*زنبور بامبل****
گلهای فاقد شهد مانند گل #گوجه_فرنگی و #کیوی برای زنبور عسل چندان جالب نیستند در حالی که زنبورهای بامبل این گل ها را به خوبی گردهافشانی میکنند.
زنبورهای بامبل از گرده به عنوان یک منبع پروتئینی برای نمو لاروها و ساخت کلونی استفاده میکنند.
همچنین این زنبورها به شهد گل به عنوان یک منبع کربوهیدرات برای تأمین انرژی نیازمند هستند.
وقتی گلهای یک محصول خاص (برای مثال گوجه فرنگی) شهد تولید نمیکند، کلونی باید به وسیله یک محلول قندی مکمل تغذیه شود.
به همین منظور در انواع تجاری، یک محلول غذایی آماده مصرف، حاوی محلول قندی، نگهدارنده و ماده رنگی (جهت مشخص بودن میزان محلول) در کندوها تعبیه نمودهاند.
این زنبورها علاوه بر جمعآوری گرده، دارای قدرت لرزاندن گل هستند که زنبورهای عسل فاقد این قدرت میباشند. لرزش گلها میتواند به بهبود گردهافشانی گیاه و انتقال بهتر گردهها کمک نماید.
در شرایط گلخانه (رطوبت بالا و شدت تابش کم آفتاب) نسبت به زنبورهای عسل فعالترند.
از کانال پیام سبز
زنبورهای بامبل به دلیل داشتن جثه بزرگتر و توانایی بیشتر، در یک زمان ثابت توانایی گردهافشانی گلهای بیشتری را نسبت به زنبورهای عسل دارند.
زنبورهای بامبل رفتار تهاجمی کمتری نسبت به زنبورهای عسل داشته و کشاورز را کمتر مورد آسیب قرار میدهند.
زنبورهای بامبل در هوای بادی و ابری فعالیت کرده و مانند زنبورهای عسل در کندو باقی نمیمانند.
این زنبورها در دماهای پایین به فعالیت خود ادامه میدهند.
به دلیل اثرات مثبت این زنبورها در گردهافشانی و بهبود عملکرد کمی و کیفی محصولات گلخانهای، کندوهای این #زنبور به صورت تجاری تولید شده و جهت استفاده گلخانهداران و تولیدکنندگان محصولات کشاورزی قابل دسترس است.
کندوهای تجاری زنبور بامبل دارای چهار قسمت اصلی شامل جعبه آشیانه، محفظه قندی، سیستم تهویه و دریچه پرواز است.
لازم به ذکر است که تعداد مورد نیاز این کندوها در هر گلخانه، به نوع گلخانه یا تونل، مساحت، فصل، رقم، تعداد گیاه در متر مربع و نوع محصول بستگی داشته و طبق توصیه شرکت تولیدی انجام میگیرد.
استفاده از این کندوها در انواع کشتهای گلخانهای (گوجه فرنگی، #فلفل دلمهای، #توت_فرنگی و...) توصیه میگردد و میتواند جایگزین مناسبی برای گردهافشانی دستی باشد.
@jpz09113931202
نماتد کش پروکسین 500 پروفرت
محتویاتدرصد عناصر اگزامیل400ccسولفو سوکسینات سدیم500ccاکسین100cc
توضیحات:
این محصول ماده ای است که خاصیت نماتد کشی دارد.
نماتد ها ریز جاندارانی ذره بینی هستند که سبب پوسیدگی در ریشه می شوند و غده هایی بر روی آن ایجاد می کنند و مانع جذب آب و عناصر از طریق ریشه می شوند. به طور کلی علائم بیماریهای ناشی از نماتد ها شامل کوتولگی یا رشد کم، کمبود عناصر غذایی و پژمردگی است. در اثر نماتد پیچیدگی و تورم ساقه و برگ گیاه یونجه نیز بوجود می آید. در توت فرنگی نوکروز یا بافت مردگی در برگ یا جوانه برگی بوجود می آید، باعث گال گندم و… می شود.
اگزامیل موجود در این محصول روی سیستم عصبی نماتد اثر می گذارد و آن را مختل می کند و نماتد دیگر نمی تواند تغذیه کند و از بین می رود.
سوکسینات سدیم موجود در این محصول با اثر بر روی پوست کوتیکولی نماتد که کلیه سیستم های تنفسی و تناسلی این جاندار بر روی آن قرار دارد سبب از بین رفتن نماتد می گردد.
وجود اکسین که هورمونی ریشه زا است خسارت احتمالی ناشی از نماتد کش بر روی ریشه گیاهان را جبران می کند.
هشدار: در مرحله (طغیان نماتد سن 2) استفاده شود و قبل از استفاده ضدعفونی خاک با متام سدیم یا #واپام صورت گیرد. در سه نوبت استفاده از این محلول انجام شود، 15-20 روز یکبار.از کانال پیام سبز
موارد مصرف: کلیه گیاهان زراعی و باغی، سبزی و صیفی
نحوه مصرف: محلول پاشی، آبیاری
توصیه مصرف:
آبیاری8-10 لیتر در هکتار
#نماتد
#سم
@jpz09113931202
23.24M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
@jpz09113931202
#سم
#انگل
گل جالیز
کلیپ کنترل #گل_جالیز با بنزین
🌱Trap Crop
گیاهانی هستند که بذر گل جالیز(کەڵە) را تحریک به جوانه زنی میکنند ولی میزبان آن محسوب نمی شوند. این گیاهان از ذخیره بذر این گیاه سمج در خاک می کاهند.از کانال پیام سبز
این گیاهان عبارتند از:
سرگوم، یونجه، ماشک، شبدر، سویا
🌿Catch Crop
گیاهانی که میزبان مناسب برای گل جالیز محسوب می شوند و کاشت آنها باعث کاهش بذر گل جالیز در خاک می شود.
این گیاهان عبارتند از:
خیار، خردل سفید، گوجه فرنگی، بادام زمینی، هویج و ...
#گل_جالیز
#انگل
@jpz09113931202
گل جالیز و بوته #هویج
#انگل
#آموزشی
🌱Trap Crop
گیاهانی هستند که بذر گل جالیز(کەڵە) را تحریک به جوانه زنی میکنند ولی میزبان آن محسوب نمی شوند. این گیاهان از ذخیره بذر این گیاه سمج در خاک می کاهند.از کانال پیام سبز
این گیاهان عبارتند از:
سرگوم، #یونجه، ماشک، #شبدر، #سویا
🌿Catch Crop
گیاهانی که میزبان مناسب برای گل جالیز محسوب می شوند و کاشت آنها باعث کاهش بذر گل جالیز در خاک می شود.
این گیاهان عبارتند از:
خیار، خردل سفید، #گوجه_فرنگی، بادام زمینی، هویج و ...
#گل_جالیز
#انگل
@jpz09113931202
شهریور ماه
در #شهریور ماه اجرای عملیات آماده سازی زمین جهت کشت پاییزه ،ادامه عملیات کنترل و نظارت بر برداشت، بسته بندی و بازاریابی نیز انجام می پزیرد.
همچنین خارج کردن پیازهایی که گل دهی آنها به اتمام رسیده است وادامه عملیات هرس نیز انجام می شود.
#هرس تابستانه مکمل هرس زمستانه است اما نباید به شدت هرس زمستانه باشد. هرس تابستانه شامل حذف شاخه های خشک، حذف تنه جوش و پا جوش (حذف شاخه های نرک)، حذف شاخه های مزاحم و گل های خشک می باشد.
با توجه به اینکه در زمان شروع فصل رشد درختان فعالیت ریشه و اندام هوایی بسیار پایین است جذب عناصر غذایی به خوبی صورت نمیگیرد بنابراین برای افزایش تعداد سلول در مراحل اولیه رشد میوه باید تغذیه و تقویت جوانهها در سال قبل و پس از برداشت انجام شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه مقاله منتشر شده با عنوان #فروت_ست در درختان میوه را مطالعه فرمائید. همچنین یکی از عناصری که میتواند در تقسیم سلولی نقش داشته باشد کلسیم است. کلسیم جزو عناصر پرمصرف هست که نقش بسزایی در رشد دارد.
کوددهی کودهای پتاسه با اسیدآمینه و میکرومیکس و همچنین کودهای کلسیمی باید در برنامه باشد در مقابل از مصرف کودهای ازته باید اجتناب کرد
چرا که کودهای پتاسه سبب افزایش اندوخته غذایی و سبب خشبی شدن شاخه شده و سبب مقاومت در برابر سرمای زمستان میشود
در ابتدای پاییز چون اول بهار به دلیل جذب ریشه ای #کلسیم _ میتوان کودهای کلسیمی را علاوه بر محلولپاشی به شکل ریشه ای هم مصرف کرد کودهای کامل میکرو و اسیدآمینه سبب برطرف شدن ضعف درخت بعد باردهی و بالا رفتن اندوخته غذایی و فراهم شدن شرایط برای رشد جوانه در سال بعد میگردد در عوض کودهای ازته سبب رشد رویشی و مصرف اندوخته غذایی و رکود دیرهنگام درخت و سبب خطر سرشاخه سوزی در اثر سرما و یخبندان میگردد
📌اثرهای تخریبی کمبود آب بر کیفیت کامل مغز گردو و خشبی شدن شاخههای سال (مرداد و شهریور)
- پیوند وصله ای ( Patch budding ) :
پیوند وصله ای موفقترین روش در بین پیوندهای جوانه در گردو می باشد. بهترین زمان اجرای این پیوند در کرج و شرایط مشابه آن از نیمه دوم تیرماه تا اوایل مرداد می باشد که درصد موفقیت آن به 60 – 40 درصد می رسد . البته در استانهای شمالی کشور ( مازندران، گلستان، گیلان ) می توان این نوع پیوند را در اواخر مرداد تا شهریور نیز انجام داد که پس از گذراندن زمستان ملایم ، نهالهای پیوندی در بهار سال بعد، موفقیت زیادی در گیرایی پیوند نشان می دهند
برای پیوند شهریور ماه باید به نکات زیر توجه کرد:
🔪 در انجام پیوند نباید عجله کرد چون دمای مناطق مختلف ایران متفاوت است نمی توان به یک زمان خاص برای این پیوند اشاره کرد بلکه بعد از خنک شدن نسبی دما باید اقدام به انجام پیوند کرد.
🔪 در صورت گرم بودن هوا بعد از عمل پیوند باید اقدام به سایدهی به پیوندک کرد با کاغذ، فویل یا پلاستیک مانع از برخورد مستقیم نور خورشید به پیوندک شد.از کانال پیام سبز
🔪 بعد گرفتن پیوندک از سربرداری پایه خودداری کرد زیرا باعث تحریک رشد پیوندک شده و باعث سرمازدگی آن در زمستان می گردد.
🔪 بهتر است در پاییز و زمستان با پوششی پیوندک را پوشاند و در مقابل سرما از آن محافظت کرد.
🔪 از دادن کود ازت و آبیاری زیاد به درخت پیوند شده خودداری کرد و زمینه را برای خواب رفتن زودتر درخت پیوند شده فراهم آورد.
🔪 در بهار تا قبل از سپری شدن سرمای دیرس از باز کردن پوشش پیوندک خودداری نمود.
#پیوند
@jpz09113931202
✍🔅🍏 موضوع: نقش گرما در رسیدن میوه ها
🔅گرما نقش مهمی در رسیدن میوه ها ایفا می کند. به طور کلی، هر چه دما گرمتر باشد، میوه ها سریعتر می رسند. این به این دلیل است که گرما سرعت واکنش های شیمیایی را، که در فرآیند رسیدن نقش دارند، افزایش می دهد.
🔅🔅تاثیر گرما بر فرآیند رسیدن:
🔅 تجزیه نشاسته:
- در طول رسیدن، نشاسته ی موجود در میوه ها، به قندهایی مانند گلوکز و فروکتوز تجزیه می شود. این فرآیند توسط آنزیم هایی انجام می شود که، فعالیت آنها با افزایش دما افزایش می یابد.
*🔅تغییرات رنگ:
- رسیدن، با تغییرات رنگدانه ها در میوه ها همراه است، مانند تغییر رنگ از سبز به قرمز یا زرد. این تغییرات توسط آنزیم هایی نیز انجام می شود که، فعالیت آنها تحت تأثیر گرما قرار می گیرد.
🔅 افزایش فعالیت آنزیم هاونرمی:
- میوه ها در طول رسیدن نرم تر می شوند. این به دلیل تجزیه دیواره ی سلولی میوه ها است، که توسط آنزیم ها انجام می شود. فعالیت این آنزیم ها نیز، با افزایش دما افزایش می یابد.
🔅 تولید عطر و طعم:
- میوه ها در طول رسیدن عطر و طعم خود را توسعه می دهند. این به دلیل تولید ترکیبات آلی فرار است، که توسط آنزیم ها و سایر فرآیندهای متابولیکی، تولید می شود. تولید این ترکیبات با افزایش دما افزایش می یابد.
🔅نقش اتیلن:
- اتیلن هورمونی گیاهی است که، نقش کلیدی در فرآیند رسیدن میوه ها ایفا می کند. تولید اتیلن در میوه ها با افزایش دما، افزایش می یابد. اتیلن باعث تحریک بسیاری از تغییرات مرتبط با رسیدن، از جمله تجزیه نشاسته، تغییرات رنگ، افزایش نرمی و تولید عطر و طعم می شود.
🔅کنترل رسیدن با گرما:
- می توان از گرما برای کنترل رسیدن میوه ها، در حین حمل و نقل و ذخیره سازی استفاده کرد. به عنوان مثال، موز معمولاً در دمای گرمتر از سایر میوه ها، حمل و نقل می شود تا سریعتر برسد. در مقابل، برخی از میوه ها، مانند سیب، ممکن است در دمای خنک تر ذخیره شوند، تا از رسیدن بیش از حد سریع آنها جلوگیری شود.کانال پیام سبز
🔅🔅ملاحظات:
- در حالی که گرما می تواند به تسریع رسیدن میوه ها کمک کند، مهم است که از گرمای بیش از حد جلوگیری شود. گرمای شدید می تواند، باعث پوسیدگی، پژمردگی و سایر آسیب های میوه شود.
در نهایت، نقش گرما در رسیدن میوه ها به نوع میوه، رقم و شرایط محیطی بستگی دارد.
#فیزیولوژی
@jpz09113931202
6.08M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#خرمالو
نحوه کنترل افتاب سوختگی
#داشت
#کائولین
@jpz09113931202
خرمالو گیاهی است دو پایه، یعنی گل نر و ماده از یکدیگر جدا روی دو پایه قرار دارد. گلهای دو جنسی روی درختان دیده می شود. اکثر خرمالوهایی که در ایران کشت میشوند از نوع دوم که دارای گلهای دوجنسی هستند، می باشند. گلهای نر بیشتر بصورت 2 تا 3 تایی روی گیاه ظاهر می شوند و کوچکتر از گلهای ماده می باشند. گلها همیشه روی شاخه های یکساله ظاهر می شوند و گاهی میوه روی شاخه های سال جاری تشکیل می شوند که این نکته در زمان هرس درختان خرمالو باید مورد توجه قرار گیرد.
بعضی از پرورش دهندگان از ریزش خرمالوهای تازه تشکیل شده در فصل بهار شکایت دارند. دلیل آنرا جستجو می کنند و دنبال علت می گردند که علت آن آفات یا بیماری نمی باشد، بلکه چون درخت خرمالو به میزان زیادی گل تولید می کند و اگر شرایط مناسب باشد تمام گلها تبدیل به میوه می شود. پس از تشکیل میوه چون درخت توان نگهداری و تغذیه تمامی میوه ها را ندارد و چنانچه درخت خوب تغذیه و تقویت نشده باشد چیزی در حدود 50% میوه که حالت فندقی شده ریزش دارد و اگر درخت خوب تغذیه و تقویت شده باشد میزان ریزش میوه ها در فصل بهار کمتر است. به هر حال درخت خرمالو آن مقدار میوه را که می تواند تغذیه کند، نگه می دارد و اضافی آن ریزش دارد.از کانال پیام سبز
نوع وحشی و جنگلی خرمالو که به نام خرمندی (فرمنی در گویش مازنی )که به عنوان پایه برا خرمالو محسوب میشود.
👆🌿🍐 #گلابی رقم «بیروتی»
@jpz09113931202
مشخصات گیاهشناسی گلابی
ميوه درخت گلابي مخروطي شكل، گوشتدار، شـيرين و يا ترش و شيرين ميباشد ميوه اين گياه از لحاظ گياهشناسي پوم است و جزء ميوههاي كاذب به شمار ميآيـد. ميـوه گلابي معمولي عمر انباري كوتاهي دارد به همين دليل بايد قبل از رسيدن كامل برداشت شود تا بتوان به راحتي به بازار رسانده شود
گلهاي گلابي خود ناسازگارند و براي گرده افشاني و توليد ميوه نياز به درخت گرده زاي مناسب دارند.
گلهاي گلابي بعد از ميوه هاي هسته دار باز مي شود و بهمين دليل خطر سرمازدگي گلها در اين درخت بسيار كمتر است
نياز آبي گلابي در حد متوسط است و شرايط نامناسب رطوبت را تحمل مي كند.
👆🌿🍐 #گلابی رقم «سانتا ماریا»
@jpz09113931202
مشخصات گیاهشناسی گلابی
ميوه درخت گلابي مخروطي شكل، گوشتدار، شـيرين و يا ترش و شيرين ميباشد ميوه اين گياه از لحاظ گياهشناسي پوم است و جزء ميوههاي كاذب به شمار ميآيـد. ميـوه گلابي معمولي عمر انباري كوتاهي دارد به همين دليل بايد قبل از رسيدن كامل برداشت شود تا بتوان به راحتي به بازار رسانده شود
گلهاي گلابي خود ناسازگارند و براي گرده افشاني و توليد ميوه نياز به درخت گرده زاي مناسب دارند.
گلهاي گلابي بعد از ميوه هاي هسته دار باز مي شود و بهمين دليل خطر سرمازدگي گلها در اين درخت بسيار كمتر است
نياز آبي گلابي در حد متوسط است و شرايط نامناسب رطوبت را تحمل مي كند.
👆🌿🍐 #گلابی رقم اسپادانا
@jpz09113931202
مشخصات گیاهشناسی گلابی
ميوه درخت گلابي مخروطي شكل، گوشتدار، شـيرين و يا ترش و شيرين ميباشد ميوه اين گياه از لحاظ گياهشناسي پوم است و جزء ميوههاي كاذب به شمار ميآيـد. ميـوه گلابي معمولي عمر انباري كوتاهي دارد به همين دليل بايد قبل از رسيدن كامل برداشت شود تا بتوان به راحتي به بازار رسانده شود
گلهاي گلابي خود ناسازگارند و براي گرده افشاني و توليد ميوه نياز به درخت گرده زاي مناسب دارند.
گلهاي گلابي بعد از ميوه هاي هسته دار باز مي شود و بهمين دليل خطر سرمازدگي گلها در اين درخت بسيار كمتر است
نياز آبي گلابي در حد متوسط است و شرايط نامناسب رطوبت را تحمل مي كند.