👈علت بروز عارضه لکه تلخی سیب
۱-کمبود عنصر کلسیم
۲-عدم تعادل بین عنصر کلسیم و منیزیوم و پتاسیم
۳-گرده افشانی ضعیف و ناقص که در نهایت سبب تولید بذر کم در سیب شده و آن نیز سبب افزایش لکه تلخی خواهد شد
۴-وجود نوسانات آبیاری
۵-چیدن میوه ها به صورت نابالغ و قبل از رسیدن آنها
۶-کود دهی های ازت زیادی و آبیاری های بیش از حد که سبب بزرگ شدن غیر نرمال میوه ها خواهد شد
۷-احتمال بروز عارضه لکه تلخی در میوه هایی که روی شاخه های پر رشد و عمودی و پر برگ هستند بسیار بیشتر است از میوه هایی که روی شاخه های افقی و نزدیک تنه درخت می باشند.
۸-همچنین احتمال بروز این عارضه در درختانی که تازه وارد مرحله ی میوه دهی شده اند و نیز درختانی که به علت سال آوری یا هر علت دیگری محصول کمتری تولید کرده اند بسیار بیشتر است از درختان مسنی که محصول زیادی تولید کردهاند و دلیل اصلی آن بر میگردد به درشت بودن زیاد میوه هایی که در درختان کم بار هستند.
#سیب
#کود
#داشت
#بیماری
@jpz09113931202
🌱 کاشت کاهوی قرمز؛ زیبا و مغذی 🌱
کاهوی قرمز با رنگ جذاب و خاص خود، علاوه بر زیبایی، سرشار از آنتیاکسیدان است.
✅ شرایط کاشت:
بهترین زمان: اوایل بهار یا پاییز.
خاک: سبک و غنی با زهکشی خوب.
دمای مناسب: 10 تا 20 درجه سانتیگراد.
✅ روش کاشت:
بذرها را در عمق 1-2 سانتیمتری و با فاصله 15-20 سانتیمتر بکارید.
خاک را مرطوب نگه دارید و از آبگرفتگی جلوگیری کنید.
✅ مراقبت:
آبیاری منظم برای جلوگیری از تلخی برگها.
استفاده از کود نیتروژنه برای رشد بهتر.
✅ برداشت:
60-70 روز پس از کاشت، برگها آماده برداشت هستند.
میتوانید برگها را بهتدریج یا کل بوته را برداشت کنید.
#امنیت_غذایی
#ایده
#باغچه_اشپزخانه
@jpz09113931202
🏆نکات زیر موارد کلیدی برای آرایش دادن یا القای ریشه در گیاه می باشد:
🎩#شوری، به ویژه در شرایط شوری کلر در آب، رشد طولی ریشه انجام می شود. ولی رشد جانبی یا کپه ای ریشه را نخواهیم داشت.
در چنین شرایطی از شرایط بستر خاک اطمینان داریم. حالت آهکی خاک یا ارتفاع سینی نشا و ...
🎩اگر پتاس و روی را وارد سیستم ریزوسفر کنیم؛ یعنی رشد جانبی ریشه را تامین کردیم.
این دو عنصر برای رفع شوری کلر و سدیم، بی نظیر عمل می کنند👌.
🎩#کلسیم یک فاکتور اکسین مانند در ریشه زایی است چون در مریستم انتهایی ریشه وجود دارد و بعد جذب وظیفه اکسین در گیاه را بر عهده دارد.
🎩و مولیبدون Mo 😊
وظیفه تبدیل نیترات به اسیدآمینه بر عهده مولیبدون است. در تغییرات pH مراقب این عنصر محترم ☺️ باشیم.
#مولیبدون در شرایط اسیدی خاک، گم می شود. محیط آهکی را می پسندد.
🎩و #آهن Fe
کود مورد علاقه همه🐾
تا ریشه شروع رشدی نداشته ورود این عنصر یعنی پایان داستان ریشه زایی👻 ولی بعد از رشد اولیه ریشه، نیاز به آهن کاملا لمس می شود.
#کود
@jpz09113931202
پوسیدگی زغالی گردو👇👇
بیشتر در زمینهای سنگلاخی که میزان #خاک آن کم است دیده می شود. مخصوصا زمانی که رطوبت خاک کم باشد و درخت دچار تنش آبی شود. علائم بیماری پوسیدگی زغالی درخت گردو شامل رشد کم برگ ها و کوچک ماندن آنها ، زرد شدن و ریزش برگ درختان ، خشک شدن سر شاخه ها ، کاهش محصول و در نهایت خشک شدن کامل درخت است.
مبارزه با بیماری👇👇
برای مبارزه با این #بیماری می توان در زمینهای که با کمبود خاک مواجه اند خاک دهی همراه با کود دامی انجام شود. از دیگر روش های کاهش خطر پوسیدگی زغالی گردو #آبیاری منظم درخت و جلوگیری از تنش آبی آن است.
#گردو
@jpz09113931202
🪴🌳🪴🌳🪴🌳🪴
🏝باغ شیشه ای 🥛
تراریوم را بیش از اندازه آبیاری نکنید چرا که عموما گلهای کاکتوس که برای داخل تراریوم انتخاب می شوند به میزان آب کمی نیاز دارند.🚰
#تراریوم
#گل
#ایده
@jpz09113931202
22.82M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
@jpz09113931202
#افت
#بیماری
#داشت
#آبیاری
#سم
#گردو
کلیپ آموزشی عوامل تاثیر گذار در سیاه شدن مغز گردو
🌑سیاه شدن مغز #گردو و دلایل آن👇
💧آبیاری بیش از حد و نیز تراکم بالای درختان در باغ باعث افزایش رطوبت و بروز مشکلات باکتریایی در باغ می شود که در نهایت منجر به سیاه شدن مغز گردو می شود.
✅استفاده از ترکیبات مسی در کنترل مشکلات باکتریایی موثر می باشد
☀️در ارقام زود رس به دلیل مواجه شدن با گرمای شدید تابستان بسیار سریع مغز سیاه می شود.
✅استفاده از ارقام متحمل به گرما توصیه می شود.
✅تغذیه مناسب و استفاده متعادل از عناصر غذایی حاوی #پتاسیم و نیز عناصر ریز مغذی در کنترل سیاه شدن مغز گردو موثر است.
🔹کم آبی در مواقع گرم و خشک تابستان نیز این عارضه را تشدید می کند از کانال پیام سبز
🔹تاخیر در برداشت نیز در سیاه شدن و کاهش بازار پسندی گردو موثر است
🔹زمانی که ۷۰ تا ۸۰ درصد پوست گردو ترک برداشت بایستی #برداشت انجام شود
🔹در نهایت رعایت تدابیر بهداشتی در باغ شامل: ضدعفونی کردن ادوات هرس و نیز هرس برگ ها و شاخه های بیمار و از بین بردن آنها در کاهش این عارضه موثر است.
@jpz09113931202
مواد هیومیک دارای ۳ شاخهی فرعی هستند: #اسیدهیومیک #اسیدفولویک و #هیومین (Bollo، 1999). مواد هیومیکي شامل مخلوطي از ترکیبات آلي مختلف هستند که از تجزیه گیاهان و حیوانات حاصل مي شوند (Maccarthy ، 2001). این مواد در تمام محیط هاي خاکي و آبي یافت مي شوند و یکي از فراوانترین شکل هاي مواد آلي را در سطح زمین تشکیل مي دهند(Maccarthy ، 2001). کاربرد اسید هیومیک به عنوان ماده اي با منبع طبیعي در جهت پایداري و افزایش تولید محصولات زراعي رضایت بخش مي باشد ( Sharif و همکاران.، 2002). از مزایاي مهم آن مي توان به کلات کنندگي عناصر غذایي مختلف مانند سدیم، پتاسیم، منیزیم، روي،کلسیم، آهن، مس و سایر عناصر در جهت غلبه بر کمبود عناصر غذایي، افزایش طول و وزن ریشه و آغازش ریشه هاي جانبي اشاره کرد( Aiken و همکاران.، 1985).
اسید فولویک و اسید هیومیک هر دو مواد هیومیکی هستند. بااینحال، تفاوتهای کلیدی ناچیزی وجود دارد که مزایای آنها و چگونگی کاربرد بهتر آنها را تحت تأثیر قرار میدهد. بهطور خلاصه اسید هیومیک و اسید فولویک از نظر محتوای کربن و اکسیژن، اسیدیته، درجهی پلیمریزاسیون، وزن مولکولی و رنگ باهم متفاوت هستند. اسید هیومیک شامل مولکولهای بزرگی است که برای فراهمسازی یک محیط رشد بهینه در خاک بهتر عمل میکند. اسید فولویک دارای مولکولهای بسیار کوچکتری است که در خاک و تغذیهی برگی- که مواد مغذی حیاتی را در خاک و دیوارهی سلولی انتقال میدهند- به خوبی عمل میکنند. اسید فولویک و اسید هیومیک همزمان باهم به رشد گیاه و افزایش بازدهی محصول کمک میکنند.
هیومیک اسید با مشارکت در فرآیندهای گیاهی مانند فتوسنتز، تنفس سلولی، سنتز پروتئین، جذب آب و موادغذایی و فعالیت آنزیمها، در بهبود رشد و در نتیجه عملکرد گیاهان بسیار موثر هستند (Nardi و همکاران.، 1996 ).تاثیر هیومیک اسید بر عملکرد گیاهان::
ترکیبی از هیومیک اسید و نصف دز مصرفی توصیه شده از کود شیمیایی میتواند منجر به افزایش عملکرد گیاهان شود (Khan و همکاران.، 2010). در این زمینه تحقیقات زیادی انجام شده است که به برخی از آنها در ادامه میپردازیم:
محلول پاشی هیومیک اسید بر گیاه چاي ترش سبب افزایش ارتفاع بوته، قطر ساقه، تعداد شاخه فرعی در بوته، وزن تر و خشک برگ و شاخه، تعداد میوه، وزن تر و خشک کاسبرگ ها، عملکرد بذر و مقدار کل آنتوسیانین گردید (Shahlaby و همکاران.،2011 ).
تورکمن و همکاران ( 2005) گزارش نمودند که کاربرد هیومیک اسید در خاك موجب افزایش قطر ساقه، طول ساقه و عملکرد گیاه فلفل شده است.
دلفن و همکاران( 2005) اعلام کردند در شرایط تنش خشکی، هیومیک اسید با افزایش آنزیم روبیسکو سبب افزایش فعالیت فتوسنتزي گیاه گندم می شود.کانال پیام سبز
و به طور کلی، هیومیک اسید بر طول، تعداد و توسعه ریشه گیاهان دارای تاثیر مثبتی میباشد (Nardi، 2002). در مطالعه اي( Yang و همکاران.،2004) دریافتند که اسید هیومیک بیش از اسید فولویک و هیومین بر فعالیت کلروفیل b اثر مي گذارد.
استفاده از هیومیک اسید با فراهم کردن افزایش جذب عناصر غذایی باعث رشد مطلوب اندام هاي هوایی میشود ( Erkossa و همکاران.،2002). هیومیک اسید با تولید بیشتر نوکلئیک اسیدها و آمینو اسیدها، تکثیر سلولی را در کل گیاه و به ویژه در ریشه ها افزایش می دهند (حسینیان و همکاران.، 1398).
@jpz09113931202
تاثیر هیومیک اسید در شرایط تنش آبی بر گیاهان
با توجه به خشک و نیمه خشک بودن مساحت زیادي از کشور ایران، صرفه جویی در مصرف آب ضرورت دارد؛ از طرف دیگر تغذیه در عملکرد و کیفیت مواد مؤثر گیاهان اهمیت زیادي دارد. اثرات هورمونی و بهبود جذب عناصر غذایی جهت بالا بردن عملکرد به خصوص در شرایط تنش، از اثرات اسید هیومیک حاصل از هوموس و سایر منابع طبیعی و باکتريهاي محرك رشد است ( صبوری و همکاران.، 2017).
هیومیک اسید با دارا بودن گروههای آب دوست در ساختار خود، منجر به افزایش ظرفیت نگهداری آب در خاک میشود (Stevenson، 1994). همچنین مولکول هاي هیومیک اسید از طریق پیوند با مولکول هاي آب، تا حد زیادي از تبخیر آب ممانعت می کنند ( Aiken و همکاران.، 1985). درجه باز بودن روزنه هاي برگ میتواند به وسیله هیومیک اسید براي کم کردن تبخیر آب کاهش یابد به طوري که گیاهان و خاك با نگه داشتن مقدار آب نسبت به خشکی، مقاوم می شوند ( Peleg, Z. و همکاران.،2011).
#اسیدهیومیک از طریق افزایش محتواي نیتروژن برگ ها و حفظ ماندگاري برگ ها سبب بهبود رشد، افزایش زیست توده تولیدي و ارتفاع بوته می شود.
در سال هاي اخیر مصرف بي رویه کودهاي شیمیایي باعث آلودگي محیط زیست شده است. از طرفي واکنش محصولات به کودهاي شیمیایي کاهش یافته است، از اینرو امروزه مصرف مواد آلي رو به افزایش است.کانال پیام سبز_ اسيد هيوميك با تاثير بر متابوليسم سلولهاي گياهي و همچنين با قدرت کلات كنندگي و افزايش جذب عناصر غذايي سبب افزايش رشد و ارتفاع گياه ميشود (نردی و همکاران.،2002). اسيد هيوميك از طريق افزايش محتواي نيتروژن سبب افزايش رشد و ارتفاع گياه ميگردد. بنابراین کاربرد هیومیک اسید میتواند برای رسیدن به اهداف بلند مدت در تولید محصولات برای کشاورزان بسیار مفید و سودمند باشد
@jpz09113931202
مولکول اسیدهیومیک
#اسیدهیومیک
@jpz09113931202
مواد هیومیک دارای ۳ شاخهی فرعی هستند: #اسیدهیومیک #اسیدفولویک و #هیومین
از مزایاي مهم آن مي توان به کلات کنندگي عناصر غذایي مختلف مانند سدیم، پتاسیم، منیزیم، روي،کلسیم، آهن، مس و سایر عناصر در جهت غلبه بر کمبود عناصر غذایي، افزایش طول و وزن ریشه و آغازش ریشه هاي جانبي اشاره کرد( Aiken و همکاران.، 1985
بهطور خلاصه اسید هیومیک و اسید فولویک از نظر محتوای کربن و اکسیژن، اسیدیته، درجهی پلیمریزاسیون، وزن مولکولی و رنگ باهم متفاوت هستند. اسید هیومیک شامل مولکولهای بزرگی است که برای فراهمسازی یک محیط رشد بهینه در خاک بهتر عمل میکند. اسید فولویک دارای مولکولهای بسیار کوچکتری است که در خاک و تغذیهی برگی- که مواد مغذی حیاتی را در خاک و دیوارهی سلولی انتقال میدهند- به خوبی عمل میکنند. اسید فولویک و اسید هیومیک همزمان باهم به رشد گیاه و افزایش بازدهی محصول کمک میکنند.
هیومیک اسید با مشارکت در فرآیندهای گیاهی مانند فتوسنتز، تنفس سلولی، سنتز پروتئین، جذب آب و موادغذایی و فعالیت آنزیمها، در بهبود رشد و در نتیجه عملکرد گیاهان بسیار موثر هستند (Nardi و همکاران.، 1996 ).تاثیر هیومیک اسید بر عملکرد گیاهان::
ترکیبی از هیومیک اسید و نصف دز مصرفی توصیه شده از کود شیمیایی میتواند منجر به افزایش عملکرد گیاهان شود (Khan و همکاران.، 2010)
پاسخ به سئوال خیلی از دوستان .
1⃣ آیا اسید هیومیک کود است؟
🔹پاسخ
☑️اسیدهای هیومیک معمولاً به عنوان کود در نظر گرفته نمی شوند.
👈اسیدهای هیومیک و فولویک اسید هادر افزایش جذب مواد مغذی کود ها به گیاهان کمک میکنند و مواد مغذی را در دسترس گیاهان قرار میدهند و محیط رشد گیاهان را بهبود می بخشند.
☑️ اسیدهای هیومیک اغلب به عنوان اصلاح کننده خاک ایفای نقش میکنند و به طرز شگفت انگیزی در کنار کودها برای افزایش کارایی خود عمل می کنند. به همین دلیل است که محصولات اسید هیومیک اغلب با سایر مواد مغذی در برنامه تغذیه ترکیب می شوند تا نتایج را تا حد زیادی افزایش دهند.
☑️ اسیدهای هیومیک به عنوان یک ماده محرک زیستی محسوب می شوند.
☑️ محرکهای زیستی موادی هستند که فعالیت های بیولوژیکی یعنی فعالیت های میکرو ارگانیسم های محیط گیاه را تحریک میکنند و در نتیجه جذب و کیفیت مواد مغذی را افزایش میدهند.
👈اسیدهای هیومیک از جمله قوی ترین و مفیدترین محرک های زیستی در طبیعت هستند.
☑️ در مواردی که ظرفیت تبادل کاتیونی خاک کم باشد اسید های هیومیک عملکرد بهتری دارند
☑️ در زمستان و فصل خواب می توان جهت افزایش هوموس خاک از هیومیک اسید استفاده کرد
🔻شایان ذکر است؛
☑️ از انجائیکه هیومات های طبیعی از تالاب های باستانی به وجود می اید وقبلا توسط میکرو ارگانیسم ها( باکتری ها وقارچ ها ) تجزیه شده اند مجدد تجزیه نمی شوند و مقاوم به تجزیه هستند و ماندگاری وپایداری زیادی در خاک دارند.
مصرف بیش از حد کود هیومیک اسید مایع میتواند برای گیاهان مضر باشد. عوارض احتمالی شامل موارد زیر است:
اختلال در جذب مواد مغذی: مصرف زیاد هیومیک اسید میتواند باعث اختلال در جذب برخی از مواد مغذی توسط گیاهان شود، زیرا ممکن است تعادل خاک را به هم بزند.
افزایش pH خاک: در برخی موارد، استفاده بیش از حد میتواند باعث افزایش pH خاک شود که برای برخی گیاهان مضر است.
آسیب به ریشهها: غلظتهای بالا ممکن است به ریشهها آسیب برساند و باعث کاهش رشد یا مرگ ریشهها شود.
افزایش نمکهای محلول: مصرف زیاد میتواند منجر به افزایش نمکهای محلول در خاک گردد که میتواند به گیاه آسیب بزند.
به همین دلیل، رعایت دستورالعملهای تولیدکننده و استفاده به اندازه از هیومیک اسید بسیار مهم است
مصرف زیاد هیومیک اسید ممکن است در برخی شرایط مضر باشد. به طور مثال، در شرایطی که خاک شدیداً اسیدی است، استفاده از هیومیک اسید میتواند موجب افزایش اسیدی شدن خاک و سپس منجر به خشک شدن گیاهان شود. همچنین، در شرایطی که خاک دارای املاح زیادی است، هیومیک اسید ممکن است باعث افزایش غلظت املاح شود و به گیاهان آسیب برساند.
2⃣ ایا کمپوست نوعی کود اسید هیومیک است ؟
🔻پاسخ
خیر
☑️ کمپوست نوعی کود هست و #اسیدهیومیک نیست ، حاوی مقداری اسید هیومیک است که این مقدار برای بازگرداندن میزان هوموس خاک تخلیه شده کافی نمی باشد از کانال پیام سبز
💢کمپوست مواد الی درحال تجزیه است که منبع غذایی برای میکرو ارگانیسم های خاک فراهم میکند . موادی که از میکرو ارگانیسم های خاک پس ازتغدیه از کمپوست دفع می شود به عنوان مواد مغدی می تواند مورد استفاده گیاه قرار گیرد
👈از طرفی تکیه بر کمپوست برای بازگرداندن سطوح هوموس درخاک مستلزم میزان کاربرد بسیار زیاد است که اینکار مشکل و عملی نیست .
#کود
@jpz09113931202