیدار نمایندگان مجلس خبرگان رهبری با حضرت آیتالله خامنهای رهبر انقلاب اسلامی. ۹۷/۶/۱۵
🔺 #دیدار_خبرگان
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
💢به مناسبت 25 ذیالحجه، روز خانواده؛
📌ضرورت توجه به حفظ و تحکیم بنیان خانواده در برنامهریزیها و سیاستگذاریها/ جایگاه خانواده و شناخت کارکردهای آن از دیدگاه اسلام
🔹محسن اخباری، کارشناس مسائل فرهنگی: از منظر اسلام، خانواده مهمترین و بنیادیترین نهاد اجتماعی محسوب میشود و از جایگاه مهمی در راستای تعالی و رشد جامعهی اسلامی برخوردار است. به همین دلیل، اسلام به کارکردهای مختلف این نهاد ارزشمند توجه نموده و همگان را به تشکیل خانواده و تحقق صحیح این کارکردها توصیه مینماید.
🔹دین اسلام به عنوان مکتبی انسانساز، بیشترین توجه را به والایی و پویایی خانواده دارد. آداب ویژهای برای زندگى خانوادگى وضع کرده و ساختار مطلوب و بهنجار خانواده را براساس آموزههاى دینى بنا کرده است. دنیای امروز علیرغم تغییرات زیادی که به خود دیده است، میتواند این آموزهها را راهگشای معضلات خود کند.
(مفتاح)
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
❇️ مسیر خلافت انسان در زمین (۱)
🔷 استاد شهید آیتالله سید محمدباقر صدر:
خلافت ربانی جماعت بشری با طبیعتی که دارد، تمامی موانع ساختگی و قیودی را که نیروهای بشری را از کار میاندازد و استعدادهای او را به هدر میدهد، از میان برمیدارد و بدینسان فرصتِ پیشرفت برای انسان بهطور حقیقی آماده میشود. رشد و پیشرفت حقیقی در اسلام، آن است که انسان ـ خلیفه خدا بر روی زمین ـ در خودش ارزشهایی را تحقق بخشد که ایمان دارد همگی آنها با ویژگی وحدت در خداوند عزوجل جمع است، خداوندی که او را خلیفه خود کرده و سکان هستی را به او سپرده است. بنابراین صفات و اخلاق خداوند (از قبیل: عدل، علم، قدرت، مهربانی نسبت به مستضعفان و انتقام از جباران و بخشش بیانتها) شاخصههای رفتار انسان در جامعه خلافت و اهداف انسانِ خلیفه است.
🔸 اسلام راهبر زندگی، ص ۱۵۶.
#سخنان_شهید
#خلافت_ربانی
@shahidsadr
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir