♦️حجتالاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه، معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی و عضو هیئت امناء پژوهشگاه فقه نظام ۱۲ مردادماه در نشست علمی «مبانی، رویکردها و نوآوریهای کلامی شهید صدر» که در بنیاد فرهنگی امامت برگزار شد، گفت:
🔹اینکه فردی فقط سیره شخصی او علوی باشد، کافی نیست و باید ساختارها و نظامات اجتماعی ما هم علوی باشد، البته متأسفانه کمتر در این باب سخن گفته و شنیده شده است، زیرا عمدتاً از سیره فردی آن حضرت، مطلب بیان میشود.
🔸حجتالاسلام خسروپناه بیان کرد: وی همچنین کم بودن تعداد افراد شیعه را دلیل بر اتفاقی بودن آن نمیداند، بلکه معتقد است شیعه یک اصل است که زمینه آن از دوره پیامبر پدید آمد؛ البته شهید صدر اشاره دارد که اصطلاح شیعه و تشیع چه زمانی به وجود آمد؛ لذا نباید تشیع را با محتوای شیعه خلط کنیم که برخی مانند مدرسی طباطبایی در کتاب فرایند تکامل این خلط را دارد، چون برای عصمت بار معنایی خاصی در نظر گرفته و نتیجه میگیرد که اعتقاد به عصمت در دوره ائمه در میان صحابه وجود نداشته است.
🔹 وی دو سؤال را مطرح کرده که تشیع چگونه تولد یافت و گروه شیعه چه زمانی پدید آمد؟ او معتقد است تشیع رهاورد طبیعی اسلام است، زیرا پیامبر جامعه جاهلی را به اسلام دعوت کرد و این رهاورد بعد از وفات پیامبر هم باید تداوم مییافت. پیامبر چند راهکار میتوانست برای تداوم رسالت اتخاذ کند که اولین آن سکوت بود. این راهکار کاملاً غلط است، زیرا علائم عدم بلوغ امت به روشنی وجود داشت، بنابراین دلیلی وجود ندارد که پیامبر برای جانشینی خود سکوت کرده و راهی قرار ندهد، در حالی که خلیفه اول برای خود جانشین انتخاب میکند.
🔸بنابراین پیامبر حتماً باید موضع ایجابی داشته و امت را رها نکرده باشد؛ این موضع هم دو راه دارد؛ یا نظام شورایی است که پیامبر باید امت را برای تبیین مبانی اجرایی این راه حل آماده کند، ولی سیره عملی پیامبر نشان میدهد مسلمین به حاکم متکی هستند و قرار بر این نیست که شورا بخواهد تداوم کار پیامبر را بر عهده بگیرد، لذا راه، تعیین مصداق جانشین نبوت یعنی امام علی(ع) به عنوان تنها گزینه است.
📄:https://b2n.ir/728574
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
♦️نظر موسسه فقه اقتصادی طیبات در مورد تغییر وام ودیعه مسکن به مرابحه کالا
🔹درپی تغییری که شورای فقهی بانک مرکزی در ماهیت تسهیلات مستاجران از «ودیعه مسکن» به «مرابحه کالا و خدمات» داد، موسسه فقه اقتصادی طیبات نظر گروه کارشناسی خود را اعلام کرد.
🔸 به گزارش خبرگزاری حوزه حجت الاسلام والمسلمین جواد عبادی کارشناس فقه بانک و مدیر موسسه فقه اقتصادی طیبات نظر گروه کارشناسی این موسسه را در این مورد این گونه اعلام کرد:
◀️ وی ابتدا ضمن گلایه نسبت به روش متولیان اینگونه طرح ها گفت: متولیان اقتصادی و بانکی کشورباید مطابق قانون (ماده ۱۶ قانون برنامه ششم توسعه مصوب ۱۴/۱۲/۱۳۹۵) تمامی طرح های تسهیلاتی خود را ابتدا به شورای فقهی بانک مرکزی ارائه دهند و از این شورا تاییدیه شرعی اخذ نمایند اما متاسفانه شیوه ای که متولیان اقتصادی کشور در ماه های اخیر به ویژه در وام کرونا و همین ودیعه مسکن در پیش گرفتند این است که ابتدا طرح را تصویب کرده و آن را اعلام عمومی می کنند و حتی مقدمات ثبت نام آن را انجام می دهند و بعد از آنکه متدینین و مراجع عظام تقلید نسبت به شبهات شرعی طرح واکنش نشان می دهند، تازه به فکر رجوع به شورای فقهی یا مراکز فقهی حوزه می افتند.
🔹این شیوه عمل کردن علاوه بر اینکه تخلف از قانون است به نوعی تضعیف شورای فقهی بانک مرکزی هم محسوب می شود زیرا اگر قبل از اعلام عملیاتی کردن طرح ابتدا آن را به شورای فقهی ارجاع دهند این شورا وجه شرعی آن را مورد بررسی قرار داده و راهکار مناسب آن را ارائه می دهد به ویژه اینکه مشی چند ساله شورای فقهی نشان داده است که این شورا همواره در تعامل با بانک مرکزی نقش کلید سازی را دارد نه قفل سازی.
🔸به امید آنکه بانک مرکزی در طرحهای آینده از قانون «لزوم تایید شرعی طرحها توسط شورای فقهی بانک مرکزی» تمکین کند و اگر در این مورد خلاء هایی وجود دارد سریعا از طریق مجاری قانونی حل شده و از آغشته کردن بیش از این جامعه اسلامی به وامهای حرام پرهیز نماید.
🔹مطابق نظر گروه کارشناسی موسسه فقه اقتصادی طیبات ، مستاجرانی که این تسهیلات را دریافت می کنند برای دوری از ربا حتما باید به شرح ذیل عمل کنند:
تسهیلات گیرندگان باید با کل مبلغ این تسهیلات (که در تهران ۵۰ میلیون تومان و کلان شهرها ۳۰ میلیون تومان و سایر شهرها ۱۵ میلیون تومان می باشد) ابتدا کالا یا کالاهایی را (هر کالایی که مورد نیازشان است) به وکالت از بانک (وبرای بانک) خریداری کنند سپس آن کالای بانک را به صورت نسیه اقساطی به مبلغ اصل تسهیلات +سود متعلقه آن ( ۱۳ درصد بر مبنای سالانه) به خودشان بفروشند.
🔸 بنابراین زیاده ای که بانک بابت این تسهیلات به عنوان سود از مستاجران دریافت می کند بابت فروش نسیه کالا از طرف بانک به مشتری می باشد و اگر مستاجران واقعا این خرید را به نحوی که گفته شد عمل کنند (ابتدا برای بانک بخرند و سپس از طرف بانک به خودشان بفروشند) این وام از منظر شرعی صحیح بوده و ربوی نخواهد بود.
اما اگر خرید به نحو فوق صورت نگیرد سودی که مستاجران به بانک می پردازند از نظر مراجعی که در مورد این وام اعلام نظر کرده اند ربوی خواهد شد.
🔶گزارش کامل: https://b2n.ir/315032
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
📌 #اطلاعیه 📣
🔰 سلسله مباحث نظام حکمرانی دینی
👈 به منظور تدوین نظریه کاربردی دولت اسلامی
🔹 توسط آیت الله اراکی
🔻 زمان: چهارشنبه ۱۳۹۹/۵/۱۵ ، ساعت ۱۷
🔻 آدرس اینترنتی پخش زنده آپارات:
https://www.aparat.com/ayatollah.araki/live
🔻 آدرس اینستاگرام:
https://Instagram.com/ayatollah.araki
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
هدایت شده از KHAMENEI.IR
📝 یادداشت بیاناتی | واکاوی توطئه «تحریفِ حقایق» و راه مقابله با آن براساس بیانات حضرت آیتالله خامنهای؛
🔸 غلبه بر «جریانِ تحریف» با «جهادِ امید»
🔻 یکی از موضوعات مهم مطرح شده در بیانات روز عید قربان رهبر انقلاب اسلامی بحث «جریانِ تحریف» بود. ایشان تحریف یعنی «واژگون نشان دادن واقعیّات کشور و واقعیّات مرتبط با کشور» را در کنار توطئهی «تحریم» قرار دادند و تصریح کردند: «اگر جریان تحریف شکست بخورد، جریان تحریم قطعاً شکست خواهد خورد؛ زیرا که عرصه، عرصهی جنگ ارادهها است.» ۱۳۹۹/۰۵/۱۰
در ادامه با رجوع به نظام فکری حضرت آیتالله خامنهای کمی ابعاد این مسئله را واکاوی میکنیم.
🔹️ عرصه درگیری: جنگ ارادهها
تحریف، حربهی دشمن در جنگ امروز علیه ملت ایران و نظام اسلامی است. اما این جنگ چگونه جنگی است؟
از منظر رهبر انقلاب در شرایط فعلی «ما با استکبار جهانی در حال جنگ نامتقارنیم.» ۱۳۹۵/۰۳/۰۳ و پیروزی یا شکست در این جنگ کاملا وابسته به ارادههاست چون «در جنگ نامتقارن ارادهها هستند که با هم میجنگند؛ هر ارادهای غلبه پیدا کرد، پیروز خواهد شد.» ۱۳۹۵/۰۳/۰۳ در این درگیری «هدف آن چیزی است که در دل شماست، در ذهن شماست، در مغز شماست.» ۱۳۹۱/۰۵/۱۶ در واقع «سیاست تبلیغی و رسانهای دشمن و فعّالترین برنامههای آن، مأیوسسازی مردم و حتّی مسئولان و مدیران ما از آینده است. خبرهای دروغ، تحلیلهای مغرضانه، وارونه نشان دادن واقعیّتها، پنهان کردن جلوههای امیدبخش، بزرگ کردن عیوب کوچک و کوچک نشان دادن یا انکار محسّنات بزرگ، برنامهی همیشگی هزاران رسانهی صوتی و تصویری و اینترنتی دشمنان ملّت ایران است؛ و البتّه دنبالههای آنان در داخل کشور نیز قابل مشاهدهاند که با استفاده از آزادیها در خدمت دشمن حرکت میکنند.» ۱۳۹۷/۱۱/۲۲
🔹️ ابزار دشمن: رسانه
در این کارزار مهم و حساس، دشمنان «با ابزار بسیار خطرناک رسانه، بخصوص رسانههایی که امروز نوپدید است» ۱۳۹۷/۰۷/۱۲ به میدان آمدهاند و «با تصویرسازی غلط سعی میکنند افکار ملّت ایران را منحرف کنند؛ هم تصویر غلط دربارهی ایران، هم تصویر غلط دربارهی خودشان، هم تصویر غلط دربارهی اوضاع منطقه.» ۱۳۹۷/۰۷/۱۲ تزریقِ تفکر «سازش» بهعنوان «راهحلِ مشکلات اقتصادی» نقطهی کانونی این تصویرسازی و تحریفِ حقایق است: «[میگویند] اگر ما با آمریکا سازش کردیم، مشکلات کشور حل میشود.» ۱۳۹۵/۰۸/۱۲ در واقع «دشمن میخواهد من و شما به این نتیجه برسیم که صلاح نیست در مقابل آمریکا خیلی هم بایستیم و خیلی هم مقاومت کنیم.» ۱۳۹۱/۰۵/۱۶
🔹️ راه پیروزی: جهادِ امید
روشن شد که دشمن با تحریف واقعیتها و تصویرسازیِ غلط به دنبال ناامید کردن مردم و به سازش کشاندن مسئولان نظام است لذا در نقطهی مقابل «شما جوانان باید پیشگام در شکستن این محاصرهی تبلیغاتی باشید. در خود و دیگران نهال امید به آینده را پرورش دهید. ترس و نومیدی را از خود و دیگران برانید. این نخستین و ریشهایترین جهاد شما است.» ۱۳۹۷/۱۱/۲۲
👈 باید تصویری صحیح، واقعبینانه و بدون ترویجِ یأس و ناامیدی از ایران اسلامی برای افکار عمومی ارائه داد. تصویری که در آن «تواناییها و ظرفیتهای عظیم ملی» در کنار «مشکلات و خلاءها» مطرح میشوند و به دور از بنبستنمایی، راهحلهایی عملیاتی پیشنهاد میگردند.
🔺️ دشمن «امید» را هدف گرفته و باید در این جنگ دشمن را «ناامید» کرد.
⭕️سلسله نشست های علمی : آسیب شناسی تقنین و قوه مقننه در ایران (نشست دوم)
✅نشست «بررسی علل قانون گریزی با تاکید بر راهکارهای ایجاد هم سویی اجتماعی در متابعت از قانون»
🔸ارائه: حجتالاسلام بهارلویی استاد سطح عالی حوزه
🔻دبیر علمی: حجت الاسلام نصیر الله حسنلو ، دانشجوی دکتری فلسفه حقوق دانشگاه باقر العلوم
▪️ناقد: حجت الاسلام صالحی منش، دبیر گروه سیاست پزوهشگاه فقه نظام
⭕️ زمان: پنجشنبه ۲۳مرداد ساعت ۱۰الی۱۲
⭕️ مکان: صفائیه، کوچه ممتاز، ساختمان نورالثقلین. پژوهشگاه فقه نظام.
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
🚨دوره #تربیت_پژوهشگر در حوزه #فقه_نظام
🔹به صورت حضوری و مجازی
🔸ویژه برادران و خواهران
📗برخی از سرفصل های دوره:
مبانیفقهنظام، روش شناسی فقه نظام های اجتماعی، مناسبات فقه نظام و علوم انسانی، فقه نظام اقتصادی، فقه نظام سیاسی، فقه نظام حقوقی، فقه نظام تربیتی، فقه نظام رسانه
🔻مهلت ثبتنام: تا ۳۱ مرداد ماه ۱۳۹۹
🔺زمان شروع دوره: بعد از دهه اول محرم
✅جهت ثبتنام اولیه، مشخصات زیر را به شناسه @pa_110 در پیامرسان #ایتا یا شماره ۰۹۳۰۳۰۷۸۲۰۳ ارسال فرمایید.
(نامونامخانوادگی، مدرکتحصیلی، نامحوزه یا دانشگاه محلتحصیل، سالتولّد)
#پژوهشگاه_فقه_نظام
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
🔶آیتالله اراکی، مؤسس و رئیس هیئت امناء پژوهشگاه فقه نظام:
همه آیات قرآن دارای آموزههای فقه سیاسی است / قیام امام حسین(ع) فرصت احیای عدل بود.
🔹به گزارش ایکنا، آیتالله محسن اراکی، استاد سطح عالی حوزه علمیه، ۲۱ مردادماه در ادامه مباحث دولت اسلامی که در قالب فایل صوتی در فضای مجازی منتشر شده است، با بیان اینکه در نظریه سیاسی اسلام، مشروعیت و قدرت دو پایه برای حکمرانی است، گفت: مشروعیت حکمرانی از منظر عقل و شرع نمیتواند منبعی غیر از خدا داشته باشد.
🔺ایشان افزودند: از «بسم الله» سوره حمد تا آخرین آیه سوره ناس، همگی بحث فقه سیاسی دارد؛ براین اساس هر کسی که حاکم است باید ماذون از جانب خدا باشد وگرنه طاغوت است؛ طاغوت کسی است که بدون آنکه حق فرمان داشته باشد بر دیگران حکومت میکند.
🔹استاد حوزه علمیه تصریح کرد: مشروعیت یک نظام را خدا عطا میکند، ولی موجودیت آن با حضور مردم ایجاد میشود؛ در رفتارهای فردی هم، مشروعیت یک رفتار را از خدا میگیریم و به تبع آن مالی را خورده و چیزی را میپوشیم، ولی رفتار فردی را خود ما به وجود میآوریم و انجام میدهیم.
🔸وی افزود: حکومت و نظام اساساً یک مقوله و رفتار جمعی است و کمترین مقدار جمع هم که دو نفر هستند، یکی امام و دیگری مأموم است؛ لذا در روایت بیان شده اگر در روی زمین، دو نفر بیشتر نباشند یکی از آنان امام است. امامت فعل دسته جمعی است و از این رو، هرجا بحث اطاعت است، آمر و مأمور وجود دارد.
متن کامل خبر : https://b2n.ir/931246
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
🔶آیتالله تحریری در گفتگویی عنوان کرد:
باید به دنبال غربالگری عمیق در روش علوم انسانی برای تولید علم باشیم
🔹آیتالله محمدباقر تحریری، تولیت مدرسه علمیه مروی تهران در گفتوگویی، با اشاره به اهمیت اطلاع مراکز پژوهشی از نیازهای روز جامعه، اظهار داشت: اساتید راهنما، داوران و مشاوران باید با اشراف کامل به این نیازها، پژوهش های حوزوی را مورد ارزیابی قرار دهند.
🔸وی به تاکیدات رهبر انقلاب در خصوص تولید علم در حیطه علوم انسانی اشاره کرد و افزود: پژوهشگران باید با پشتوانه قوی اعتقادی وارد این عرصه مهم و خطیر شوند.
🔹استاد برجسته حوزه علمیه با بیان اینکه در حال حاضر محور علوم انسانی دیدگاه غرب نسبت به انسان است، ابراز کرد: تشکیل مراکز پژوهشی در این خصوص ارزشمند است اما باید در این وادی خطرناک به دنبال غربالگری عمیق در روش علوم انسانی برای تولید علم باشیم.
🔸وی با اشاره به اهمیت ارتباط تنگاتنگ میان پژوهش های حوزوی و قوای حکومتی، اظهار داشت: برخی لزوم ارتباط میان حوزه، کف جامعه و حکومت را نمی توانند درک کنند و به همین دلیل چوب لای چرخ می گذارند؛ در حالی که نتایج پژوهش های حوزوی باید در جامعه و حکومت اسلامی مورد استفاده قرار گیرد.
🔹تولیت مدرسه علمیه مروی تهران بیان داشت: دیدگاه امام و رهبری باید در پژوهش مورد توجه قرار گیرد تا علاوه بر استخراج احکام موضوعات جدید، مبانی اسلامی از دستبرد انحرافات در امان بماند.
🔗https://b2n.ir/635241
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🔰 پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی ارتحال حجتالاسلاموالمسلمین تسخیری
🔻 حضرت آیت الله خامنهای در پیامی درگذشت عالم مجاهد و زبان گویای اسلام و تشیع حجتالاسلام والمسلمین تسخیری را تسلیت گفتند.
متن پیام رهبر انقلاب اسلامی به این شرح است:
🔹 بسم الله الرحمن الرحیم
با تأثر و تأسف اطلاع یافتیم که عالم مجاهد و زبان گویای اسلام و تشیع جناب حجةالاسلام والمسلمین آقای حاج شیخ محمدعلی تسخیری رحمةاللهعلیه دار فانی را وداع گفته است.
کارنامهی این سرو نستوه و خستگیناپذیر در انواع خدمات برجسته در مجامع جهانیِ اسلامی حقاً درخشان است.
عزم راسخ و دل پرانگیزهی ایشان حتی بر ناتوانیهای جسمانی در چند سال اخیر فائق میآمد و حضور مؤثر و برکت وی را در هر نقطهی لازم و مفید استمرار میبخشید.
مسئولیتها و خدمات ایشان در داخل کشور نیز فصل جداگانه و ارزشمندی از تلاشهای این روحانی فاضل و متعهد است.
اینجانب به خاندان و بازماندگان مکرم و نیز به همهی همکاران و دوستان ایشان تسلیت عرض میکنم و رحمت و مغفرت و رضوان الهی را برای وی مسألت میکنم.
سیّدعلی خامنهای
۲۸ مرداد ۱۳۹۹
💻 @Khamenei_ir
🔳عزاداری در ایام کرونا از منظر فقه/نسبت میان لزوم سلامتی نفس با احیای شعائر حسینی
▪️آیت الله فاضللنکرانی در یک نشست علمی به بیان مباحثی دقیق در حوزه فقه عزاداری و کرونا پرداخت و نسبت میان لزوم سلامتی نفس با احیای شعائر حسینی را تشریح کرد.
▫️اهم بیانات ایشان بدین شرح است:
به عنوان مقدمه چند جمله بگویم؛ اولا کرونا یک قضیه ای است که چند ماه است همه عالم را فراگرفته و همه امور را تحت الشعاع خود قرار داده است و این ویروس تنها مربوط به حوزه سلامت نمیشود بلکه اقتصاد، اجتماعات، سیاست و همه امور را تحت تأثیر خود قرار داده است.
▪️این مسأله نیز حائز اهمیت است که در این مدت روشن شد، بین علم و دین تعارضی وجود ندارد، چراکه بزرگان دین ما واقعیت های علمی را می پذیرند و به مقتضای آن مناسک دینی نیز تنظیم میشود.
▫️همچنین باید بار دیگر تأکید کنیم که این حرف زده نشود که کرونا یک دروغ است یا یک چیزی است که خواسته اند آن را بیش از اندازه بزرگ کنند، چراکه ما در خارج آن را می بینیم و هر روز اخباری از آن به دست می رسد؛
▪️همچنین گفته نشود که مثلا این ویروس در برخی مکان ها مثل مساجد یا حرم ها یا مجالس عزاداری نمی رود، این حرف هایی که در فضای مجازی زده میشود و بعضا به نام حوزه نیز گفته میشود هیچ پایه و اساس و ریشه ای ندارد،
▫️ اصلا خود ائمه فرموده اند: «همه ما ائمه یا مسموم می شویم یا به وسیله شمشیر به شهادت می رسیم»، بنابراین نمیتوان گفت این ویروس وارد مجالس اهل بیت(ع) نمیشود یا کسی که مبتلا هست به این بهانه که به دیگران سرایت نمیکند، وارد مجالس بشود.
▪️از طرف دیگر برخی در فضای مجازی مطرح میکنند که مباحث مربوط به عزاداری امام حسین(ع) و ائمه اطهار(ع) نباید وارد حوزه فقه بشود که این هم حرف درستی نیست؛ این که عزاداری و کربلا و عاشورا را از فقه جدا کنیم یک تحریف بسیار بزرگ در قضیه عاشورا است؛ همچنانکه وقتی ما بحث فقهی «جهاد ذبی» را مطرح کردیم، آن را از قضیه عاشورا و امام حسین(ع) وام گرفتیم، و حرکت امام حسین(ع) و قیام عاشورا اساسا یک بحث فقهی عمیق است و فقهای قدیم و جدید ما همه راجع به عزاداری نکات فقهی دقیقی گفته اند.
▫️ آنچه از کلمات فقها استفاده میشود این است که بر هر مسلمان و شیعه ای لازم است که عزاداری کند ولی کیفیت آن به اختلاف ازمنه و امکنه و شرایط و عرف هرجایی مختلف میشود، فقها تنها تأکید دارند که مجلس عزاداری نباید همراه با امور حرام باشد مثلا آلات موسیقی حرام جایز نیست که با عزاداری همراه شود.
▪️عزاداری یک امر مستحب مؤکد است که گفتیم در زمانه ما به عنوان ثانوی وجوب کفایی هم دارد؛ از طرف دیگر وجوب حفظ نفس عقلی و شرعی است و هیچ شکی در آن نیست و اساسا دین ما دینی است که کاملا بر طبق ضوابط و ملاک های عقلی بنانهاده شده است و از این رو حفظ جان را جز در برخی موارد نظیر جهاد یا دفاع با شرایط خاص خودش واجب شمرده است
گزارش تفصیلی:https://b2n.ir/705378
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
هدایت شده از عبدالحسین خسروپناه
بسم الله الرحمن الرحیم
انا لله و انا الیه راجعون
◾️ ارتحال عالم ربانی فقیه تقریبی حضرت آیت الله حاج شیخ محمدعلی #تسخیری مشاور مقام معظم رهبری در جهان اسلام را به خانواده مکرم و فرزندان و اخوان معزز و شاگردان و دوستدارانش و به ویژه مقام معظم رهبری تسلیت عرض می کنم.
ایشان دارای شخصیتی عالم، فرهیخته، جامع، حلیم و متواضع و دارای دغدغه های جهان اسلام بود.
همراهی با معظم له در جلسات شورای گفتگوی ادیان و فرهنگها برای این کمترین درس آموزی داشت.
وی تقریب مذاهب را با اصول همراه می نمود و با دانش فقه و تفسیر و حکمت، مدیریت مجمع تقریب مذاهب را دنبال می کرد.
🍃 رضوان و جنت الهی و ضیافت علوی و حسینی نصیبشان باد.
عاش سعیدا و مات سعیدا
والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته
✍ عبدالحسین خسروپناه
حوزه علمیه قم ۲۸ مرداد۹۹
🆔 @khosropanah_ir
🔵کتاب «فقه، سیاست و حکومت» بررسی میکند؛
تحولات و تطورات فقه سیاسی شیعه
▪️تبیین و تدوین فقه سیاسی امری سهل و آسان نیست شاید دلیل عمده این دشواری تحولی باشد که در سده اخیر در دانشهای گوناگون رخ داه و علم فقه را فهم و استنباط مقررات عملی اسلام از منابع و مدارک تفصیلی مربوط به آن، یعنی قرآن، سنت، اجماع و عقل تعریف کردهاند پیش فرض فقه سیاسی آن است که عملکرد سیاسی و اجتماعی مسلمانان باید در گستردهای رخ دهد که منابع چهارگانه پیش گفته تعیین میکنند البته این بدان معنا نیست که همه موارد کاملاً در این منابع به طور مشخص وجود دارد و کار استنباط صرفاً گشتن منابع و استخراج آنهاست.
♦️آنچه کتاب «فقه، سیاست و حکومت» را از دیگر آثار مشابه متمایز میکند این است که کتاب باوجود رویکرد پژوهش محور نویسندگان آن و ارجاعات فراوان آن به منابع مهم در فقه اسلامی، به زبانی روشن و قابل فهم نوشته شده است.
گزارش تفصیلی:https://b2n.ir/956866
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
🔳تلاش استاد موسویان برای پاسخگویی به نیازهای فقهی نظام
◽️مدیر گروه اقتصاد اسلامی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی تأکید کرد که مرحوم حجت الاسلام والمسلمین موسویان به معنای واقعی شخصیتی جهادگر بود.
▪️حجتالاسلام و المسلمین احمدعلی یوسفی مدیر گروه اقتصاد اسلامی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در مراسم بزرگداشت مرحوم حجتالاسلام والمسلمین سید عباس موسویان که به صورت مجازی برگزار شد، مجاهدت و تلاش در عرصه جهاد اکبر، جهاد کبیر و جهاد اصغر را از ویژگی های آن مرحوم برشمرد.
▫️حجت الاسلام یوسفی با اشاره به متانت و تواضع مرحوم حجت الاسلام والمسلمین موسویان تأکید کرد: حوزه باید تلاش کند شخصیت هایی را همانند ایشان برای آینده نظام اسلامی تربیت کند؛ امروز به افرادی که همچون ایشان به نیازهای نظام پاسخ دهد نیاز داریم.
▪️وی بر ضرورت الگوگیری طلاب از سیره علمی مرحوم حجت الاسلام والمسلمین موسویان تأکید کرد و ادامه داد: ایشان در همه بخش های نظام تأثیرگذار بود و همواره تلاش می کرد تا مشکلات و گره های علمی و فقهی کشور را حل کند.
▫️مدیر گروه اقتصاد اسلامی پژوهشگاه با بیان اینکه مرحوم حجت الاسلام والمسلمین موسویان به معنای واقعی شخصیتی جهادگر بود، ابراز کرد: جهاد با نفس، جهاد علمی، جهاد در برابر دشمن و حضور در جبهه های حق علیه باطل از ویژگی های بارز ایشان به شمار می رفت.
▪️وی با اشاره به اینکه مرحوم حجت الاسلام والمسلمین موسویان در ایام کرونا نیز مجدانه به کار علمی مشغول بود، ایشان را شهید راه خدمت به علم توصیف و عنوان کرد: ایشان مجاهدانه درس می خواند و از روزهای نخست طلبگی مقید بود دروسی را که می گذراند برای دیگران به شکل شیوا و بلیغ تدریس کند.
▫️حجت الاسلام یوسفی در پایان بیان کرد: ما باید از سیره اخلاقی، علمی و جهادی مرحوم حجت الاسلام والمسلمین موسویان پیروی کنیم.
🔗:https://b2n.ir/884333
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🏴 لوح | نگهبان خیمه طوفان زده
▪️حضرت آیتالله خامنهای: «در طول آن پنجاه-شصت سال پس از رحلت پیغمبر، اسلام طوری تغییر یافته بود که در دنیای اسلام، جگرگوشگان پیغمبر را علناً کشتند و اسیر کردند. امام حسین مانند آن میخ عظیمی شد که این خیمهی طوفانزده را با خون خود نگهداشت.» ۱۳۸۰/۱۲/۲۱
▫️پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI.IR به مناسبت فرارسیدن ماه محرمالحرام، لوح «نگهبان خیمه طوفان زده» را منتشر میکند.
▪️دریافت نسخه قابل چاپ
farsi.khamenei.ir/photo-album?id=46281
هدایت شده از آیت الله اراکی
◀️ #عکس_نوشته
🔻 محرم سرمایه عظیم جهان اسلام است🔻
🔻 کانال رسمی آیت الله اراکی
🆔️ @mohsenaraki_ir
هدایت شده از آیت الله اراکی
📌 #اطلاعیه 📣
🔷️ سلسله دروس امامت در اندیشه اسلامی🔷️
◀️ شب های ماه محرم الحرام ، ساعت ۲۳
⭕ پخش زنده از آپارات و اینستاگرام
🌐 https://www.aparat.com/ayatollah.araki/live
🔻 کانال رسمی آیت الله اراکی
🆔️ @mohsenaraki_ir
هدایت شده از عبدالحسین خسروپناه
بسم الله الرحمن الرحیم
🔰 قال رسول الله ان لقتل الحسین حراره فی قلوب المؤمنین لاتبرد ابدا
🔻 ویروس کووید ۱۹ در جهان معاصر چالشهای متعدد اعتقادی و فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی و بهداشتی و غیره پدید آورده است؛ از جمله آنها، چالش با عزاداری حسینی است که تاکید اولیاء دین و لزوم شرعی حفظ شعائر الهی، ظهور بر وجوب کفائی و لااقل استحباب موکد برای اجرای آن دارد.
لزوم حفظ و نظام الصحه و نفی ضرر و اضرار و لزوم حفظ مصلحت مسلمین نیز بر رعایت امور بهداشتی و سلامت در برابر این ویروس منحوس حکم می کند.
اینک در تزاحم دو حکم الهی مواجهیم که باید بر اساس قاعده اهم و مهم توسط کارشناسان مومن و متعهد و دارای تخصصهای مختلف سلامت و فقاهت، این تزاحم برطرف گردد.
🔻 ستاد مدیریت و مبارزه با کرونا عنایت داشته باشد در حل تزاحم باید به وضعیت واقعی هر دو حکم شرعی توجهکند و به گونه ای بخش نامه صادر نکند که عملا یک حکم شرعی بدون ضرورت به طور کلی منتفی گردد که دو تالی فاسد خواهد داشت؛ اول اینکه عده ای بدان عمل می کنند و به مرور فرهنگ عاشورایی آسیب می بیند و بستر تهاجم و ناتوی فرهنگی تقویت می شود؛ هر چند شهادت امام حسین حرارت مستمری در دلهای مومنان خواهد داشت و دوم اینکه برخی از هیآت های مذهبی به آن بخش نامه اعتنا نمی کنند و نوعی تمرد از قانون مصوب دولت، رویه خواهد شد و چه بسا از نظام اسلامی فاصله بگیرند و به جریان های تفرقه انگیز و معاند نظام نزدیک شوند.
🔻 کارشناسان سلامت و فقاهت، راهکارهایی را دریافته اند که هم سلامت عزاداران را تضمین می کند و هممجالس عزاداری را تعطیل نمیسازد و لذا لزومی به صدور حکم نسبت به نفی مجالس زیر سقف های بلند نبود که توالی پیشگفته را تقدیم خواهد کرد.
⭕️ جالب توجه اینکه سینماها با فروش نیم بهای بلیط زیر سقف مشغول فعالیت اند و هیچ حکمی نسبت به آنها صادر نمی شود و این نشان از غیبت فقیهان موضوع شناس در جمع تصمیم گیران ستاد دارد.
امیدوارم تا فرصت است فقیهان متخصص در ستاد مبارزه با کرونا دعوت شوند و در تصمیم های غیر فنی تجدید نظر نمایند.
‼️ پایان سخن توصیه میشود مدیریت ستاد و مردم متدین و متشرع و هیاتهای عزاداری از دستورات ولی امر مسلمین تبعیت و به حدیث اما الحوادث الواقعه و مقبوله بل صحیحه عمر بن حنظله عمل نمایند.
والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته
✍ عبدالحسین خسروپناه
حوزه علمیه ۳۰مرداد ۹۹
🆔 @khosropanah_ir
هدایت شده از KHAMENEI.IR
اطلاعیه دفتر مقام معظم رهبری؛
مراسم عزاداری در حسینیه امام خمینی بهصورت عمومی برگزار نمیشود
دفتر مقام معظم رهبری در اطلاعیهای اعلام کرد مراسم عزاداری امسال در حسینیه امام خمینی(ره) به صورت عمومی برگزار نمیشود و مشروح برنامههای عزاداری در حضور رهبر انقلاب اسلامی از شبکه یک سیما پخش خواهد شد.
متن اطلاعیه به این شرح است:
بسمه تعالی
ضمن عرض تسلیت به مناسبت فرارسیدن ایام عزاداری سید و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام و یاران با وفای ایشان به اطلاع میرساند مراسم عزاداری در حسینیه امام خمینی(ره) امسال به علت رعایت دستورالعملهای بهداشتی و ضوابط اعلامی ستاد ملی مقابله با کرونا به صورت عمومی برگزار نمیشود و مشروح برنامههای عزاداری در حضور رهبر معظم انقلاب اسلامی(مدظلهالعالی) از شبکه یک سیما پخش خواهد شد.
امید است به برکت عرض ارادت و عزاداریهای خالصانه همه ارادتمندان اهلبیت علیهمالسلام بویژه ملت حسینی ایران، دفع بلا و بیماری نزدیکتر شود. انشاءالله.
هدایت شده از KHAMENEI.IR
📝 متن کامل بیانات رهبر انقلاب در ارتباط تصویری با جلسهی هیئت دولت منتشر شد:
👈 از اینجا بخوانید:
http://khl.ink/k2jKv
☑️ @Khamenei_ir
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🔰 حضور افرادی که در رأس آمریکا هستند، نشانه انحطاط آرمانشهر غربزدههاست
🔻 رهبر انقلاب: آمریکا یک الگوی شکستخورده از مکاتب بشری برای اداره جامعه است. ارزشهای بشری مانند سلامت، عدالت و امنیت از همه جا بیشتر در آمریکا لگدمال میشود، فاصله طبقاتی در آنجا وحشتناک است، تعداد و نسبت گرسنگان و بیخانمانها در آمریکا از کشورهای متعارف دنیا بیشتر است، طبق اعلام صریح رقبا در کارزارهای انتخاباتی، یکی از هر پنج کودک آمریکایی، گرسنه است ضمن اینکه ناامنی و آمار جنایت در آمریکا بسیار بالاست.
علاوه بر این مشکلات داخلی و مدیریتی، قتل، جنگافروزی و ایجاد ناامنی جزو کارهای رایجِ امروز آمریکاییها در سوریه، فلسطین و یمن و قبلاً در عراق، افغانستان و مناطقی مثل ویتنام و هیروشیما است.
حضور افرادی که در رأس آمریکا هستند مایه تحقیر آن کشور است و این نشانه دیگری از شکست الگوهای بشری و آرمانشهر رو به انحطاط غربزدههاست. ۹۹/۶/۲
#بسته_خبری
💻 @Khamenei_ir
هدایت شده از آیت الله اراکی
#پادکست نقش مردم در نظام اسلامی
🔊 حضرت آیت الله اراکی
◀️ برگرفته از سلسله مباحث فقه نظام
🔻کانال رسمی آیت الله اراکی
🆔️ https://eitaa.com/joinchat/4134666240C9da417fa9d
🔳به گزارش خبرگزاری حوزه در دومین گعده فقه سیاسی مطرح شد:
✅ولایتمداری مهمترین فریضه در زمینهسازی ظهور و مهمترین شرط در تحقق آن است /در شیعه، فقه و
شریعت حکومت می کند
🔶حجیت و استناد مهمترین پایگاه مشروعیت علوم
▫️مهمترین رکن در هر بحثی، استناد و حجیت آن است و هرجا پای عقل میان کشیده می شود، مدعیان مختلف با آراء و انظار گوناگون ظاهر می شوند و عقل را مستمسک خود قرار می دهند، لذا قدم اول آن است که عقل را از نگاه آیات و روایات تعریف و نسبت به موقعیت آن شناخت پیدا کنیم. طبق روایات، عقل هبه ای است از سوی خداوند متعال به انسان مومن که با عدم تسلیم در برابر اولیای الهی وکلام وحی و تبعیت از ولایت طاغوت و حتی با گناه تضعیف و نابود می شود.
♦️قلب و احساسات و تمایلات فردی و اجتماعی پایگاه تکامل علمی و معرفتی
▪️بر خلاف تفکر رایج، حوزه علم و معرفت، ریشه در قلب دارد و نمی توان بین محبت و معرفت تفکیک نمود، یکی از بزرگترین اشتباهات ما در هر گونه دعوتی به دین و اسلام، تمرکز بر حوزه دانش و برهان و استدلال است در حالی که أنبیاء و اولیاء در دعوت به دین و در مواجهه با مردم، تکیه بر قلب و احساس و گرایش ها داشته اند و پس از آن به برهان و استدلال پرداخته اند.
🔹 تعریف و شاخصه های علم در دین و معنای علم دینی
▫️در ادبیات دین و کلام وحی، علم نیز تفاوت جدی با دانش به معنای امروزی دارد و شامل هر گونه دانشی نیست بلکه به معلوماتی اطلاق می شود که در مسیر تکامل جریان حق و مبارزه با جریان باطل کارآمدی دارد بنابراین سفارشات دین در مورد کسب علم، دانش را به طور مطلق شامل نمی شود و قرائن و دلایل روایی این حقیقت را تأیید می کند.
⚪️ بازخوانی نقش عقل، عرف، سیره عقلاء در مناسبات و ساختارهای سیاسی و اجتماعی
▪️علاوه بر عقل ضرورت دارد عرف و سیره عقلا و نقش آن در فهم دین و فقاهت و اجتهاد با استناد به کلام وحی مورد بازخوانی قرار گیرند.
🔴 انتخابات در غرب پاسخ است به یک سوال، و آن عبارت است از آیا رضایت عمومی باید در حل مسائل حکومت و جامعه لحاظ شود یا خیر؟ از هابز و لاک و تا دیگران مسئله فلسفه سیاسی آنها رضایت عمومی بوده است. متقدمین آنها با قرارداد به دنبال حل مسئله بوده اند و متاخیرین با دموکراسی.
▫️ البته در منابع اسلامی ادله نقلی و عقلی بر رضایت عمومی وجود دارد و اگر رضایت عمومی نباشد هیچ کاری برای هدایت و رشد جامعه نمی شود کرد.
▪️ اما متاسفانه ما در نظام خود انتخابات را کاملا لیبرالی اجرا می کنیم، دموکراسی که بر پایه نیستانگاری معرفتی توجیه می شود. یکی از اساتید فلسفه دین دانشگاه تهران می گفت: اگر نسبی گرایی علم را بپذیریم جا برای دین باز می شود!
✔️ ما دو مسئله داریم: رضایت مردم، انتخابات و اخذ رأی مردم. آنچه مسئله است رضایت مردم است و انتخابات یک پاسخ به آن. لازم است در تصمیمگیری سیاسی رضایت مردم ملاحظه شود و مسئولیت رضایتشان به تصمیم را بر عهدهی خود آنها قرار داد.
🔷 حکومت اسلامی یک نعمت است که تنها شایستهی مردمی است که آن را بخواهند و برای به دست آوردنش هزینه دهند. بنابر این، راه مشروع تأسیس آن کسب رضایت مردم است؛ رضایتی که ناشی از معرفت به نظام اسلامی باشد.
گزارش کامل🔗: https://b2n.ir/471099
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
هدایت شده از آیت الله اراکی
◀️ #عکس_نوشته
🔻 شهادت سیدالشهداء موتور محرک جامعه 🔻
🔻 کانال رسمی آیت الله اراکی
🆔️ @mohsenaraki_ir
📔به همت پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی؛
کتاب «بررسی فقهی سیاست مالیات تورمی» منتشر شد.
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir