وسعت رویشگاه هیرکانی از ۳.۵میلیونهکتار در دهه سی به ۱.۶میلیونهکتار -براساس اندارهگیری واحد GIS در موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور- رسیده؛ اما خبر تلختر آنکه به گزارش انجمن جنگلبانی ایران ۸۰۰ هزارهکتار از این رویشگاه باقیمانده؛ عملاً مخروبه است!
#جنگل
#فرهنگ_مطالبه_گری
@jpz09113931202
هدایت شده از دانستنیها
Shajarian - Dela Az Dast Tanhaei.mp3
18.27M
روش کاشت بامیه:
بامیه بصورت یکساله کشت می شود. میوه آن که قسمت خوراکی این گیاه را تشکیل می دهد از ۳ تا ۲۰ سانتیمتر است. ساقه آن علفی است ولی به تدریج چوبی می شود. برگ های آن پنجه ای و گاهی دندانه دار است. برگ و ساقه آن ممکن است بوسیله کرک پوشیده شده باشد. گل های آن معمولا خود گشن هستند، در کنار برگ های آن بوجود می آیند. البته حشرات در تلقیح گل آن می توانند نقش داشته باشند. طول بوته ۱ تا ۲ متر متغییر است.کانال پیام سبز
شرایط آب و هوایی بامیه:
بامیه در هر خاک زهکشی شده ای بخوبی رشد می کند و محصول می دهد. این گیاه قبل از کاشت به عناصر غذایی بویژه فسفر نیاز دارد. از آنجایی که دارای طول رویش طولانی است دادن کود در زمان بستن و فرم گرفتن میوه ها توصیه می شود. از دادن کودهای نیتروژنه که باعث افزایش رشد رویشی و همچنین کاهش میوه دهی می شود باید اجتناب کرد. کود های آلی برای کشت این گیاه توصیه می شود.
نیازهای آب و هوایی بامیه:
بامیه یک گیاه فصل گرم است و مقاومت هوای خنک و یخبندان را ندارد. در نقاطی که دوره رشد کوتاه بوده و شب های آن نسبتا سرد باشد، به خوبی رشد نمی کند و میوه خوبی نمی دهد. بنابراین آن را در اول فصل نمی کارند.
همچنین در آخر فصل تابستان که روزها کوتاه بوده و شب ها سرد باشد میزان محصول آن کاملا پایین می آید. بامیه تحمل رطوبت را ندارد. دمای مناسب برای رشد بوته آن بین ۲۱ تا ۳۰ درجه سانتی گراد می باشد. در طول مدت رشد، دما نباید از ۱۸ درجه سانتی گراد کمتر و از ۳۵ درجه سانتی گراد بیشتر باشد.
خاک مناسب برای کاشت بامیه:
برای بامیه خاک های عمیق و حاصلخیز مناسب است. تقریبا در هر خاکی رشد می کند و محصول می دهد. اگر خاک کمی اسیدی یا خنثی باشد، برای بامیه مناسب است. pH بین ۶ تا ۷ را می پسندد.
نسبت به کودهای حیوانی و شیمیایی عکس العمل مثبت نشان می دهد. در آمریکا بین ۵۵۰ تا ۱۱۰۰ کیلوگرم از کودهای شیمیایی کامل به زمین اضافه می کنند. در طول مدت رشد بامیه، ممکن است کود ازته به صورت سرک لازم باشد.
آبیاری گیاه بامیه:
این گیاه احتیاج به آبیاری زیاد و عمیق دارد. مخصوصاً آبیاری مرتب در اوایل جوانه زنی و نمو بوته و حداقل هفته اى یکبار آبیارى براى تولید حداکثر محصول ضرورى است.
گیاه بامیه را باید به خوبی سیراب نگه داشت. به گیاه بامیه باید حداقل هفته ای یک اینچ آب داده شود. هر روز صبح باید به گیاه بامیه آب داده شود به گونه ای که خاک کاملا مرطوب شود، به جز زمان هایی که باران سنگین آمده باشد. بامیه به مقدار خیلی کم می تواند خشکی را تحمل کند و برای رشد و نمو به میزان زیادی آب نیاز دارد. بنابراین در طول تابستان باید به اندازه کافی به بامیه آب داده شود.
مواظب باشید آبیاری بیش از حد نباشد. اگر آب به مدت یک شب در زمین بایستد می تواند باعث فاسد شدن گیاه بامیه شود. بهتر است آبیاری صبح ها انجام شود.
زمانی که به بامیه آب می دهید مواظب باشید برگ ها خیس نشوند. هنگامی که خوشید شروع به تابیدن می کند آب مانند یک ذره بین عمل می کند و باعث سوزاندن برگ های بامیه می شود.
مواظب علف های هرز باشید و زمانی که بامیه جوان است همه ی علف های هرز را باید از بین ببرید. سپس اطراف نهال را با لایه ای از مالچ پوشش دهید، این کار باعث ممانعت از رشد علف های هرز می شود.
هنگام برداشت بامیه طول میوه بین ۵ تا ۷ سانتی متر متغییر است
کاشت، داشت و برداشت بامیه:
برای کاشت بامیه، آفتابی ترین نقطه را در باغ خود انتخاب کنید. بامیه بهترین رشد خود را در نور کامل و گرم خواهد داشت. پس اگر آن را در سایه بکارید میوه های زیادی تولید نمی کند. بامیه باید در مکانی قرار گیرد که هر روز حداقل 6 ساعت نور کامل دریافت کند. نگران نباشید که گیاهان خیلی گرم می شوند، در واقع بامیه در اوج تابستان می روید، در حالتی که گرمترین نور خورشید به سمت باغ می تابد.
بامیه را بعد از گرم شدن هوا کشت می کنند. این گیاه را می توان هم بصورت نشا هم بصورت مستقیم در زمین اصلی کشت نمود. قبل کاشت بذرها را ۲۴ ساعت در آب خیس کرده تا عمل جوانه زنی تسهیل شود. بذر بامیه در ردیف هایی که ۱۲۰ تا ۱۵۰ سانتی متر از یکدیگر فاصله دارند کشت می شود فاصله دو بوته روی ردیف های کشت بین ۳۰ تا ۹۰ سانتی متر متغییر است که به نوع رقم و بوته بستگی دارد.
بذرهای بامیه را در عمق ۱ تا ۱٫۵ سانتیمتری خاک قرار می گیرند. بذرهای بامیه به راحتی جوانه نمی زنند. لذا تعداد بذر بیشتری در فاصله کمتری کاشته می شود. سپس بوته های اضافی تنک می گردند. سله کشی آبیاری و مبارزه با علف های هرز از کارهای اصلی و اساسی مزرعه بامیه است. هوای گرم و خشک و طولانی مناسب رشد این گیاه می باشد. در بامیه میوه مرتب برداشت می شود.
#بامیه
@jpz09113931202
برداشت بامیه :::
بامیه گیاهی است که چند بار می توانید از آن محصول برداشت کنید اولین شکوفه ها دو ماه بعد از کاشت بامیه ظاهر میشوند و میوه ها ۵ روز بعد از گل ظاهر میشوند
میوه ها را زمانی که هنوز نرم ولطیف هستند برداشت کنید در غیر این صورت زیادی خشک و ظخیم میشوند که قابل خوردن نیست زمانی که بامیه ها به ۷ تا ۹ سانت رسیدند بهتری موقع برداشت است اگر میوه ای روی بوته جا ماند برای امتحان آنرا خم کنید اگر براحتی شکست بدانید که خوردنی است.
توصیه می شود #برداشت میوه هر روز انجام شود. هنگام برداشت طول میوه بین ۵ تا ۷ سانتی متر متغییر است. از ظاهر شدن گل تا برداشت میوه بین ۴ تا ۶ روز طول می کشد.
در موقع #کاشت بامیه باید آفات و بیماری ها آشنا باشد:
#بیماری های بامیه عبارتند از قارچ فوزاریوم، حمله کرم، شپشک، شپشک آرد آلود همچنین روی رشد گیاه اثر منفی دارد. برخی از حشرات مانند شته می توانند بوته ها را مورد حمله قرار دهند، شته ها می توانند ناقل ویروس ها هم باشند به هر حال این آفت ها برای مزارع بزرگ مشکل آفرین است ولی در چند گلدان محدود به راحتی قابل کنترل هستند.
@jpz09113931202
#بامیه
زنجره مو و راه مبارزه با آن چیست؟
https://www.emdadkeshavarz.com/%D8%B2%D9%86%D8%AC%D8%B1%D9%87-%D9%85%D9%88-%D9%88-%D8%B1%D8%A7%D9%87-%D9%85%D8%A8%D8%A7%D8%B1%D8%B2%D9%87-%D8%A8%D8%A7-%D8%A2%D9%86-%DA%86%DB%8C%D8%B3%D8%AA%D8%9F/
مطالبی از کود مرغی_سرمازدگی در گیاهان _ساخت گلخانه گل رز_بیماری قارچی به همراه افت زنجره مو را در بر میگیرد
#افت
#انگور
@jpz09113931202
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸
👀آموزش کاشت بادام زمینی در منزل:
بادامزمینی، یک غذای زیبا و خوشمزه است که سرشار از پروتئین و فیبر میباشد. اگر چه میزان چربی آنها بالا است ، اگر که آنها در حد اعتدال مصرف شوند، میتوانند بخشی از یک رژیم غذایی مناسب برای قلب باشند. از بادامزمینی، زمانی که میخواهید دوستان خود را خوشحال کنید، برای خود ساندویچ بادامزمینی و مربا درست کنید، زمانی که برای دیدن یک مسابقه میروید، و در بسیار مواقع دیگر میتوانید لذت ببرید.
دستورالعملها:
1. تقویم را بررسی کنید. برای اینکه بادامزمینی به طور مناسبی رشد کند، آنها باید پس از آخرین تهدید سرمای زمستانی کاشته شده و در یک خاک شنی حدود 140 روز زیر خاک باقی بمانند. اگر آب و هوا و نوع خاک برای کشت مناسب نباشد، یا آنها را در خانه بکارید، و یا گیاه دیگری برای کاشت در باغچه خود انتخاب کنید.
2. با خاک کار کنید. همان طوری که قبلاً ذکر شد، بادامزمینی به خاکی نسبتاً شنی و زهکشی شده در باغچه شما نیاز دارد. مقدار زیادی از کود گیاهی به خاک اضافه کنید تا قابلیت عبور مناسبی برای آب پیدا کند. همچنین سعی کنید ردیفهای برجسته و خاکریزی ایجاد کنید تا باز هم به زهکشی خاک کمک کنید.بادامزمینی بخرید. لازم نیست که حتماً برای کاشت بادامزمینی، آنها را از گلخانه و یا بازار گل و گیاه تهیه کنید. فقط کافی است بادامزمینیهای خام (که هنوز در غلاف است) را از فروشگاه نزدیک خود تهیه کنید.
3. حالا که خاک باغچه شما آماده است، زمان کاشت بادامزمینی فرا رسیده است. آنها باید در عمق چند سانتیمتری (حدود 7 تا 15 سانتیمتر مناسب است) خاک کاشته شوند. در صورتی که شکل خاک خیلی شنی نیست، بهتر است بادامزمینیها در ردیفهای خاکریزی شده و برجسته کاشته شوند تا خاک قدرت عبور بیشتری پیدا کند.
3. باغ بادامزمینی خود را آبیاری کنید. آب دادن به بادامزمینی ممکن است یک مقدار پیچیده باشد. لازم است کاری کنید که خاک _ مخصوصاً در هوای گرم تابستان _ مرطوب نگه داشته شود، ولی باید مراقب باشید که خاک را خیلی خیس نکنید، برای اینکه بادامزمینی عکسالعمل خوبی در برابر آب زیاد نشان نمیدهد. میزان بارش در منطقه شما، میزان نیاز به آب دادن به #بادامزمینی را مشخص میکند.
4. برداشت کنید! با گذر زمان، بادامزمینیها شروع به رشد از ساقه هایی میکنند که در اعماق زمین فرو می رود. بعد از اولین سرمای پائیزی، زمان برداشت بادامزمینی است. تمام گیاه را از خاک خارج کنید. بعد یکی دو روز به آن اجازه دهید که کاملاً خشک شود. پس از این، زمان آن رسیده است که از بادامزمینیهایی که در باغچه خود کاشتهاید لذت ببرید.
نکات و هشدارها:
خاک را نرم کنید. اگر حس میکنید که خاک خیلی سفت است، مقداری شن و یا کود گیاهی به آن اضافه کنید. این کار به گیاه اجازه میدهد که در خاک فرو رفته و رشد کند. اگر خاک خیلی سخت باشد، گیاه کوتاه می شود.
@jpz09113931202
#بادام_زمینی
برنج سرخ عربی گرانترین برنج دنیا
اینگونه از #برنج در شهر "الاحصاء" عربستان کشت میشود وبرای رشد به دمای 48 درجه نیاز دارد و به دلیل کمبود شدید آب در این منطقه روبه انقراض است.
@jpz09113931202
گرانترین انواع برنج در زمان قاجار؛ برنج صدراعظمی
یکی از گرانترین انواع برنج در زمان قاجار برنج صدری بوده است که نماد اشرافیت بود. زمانی که ناصرالدین شاه، میرزا آقاخان نوری را به صدارت انتخاب کرد، وی عدهای را به کشورهای آسیا شرقی فرستاد و برنج را به شمال کشور آورد. این برنج به برنج صدراعظمی معروف شد و در نواحی شمالی به ویژه گیلان کشت شد. پس از سالها نام آن از برنج صدراعظمی به برنج صدری تغییر یافت.
هنوز هم برنج صدری در همه شهرستانهای گیلان کشت میشود و طرفدار دارد، زیرا خوب قد میکشد و عطر و طعم بسیار خوبی دارد.
#تاریخ_کشاورزی
#برنج
@jpz09399909120
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ایده کاشت نهال در مناطق گرمسیری به شیوه سنتی در جهرم فارس
#ایده
#کاشت
#فرهنگ_خودکفایی
@jpz09113931202
💐 چای کوهی 🍃
چای کوهی به نامهای دیگری مانند توکلیجه و کلکنه نیز مشهور است. طعم چای کوهی تقریبا شبیه ترکیبی از بابونه، نعناع و لیمو است. چای کوهی حاوی ترکیبات شیمیایی شامل هاپیرین، ماده قرمز رنگ هایپریسین، تانن و اسید نیکوتینیک است. چای کوهی، بسیار خوش عطر و بو و لذیذ است.
#چای_کوهی
#دارویی
#پزشکی
@jpz09113931202
اندام درخت
🔰آشنایی مختصر با اندام درختان میوه
1⃣⬅️ تنه
حد فاصل بین طوقه(پایین ترین قسمت تنه) و تاج درخت(محل انشعابات شاخه ها) را تنه می گویند.
2⃣⬅️ شاخه
از تنه، شاخه هاي اصلی منشعب شده و از هر شاخه اصلی تعدادي شاخه فرعی منشعب می شود که به آنها شاخه هاي فرعی( درجه یک )و به شاخه هایی که از شاخه هاي فرعی درجه یک منشعب می شوند، شاخه هاي فرعی( درجه دو) می گویند.
3⃣⬅️ جوانه
به آن چشمک نیز گفته می شود، ساختمان داخلی جوانه، برحسب اینکه بعدا به میوه، شاخه و یا برگ تبدیل شود، تفاوت می کند.
*⃣شکل خارجی جوانه شاخه(چوب)
این جوانه کشیده و نوك تیز است و در داخل از برگچه هایی که یکدیگر را پوشانده اند، تشکیل شده است.جوانه چوب روی شاخه های یک ساله یا در انتهای آنها وجود دارد.
این جوانه قادر است در صورت دریافت شیره پرورده فراوان، شاخه جوانی را به وجود آورد. برعکس اگر به میزان مناسب تغذیه شود، می تواند پس از یکسال به میخچه و پس از دو سال به لامبورد تبدیل شود که هر دو این اندامها بارده هستند.
*⃣شکل خارجی جوانه گل
این جوانه گرد و کروی است و زیر پوشش های جوانه، در داخل چند برگچه و در وسط برگچه سلول اصلی گل قرار دارد. در انواع درختان، نوع جوانه تفاوت دارد. یعنی در درختان هسته دار مانند: (زردآلو، هلو و گیلاس )جوانه براي منظور خاصی به وجود می آید (گل یا شاخه).
در صورتیکه در درختان دانه دار مانند: (سیب و گلابی )جوانه ها به منظور خاصی تشکیل نمی شوند. یعنی در اوایل عمر، جوانه از براکته و چند برگچه داخلی تشکیل شده و بعدا به مقتضاي محیط و طرز پرورش ممکن است به جوانه شاخه و یا گل تبدیل شود.
*⃣ سیر تکاملی جوانه در درختان 3تا 4 سال به طول می انجامد. اغلب با هریک از جوانه های نامبرده يک یا دو جوانه کوچکتر مشاهده می شود که نزدیک به جوانه گل یا چوب و در طرفین آن قرار گرفته اند. موقعی که جوانه اصلی به علتی از بین برود و یا خشک شود، یک یا هر دو جوانه جانبی که جوانه انتظار نام دارد، شروع به نمو می کنند.
علاوه بر جوانه هاي انتظار پنج نوع زایده خشبی نیز بر روي هر شاخه مشاهده می شود. این شاخه یا زایده ها عبارتند از :
📣میخچه (Dard)
میخچه زایده کوتاه و خشبی می باشد که طول آنها از 4 تا 5 سانتیمتر تجاوز نمی کند و مانند شاخک، حامل جوانه گل و میوه می باشد.
از قطع کردن و حذف میخچه باید به عنوان یک عضو میوه دهنده خودداری نمود.
📣لامبورد (Lambourd)
این شاخه ها از برندی کوتاهترهستند و به یک جوانه گل ختم می شوند
لامبورد از تکامل میخچه به وجود می آید و بهترین عضو بارده درخت سیب محسوب می گردد.
📣شاخک یا برندی (Brindille):
شاخه کوچک، نازک و قابل انعطافی است که اگر جوانه انتهایی آن جوانه چوب باشد به آن (برندی ساده) و اگر جوانه انتهایی آن جوانه گل باشد( برندی تاجدار) می گویند.
برندی تاجدار عضو بارده دیگری است که اهمیت آن کمتر از لامبورد می باشد. جایی که لامبورد تشکیل شده باشد، برندی تاجدار درصورت وجود باید حذف شود زیرا کیفیت میوه آن نسبت به لامبورد پایین تر است، از طرفی به علت طویل بودن آن،میوه در اثر باد به شاخه ها برخورد نموده و آسیب دیده و یا به زمین می افتد.
📣نرک یا گورمان (Gourmand):
اغلب بر روي شاخه اصلی و یا فرعی شاخه هاي طویل و ضخیم دیده می شوند که بطور کلی فاقد جوانه گل بوده به طور عمودی رشد می کنند و چون عقیم می باشند باید به کلی از محل اتصال به شاخه حامل آن را قطع کرد.
📣کورسون :
شاخه قوی است که برروی شاخه های اصلی تاج درخت رشد نموده و باعث تضعیف اعضای مجاورخود می شود.
📣بورس:
در درختان میوه دانه دار، بورس برآمدگی ضخیم و گوشت مانندي است که در محل ایجاد میوه به وجود می آید. این عضو حامل تعدادی جوانه چوب وگل است.
📣تنه جوش :
شاخه هایی که روی تنه درخت ظاهر میشوند و باعث تضعیف درخت می شوند. تنه جوش میگویند
📣پاجوش :
شاخه های رشد کرده در پای درخت و زیر محل پیوند که معمولا منشا آن ها پایه درخت پیوندی میباشد.
🟥نکات مهم ‼️
🔻 در هرس باردهی حذف پاجوش ها نقش اساسی دارند.
