⚫️ویژه ایام محرم وصفر
✅ در آیات و روایات تاکید زیادی بر اهمیت استقلال اقتصادی جامعه اسلامی شده است. هر چند آیه واعدوا لهم مااستطعتم من قوه (انفال:60) به ظاهر به جنگ مرتبط است، ولی بر اساس نگاه مفسران مضومنی عام دارد و بر این نکته تاکید دارد که مسلمانان باید تمامی ابزارهای قدرت را در اختیار داشته باشند که یکی از آنها ابزار قدرت اقتصادی است...
➕ متن کامل
yon.ir/yk2xF
#فقه_اقتصادی
▪️کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
🔻آیت الله اراکی رئیس هیات امنای پژوهشگاه فقه نظام در مراسم شب سوم محرم در قم:
💎 وارونگی فرهنگی، بزرگترین تهدید یک جامعه است
🔹در جامعه چند صدایی، حق، محوریت ندارد. وقتی حق، محور است چرا باید باطلهای مختلف نیز در کنار حق، مشروعیت داشته باشند.
🔹عدهای هنوز به اشتباه میگویند که سیدنا یزید قتل سیدناالحسین(ع)؛ این افراد فهم درستی از دین ندارند، زیرا نمی شود که هم یزید سید و آقای آنها باشد و هم امام حسین(ع)؛ حق و باطل هیچ وقت در یک جا جمع نمیشود.
🔹 غربیها میگویند که کسی که زور دارد، حق هم دارد و هرکس که سلطه یافت میتواند حرفی برای گفتن داشته باشد.
🔹منطق اسلام و قرآن آن است که قدرت سیاسی اگر حق بود، مشروعیت هم دارد و اگر حق نبود، هرچه هم که قدرت داشته باشد مشروع نیست.
🔹هر انسان با وجدانی از قیام عاشورا درس شناخت حق از باطل را میگیرد و حضور در مجالس امام (ع) اعلام حضور در جبهه ایشان یعنی جبهه حق است.
🔹امام حسین(ع) وارد جدال با جبهه باطل شدند و قصد داشتند که جامعه وارونه شده اسلامی را بر جای خود بنشانند.
▪️کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
💢در جامعه ما فقه حکومت میکند
✔️حجت الاسلام والمسلمین سيد ابراهیم رئیسی:
🔹اگر فقها در گذشته مانند شیخ انصاری زحمت کشیدند و موضوعات و آثاری را برای ما به یادگار گذاشتند که بسیار ارزشمند است ولی امروز با سوالات فراوانی در حوزه فقه مواجه هستیم و این به دلیل حکومت فقه در کشور است.
🔹در گذشته فقه حکومت نمیکرد ولی امروز در جامعه ما فقه حکومت میکند و سوالات زیادی وجود دارد که باید حوزههای علمیه با همان مبانی مذهب جعفری و اجتهاد تمدن ساز به این سوالات پاسخ دهند.
🔹فقه از جواب هیچ سوالی عاجز نیست ولی نیاز است در این خصوص کار شود و میشود با تلاش پاسخ سوالات را از فقه دریافت کرد.
🔹فقه این ظرفیت را دارد که تمام شئونات در همه عرصهها را رقم بزند و باید از این ظرفیت استفاده شود.
🔹بر اساس قانون قاضی مکلف است که برای دریافت حکم پرونده به قانون مراجعه کند و اگر قانون موجود نبود باید به فتوا عمل کند.
▪️کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
🔻آیتالله حسینی بوشهری عضو هیات امنای پژوهشگاه فقه نظام، در دیدار اعضای ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان قم:
💎 شیوههای امربه معروف بازنگری شوند
◽️ شاهد به روز شدن منکرات و تنوع در هنجارشکنی های فرهنگی هستیم.
◽️در گذشته بیحجابترین افراد وقتی قصد زیارت حرم حضرت معصومه (س) را داشتند در دروازه شهر پوششی در شأن ام القری جهان اسلام به تن میکردند.
◽️امروز فرد زائر که نسبت به حجاب دغدغهای ندارد، ابتدا با پوشش مناسب وارد شهر میشود و با صحنههایی مواجه است که آن حجاب و عفاف ویژه شهر کریمه اهل بیت(ع) را کنار میگذارد.
◽️اینکه بیاییم طرح بدهیم به ادارات و نهادها تا رئیس و نایب رئیسی را برای اجرای این موضوع مهم انجام دهند مطمئن باشید هیچ اتفاقی نخواهد افتاد.
◽️جزیرهای عمل کردن و هر کسی برای خودش کار کردن نتیجه ای به بار نخواهد داشت. باید نشست و در شیوه اجرای امر به معروف و نهی از منکر برنامه ریزی و بازنگری دوباره داشت.
◽️از مصدایق منکرات تنها #حجاب و عفاف نیست بلکه این از مظاهر برجسته منکرات است، لذا باید بر روی ربا، رشوه، بداخلاقی، فحش و ناسزا کار شود.
▪️کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
💢تعریف غرب از قدرت با قرآن کریم سازگار نیست
📌آیتالله محسن اراکی، :
🔹تعریف قرآن از قدرت سیاسی با تعریف غرب از حیث بنیادین دو تفسیر کاملا متفاوت است. منطق قرآن آن است که قدرت سیاسی اگر حق بود، مشروعیت هم دارد و اگر حق نبود، هرچه هم که قدرت داشته باشد مشروع نیست.
🔹هرجا که حق و باطل در مقابل هم قرار میگیرند، جنگ و جدال دو فرهنگ است؛ امام حسین(ع) نیز از همین جهت وارد جدال با جبهه باطل شدند و قصد داشتند که جامعه وارونه شده اسلامی را بر جای خود بنشانند.
🔹بدترین خطری که یک جامعه را تهدید میکند، مساله وارونگی است. نمیتوان در یک جامعه هم از حق گفت و هم از باطل؛ عدهای که میگویند سیدنا یزید قتل سیدناالحسین(ع) هیچ فهمی از دین ندارند؛ عدهای هنوز بر تکثرگرایی که با منطق و عقل یکسان نیست، پافشاری میکنند.
▪️کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
💢اقتصاد تعاونی بنبست شکن اقتصاد ماست/ نظام سرمایهداری ذاتاً فقرزاست
📌استاد احمدعلی یوسفی، در مدرسه تابستانه #منهاج نظریه تعاون براساس مکتب اسلام در جمهوری اسلامی ایران را مورد بررسی قرار داد.
🔹نظام سرمایهداری ذاتاً فقرزاست چون ساختار آن تمرکز ثروت است.
🔹براساس نگاه نظام سرمایهداری تمام سهم تولید در دوران رونق برای صاحب سرمایه بوده و در دوران رکود نیز اگر تولیدی حاصل نشود، نیروی کار باید با بیمهری از بنگاه اقتصادی اخراج شود.
🔹اسلام به مردمسالاری اقتصادی دینی اعتقاد دارد که در بخش تعاون تبلور پیدا میکند.
🔹فلسفه تأسیس تعاونیها ارتقاء انسان در برابر سرمایه و به خدمت در آوردن سرمایه برای نیروهای فعال اقتصادی است.
🔹نوع مالکیت در تعاونیها مالکیت مشاعی فراگیر و نیمه فراگیر است که نیروی کار، صاحب سرمایه و مصرف کننده مالک و بهرهمند هستند.
▪️کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
🔸فراعنه امروز نیز در مقابل حدود الله حد میگذارند / #سند_2030 برای مقابله با حدود الهی است
آیت الله #میرباقری:
🔹پرستش طواغیت و اولیاء طاغوت حاکم بر سراسر #زندگی_مدرن است.
🔹حالا اگر جاهلیت اولی رفت و جای آن #جاهلیت_مدرن آمد به اسم اومانیزم و انسان پرستی اراده خود را می خواهند بر سراسر زندگی بشر حاکم کنند، این محادّة نیست؟!
🔹ما نباید صف خود را از محادّین جدا کنیم؟! اگر داخل محادّین شدیم و قواعد آنان را قبول کردیم، اسناد بین المللی را پذیرفتیم و امضا کردیم و گفتیم عمل می کنیم و بعد هم شوخی کردیم و گفتیم برای خود #حق_تحفظ می گذاریم، این شوخی به تعبیر من خیلی جاهلانه و خیلی سخیف است. بت پرستی می کنیم با حق تحفظ، طیب الله انفاسکم!!! حق تحفظ که چیزی را عوض نمی کند.
🔹در چار چوب های مناسبات جهان مدرن و تحت #سلطه قدرت ها زندگی کردن می شود محادّة با خدا. اگر بپذیرید جزء محادّین می شود. سختی کار هم همین جاست، باطن حدود الله یسر و آسان است ولی رعایت حدود الله سخت است.
🔹اگر بخواهیم رعایت حدود الله را کنیم، #تحریم اقتصادی می شویم، اینجاست که تقوا می خواهد تا حدود الهی رعایت شود.
🔹امام حسین(ع) می خواستند حدود الله را اقامه کنند و کسانی که به مقابله با حضرت آمدند می خواستند حدود خود را جاری کنند.
▪️کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
منشی هماهنگ با توانِ حرکت و اراده...
▪️کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
✅ میخواست ملّت را اصلاح کند
💢سید الشهداء- سلام اللَّه علیه- وقتی میبیند که یک حاکم ظالمی، جائری، در بین #مردم دارد حکومت میکند، تصریح میکند حضرت که اگر کسی ببیند که یک حاکم جائری در بین مردم حکومت میکند، ظلم دارد به مردم میکند، باید مقابلش بایستد و جلوگیری کند هر قدر که میتواند؛ با چند نفر، با چندین نفر، که در مقابل آن لشکر و بساط، هیچ نبود. لکن تکلیف این طور میدانست که باید قیام بکند و خونش را بدهد تا اینکه این ملت را اصلاح کند، تا اینکه این عَلَم یزید را بخواباند و همین طور هم کرد و تمام شد. خونش را داد و خون پسرهایش را داد و اولادش را داد و همه چیزهای خودش را داد در راه، برای اسلام. مگر خون ما رنگینتر از خون سید الشهداست؟
📅 امام خمینی(ره) | ۳ آبان ۱۳۵۷
▪️کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
💢نظام پادشاهی مطلقه؛ ریشه اصلی فساد سیستماتیک بنیامیه
📌آیتالله عباسعلی کعبی، عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری، در گفتوگویی درباره چرایی دچار شدن جامعه اسلامی به انحطاط و فساد در دوران اموی و ضرورت اجتنابناپذیر قیام علیه حکومت یزید از سوی امام حسین(ع) گفت:
🔹آنچه که در آن دوران به منزله یک منکر بزرگ اتفاق افتاد و زمینه نهضت حضرت سیدالشهدا(ع) را فراهم کرد جابجایی کلان ارزشها بود؛ به گونهای که معروف، منکر و منکر، معروف شد و در صدر معروفها نظام ولایی رسول الله(ص) بود که باید به امام علی(ع) منتقل میشد که این کار انجام نشد.
🔹فساد سیستماتیک دوران اموی ریشه در نظام پادشاهی مطلقه داشت که ساحتهای فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و اجتماعی را مبتلا به این نوع فساد کرده بود و نهضت امام حسین(ع) برای مبارزه با آن و براندازی حکومت یزید و احیای ارزشها و معروفهای واقعی برپا شد.
▪️کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir