تلنبار کردن کود حیوانی مخلوط با گوگرد و نرسیدن اکسیژن به گوگرد باعث تولید گاز خطرناک سولفید هیدروژن در کودهای حیوانی میگردد که برای درخت و گیاه کاملاٌ سمی میباشد.
❎ مهم:
بهترین و به صرفه ترین روش پوساندن و فراوری کود حیوانی استفاده از یک نوع زئولیت معدنی با کیفیت میباشد.
❇️بهترین نوع گوگرد برای کشاورزی
شاید با توجه به توضیحات ذکر شده بتوان گفت که گوگرد مناسب برای کشاورزی، گوگردی است که نه تنها درصد مناسبی از گوگرد را در خود داشته باشد؛ (لازم است بدانید که گوگردهای صنعتی زرد فقط درصد بالا را دارند و بقیه شرایط را ندارند). بلکه بتوانند رطوبت را جذب کرده و در کنار اکسیژن و باکتری تیوباسیلوس قابلیت سولفاتهشدن را داشته باشد.
بنابر این گوگرد معدنی میتواند (در صورت داشتن آنالیز و شرایط ذکر شده) گوگرد مناسب برای کشاورزی و باغداری باشد.
لازم است بدانیم گوگرد معدنی بدون آهک و درصد مناسب گوگرد سولفاته دارای pH کاملا اسیدی میباشد و به راحتی در خاک اثرگذار میباشد و تغییرات شگرفی را در خاک و جذب عناصر کودی دارد.
✳️تأثیر گوگرد بر حشرات
جالب است که از گذشته های بسیار دور (حدود ۲۵۰۰ سال پیش) از گوگرد به عنوان حشره کش استفاده میشد.
گوگرد پتروشیمی یا صنعتی گرچه برای استفاده در خاک و اصلاح نمیتواند اثر آنچنانی داشته باشد، اما بالعکس برای مبارزه با حشرات و قارچها میتواند هم نقش دورکنندگی و هم کشندگی داشته باشد.
جالب است بدانید که حشرات و قارچها به گوگرد مقاوم نمیشوند.
❇️چرا حشرات و قارچها به گوگرد مقاوم نمیشوند؟
از آنجا که گوگرد به صورت فیزیکی در کنترل حشرات و قارجها عمل میکند و شیمیایی عمل نمیگذارد حشرات و قارچها به آن مقاوم نمیشوند.
نمونه بارز استفاده از گوگرد برای مبارزه با حشرات در مبارزه با پسیل پسته میباشد؛ که حدود ۱۰تا ۱۲ سالی است که از زمان آن میگذرد و توانسته است با رعایت نکات و توصیه کارشناسان، اثرات مطلوبی در مبارزه با پسیل داشته باشد. البته به این نکته دقت کنید که گوگرد مصرفی بایستی گوگرد مناسب برای کشاورزی باشد که تشخیص آن توسط کارشناسان خبره صورت میگیرد.
❇️گوگرد مایع بهتر است یا پودری؟
شاید برای شما این سوال پیش آید که کدام نوع از گوگرد بهتر است؟
باید در جواب گفت که بستگی به هدف ما برای استفاده از گوگرد دارد. به طور کلی در مبارزه با پسیل از ۳ فرم گوگرد پودری صنعتی، گوگرد سولفور (گوگرد پودری 80%) و گوگرد مایع استفاده میشود.
در این بین گوگرد نوع سولفور هم اثرگذاری خیلی خوبی داشته و حتی به عنوان قارچکش جهت کنترل انواع سفیدک هم استفاده میگردد. این نوع گوگرد بسته به تراکم آفت و زمان استفاده به نسبت 5-3 در هزار توصیه میگردد.
گوگرد پودری صنعتی با توجه به زمان کاربرد و رقم درخت به طور متوسط از دوز ۲۰ تا ۴۰ کیلو در هزار با تانکرهای سمپاشی بر روی درختان پاشیده میشود.
✳️مهمترین تاثیرات گوگرد در کشاورزی
به طور کلی تأثیرات گوگرد را در دو مرحلهی تأثیر بر خاک و تأثیر آن در گیاه میتوان بررسی کرد:
❇️اهیمت گوگرد در تغذیه گیاهی و اصلاح خاکهای شور
با توجه به آهکی و قلیایی بودن اراضی کشاورزی و نیز شوری خاک در بسیاری از مناطق بیابانی با استفاده از گوگرد باکیفیت معدنی میتوان نسبت به خنثیسازی موضعی آهک و کاهش pH خاک و از طرفی اثر ضدسدیمی خاک توسط گوگرد به اصطلاح فیزیکی و شیمیائی خاک اقدام نمود.از کانال پیام سبز
با کاهش pH موضعی خاک و امکان آزادسازی عناصر تثبیتشده، مانند فسفر، آهن، روی، منگنز، مس به صورت بیشتری میتوانند توسط گیاه جذب شوند.
گوگرد با اثر با آهک خاک و تبدیل آن به گچ و آزادسازی یون کلسیم نیز میتواند ساختمان خاک را بهبود داده و خاک را اصطلاحاً نرمتر نماید.
#کود
#گوگرد
#سم
@jpz09113931202
عوامل موثر در رنگگیری میوه👇👇👇
✅چرا عوامل موثر در رنگ پوست میوه برای کشاورزان مهم به شمار می روند؟
رنگ پوست میوه یکی از مهم ترین شاخص های کیفی ارقام سیب و گلابی برای مصرف کننده می باشد. بنابراین اکثر پرورش دهندگان ارقام سیب در جستجوی روش های نوین برای افزایش و بهبود رنگ تولیدی میوه باغ خود می باشند. از این رو فاکتور تغذیه در رسیدن به مطلوب باغداران (میوه های با ظاهر مشتری پسند) نقش تعیین کننده ای ایفا می کند.
...
✅گزارشات تحقیقاتی نشان می دهد که محلولپاشی برگی با کودهای دارای عناصر فسفر، کلسیم و منیزیم، افزایش رنگ قرمز پوست سیب رقم فوجی را به دنبال داشته و همچنین منجر به افزایش غلظت فلاونوئیدها در رقم سیب ذکر شده می شود.
✅تحقیقات انجام شده در آفریقای جنوبی نشان می دهد که فسفر نقش بسیار مهمی در رنگ گیری پوست ارقام سیب دارد. مکانیسم تاثیر فسفر به صورتی است که با افزایش تولید نوعی آنزیم دخیل در سنتز آنتوسیانین (رنگیزه اصلی که رنگ قرمز میوه سیب را تعیین می کند)، منجر به بهبود رنگ قرمز میوه ارقام سیب می شود.
...
✅تحقیقات دیگر انجام شده بر روی ارقام سیب مک اینتاش و قرمز لبنان (رد دلیشز) نشان می دهد که محلولپاشی برگی دوره ای با کود های داری فسفر و منیزیوم یا فسفر و کلسیم بعد از ریزش گلبرگ تا یک هفته قبل از برداشت تجاری میوه در مقایسه با درختانی که تیمار محلولپاشی بر روی آنها انجام نشده بود، منتج به افزایش رنگ زمینه قرمز بسیار با کیفیتی در پوست میوه ارقام سیب فوق الذکر شده بود.
✅از دیگر عناصری که نقش بسیار مهمی در افزایش کیفیت رنگ پوست ارقام سیب دارد پتاسیم می باشد. پتاسیم با افزایش در سنتز رنگیزه آنتوسیانین، بهبود رنگ گیری پوست میوه ارقام سیب را موجب می شود. با این وجود، تامین کودهایی برای محلولپاشی یا کود آبیاری که کاتیون های موجود در آن در تعادل با یکدیگر باشند (به ویژه برای کلسیم) یک ضرورت بسیار مهم به حساب می آید. با توجه به جذب ترجیحی پتاسیم بر کلسیم، در نظر گرفتن تامین کلسیم در دستورالعمل محلولپاشی برگی به منظور کاهش ناهنجاری لکه تلخ (Bitter pit) در ارقام سیب ضروری به نظر می رسد.
✅یکی دیگر از عناصری که نقش مهمی در تعیین رنگ قرمز ارقام سیب دارد عنصر روی می باشد در حالیکه عنصر منگنز بهبود رنگ زمینه سبز در ارقامی مثل سیب گلاب، مک اینتاش را باعث می شود.
...
✅مکانسیم تاثیر منیزیوم در افزایش کیفیت رنگ قرمز ارقام سیب به این صورت است که از طریق افزایش تولید کربوهیدرات (بلوک های ساختمانی برای تولید رنگیزه های قرمز)، بهبود رنگ میوه را باعث می شود.
#سیب
#کود
@jpz09113931202
علت کشمشی_شدن_انگور 🍇🍇
1⃣ وقتی بار درخت #انگور زیاد باشد، با گرم شدن هوا نیاز آبی درخت بالا خواهد رفت. از طرفی در فرم داربستی که طول ساقه و شاخه ها زیاد است و انتقال اب و مواد غذایی به کندی صورت میگیرد، درخت مجبور است برای تامین نیازهای حیاتی خودش آب را از میوه ها به مرور خارج و به مرکز منتقل کند. همین باعث میشود که انتهای خوشهها چروکیده و به اصطلاح کشمشی شود.
2⃣ دلیل دیگر، #هرس سنگین درخت در زمان شیرین شدن حبههاست که نباید انجام شود چون با این کار درخت را تحریک به رشد رویشی و تولید شاخههای جانبی زیاد میکنیم. و این کار باعث میشود درخت مجدد آب را از میوهها خارج و صرف فعالیتهای رشدی خود کند. کانال پیام سبز
3⃣ دلیل سومش کمبود عنصر پتاس است که حبههای انتهای خوشه چروکیده و خشک میشوند، منتهی در اینجا برای تشخیص کمبود باید اول به حاشیه برگها توجه کنیم که آیا دچار رنگ پریدگی یا سوختگی هستند یا نه! علائم کمبود پتاس اول در برگها خودش را نشان میدهد و بعد در ميوهها🍇🍇
4⃣در اثر کمبود منیزیم انتهای خوشه حالت مویزگی به خودش میگیره این در حالتی هست که در طول رشد از کود پتاسیم استفاده شده ولی از کود منیزیم استفاده ای نشده باشد
#آبیاری
@jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلسیم
نحوه تاثیر گذاری و جذب کلسیم
@jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
معرفی تعدادی از کودها برای مراحل مختلف رشد
#کود
@jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
معرفی ارقام موز برحسب ارتفاع رشد
و تولید موز به روش گلدانی و آپارتمانی
هر سه ماه یکبار می توانید از اسید هیومیک به عنوان یک محلول آبی استفاده نمایید. همچنین، در فصل رشد، هر بیست روز یکبار از کودهای NPK 20-20-20 و NPK 10-52-10 و NPK 12-12-36 برای تامین مواد مغذی استفاده کنید. باید توجه داشت که بین استفاده از هر نوع کود، حداقل چهارده روز فاصله باشد. همچنین، یکبار در ماه استفاده از جلبک دریایی می تواند به رشد و رنگ سبز برگ ها کمک کند.از کانال پیام سبز
#موز
#فرهنگ_خودکفایی
#ایده مناسب برای داشتن دومنظوره گیاهان زینتی و بارده در منازل و آپارتمان علاوه بر موز میتوان در گلدان از آناناس و یا اسفناج مالابر یا کامکوات و دیگر گیاهان استفاده برد
#امنیت_غذایی
@jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
خم کردن شاخه ها جهت شاخه زایی و باز شدن تاج درخت و تولید میوه با راندمان بالا
در کلیپ بالا #ایده بکارگیری ظروف خوبه ولی نوع خمش استاندارد نیست ولذا تنها به جهت ایده بکارگیری این شیوه کلیپ بارگذاری شد و از طرف دیگر نصب وزنه های اویزان در مناطق بادخیز سبب شکستن شاخه ها میشود
در تربیت فرم درخت جهت باردهی باغداران گاها با توجه به اموزشهای کارشناسان و یا تجربه اقدام به خم کردن شاخه میکنند این نکته شایان ذکر هست که خمش شاخه بایستی با زاویه تقریبا 60 درجه با تنه باشد چنانچه در خمش شاخه به حالت افقی در اید طبق کنترل هورمونی جوانه های رویی رشد کرده و به دلیل حجم بالای شاخه روی شاخه خم شده شاخه مورد نظر ضعیف شده و کارایی لازم را برای تولید محصول نخواهد داشت از کانال پیام سبز
🌀 خم کردن شاخه باعث شکسته شدن غالبیت انتهایی جوانه شده و اجازه رشد و نمو به جوانه های رویشی و بارده پایین دست هم داده میشود.
🔰 به همین دلیل شاخه هایی که خم می شوند، به بار می روند و میزان محصول آن ها بیشتر میشود.
🌀عمل خم کردن شاخه به وسیله بستن سنگ یا وزنه در انتهای شاخه و یا بستن آن به وسیله طناب یا نخ به تنه و وسایل خاص انجام میشود .
#هرس
@jpz09113931202
51.92M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#گلابی
#هرس
#داشت
کلیپ
با محلولپاشی 500 PPMهورمون الار برروی گلابی در اوایل تابستان سبب شاخه زایی میگردد
@jpz09113931202
اگر ساقه های درختان #مرکبات و سیاه ریشه شما دارای خزه میباشد میتوانید برای از بین بردن آن از گوگرد مایع با دزهای توصیه شده جهت سمپاشی استفاده نمایید.
ضمنا گوگرد قارچها ،کنه ها و سپردار را نیز نابود میکند.
زمان توصیه شده سمپاشی:
دی ماه تا حداکثر نیمه اول بهمن
#کنترل
#سم
#گوگرد
#داشت
#زمستان
@jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#ترفند
#سم
#ابزار
کلیپ نحوه سمپاشی #علف_هرز در باغات
@jpz09113931202
توصیه میگردد در اواخر #زمستان از علفکش ترفلان قبل از بیل زدن پای درختان برای کنترل بذور علفهای هرز ( یکساله ) استفاده گردد.
متالاکسیل (Metalaxyl Fungicide) یک قارچکش گرانول (دانهای) سیستمیک است که برای کنترل پوسیدگی ریشه و بوته میری در بسیاری از محصولات کشاورزی استفاده میشود.
این قارچکش به طور مؤثر بیماریهای مربوط به فیتوفتورا و پیتیوم را در طیف وسیعی از محصولات درختی و سبزیجات کنترل میکند.
#سم
@jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
از مزایای شیوه تشتکی منفرد یا غیرپیوسته مطابق کلیپ بالا که کمتر توسط باغداران و کارشناسان بازخورد دارد
از کانال پیام سبز
در شیوه تشتکی زنجیری که اب بعد پرشدن از تشتک درختی از طریق نهر یا جوی به تشتک درخت بعدی وارد شده و به همین شیوه طبق شیب زمین _تشتک درختان به ترتیب پر و ابیاری میشه اینه که در صورت الودگی درختی به انواع بیماری از طریق اب به سایر درختان سرایت میکند و از طرف دیگر درختان ابتدای جوی اب بیشتر پای درخت مانده و سبب بیماری و عوامل مترتب بر غرقاب بلند مدت برای درخت میشود برای کنترل بیماری و ابیاری بایستی شیوه ابیاری تشتکی منفرد یا مطابق کلیپ بالا که اب توسط لوله هایی به شکل جداگانه وارد تشتک درختان میشود و آبیاری صورت میگیرد که این روش مناسبتر از روال ابیاری تشتکی زنجیری و شانه ای میباشد چراکه پرت ابی کمتر و راندمان ابیاری بالاتر هست چنانچه برای شروع احداث باغ به جهت هزینه کمتر و یا نبود مشکل اب در منطقه ای در شروع احداث باغ بهتر است ابیاری تشتکی به شکل شانه ای باشد یعنی با احداث نهر در جهت شیب بین ردیف دو درخت و یا در جهت عمود بر ردیف در جهت شیب احداث و از نهر برای هردرخت انشعاب به سمت تشتک درخت برده تا اب پای درختان جهت کنترل بیماری با سایر درختان ارتباط نداشته و بعد مدتی باتوجه میزان اب ضروری هر درخت جویچه فرعی قطع و در مصرف اب هم صرفه جویی میشود
سمت راست تصویر ابیاری زنجیری و شانه ای ترسیم شده
#آبیاری
#احداث_باغ
@jpz09113931202
🫑هرس اول فصل #فلفل_دلمه ای
گیاه فلفل از رشد نامحدودی برخوردار است و به دلیل تراکم ۳ بوته درهر مترمربع، هرس فلفل #گلخانه_ای باعث افزایش جریان هوا، کاهش بیماری ها و آفات و جلوگیری از شکستن ساقه های آن در اثر سنگینی وزن میوه ها می شود. در کل هرس اول فصل و هرس آخر فصل از متداول ترین مدل هرس فلفل دلمه ای است.
هرس ابتدای فصل: به افزایش عملکرد گیاه کمک میکند و موجب دسترسی نور خورشید به قسمت های عمیقتر گیاه شده و به رشد فلفل کمک میکند. این هرس باعث افزایش تعداد میوه نمیشود و بر کیفیت میوه تاثیرگذار است. کانال پیام سبز
نحوه هرس اول فصل: این #هرس زمانی انجام میشود که حداقل بلندی گیاه ۳۰ سانتی متر باشد، و شما براحتی ساقه اصلی گیاه را میبینید. فلفل ساقه ای به شکل y دارند و به مرور با رشد گیاه y های کوچک و کوچکتری از ساقه اصلی ایجاد میشود. در این نوع هرس تمرکزتان روی y بزرگ تر باشد و سایر شاخه ها از جمله مکنده ها را هرس کنید. مراقب باشید که به y اصلی صدمه نزنید چرا که این قسمت ستون فقرات گیاه شما محسوب میشود.
@jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#بیماری
@jpz09113931202
کلیپ اجرای تشتک آبیاری
#آبیاری
#احداث_باغ
از مهمترین باکتری ها مثل عامل شانکر باکتریایی درختان هسته دار یا Pseudomonas syringae
آتشک سیب و گلابی
Erwinia amylivora
قارچها مانند عوامل زیر
Cytospora, Mycosohaerella, Botriosphaeria, Nectria,Phytophthora
بر اساس نوع قارچ یا باکتری و میزبان در نواحی مختلفی از درخت از جمله سرشاخه ها تا شاخه های اصلی و تنه و طوقه را در مراحل مختلف می تواند درگیر نماید.
شرایط فیزیکی شیرابه در داخل آوندها بر اساس نوع میزبان تعیین کننده حالت آن است. مثلا در درختان گردو سیب و گلابی اغلب روان است اما در مورد هسته دارها از جمله گیلاس. آلو. هلو زردآلو و سایر هسته داران در مجاورت هوا سفت و کهربایی و چسبناک می گردند.
💥به هر حال شانکر نشانگر اختلال فیزیولوژیکی در گیاه است که بهتر است تراشیده شده و با ترکیبات مسی پانسمان شوند تا از توسعه آلودگی یا ورود احتمالی قارچها و باکتری ها جلوگیری شود.....💥
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
حتما اینکار رو انجام بده👌
برای رشد بهتر و دادن میوه های درشت و باکیفیت حتما شاخه های پایینی گیاهان و بوته هارو رو #هرس کنید.
@jpz09113931202
🔴شانکر چیست و علت وجود آن چیست
شانکر به زخم ها و یا شکافهایی گفته می شود که در پوست تنه یا محل انشعابات شاخه ها یا حتی سرشاخه ها ایجاد می شود که دلایل متنوعی می تواند داشته باشد. بسیاری از شانکرها می تواند همراه با ترشح صمغ یا تراوش شیرابه درخت از محل باشد.
عوامل مختلفی که می توانند منجر به شانکر شوند:
✔️تنش های محیطی: به ویژه سرمای زیاد در فصل زمستان و دمای پایین تر از منفی 20 درجه سانتیگراد می تواند منجر به ایجاد ترکهایی در پوست چوب پنبه ای درخت شود و در شرایط حاد می تواند تا محدوده آوندهای آبکش نیز آسیب ببیند که بخشی از آوندها آسیب دیده و منجر به ترشح صمغ شود.
✔️. حشرات:
حشرات مخصوصا پوست خوارها و چوپ خوارها می توانند با ایجاد حفره و دالان در زیر پوست درخت منجر به انحراف شیره آوندی از مسیر خود شده و گاهی منجر به ترشح صمغ بشود که البته این نوع از زخم جزو شانکر به حساب نمی آید اما مسیر ورود برای ورود قارچها و باکتری ها هموار خواهد شد.
✔️ مشکلات تغذیه ای:
گاهی کمبود برخی عناصر مانند پتاسیم فسفر. آهن و بور باعث ضعیف شدن گیاه شده و در ترکیب با شرایط تنش محیطی مثل گرما و کم آبی منجر به بروز شکاف در پوسته درختان خواهد شد.
✔️قارچها و با کتری ها:
🔑اصلی ترین عامل شانکر هستند که بیشترین مشکلات را ایجاد می کنند.
از مهمترین باکتری ها مثل عامل شانکر باکتریایی درختان هسته دار یا Pseudomonas syringae
آتشک سیب و گلابی
Erwinia amylivora
قارچها مانند عوامل زیر
Cytospora, Mycosohaerella, Botriosphaeria, Nectria,Phytophthora
بر اساس نوع قارچ یا باکتری و میزبان در نواحی مختلفی از درخت از جمله سرشاخه ها تا شاخه های اصلی و تنه و طوقه را در مراحل مختلف می تواند درگیر نماید.
شرایط فیزیکی شیرابه در داخل آوندها بر اساس نوع میزبان تعیین کننده حالت آن است. مثلا در درختان گردو سیب و گلابی اغلب روان است اما در مورد هسته دارها از جمله گیلاس. آلو. هلو زردآلو و سایر هسته داران در مجاورت هوا سفت و کهربایی و چسبناک می گردند.
💥به هر حال شانکر نشانگر اختلال فیزیولوژیکی در گیاه است که بهتر است تراشیده شده و با ترکیبات مسی پانسمان شوند تا از توسعه آلودگی یا ورود احتمالی قارچها و باکتری ها جلوگیری شود.....💥
#بیماری
#کود
@jpz09113931202
شانکر باکتریایی هسته داران (شیره هسته داران, زنج, زخم تنه و ...)🌱
این بیماری, شانکر باکتریایی هسته داران, عواملش باکتری های سودوموناس سیرینگه و زانتاموناس است, علایم بیماری ظهور زخم (شانْکْر) روی تنه اصلی, شاخه ها و جوانه های یکساله می باشد. همچنین در فصل رشد با آلوده شدن برگ ها به صورت غربالی (سوراخ سوراخ یا Shut holes) در می آیند. روی میوه هم علایم زنج یا صمغ و زگیل دیده میشود. در میوه های حساس مثل گیلاس حالت فرورفتگی و سپس با رسیدن میوه ها حالت گندیدگی ناشی از پوسیدگی مشاهده می شود.
تمامی درختان هسته دار در ایران به شانکر باکتریایی مبتلا هستند. این بیماری توسط پیوندک آلوده به نهال منتقل شده و تا آخر عمر درختان به صورت سیستمیک و آوندی باقی می ماند(متاسفانه).
خروج شیره گیاهی یا صمغ از محل زخم مکانیسم دفاعی گیاه است و با این کار کلونی باکتری را همراه شیره غذایی خود خارج می کند.
📌نکاتی که باغدار باید برای کنترل بیماری الزاما انجام دهد:
🛠 در طول سال و هر زمانی که زخم, همراه خروج صمغ دیده شد باید محل شانکر را از صمغ پاک کنید, دقت شود که پوست درخت مجدد زخم نشود, محل زخم را با خمیر بردو یا بردوی 18-20% سوسپانسیون آماده به صورت خالص پوشش دهید, می توانید به نسبت مساوی بردو را با چسب باغبانی(لاتکس) هم مخلوط کنید. تکرار در صورت مشاهده مجدد خروج شیره.
🌱توجه: این کار باعث میشود زخم ها گسترش نیافته و انسداد آوندی ایجاد نشود.
🛠 کل شاخساره درخت را با محلول 1 تا 2 درصد بردو سمپاشی شود, در دو نوبت:
1- 90% برگ درخت خزان شود
2- تورم کامل جوانه یا بلافاصله بعد از هرس
🌱توجه: باید به باغدار گوشزد کنید که این بیماری درمان نمی شود و باید در طول سال محل های خروج صمغ را با بردو پانسمان کند. با این کار از گسترش و بزرگ شدن شانکرها جلوگیری میگردد.
🌱توجه: سمپاشی های زمستانه همه ساله باید رعایت بشود
🛠 هرس باغات هسته دار باید به نحوی باشد که اولا درخت خواب کامل باشد(هرس خیلی دیر هنگام نباشد و بعد از خطر سرمای زمستان انجام شود). ثانیا بعد از هرس سمپاشی با بردو و پانسمان برش های بیش از 2 سانت با چسب باغبانی فراموش نشود. ثالثا برش ها به گونه صحیح انجام شود تا درخت بتواند سریع محل برش را ترمیم کند.
🛠 تغذیه نقش مهمی در تحمل بیماری و پیشگیری از ظهور علایم دارد. همانطور که در مباحث قبلی عنوان شد تامین پتاسیم, کلسیم و اصلاح خاک اصلی ترین راهکار در حفظ سلامتی درختان است.
#بیماری
@jpz09113931202
رکتیفایر (تنظیم کننده pH آب)
آب معمولاً بیش از 95 درصد محلول های مورد استفاده در سمپاشی را به خود اختصاص می دهد. لذا مهم است بدانیم چه تاثیری روی کارائی آفتکش دارد. تحقیقات متعددی نشان داده اند که کیفیت آب مورد استفاده برای سمپاشی می تواند روی کارائی آفتکش ها تاثیر گذار باشد. در اغلب موارد صرفا به تمیزی و شفافیت آب در زمان سمپاشی توجه می شود در حالی که کیفیت آب و میزان خلوص آن می تواند نقش تعیین کننده ای در کارائی آفتکش ها داشته باشد. کیفیت آب مانند میزان اسیدیته (pH) و مواد معدنی حل شده (TDS) در آن میتواند بر مواد موثره و همراه کودها، آفتکش ها و دیگر موادی که برای محلول پاشی استفاده می شود تاثیر گذاشته و در نتیجه کارائی آن ها را تحت تاثیر قرار داده و بشدت کاهش می دهد
کیفیت پائین آب می تواند ضمن بر هم زدن میزان پایداری محلول های ذکر شده موجب کاهش حلالیت و در نتیجه سبب کاهش جذب آن ها توسط آفت یا گیاه شود.
تنظیم کننده پی اچ رکتیفایر، در واقع یک کاهش دهنده pH و بافر(تنظیم کننده) آب است که با اضافه نمودن آن به مخزن سمپاش موجب افزایش عملکرد سم و کود می شود. رکتیفایر با کاهش و حفظ pH آب سمپاشی درمحدوده مناسب به حفظ و تداوم اثر سم و کود کمک می نماید.
ریز مغذی های در آب اسیدی بهتر جذب می شوند، اسیدیته می تواند به جذب مواد غذائی وکودهای محلول پاش در برگ کمک کند. رکتیفایر خطرات و مشکلات مصرف اسید ها مانند سولفوریک و نیتریک و جوهر نمک را ندارد.از کانال پیام سبز
دستور مصرف:
محلولپاشی به همراه کودها و سموم 250 گرم در هزار لیتر آب
سیستم های تحت فشار 1- 0/5 کیلوگرم در هزار لیتر آب
احتیاط و هشدار:
از اختلاط با سموم تری سیکلازول، بردو، اکسی کلرور مس، تری بنورون متیل و همچنین ترکیبات قلیایی خودداری شود.
از اختلاط مستقیم با سموم یا کودها خودداری شود.
در زمان مصرف ابتدا رکتیفایر را در مخزن سمپاش حل نموده و سپس سم یا کود را به تدریج اضافه نمایید.
#آموزشی
#سم
#کود
@jpz09113931202