🔻اندامهای (گورمان یا نرک)، در درخت سیب عقیم میباشد واز نوع رویشی هستند وباید قطع شوند
#هرس
اشنایی با اندامهای درخت میوه
@jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کربن و ئیدروژن و اکسیژن از اب و هوا تامین میشه و مابقی عناصر منشا معدنی داشته و ازت منشا معدنی و الی و هوا دارد رعد و برق سبب ترکیب ازت با اکسیژن و تولید نیتریت و نیتریت با اکسیداسیون تبدیل به نیترات شده و یکی از فواید رعدو برق تقویت گیاه با کوددهی میباشد جهت اطلاع از فواید رعدو برق به مطالب رعد و برق در کانال پیام سبز رجوع شود
رعدوبرق و گیاهان خانواده بقولات و موجودات ذره بینی در تثبیت ازت نقش دارند
آنزیم نیترات رداکتاز که نقش متابولیسمی برای نیترات دارد در ترکیب خود دارای مولیبدن میباشد و بنابراین مولیبدن دارای نقش متابولیسمی برای نیترات میباشد
با احیای نیترات به امونیاک در چرخه کربس به اسید امینه تبدیل میشود عدم این تبدیلات و تجمع امونیاک برای گیاه سمی میباشد
#ازت
#کود
#برگی_از_کتاب
@jpz09113931202
#مس
#پیاز
@jpz09113931202
تصویر ازچپ به راست بر میزان کود سولفات مس افزوده شد مس سبب پررنگی و ضخیم شدن فلس پیاز میگردد
پیازهای قرمز دارای رنگیزه انتوسیانینی هست که انتی اکسیدان مناسب برای سلامتی بدن میباشد
عناصر غذایی بالا در پیاز شامل::
پتاسیم
منیزیم
کلسیم
ویتامینC
✔️با چرخه حیات پیاز آشنا شوید
🧅 پیاز، گیاهی دو ساله است و تا سال دوم رشد خود، تولید بذر نمی کند. در طول سال اول رشد، برگ ها از طریق فتوسنتز، انرژی زیادی تولید کرده و آن را صرف رشد پیازهای زیرزمین می کنند.
وقتی فصل پاییز فرا می رسد، برگهای گیاه پژمرده شده و رشد پیازها متوقف می شود. ما معمولاً پیاز را در پایان سال اول، زمانی که برگهای آن شروع به پژمرده شدن می کنند، برداشت می کنیم. حال اگر پیازها در داخل زمین باقی بمانند، در طول زمستان، با انرژی ذخیره شده به حیات خود ادامه می دهند و سپس با فرا رسیدن فصل بهار، برگها و ریشه های جدید دوباره ظاهر می شوند.
پیاز بعد از گذراندن یک چرخه رشد کامل، شروع به گلدهی می کند (این فرآیند، به گل نشستن پیاز/ bolting نام دارد) و در این سال دوم است که گیاه، بذر تولید می کند. حتی اگر می خواهید پیاز خود را تنها برای یک دوره بکارید، باز هم نوسانات گسترده دما ممکن است پیازها را فریب داده و چرخه ی حیات آنها را بهم بریزد، و در این حالت، فرآیند گلدهی زودتر اتفاق خواهد افتاد.
#پیاز
@jpz09113931202
کشت پیاز و مصرف آن توسط قبائل مختلف آسیا از زمانهای بسیار قدیم متداول بوده است و زادگاه اصلی آن را در مناطق جنوب غربی آسیا میدانند. پیاز گیاهی است دوساله، یکپایه دگر بارور که دارای دو نوع ساقهی حقیقی و کاذب میباشد. سوخ پیاز از متورم شدن ساقه ی کاذب ایجاد میشود. در ایران ارقام مختلف محلی و خارجی کشت میشوند که اکثر آنها در اثر گردهافشانی طبیعی خلوص خود را از دست داده و مخلوط شدهاند و امروزه بیشتر پیازکاران، بذرهای مخلوط را کشت میکنند. ارقام عمدهی محلی که از روی رنگ و محل کاشت، گروهبندی شدهاند عبارتند از: پیاز قرمز آذرشهر (در تبریز و آذرشهر کشت میشود)، پیاز قرمز ری (در اطراف تهران کشت میشود) و پیاز سفید (در قم و کاشان کشت میشود).
پیاز گرچه جزء گروه سبزیهای خنک است، اما در سطح تجاری، کشت آن در یک گسترهی دمایی از مناطق سردسیر (تبریز و ارومیه) تا گرمسیر (خوزستان و اطراف کازرون) متداول است. گیاه پیاز، در اوایل دوره رشد خود نیاز به دمای کم و در اواخر دورهی رشد نیاز به دمای زیاد دارد. تشکیل سوخ و ساقهی گل دهنده این گیاه تحت تاثیر طول روز و دمای هوا قرار دارد. بهطور معمول هوای خنک و روز بلند انگیزانندهی سوخ است.
#پیاز
@jpz09113931202