🔻آیت الله اراکی موسس پژوهشگاه فقه نظام:
💠معیار ایمان، عشق به حضرت علی(ع) است
🔹کسی که به حضرت علی(ع) محبت نداشته باشد در حب به رسول اکرم(ص)، خداوند متعال و حتی در حب به اهل بیت(ع) دروغ میگوید چرا که محبت به علی(ع) جایگاه و مکان ویژهای در ساختار دینی اسلام دارد.
🔸اهمیت محبت نسبت به حضرت علی(ع) از اصول بینه بوده و اختصاص به منابع دینی شیعه ندارد چرا که در کتب مذاهب دیگر نیز مورد توجه قرار گرفته است.
🔹اینکه شیعهها ذکر یا علی(ع) را به صورت مستمر بیان میکنند به این معناست که ایشان دست مجری عدالت خداوند متعال روی زمین بودهاند.
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
🌟 برای زندگی امروز باید از امیرالمؤمنین(علیهالسلام) درس بگیریم
📹 ببینید| رهبر انقلاب: ما امروز بعد از گذشت قرنهای متمادی، با این عید، با این پدیده، چگونه باید برخورد کنیم؟ اسم علی را بردن، که کافی نیست؛ خود را منتسب به او دانستن، که کفایت نمیکند؛ ما که شخصیتهای بزرگ تاریخ و پیشوایان دینی و انبیاء و اولیاء را فقط به عنوان یادگارهای تاریخی نمیشناسیم؛ اینها درسند؛ اینها الگویند؛ اینها دستگیر و راهنماىِ قدم به قدمِ زندگیاند. ما چه درسی از اینها میگیریم؟ این، مهم است.
🔹 امروز امت اسلامی از امیرالمؤمنین و از وجود مکرم نبی اعظم اسلام (صلّیاللَّهعلیهوآله) و از دیگر بزرگانِ راه روشن الهی چه درسی را باید بگیرد؟ کدام سرمشق را در زندگی باید عمل کند؟ این، مهم است. با این نگاه، به امیرالمؤمنین باید نگاه کرد.
🔸 آنچه مسلم است، این است که اینها مظهر تلاش در راه خدا و دین او بودند. «اشهد انّک جاهدت فی اللَّه حقّ جهاده و عملت بکتابه و اتّبعت سنن نبیه صلی اللَّه علیه و آله»؛ شهادت میدهیم که او جهادِ در راه خدا را به صورت شایسته انجام داد. این، چیزی است که ما در زیارت امیرالمؤمنین و بقیهی ائمه (علیهمالسّلام) میخوانیم.
🔹 این جهاد همیشه بر دوش ما هست. جهاد علمی، جهاد عملی، جهاد در دوران جنگ، جهاد در دوران صلح، جهاد با نفس، جهاد با دشمن بیرونی، جهاد با مال، جهاد با جان، جهاد با زبان؛ اینها درس است. ۱۳۸۵/۰۵/۱۷
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
هدایت شده از عبدالحسین خسروپناه
🔷🔶🔷🔶🔷🔶🔷🔶
میلاد امیرالمؤمنین علی علیه السلام بر تمام شیعیان مبارک باد.
🔷🔶🔷🔶🔷🔶🔷🔶
🌐 @khosropanah_ir
هدایت شده از KHAMENEI.IR
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 نماهنگ | مروری بر سال ۱۳۹۷
🔰 اهل سازش بدانند آمریکا رو به افول است، جملهی منتخب سال ۱۳۹۷ از نظر مردم
🔻کاربران پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI.IR بیانات رهبر انقلاب اسلامی دربارهی رو به افول بودن آمریکا، جملهی ایشان در سال ۱۳۹۷ انتخاب کردند.
⭐️ بیش از پنجاه هزار کاربر از روز ۲۷ اسفندماه تا امروز با شرکت در نظرسنجی انتخاب مهمترین جمله سال۹۷، به ترتیب سه جملهی زیر را به عنوان مهمترین و بهیادماندنیترین جملات رهبرانقلاب در سالی که گذشت، برگزیدند:
1️⃣: اهل سازش بدانند آمریکا رو به افول است
🔹️ کسانی که به سازش گرایش دارند بدانند، آمریکا رو به افول است. ۹۷/۸/۱۲
2️⃣: هزینهی تسلیم بیش از هزینه مقاومت
🔸️ هزینهی تسلیم شدن بمراتب بیشتر از هزینهی مقاومت کردن و ایستادگی کردن است. ۹۷/۴/۹
3️⃣: سنگینترین شکست تاریخ آمریکا
▫️ اگر در مقابل تهاجم حداکثری دشمن بسیج شویم، سنگینترین شکست تاریخ آمریکا رقم میخورد. ۹۷/۱۲/۲۳
⚡ حضرت آیتالله خامنهای رهبر انقلاب اسلامی در پیامی بهمناسبت آغاز سال ۱۳۹۸، سال جدید را سال «رونق تولید» نامگذاری کردند.
📝 متن پیام رهبر انقلاب اسلامی به شرح زیر است:
🔻 بسم الله الرّحمن الرّحیم
یا مقلّب القلوب و الابصار یا مدبّر اللّیل و النّهار یا محوّل الحول و الاحوال حوّل حالنا الی احسن الحال.
🔹️ خدا را شکرگزارم که مقدّر فرمود امسال هم عید نوروز را که با میلاد مسعود امیر مؤمنان و مولای متّقیان همزمان شده است، به ملّت عزیز ایران تبریک عرض کنم؛ عیدتان مبارک هممیهنان عزیز! امیدوارم همهی شما با سعادت، با سلامت جسمی، با دل شاد و با توفیقات روزافزون مادّی و معنوی انشاءالله این سال جدید را بگذرانید. تبریک ویژه عرض میکنم به خانوادهی معظّم شهیدان و به جانبازان عزیز و خانوادههای آنها، و درود فراوان میفرستم به روح مطهّر امام بزرگوار و ارواح مطهّر شهیدان.
🔸️ سال پُرماجرایی را گذراندیم. در این سالی که گذشت، ملّت ایران به معنی واقعی خوش درخشید. دشمنان نقشهها کشیده بودند، نقشهها داشتند برای ملّت ایران. صلابت ملّت و بصیرت ملّت و همّت جوانان، نقشههای دشمنان را خنثی کرد. در مقابلِ تحریمهای شدید و به قول خودشان بیسابقهی آمریکا و اروپا، ملّت ایران، هم در عرصهی سیاسی، هم در عرصهی اقتصادی یک واکنش محکم و مقتدرانهای از خود نشان داد.
🔹️ در عرصهی سیاسی، مظهر این واکنش راهپیمایی عظیم بیستودوّم بهمن و موضعگیریهای مردم در طول ماههای این سال بود. مظهر موضعگیریِ تقابل اقتصادی، [عبارت است از] افزایش ابتکارات علمی و فنّی، افزایش چشمگیر شرکتهای دانشبنیان، افزایش تولیدات زیربنائی و اساسی داخلی که از جمله همین چند روز قبل از این، افتتاح فازهای متعدّد گاز جنوب کشور و قبل از آن، افتتاح پالایشگاه بزرگ بندرعبّاس و از این قبیل کارهایی که انجام گرفته، بود. بنابراین ملّت در مقابل دشمنیِ دشمنان و خباثت دشمنان توانست قدرت خود، هیبت خود، و عظمت خود را نشان بدهد و آبروی ملّت ما و آبروی انقلاب ما و آبروی نظام جمهوری اسلامی ما بحمدالله افزایش پیدا کرد.
🔸️ مشکل اساسی کشور، همچنان مشکل اقتصادی است؛ بخصوص در این ماههای اخیر، مشکلات معیشتی مردم زیاد شد. بخشی از اینها مربوط است به مدیریّتهای نارسا در زمینهی مسائل اقتصادی که اینها حتماً بایستی جبران بشود. برنامههایی وجود دارد، تدابیری اندیشیده شده که انشاءالله این تدابیر در طول سال جاری، سالی که امروز از این لحظه شروع میشود -سال ۹۸- بایستی به ثمر بنشیند و مردم آثار آن را احساس بکنند. آنچه من عرض میکنم، این است که مسئلهی فوری کشور و مسئلهی جدّی کشور و اولویّت کشور فعلاً مسئلهی «اقتصاد» است. در مسئلهی اقتصاد مسائلی که داریم زیاد است: بحث کاهش ارزش پول ملّی یک مسئلهی مهم است، بحث قدرت خرید مردم همین جور، بحث مشکل کارخانهجات و کمکاری و احیاناً تعطیل بعضی از کارخانهجات از این قبیل است. اینها مشکلات است. آنچه من مطالعه کردم و از نظر کارشناسها استفاده کردم، کلید این همه، عبارت است از «توسعهی تولید ملّی».
🔹️ سال ۹۷ را ما سال «حمایت از کالای ایرانی» اعلام کردیم. نمیتوانم بگویم که این شعار به طور کامل عملی شد، امّا میتوانم بگویم این شعار به صورت وسیعی مورد توجّه قرار گرفت و در بسیاری از موارد، این شعار از سوی مردم مورد استقبال قرار گرفت و عمل شد و همین قطعاً تأثیر خواهد داشت. امسال مسئلهی «تولید» مطرح است. میخواهم مسئلهی تولید را به عنوان محور فعّالیّت قرار بدهم. مقصود خود از تولید را انشاءالله در سخنرانی روز اوّل سال توضیح خواهم داد که منظور از تولید چیست. تولید اگر چنانچه به راه بیفتد، هم میتواند مشکلات معیشتی را حل کند، هم میتواند استغناء کشور از بیگانگان و دشمنان را تأمین کند، هم میتواند مشکل اشتغال را برطرف کند، هم حتّی میتواند مشکل ارزش پول ملّی را تا حدود زیادی برطرف کند. لذاست که مسئلهی تولید به نظر من مسئلهی محوری امسال است؛ لذا من شعار را امسال این قرار دادم: «#رونق_تولید». باید همه تلاش کنند تولید در کشور رونق پیدا کند. از اوّل سال تا آخر سال انشاءالله این معنا به صورت چشمگیری در کشور محسوس باشد. اگر این [طور] شد، امیدواریم که انشاءالله حلّ مشکل اقتصادی راه بیفتد.
🔺️ سلام و صلوات و درود قلبی خودم را به پیشگاه ولیّعصر (ارواحنا فداه) عرض میکنم و دعای آن بزرگوار را برای شما ملّت عزیز مسئلت میکنم و سعادت ملّت ایران و همهی ملّتهایی که نوروز را گرامی میدارند، از خدای متعال مسئلت میکنم.
والسّلام علیکم و رحمةالله و برکاته
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
💠 استاد شهید آیتالله سید محمدباقر صدر:
ساختار عقيدتى حكومت اسلامى- كه بر اساس ايمان به خدا و صفات او استوار است و خدا را هدف مسير خود و غايت حركت تمدنى شايسته بر روى زمين قرار مىدهد- تنها ساختار عقيدتیاى است كه حركت تمدنى انسان را با نيرويى پايانناپذير يارى میدهد.
🔹 اسلام راهبر زندگی، ص ۲۰۰
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
💢عبور از چالشهای کلان نیازمند تولید نظامهای معرفتی بومی است
📌حجتالاسلام والمسلمین سیدسجاد ایزدهی، رئیس پژوهشکده نظامهای اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی، اقتصاد به معنی ساخت نظام اقتصادی اسلامی را عمدهترین چالش کلان پیش روی نظام در دهه پنجم دانست و گفت: امروز بر بستر نظام معرفتی اقتصاد غرب قرار داریم و تا اصل ساختار معرفتی اقتصاد کشور اصلاح نشود، مشکلات اقتصادی نیز از دولتی به دولت دیگر منتقل میشود.
🔹از آنجا که هدف غایی نظام اسلامی، ساختن تمدن نوین اسلامی است، لذا باید با تهیه الگوی کلان مبتنی بر ارزشهای دینی و ملی خود که همان الگوی اسلامی ـ ایرانی پیشرفت است و تسری آن به همه خردهنظامهای اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و دفاعی ــ امنیتی، سبک زندگی نمونهای ایجاد کنیم که به یک الگوی جهانی تبدیل شود.
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
▪️شهادت امام موسی کاظم علیه السلام تسلیت باد.
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
🗳 نظر شهید صدر درباره همهپرسی نظام جمهوری اسلامی در ایران
✴️ استاد شهید آیتالله سید محمد باقر صدر:
وقتی با این ملت بزرگ ، یعنی ملت بزرگ مسلمان ایران که با جهاد ، خون و قهرمانی بینظیرش ، تاریخ اسلام را از نو نگاشت و نمونهای گویا و زنده از روزگار نخستین اسلام در تمامی عرصههای شجاعت و ایمان و حماسه، به جهان ارائه داد، سخن میگویم، احساس افتخاری بزرگ، مرا فرا میگیرد .
هم چنین وقتی که این ملت را در برابر برههای عظیم که نه تنها نقطه عطفی در تاریخ این ملت، بلکه نقطه عطفی در حیات تمامی امت اسلامی به شمار میرود، مییابم، احساساتم عمق بیشتری مییابد . در این برهه، ملت مجاهد ایران بهپا خواهد خاست تا به جمهوری اسلامی مطرح شده از طرف رهبری این قیام یعنی امام خمینی، رأی مثبت دهد و با این رأی مثبت ، از نو بر ایمانش به اسلام ، که قبلاً با دادن قربانیها و انواع ایثار و جهاد ، اظهار کرده بود، تأکید ورزد و با کلمه «آری» که ملّت مجاهد ایران، به جمهوری اسلامی خواهد گفت، مرحله جدیدی را در حیات مسلمانان آغاز کند؛ مرحلهای که آن ها را از تاریکیهای جاهلیت به نور توحید و از بهرهکشی انسان از انسان به بندگی خالصانه خداوند متعال رهبری کند که بنیاد حقیقی آزادی ، عدالت و برابری را تشکیل می دهد … شریعت اسلامی گزینه ای میان دو گزینه نیست، بلکه گزینه ای است که انتخابی جز آن وجود ندارد؛ زیرا این شریعت، حکم و فرمان خدا بر روی زمین و قانونی است که جایگزینی ندارد . خداوند متعال فرموده است : وَمَا كَانَ لِمُؤْمِنٍ وَلَا مُؤْمِنَةٍ إِذَا قَضَى اللهُ وَرَسُولُهُ أَمْرًا أَن يَكُونَ لَهُمُ الْخِيَرَةُ مِنْ أَمْرِهِمْ (و هیچ مرد و زن مؤمنی را نرسد که چون خدا و فرستاده اش به کاری فرمان دهند برای آنان در کارشان اختیاری باشد ). اما امام خمینی چنین خواست که ملت مسلمان ایران، بار دیگر با آگاهی و قاطعیت، اختیار، اراده و شایستگی خود را برای تحمل بار این امانت بزرگ به اثبات برساند .
🔹 اسلام راهبر زندگی، ص۴۴.
@shahidsadr
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
🌹امروز قلب عالم و آدم حرای توست
🌹این کوه نور شاهد حرف خدای توست
🌹مکه دگر برای بزرگیت کوچک است
🌹فریاد کن رسول که دنیا برای توست
🍃عید مبعث نبی مکرم اسلام حضرت محمد مصطفی صلی الله علیه و آله و سلم مبارک باد.
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
◾️ اولین و آخرین وداع
شنبه ١۶ فروردین ١٣۵٩ ساعت دوونیم بعدازظهر مدیر کل امنیت نجف به همراه دستیار خود «ابوشیما» به منزل شهید صدر رفت و به او این پیام را ابلاغ کرد: «مسئولین حزب دوست دارند شما را در بغداد ملاقات کنند.»
شهید صدر: اگر به تو دستور بازداشت مرا دادهاند، باشد، هر جا که بخواهی میآیم.
مدیر امنیت: بله، دستور دارم بازداشتتان کنم.
شهید صدر: چند دقیقه منتظرم باش تا غسل کنم، لباسهایم را عوض کنم و با خانوادهام وداع کنم.
مدیر امنیت: نیازی به این کارها نیست. امروز یا فردا برمیگردی.
شهید صدر: برای شما ضرری دارد که با فرزندان و خانوادهام خداحافظی کنم؟
مدیر امنیت: نه، اما نیازی نیست. هر کار می خواهی بکن.
شهید صدر غسل شهادت کرد و دو رکعت نماز گزارد و لباسهایش را عوض کرد. سراغ مادرِ حیران و اندوهگینش رفت. دست مادرش را در آغوش گرفت و با درخواست رضایت و دعا و طلب حلالیت، عاشقانه دستانش را بوسید. بعد یکیک اهل خانه را به آغوش کشید و بوسید. با این رفتارها همه فهمیدند این آخرین وداع آنها با پدر است.
وقتی میخواست با دختر ١۵ سالهاش خداحافظی کند، دخترش تاب نیاورد، رویش را برگرداند و سر به دیوار گذاشت و به شدت گریه کرد. شهید صدر او را بغل کرد و گفت:
«عزیزم! دخترم! هر انسانی میمیرد، مرگ علتهای متعددی دارد، ممکن است انسان به علت بیماری یا ناگهانی در رختخواب، یا به دلایل دیگری بمیرد. اما مرگ در راه خدا بسیار بهتر و شریفتر است. من اگر به دست صدام و دوستانش کشته نشوم، با بیماری یا علت دیگری میمیرم. اصحاب عیسی علیهالسلام با اره تکهتکه و با میخ به صلیبهای چوبی آویخته شدند، اما در راه اطاعت و بندگی استقامت کردند. دخترکم! نگران نباش، همه ما امروز یا فردا، خواهیم مرد. گرامیترین مرگ، شهادت است. دخترکم! من به آنچه برایم اتفاق میافتد راضی هستم. حتی اگر این کشته شدن بیست سال بعد ثمر بدهد، من راضی هستم».
... سپس نوبت به همسرش فاطمه خانم رسید. روبهروی او ایستاد، به او خیره شد... و دلداریش داد:
«خواهر موسی! دیروز نوبت برادر تو بود[١]، و امروز نوبت همنشین و شریک و دوست تو است. امروز نوبت من است. بهشت و فردوس من! به خدا میسپارمت. صبر داشته باش. ما با خدا بیعت کردهایم و این بیعت برگشت ندارد. ما به خدا فروختهایم و خداوند سبحان خریده است. غریب دور از اهل و وطن! بار تو سنگین است و مسئولیت خانواده بر عهده توست. حلالم کن. این سیاهدلان منتظرند و راه فراری نیست. من میروم، دیدار به قیامت... سه روز منتظر باش، اگر برنگشتم با مادر و فرزندانم به منزل برادرم سید اسماعیل در کاظمین بروید».
شهید صدر در همه بازداشتها، تنها همین یک بار با خانواده وداع کرد؛ برای اولین و آخرین بار.
[١] امام موسی صدر، برادر همسر شهید صدر چندی قبل از شهادت شهید صدر توسط رژیم لیبی ربوده شده بود.
🔸 ر.ک: السيرة والمسيرة في حقائق ووثائق ج۴، ص ۲۷۰.
#١٩فروردین_سالگردشهادت_شهیدصدر
#شهیدسیدمحمدباقرصدر
#مغزمتفکراسلامی
#نابغه_ای_که_نمیشناسیم
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
🔅طرح| رهبرانقلاب: وارد ماه شعبان شديم؛ فصل مناجات با خدای متعال
🌙 #ماه_شعبان
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
💢درس خارج فقه روابط اجتماعی
📌علم اخلاق در فقه هضم نمیشود چون هویت مستقلی دارد/ برای اخلاق باید منهج اجتهادی اعمال شود
💠آیتالله علیرضا اعرافی در درس خارج فقه روابط اجتماعی، گفت:
🔹ما معتقد به هضم اخلاق در فقه نیستیم، بلکه هویتِ مستقل علم اخلاق را میپذیریم؛ لیکن با این نظریه هضم و اضمحلال و ذوب اخلاق در فقه موافق نیستیم؛ چراکه اخلاق هویت خودش را حفظ میکند و با این نظریه هم که غالباً در کلمات فقهای ما آمده است - که بین بحث اخلاق و فقه مرزی درست میکند - با این هم موافق نیستیم؛ بلکه معتقدیم که باید با بسیاری از مباحث اخلاق که مطرحشده است، با منهج اجتهادی و درون فقهی به معنای خاص - الحجه علی افعال المکلفین - مواجه شد.
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
◀️ باور نمیکردیم، اما بود...
🎥 خاطره رهبری از اولین آشنایی با شهید صدر
#مغزمتفکراسلامی
#شهیدسیدمحمدباقرصدر
#١٩فروردین_سالگردشهادت_شهیدصدر
#شهیدصدر
#آیت_الله_خامنه_ای
@shahidsadr
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
💢تولید علم مبتنی بر اجتهاد برای رفع نیازها؛ رسالت حوزه در تحقق شعار سال
✔️استاد سیدصمصامالدین قوامی، رئیس بنیاد فقهی مدیریت اسلامی:
🔹رونق فقه حکومتی، فقه اقتصاد، فقه اجتماع و سیاست و ... رسالت امروز حوزه است تا مبتنی بر قرآن و منظومه معرفتی اسلامی بتوانیم نظریهپردازی در عرصههای مختلف داشته باشیم.
🔹تولید علم، نظریه، کالا و خدمات همه و همه تولید محسوب میشود؛ بنابراین مراکز علمی و آموزشی و دانشگاهی و حوزوی هم اگر به سمت تولید علم همراه با نوآوری بروند و مقلد صرف نباشند رسالت خود را در زمینه تولید ملی و رونق آن ایفا خواهند کرد.
🔹باید گفتمانسازی عمومی داشته باشیم و از محاسن تولید ملی و استفاده از کالای ایرانی گفته شود و در کنار آن با نوشتن مقاله و کتاب و حتی فراخوان همایش این بحث در طول سال رایج باشد.
🔹باید نیازهای نظام شناسایی شود و خروجی علمی مبتنی بر اجتهاد، برای رفع نیازها قرار گیرد، این موضوع اولین رسالت حوزه در تحقق شعار سالهای اخیر به خصوص امسال است.
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
🎨نابغه جهان اسلام #شهیدآیت_الله_سیدمحمدباقرصدر
🔸رهبرانقلاب: مرحوم آقای صدر به نظر بنده قطعا" نابغه بود.
🔸شهادت: ۱۹فرودین۱۳۵۹ توسط رژیم بعث عراق
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
بازدید موسس و رئیس هیات امناء پژوهشگاه فقه نظام، آیت الله اراکی از مناطق سیل زده خوزستان
کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
@jiiss_ir
💢تخصصی کردن فقه به معنای ورود در نظامات است
📌حجتالاسلام والمسلمین محسن مهاجرنیا:
🔹تخصصی شدن فقه بدین معناست که فقه سیاسی، اجتماعی، هنر، هستهای، نظامی و ... داشته باشیم ولی نباید فقه بودن زیر سؤال برود و دانش جدید، اجتهاد و فقاهت را کنار بگذارد، بلکه به گونهای راهبری شود که فقاهت را درون خود داشته باشد.
🔹فقه تخصصی یعنی به کارگیری متد اجتهاد، لذا لازم است که این متد اجتهاد در کلام نیز وارد شده و استنباط شود در حالی که امروز کلام، مبانی اجتهادی را ندارد و صرفا مقداری از مبانی اعتقادی در آن جمع شده است.
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
🔻آیت الله اراکی موسس محترم پژوهشگاه فقه نظام :
♦️هر واقعیت اجتماعی را نباید بازتاب کرد/ برخی از نشان دادنها اشاعه فحشا محسوب می شود
🔸کسی غلطی کرده، گفتن این در رسانه کار حرامی است، این اشاعه فحشاست اما این کار را میکنند، چون فقه بیان ترویجی را بلد نیستند. برای چه شما این کار را میکنید؟ اگر کسی خلافی کرده باید در دادگاه به خلاف او برسند و رسیدگی کنند.
🔹در قرآن کریم در این مضمون آیات متعددی آمده است؛ وقتی کسی یک رفتار زشتی را در یک جامعهای تبدیل به هنجار کند گناهان همه آن افرادی که از او چیزی آموختهاند در نامه اعمال او هم نوشته خواهد شد، اما از گناه آنها چیزی کم نمیشود.
🔸برای اینکه رفتاری هنجار بشود دو چیز در آن دخیل است، هم اینکه این اختصاص به فرد دون فرد نداشته باشد و هم اینکه دائمی باشد؛ یعنی بهطور مستمر باشد. پدیدهای که یک روز یا یکبار اتفاق بیافتد و بعد تمام شود را هنجار اجتماعی نمیگویند.
📚درس خارج فقه فرهنگ
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔@jiiss_ir
💢مراجع به اجرای نادرست قانون بانکداری اسلامی انتقاد دارند
✔️حجت الاسلام والمسلمین سیدعباس موسویان، عضو شورای فقهی بانک مرکزی:
🔹الگوي پيشنهادي شهيد صدر ميان الگوهای معاصر خود، منطق نظری و قابليت اجرايی بالايی داشته است، اما همانند ساير الگوها فقط به انديشه اصلی بانکداری بدون ربا متوجه بوده و به جزييات صنعت بانکداری نپرداخته است.
🔹برخی کشورها مانند آمریکا، انگلیس، روسیه، چین در کنار بانکهای خود، بانکهای اسلامی یا بدون ربا دارند، در حالی که در برخی کشورهای اسلامی مانند عربستان بانکهایی با مدل غربی همراه با ربا وجود دارد.
🔹نقد و اعتراض مراجع تقلید به لحاظ قانون نیست بلکه در نوع اجرای قانون بانکداری مسئله دارند که چالشهای موجود در این عرصه را باید حوزه و دانشگاه بر طرف کنند.
🔹برخی از معاملات که صورت میگیرد، صوری است و نقدی که برخی مراجع تقلید بیان میکنند نسبت به سهل انگاری در قراردادهای بانکی و مشخص نبودن حد و اندازه سود شرعی است.
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
🔻آیت الله اراکی موسس محترم پژوهشگاه فقه نظام :
اگر انضباط اجتماعی را شل کنیم کسی که به بیانضباطی عادت کند بعد پول مردم را هم خیلی ساده میخورد.
🔹ما یکزمانی یک راننده ای داشتیم قضیه مربوط به بیست، سی سال پیش است، سر یک چهارراهی از دور چراغ سبز بود فاصله ما مقدار زیادی نبود. او سرعتش را زیاد کرد تا قبل از اینکه چراغ قرمز شود از چهارراه رد شود. سر چهارراه که رسید چراغ طرف ما قرمز شد و آنطرفی سبز و ماشینها هم منتظر بودند. همان لحظه اول که جلو رفت، به یک ماشین خرد و برای ما به مدت هفت هشت ماه گرفتاری به وجود آورد. او را به بیمارستان بردند زیرا مجروح شد، حالا خدا لطف کرد که او معالجه شد اما یک مشکلی درست شد که شاید شش هفت ماه از عمر، وقت، پول و همهچیز ما خرج این کار شد.
🔹گاهی چند ثانیه اینگونه است؛ واقعاً شاید فاصله دو ثانیه یا سه ثانیه بیشتر نبود، آنوقت اینجا که نوبت به حکم خدا میرسد میگویند: اشکالی ندارد و شما سر چهارتا تار مو گیر ندهید. اما بحث سر تار مو نیست؛ بلکه بحث سر انضباط اجتماعی است.
🔹کسی که عادت میکند به بیانضباطی همهچیز را بیانضباط میکند. لذا باید در جامعه انضباط تبدیل به یک هنجار شود، انضباط، انضباط است، قانون، قانون است و یکذره از قانون آنطرف رفتن خلاف است.
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
@jiiss_ir
⚪️کاهش فرزندآوری یکی از پیامدهای مهم اشتغال بانوان است
✔️حجتالاسلام والمسلمین محمد رضا زیبایی نژاد، مسؤول مرکز تحقيقات زن و خانواده؛ در درس فقه زنان و خانواده:
🔸زنی که شاغل است توانایی تربیت بیش از 2 فرزند را ندارد و مجبور است فرزندان خود را به دست مهد کودک بسپارد و این کار پیامدهای تربیتی بسیاری دارد.
🔹در الگوی دینی ما اولویت برای زن نقش همسری است و نقش مادری در رتبه بعدی قرار دارد و اولویت آخر حضور اجتماعی است.
🔸در جامعه سنتی اولویت را برای زن در مادری و بعد خانه داری و سپس همسری میدانند. در فضای مدرن اولویت را برای زنان در حوزه اجتماعی تعریف میکنند و در مرحله بعدی میان نقش خانه داری و مادری مردد هستند و اولویت آخر را به جایگاه همسری زن اختصاص میدهند.
🔹به نظر میرسد در شرایط کنونی به جای نفی اصل اشتغال زنان باید الگوی اشتغال آنها را تغییر داد.
🔻 کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ گزیده ای از همایش فقه نظام
🔹حجت الاسلام دکتر حاج ابوالقاسم
🔸موسسه فتوح اندیشه
🗓اصفهان 97/11/11
🔻 کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
هدایت شده از KHAMENEI.IR
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 ببینید| رهبرانقلاب در دیدار اخیر مسئولان نظام:
👈 #اقتصاد ما چند #بیماری_مزمن دارد که اینها را اگر بتوانیم در این برهه حل کنیم -این برههای که با مسئلهی نفت گلاویز هستیم و تحریم و این چیزها مطرح است- به نظر من اقتصاد ما #جهش پیدا خواهد کرد.
۱. یکی مسئلهی وابستگی به #نفت است.
۲. یکی مسئلهی مداخلات غیر لازم دستگاههای حکومتی در امر اقتصاد است.
۳. یکی، مسئلهی تخریب فضای کسب و کار است.
۴. یکی هم مسئلهی اصلاحات ساختاری بودجه است.
👈 به نظر میرسد که میتوانیم در زمینهی اصلاح ساختارها در این برهه کار کنیم. یک مقداری احتیاج دارد به #مدیریت_شجاعانه؛ یک مقدار مسئولین دولتی با شجاعت در این قضیّه وارد بشوند؛ ملاحظهی غیر وظیفه و غیر قانون و غیر مصلحت کشور را نکنند. ۹۸/۰۲/۲۴
🌷 #دیدار_کارگزاران
💻 @khamenei_ir