پژوهشگاه فقه نظام
💢 میزگرد با موضوع آسیب شناسی قوه مقننه ایران از منظر اقتصاد سیاسی، توسط پژوهشگاه فقه نظام و مشارکت م
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
📕 همزمان با ایام فاطمیه، چاپ جدید ترجمه فدک در تاریخ منتشر شد
🔸 ترجمه کتاب «فدک فی التاریخ» آیتالله شهید سید محمد باقر صدر، با نام «فدک در تاریخ» ـ که تا پیش از این به همراه دو کتاب بحث حول الولایة و بحث حول المهدی علیهالسلام» به چاپ رسیده بود ـ در قطع رقعی و به صورت جداگانه منتشر و راهی بازار کتاب شد.
🔻متن زیر بخشی از مقدمه پژوهشگاه تخصصی شهید صدر بر ترجمه این کتاب شریف است:
🔹«فدک در تاریخ» ابتدا نگاهی گذرا به شرایط پس از درگذشت پیامبر صلیاللهعلیهوآله می کند و از ماجرای فدک ـ که در واقع انقلاب بود، نه فقط یک دادخواهی ساده بر سر ارث یا باغی در اطراف مدینه ـ تصویری کلی به دست میدهد...
🔸نویسنده در فصل سوم با نقدی بر نوشته استاد عباس محمود عقاد، راه بحث از قیام فاطمی را گشوده و به بررسی زمینههای این انقلاب و جلوه سیاسی آن میپردازد و در این راستا با بررسی ماجرای سقیفه و اثرات آن، نقش قیام حضرت زهرا سلاماللهعلیها را در مبازه با انحرافات رویداده پس از درگذشت پیامبر صلیاللهعلیهوآله تبیین میکند و نشان میدهد که دادخواهی او در ماجرای غصب فدک، در واقع تلاشی برای بازگشتن حکومت اسلامی به مسیر اصلی آن بود که توسط خداوند متعال تعیین و توسط رسول گرامیاش ابلاغ شده بود...
🔹مایه شگفتی است که شهید صدر این پژوهش را در حدود سیزده سالگی انجام داده است. با وجود این، عمق و دقت مباحث تاریخی، فقهی و فلسفی کتاب خیرهکننده است و بهتنهایی برای گواهی بر نبوغ و احاطه علمی شهید صدر کفایت میکند. فرزند آیتالله علامه سید عبدالحسین شرفالدین (صاحب کتاب شریف المراجعات) میگوید پس از آنکه علامه شرفالدین فدک در تاریخ را مطالعه کرد گفت: «به خدا سوگند که او مجتهد است».
@shahidsadr
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
📚نقد و بررسی کتاب «فدک در تاریخ» نوشته شهید آیتالله صدر همزمان با ایام فاطمیه
🔹زمان: یکشنبه 30 دی ماه 1397 ساعت 18
🔸مکان: مشهد، بلوار سجاد، حدفاصل بزرگمهر و بهار
معرفی تحلیلی کتاب «فدک در تاریخ»👈 http://yon.ir/6vIM2
(اجتهاد)
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
هدایت شده از KHAMENEI.IR
رهبرانقلاب: فاطمه زهرا سلاماللهعلیها مثل یک مادر، مثل یک مشاور، مثل یک پرستار برای پیامبر بوده است. آنجا بوده که گفتند فاطمه «امّ ابیها» -مادر پدرش- است. ٧٧/٢/٧
🏴 @Khamenei_ir
🔻آیت الله اراکی، موسس و رئیس هیات امنای پژوهشگاه فقه نظام :
🔸مادر این هویت اسلامی فاطمه است. فاطمه است که این هویت را در جامعه اسلامی پایدار میدارد و لذا با محبت فاطمه است که اجر رسالت رسول اکرم(ص) تکمیل میشود و با محبت فاطمه است که ثمره رسالت به نتیجه خواهد رسید.
#شهادت_حضرت_زهرا_(س)_تسلیت باد🏴
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
💢راهاندازی فقه فضای مجازی در حوزه علمیه قم
✔️حجتالاسلام و المسلمین حمید شهریاری؛ معاون آمار و فن آوری اطلاعات قوه قضاییه:
🔹فقه فضای مجازی در حوزه علمیه قم راهاندازی شده است و حریم خصوصی و امنیت فضای مجازی به عنوان درس خارج از فقه مطرح میشود و تاکنون 200 جلسه از آن برگزار شده است.
🔹از یکسو در تولید محتوا، ضعیف هستیم و اگر محتوایی هم تولید میشود، با فضای مجازی کنونی همخوانی ندارد و از سوی دیگر در شبکهسازی و عرضه گسترده هم هنوز تجربه لازم نداریم.
🔹حضور روحانیت در فضای مجازی مانند حضور دانشجویان و سایرین در این فضا ضروری است؛ از آنجایی که فضای مجازی کپی شده فضای حقیقی است بنابراین روحانیت در فضای مجازی میتواند شاگرد، استاد، پژوهشگر، خدماتدهنده و خدماتگیرنده باشد.
🔹اینترنت نخستین تکنولوژی است که بدون حرمت از سوی مراجع وارد کشور شد و مواضعی مثل ویدئو و ماهواره در قبال آن گرفته نشد؛ بنابراین روحانیت میتواند و باید در این حوزه حضور فعال داشته باشند؛ از سال 85 شناخت روحانیون در این زمینه گستردهتر و سایتهایی هم راهاندازی شد.
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
💢مشکل حجاب را باید بیرون از قم و بیوت مراجع دنبال کنیم
✔️حجت الاسلام و المسلمین ابوالقاسم علیدوست، استاد سطح خارج حوزه علمیه:
🔹نبودن بحث مستقل حجاب و عفاف در رسالهها به معنای مهم نبودن و یا کمتوجهی فقها به این مسئله نیست، گرچه بنده معتقدم که عفاف و حجاب آن قدر مهم است که باید به عنوان باب جداگانه مورد توجه قرار گیرد.
🔹در مورد حجاب یک مسئول از بگیر و ببند حرف میزند و دیگری بر ضد آن و در نهایت، همه آن را بر سر فقه و حوزه میشکنند.
🔹فقه عفاف و حجاب به صورت جداگانه در فقه تبویب شود، ولی به شرط آنکه این مسائل سیاسی نشود، زیرا اگر سیاسی شد، قابل کنترل نخواهد بود.
🔹باید تبویب فقه عفاف و حجاب را متخصصان ممحّض که مدتی عمر خود را در این مسئله صرف کردهاند انجام دهند. همچنین باید نگاهی همهجانبه به آن داشته باشیم و در محیطهای علمی و به دور از فضای رسانهای به کنکاش علمی گذاشته شود.
(اجتهاد)
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
✅حجت الاسلام دکتر محمد حاج ابوالقاسم، ریاست پژوهشگاه فقه نظام :
🔹حرکت در جهت #تمدن_سازی و ورود به #علوم_اجتماعی از وظایف اصلی حوزه های علمیه است.
🔹یکی از وظایف اصلی حوزه ها ارائه نظریه برای ترمیم نظام اسلامی است و حوزه علمیه در زمینه تدوین #نظام_های_اجتماعی برخاسته از دین و #اسلامی_کردن_علوم_انسانی کوتاهی کرده است؛ چرا که در عرصه هنر، رسانه ، فرهنگ، تربیت و شهرسازی و ... اسلام و قرآن مباحث مبسوطی دارد.
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
دستاوردها_و_چالشهای_چهل_سال_انقلاب.mp3
27.07M
🔴دستاوردها و چالشهای چهل سال انقلاب
💠جمع استادان دانشگاه های زاهدان
👤سخنران: استاد خسروپناه
📅1397/10/27
🔻 #فایل_صوتی
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
♨️ سی و پنجمین کرسی آزاد اندیشی (ترویجی) پژوهشگاه فقه نظام برگزار می گردد .
🔰موضوع : تبیین موضوع فقه نظام
🔸ارائه دهنده : حجت الاسلام سید وحید حسینی
🔹ناقدین : حجج اسلام دکتر علی اکبر یان / علی صالحی منش
📅 یکشنبه 7/11/97 ساعت 18
🏡قم / خیابان صفاییه / کوی ممتاز / ساختمان نورالثقلین / پژوهشگاه فقه نظام
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
هدایت شده از پایگاه فقه حکومتی وسائل
💠نشست علمی "امام موسی صدر در ساحت علم و سیاست" به همت خبرگزاری رسا برگزار میشود.
🆔 @vasael_ir