#تفسیرنمونه
🌷 سوره زمر آیه ۷۲ 🌷
قِيلَ ادْخُلُوا أَبْوَابَ جَهَنَّمَ خَالِدِينَ فِيهَا ۖ فَبِئْسَ مَثْوَى الْمُتَكَبِّرِينَ
🔸🔷
«به آنان گفته میشود: از درهای جهنم وارد شوید، جاودانه در آن بمانید، چه بد جایگاهی است جایگاه متکبران»؟!
✍
درهای جهنم ممکن است به معنی درهائی باشد که بر حسب اعمال انسانها تنظیم شده است و هر گروهی را به تناسب عمل خود به دوزخ میبرند، همان گونه که درهای بهشت نیز چنین است❗️
🔰جالب این که فرشتگان عذاب از میان تمام اوصاف رذیله انسان که او را به دوزخ میبرد روی مسأله «تکبر» تکیه میکنند، اشاره به این که سر چشمه اصلی کفر و انحراف و گناه بیش از همه کبر و غرور و عدم تسلیم در برابر حق است. و به همین دلیل در روایتی از امام صادق و امام باقر علیهما السّلام میخوانیم: «کسی که به مقدار ذرهای کبر، در قلبش وجود داشته باشد داخل بهشت نمیشود»!
✨ @jqk_ir ✨
امام صادق علیهالسلام:
"دعا" کن، و مگو که کار از کار گذشته است! زیرا نزد پروردگار عَزَّ وَ جَلَّ برای دعا کننده، قدر و منزلتی است که جز به دعا نمی توان به آن نائل شد.
(وسائل الشیعه ج ۷ ص ۳۴)
┈••✾•☘🌸☘•✾••┈
ﺩﻋﺎ کنیم کسی ﻧﺎ ﺍﻣﯿﺪ ﻧﺸﻪ،
ﺍﮔﻪ ﻫﻢ ﺷﺪ ﺧﺪﺍ ﺯﻭﺩ ، ﯾﻪ ﺍﻣﯿﺪ ﺩﯾﮕﻪ ﺑﻬﺶ ﺑﺪﻩ!
ﺩﻋﺎ کنیم ﻫﺮ ﮐﯽ ﻫﺮ ﭼﯽ ﺗﻮ ﺩﻟﺶ ﺩﺍﺭﻩ ﺑﻬﺶ ﺑﺮﺳﻪ!
ﺩﻋﺎ کنیم ،حکمت خدا ، با آرزوهامون یکی باشه…
✨ @jqk_ir ✨
🌹 علامه شهید مرتضی مطهری:
🔸اگر مردمى واقعاً غرق در معصیت بشوند، احیانا در مواردى فشارهایى از سوى طبیعت بر آنها وارد بشود، اصلا هلاک بشوند، همین طور که قرآن اینها را در کمال صراحت گفته. اینها را که ما از قرآن نمىتوانیم حذف کنیم، در قرآن وجود دارد که امتهایى در گذشته به فساد گراییدند و بعد هلاک شدند با چه عوامل سخت طبیعى :
«فَمِنْهُمْ مَنْ اَرْسَلْنا عَلَیهِ حاصِبآ وَ مِنْهُمْ مَنْ اَخَذَتْهُ الصَّیحَةُ وَ مِنْهُمْ مَنْ خَسَفْنا بِهِ الاَْرْضَ وَ مِنْهُمْ مَنْ اَغْرَقْنا»
🔹بعضى با باد هلاک شدند، بعضى با آب هلاک شدند، بعضى با حیوانى هلاک شدند، بعضى با چه و بعضى با چه. این اصل از قرآن کریم استنباط مىشود.
📚 انحطاط و ترقی تمدن ها ص۵۹
✨ @jqk_ir ✨
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
•••
ما در باریکه راهی میان زندگی
و ابدیت پیش میرویم تا دریابیم
که این دو نهایتا یکی
خواهند شد....
✨ @jqk_ir ✨
اگر هدایت و ضلالت دست خداست، پس ماچه کاره ایم⁉️
« وَ مَنْ يَهْدِ اللَّهُ فَما لَهُ مِنْ مُضِلٍّ أَ لَيْسَ اللَّهُ بِعَزيزٍ ذِي انْتِقامٍ [زمر/۳۷]
و هر كس را خدا هدايت كند، هيچ گمراهكنندهاى نخواهد داشت آيا خداوند توانا و داراى مجازات نيست؟! »
✍
✴️ با خواندن این معانی، برخی اینگونه تصور کرده اند که انسان ها در مقابل هدایت و ضلالت، مجبور بوده و از خود اختیاری ندارند.
✳️ برای پاسخ باید بیان کرد که خداوند در هدایت و یا ضلالت افراد دخالت مستقیم ندارد؛ بلکه، دخالت مستقیم را خود انسان ها دارند به این صورت که خود آن ها با انجام اعمالی مسببات هدایت و یا ضلالت را برای خود فراهم می کنند.
✴️ مسلما وقتی کسی در راه گمراهی قدم برداشت این عمل او باعث سلب توفیقات الهی و همچنین در اثر تکرار گناهان باعث از کار افتادن قوه ی ادراکی شخص خواهد شد؛ که همه ی این مسائل در اثر عمل و دخالت مستقیم خود شخص بوده نه دخالت مستقیم خداوند.به بیان ساده تر خداوند متعال در این جا فقط این قوانین را وضع کرده است که قدم گذاشتن در مسیر الهی باعث نزول توفیقات و ایجاد زمینه های مناسب برای رشد کمال انسانیت؛ و قدم گذاشتن در راه ضلالت باعث قطع توفیقات و مهر بر چشم و گوش فرد خواهد شد.
✨ @jqk_ir ✨
#شان_نزول_مقاصداهداف_سوره_تکاثر
🍃 شأن نزول 🍃
در تفسیر مجمع البیان چند شأن نزول برای این سوره بیان شده است. در یکی از آنها آمده است این سوره درباره دو قبیله از قریش، فرزندان عبدمناف بن قصی و فرزندان سهم بن عمر، نازل شد. آنان به یکدیگر فخر فروختند که اشراف ما بیشترند. پس اشراف یکدیگر را شمردند. اشراف بنی عبدمناف بیشتر از گروه مقابل شدند. به همین دلیل فرزندان سهم گفتند مردگانمان را بشماریم، تا اینکه رفتند و قبرها را دیدند و آنها را شمردند. پس از این کار، فرزندان سهم بیشتر از فرزندان عبدمناف شدند؛ زیرا آنان در جاهلیت بیشتر از دیگران بودند.
✨ @jqk_ir ✨
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
امام كاظم عليه السلام :
راهنماىِ خردمند، انديشيدن است و راهنماىِ انديشيدن، خاموشى
┈••✾•☘🌸☘•✾••┈
سکوت، نوعی بی حرکتی است که همه چیز از آن به حرکت در می آید.
نهالی کوچک در سکوت قوت می گیرد، تا به بلوطی عظیم تبدیل شود.
سکوت، کارگاه خداوند است.
✨ @jqk_ir ✨